Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47417

Hogy van Lényed?

Előzmény: Boszorka (47416)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47416

Fogas, krumpli, tartár. Tegnapra volt tervezve, de még volt tegnap húsleves meg sok hú is benne. Ezt kiegészítettem egy rizskochal, amiből maradt mára is.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47415

kelkáposztafőzelék - elég ritkán csinálok, demost kedvet kaptam (meg volt egy fél kelkáposzta a hűtőben, és nem volt kedvem frankfurtilevest főzni)

nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47414

Ma bőrös lazacfilé, leveles spenót,

holnap bolognai ragu szélesmetélttel.

 

 

ZsuR Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47413

Szoval... annyit beszeltunk a rakott krumplirol, hogy az lesz a holnapi ebed - mar sul a sutoben.  Szeretem ha masnap melegitve van... 

 

A kolbasszal (mar amit itt lehet kapni) nem vagyok jo viszonyban...  azt hiszem egy darabig nem jon a hazamba...  szoval a hajaban fott krumpli melle a sult szalonna, fott tojas es tejfol... kivancsi vagyok a kisunokam mit szol hozza.

ZsuR Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47412

Vannak, kerestem is  - mindig vegignezem a husos pultot, hatha valami van nekik ami nekem kellene... meg nem lattam.  De kell menjek masik kinaihoz is, hatna nekik van.

Előzmény: ketyo61 (47411)
ketyo61 Creative Commons License 2019.01.30 0 0 47411

Zsirszalonnat lehet venni a kinai hentesnel, en ott szoktam, es az abalt szalonnahoz valot is. Kinaiak mindenhol vannak, biztos feletek is. :-)

Előzmény: ZsuR (47410)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.29 0 0 47410

Elhiszem - meg aztan hoztam magammal mar szalamikat... de a konzerv nem helyettesiti nekem a frissen sutottet zsirban...

 

Mennyit ettem gyerekkoromban... meg most is a szamban az ize... :)) - no meg az Anyu torportyujenek, amit zsirszalonnabol sutott ki... illatos zsir volt az... es a toportyu!!! mmmm....

Előzmény: ketyo61 (47408)
homerx Creative Commons License 2019.01.29 0 0 47409

holnap reggelre kocsonya a fagyasztobol. ebedre legenyfogoleves, illetve az elobb osszedobtam egy varganyas tesztat. frissen reszelt kecskesajt megy majd ra.

ketyo61 Creative Commons License 2019.01.29 0 1 47408

Hidd el hogy a konzervdobozos cuccokkal nem foglalkoznak, foleg ha csomagban kuldi valaki otthonrol. Turo rudi is siman atjon ha hozom vagy mas hozza. Lazabbak a vamnal mint ahogy sulykoljak belenk mindenhol. Nagyon be vannak idomitva az itteni torvenytisztelo polgarok. ;-)

Előzmény: ZsuR (47407)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.29 0 0 47407

Elelmiszert nem lehet - zoldseget nem lehet - hust nem lehet...

Előzmény: Boarhunter (47405)
ketyo61 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47406

Hoztam mikor mentem haza es a fiam is tavaly hat dobozzal. A konzervek nem erdeklik oket. 

Előzmény: Caipi (47404)
Boarhunter Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47405

Nagybátyám mindig visz pár kiló jóféle bogyiszlói paprikát. Elvileg-tudtommal-nem tilos bevinni de érdekes látvány lehet a röntgenen a levákumozott, port tartalmazó zacskó... :-)

Előzmény: Boszorka (47403)
Caipi Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47404

Hát most nem lehet, az online oldalukon sincs fent. 

Előzmény: ketyo61 (47401)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47403

Ez szerencse dolga. Miután tudatlan voltam, vittem be Amerikába sok kolbászt, senkit nem érdekelt. Ugyanigy első torontoi utamra vittem ajándékba egy jókora s.k. lesütött libamájat a saját zsírjában. Nagy volt az öröm és az elismerés a "bátorságomért" ami jogtalan volt., Nem tudtam, hogy nem lehet. Utána már nem vittem soha többet ilyesmit.

Előzmény: ketyo61 (47401)
ketyo61 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47402

Ma maradek oldalas, holnap lazac krumplipurevel. 

ketyo61 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47401

Errol mar volt szo itt (vagy ott :-) ), a Tescoban lehet kapni otthon es szerintem finom. Ha van aki tud kuldeni, siman beengedik mert konzerv. Mondjuk nekem kuldtek mar csomagban uveges hazi libazsirt, a kutya sem figyelt ra. :-)

 

 

Előzmény: ZsuR (47400)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47400

...libamaj darabkak... jajj... jajj... de regen ettem...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47397)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47399

Ó tényleg, az is volt! Enyhítő körülmény kipipálva :)

Előzmény: Caipi (47398)
Caipi Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47398

Ebben az esetben én paradicsomszeletekkel enyhíteném a bűn súlyosságát. :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47397)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47397

Ilyen bűnt én is elkövettem tegnap vacsorára, súlyosbítva libamáj darabkákkal és némi csípős fűszerpaprikával. És nem tartom valószínűtlennek, hogy visszaeső leszek... :)

Előzmény: ZsuR (47392)
szkati Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47396

Az én leveseim- kivéve az avocado- egytál ételek. Azért  a leves, amiben 2 kg tenger gyümölcsei és 1 kg tengeri halfilé van, nem csupán leves. A vöröslencse leves után meg még ha akarnál sem tudnál enni semmit se.

Lényednek gyógyulást! ( Azért nem olyan rossz dolog "csak" húslevest enni marhahússal. Kis torma, mustár, mennyei! A velőscsontról meg már nem is beszélek.)

Előzmény: Boszorka (47395)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47395

Ez nálam is így működik. Elég ritkán látok olyasmit amit ki akarok próbálni. Manapság rendszerint 15 féle fűszer kell mindenbe, ami most divat. Próbára nem szerzek be olyan fűszreket, amit soha nem használok egyébként. Leves meg egyébként se nagyon játszik nálunk. Tegnap Lényemmel etettem egy tányér húslevest, utána már alig akart enni. Ma viszont csak húsleves lesz. Van benn egy kiló hús kb. nekem még egy velőscsont is.

Holnap viszont megcélzom a karácsonyi rendelésből maradt fogasfilét, csak simán megsütve kis tartár és krumpli lesz hozzá.

Előzmény: szkati (47394)
szkati Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47394

Az az igazság, hogy én is mindig megpróbálok újítani, aztán vagy elfelejtjük örökre, vagy bekerül a menübe.

Így próbáltam ki annakidején a vöröslencse levest- amit azóta az egész család imád, aztán a toszkán hallevest,  amit kb. 10 éve főzök, de csak ünnepnapokon, mert a belevaló 2 kg tenger gyümölcsei itthon nem olcsó dolog. Külföldön, tenger mellett egyszerűbb. Aztán a korianderes, avocado krémleves is nagy találat volt. Emellett persze rengeteg mindent főztem életemben csak egyszer, aztán soha többet.

Előzmény: Boszorka (47391)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 47393

Ma mindenféle maradék,választhatóan: zellerkrémleves, paradicsomos húsgombóc v. zöldborsós csirkemell.

Holnap rántott pontyfilé, majonézes krumpli.

 

ZsuR Creative Commons License 2019.01.27 0 0 47392

Kellett nektek annyit beszelni a sultzsiros kenyerrol... bunozok... :))

 

 

Boszorka Creative Commons License 2019.01.27 0 0 47391

Nem mondom, hogy rossz volt, de jobbat vártam.

Előzmény: Caipi (47390)
Caipi Creative Commons License 2019.01.27 0 0 47390

Aha. Pedig ez akár jó is lehetett volna....

Előzmény: Boszorka (47388)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.27 0 0 47389

A hagymát és fokhagymát, természetesen nem a paradicsomlében kellett fonnyasztani, hanem egy kis olajon és arra a levet meg a többit önteni és összefőzni.

Előzmény: Boszorka (47388)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.27 0 0 47388

Paradicsomlében fonnyasztott hagyma és fokhagyma (nálam por formájában) 1 kanál tabasco egy kiskanál mustár, fehérbor ecet (nálam almaecet) és méz. Eredetileg az egybe szűzre kellett volna önteni, állni hagyni majd a sütőben megsütni. Miután egy kis maradék szűzdarabom volt csak, felszeleteltem és úgy öntöttem rá, majd 160 fokon kb. 25 percet sütöttem. Nem volt megadva sem a hőfok sem az idő.

Előzmény: Caipi (47387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!