Keresés

Részletes keresés

dracaena Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2101
Most találtam, nem félreérteni:
Állítólag Einstein úgy definiálta az elmebajt, hogy ha újra és újra ugyanazt tesszük, miközben eltérő eredményre számítunk.
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2100
Nem jutna eszembe költöztetést vállalni, de nem tudom elképzelni, hogy milyen az, amikor 2 kg nehéz... a 6-os ásványvizet elég hamar újra cipeltem, amikor jobban lettem, csak a csomagtartóból kiemelésnél vigyázok.
Előzmény: Pitykéné (2099)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2099
Na azt mindig megtudom emelni:-( Meg is látszik.
Az agyonkímélésről meg annyit hogy nekem + 15 kilót jelentett. Így most egy időre annyi a big-macemnek.
Ezek szerint ti nem érzitek nehéznek a súlyokat?
Előzmény: brummadra (2098)
brummadra Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2098
akkor te még egy big-mac-et sem tudsz megemelni???? :)
Előzmény: Pitykéné (2094)
brummadra Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2097

Szerintem ha az említett minimal inv. műtéted lesz, akkor, csüt-pénteken tuti hazamehetsz. De mennek haza másnap is, komolyan.

A hétvégi házépítési terveidhez: írtad, hogy lógtál már fejjel felfelé meg lefelé. Akkor most inkább lógjál kicsit tovább, ha érted amit gondolok :))

Előzmény: Alvin2006 (2090)
brummadra Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2096

Igen van a katéteres cucc, de a 2-3 cm-es sebet ejtő microdiscectomia is minimal invasiv eljárás, mivel nem nyiszálnak szát izmokat, szöveteket a gerinc körül, csak egy pici nyíláson mennek be.

Előzmény: gerzson_156 (2085)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2095
Ezt nem értem. Hogy lehet ártalmas 1-5-2 kg, amikor az ember felsőteste eleve vagy 30-40 kg?
Nem mondom, hogy a műtét után ugrálni kell, de nekem ettől a nagy önkímélettől lett olyan a hátizmom, mint egy 6 évesnek, most alig győzőm visszaszerezni a Davidban, 24 alkalom után még mindig többszörösen erősebb a hasizmom, pedig az sem kockás. :)))
Előzmény: Pitykéné (2094)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2094
Sziasztok!
Alvin drága:-)
Én kerek egy hetet voltam kórházban. A netezésre is kifejlesztettem egy módszert, mivel laptopom nincs:-( Az egész gépet az ágyam mellé huzattam, a klaviaturát az ölembe vettem és hajrá.
A szívószálra már írtam neked a sportkupakot, hidd el hatalmas szolgálatot fog tenni.
Emelés.........pfuuuuu. Kimondta neked a 3-4 kilót? Meg ne próbáld! Nekem a max, amit megengedtek 1/2 kiló volt aztán 1 évig max 1-2 kiló. Persze én is emeltem már többet, mert néha elkerülhetetlen, de legalább az elején tartsd be.
Az első időben a legnehezebb amit emeltem a 1 1/2 literes üditő volt, azt hittem megszakadok alatta. A 2 literes már nem is ment.
Megkérdezhetem, hogy hol műtenek?
Sok sikert neked és kitartást!
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2093
A súlyemelők sérve más, ott a bél türemkedik ki. A deréköv kicsit más, széles gumi merevítésekkel, nekem doki írta fel.
Mi most a 4 napos ünnepben felújítottuk a konyhát, régi bútor ki, új be, stb., végig rajtam volt az öv, de nem tett jót. Jobban érzem a lábam, mint előtte. Lehet, hogy el is megyek Klemencsicshez egy dögönyözésre. Szóval szerintem pláne műtve ne kockáztass.
Előzmény: Alvin2006 (2091)
dracaena Creative Commons License 2007.03.30 0 0 2092
Kezdem érteni, miért mondták nekem a betegtársak, hogy kétévente számíthatok újabb műtétre.
Ha az ember úgy él, hogy pks-e lesz, ami annyira komoly, hogy műteni kell, akkor utána talán nem árt némi változtatás az életmódon.
Előzmény: Alvin2006 (2091)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2091

Sziasztok!

 

Még jutnak eszembe kérdések.Kertes házban lakunk, és akad bőven a ház körül tenni való.Épp most is egy csapott tetőt készítünk a garázs mellé.Kis gerenda cipelés, hullám pala emelgetés, térkő pakolás. Jah és hétvégén még a térköveket is lekéne még raknom. Igaz h ezek után este úgy érzem magam mint akin átment egy úthenger és alig birok megmozdulni. Másnap reggel meg attól parázok h vajon megmozdul-e még a lábam, vagy egyáltalán feltudok-e még kelni...

 

Mindenki írja h műtét után nem lehet majd emelnem 3-4 kilónál többet. Ez jelenti azt is hogy akár egy cementes zsákot sem lehet megemelni, vagy pl. megrakott talicskát sem szabad tolnom? Épp ház bővítésben gondolkodom, és azért ott lesz tenni való bőven.Ez az építő ipari dolgok nem a pehely súlyukról híresek. Vagy minden lehet lesz csinálni csak egyenes háttal, nagyon oda figyelve, térdből emelve? Vagy ugyan mindent lehet csinálni de utánna ismét rettentő módon fog fájni vagy a sérv is kiújulhat? vagy ezekhez használjak derék ővet? Olyat mint amilyet a súlyemelők is használnak?

Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2090

Szia Banderas!

 

Köszönöm h írtál, nagyon jól összeszedted a dolgokat.

 

Igen én is a térdeplő-s helyzetről hallotam a műtéttel kapcsolatban, de itt írta vki az oldal fekvőst is. Gondolom mindegyik helyzetnek az a lényege hogy megnyíljanak a csigolyák, ezáltal jobban hozzáférnek a sérvhez.

 

A műtét altatós vagy helyi érzéktelenítős?

 

A pénz?! Most már én is úgy látom h a műtét utánra hagyom, a kérdésem az az hogy ez közvetlen a műtét után kell vagy elég a zárójelentés környékén átnyújtani. Bocs a hülye kérdésért, de sosem voltam kórházba, és műteni sem műtöttek még.

 

Idegeskedés?Hát én is próbálom elhesegetni a gondolatát, de ahogy telnek a napok egyre többet gondolok rá, arról nem is beszélve ,hogy nap mint nap kapok új infókat innen.Így ez is segít ráhangolódni :)

 

Ki hány napig volt összesen a sérv műtéttel kórházba? 4-5, 8-10? Gondolom hétvégén ott is megáll az élet, tehát ha péntekig nem engednek haza, akkor a hétvégét már tutti ott tölti az ember? Most ez annyiból gázos h jön a húsvét és a 4 nap :(  /jah jövö hétfőn megyek műtétre/.

 

Még egy kérdés: állni lehet majd, de ülni nem nagyon, és térdelni? Mert akkor már legalább internet közelébe tudnék jutni és gyorsabban telne az idő.

 

Alvin

Előzmény: banderas97 (2087)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2089

Sziasztok!

 

Valjuk be őszintén a szex egy olyan dolog, amiközben az embernek még a fájdalmai is elmúlnak. Hisz tudjuk hogy jót tesz a léleknek, az egézségnek, és az idegrendszerre is jó hatással van(pláne nőknél) :)  Azt hiszem h nagyon akarunk valamit akkor azt meg lehet oladani.  Aztán lehet h utánna fájni fog, de közben ki a fene gondol erre? :)

 

 

dracaena Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2088
Ebben, sajnos, nem tudok semmi jótanácsot adni. Kipróbáltam jónéhány pozitúrát, közben folyamatosan rettegtem, hogy mikor csinál a pasi valami olyat, amitől én tolószékbe kerülök, végül a teljes szexmentesség és az egyedülmaradás mellett döntöttem.
Előzmény: buksmuks (2086)
banderas97 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2087

Sziasztok!

Régen voltam erre, de most végigolvastam az azóta íródott hozzászólásokat. Néhány gondolatot írok én is.

Az én műtétem (2006 10.16) kb 1,5 óra volt, altatással mindennel együtt. Nem oldalt fekve, hanem hason fekvő térdeplő helyzetben történt a műtét. Nem volt varratszedés, mert felszívódó cérnát használtak. A pénzt mi is a műtét után adtuk, előtte nem érdemes, mert mi van, ha kevesli? Akkor roszabb a helyzet, mintha nem is adtál volna. A boríték vastagsága itt vidéken is más és gondolom a fővárosban is. Én is több betegtársat végigkérdeztem, itt 10-50 ezerig terjedő öszegekről hallottam. De nem ez határozza meg, hogy utána hogyan gyógyul az ember. Hallottam olyanról is aki sokat adott, mégis műteni kellett mégegyszer.

Az információkat (felkelés módja stb...) általában a többi betegtől szerzi be az ember, de én a reggeli viziteken is mindig kérdeztem valamit a dokitól. És válaszolt is rá, vagy később visszajött. Mint már régebben  írtam, ezek is a kisebb vidéki kórházak előnyei, hogy nem rohangál a doki egész nap.

Amikor a zárójelentést adta, több dologról is kérdeztem, pl. a szexről is. Ö kb 8 hetet mondott, hogy addig várjak. Persze nem bírtam addig, de kíméletes oldaltfekvő helyzetben egész jól ment a dolog. Aztán 8 hét után már más variációkat is ki mertem újra próbálni.

Egyébként nem is a műtét a rossz, mert akkor már alszik az ember, hanem az előtte való nap meg az éjszaka. Ahogy néztem az órát és egyre közeledett a reggel, úgy voltam egyre idegesebb. Hajnal fél négy fele teljesen bepánikoltam. Az volt a mélypont. Utána már peregtek az események.

Üdv!

Banderas

buksmuks Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2086
"A szex nekem se volt problémamentes, de ki kell tapasztalni, hogy mi az optimális. Nőknél hál'istennek több a variációs lehetőségek száma. "
Ezuton kérnék tippeket ezzel kapcsolatban:)igaz még a műtét előtt nő voltam mostanra kezdek kétségbeesni ez ügyben,de a schanzgalléros fixálás sem segitő ebben a dologban:)tudom nem sex portál de hidjetek nekem idetartozik:)nevezhetjük rehabilitácionak:)lelki testi utókezelésnek:P
Előzmény: dracaena (2083)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2085
Minimál invazívnak a gerinckanülös kezelést hívták, szerintem ha szike előkerül, az már nem minimál...
Előzmény: Alvin2006 (2082)
dracaena Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2084
Brummadra, szimpla egyoldali műtétem volt, és azt azért nem mondanám, hogy semmit sem javult, mert akkora fájdalmaim azért nincsenek, mint a műtét előtt. Akkor már menni se tudtam, és kapartam a falat kínomban, a végefelé már a Ridol se hatott. A kórházban a többi sorstárs azzal ijesztgetett, hogy két-három év múlva majd jön a másik oldali műtét, aztán a fölötte levő. Ebből eddig annyi jött be, hogy a másik oldalon tényleg van már gond, meg befelé is. Meg hát időnként vannak fájdalmaim, például ha kicsit többet emelek a megengedettnél (ami nem mindig kerülhető ki, mivel egyedül élek), vagy ha hirtelen gerinccsavaró mozdulatot teszek, vagy ha hideg éri a derekamat, illetve az időjárástól is függ. Úgy vettem észre, hogy a fűtetlen szobában alvás nem jó, de amióta kötöttem magamnak nagyon vastag zoknikat, és éjjel abban alszom, és mindig van valami meleg a derekamon (pl. sálat tekerek a pulcsi alá), azóta kevesebbet görcsöl a lábam, ha pedig tudom, hogy gondatlan voltam, akkor azonnal tömöm magamba a napi háromszor két db 150-es mydetont, hozzá aflamint, meg mostanában B-vitamint is szedek ilyenkor, és mintha ettől is jobb volna. Meg hát a plusz-kilókat is próbálom elkerülni, ami B-vitamin mellett nehéz.
De a mindennapi élet azért így se könnyű, például az öltözködés (főleg a zoknihúzás és a cipőfűzés) vagy a lábápolás.
Előzmény: brummadra (2080)
dracaena Creative Commons License 2007.03.29 0 0 2083
Nem, a Dracaena nem utal dr-ságra, egyszerűen ez a sárkányfa neve, ami valamikor a kedvenc növényem volt.
Szívószál az elején kell, amíg nem kelhetsz fel, hogy állva igyál. Ami csövet bennt kaptunk, az hajlékony volt, ennélfogva nagyon kényelmes.:)
Azt hiszem, Buksmuks mondta meg a tuttit: végül is mindenkinél más, hogy mennyire viseli meg a műtét, és utána mitől pánikol, mitől nem. Nyilván minél fiatalabb valaki, annál jobban-gyorsabban regenerálódik (elvileg legalábbis).
A szex nekem se volt problémamentes, de ki kell tapasztalni, hogy mi az optimális. Nőknél hál'istennek több a variációs lehetőségek száma. Hogy ebben neked mi várható, azt én nem tudom, ha voltam is gerincműtött férfi valamelyik előző életemben, már nem emlékszem rá.:)))
Előzmény: Alvin2006 (2081)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2082

Szia Brummadra!

 

"Minimal invazív pár centised lesz vagy jól megnyiszálnak?" Na kettőt és könyebbet. Én bízok az elsőben.Hisz ha már mindenki azt mondja h bizakodónak kell lennem. Pont ráéreztél.Ideget bánt, ami megy a lábba.

 

Sztem már nem tudnál olyan kezelést mondani amit ne próbáltam már volna, de a sérv már akkora h nem fog tudni visszahúzodni :(

 

Én kb. ezeket próbáltam: fizikó, napi gyógytorna, sok sok gyógy masszázs, úszás, dr. kiropraktőr, Kosmodisk, lógás fejjel felfelé aztán lefelé...

 

Én asszem maradok a labdánál, azzal lehet nyújtó gyakorlatokat is végezi.Sehogy sem találtam a helyem a vicces széken.

 

Alvin

Előzmény: brummadra (2077)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2081

Szia Dracaena!

 

A nevedben a "dr" az doktor lenne? :)

 

Látod ebben a sok izom gondolat menetben, igazad lehet, most hogy így rápirítottál. Hála, krumlpit ritkán kell pucolnom ;)

 

Apropó tovább gondolva ezt az izom dolgot, akkor azzal a "bizonyos dologgal" is lesznek nehézségek az ágyban :(  Hát ennek igazán nem örülök, hisz azért oda kell rendessen csípő mozgás :)

 

Háton fekvés? Na ez nekem pont nem megy, nem tudok elaludni háton fekve, csak ha már vagy 3 napja nem aludtam :( Brühühüüü  Csak oldalt vagy "béka" helyzetben tudok aludni, de akkor nagyon jókat alszok :)

 

Ajándék boríték? Hát az tutti h én nem adok neki 1 havi fizumat.

 

Az biztos h összeszedem az összes olyan dolgot amit fel kell íratni a zárójelentésre, + minden olyat amiket írtatok, és olyat is h mit kell még majd megkérdeznem. Majd jól kinyomtatom és felkészülten megyek. :)

 

Arra már felkészítettek h mindent kell vinni itthonról a kórházba. Szívószál? Az minek? Lesznek koktélok is? :) Lehet h akkor viszek  hozzá, kis nyitható ernyőcskét is :)  Amúgy első osztályúan tudok háton fekve inni. Látnád a megbotránkoztatott női tekintetet ilyenkor :)  DE most viccet félre téve, szívószál azért kell mert máshogy nem fogok tudni inni? Mert akkor még azt is kell vennem.

 

Alvin

Előzmény: dracaena (2075)
brummadra Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2080

Hát én azt hiszem babonából sem adnék előre... Meg azért formailag mégiscsak "hála" pénz, tehát ezért az orvosnak is el kell követnie érte.

Jól olvaslak, 7 éve műtöttek és még mindig sokat szenvedsz? Csavaroztak is ilyen hosszú műtét alatt? Miért nem javult, mit mondanak. Kiújult a sérv?

 

 

Előzmény: dracaena (2075)
brummadra Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2079

B vitamin valamelyik fajtája,  De a Milgamma pont gerincműtét utáni idegrenenerálásra van.

Állítólag ezzel rossz mozgással az a baj, hogy az idegek megtanulják és rögzül. Ezért kell tornázni. Az állandó odafigyelés a mozdulazokra ,gondolom azért van, mert fáj?

Előzmény: Alvin2006 (2072)
brummadra Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2078
ez tényleg horror... Még jó, hogy nem neked kellett gyorsan összevarni, ha már ilyen béna voltál :)
Előzmény: Pitykéné (2069)
brummadra Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2077

Szia Alvin! Minimal invazív pár centised lesz vagy jól megnyiszálnak? Ideget bánt, hogy ennyire gyorsan neked esnek? Ne ess kétségbe az itt hallottaktól, ezt műtét előttieknek kár olvasni :)) Rémtörténete mindenkinek van. Nagy önbizalommal kell belevágni, aztán lesz ami.

Tornagyakorlatokat gyógytornásztól lehet kapni, vanna mozgásszervi centrumok is, ahol veszel néhány órát és ha tudod csinálod (azért gyogyótornásszal könnyebb). Jobb ha egy szakember "állítja be" a mozdulatokat.  Neked műtét előtt nem javasoltak konzervatív kezelést? Sajnos a páromnak sem. Csak utólag tudtuk meg, hogy jó lett volna. Sokmindent mi is utólag tudtunk meg... Amiket említenek a többiek is. Hogy (gondolom műtéttől függően,de) nagyon hamar mobilizálni kell a gerincet!! Már a másnap lehet célzott gyakorlatokat csinálni.

A viccesszék a térdeplős szék. Ki kell próbálni, nálunk ez elmaradt.

Sok sikert!

Előzmény: Alvin2006 (2071)
buksmuks Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2076
Sziasztok én műtét után vagyok igaz nyaki sérvem volt...tehát abban nem tudok tanácsot adni hogy hogyan történik utánna a háti vagy alsóbb szinten lévő mütétnél...viszont a boriték témához hozzászólva..lehet hogy én marha jó dokit fogtam ki én rákérdeztem mit kér ezért a műtétért és ő azt mondta nem lát a pénztárcámba ha semmit nem adok akkor is megcsinálja profi módon:)és igy is lett nekem inkább olyan gondjaim voltak hogy senki nem mondta el mi várható a mütét után "pontosan"meddig mit érezhetek amiért nem kell rögtön betojni...még szerencse volt nekem is hogy találkoztam egy kedves nővel akit másodszor műtöttek és ő osztotta és osztja meg a mai napig az akkori tapasztalatait nyugtatgat ha kétségbeesetten rátelefonálok és magyarázza el hogy ez még belefér:)
A nővérek is rendesek voltak a kórházban a mostani helyzetk ellenére...mindenkinek jobbulást és kedves odafigyelő bánásmódot kivánok..remélem hamarosan a régi lehetek és elfelejthetem ezt a dolgot mert férfiasan bevallva nem egy kis beavatkozás:)
dracaena Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2075
Alvin, a műtét után nem biztos, hogy fog menni a hasrafordulás. Gondold végig, ahhoz elég sok kis hátizom műxik, és a műtét után ezek egy része nem fog rögtön jól és fájdalommentesen működni. Persze, ezt az ember nem tudja jól megítélni előre. Például emlékszem, hogy eleinte nem bírtam krumplit hámozni. Hihetetlen, de ehhez a művelethez sem csak a kezünk izmait használjuk. Aztán úgy két hónap után már ment a hámozás, de a hibás részek kikanyarintása még fájt.
Szóval szerintem jobb, ha hozzászoksz a gondolathoz, hogy eleinte a hátonfekvés lesz a legkényelmesebb (nekem pl. ez volt az egyik legrémesebb dolog, mert amióta az eszemet tudom, a jobb oldalamon szerettem aludni), és a felkelés is ebből a pózból indul.
Parasolvenció: szerintem ma mindenki többre értékeli a borítékot, mint az ajándékkosarat. És tényleg előre érdemes adni. Én sajnos annakidején a dokinak utólag adtam, kétszer annyit, mint amennyit a betegtársaim mondtak, ez az akkori 1 havi minimumbérnek megfelelő összeg volt, nekem qrvára hiányzott, neki meg biztos kevés volt, mert utána szarba se vett, a gyerekemnek háromszor kellett visszamenni hozzá, hogy adjon már a házidoki számára elfogadható zárójelentést, és még a vércsoportomat se volt hajlandó elárulni "éppen nem műxik a számítógép" jelszóval (na nehogy már csak a gépben legyen meg egy ilyen adat).
Nem tudom, hogyan vagy elengedve családtagokkal, de ha nem voltál mostanában kórházban, akkor mindenképpen tudd meg, hogy mit adnak ott, és mit kell otthonról bevigyél (evőeszköz, szívószál, pohár, stb.), mert sok minden ma már nem evidencia egy kórházban, ami régen az volt.
Előzmény: Alvin2006 (2074)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2074

Szia Dracaena!

 

Köszönöm h. ilyen részletesen beszámoltál mindenről. 4 óra?! Húú az marha sok. Én azt hittem hogy ez max fél órás "rutin" műtét.

 

Komolyam mondom neked, sehol sem találtam erről a témáról semmit a neten, így nagyon örülök h. így mindent megírtál és össze szedtél nekem. Ari vagy!

 

Még maradt egy fontos kérdésem. Ez a bizonyos settenkedő titkos boríték. Azt tudom h hálásnak kell lenni a műtétért, és a nővérkéket is meg lehet lepni egy ajándék kosárral. Azt halottam hogy most az a divat h a műtét elött adja oda az ember a píízt, mert akkor lehet h jobban oda figyelnek az emberre a műtét közben. Én úgy tudtam hogy utólag kell hálálkodni, te mit tudsz errről? Nem tudom h lehet ilyet egyáltalán kérdezni, de mik az árak? Csak úgy nagyságrendileg.Vagy ahány kórház annyi "szokás"?

 

Ma voltam a házi dokinál, kérdeztem a táppénzt.A doki azt mondta hogy a kórházba kerüléskor felvesznek táppénzre, utánna ha már haza engednek, el kell menni a zárójelentéssel ismételten a házi dokihoz és onnantól folytatódik tobvább  táppénz.

Alvin

Előzmény: dracaena (2068)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2073

Szia Levus(5)!

 

Ezt a térdelő széket próbáltam én is, de bevallom nekem furcsának tűnt. Azért meg lehet h nincs értelme megvenni h csak a port fogja. Asszem marad a labda, azt is próbáltam, na az viszont kényelmes volt, és csakugyan jó lazítani is. Ennek a derék párnának még utánna nézek, mivel sokat vezetek.

 

A műtét már nem kérdés, akkora a sérv h nem lehet már lezdeni vele semmit, sőt inkább sürgetős mert ha még várok vele, akkor részleges bénulás lehet belőle.

 

Köszönöm h válaszotlál!

 

Alvin

Előzmény: levus5 (2067)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2072

Szia Pitykéné!

 

Köszi h leírtad a műtét utáni dolgokat! Droid? Hát én már most is olyan vagyok ;) Nálam már rég kialakult a görbe mozdulatok kiegyenesítése. Legtöbb mozdulatot kisebb-nagyobb olykor vicces trükközésel helyetesítek. Legtöbb esetben nagy segítségemre van a lábam. Ilyen pl hogy ágyból való felkelés? Én inkább a hasra fordulós majd négykézláb pózban letolatós muzdulatokkal "ébredek". DE ha jól gondolom hogy minnyájan tudjátok h miről is beszélek a "speciális mozdulatoknál". Nem egy emberrel beszélgettem, hogy autómatice kialakul mindenkinél az a mozgás ami lehetővé teszi h elkerülje az ember a fájdalmat.

 

Az is olvastam vhol h műtét után az emberben kialakul, tudat alatt az az állandó oda figyelés a mozdultokra.

 

Mik azok a vitaminok, amiket jó ha beszerzek a műtét utánra? Jók a multi(mix) vitamin tabletták?

Előzmény: Pitykéné (2065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!