Fish and chipset mindig csak az "angol héten" hoznak (azért ált. nem csak egy, hanem 2-3 hétre elegendőt). Ilyen pedig, asszem, 2x van egy évben.
Most épp francia hét jön, úgyhogy most diós szalámit lehet majd venni és fagyasztott macaront (aminél tudok jobbat a közelben, de messze nem ennyiért).
Tudod felénk se Lidl se Aldi, de azért szerencsére van mit ennünk.:-) Ezt a halast neked köszönhetem. Igaz arany árban van, de a fogas nekem sokkal jobban izlik mint a lazac, na meg a nyelvhal is. Közben azért eszünk lazacot is, igaz nekem egy receptem van és csak azt csinálom, igaz nem minden héten. Karácsony óta készülünk elmenni ebédelni, de vagy közbejön valami, vagy ronda az idő.:-((( Jöhetne már a tavasz.
Ma voltam az egy hete megnyílt albertfalvai Lidlben (megvártam, míg lemegy az elsó roham, és beáll normál üzemre).
A fagyasztott spenótjuk tényleg jó, a hasábburgonyájuk is (más hyperhez képest féláron, és nem akciós) Fish&chipset is ki akartam próbálni, de nem volt. Viszont volt szép friss bőrös lazacfilé, abból vettem talonba 2 adagot. Ja, és padlizsánt is vettem, már a hűtőben érik a vinetta.
Jobban. Ma már tornázni is menni akart, de meggondolta. Most itt van és szerintem már semmi baja. Ma megcsináltam a fogast és valami fantasztikus finom volt. Olyan rég nem ettem, hogy már el is felejtettem, hogy milyen finom tud lenni. Szerencsére többet rendeltem karácsonykor, úgy hogy van még 3 adag a mélyhűtőben.
Fogas, krumpli, tartár. Tegnapra volt tervezve, de még volt tegnap húsleves meg sok hú is benne. Ezt kiegészítettem egy rizskochal, amiből maradt mára is.
Szoval... annyit beszeltunk a rakott krumplirol, hogy az lesz a holnapi ebed - mar sul a sutoben. Szeretem ha masnap melegitve van...
A kolbasszal (mar amit itt lehet kapni) nem vagyok jo viszonyban... azt hiszem egy darabig nem jon a hazamba... szoval a hajaban fott krumpli melle a sult szalonna, fott tojas es tejfol... kivancsi vagyok a kisunokam mit szol hozza.
Vannak, kerestem is - mindig vegignezem a husos pultot, hatha valami van nekik ami nekem kellene... meg nem lattam. De kell menjek masik kinaihoz is, hatna nekik van.
Elhiszem - meg aztan hoztam magammal mar szalamikat... de a konzerv nem helyettesiti nekem a frissen sutottet zsirban...
Mennyit ettem gyerekkoromban... meg most is a szamban az ize... :)) - no meg az Anyu torportyujenek, amit zsirszalonnabol sutott ki... illatos zsir volt az... es a toportyu!!! mmmm....
holnap reggelre kocsonya a fagyasztobol. ebedre legenyfogoleves, illetve az elobb osszedobtam egy varganyas tesztat. frissen reszelt kecskesajt megy majd ra.
Hidd el hogy a konzervdobozos cuccokkal nem foglalkoznak, foleg ha csomagban kuldi valaki otthonrol. Turo rudi is siman atjon ha hozom vagy mas hozza. Lazabbak a vamnal mint ahogy sulykoljak belenk mindenhol. Nagyon be vannak idomitva az itteni torvenytisztelo polgarok. ;-)
Nagybátyám mindig visz pár kiló jóféle bogyiszlói paprikát. Elvileg-tudtommal-nem tilos bevinni de érdekes látvány lehet a röntgenen a levákumozott, port tartalmazó zacskó... :-)
Ez szerencse dolga. Miután tudatlan voltam, vittem be Amerikába sok kolbászt, senkit nem érdekelt. Ugyanigy első torontoi utamra vittem ajándékba egy jókora s.k. lesütött libamájat a saját zsírjában. Nagy volt az öröm és az elismerés a "bátorságomért" ami jogtalan volt., Nem tudtam, hogy nem lehet. Utána már nem vittem soha többet ilyesmit.
Errol mar volt szo itt (vagy ott :-) ), a Tescoban lehet kapni otthon es szerintem finom. Ha van aki tud kuldeni, siman beengedik mert konzerv. Mondjuk nekem kuldtek mar csomagban uveges hazi libazsirt, a kutya sem figyelt ra. :-)
Ilyen bűnt én is elkövettem tegnap vacsorára, súlyosbítva libamáj darabkákkal és némi csípős fűszerpaprikával. És nem tartom valószínűtlennek, hogy visszaeső leszek... :)
Az én leveseim- kivéve az avocado- egytál ételek. Azért a leves, amiben 2 kg tenger gyümölcsei és 1 kg tengeri halfilé van, nem csupán leves. A vöröslencse leves után meg még ha akarnál sem tudnál enni semmit se.
Lényednek gyógyulást! ( Azért nem olyan rossz dolog "csak" húslevest enni marhahússal. Kis torma, mustár, mennyei! A velőscsontról meg már nem is beszélek.)
Ez nálam is így működik. Elég ritkán látok olyasmit amit ki akarok próbálni. Manapság rendszerint 15 féle fűszer kell mindenbe, ami most divat. Próbára nem szerzek be olyan fűszreket, amit soha nem használok egyébként. Leves meg egyébként se nagyon játszik nálunk. Tegnap Lényemmel etettem egy tányér húslevest, utána már alig akart enni. Ma viszont csak húsleves lesz. Van benn egy kiló hús kb. nekem még egy velőscsont is.
Holnap viszont megcélzom a karácsonyi rendelésből maradt fogasfilét, csak simán megsütve kis tartár és krumpli lesz hozzá.
Az az igazság, hogy én is mindig megpróbálok újítani, aztán vagy elfelejtjük örökre, vagy bekerül a menübe.
Így próbáltam ki annakidején a vöröslencse levest- amit azóta az egész család imád, aztán a toszkán hallevest, amit kb. 10 éve főzök, de csak ünnepnapokon, mert a belevaló 2 kg tenger gyümölcsei itthon nem olcsó dolog. Külföldön, tenger mellett egyszerűbb. Aztán a korianderes, avocado krémleves is nagy találat volt. Emellett persze rengeteg mindent főztem életemben csak egyszer, aztán soha többet.