Keresés

Részletes keresés

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1196

Sajnos a parasztvakításos előadás sokak józan eszét elveszi. :-S

Mondjuk az enyémet nem tudná :-)))))), de mint tudjuk, nem is az én kategóriám a kiszemelt, inkább a baleklúzerek a célcsoport.

Előzmény: Törölt nick (1193)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1195

Nem vagyok amúgy NOL olvasó, de szívesen írnék egy mailt a cikk szerzőjének...

Nem tudod, nincs lehetőség a cikkek kommentálására (mint pl. az origo-n? )

 

Azért ha én újságíró lennék, tuti jobban begyűjteném a vonatkozó infókat.

Akár innen, a topikunkról is. :-)

Előzmény: cumpika (1194)
cumpika Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1194
A tetűk,a nol.cikkével együtt elmehetnek a pi...ba!

Elfelejtik azt a tényt,hogy a 8 napos elállási jog a TELJESÍTÉSTŐL számítódik.
Tehát miután leszállították a megrendelt árút.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1192)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1192

Most olvastam a szomszéd topikon:

 

http://www.nol.hu/cikk/485925/

 

Az edényálom ára

 

 

potya8609 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1191
Na, az orvosihoz pont azért nincs színterápia, mert az eszméletlen erős. Csak a kicsihez és a közepeshez kapsz, hogy felerősítsd a megfelelő hatását.

Nem a lámpa kapott Nobel-díjat, hanem az az eljárás, ahogyan a sajátos fényt előállítják. Amit a lámpában is alkalmaznak.
Előzmény: vilagito (1189)
potya8609 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1190
A 4 és 15 cm a lámpák átmérője... és nem a mélység.

Erről ennyit.
Előzmény: vilagito (1188)
vilagito Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1189
Ja a színterápiáról annyit, hogy a nagy úgynevezett orvosi lámpába nincs is be építve mint mondják, és nem is lehet hozzá rakni. Vajon miért mert elég komolytalanná tenné.
Minden lámpa eredetileg fehér halogén fényt ad, ezért előtte van gyárilag egy sárga fólia. Nem is ér semmit a színterápia szerintem felesleges rá egy fillért is kiadni. Más országba ezért nem is használják.

Ja még annyit, hogy a lámpa soha nem kapott orvosi nóbeldíjat. Ez is csak ködösítés.
vilagito Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1188
Viszont az sem etikus, hogy az az elv, hogy senkit ne engedjenek el lámpa nélkül, ha nincs lámpája minimum kis lámpa (ilyenkor az is jó), ha pedig kis lámpája van akkor, az nem jó elavult le kell cserélni.

A másik amit hülyítésként használnak. Fényről lévén szó ugye gondolja át mindenki. A kis lámpa és nagy között az a különbség, hogy a nagy mélyebre hatol a bőrbe. A kicsi 4 cm re a nagy 15 cm re. Ez akkora baromság, hogy csak na. Győződjön meg róla mindenki személyesen tegye a tenyerét a lámpa elé és ha átvilágítja a nagy lámpa akkor igazat mondtak, ha nem akkor hazudtak a jobb eladhatóságért.
vilagito Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1187
Tudod igaz amit a marketingről mondasz, de csak részben.

Ugyanis az általad fel hozott cégek nem csak most csak itt azonnal döntsön akcióban értékesítenek.
Vagy akivel elő szerződést íratnak alá aztán elfelejtik megsemmisíteni ha nem kéri az ügyfél. Vagy nem adnak szerződés másolatot és mire megkapja már késő reklamálni.

A másik, hogy én vettem a bátorságot és leírtam a tényeket, had döntsön a vásárló szabadon. Nem értek viszont egyet azzal, hogy De a termék az nem jó, bár lehet hogy jobb mint más, de ennyiért nem rossz. Én csak pár hetet voltam ott, de az idő alatt több visszatérő vásárló volt aki azért jött be, hogy az elromlott termékét, hogy lehet megjavítani, pótolni, kicserélni. Ugyanis más csatornája nem nagyon van. A szervíz már nem győzi. Igen az edények jobb minőségűek, vagy csak kevesebb a meghibásodási lehetőség, de ha vissza olvasol azok között is van hibás. De ennyiért? A légtisztítokból többnek volt elektromos hibája, vagy a lámpa egyébbként 20- 30 ezer forintból összerakható, de oké el adják félmillkóért és rossz. Vagy az ajándék óra amiért fizetnek 100 000 Ft ot le esik a mutatója.

Előttem aki itt dolgozik a medical részlegnél az kapzsi és csaló. Nem ismerek kivételt senkit. Embereket becsületesen nem lehet átvágni.
Engem nem sérelem ért, hanem még egy kis becsület szorult belém.
Útálom ha átvágnak valakit ráadásul ha pont a kiszolgáltatottakat.

Az pedig, hogy két bank is van semmit nem jelent. A bankok ha pénzszagot éreznek ott teremnek. Erkölcsi érzékük meg nincs.

potya8609 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1186
Hát igen, inkorrektek, de őket viszont nem tudom teljesen hibáztatni. Ugyanúgy sz*rt kell eladniuk, mint ahogy azt más termelők is teszik... de ők csak ebből élnek. Ha nem tudja a sz**t eladni valahogy, egy fillérje sincs.

Persze van aki ott sokat keres, de nem a többség. Valaki hónapokig egy fillért sem. A terméket meg nem ők gyártják. Igazából meg kell érteni, hogy az értékesítőket és a céget szinte végtelen szakadék választja el. Az értékesítő szinte hatalom nélküli, teszi amit rábíztak, és megpróbál valahogy eladni, hogy megéljen. A cég eközben a fellegekben elzártan működik, és veri a... . Ugyanúgy, ahogy minden más nagy vállalkozás.

És egyébként ilyen szervezéssel jobban működik egy vállalat, mint e nélkül. Rengeteg terméket képes eladni, és rengeteg országban jelen van. A management része a dolognak eszméletlenül fejlett. Képes mindent összefogni úgy, hogy a központjában még saját bank is van (2 db), amivel még a részletre történő vásárlás is helyben intézhető.

Én sem gondolom a Zeptert korrekt cégnek, sőt... De az biztos, hogy érti a dolgát, mert példája annak a vállalkozásnak, aki egy meghatározott piaci árú terméket képes magasabb eladási áron értékesíteni úgy, hogy továbbra is nyereséges marad.e
Amúgy nem rosszak a termékek sem. Sőt elég jók. De ennyit nem érnek.
joy Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1185

Attól, hogy mások is butítanak, nem menthető a sz.rt drágán árusítás.

A "Zepter jelenség" nem a különböző árusítási, hanem az átb.szási módok ról szól.

Arról, amiket e topicban , és még sok másban leírnak.

Jelesül a Zepter nem véletlenül terjeszt kereskedelmi hálózaton kívül.

Ha olvtad, a panaszok többsége a terjesztők inkorrekt viselkedéséről szól.

Előzmény: potya8609 (1183)
bazsi33 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1184
Potya nagyon jol leirta a lényeget,és fogadjunk erre is lesz majd valami okos aki reagál
potya8609 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1183
Megdöbbenve olvastam a Zepter tevékenységének "jellemzését".

Azt kell mondjam, fogalmatok sincs a világról.

Amikor egy 100 ft-os Coca Colát megveszel egy boltban, akkor gondolj arra, hogy valójában mennyibe kerülhet, és mennyire végtelennek tűnő reklámadagot, hülyítést, különleges életérzést stb. kellett a Cocának az emberekbe tömnie, hogy eljuthatott arra a monopol helyzetbe, ahol most áll, és eladhatja a hígított löttyét annyiért, amennyiért.

Ezt csak példának hoztam fel (de ugyanolyan jó példák a bankok, a t-mobile és társai, az intelligens mosópor, stb), de mintha nem ismernétek a mai kapitalista világ vad marketingjét. Nézzetek körbe, minden nevesebb cég ezt csinálja folyamatosan megállás nélkül. Nem értem, min vagytok meglepődve. A nagy cégek termékeinek nagy számban történő értékesítése mindig is így történt: el kellett adni egy termék pozitív tulajdonságait is, lehetőleg minél több embernek.

Egy biztos, ne gondoljátok, hogy a világ fehér a Zepter pedig fekete. Valahol még erőteljesebb marketingfogásokat használnak (ott több pénzt is lehet keresni persze). Ez általános probléma. És nem azért keresnek elsősorban időseket, mert őket könnyebb átverni (ma már mi is át vagyunk verve mindenhol - de okosnak hisszük magunkat), hanem azért, mert ők alkotják azt a létfontosságú közgazdasági fogalmat a Zepter Medical részlegénél, amit úgy hívnak: piac v. kereslet.

A lámpa pedig nem csodaszer. Negatív tapasztalatok pedig természetesen lehetnek, ahogy minden más terméknél is szerte a világon. Higgyétek el, nagyon sok pozitív tapasztalat is van. Pl, így tud a cég új ajánlásokat szerezni (az elégedett vásárlók révén), így képes egyre nagyobb ütemben növelni a forgalmát. Valahogy arról nincs szó, hogy hány elégedett vásárló van: sok, nagyon sok. Rengetegen újra és újra visszajárnak, sokan még több év után is. Erről sem beszélt senki.
És rengetegen esküdnek a Zepterre, ha a minőségről és időtállóságról van szó. Ez persze nem jelenti, hogy az adott termék tökéletes, képtelen meghibásodni (a magyar felfogással ellentétben). De egy biztos: ha az edényeket nézzük, sokan már sok-sok éve használják a régen vett termékeket, és kedvelik őket.

A profi vállalati marketing és a tisztesség soha nem jelenhet meg erősen egyszerre. Ez van.
Előzmény: vilagito (1157)
yamahakata Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1182

Én személy szerint nagyon megköszönöm világítónak, hogy leírta ezeket a dolgokat és kicsit sem hiszem, hogy ezt azért tette, mert valami nagyon nem jött neki össze...

 

Hidd el, hogy legalább 10 embert össze tudok szedni (köztük vagyok én is), akiket átvágott a Zepter! Most sajnos már nincs időm leírni a történetet, de nem maradok adós vele.

 

 

Előzmény: bazsi33 (1161)
joy Creative Commons License 2008.03.13 0 0 1181

Csalódást kell okoznom.

Itt van mindjárt az ANNAVÍZ!

Szeged nagyrésze tudja mennyire jó, és fogyasztja is.

A kamillavirágot, hársfát, mentát is igen sokan fogyasztják.

Csak nem vernek nekik ekkora parádét, nem fizet érte súlyos ezreket.

Sokkal többen ismerik ezeket a gyógyszereket, mint a Q10-et és egyebeket.

Előzmény: Törölt nick (1167)
bild56 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 1180

2004-ben vettünk egy VacSy készletet az öt edényből mára már csak kettőben marad meg a vákum. Írtam ZEPTER-nek az válaszolták sajnálják menjek a szervízbe és vegyek új tetőket. Elképesztő több mint 80000 ezerbe került és ilyen gyorsan tönkre ment !!! Sajnos nem tájékoztatott senki, hogy ez csak ennyit bír ki, ha ezt tudom biztos nem veszem meg !  Nincs valakinek valami ötlete esetleg felesleges tetői amik még használhatók ?

 

Előre is köszönök minden segítséget !!!!

tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1179
...és köszönöm!:)
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1177)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1178

Ja igen, persze....mi sem indokoltunk, elálltunk és kész.:p :D A lényeg, hogy ezt világosan, érthetően, ahogy írja az általad idézett "keretes részben" kellene feltüntetni a szerződésben...akkor nem lenne ilyen átverés-gyanús az egész, és kevesebb megkárosított lenne....meg ez a topic sem lenne biztosan.;)

De sok a feltételes mód........:(((

 

Köszönöm a linket, nem esett le, hogy a TS a time share-t jelenti.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1177)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1177

Parancsolj! :-)

 

Time sharing; RCI; Kereknap; üdülési

 

OFF: Nem csak Németországban lehet indoklás nélkül elállni, hanem bárhol a világon. Magyarországon is.  TS esetén ez az elállási határidő 15 nap.  Csak éppen Mo-on ez a pár mondat (törvény írja elő - mint a TS szerződés kötelező kellékét) az "apróbetűsben" szerepel valahol a szerződés alján, és az ügynökök még csak véletlenül sem hívják fel erre a bepalizott vásárlók figyelmét.  Sajnos nagyon sokan vannak, akik el sem olvassák, mit írnak alá. :-( És nem kevesen vannak olyanok is, akik ugyan elolvassák, de értelmezni már nem igazán tudják. Ez van. :-(

 

ON

Előzmény: tunderlala-3 (1176)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1176

HÁt igen, így kellene...ha jól értem, és NÉmeto-ban indoklás nélkül el lehet állni a szerződéstől, és erre kimondottan fel is hívják a figyelmet.:p

 

MIlyen fórum ez, belinkelnéd? Nem találom....csak a hozzászólást hozza a link, amit betettél.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1174)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1175

Nyíredy Szabolcs prof. mondta volt, hogy Mo. gyógynövény nagyhatalom lehetne.... De hát nincs rá pénz. :-((

 

Ha vki nem tudja, ki volt ő,

http://www.mtakoztest.hu/pub_nyiredy_szabolcs.htm

Előzmény: Törölt nick (1167)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1174

A nagyon hasonló módszerekkel operáló TS biznicben is megy ám a durva ködösítés, tukmálás, parasztvakítás. És ahogy ma olvasom, ez a fajta üzletpolitika nem is biztosan a "nagy cég" módszere, hanem kifejezetten a magyar lúzereknek tartogatott módszeres átvágás. :-(

 

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=76943228&t=9041079

 

Váratlan fordulat állt be az ügyünkben, még akár valami megoldás is születhet. Van még azért bőven bizonytalanság,  így részletekről majd csak ha túl vagyunk rajta.

 

Amiért írok:

Időközben a kezembe került egy német szerződés. Szűkszavúbb, mint a magyarok, arrafelé úgy tűnik nincs annyi kötelező elem mint nálunk, de az indoklás nélküli elállási jogot külön keretes részben tüntetik fel, és külön alá is kell írni! Ráadásul olyan egyértelműen van fogalmazva, hogy még a fapados német tudásommal is megértettem. Tehát arrafelé biztos nincs sumákolás elállási jog terén.


 

Előzmény: tunderlala-3 (1164)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1173
Azért mutattam, mert lejött, hogy ilyenre gondoltál.:) Gyuri bácsit személyesen nem ismerem sajnos, de a lánya is egy tündér, ha kérdésed van, biztosan szívesen válaszolnak rá, nézd meg a honlapot....rám is hivatkozhatsz...mondjuk ne így, hogy tündérlala, mert dunsztja nem lesz róla...:DDD
Előzmény: Törölt nick (1172)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1171
De ezzel kapcs. gyere majd inkább a tisztaságmániásba, az mindent elbír.:p ; :DDD
Előzmény: tunderlala-3 (1170)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1170
NÉzd csak.:)
http://www.nlcafe.hu/szorakozzunk/20040305/a_fuves_ember_titkai/

Zsuzsa, a lánya a volt főnököm felesége, azóta is jóban vagyunk, ezerrel tanul az édesapjától, az RTL klub reggeli műsorába is többször hívták már őket a gyógynövények miatt.
Van honlapjuk is, megkeresem neked, ha nem találom, majd megkérdezem tőle....ott lehet kérdezni is tőlük, stb. :p
Előzmény: Törölt nick (1169)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1168
Abban nincs üzlet, mert nem lehet több százezerre lehúzni hiszékeny embereket vele.:(
Előzmény: Törölt nick (1167)
vilagito Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1166
Tudod bazsi33

Ha el olvastad, láthatod, hogy azt írtam le ami engem arról győzött meg, hogy ne csináljam. Ha te eszt sérelemérzést ként fogod fel az a te bajod. Nekem nincs okom ezen dühöngni. Számomra csak egy volt a fontos akkor is és most is a becsület, ha tudod miről beszélek, tudod van akit más is érdekel mint a nagymama. Szerettem volna segíteni azoknak akik döntés előtt állnak. Nem azt mondtam, hogy semmire se jó a lámpa, hanem az értékesítés módját kritizáltam. A nagymamád ezek szerint könnyedén ki tudta fizetni, de van aki át se gondolja csak nem akar beteg lenni és belevág, de utána kajára se marad pénze. különben is a lámpa van, hogy egy embernél egy betegséget meg gyógyít és egy másiknál ugyan azt nem. Erre a közvetlen ismerőseim közt tudok példát. Tehát nem mindenkinek használ és nem csodaszer.
vilagito Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1165
Igen Freddie82

Ez tényleg csak a medicalosokra jellemző.
A Zepter többi termékét merik reklámozni óriás plakáton is ezt nem.
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1164
Na de erre a 8 napra, ha nem jössz rá magadtól a szerződés alapos, nagyítóval történt:D átbogarászásával, akkor egy hanggal nem mondja senki tőlük, hogy ez a lehetőséged meg van:(((...tudom, mi is így jártunk, szerencsére jó vége lett, mert én átnyálaztam aztán a legapróbb betűs részt is, úgyhogy visszaléptünk.:p
Előzmény: vilagito (1159)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1162
Szerintem nem emiatt írta le, és köszönet neki érte....bár az a sok szegény öreg, akiket belerángatnak, úgysem fogja ezt a fórumot olvasgatni, szóval lesz még bepalizott a jövőben is bőven.:(
Előzmény: bazsi33 (1161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!