Keresés

Részletes keresés

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.14 0 0 8788

T. oroszlánbajusz!

 

Természetesen ebből a veretes névsorból nem maradhat ki, a HORN- KORMÁNY pénzügyi államtitkára Akar László, és helyettese Dr. Bártfai Béla sem, akiknek szintén tudomásuk volt arról, hogy a csaló BAUMAG bűnbanda folyamatosan értékesíti a fiktív üzletrészeit minden kontroll nélkül!

Ennek ellenére az eltitkolt belső levelezés szerint, a megfelelő intézkedéseket csupán csak kilátásba helyezték, de valójában érdemben nem történt semmi!

Inkább szemet hunytak a csalás felett, ezáltal ők is a csalás bűnrészeseivé váltak!!!            

De meg kell említeni Varga Mihály pénzügyminisztert is, aki Szász Károly PSZÁF elnökkel együtt, "szándékosan félre értelmezte" a BAUMAG üzletrész adás-vételi szerződéseit, és a többi ingatlanbefektetési szövetkezet célrészjegy-megállapodásait!!!

Közgazdász létükre, szégyen szemre mindketten a "MEGVALÓSULT BŰNCSELEKMÉNY, azaz a  CSALÁS" helyett, minden esetben, "tagi kölcsön nyújtásra"vonatkoztattak, ami valójában a csalás elpalástolására szolgált, ezért ők is bűnrészessé váltak!!!

         

 

 

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.11 0 0 8787

T. oroszlánbajusz!

 

Lehet, hogy önnek és sokak számára az itt leírtak hihetetlennek tűnnek, de higgye el a hiteles dokumentumok mindezeket cáfolhatatlanul alátámasztják!!!

1995. március havában Lantosné Dr.GÁL ILONA korrupt megyei cégbíró, a csaló Balázs László "BŰNTÁRSAKÉNT" már a csalás "BŰNRÉSZESÉVÉ" vált, amikor is Balázs László, a MÉG NEM LÉTEZŐ  SZÖVETKEZETE LEPLE ALATT, FIKTÍV ÜZLETRÉSZEK ÉRTÉKESÍTÉSÉBE KEZDETT!!!

A korrupt cégbíró ahelyett, hogy "büntetőfeljelentéssel élt volna a már befejezetté vált bűncselekmény miatt,"inkább szemet hunyt felette, ezzel lehetőséget adva a csalás további folytatásához!!!      Ezen bűncselekmény elkövetésére figyelemmel, nemhogy a PSZÁF, és az APEH felelősségéig, de még a cégbejegyzésig sem juthatunk el, mert a korrupt cégbírónak egész egyszerűen el kellett volna utasítania a BAUMAG bejegyzési kérelmét!!! De mivel nem tette, a jogalkotó akaratát is megcsúfolta!!!   

Ezért neveztem meg a"FŐGAZEMBERT, ami után következnek a csalásban szintén bűnrészessé vált, eljárásokat, vizsgálatokat lefolytató állami, felügyeleti szervek korrupt, szarházi jogászai, közgazdászai, valamint ezen szervek felelős vezetői, úgymint Rusznák Tamás, Tarafás Imre, Szász Károly, Járai Zsigmond, Simicska Lajos, akiknek a hatalom utasítására, végig el kellett hallgatniuk, és hallgattatniuk a már "BEFEJEZETTÉ VÁLT" bűncselekményt!!!

Azonban nem szabad megfeledkeznünk, Dr.Orosz Sándor 1995-ös, és az APEH erős embereként folyton folyvást szereplő Vámosi-Nagy-Szabolcs 1996-os remek munkásságáról sem, akiknek szintén nagyon sokat köszönhetünk azért, hogy károsultakká váltunk, mert ugyanúgy szándékosan, és tudatosan elhallgatták, ezt a súlyos vagyon elleni bűncselekményt!!!                                  

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.07 0 0 8786

 

T. oroszlánbajusz!

 

Persze nem szabad megfeledkezni az utóbbi 15 év legnagyobb horderejű csalássorozatáról a QUAESTORRÓL sem, amely működésében, ugyanúgy visszavezethető a csalás kezdete, ahogyan az a csaló szövetkezeteknél!

A QUAESTOR kötvény adás-vételi szerződés vonatkozásában is, az állami, felügyeleti szervek képviseletében eljáró, korrupt, szarházi jogászoknak, közgazdászoknak, ugyanúgy mint a csaló szövetkezetek esetében, csupán csak két dolgot kellett volna tenniük, először is meggyőződniük arról, hogy a QUAESTOR egyáltalán rendelkezik-e kibocsájtható kötvénnyel, majd már ennek tudtában értelmezni, hogy a szerződésben vállalt szolgáltatás, a kötvény átruházása, valós, avagy lehetetlen célra irányul-e!!!              

Azért nem történt egyik esetben sem érdemi vizsgálat, mert ezen csalások a szervezett korrupció mentén szerveződtek!!!

Ezekről a brutális csalásokról egész egyszerűen azért nem akartak tudomást venni, mert "MINDENKINEK MEG VOLT AZ ÁRA"!!!     

          

 

 

             

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.06 0 0 8785

T. oroszlánbajusz!

 

A korábbi kijelentésem minden szava az alábbiakban is visszaköszön!

A PEST MEGYEI BÍRÓSÁG egyik remek bírája szerint, egy ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS JOGÉRTELMEZÉSE----- NEM KÜLÖNLEGES SZAKÉRTELMET IGÉNYLÖ SZAKKÉRDÉS!!!            

Ezért az ebben, esetleg felmerült jogvitát- szakértő közreműködése nélkül-lehet ill. kell eldönteni!!!

Ez a releváns megállapítás minősítette a korrupt bíró kollégáját, az Állami Bankfelügyelet, az APEH szarházi jogászait, közgazdászait, és a nagy nagy pénzügyi szakembereit!!!

Pedig csak két dolgot kellett volna tenniük, jelesül, hogy MEGVIZSGÁLJÁK A "SZERZŐDÉS TÁRGYÁT," valamint azt, hogy a "SZERZŐDÉSBEN VÁLLALT SZOLGÁLTATÁS," az "ÜZLETRÉSZ ÁTRUHÁZÁSA MILYEN CÉLRA IRÁNYUL"!!!  Ez a BAUMAGON kívül minden ingatlanbefektetési szövetkezet "CÉLRÉSZJEGY- MEGÁLLAPODÁSÁRA" is értendő, aminek TÁRGYA MÁR ELEVE FIKTÍV CÉLRÉSZJEGY volt, és amiben VÁLLALT SZOLGÁLTATÁS, a CÉLRÉSZJEGY ÁTRUHÁZÁSA LEHETETLEN CÉLRA IRÁNYULT!!!            

 

Tehát a szerződések, megállapodások minden mozzanatát vizsgálni kellett volna!!!

De nem tették, ezért valamennyien a csalás bűnrészeseivé váltak!!!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.04 0 0 8784

T. oroszlánbajusz!

 

Ha már szóba hozta a gazemberséget, tudja, a főgazember az maga, a felettesei utasítását végrehajtó KORRUPT Lantosné Dr.GÁL ILONA BEJEGYZŐ CÉGBÍRÓ, hiszen a cégbejegyzési eljárás során csakis neki volt mérlegelési jogköre, és ha ő betartotta volna a bírói esküjét, akkor most nem lenne Baumag ügy!!! Ezért, csak utána jöhetnek szóba Balázs László és bűntársai, köztük az Állami Bankfelügyelet, az APEH jogászai, pénzügyi szakemberei, akik 8 éven át utasításra, egész egyszerűen nem akarták helyesen értelmezni, az egyszerű, nagyon is jól értelmezhető adás-vételi szerződéseket!      Pedig nagyon is tudták volna, csak hát, nem lehetett!!!                  

ENNEK A BÍRÓNAK A NEVÉT SOHA NE FELEJTSÉK EL, MERT NEKI KÖSZÖNHETJÜK A TRAGÉDIÁNKAT!!!     

oroszlánbajusz Creative Commons License 2018.05.03 0 0 8783

 

 

Balázs Mária ,te a főgazember első felesége voltál.

 

te akkor már nem éltél együtt a rablóvezérrel ,amikor elindult a  baumagos károsultak  országos fosztogatása.

A rablóvezér jelenlegi felesége,a román csirke ,aki nálad sokkal fiatalabb,azonban végig nézte azt, hogy hogyan rabolnak éjjel-nappal a  gengszterek.

 

te most a bírósági tárgyalásokon,fiadnak szeretnél begyűjteni -szántás,vetés,és munka  nélkül aratni- egy kis pénzmagot,amiért a kis ujjadat sem mozdítottad meg eddig.

 

A fiaddal együtt te is  jól szeretnél lakni  a rabolt pénzből.

 

te nem tettél be egy forintot sem a kasszába,de  mégis nagyon szeretnél  faszulni  a baumagosoktól elrabolt pénzből.Hát ehhez is akkora pofa kell,amekkora neked éppen van is.

 

Először te is dolgozz meg az általad áhított összegért:

találd meg az ellopott pénzünket,aztán majd kaphatsz belőle 1 %-ot.

 

Tudod,az élet alapja a munka ,először szántunk,vetünk,és csak a végén aratunk.

 

 

 

 

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.03 0 0 8782

T.Balázs Mária!

 

A feltett kérdésemre még most sem kaptam semmilyen választ!

Ez a kedves károsult a számból vette ki a szót, teljesen egyetértek vele, még ha oly durvácska is!

Egyszerű kérdésre, egyszerű válasz dukál, ezért sem kellett volna szappanos operákkal elkápráztatni, a már így is megvezetett fórumozókat!

Ugyanis a többséget összezavarják ezek az irományok!

Önnek tudatosan az a célja, mint a korrupt, állami, felügyeleti szerveknek volt, nevezetesen, hogy minél bonyolultabbá tenni a BAUMAG ügy megértését, aminek már eleve is egyszerű az értelmezése!!!                                

oroszlánbajusz Creative Commons License 2018.05.02 0 0 8781

Egyszer még te is megismered a magyarok istenét,amikor a 12000 mérges ember egyszerre rád morrant-förmed,és elkapja a frakkodat.

Garantálom,hogy akkor a bugyid egy pillanat alatt tele lesz.Az orrodat meg addig gyömöszölik a saját piszkodba amíg térden állva,bűnbocsánatért nem könyörögsz. Akkor, a mostani flegmaságod egy pillanat alatt eltűnik, arról a nagy  ló fejedről,és örülsz,sőt könyörögsz,amikor visszaadhatod  a károsultaknak a tőlük,és általad kicsalt pénzüket.

 

 A megtakarításukat az emberek nem neked szánták ám,és nem is a te kedvedért túlóráztak, spóroltak,hanem családjukra,és az egészségük biztosítására kívánták fordítani azt.

 

Most még könnyen flegmáskodsz,de ha egyszer elkap a gépszíj,megtudod,hogy 

 

h á n y    n y o l c   k a l á c s.

 

 

 

Most még  könnyű dolgod van.

-Egész litániákat másolgatsz be, ide az indexre.

Még ebbe se fektetsz egyetlen gramm energiát sem.

Te csak  egy vérszívó tetű voltál egész életedben,akinek a pofáján nincs bőr.

Mindig  is  csak a könnyű,gyors haszonszerzéshez füllött a fogad.  

A rengeteg , sok  litty-lotty  másolványoddal pedig kizárólag  figyelem elterelés a célod.

Ezeket senki nem olvassa el.

 

Ha eddig még nem tértél észhez,ajánlom kezdj el vezekelni,és add vissza az embereknek a pénzüket.

Tartsd szerencsédnek,hogy eddig mindent megúsztál.

 

Elfelejtetted megírni,hogy hova rejtetted el a baumagosok pénzét.Ez persze még csak a belépőd lesz.

Előzmény: Balázs_Mária (8778)
Anatole de Nagy Francz Creative Commons License 2018.05.02 0 0 8780

T. az igazmondó!

 

 

Szívesen felajánlom Önnek a behajtott pénzem 10%-át sikerdíjként, amennyiben a pénz sikeres behajtása bizonyíthatóan az Ön tevékenységnek köszönhető, és megkapom 1 éven belül kamatostól.

Az Ön által előadottak szerint ez gyerekjáték, mert ügydöntő bizonyítékok birtokában van.

 

Ezzel egyidejűleg csatlakoznék segédszínész kéréséhez, hogy csak akkor jelentkezzen a jövőben, ha közzé tudja tenni a tv-szereplése dátumát, vagy egyéb más, kézzelfogható gyakorlati eredményt, előrelépést tud felmutatni.

 

Köszönettel.

azigazmondo Creative Commons License 2018.05.02 0 0 8779

Kedves Kocsis Gabriella!

 

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a BAUMAG működése nem a "PIRAMISJÁTÉKON," hanem a "SZERVEZETT CSALÁSON ALAPULT"!!!

Ugyanis a "piramisjáték,.... mások pénzének összegyűjtésén és szétosztásán alapul,"ebben a láncszerű folyamatban, "EGYÁLTALÁN NEM TÖRTÉNIK".... "BEFEKTETÉSI TERMÉK ÉRTÉKESÍTÉS"!!!          Ezzel szembe a mi eseteinkben, csakis a csalásról beszélhetünk, mivel a fiktív üzletrészek vételárát készpénzzel, mindenki MEGFIZETTE!!!

A pénzünkért cserébe a semmit kaptuk meg!!!  

A piramisjáték szervezése "gazdasági bűncselekmény,"a csalás "vagyon elleni bűncselekmény," ezért a kettő nem összekeverendő!!!     

A fiktív üzletrészek megfizetésekor, mivel a kár ténylegesen bekövetkezik, a vagyonomban azonnal értékcsökkenés következezik be!!!      

Ezért a piramis játékra való utalást, kérem gyorsan felejtse el!!!    

 

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.05.02 0 0 8778

Ejha! Ilyen rondán beszélni bárkiről!

 

Trianont bevállaltam, de a mohácsi vészt már nem.

 

A karmesternek "újra-tervezést" javaslok.   

oroszlánbajusz Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8777

Az biztos,hogy nagyot arattatok, kaszáltatok úgy,hogy ti ráadásul nem szántottatok,és nem is vetettetek.Az ágyastársa, cellatársa,meg a rablás kitalálója is te vagy .Én életfogytiglant,de minimum 20 évet sóztam volna a nyakatokba.Kíváncsi lennék rá,hogy ez esetben mekkora lenne most  a pofátok.Biztosan csendesebben kukorékolnátok.Úgy látszik,hogy a tíz év az nektek meg se kottyant.

 

Előzmény: Balázs_Mária (8768)
oroszlánbajusz Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8776

Az biztos,hogy nagyot arattatok, kaszáltatok úgy,hogy ti ráadásul nem szántottatok,és nem is vetettetek.Az ágyastársa, cellatársa,meg a rablás kitalálója is te vagy .Én életfogytiglant,de minimum 20 évet sóztam volna a nyakatokba.Kíváncsi lennék rá,hogy ez esetben mekkora lenne most  a pofátok.Biztosan csendesebben kukorékolnátok.Úgy látszik,hogy a tíz év az nektek meg se kottyant.

igazie Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8775

Tiszteletlen, gazember, balázsné!

 

Hol van most  a baumagosok pénze,amit elloptatok?

 

te személy szerint mennyit raktál zsebre a károsultak pénzéből.

 

Hallottunk harangozni a lakásügyeidről is.

 

Az elrabolt pénz nélkül is ilyen nagy  pofád lenne ?

 

Mesélj,hogy lehet szabad lábon egy olyan bűntárs/bűnöző ,mint te?

 

Mindenki reméli,hogy a rémálmaid miatt  ,te  már  régóta  nem   az igazak álmát alszod.

 

Hatalmas lópofa kell ahhoz ,hogy  rablásotok ellenére is, ekkora  lovon üljetek.

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8774

------------- 242. oldal folytatása a többszörösen fiktív üzletrészek forgalmazásával -----------

 

A Baumag szövetkezeteknél alkalmazott üzletrésztőke-képzés és üzletrészforgalmazás sajátossága volt az is, hogy az üzletrészállomány az eladással nem csökkent, hanem éppen, hogy nőtt, így a visszavásárlásnál alkalmazott már említett megoldás ennek a gyakorlatnak a szükségszerű folyománya volt. Ahogy arra a bíróság is utalt, a betétként beszedett, ideiglenesen rendelkezésre álló pénzeszközök saját tőkeként történő számviteli kimutatásával és nyilvántartásával eltűntek a mérlegből aszövetkezet kötelezettségei. Emiatt így a kötelezettségeknek a visszavásárlás révén történő csökkenését sem lehetett semmilyen módon kimutatni, így maradt valójában a visszavásárlás során a saját tőke legalább ugyanakkora és ezért nem csökkent a mérlegfősszeg sem, leszámítva azt az esetet amikor 2001. január 1, után 4.680.000.000,- forint értékben üzletrészeket vontak be az új szövetkezetekről szóló 2001. évi CXLI. törvény 89.§ (3) bekezdésében írt rendelkezés alapján.

Mindezek folytán Balázs László I. r. vádlott könyvelési hibára eredményesen nem hivatkozhatott, mivel a kötelezettségek eltűntetése a mérlegből, és azok tőkeelemként történő nyilvántartása elvi kérdés volt. Bartha Gyula igazságügyi könyvszakértő ezt úgy jellemezte, hogy „ez a hiba a stratégia része volt” (377. sz. tjkv.), hiszen ennek a szövetkezeti cégcsoportnak a léte és a fennmaradása függött a befektetői bizalomtól és ezáltal a befektetők felé a mérlegen keresztül is felmutatott képtől. Ennek a további folyománya volt az, hogy a visszavásárolt üzletrészeket saját tőke elemként kezelték, noha semmilyen vagyon nem állt már mögöttük, mely kérdésnek a jelentőségét Horváth János igazságügyi tőkepiaci szakértő is kiemelte.

Bartha Gyula igazságügyi könyvszakértő az első eljárásban történt meghallgatása során külön is utalt az üzletrészek visszavásárlásából és újrakönyveléséből fakadó problémára. A szövetkezet által követett gyakorlat eredményeképpen ugyanis a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet mérlegében az eszközoldalon megjelenített 65.000.000.000,- Ft nagyságú, forrásoldalon a saját tőke részeként megjelenített vagyon lényegileg a szövetkezet tárgyi eszközállományának nagyságrendekkel kisebb tényleges könyv szerinti értékét fedte el. Ezzel kapcsolatban Wortmaim György tanú is hangsúlyozta az első eljárásban tett tanúvallomásában, hogy a 65.000.000.000,- Ft-os tétel mérleg szerinti egyidejű megjelenítése az eszköz és a forrásoldalon valójában semmit nem mutatott, hiszen eszközoldalon nem volt látható semmilyen más egyéb tétel, ami a forrásoldalon kimutatott saját tőke mögötti vagyont az eszközoldalon szereplő értéktelen üzletrészeken túlmenően fedezte volna.

A Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet mérlegében szereplő 65.000.000.000,- Ft-os fiktív eszköztétel közel fele részében a fizetésképtelenség 2003. október 9-én történt bekövetkezésekor még kint lévő és vissza nem vásárolt üzletrészt fedezett. Így az ezen kívül fennmaradó tétel az üzletrészek újrakönyveléséből fakadó eszközhalmozódás volt. Erre a visszavásárlásból és újrakönyvelésből fakadó eszközhalmozódásra 2011. május 23-án tett tanúvallomásában (82-II. sz. tjkv. 100. old.) Szendrei István tanú, Baumag szövetkezeti felügyelő bizottsági tag is utalt, amikor elmondta, hogy észlelték a korábban be nem vont üzletrészekből kifolyólag a tőketartalék 2001. évre való felduzzadását. Tehát mindezen

 

 

 

243

 

probléma a szövetkezeti ellenőrző szerv előtt sem volt ismeretlen, azonban nem merült fel olyan bízonyíték amely arra utalna, hogy ennek az orvoslása érdekében bármilyen intézkedés is történt volna részükről akár csak alakszerű jelzés formájában is.

Az üzletrészek visszavásárlásának és újrakönyvelésének kérdését az első és a megismételt eljárásban történt meghallgatása során dr. Szebelédi István igazságügyi könyvszakértő is érintette. A szakértő ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy a befektetők kifizetés nélküli szerződéshosszabbítása során a ki nem fizetett vételárat hozammal növelt forgalmi értéken kifizetés nélkül újrakőnyvelték, ezáltal a forrást megduplázták. Így tehát az újrakönyvelésből fakadó eszközhalmozódás kérdése a Baumag szövetkezetek működését már kezdettől fogva érintette, még a szindikátusi szerződést megelőző időszakban, tehát 2001. január 1. előtt is. Ezen megállapításokkal egyébként Bartha Gyula szakértő is egyetértett.

A visszavásárolt üzletrészeknek a sorsa kettős volt, ezeket vagy újraértékesítették, vagy a cégcsoportba kerültek be. A Baumag Általános Befektetési Szövetkezet működése során üzletrészek újraértékesítésére különféle módokon az APEH Pest Megyei Igazgatóság által a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon 2000. szeptember 12-én tett feljelentésből megállapíthatóan már 1996-tól kezdve sor került. Ezzel összhangban Szabó Gábor és Jaspemé Sztanek Katalin szakvéleménye szerint is 1996-tól forgalmaztak újra üzletrészeket, a szakvélemény levezetése szerint 1996- 1998. között 5.297.250.540,- Ft értékben került sor újra eladásra. Szabó Gábor és Jaspemé Sztanek Katalin számításaiból megállapíthatóan az üzletrészek cégcsoporton belüli forgalmazására, az összesített adatok alapján 1998 – 2000 között mindösszesen 8.899.840.240,- forint névértékben került sor, melyből 7.625.693.240,- Ft értékű volt képzett, míg 1.274.147.000,- Ft névértékű üzletrész volt újraértékesített. 2000. december 31-én a cégcsoportban összesen 6.340.712,- Ft (dec.22.-29 dátummal átforgatva BVSz üzletrészre) névértékű üzletrész volt forgalomban. (kiegészítő szakértői vélemény 10. oldala)

A visszavásárolt üzletrészek újraértékesítése körében szükséges kiemelni, hogy annak nyomán azok már többszörös fiktív tőkehalmozódást testesítettek meg, vagyis azok újraértékesítéséből befolyt vagyont is a tőketartalékban saját tőkeként mutatták ki, míg a cégcsoportba bekerülő üzletrészek fizetőeszközként pénzforgalmi szabályozó szereppel bírtak, mint arra az igazságügyi könyvszakértők rámutattak, s amit I. r. Balázs László vádlott sem vitatott.

Az üzletrészek sorsa szempontjából fontos kiemelni a 2000. december 22-én létrejött szindikátusi szerződést. A 2001. január 1 -től hatályba lépő 2000. évi CXLI. törvény 89.§ (3) bekezdése alapján a szövetkezeti üzletrész jogintézménye ugyanis lényegileg megszűnt, így üzletrész további képzésére nem volt lehetőség, a törvény a saját üzletrészek bevonását a jegyzett tőke leszállítása mellett kötelezően előírta.

Folyt.köv.

Előzmény: azigazmondo (8773)
azigazmondo Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8773

T.BALÁZS MÁRIA!

 

KEZDEM AZ ELEJÉTŐL!

Felteszem önnek a legfontosabb kérdést!

Ön szerint a BAUMAG szövetkezetnek a teljes működése alatt, VOLT..... ÉRTÉKESÍTHETŐ..... ÜZLETRÉSZE???

Kéretik a következő beírásában, erre rögvest válaszolni!!! 

"HA EGYET IS TUD MONDANI," "MÁRIS MEGKÖVETEM"!!!

Mit szólna egy találkozáshoz, már csak azért is, hogy személyesen is feltehessem ezt a találó kérdést, ja és hozhatná magával a BAUMAG szakértő, agymen papagáját!!!

Én csak a férjemmel érkeznék, mert, már nagyon kíváncsi erre az erkölcsi hulladékra!!!           

Éljen az egyszeri alkalommal!!!

 

 

 

Gabriella Kocsis Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8772

Régóta felmerült bennem, hogy ennek a Baumagnak elnevezett piramisjátéknak igazi célja pl. az is lehetett, hogy a tőlünk összeharácsolt pénzből politikai párt finanszírozta magát. Nem hiszem hogy ok nélkül hunyt szemet 8 éven keresztül egy országos felügyeleti szerv. Ezért nem kapunk tisztességes eljárást. A másik gyanúm az, hogy vannak, akiknek kifizették a kárukat. A harmadik pedig az, hogy megvárják, amíg a károsultak egy része meghalnak, kihalásra játszanak. Bűzlik ez az ügy. Úgy gondolom, hogy a Baumag volt az első olyan bűnszervezet, amelyik kikísérletezte azt, hogy károsíthatja meg az embereket gyakorlatilag büntetlenül. Az összes többi csalás hasonló sémára működik, mindig finomítanak egy picit a módszeren, a lényeg, emberektől pénzt csalnak ki, és ez a pénz eltűnik az éterben. mindig ez a módszer. mi pedig tényleg szánalmasak vagyunk. még mindig, így közel húsz év után gyakorlatilag tök hülyék vagyunk. néhány élelmes hiéna társunk próbálja megnyúzni még a többieket, feldobnak néhány módszert, pénzt kérnek a tagságért, majd elhal a dolog. balázs lászlóval azonos erkölcsi értékeket képviselnek. 

 

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8771

Akkor most "szót fosok":

241

Fiktív üzletrész képzések 1996-2000

A Baumag szövetkezetek működése során a sajátos üzletrészképzés nyomán előálló üzletrészek értékpapír jellegére 2002-es szakvéleményében már Balogh Imréné igazságügyi könyvszakértő is rámutatott (Nyom. Ir 41. kötet 91. old.). Ezeknek az üzletrészeknek az értékpapírszerű kezelése többféle következménnyel járt a gyakorlatban. Az első ilyen az, hogy a rövid távú, ideiglenes célú, idegen források saját tőkeként történő lekönyvelésével a Baumag szövetkezetéknél felborult a mérlegegyezöség. Ennek folyamatát dr. Szebellédi István igazságügyi könyvszakértő részletesen leírta (Nyom. ir. 57. kötet 37. és 49. old.), itt így arról van szó tehát, hogy a betétként határozott időre rendelkezésre bocsátott pénzeszközök eltűntek az üzletrész mögül. Ez a vagyon a szakértői levezetés alapján háromszoros kötelezettségvállalás fedezetéül szolgált, így a Baumag szövetkezetek ebből finanszírozták a cégcsoportot fedezték belőle a szövetkezet működési költségeit, valamint ebből fizették vissza a kilépőkmek a befizetésüket hozammal növelt értéken. A működési költségek finanszírozásának a problémáját bővebben Horváth János igazságügyi tőkepiaci szakértő is kifejtette szakvéleményében és 2012. február 9. és 11-i meghallgatása alkalmával, amikor is utalt az irodahálózat működési költségeinek, a cégszerkezet átalakítási költségeinek, a reklámköltségeknek, a készpénzszállítási költségeknek és a VI/2. Vádpontban szereplő adományoknak a befektetők pénzéből történő fedezésére.

 

Lényegét tekintve a befektetők által juttatott vagyonnak az volt a rendeltetése, hogy megforgassák és haszonnal visszafizessék, a rendeltetése folytán sem lehetett tőkeelem, így ezek felhasználásával az eszköz oldalon a saját tőke fedezeteként mérleg szerint szereplő pénzösszegek csak papíron maradtak meg a Baumag szövetkezetnél. Az üzletrészek mögül tehát a vagyon ezáltal eltűnt, de papíron, könyv szerint mégis megmaradt, ezáltal a mérleg így kezdettől fogva nem mutatott valós képet. A bíróság itt sokadszor megint csak arra hivatkozik, hogy a jogszabályoknak megfelelő esetben a szövetkezeti üzletrész a tőke- és az eredménytartalék formájában megjelenő tartós és eredményes működéséből származó vagyont testesíti meg, amennyiben abból a közgyűlés üzletrész-tőkét, illetve üzletrészt képez.

 

A 36/1995. számú számviteli kérdés egyértelműen leszögezi, hogy a szövetkezeti üzletrész eladása esetén az ügylet eredményét az üzletrészállomány csökkentése és a pénzeszközök egyidejű megnövekedése alapján kell elszámolni, míg a visszavásárlásnál és bevonásnál az eszköz és a forrásoldalt egyszerre kell csökkenteni az értékpapír kivezetésével és a saját tőke csökkentésével. (Kivezetés helyett "játéktőzsde" .) A Baumag szövetkezetek által folytatott sajátos üzletrésztőke-képzés során ezzel szemben az üzletrész magával az eladással jött létre, tehát az eladással nem is lehetett mit kivezetni eszközként a könyvelésből, hiszen a képzésnek még forrása sem volt.

Ezzel kapcsolatban Balogh Imréné igazságügyi könyvszakértő a szakvéleményében arra mutat rá, hogy az 1995. március 22. és május 15. közötti üzletrész eladások során a Baumag Általános Befektetési Szövetkezet az adásvételi szerződéseket le sem könyvelte, hiszen 70.000,- forint jegyzett tőkéből álló alapító vagyon fedezetére képzett vagyonelemet nem lehetett eladni, így a Baumag Általános Befektetési Szövetkezet jobb hiján folyamatos tőketartalék növelést mutatott ki. A Baumag szövetkezetek az üzletrészek visszavásárlása során sem a 36/1995. számú számviteli kérdésben írtaknak megfelelően jártak el, hiszen rendeltetését betöltve a szövetkezeti üzletrészt a visszavásárlását követően az árfolyamnyereséggel növelt forgalmi értéken eszközként továbbra is nyilvántartották mint a

 

242

 

forrásoldalon kimutatott saját tőke elemét. Ez a visszavásárlási művelet, ahogyan azt Bartha Gyula igazsáügyi könyvszakértő levezette, kizárólag az eszközoldalt érintette érdemlegesen, itt a pénzeszköz helyébe a visszavásárolt üzletrész lépett értékpapírként, mint forgóeszköz.

Folyt köv.

Előzmény: azigazmondo (8770)
azigazmondo Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8770

T.Balázs Mária!

 

Nekem most úgy tűnik, mintha volna egy szófosó, befolyásolható, idióta papagája, akinek aztán halvány fingja sincs a BAUMAG ügy hátteréről!!!

Amióta itt látom vergődni, azóta egy értelmes, szakmai hozzászólást nem tudott még eszközölni, és tudja, hogy miért, mert képtelen rá!!!

Pedig egy igen mívelt, agymen férfiról lehet szó, akinek nemsokára fel kell kötnie a férfias alsó gatyóját, de amit szerintem mások tesznek majd meg!!!

Ha valóban ön lenne a szarházi, csaló Balázs László ex felesége, akkor kérdezze már meg tőle, hogy az utasítására, 1995-ben,.... 5.000Ft,.... 10.000Ft,.... 100.000Ft névértéken, 1996-tól,....

2003-ig,... 1Ft névértéken, egyáltalán, "MIÉRT" "BOCSÁJTOTT KI," "FORGALMAZOTT," "ÉS ÉRTÉKESÍTETT" A "SZÖVETKEZETE" "FIKTÍV ÜZLETRÉSZEKET,"na mégegyszer, hogy mindenki megértse, "FIKTÍV ÜZLETRÉSZEKET"!!!    EZ VOLT A CSALÓ BAUMAG SZÖVETKEZET STRATÉGIÁJA.....8 ÉVEN ÁT!!!           

Ha esetleg nem kapna rá érdemi választ, akkor kérdezze meg, ettől az agyonmívelt cinkostársától, hátha tud rá valamit makogni!!!      

De szerintem erre ön is képes lenne!!!

 

 

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8769

Bocsánat. Az ilyen troll csapat ellen csak hasonló módszerekkel lehet felvenni a harcot.

 

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8768

Most mit sumákol itt, hiszen cellatársak voltak. Csak beszámolt arról, hogy most épp mivel akarja átverni a befektetőit.

 

Balázsné meg köszöni jól van. Szánt, vet, arat,..........kaszál.

 

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozzeteteli-listak1

 

Levette férje válláról ezt a nehéz terhet.

Előzmény: oroszlánbajusz (8766)
Szögesdeszka Creative Commons License 2018.05.01 0 0 8767

Akkor most lője le, és gyömöszölje vissza a palackba.

 

Ez egy hülye futóbolond, aki mindenféle becsületsértő hangvételű irományokkal bombázza évek óta a különböző intézményeket azért, hogy fizessék ki a kárát.

Esze ágában sincs mindenki pénzéért küzdeni, azt mondta, hogy pénzért fog segítséget nyújtani a többieknek, azután, ha őt kifizették.

Egy idő után mindenhonnan lepattintják.

Egy erkölcstelen, félművelt, agresszív bunkó, félnótás, szava hihetetlen kókler, akinek a szereplés, meg a fedezék mögül való lövöldözés a gyengéje.

Miatta már vesztett pert más károsulti közösség.

Látta valamelyik tévében szerepelni?

Pedig ezzel hülyíti felbukkanása óta a fórumot.

 

Fogadatlan prókátor, aki csak árt a Baumagosoknak, és csak félkegyelmű öregasszonyoknak tudja beadni, hogy visszaszerzi a pénzüket.

Előzmény: Balázs_Mária (8764)
oroszlánbajusz Creative Commons License 2018.04.30 0 0 8766

1.Balázs_Mária feltette ide az indexre, az alábbi AB döntést:

 

http://public.mkab.hu/dev/dontesek.nsf/0/0A5D2E65522A63DCC1257D110058EB83?OpenDocument

 

A döntésből kiderül, hogy Balázs László, a Baumag-ügy I. rendű, 10 évre ítélt elkövetője fordult az Alkotmánybírósághoz, kérve az ellene indított valamennyi ügy alkotmány ellenességének a megállapítását.

 

 

Balázsné azt reméli, hogy itt az indexen korábban lefolytatott petícióval kapcsolatos iszapbirkózásnak nem lesz köze, a fenti végzés esetleges jogi folytatásához.  

 

Mi ismét megkérdezzük Balázs feleségét,hogy:

 

1.Mit is remélt olyan nagyon ?

 

2.A fenti anyag kivel kapcsolatos?

  Talán a  baumagos Balázs Lászlóval?

 

3.Kérjük  röviden írja meg,hogy mi a lényege a fenti anyagnak.

 

 

3.Egyébként Balázs_Mária, már fél éve nem válaszol  a fentiekre.

 

 

Méltóztasson egy kicsit tettyegni,hátha mégis sikerül válaszolnia,a fenti kérdésekre.

azigazmondo Creative Commons License 2018.04.30 0 0 8765

Az 1996-tól létrejött adás-vételi szerződések, ugyanolyan "FIKTÍV OPCIÓS SZERZŐDÉSEK VOLTAK," mint a már 1995-ben megkötöttek, csak azzal a különbséggel, hogy ezek után még lehetett adókedvezményt igénybe venni!!!  Szerintem erről felesleges vitát folytatni, mert ön is tudja, hogy nekem van igazam!!!        

A "BAUMAG BARÁT" VÁMOSI-NAGY-SZABOLCS, 1996.április.1-i válaszadásakor nagyon nagyon jól tudta, hogy a Pénzügyminisztériumnak,---CSAK A "HAMIS MAGÁNOKIRATOK VALÓTLAN TARTALMÁRÓL ADHAT" állásfoglalást, mert a BAUMAGNAK egész egyszerűen, csak "HAMIS MAGÁNOKIRATAI" voltak, így értelemszerűen másról nem is adhatott!!!

Ennek ellenére, mégis azt a látszatot keltette, mintha a szerződések tárgyai "LÉTEZŐ ÜZLETRÉSZEK" lettek volna!!!     

HIGGYE EL, ezt senki nem tudja megcáfolni!!!             

2000-ben, az egyik BAUMAG fiókvezetőjének feltettem azt a találó kérdést, hogy a BAUMAG szövetkezetnek egyáltalán van ennyi 1Ft NÉVÉRTÉKEN ELADHATÓ ÜZLETRÉSZE!!!

Döbbenten, tudja mit válaszolt rá elcsukló hangon, csak nem gondolom, hogy fiktív üzletrészeket értékesítenének, és hogy az adóhatóság fiktív üzletrészeket adóztatna meg!!!

Akkor még gondolni se mertem erre, most már viszont biztosan tudom!!!

Na most köszönt vissza a fiktív üzletrészek elpalástolására vonatkozó korábbi értelmezésem!!!       

 

Remélem most már ön is érti, hogy mire akartam felhívni a figyelmét, és egyben a károsultakét!!! 

Balázs_Mária Creative Commons License 2018.04.30 0 0 8764

Köszönöm a segítséget.

Sikerült a szellemet kiereszteni a palackból.

Előzmény: Szögesdeszka (8760)
Balázs_Mária Creative Commons License 2018.04.30 0 0 8763

Szövegértelmezés, idézet... úgy kezdődött, hogy "Emlékeztetőül".

Tőlem lehet akár Joci Boci is, de remekül teljesített, lehet menni a pénztárhoz.

Apropó, a múltkori MH tárgyaláson volt egy villanásnyi performansz, mi szerint a Szegedi Ítélőtábla döntésére hivatkozva, mintha valaki el akarta volna venni a bíró döntési jogát. El lett küldve Szöged városába. Ha és amennyiben Ön volt az, akár "face to face" is kérdezhetett volna.

További kérdéseit mellőzendő:

Mint mondtam minden nyilvános adatot elolvastam, így a Pf. I. 20 057/2005. döntést is a következő ellentmondással együtt:

"Csak a végleges, és nem az átmeneti jellegű pénzeszközátadás szolgálhat szövetkezeti üzletrészképzés alapjául."

Előtte hivatkozva a nevezetes LB Cgf. VII. 62.629/1998/2. határozatára, ami az Ön által csak úgy SzTK-nak minősített cégbíró tőkeemelést megtagadó döntésének a jogerős végzése. Tehát a véglegesre sem lehet.

A szövegértelmezése miatt az idézett helyett is megpróbálok válaszolni. Mivel 1996-ot írunk ami 1998-hoz képest 2 évvel idébb van, így vélhetően Vámosi-Nagy Szabolcs is csak az opciós szerződések kapcsán tudott nyilatkozni.

Végszóként:

Részemről a trianoni szerződést is magamra vállalom, csak legyen már vége ennek az eszement pereskedésnek, és az azt meghiúsító próbálkozásoknak.

Egyébként meg "Gipsz Jakab" édesanyja vagyok, akit élő védőpajzsként tart maga előtt egy erkölcsi bűnöző.

Remélem többet nem szólít meg !!!!!!!!!!!!!!!

 

Előzmény: azigazmondo (8762)
azigazmondo Creative Commons License 2018.04.30 0 0 8762

T.Balázs Mária!

 

Nem kell megszeppennie, értse már meg, azért próbáltam dióhéjban megmagyarázni az APEH megállapítását, mert a csaló Balázs László több perében pontosan arra hivatkozott, hogy a "SZÖVETKEZETE ÁLTAL KÍNÁLT BEFEKTETÉS ADÓZÁS SZEMPONTJÁBÓL NEM KIFOGÁSOLHATÓ." Ami a befektető, a média, és a közvélemény számára, értelemszerűen azt jelenthette, hogy az, csak a visszavásárolt üzletrészek után bevont forrásadókra vonatkozhat, vagyis, hogy az APEH jogszerűen tart igényt a forrásadókra!!!  DE AMI LEGFŐKÉPPEN A "FIKTÍV ÜZLETRÉSZEI ELPALÁSTOLÁSÁRA" SZOLGÁLT!!!   UGYANIS, SENKI NEM GONDOLHAT ARRA, HOGY AZ ADÓHATÓSÁG A FIKTÍV ÜZLETRÉSZEKET "JOGSZERŰEN" MEGADÓZTATNÁ!!! 

Ez a tróger ezzel élt vissza, amivel megtévesztett mindenkit, de elsősorban a befektetőket, ezzel szembe a korrupt bejegyző cégbírót, korrupt hivatalnokokat, azért nem tudta, mert ők mindezekről már az elejétől fogva tudomással bírtak, így őket nem érhette meglepetés, és mégis hagyták a "cinkos társukat" 8 éven át csalárd módon garázdálkodni!!!                   

A korrupt cégbíróság, és bűntársai... az APEH, a PSZÁF és jogelődjei végig maguk előtt görgettek egy már 1995-ben "BEFEJEZETTÉ VÁLT BŰNCSELEKMÉNYT," pontosítva, a "BAUMAG cinkos társukkal" görgették!!!   "EZÉRT VÁLHATTUNK KÁROSULTAKKÁ"!!!   Remélem, hogy megértette, ha nem, akkor nagyon sajnálom!

Többen kérdezték azt, hogy ön volna a kedves felesége a szemét, csaló, Balázs Lászlónak!!!             

azigazmondo Creative Commons License 2018.04.29 0 0 8761

T.Balázs Mária!

 

Ezek nem egyszerű információk, hanem leleplező bizonyítékok!

Azért kérdeztem meg nyilvánosan, mert más lehetőségem nem volt erre, és mert ön hivatkozott felelőtlenül, megtévesztően az APEH állásfoglalásra, és a kötvény fedezetre!!!

Ha meg eleve nem értette ezek mögöttes hátterét, akkor miért hivatkozott rá!!!         

 

Szögesdeszka Creative Commons License 2018.04.29 0 0 8760

Ez a tökös "hölgy" ettől élvez, kedves Mária.

Kár, hogy maga is bedőlt neki.

Ez az ámokfutó barom majdnem tíz éve űzi ezt a játékot.

Az a játék lényege, hogy meggyőződjön arról, hogy ki mit tud a Baumag ügyről.

Eleinte teszi a naivat, és a segítségre szorulót, de aztán kimutatja a foga fehérjét és letámad mindenkit. Maga is élvezhette a stílusát.

Nem segítséget akar ő, hanem információt, amit a zsebének a megtömésére használ.

Nem akar ő segíteni senkin, saját magán kívül.

Ez egy hulladék. És nem nő. Ez egy Joci Boci. Már mintha írtam volna ki is ez a futóbolond, aki a Baumagosok megmentőjének kente fel saját magát.

De láthatja mire ment.

Előzmény: Balázs_Mária (8759)
Balázs_Mária Creative Commons License 2018.04.29 0 0 8759

Ha ennyi információ birtokában van, akkor mi a fenéért kérdezgetett itt nyilvánosan?????

Irány Strasbourg!!!

Egy partnert máris ajánlhatok:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147568364&t=9101843

Előzmény: azigazmondo (8758)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!