Keresés

Részletes keresés

Babfaló Béla Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87050

Igen. akár az osztrákoknál, szlovákoknál, cseheknél. Ez lenne az európai megoldás. De akkor kisebb lenne a bürokrácia és mi is polgárok és nem alattvalók lennénk. Ez itt lehetetlen.

Előzmény: trakeszv6 (87048)
Real Putyur Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87049

"... A jó-e -re a fegyver számát értettem ..."

Nem hisznek a PKLV által kiállított hivatalos MKH-kártyának...?

Teljesen igazad van amúgy, tök felesleges a műszaki; legalábbis ebben a formájában, ahogy most van - nem tudom, voltál-e már GR-t vizsgáztatni, figyelted-e a folyamatot (persze ez nem jelenti azt, hogy szerintem szigorítani kellene). De egye fene, legyen. Csakhogy akkor legalább az igrend bízzon meg az MKH-kártyában, és ne akarja még egyszer leellenőrizni a fegyvert (mellesleg nullaegésznullaszázad szakértelemmel).

Autós vonalra vetítve kb. az a helyzet, mintha mindenkinek külön jogosítványt kellene kérni (külön pénzért) minden autóra, amit vezetni akar. Ráadásul be kellene mutatnia magát az autót is, nem hinnének az érvényes forgalmi engedélynek. Ugye hogy abszurd lenne...?

Hogy a GR az játékszer-e...?

Egy 7,9 cm pengehosszúságú késsel (amit szabadon magadnál tarthatsz közterületen) komolyabb - akár halálos - sérülést lehet okozni, szemben egy gáz-riasztóval, amiről ez csak nagyon extrém, nem életszerű esetben képzelhető el. Mondjuk pl. leginkább úgy, hogy tarkón vágsz vele valakit, azt meg megteheted egy mankóval is, amihez aztán végleg semmiféle engedély nem kell...

Úgyhogy szerintem játékszer. Tudom, hogy vannak emberek akikből egy pisztoly alakú csoki is komoly ellenérzéseket vált ki, de maradjunk a realitások talaján.

A 2004-es fegyvertörvény előtti időket hagyjuk, akkor a flóbert volt szabadon tartható, ami valószínűleg veszélyesebb volt, mint a GR. (Amúgy az akkori, meg a mostani helyzet is túlaggódott.)

Előzmény: trakeszv6 (87047)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87048

Mégegy :ezzel az erővel a fegyverviselési engedély minek? -18 év feletti ember bármelyik fegyverboltban vehet amit otthonában tarthat.

Előzmény: Real Putyur (87044)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87047

A jó-e -re a fegyver számát értettem.valósnak kell lennie ezzel az erővel műszakira se kéne elvinni és véleményem szerint nem "játékszer"- gáz és riasztó fegyver-,volt idő mikor még halandó nem is vehetett(2004 előtt).

Előzmény: Real Putyur (87045)
Babfaló Béla Creative Commons License 2020.02.29 0 1 87046

A BM Igrend így hangsúlyozza fontosságát. Lássák, mekkora szükség van rájuk:-) Enélkül kisebb létszám is elég lenne.

Mennyivel egyszerűbb a német megoldás. Hogy az osztrákot, vagy szlovákot ne is említsem.

Előzmény: Real Putyur (87044)
Real Putyur Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87045

"... a fegyverszámát egyezteti hogy jó -e,valós -e ..."

Kíváncsi lennék, milyen visszaélést lehet megvalósítani azzal, hogy egy olyan fegyverre kérek viselési engedélyt, ami hibás és/vagy nem is létezik... :-D

Jó-e...?

Miért, lőpróbát tartanak az ügyintézők...? Még a PKLV-ben sem... (Felhúzza, elcsattintja, jóvan. Egy ütőszeg nélküli pisztolyt is levizsgáztatnának.)

Előzmény: trakeszv6 (87043)
Real Putyur Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87044

Ja.

Többmilliós átutalásokat lehet netbankon intézni. Hitelt felvenni, bankszámlát nyitni (webkamerán bemutatott személyivel!), webshopban százezres rendelést leadni, ügyfélkapun adóügyeket intézni, stb.

Csak egy nevetséges játékszerhez igényelt, teljesen felesleges papírfecnihez kell bemutatni valamit, ami az ügyintézőt amúgy rohadtul nem is érdekli, meg érteni se ért hozzá, különösebben meg se nézi - mit is nézne rajta...

Nem más ez, mint a "fegyver"tartók felesleges egzecíroztatása, valljuk be.

Előzmény: trakeszv6 (87043)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 87043

bemondásra nem adják,be kell mutatni a fegyverszámát egyezteti hogy jó -e,valós -e vannak dolgok amiket elektronikusan nem lehet megoldani.

Előzmény: DOGMAN (87040)
Real Putyur Creative Commons License 2020.02.28 0 0 87042

Hogy errol nem tudnak leszokni... :-/

Total ertelmetlen igy az elektronikus ugyintezes. 

DOGMAN Creative Commons License 2020.02.28 0 0 87041

E szerint a doksi szerint kötelezhetnek rá, hogy bemutasd:
"A kérelmező a csatolt mellékletek eredeti példányát, gáz- és riasztófegyver viselése iránti kérelem esetében a viselni kívánt gáz- és riasztófegyvert köteles az engedélyező hatóság felhívására bemutatni."
http://www.police.hu/sites/default/files/2019-07/t%C3%A1j%C3%A9k_RI-0600-601-602-603-604-656_v2.0_2019_07_24.pdf

DOGMAN Creative Commons License 2020.02.28 0 0 87040

Most értem vissza a rendőrségről.
Felhívtak, hogy be kell mutatnom a pisztolyt, "mert ez az előrás".
Kérdeztem, és ha nem érek rá bevinni? Akkor lehet, hogy nem adják meg.
Pfff ez ám az ügyfélbarát "elektronikus ügyintézés".

Előzmény: Elektromodul (87039)
Elektromodul Creative Commons License 2020.02.28 0 0 87039

Totál rapszódikus.

Néha alig egy hét, máskor 1,5 hónap.

A BRFK-nál az ügyintézéstől - átvételig eltelő idő jellemzően két hét szokott lenni.

Előzmény: DOGMAN (87038)
DOGMAN Creative Commons License 2020.02.28 0 0 87038

Üdv!

Az https://ugyintezes.police.hu/-n nyújtottam be a Gáz-riasztó viselési igényemet, fotók csatolva MKH-ről, pisztolyról, 2000 ft ott a portálon keresztül befizetve. Ez volt 3 napja, azóta "ügyintézésre vár".

Kizáró ok tudtommal nincs, tavaly is kértem/kaptam egy másikra, de azt személyesen intéztem a helyi kapitányságon, nem volt egy hét sem mire elkészült.
Nem tudja valaki, átlagban mennyi idő alatt szülik meg az így benyújtott engedélyt?

N.B.K. Creative Commons License 2020.02.27 0 0 87037

Koszonom!

Előzmény: Edi Mörfi (87036)
Edi Mörfi Creative Commons License 2020.02.27 0 0 87036

Hi . 1997 február .

Előzmény: N.B.K. (87035)
N.B.K. Creative Commons License 2020.02.27 0 0 87035

Udv.

Tegnap voltam a fegyverboltban es ezt “ujitottam”

A kerdesem a kovetkezo:

Kb mikor gyarthattak?

NQ2013 Creative Commons License 2020.02.21 0 0 87034

Esetleg a képeket is láthatnám a Startpisztolyról. Köszönöm.

Előzmény: gzlaci (87033)
gzlaci Creative Commons License 2020.02.20 0 0 87033

Szervusztok!!!Valamikor még - Csehszlovákiában - vásárolt "Slavia"startpisztoly(nem volt lőve sosem vele)eladó.A szekrényemben pihengetett.A képek szerinti tartozékokkal,eredeti dobozában.5000Ft

06304137082

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.15 0 0 87032

OK! köszi.

Előzmény: Kazinc Barcika (87031)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2020.02.14 0 0 87031

Üdv . A rugó lehet a hiba enyém is eltört . A feket műanyag blokk feszíti ami  kivehető és kiderül . Olyat kell betenni amilyen volt mert erősebb szétkoptatja a rugóházat és felfelé kinyílik .

Előzmény: Törölt nick (87025)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.14 0 1 87030

Köszi!

Előzmény: CaptaINstraiTJacket (87026)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.14 -1 0 87029

A leirtak alapján nem mindegy mikor történt a "bűncselekmény".

Előzmény: trakeszv6 (87028)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.14 -1 0 87028

Ez:

"3/A. § (2)
A 3. §-ban meghatározott engedély nem adható meg, ha az (1) bekezdésben meghatározott személy

a) büntetett előéletű;

b) büntetlen előéletű, de büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerősen megállapította a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény X. fejezetében meghatározott állam elleni bűncselekmény, XI. fejezetében meghatározott emberiség elleni bűncselekmény, személy elleni bűncselekmény, emberölés, erős felindulásban elkövetett emberölés, öngyilkosságban közreműködés, 170. § (2)-(4) és (6) bekezdése szerinti testi sértés, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, kényszerítés, emberkereskedelem, 174/B. § (2) bekezdés a) pontja szerinti közösség tagja elleni erőszak, 175/A. § (2) bekezdés b) pontja szerinti emberrablás, illetve 176. § (2) bekezdés b) pontja, (3) és (4) bekezdése szerinti magánlaksértés, erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, 207. § (3) bekezdés b) pontja szerinti kerítés, XV. fejezet V. címében meghatározott hivatalos személy elleni bűncselekmény, embercsempészés, 259. § (1)-(3) bekezdése szerinti közveszélyokozás, közérdekű üzem működésének megzavarása, terrorcselekmény, nemzetközi gazdasági tilalom megszegése, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése, visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel, visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel, fegyvercsempészet, bűnszervezetben részvétel, visszaélés radioaktív anyaggal, visszaélés nemzetközi szerződés által tiltott fegyverrel, tiltott állatviadal szervezése, állatkínzás, garázdaság, önbíráskodás, természetkárosítás, visszaélés kábítószerrel, visszaélés kábítószer-prekurzorral, lopás, sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, rablás, kifosztás , zsarolás, rongálás, orgazdaság, jármű önkényes elvétele, 343. § (2) bekezdés a) pontja, (4) és (5) bekezdése szerinti szökés, 355. § (2) bekezdés a) pontja szerinti elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak elkövetése vagy olyan bűntett miatt, amelyet bűnszervezet keretében követett el,

ba) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, ötévi vagy azt meghaladó végrehajtandó szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított tizenkét évig,

bb) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, öt évet el nem érő végrehajtandó szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított tíz évig,

bc) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott közérdekű munka vagy pénzbüntetés esetén a mentesítés beálltától számított öt évig,

bd) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított nyolc évig,

be) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett pénzbüntetés esetén a mentesítés beálltától számított három évig,

c) a b) pontban meghatározott bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll, a büntetőeljárás jogerős befejezéséig"

Előzmény: trakeszv6 (87027)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.02.14 -1 0 87027

Alapesetben büntetlen előéletnek kell lennie, a helyi rendőrkapitányság dönti el, attól is függ mikor(milyen) történt a korábbi bűncselekmény,szabálysértés nem kizáró ok,jelen esetben szerintem megkapható(korábban az erkölcsit meg kellett kérni ami direkt a fegyverviselési engedélyhez adtak ki ,amin ha jól tudom mintha szerepeltek volna a kizáró okok.)

Nagyon egyszerű be kell adni vesztenivalód max. az a pár ezer forint.

Előzmény: Mate610 (87024)
CaptaINstraiTJacket Creative Commons License 2020.02.14 0 0 87026

Ha előtte jó volt akkor leginkább deformálódott alkatrész, törött/helyéről kiugrott rugó.

Nincs mese, szét kell kapni. ...persze szakműhelyben, fegyvermester által.

Előzmény: Törölt nick (87025)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.14 0 0 87025

Sziasztok! Esetleg, ha valaki segíteni tudna: bénázásom eredményeként leejtettem a Zoraki 914 tip.  gr. pisztolyomat.

Semmi látható sérülése nem lett, viszont használat esetén az elsütőbillentyű nem ugrik vissza alaphelyzetébe, hanem megragad hátsó pozíciójában. Vissza tudom piszkálni a normál pozíciójába, de minden egyes alkalommal csak így működik. Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet a nyűgje?  Köszi.

Mate610 Creative Commons License 2020.02.14 0 0 87024

Sziasztok. Gáz riasztó fegyver viselési engedély kapcsán lenne kérdésem. Abban az esetben kiadható, ha az érintett ugyan büntetlen előéletű, azaz előzetes mentesítésben részesült az illető, de büntetőjogi felelőssége megállapításra került korábban? Gyűjtő társ fegyverrel lőszerrel visszaélés volt a vád... Az 1978 évi 4. Törvény x. Fejezete érvényes ide? Szerintem a viselési engedély megszerzését kizáró ok ez is.

Mr.Warley Creative Commons License 2020.02.12 0 0 87023

Üdv!

Még mindíg keresek Ekol Viper, Zoraki R1, Röhm RG89 típusú revolverekhez elsütőbillentyűt . Akinek van eladó, kérem jelezze privátban.

CaptaINstraiTJacket Creative Commons License 2020.02.09 0 1 87022

A BR-61 civil volt. (9mm Browning Short alias 9x17mm alias .380 ACP)

A rendőrségnek R-61 volt. (9x18mm MAK alias 9x18mm PM alias 57–N181SZ)

Előzmény: Törölt nick (87019)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.08 0 0 87021

Köszönöm.Most vettem egy gáz-riasztóvá átalakított Br-61-et,és el nem tudtam képzelni hogy hol volt rendszeresítve.

Előzmény: Szenyo67 (87020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!