Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Mázlim lett , nem annak indult . Megkímélt gpt extrákkal olcsón hírdettem télen , tavasszal lecseréltem volna egy újra . 2 tag versengett érte , félre lett téve . Sunyiskodtak hetekig majd eltűntek . Az újhoz előre vettem vegyesen gáztöltényt nem drága helyen . Most nem kapható se stukker se töltet ! Köszi linkeskedők komolyan !
Jelenleg hasonló az új Keserű Pitbull 19M. Viszont az DAO elsütőszerkezetű (szvsz sokkal jobb,mint a DA/SA). Ha az mindenképpen kell, de a gumi nem lényeg, akkor HW88 Super Airweight.
Nézegettem kicsit a gázpisztolyokat és arra jutottam, hogy olyat revolvert szeretnék ami alu tokos esetleg alu dobos is (súlya miatt könnyű hordani), da/sa elsütőszerkezet és mindezek mellett gumilövedék kilövésére is képes és megbízható konstrukció legyen. Csőhossz 2"-2,5" azaz kis méretű legyen, könnyen lehessen rejteni/hordani.
Létezik ilyen? Ha nem akkor legkönnyebben talán a gumilövedék kilövését tudnám elengedni.
Az Alfa G020 nekem szimpatikus lenne csak 700g-os pisztolyt nem könnyű cipelni egész nap. Pontosabban nem tudom mennyi a G020 súlya, mert arról nem találtam infót de a sima 020-ra 700g-ot írnak...
Mielőtt belekötnétek otthonvédelem és önvédelem fogalom között szerintem a gyakorlatban nincs nagy különbség .(szerintem) igyis-ugyis egy vagy több személy ellen használod a "fegyvert"-
Itt a kérdésem az volt ,hogy lég-gumis-flóbert rendszerű pisztolyokra miért nem lehet kiváltani viselési engedélyt?
Még a lég-fegyvert megérteném (bár más országokban van jóval erősebb amit lehet használni halandónak)önvédelemre ,gumist viszont nem, miért? mert pont otthonvédelemre ajánlják tehát önvédelemre.-akkor viselésit miért nem lehet rá kiváltani?
A Yutubén találkoztam tegnap egy emberkével(magyar)aki állítása szerint rendészeti iskolát és fegyverszakértőit végzett,aztán a videóban lőszert akart rakni légfegyverbe és gumilövedékes lőszert gumis revorverbe!Na fel is merült a kérdés rögtön,hogy milyen vizsgái vagy képzetsége vagyon?:)
Ahogy leírod az már nem is légfegyveres önvédelem, ha megfogod a csövét és nekiállsz vele hadonászni akkor a már bunkósbot, ami otthonvédelemre tökéletes. :)
Az a lényeg,hogy bármilyet szállítasz vagy tartasz a saját járművedben az ne legyen kívülről látható,ha járműved otthagyod valahol az csukva legyen!Ezzel megteszed azt a minimális biztonsági szükségletet,hogy más ne férhessen hozzá!Minden fajtára ez vonatkozik!
Köszönöm a választ,így teljesen egyértelmű és minden pontjával egyetértek.A gázfegyveres face csoportokban is olvasom azt a butaságot,hogy a gk közterület.Ez eleve teljesen nonszensz.Úgy jogászkodnak,hogy halvány gőzük nincs róla és teszik mindezt adminként.
Ellenben a fegyverekre vonatkozó szabályozás jogi értelemben az autól belterét mindig aként kezeli, mint amilyen területen áll a jármű. Pont az ilyen félremagyarázások okán.
Gáz-riasztó fegyvert engedély nélkül szállíthatod, közterületen töltetlenül, elcsomagolva.
Engedéllyel rejtve viselheted, töltve, véletlenszerű elsülés ellen biztosítva.
A jármű belterében történő töltött szállítást viselésként kezelik. Igen, meg lehetne jogászkodni, de ez a szabály, ezt tartatja be a hatóság. Ennyi.
Ha nem akarsz mindenáron feljelentve lenni, és fél milláért bíróságra járni, akkor inkább váltsd ki a viselésit, és testen, ruházaton viseld az önvédelmid.
Azt autóban tartás szabályait értem,de hogy lehet az autóm beltere közterület?De vonatkoztassunk el a fegyver viselés szabályaitól.Akkor le sem zárhatom vagy az ül be aki akar az autómba,hiszen közterület?Ezt mégis hogyan érted?
A tagok véleménye szerint,ha autóban nálam van a viselésivel rendelkező fegyver,azt hol tarthatom?Illetve a saját tulajdonú gk belső tere minek minősül?
Értelmetlen otthonvédelemre légfegyvert használni, nincs semmi megállítóereje, a találat mégy csak nagy fájdalmat sem okoz, hacsak nem lövöd ki a támadó szemét.