Keresés

Részletes keresés

Pulmy Creative Commons License 6 napja -6 1 52612

  Az indulatok kavargása közben,ajánlom szíves figyelmetekbe a vasárnapi topic-túra beszámolót,amit végre volt egy kis időm összerántani.

 

       Reggel tíz körül heten(de nem gonoszok) jöttünk össze a Várkapu Vendéglő parkolójában.Kakukkata,Manyesz,Ildikó,Kakukferi,Timetable ,Mizso és jómagam. Sajnos HeyJoe és Vándorcsillag sérülés miatt kiesett,nagyon hiányoltuk Őket.

 

I. A "nagy" csapat

 

     Bár az érdeklődés intenzívebb volt,mint ahányan megjelentünk,de végül is jól sikerült napon vagyunk túl. Kitérőkkel cca.11 kilcsit tettünk meg 557m szintkülönbséggel. A teljesítés időtartamáról ne beszéljünk,az itt nem volt mérvadó. Jókat beszélgettünk,megismerkedtünk és egy kis gasztro jelleget is adtunk a napnak a helyi ételek és italok kóstolgatásával. Sajnálom,hogy aránylag kevesen jöttünk össze,pedig jó alkalom lett volna megismerni egymást(pláne a "fiatalabb" fórumozóknak és talán a személyes beszélgetés,ismerkedés hatására kicsit toleránsabbak lennének páran egymással.

 

                

I. A Somló bazalt szikla oszlopai,ezek nem "szólnak"mint pl. a Szt.György -hegyiek

II.Szt.Ilona kápolna

III.Törköly kóstolás Molnár urammal

IV.Koccintás Ede Bátyánkkal(eperfe hordóben értlelt törköly)

 

          Végig jól jelzett útvonalon haladtunk,sehol nem hiányoztak a jelzések stb. A közelmúlt giga beruházásainak (túrázás) itt semmi jelét nem lehetett látni.

 

            A nap folyamán több pincénél is megálltunk,ahol szívesen kínáltak egy kis somlaival és finom törköllyel. A nap végén Várkapuban ettünk,ahol jó minőséget kaptunk ,megfizethető árakon.

 

           Teljesítettük az 5 kápolna a Somlón túramozgalmat,erre fűztük fel a túra útvonalát,melyet Kata szerkesztett meg. Köszönet mindnyájunk nevében érte!

 

           Ennek köszönhetően érintettük e hegy minden nevezetességét. Először a hófehér,karcsú tornyú Szt.Ilona,majd a várkápolnaként is funkcionáló ,fatornyos Szt.Márton kápolnát és forrást.

 

     

I. Szt. Márton fatornyos kápolna

II.Somló vára

III.Szt.István kilátó 432m-en

 

      Ezután felkapaszkodtunk a Somló várához,érintve a Kinizsi-sziklát. A vár soha nem játszott igazi hadi szerepet,egyetlen jelentősebb ütközetről tudunk ,mely a falai alatt zajlottak. Utolsó jelentősebb szerepe a Rákóczi szabadságharc idején volt(HOBO !) amikor Vak Bottyán rendbe hozatta és kuruc fészeknek fejlesztette.

              

                Tulajdonosai közt volt rablólovag irodalmár is,az utolsó birtokosai az Erdődyek voltak,de nem sokat foglalkoztak az állagmegóvással,sőt értékes köveit felhasználták kastélyuk építése folyamán.

                        

 

             Ezután felkapaszkodtunk a 432 m-es csúcsra,ahol talán hazánk legszebb kilátója található melyet államalapító királyunkról neveztek el.   Sajnos fel nem jutottunk,mert az orrunk előtt csapták be az ajtót mondván záróra. Pedig rajtunk kívül még legalább 10 turista volt a hegyen. Sőt lefele jövet még jó párral találkoztunk(köztük egy iskolás osztállyal is.)  No comment.

 

            Innen leereszkedtünk a Szt. Margit és Keresztelő Szt. János kápolnákhoz,majd a már említett vendéglőben fejeztük be a napot.

 

I.Szt.Margit kápolna

II.Keresztelő Szt.János kápolna

III.Zárszámadás

 

 

 

           Mivel mindenki jól érezte magát,úgy váltunk el: jó lenne máskor is megismételni a topic-túrát.

 

 

  Részletek és a nap felvételei: itt érhetők el.

HEV Creative Commons License 6 napja 0 0 52611

Ez a túramozgalom   a kerékpárosok  részére  lett kitalálva. 

https://drive.google.com/file/d/0BxXI17xufEHudUlJOS02c242U3M/view

 

Előzmény: GML (52595)
HEV Creative Commons License 6 napja -9 1 52610

Gondolj amit akarsz. Én ott voltam az RP-DDK létrehozásában az útvonal kitűzésben és az első festésben is. Ezt tőlem nem tudja elvenni ez az okk-s uj bagázs.  Csatlakozom azokhoz akik szerint ez az egész egyrészt az erdészetek feljavításáról szólt, másrészt az okk addig marad meg amig van pénz benne, utána majd lesz újra OKT, RP-DDK,és AK is igaz a pénz attól még elveszett.

Nem kellene olyanoknak dícsérni az új létesítményeket akik sosem jártak pld. az új projektes Csipány vagy Pölöskei forrásoknál a Zselicben. Mindegyik kidobott pénz volt és ki vállalja érte a felelősséget, ki vette át a munkát?

Én nem szidtam Hörpölint ez csak hubbabubba üldüzésimániájának egyik kivetülése volt.

Mindenki ott és úgy adja el magát ahol tudja, magánügy, ahogy a vélemény nyilvánitás is!

Előzmény: donjuan1984 (52609)
donjuan1984 Creative Commons License 6 napja -7 4 52609

Hű, most olvastam vissza a pár nappal korábbiakat és igen érdekes "risza viadal" alakult itt ki a Kék körön illetve azon kívül elhelyezett táblákkal kapcsolatban. Az én álláspontom az, hogy ezt másképp kellett volna csinálni, bevonva az egyszeri túrázót is, legalább véleményezési szinten. Ha volt is ilyen, én nem hallottam róla, pedig lelkes követője vagyok a fórumnak is. Ezt a fajta tájékoztatást amit a táblákkal próbálnak elérni, szerintem az internetem, illetve a saját médiában kellett volna nyomatni, mivel az emberek többsége azokat követi figyelemmel és ennek felkeltése is így érhető el inkább mint egy Tápióbivalyhónalja központjában elhelyezett "arravanakéktúra" típusú drága de haszontalan táblával. A táblákat elegendő lett volna a Kék kör vonalán elhelyezni és nem olyan infókkal hogy menyi vizet fogyasztottam.

Apropó: A kék. Nekem leesett Egon bácsi kommentjében,hogy "a kék", az az OKT-t takarja, főleg, hogy ez a fórum alapvetően arról szól. Ez olyan- sportos hasonlattal élve- mint hogy "A Madrid", és a "Reál" hallatán a focit követők java része tudja, hogy a Real Madridról van szó, nem pedig az Atleticó Madridról, vagy Real Mallorcáról, Real Betisról, stb. Ez így kialakult, szóval HEV, légyszi ne kötekedj, mert valóban annak hatott. Igaz, valamiért a jelzésfestéses vitában sem akartad felfogni, hogy mi páran nem a szabályos festés ellenségei vagyunk...

Hörpölint személyesen még nem ismerem, remélem majd fogom, de addig is, aki őt bántja, az vegye úgy hogy nekem is beszólt. Az ő beszámolói alapján kezdtem el az OKT-t, még térkép és GPS nélkül. Minimum tisztelni illene, még az idősebbeknek is.

Béke!

maszogep74 Creative Commons License 6 napja 0 9 52608

Igen, ez világos; én a "lehet" szavadra írtam ezt. Mert sok helyen lehet (de nem szabad), és még több helyen nem is lehet, ahogy ezt lentebb már írták, mert maximum a hátadon tudod vinni a kerékpárt, ergo semmi értelme nincs.

 

A Kéknél szerintem meg kellene hagyni a gyalogos bejárást, a bringásoknak meg kitalálni valami sajátot, leginkább más útvonalon. Mert elég csak egy hirtelen fellendülő divatév, és a kéktúrázók nem győznek esetleg félreugrálni a hétvégi drágakerékpáros rajok elől. :) Létezik már most is az Országos Kerékpáros Körtúra, ehhez hasonlót talál lehetne csinálni olyat, ami erdőterületen is megy, külön erre kijelzett erdészeti utakon, érintőpontokkal. 

 

Azért tartom veszélyesnek ráereszteni a Kékre a bringásokat (annak ellenére, hogy én is bringázom), mert ahogy azt King nagyon találóan írta, a futók/bringások nagyon nagy százalékénál nulla a felelősségérzet menet közben, elvárják, hogy mindenki más figyeljen oda és igazodjon, hiszen "ők most sportolnak". Most sem annyira jellemző a jogkövetés a turistautakon, de ha még ez jogi akadálya se lenne a dolognak, akkor valószínűleg elszabadulna a pokol.

Előzmény: FarkasGyurka (52607)
FarkasGyurka Creative Commons License 6 napja 0 6 52607

az egyedi engedéllyel rendelkező versenyek nem általánosíthatóak. ott az engedélykérőnek csak feltételekkel adják meg az engedélyt. kicsit más, mint az általános használat vagy egy teljesítménytúra (ami ugye nem verseny, még ha egyesek úgy is gondolják)

Előzmény: maszogep74 (52605)
FarkasGyurka Creative Commons License 6 napja 0 6 52606

az erdőtörvényt felülírja a természetvédelemről szóló törvény is, így védett területen (nemzeti park, stb, stb) tilos járművel közlekedni - kivéve, ha van rá engedély. (jármű pl a ló és a kerékpár is)

léteznek természetvédelmi területen található, járművel bejárható útvonalak is, ezeket viszont nehéz megtalálni, mivel elég rövid szakaszok, inkább csak útvonalak.

 

Előzmény: annyi baj legyen (52604)
maszogep74 Creative Commons License 6 napja -6 0 52605

A Tés-Jásd-Bakonynána közötti szakaszon még mountain bike verseny is szokott lenni. A Siska-kúti szakasz kifejezetten érdekes kerékpárral :)

Előzmény: FarkasGyurka (52601)
annyi baj legyen Creative Commons License 6 napja 0 6 52604

A 2009-es erdőtörvény 2013-as változtatásában engedik be a kerékpárosokat az erdőbe, de jelzett túraúton csak akkor lehet kerékpározni, ha az külön jelezve van.
A kéken pl. Vas megyében a Káld - Avasi öreg tölgy, illetve a Hidegkúti domboldal, és Rózsáskert közti részen.
Ha a szervezők ennek ellenére külön kerékpáros útvonalként nem jelzett erdei útra vezették a bringás túra útvonalát:
a, rendelkeztek külön, eseti engedéllyel
b, nem foglalkoztak vele, vagy nem ismerték a törvényt.

Előzmény: GML (52602)
maszogep74 Creative Commons License 6 napja -6 0 52603

Ugyanígy jártam két levezényelt osztálykirándulás után. A szülők egyfolytában megállítottak a faluban, hogy miért nem szervezek egy diákkört, és hordom kirándulni a gyerekeket, mert amióta voltunk, meg vannak vadulva a természetjárásért. Nekiveselkedtem, kitűztem egy szülőknek szóló megbeszélést az iskola egyik osztálytermébe, munkaidő utánra, hogy megbeszéljük, mit és hogyan kell ehhez csinálni. Nulla, azaz 0 fő szülő jelent meg... :/

Előzmény: kakukKata (52594)
GML Creative Commons License 6 napja -6 0 52602

Mi konkrétan az ösvényre voltunk terelve, illetve az ösvényen/mellett volt a check point.

 

 

 

Előzmény: FarkasGyurka (52601)
FarkasGyurka Creative Commons License 6 napja 0 6 52601

alapvetően ezeken a részeken vannak olyan szakaszok, ahol az OKT együtt fut olyan úttal, amin lehet kerékpározni

Előzmény: GML (52600)
GML Creative Commons License 6 napja -5 0 52600

A Bakonyban Tésk környékén, Vértesben Várgesztes magasságában, Pilisben Pilisszentkereszt környéke.

Ezekre emlékszek. De többször is volt már hogy azon kellett menni pár km-t.

Előzmény: FarkasGyurka (52599)
FarkasGyurka Creative Commons License 6 napja 0 6 52599

http://termeszetjaro.hu/turamozgalmak/orszagos_kektura

 

 

5.   A túra teljesítése: történhet csoportosan, vagy egyénileg, hatéves kortól, állampolgárságra való tekintet nélkül, bármely irányban, bármilyen szakaszokra bontva,gyalog vagy sível (vegyesen is). A túra időpontja és időtartama nincs korlátozva. 

 

 

Megkérdezhetem, hogy hol voltak az általad említett érintett szakaszok?

Előzmény: GML (52598)
GML Creative Commons License 6 napja -6 0 52598

Átolvastam egy párszor az OKT honlapját, de sehol nem találtam róla infót, hogy csak gyalog lehet rajta közlekedni. Az elmúlt években voltam pár kerékpáros teljesítménytúrán amin azért mentünk a kék útvonalon is.

Előzmény: FarkasGyurka (52597)
FarkasGyurka Creative Commons License 6 napja -8 1 52597

Alapvető problémák vannak a kerékpárral teljesíthetőséggel

Mindegyik "kék" túra gyalogos túra, az AK teljesíthető kerékpárral is, de az ott teljesítők 90%-a nem a nyomvonalon halad a kerékpárral, hanem az ellenőrzőpontok között. 

Az OKT nyomvonalának kb 80%án tilos kerékpárral közlekedni, tehát a pontokat sem érhetnéd el kerékpárral. Ha a hátadon cipeled, attól az még gyalogos túra marad :-)

Tény, hogy majd a távoli jövőben lesz majd egy "kerékpáros kék", de ebben erős lemaradás van. Okkal.

 

Jó látni, hogy az MTSZ is bekapcsolódik a fórum életébe - még ha a rájuk jellemző módon rosszul is :-)

 

Előzmény: GML (52595)
jzp2107 Creative Commons License 6 napja 0 6 52596

hivatalosan csak az Alföldi kék volt eddig teljesíthető kerékpárral

de voltak már akik az OKT-t is végigbiciklizték

és olyan is volt aki bevallotta hogy bicajozott, na ő pl nem kapott teljesítést

 

de most ebben a nagy kékmegújítós lázban szó volt valami kerékpáros OKT nyomvonalról, ami állítólag már kijelölésre került csak még felfestve nincs

Ha majd fel lesz, akkor gondolom kerékpárral is teljesíthető lesz hivatalosan (vagy különben nem tudom mi értelme kerékpáros OKT-nek hívni)

 

én ennyit tudok..

Előzmény: GML (52595)
GML Creative Commons License 6 napja -6 1 52595

Üdv,

 

kérdezném a nagyérdeműt, hogy volt-e valaki, aki kerékpárral teljesítette/ment végig a kéktúrán? Valamint ilyen esetben is "jár" az elismerés, vagy szigorúan csak gyalogszerrel szabad/lehet/ajánlott/kötelező végigmenni?

 

Válaszokat előre is köszönöm.

kakukKata Creative Commons License 6 napja -6 3 52594

Épp vasárnap a topiktúrán meséltem a többieknek, hogy nekem is rengeteg vevőm mondta már, hogy milyen jó nekem hogy ilyen szép helyeken járok, meg ők is mennyire mennének, de nem tudnak. Erre megszerveztem egy szombat délelőtt 10 órára, hogy innen a boltajtó elől menjünk el gyalogolni kicsit a szőlőhegyre, ott is nagyon szép helyek vannak. Szerintetek hányan jöttek el? Ott toporogtam egyedül az ajtóban...

Előzmény: hobo-bobo (52592)
rozaa Creative Commons License 6 napja -1 10 52593

Még utoljára megrágnám a gumicsontot, bocs! Tehát a Kékülős arculatot én álarcnak, talminak tekintem. Hozzáadott értéket nyomokban tartalmaz, ennél fogva az ár-érték arány csapnivaló. Az utakat eddig is az egyesületek tartották fönn, a különbség az, hogy a civil törvénnyel sok egyesület elesett a közhasznúság lehetőségétől, illetve a benyújtott pályázatokat idén sorra dobálták vissza. Ezzel párhuzamosan az ernyőszervezetek élére káderek kerültek, és ezen szervezeteken keresztül lett a pénz csatornázva. Magyarán az állam felügyeli a(z elvileg autonóm) civil szektort. Kvázi kifizetőhelyeket hoztak létre, aminek az az egyenes következménye, hogy a tagság távolodik, és a jövőben létrehoz egy újabb független és demokratikus szervezetet, maga-magának. Ha ennek a lóvénak csak a 10%-át raktátok volna - kedves Egon - az utánpótlás nevelésbe, 5-10 év múlva szüretelhetnétek. Ja, hogy 4 évente van választás? Az egy civil szervezetet nem kellene, hogy érdekeljen! Csont kiköpve.

hobo-bobo Creative Commons License 6 napja -4 5 52592

Egyetértek, jelen esetben minden mondatoddal.

 

Nem hatásvadászat akar lenni, de megint Roki egy mondata ugrik be erről az egészről:

 

"Márpedig ezek a helyek bárki számára könnyen elérhetők, felkeresésük, felfedezésük – kinek-kinek a maga számára – jószerivel csak elhatározás kérdése..."                        

                                                                                                                               (Rockenbauer Pál, 1980)

 

 Ezek a táblák ezt az elhatározást szeretnék erősíteni, esetleg feléleszteni az emberekben

Azt ugyanis a saját ismeretségi körömben is észreveszem hogy nagyon sokszor mikor a túrázásaim szóba kerülnek szemmel láthatólag nem az anyagi lehetőségek tartják vissza őket attól hogy eljöjjenek és kipróbálják, sokkal inkább az a bizonyos elhatározás.

 

Nevezzük ezt egyszerűbben tunyaságnak. Ha nem tudnak ráállni a kocsival a szökőkút tetejére akkor már nem is érdekli őket, pár száz méter gyaloglás pedig egyenesen sokkolja a brigádot.

A gond az hogy ezen a beidegződésen ezek a táblák mit sem segítenek.

 

Előzmény: maszogep74 (52591)
maszogep74 Creative Commons License 6 napja -6 3 52591

Na igen, de azét ha jobban megkapirgáljuk, akkor embere válogatja: van olyan ismerősöm, aki fogja magát, és egy 40 literes katonai zsákkal és egy sima sportcipőben öt napot kóborol vidáman, napi kb. 30km-et a hegyekben, és mégis remekül érzi magát. (Mondjuk ő 18 éves kora óta folyamatosan katona volt.) Szóval nem a drága felszerelés teszi a turistát.

 

Ezzel most nem lekicsinyleni akarom a hozzászólókat, tudásukat, erejüket és felszerelésbeli hitvilágukat, de azért az se véletlen, hogy a gyalogtúrázás mindig is a szegényebb réteg tömegsportja volt. Sokat gyalogolni egy szimpla Olang bakancsban és klottgatyában is lehet, meg a jelentősen túlárazott, sznoboknak feltalált Fjallraven nadrágokban is. :)

 

Még mindig úgy értelmezem azt az ominózus hozzászólást, hogy a tábla kissé felhívja a figyelmet a túrázásra a Kék apropóján, és a tényre, hogy akár a kocsiból kiugorva hirtelen felindulásból, különösebb költségbeverés nélkül is lehet gyalogolni a turistaúton. Ami ráadásul vasárnap is nyitva van, és akkor sem szednek belépőt rajta.

Előzmény: jzp2107 (52578)
maszogep74 Creative Commons License 6 napja -7 1 52590

...ugyan már! Kezdj el holnap mondjuk jetski-zni vagy siklóernyőzni... :)

Előzmény: Pulmy (52574)
rozaa Creative Commons License 6 napja -10 3 52589

Szerintem a komplex felújítási-fejvesztési- fejlesztési program az állami erdészetek kitömésére kiváló alkalom volt. Nemzeti Minimum Lézer Jancsi örül. Nyilván törvényi kötelezettségük lenne az utak, pihenők, etc. fenntartása, de a nincsből nem lehet. A táblákról:

Erre kiválóak. Pár év múlva már nem kötnék hozzá ebet sem, mert addigra elrohad.

 

Itt van ez is, nézzük miről is szól?!

 

Igen, egy skeet-lőtér. Frissen felújítva.

 

A hazai költekezés tényleg tök jó volna, de: 1. akinek van pénze megy az Alpokba, Tátrába 2. a csapból is folyó PR-rizsával nem tudod rávenni őket a kékezésre (se). A 20%-os kedvezmény csak az extra kártyához jár (pénzért), amit az egyszeri tag nem kap meg. MLM? Ha beszervezek egy pár embert, én mehetek ingyen? A turistáskodás nem biznisz, hanem történelemmel rendelkező hagyomány. A magam részéről inkább azt sulykolnám az emberekbe, hogy csatlakozzanak az egyesületekhez, és ott tegyék hasznossá magukat. Persze célszerűen lehet üzleti alapra helyezni, de akkor a tagságot kellene jobban megbecsülni, meg a veteránokat, mint Güszi, aki pont akkor ült az azóta kiherélt kéktúrabizottságban, amikor Te ide beregisztráltál. Ezt onnan tudom, hogy együtt ültünk ott, és én is akkor regisztráltam be.

 

A jelzések megújulásáról:

 

Valóban jól megcsináltuk! :) Ha a központon múlott volna... arra ott a rezi példa.

Mindezt teljesen objektíven írtam, minden indulat és sértettség nélkül.

 

Előzmény: a jóságos Egon bácsi (52579)
hobo-bobo Creative Commons License 6 napja -7 5 52588

Tökéletesen irreleváns hogy hányszor jártad végig az útvonalat, a költségekkel mindenki tisztában van és súlyos csúsztatás ezeket az MTSz-en számon kérni!

A füzet ami adnak igényes, a túra jelzettsége az utóbbi években nagyságrendekkel javult, a bélyegzőket gyorsan pótolják. Az ő dolguk ez.

Mutass egy túrát ahol a túra kiírója szolgáltatja a szállást, vagy az utazást, mert ugye erre megy el a legtöbb pénz. Ilyen nincsen, ez nonszensz, itt ki is esett a képből az MTSz, az ő dolguk nem ez.

 

Ami a költségeket illeti arra gondolt Egon bácsi hogy relatíve egy horvát nyaralás, egy balatoni büfés-zabálós üdülés, avagy egy wellness hétvége árán nagyságrendekkel többet kap egy család ha veszi a sátorfáját, (avagy a falusi szállásokat) és kimegy a természetbe, ne adj isten a kéket járni.

Erre próbálják rávenni az embereket ezekkel a kissé szerencsétlenül elhelyezett táblákkal, a jó szándék azonban kétségtelen, a többi nettó rosszindulat.

 

Árak... ahány annyiféle. A Hotel Ózonban a múlt héten megkérdeztem, 88 ezer egy szombat éjszaka egy négytagú családnak. Egy horvát nyaralás (nem a májkrémes, konzerves típus) 400-450 ezer szintén egy négytagú családnak egy hétre. (10 euróért semmi nincsen, max mély levegő vagy kecskeól)

 

A Sirok Motelben ami nagyszerű hely 5500-ért aludtunk hárman, Regécen falusi szálláson 5000-ért ketten a közelmúltban.

Lehet kombinálni.

 

Előzmény: Güsziológus (52575)
a jóságos Egon bácsi Creative Commons License 6 napja -9 3 52587

"Nem egy tábláról alkotok véleményt, és nem csúsztatok.

Láttam az értelmetlen táblát Bakonykútiban, a település közepén. Katasztrófa, hogy hasonlókra ment el a sok pénz."

 

...még mindig egy tábláról beszélsz.

a tagadás nem egyenlő a cáfolattal.

Tehát még mindig áll, hogy csúsztatsz.

Az is áll, hogy a személyes sérelmeidet vetíted ki egy programra.

Ez is demagógia.

 

Azt sem állítom, hogy nem lehet a programmal kapcsolatban jogos kritikát megfogalmazni.

Mert lehet.

De a Te megnyilvánulásaidat egyoldalúnak érzem, ezért nem hiteles a kritikád.

Előzmény: Güsziológus (52581)
jzp2107 Creative Commons License 6 napja -6 2 52586

ne fokozd

tartós darab és hanwag egy hozzászólásban :-D

aki ismeri a sztorit, most jót röhög

 

egyébként igen, hanwag, ami jelenleg 80 körül van, az előző 3 éve 56 volt és huszonezer ft ráköltése után (béléscsere, többszöri ragasztás) most egy szintén huszonezres talpalást javallottak

és bár megfogadtam hogy soha többet hanwag, körbepróbálva csak az találtatott a legkényelmesebbnek, úgyhogy most kapott a cég mégegy esélyt (ja, ezt már nem is a németek gyártják hanem a horvátok)

 

szerintem pont a kéktúra nem az, ami az az egynapos kirándulós időtöltés (vagy ha igen, bár szerintem igen nyögvenyelős, főleg ha nem bp-i túrázóban gondolkozunk, akkor meg az útiköltség lesz filléres)

ha meg nem egynapos, az elázás ellen nem árt védekezni

nekem ez ellen csak a bőrbakancs vált be

az meg ennyi, amit írtam

 

 

Előzmény: a jóságos Egon bácsi (52580)
hobo-bobo Creative Commons License 6 napja -7 3 52584

Az alapvető fórumetikáról már évek óta elfeledkeztél, de sajnos nem abban a kontextusban amiben leírtad.

Alig van hsz-ed amiben ne lenne felfedezhető valamiféle látens arrogancia. Sajnos jó pár hozzászóló maradt már távol emiatt.

Csak egy példa, akit sajnálok ezért:

Hörpölint is rendszeresen szurkálod burkoltan, idióta jelmondatoddal, nem csoda hogy nem jár erre.

 

"Van élet a kéken túl is", mi? Ki mondta hogy nincsen? És vajon ki nem jött még rá hogy ez egy irigy és szerencsétlen válasz erre a jó kis sorozatra, amelyre "sajnos" őt kérték fel hogy megírja:

 

Élet a kéken...

 

http://www.kektura.hu/hirek/955-elet-a-keken-8-resz-matraverebelytol-szarvaskoig

 

Ennyi.

 

Ja, HubbaBubba himbeeren, HubbaBubba pfirsich... jó kis reklám volt anno, semmi gond vele!

 

Előzmény: HEV (52573)
jzp2107 Creative Commons License 6 napja 0 8 52583

nem azt mondjuk hogy ártott, hanem hogy biztosan a legügyesebben lett-e elköltve temérdek pénz?

konkrétan a tábla ügy

a "Megközelítő"

bár nem vagyok marketinges, de ez: "beleégessék az emberek tudatába a Kéket" ez tényleg úgy valósítható meg leghatékonyabban, hogy kirakok 100 táblát, az egyiket pl Kisnánára?

Akkor már miért nem az autópályák mellé? Ott sokkal többen olvasnák

Persze oda se csak annyit írnék, hogy kéktúra előre 81 km, hanem hogy mi is az a kéktúra, meg mire jó. Amit elmondtál, hogy vonszolják ki magukat, töltsék a szabadidőt együtt, odakünn stb  Egy termékreklám se csak annyi, hogy "motul"

Te abból tudnád, hogy az egy motorolaj, és sokat futott autókba ajánlják?

 

Remélem nem lettem ettől savanyúan szapuló, de nekem ez a barna, "kéktúra előre 6 km" tábla 2 órás pupillatágulást okozott :-)

Előzmény: a jóságos Egon bácsi (52579)
Güsziológus Creative Commons License 6 napja -11 3 52581

Most kaptál 2 negatív véleményt, de én nem így véleményezem ezt a hozzászólást.

Az eredeti (52561), jelenleg is -8.

 

Sok mindennek tudok örülni, de mindaz, amit te pozitívként értékelsz szerintem nem az.

A 20% nem tétel, én 50%-al utaztam és 30-as napi átlaggal mentem 2000-ben, a költség 100.000 Ft felett volt.

Alig szálltam meg valahol (akkor még 1.000-1.200 körül volt egy éjszaka Kelet-Magyarországon), és a szerelvényt nem is számoltam.

 

Nem egy tábláról alkotok véleményt, és nem csúsztatok.

Láttam az értelmetlen táblát Bakonykútiban, a település közepén. Katasztrófa, hogy hasonlókra ment el a sok pénz.

 

Te is tudod, hogy nincs szükség a tapasztalatra, egy szempont van. Aki "beáll a sorba" és zengi a dicshimnuszokat, az kell, aki kritizál és tett már az asztalra ezt-azt, az nem kell.

 

Rég nem érdekel már az egész, de amit Te itt  "bedobtál" hirtelen, az felháborító.

Amúgy Garancsinak is megmondtam a véleményemet, itt, nyilvánosan anno, angolosan távozott.

 

Ja, és nem építő szándékkal írtam. Ezt, ami 2 éve történik, nem építeni kell, hanem fel kell számolni!

Előzmény: a jóságos Egon bácsi (52579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!