Keresés

Részletes keresés

Mamyka Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2181
 Szia Whiteness, szia Pitykéné ! Sok kérdésemre választ kaptam Sfakutyától, mert vele szoktam emailezni. Tőle kaptam telefonszámot is, holnap rászánom magam és bejelentkezem a dokihoz. Nem tervezem a műtét időpontját, elfogadom amit adnak, persze csak akkor, ha július végére szól, mert addíg dolgoznom kell. Engem is lebénulással riogatnak.  Írtátok többen a hegesedést, mi az ? Mrfoldinek üzenem, ne kínálgassa az aranyerét ! Nekem az nincs szerencsére ! Jobbulást !
mrfoldi Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2180
Nekem az is van. 2500.-ért átadom grammját bárkinek:-)
Előzmény: Pitykéné (2179)
Pitykéné Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2179
Lehet hogy jobban járnátok az aranyérrel;-)
Engem 15 évig küldözgettek minenfele az orvosok, mert ugye egy 15 éves gyereknek nem fájhat a dereka. Még antidepresszánsokat is kaptam. Mikor zsibbadt, azt mondták, akkor szóljak, ha már fáj:-)))))))))))
Ha akkor kezelnek akkor nem jutok el én sem idáig, de ezen már kár keseregni, bár tervezem, hogy megkeresem az illető orvost és az orra alá nyomom a leleteimet.
Előzmény: mrfoldi (2178)
mrfoldi Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2178

Sziasztok!

Megpróbálok rövid lenni bár...

2005 február közepén kiderült, hogy nyaki sérvem van az V. és VI. csigolya között és nyomja a gerincvelőt - nem állandóan - de szerencsére nem kellett és azóta sem kell műteni. Néha nagyon komoly fejfájás tör rám de már az elején - figyelem a jeleket - beveszek egy algopirint vagy egy quarelint és kb negyed óra múlva kutya bajom. Gyógytornázni is szoktam, ami kb 40-60 percig tart és tényleg jót tesz. Azt azért be kell valljam, hogy már egy hónapja nem tornáztam és szerencsére minden ok bár november elejétől öt hónapon át kemény fizikai munkát csináltam de a gyógytornával ( heti 3-4 ) és összesen két szem gyógyszerrel - ennyit kellett az öt hónap alatt bevennem a fejfájás miatt - problémamentes volt. Látva, hallva és olvasva, hogy kinek mennyire komoly a sérve rá kellett jöjjek, hogy nekem szinte semmi bajom. Ehhez kellett egy kis idő és ahhoz is, hogy együtt tudjak élni a "betegségemmel". Most leszek pár héten belül 35 éves és 32 és fél évesen nehéz volt megemésztenem azt, hogy soha többé nem tudok úgy sportolni, mint előtte. Hosszú évekig fociztam, karatéztam és kick-box-oltam. Tudom ezek egyike sem tartozik az egészséges sportok közé pláne versenysportként. Sajnos nem a sportágak kiválasztása volt a gond hanem az, hogy 15 évesen egy nyár alatt - egész pontosan két és fél hónap - nőttem 16 centit és a csontjaim kicsit lassabban fejlődtek, mint az izmaim. Szerencsétlenségemre a körzeti orvosom csak csodálkozott a gyors növésemen, ahelyett, hogy szakorvoshoz küldött volna, aki tanácsokkal segítette volna a fejlődésemet és akkor most nem itt tartanék, jobb esetben.

Az MRI vizsgálatot nekem is fél éves kezelésről kezelésre járkálás előzte meg bár én mondogattam a dokinak az utolsó két hónapban, hogy semmit nem érnek ezek a kezelések és MRI kell de azt mondta, hogy nagyon drága és ilyen fiatalon biztos kutya bajom. Egyszer csak az utolsó csepp szindróma lépett fel nálam és elővettem a gusztustalanul leordítom a hajadat te orvos modoromat és így már kénytelen volt előjegyezni a már említett vizsgálatra. Nekem orvosokkal csak negatív tapasztalatom van. Sajnos tudnék mesélni bár gondolom más is.

Az úszás - hát, gyors - tényleg jót tesz ha szabályosan csinálja az ember csak ne lenne ilyen sok és olcsó uszoda az országban, mert így mindig gondban vagyok, hogy melyikbe kéne menni:-) A masszírozás is sokat használ ha tényleg masszőrrel van dolgunk és nem simogatóművésszel:-)

Hár "röviden" ennyi, remélem nem felejtettem el semmit. Szóval jelenleg tök jól vagyok. Kár, hogy az ember még a más kárán sem tanul bár a sajátján sem, hiszen többszőr követi el ugyanazokat a hibákat.

Mindenkinek jó egészséget vagy legalább panaszmentességet kívánok!

Üdv, mrfoldi.

Ja, mamyka a nővérem, így joggal pályázhatunk a leggazdagabb család címre, legalább is a gerincsérvet illetően, nem? :-))

whiteness Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2177
Nekem azt mondták, h. műtét után 7 nap kórház, végül a 6.napon jöttem haza. A doki mondta másnap h. már felkelhetek – ez nem ment csak  utána nap, a csöveket is akkor vették ki belőlem – de csak az ágy szélén ücsörögtem kicsit (igazán ez a két nap volt rossz). Nekem elől vágták a nyakam, és így útban van a nyelőcső, amit félre kell tartani + az altatás is hosszú => nagyon nehéz volt utána nyelni, 2 nap alatt 1 dl vizet tudtam meginni, 3 napig nem tudtam enni, a 3. napon mentek le a pépes kaják, aztán szép lassan minden, de még sokáig félre nyeltem. Egy kis tartalékot nem árt magadra szedni előtte! 1 hónapot voltam otthon, múlt hét óta dolgozom, de még nem teljes napot. 5 és fél óra volt a műtét (a csípőlapát csontomból vettek ki egy darabot ez is plusz idő). Nem tiltottak igazán semmit, csak annyit kell betartanom h. nem szabad megerőltetni magam, szélsőséges fejfordítást kell kerülni, de az sem jó ha egyáltalán nem mozgatom, szóval ameddig jólesik, a nagy bevásárlást sem javasolták J. A gyogyó tornán most ez az egyik „feladat” h. jobbra-balra forgatom a fejem, szép lassan ameddig megy, csavargatás tilos. Jó lesz már túl lenni rajta, én rosszul viseltem a várakozást. Mikorra tervezed a műtétet?

 

Előzmény: Mamyka (2174)
Pitykéné Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2176
Szia Mamyka!
A kérdéseidre nem én fogok válaszolni, mert nekem ágyéki részen műtötték.
Akikkel együtt voltam a korházban azok közül a nyaki műtétesek jobban viselték, mert utána szabadabban mozogtak. Pl, mi nem ülhettünk.
A műtét dolgában jobb, ha az orvosodra hagyatkozol szerintem. Az a baj, hogy minden sérv más és más. Csak ő tudja, hogy milyen stádiumú, hol helyezkedik el , mit nyom. Nagyon sokan el vannak évekig műtét nélkül, de én olvastam, hogy nyugaton is van olyan eset, ami 24 órán belül műtétre szorul.
Sajnos nekem is adtak egy hónapot, mert lebénult volna a lábam és a széklet -vizelettartással is gondok voltak. Én örülök, hogy adtam magamnak egy esélyt és nem vártam meg, amíg kiterítenek.
Más kérdés, hogy most is vannak fájdalmaim a hegesedés miatt, de ez már közel nem az, mint ami előtte volt és ha fáj is arra gondolok, hogy még mindig jobb mintha nyomrék lennénk 30 évesen.
Sok sikert neked!
Előzmény: Mamyka (2174)
Pitykéné Creative Commons License 2007.05.14 0 0 2175
Sziasztok!

Húúú, de régen voltam erre. Hát igen, én is jobban vagyok egy kicsit;-)
Meg el vagyok foglalva nagyon, mert beutaltak egy gyógyfürdőbe úszásra és víz alatti tornára. Naggggggyon jó. ajánlom mindenkinek. Amellett, hogy jót tesz, nekem hihetetlen élmény volt, hogy megtudok tenni a vízben olyan torna mozdulatokat, amiket egyébként már évek óta nem.
Ami viszont megint az egészségügy szegénységi bizonyítványa, hogy a lehető legmesszebbi helyre küldtek, van ennél közelebb 3 is, de nem.
Kaptam utazás térítést, mert nem akartam az autómat használni, de a mávról és a volánról inkább nem részletezem a véleményem. Az első alkalommal (és egyben az utolsó is) mikor vonattal mentem elindultam 9 órakkor és 4 kor értem haza és mindezt 40 percért. Mindenesetre gyógytornának nem volt egy utolsó, mert azt hittem megpusztulok, mire hazaértem. Katasztrófa!
Ha tehetitek ti is ússzatok:-)
Mamyka Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2174
 Szia Whiteness és mindenki ! Örülök hogy jó tapasztalatok is vannak. Már önmagában is rémisztően hangzik: gerincműtét.  Ezer kérdésem lenne,  közülük néhány :Meddig kell kórházban feküdni, meddig nem lehet emelni, mikor lehet dolgozni, és mennyire tudod forgatni a fejed? Hány órás volt a műtét? Hirtelen ennyi jutott eszembe. Nem az én döntésem lesz a műtét, a doki szerint nincs más megoldás. Legfeljebb az időt tudom húzni ameddíg lehet. Jobbulást mindenkinek ! 
Elar Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2173
Ok. Köszi. Megyek veszek egy labdát :)
kheiron Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2172
Sorry, azóta mentek feljebb az árak... 4-5 ezer.
egy példa: http://www.aktivsport.hu/fitball-p-918.html
Előzmény: gerzson_156 (2171)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2171
2-3e Ft? Biztos? Ennél még az ülőpárna is drágább volt.
Előzmény: kheiron (2170)
kheiron Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2170
"Gimnasztikalabda" néven 2-3 ezer forintért 60-70 cm átmérőjű nagy színes labdról van szó, amit gyógyászati segédeszköz-boltban, vagy akár egy nagyobb hipermarketben is meg tudsz venni.

Előnye, hogy állandó finom mozgásra készteti a gerincet és a kis izmokat is.

Hátránya, hogy ügyfélkapcsolatos-tárgyalós helyen hülyén néz ki a 65 centis lila vagy zöld gömb. :-)
Előzmény: Elar (2169)
Elar Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2169
Bővebben erről vmit? :)
Előzmény: kheiron (2168)
kheiron Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2168
Ha gép előtt kell ülnöd, akkor ülj labdán!
Előzmény: Elar (2167)
Elar Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2167

Sziasztok

 

Eltelt 1 hét a becsipődés óta. Most már egész jól vagyok - az elejéhez képest. Most mintha izomlázam lenne a derekamban. Időnként még érzem azt a mindent végighasító fájdalmat, meg futni nem tudok és ilyenek, de egyenesen állok, tudok menni, tudtam vinni a munkához szükséges táskát is (lemértem: 18-20kg)

Hétfőn és pénteken voltam csontkovácsnál - szerintem használt. Szombaton elmentem masszőrhöz - az is jó volt. A beállt izomzatot kicsit kigyúrta.

Több tanulság: Ülni nem szabad ilyenkor. Azt hiszem már sokkal kevésbbé fájna ha végig feküdtem volna a padlón és nem ültem volna a számítógépnél hosszú órákat.

Én is változtatok az életmódomon.

A masszőr srác mutatott néhány gyakorlatot és elkezdek többet mozogni is. Remélem ezzel megelőzöm a következő bajt...

kaptejn Creative Commons License 2007.05.13 0 0 2166
Hogy a regiekrol is legyen info. 31 evesen, 2005 oszen jottek az elso derekfajasok. Volt hogy az ugyelet injekziozott talpra aztan hetekig megint semmi tunet. 2006 elejen egy durva emeles (70kg-os darab, hulye testtartassal) utan felgyorsultak a dolgok. Na ekkor mar komolyan orvoshoz fordultam. En is szembesulhettem az ellatas sulyos hianyossagaival. Vegul lett MR: 1,5cm-es kiszakadt serv, tobbseg muteni akart. Aztan elkezdtem utanaolvasni es ezt a forumot is megtalaltam. Itt tobben a mutet ellen voltak es kaptam olyan orvos elerhetoseget is aki szinten hatarozottan mutetellenes volt. (Ahogy en tudom, mostanra az orvosok is egyre efele mozdulnak el.) Vegul elkezdtem a gyogytornat heti ket alkalommal szakemberrel es minden masi napon magam (heti 7 nap). Ennek hatasara 3-4 honap utan ugy 90%-osnak ereztem magam. A munkahelyemen visszafogottabb tempot diktalok. Most leptettek feljebb, tehat ennek nem lett negativ hatasa. A gyogytornaszok es a szakirodalmak tanacsait mai napig szigoruan kovetem. Munka kozben ugy ulok ahogy az minden gerinces anyagban meg van irva (elotte szinte belefolytam a szekbe...). Sikerult elhagyni, az amugy is hulyen kinezo, gornyedt tartast. Nem emelek semmit hajlitott gerinccel. Munkaba bringaval jarok (ez szerintem a felepulest is gyorsitotta). Van meg sok mas aprosag de osszessegeben azt mondhatom, hogy igenis eletmodot valtoztattam. A gyogytornabol a heti 1x1 ora maradt. Ezt munkatarsaimmal egyutt szervezve a cegnel csinaljuk munkaido elott. Emellett csak nagyon gyors kis tornakat csinalok (5-10 perc) ha erzek valami gyanusat vagy eppen raerek. Szoval van elet a mutetlen serv utan is;) Jobbulast es kitartast mindenkinek!
Előzmény: dracaena (2165)
dracaena Creative Commons License 2007.05.12 0 0 2165
Igen, akik jól vannak, azok biztos nem írogatnak ide. De ha írnának, akkor sokan biztosan azt írnák, hogy alapvetően változtattak az életmódjukon, ebben biztos vagyok. A műtét után, ágyhoz kötve pár napig, van idő átgondolni, mit is csináltunk rosszul. Ilyenkor általában van is pár nagy elhatározás, hogy ezentúl pár dolog másképpen lesz... aztán, ahogy telik az idő, sokan visszazuttyanunk a régi kerékvágásba, és csudálkozunk, hogy nem változik semmi. A túlzott fizikai terhelések, nem megfelelő ágy, nem megfelelő szék, lelki terhek miatti rossz testtartás - ezek mind nyűvik a gerincet.
Előzmény: whiteness (2164)
whiteness Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2164
Szia Mamyka! Igen, nekem 5 hete volt a műtétem (ld. lejjebb). Jól vagyok, a fájdalmaim teljesen megszűntek, még egy kicsit fáradékony vagyok, estére érzem a vállaimat kicsit (ez messze nem fájdalom). Mi sajna nem tudjuk megmondani kell e műteni, kénytelen leszel megbízni az orvosban, és végül magad dönteni. Én szó szerint fetrengtem a fájdalomtól + azt mondta a doki lebénulok ha nem műtenek meg - nyaktól lefelé - ennél  a műtét lényegesen jobban hangzott. Az biztos, h. beszűkíti a fej mozgását ez a lemerevítés, ezt az egyet is érezni fogom, kettővel kicsit biztos nehezebb. Ne hidd azt, h. senkinek nem sikerül a műtét, nagyon sok embert műtnek ezzel, sztem akinek nincsenek már panaszai nem nagyon írogat. Nem akarlak rábeszélni se, neked kell dönteni, én nem tudtam abban a fájdalomban létezni. Jobbulást!

W.

Előzmény: Mamyka (2161)
dracaena Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2163
Whiteness a 2142-ben jó tapasztalatokról írt.
Előzmény: Mamyka (2161)
Sfakutya Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2162
Írtam e-mail-t.
Előzmény: Mamyka (2161)
Mamyka Creative Commons License 2007.05.10 0 0 2161
    Sziasztok ! Ma ültem ide a fórumhoz először. Nekem nyaki sérvem van, a IV-V. és az V.-VI. csigolya között. Nyomja az ideggyököt és a gerincvelőt is. Műtét előtt vagyok, összekapcsozást és beékelést akarnak csinálni. Azt mondja a doki hogy műtét nélkül ezt nem úszhatom meg. A bal vállamtól az egész karom fáj, zsibbad. Azthittem mindent tudok a fájdalomról / három szülés után / de ez minden elképzelésemet felülmúlta. Iszonyúan félek a műtéttől. Ráadásul 99 százalékban azt írjátok, utána sem lesz sokkal jobb. Akkor minek a műtét?! Az előzményekről csak annyit hogy három hónapja könyörögtem egy mr vizsgálatért és ha nemtalálok ismerőst, aki orvost intézett, még két hónapot várhattam volna mire bejutok egyáltalán a neurológiára. Az orvosok leszarnak minket nagy ívben. Írjatok valami bíztatót, hagyjam műteni vagy ne ?
whiteness Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2160
Egyetértek dracaenaval, a mostani eszemmel én sem a kiropraktőrnél kezdenék - szerencsém van, engem ő küldött MR-re. Ha akkor nagyon megcsavargatja a nyakamat, lehet h. most nem ülők itt a gép előtt – ld. lejjebb. Egy MR semeddig se tart, időpontot kapsz fél óra alatt megvan. Először kell egy beutaló a reumatológushoz v. neurológushoz. Egyébként sincs olyan meló, amiért megérné a saját egészségedet kockáztatni. Nem adnak menet közben új gerincet, ezzel kell kihúznod a maradék időt is.
Előzmény: Elar (2159)
Elar Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2159

Elgondolkoztató amit írsz.

Visszaszívom, h nem szenvedek :) Nagyjából kitudok egyenesedni, de akkor meg a mellette lévő izmok állnak görcsbe és muszáj leülnöm. :)

Ha meg hanyattfekszem - igaz enyhébben mint eddig - ugyanúgy belenyilal az az elcseszett fájdalom :(

Talán még az ülés a legkényelmesebb

 

Hogy fogok így dolgozni szerdán???

Azon gondolkozom, h elmegyek még egy hagyományos dokihoz is délután

Előzmény: dracaena (2158)
dracaena Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2158
Te tudod, de engem a csontkovács szó hallatára is kiver a víz, mert elképzelem, ahogy ott ide-oda rángatja a csontokat, közben meg a csont, vagy egy hegyes mészkristály elvághatja az ideget... de hát ezt mindenki döntse el saját maga.
A PKS-t csak CT vagy MRI mutatja ki, a sima rtg nem, alkalomadtán kérhetnél ilyen vizsgálatot. Amíg az esetleges sérv nem szakad ki, addig még van esély megúszni a későbbi műtétet.
Mindenesetre örülök, hogy már nem szenvedsz, próbálj kicsit kíméletesebb lenni magadhoz.:)
Előzmény: Elar (2157)
Elar Creative Commons License 2007.05.07 0 0 2157

Hmm.

Előbb jöttem meg. Helyretette a csigolyákat.

Egylőre még nem az igazi, de azt hiszem ez természetes. gondolom iilyenkor az idegeknek kell pár nap amíg helyrejönnek.

Egyébként érdekes, h reggel már egész egyenesen tudtam állni miután kikeltem az ágyból.

 

Előzmény: dracaena (2156)
dracaena Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2156
Azért a csontkováccsal tényleg vigyázz. Én 30 éven át hittem azt a porckorongsérvemről, hogy lumbágó, és csak akkor kezdtem gyanakodni, amikor egyszer kaptam lidokain-blokádot, és egyáltalán nem használt semmit.
Előzmény: Elar (2155)
Elar Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2155

Hmm

Ma estére jobb lett. Az utolsó hsz után itt ültem 3-4 órét és mikor felkeltem egész jó volt...

Érdekes.

Köszönöm a tanácsot, de most jó lenne minnél hamarabb felépülni - nem tudok 1-2 hetet kihagyni :(

Előzmény: AliceCsodaországban (2154)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2154
Én úgy tudom, hogy a lumbágó a 20-40 közti férfiak tipikus betegsége. És nem sok köze van az egészséges életmódhoz... egy rossz mozdulat és a csigolya elmozdul, becsípődik egy ideg, és amíg az az ideg ki nem akad, addig a poklok poklát járja meg az ember.

Ha rám hallgatsz ne most menj csontkovácshoz... izomlazító, fájdalomcsillapíró, fekvés és rendbe fogsz jönni hidd el. Utána - ha a csigolyák nincsenek megmerevedve az izmaid miatt - no akkor elmehetsz egy csontkovácshoz (bár én inkább gerincspecialistához mennék...) . Jelzem, ha most mész el, beszarsz úgy fog fájni a kezelés.
Előzmény: Elar (2153)
Elar Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2153

Végül az ágyon feküdtem. Mondjuk elég kemény az is.

Éjjel volt 1-2 igen kemény pillanat, de mikor nem mozogtam - tudtam aludni :)

Reggel egész jó volt, de aztán megint beállt.

 

Az oldalfekvés nem jó. Utána 5-6 percig nem bírtam megállni a lábamon. Ez brutális.

Holnap reggel egy csontkovácsnál kezdek - remélem segít.

Utána pedig nagyon ráfekszem a gyógytornára, sportra és egészséges életmódra. Ez egy elég komoly figyelmeztetés nekem :(

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.05.06 0 0 2152
Ne haragudj, hogy vitatkozom, de nekem pl ez a padló dolog soha nem jött be, csak még nyomorutabbul éreztem magam utána.
MIkor legutóbb.
Aztán az ügyeletet kihívtuk másnap, és hálistennek egy olyan doktornő volt az ügyeletes, aki szintén gyakran szenved lumbágóban... nos ő azt mondta nekem, hogy a gerincem megmondja hogyan feküdjek - úgy feküdjek, ahogyan a legkevésbé kényelmetlen, mert az jó a gerincnek. Lumbágónál egyébként gyakran a hasonfekvés a hasznos...
Előzmény: kheiron (2149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!