Keresés

Részletes keresés

Cipurró Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38057
Sablon is kell hozzá.Mi próbáltuk sablon nélkül,de hiába tömtük meg kvarchomokkal,ledugóztuk,a hajlításkor beráncosodott,meghorpadt.
Inkább fittingelünk.Nem olyan szép mint a hajlítás,de mit lehet tenni...

Üdv
Előzmény: M62 108 (37991)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38056
nekem is azt azt mondta a mester, h kísérletezzek, akkor ugyanis gondolkodom a problémán.
meg úgyse hiszi el az ember, amit mondanak...:_)
Előzmény: kupeci (38051)
M62 108 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38055
Tehát a forrasztóón is jó:-)
Sirály!
Köszi mindenkinek:-)))
kupeci Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38054
:)))
Előzmény: norris53 (38053)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38053
Az sokkal nagyobb gond ha nem ér időben ....odáig !!
Előzmény: kupeci (38052)
kupeci Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38052
Képzeld el,nem tudsz kimenni...... mondjuk a spájzba,és kéne egy kis segítség!:)))
Előzmény: zsuzska60 (38050)
kupeci Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38051
Na jó de hát egy kis segítség csak kéne!!!
Előzmény: zsuzska60 (38050)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38050
próbáld ki így is, úgy is
snapszmester után: "kísérletezni, kísérletezni, kísérletezni!"
Előzmény: kupeci (38045)
kupeci Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38049
Ha csak pákád van akkor a vízvezetők által használt forr.ón, könnyen kezelhető.
Előzmény: M62 108 (38047)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38048
Egymásba illő rézcsövet lágyforrasztással is forraszthatod ! Csak ne bádogos -hanem vizesek által használt forrasz anyagot használj !!
Előzmény: M62 108 (38047)
M62 108 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38047
A rézcsöveket mivel forrasszam össze?
Mert hallottam olyanról , hogy mással nem szabad , csak ezüsttel....
Tényleg így van?
Feriba51 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38046

.."Amíg a sisakra löttyintett alszesz meggyújtva még legalább két - három másodperce meglobban addig érdemes folytatni a lepárlást - szerintem ."...
"Mégis a sokszázéves módszer a biztos, annak hiszek leginkább."

- Zene füleimnek!!!!:-)))))))))))

Ez nem egy vélemény, ez egy érzés:-)))
Jó nedűt!
Előzmény: deszegregator (38039)
kupeci Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38045
Üdv mindenkinek!
szerintem sincs ellentmondás mert az hogy 25-re hígítok az rendben van,de előtte 10-15-ig eresztem,amit az epruvettában mérek.De az alszeszem pl a mai szőlőm az 45-50 közötti ezzel együtt is amit utána visszahígítok 25-re.Vagy, nem jól csinálom!!!

De a nagy hírem az hogy ma kipróbáltam az új epruvettámat,hát mit mondjak?nem lett olyan jó mint amilyen szép,de használható egy kis vattával.
Viszont nekem is van egy kérdésem : Víz fürdősre cseréltem a csirízes modszert és néha amikor valószinűleg nagyobb a hőfok ki-ki buggyan.Épen ezért tettem rá egy túlfolyót és így 50 L cefre lefőzése során keletkezik 2L olyan folyadék aminek van is szesztartalma meg nincs is!!!(mert hogy meg is gyúlad meg nem is!!)
Kérdésem TI hova tennétek:bele az alszeszbe, mert hogy úgy is onnan hiányzik
: vagy inkább a következő cefrébe( mert lehet azért még más is benne) ???
Előzmény: norris53 (38029)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38044
(olyan 1/2" kerti csap ami akkor is vissza engedi az igényelt levegőt az üstbe ha zárva van kifelé meg csak akkor ha kinyitod )
Előzmény: deszegregator (38040)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38043
Lehet hogy igazad van -de- ha ahogy le írtam oldalágban egy (olyan 1/2" kerti csap ami akkor is vissza engedi az igényelt levegőt az üstbe ha zárva van kifelé meg csak akkor ha kinyitod ) nem tűnik őrültségnek
Előzmény: vf1 (38038)
deszegregator Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38042
Pontosan melyik fajta? Netán a myrobalán , aprószemű? Én azt cefréztem, augusztus végén érik, érdekes, finomabb lett mint a nagy szemű, korábbi myrobalán félékből készített. Az okot a rengeteg csapadékban keresem. Nekem csak 100/7 lett . 48 tf.%-osan, 2 % cukorral. Itt ÉK-en csúfos egy idő volt a gyümikre.
Előzmény: Urza (38036)
deszegregator Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38041
Működni kell így neki, gyakorlatilag én is így csinálom most, de a Norri 53 féle csapot beszerzem valahonnan. Az a nyomáscsökkenéssel tökéletesen szinkronban egyenlíti ki a nyomáskülönbséget, autómatikusan, kiküszöbölve az üst fölösleges, káros kockáztatását.
Előzmény: nabiti (38037)
deszegregator Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38040
"....vízszintes ágába egy csap - 2 -egy fordított golyós szelep (kifelé nem befelé igen ) engedi a kiegyenlítést
ár kb 2000 Hu ft ...."

Ez hangzik már - már tökéletes megoldásnak, benne van az emberi feledékenység kiküszöbölésének lehetősége is. Érdemes óvni az üstöt a fölösleges, és túlzott igénybevételtől.
Előzmény: norris53 (38020)
deszegregator Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38039
A pébé valóban drága, de drága az is ha valaki hülyeséget csinál. Amíg a sisakra löttyintett alszesz meggyújtva még legalább két - három másodperce meglobban addig érdemes folytatni a lepárlást - szerintem . Én akkor feltétlenül abba hagyom amikor már csak egy pillanatra lobban be. A forró üstön nem olyan drága még főzni tíz percet, ha több felöntésnél benne hagysz túl sok alkoholt, akkor tuti hogy bux. Nem érdemes mindig a mérőeszközökkel vacakolni, mert azok is átverhetnek. Figyelem a hőmérőt is, a páracső legmagasabb pontján van, ilyenkor már 100 fok közelében mutat. Mégis a sokszázéves módszer a biztos, annak hiszek leginkább.
Előzmény: -joker- (38027)
vf1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38038
A kitámasztás és a golyóscsap egyenértékű!
Ha a kitámasztással nem műxik a dolog, kár a csapra költened.
Akkor tovább kell gondolkozni, miért döglenek a libák!
Előzmény: nabiti (38037)
nabiti Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38037
Köszi, Neked és mindenkinek !

Most még egy próbát teszek úgy, hogy a moslék kimerése előtt "kitámasztom" a lefújót.
Ha így jó lesz, akkor ez a megoldás, ha nem, akkor golyóscsap !
Előzmény: norris53 (38020)
Urza Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38036
Pántlikás jóestét!

Már vagy egy hete nem néztem be. Készülgetnek a finomságok? Nekem most csepegett le a pirosringló lé. Egész karakteres az íze, sajna csak 100/8 körül adott, bár nem került bele semmi cefrézéskor. Aki csepegtetett már ilyet, nála milyen volt a kivét?
vf1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38035
A kezdő meg olvasgathatná a Snapszmester honlapját is.
Előzmény: -joker- (38027)
vf1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38034
Sajnos amióta nyugdíjba mentem "kizártak az örökösödésből"!
A réz sisak volt az utolsó juss.:(((
Előzmény: NaivNaiv (38018)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38033
Lehet hogy csak az 1% volt hozzá értő !
Amúgy meg talán kiönteni tényleg nem fogom emiatt ! mert az idei cefrék messze elmaradtak a tavalyi tól !
Előzmény: -joker- (38032)
-joker- Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38032
Azért megkóstolnám, kiváncsi lennék honnan eredhet barack illata.
Előzmény: norris53 (38031)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38031
Nem az semmi esetre sem lehet igaz (édeseb)
mivel 3% cukor erjedés nyáron két hét után főzés jó kihozatal - tehát az édes -azt hogy érted ?
Előzmény: -joker- (38028)
-joker- Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38030
Így van, de én 10-15nél meg szoktam már állni. Drága a gáz :)
Előzmény: norris53 (38029)
norris53 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38029
Nincs ellent mondás - tovább is olvastam pár évvel ezzel kezdtem -ezért is idéztem - s az is igaz hogy 25% ra kell higítani egy sorodat se akartam cáfolni - csak mindha olvastad volna -s inte ugyan azt írtad ! nem bántás volt !
azt meg hogy le írtam addig mig meg gyullad
szerintem sokan követik !
üdv: norris
Előzmény: -joker- (38027)
-joker- Creative Commons License 2010.10.23 0 0 38028
Nem lehet, hogy kicsit édesebb lett a pálinkád a kelleténél?
Az tudja becsapni az orrot.
De szerintem nem lehet az olyan rossz.
Előzmény: norris53 (38023)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!