Keresés

Részletes keresés

kicsamo Creative Commons License 2021.06.05 -2 1 42395

Nem lennék meglepődve, ha ezt is a M&H "forgalmazná". 

Nekem is volt bajom Goganttal. Pontosan a 034-es pályaszámúval. Visszavittem és csak a vállát rángtta az eladó. Közölte is nagy flegmán, hogy nem foglalkoznak a garival, az nekik nem kifizetődő, hogy küldözgesség az 1 db mozdonyt külföldre.  A herce-hurca miatt én nem léptem tovább, pedig benne voltam a 3 napban. Úgy volktam vele, hogy nem kell nekem ott vásárolnom többet. Kutyát kapni, csak korpa legyen.

Ekkor értettem meg, hogy tulajdonképpen miért oddított korábbi alkaommal egy vevő ugyanezzel az eladóval, amikor egy duplaszekciós hangos Szergejt vitt vissza. A Gigant sem olcsó árkategória, de a hangos, dupla Szerjózsa messze veri ezt is.  Úgy látszik, a Lehel úton ez az üzletpolitika. Csomóan vannak, akik már nem ott vásárolnak.

Előzmény: csíkos-háTTú (42394)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.06.05 -2 2 42394

És ebben az esetben mi tehet a vevő?

 

Egyik hazai bolt forgalmazza a kérdéses modellt, ami egy átépítés.

A hibák, amit észrevettem eddig, mert a modell visszakerült a várakozók listájára:

- Az egyik szervizlámpa imitáció repedt (na jó, ez szőrszál hasogatás).

- A szerkocsi házát az alvázhoz rögzítő csavar nem az eredeti, az öntvényben a menet meg van szakadva, így a szerkocsit nem lehet szétszedni. Na ez már nem szőrszálak szeletelése... :-(((

 

Hogyan tegyünk így bele hangos dekódert úgy, hogy a füstölőt még hátra kell vezetékezni, mert nincs külön funkcióra téve gyárilag (ez nem az átépítő hibája!)? Hogy a bánatba vezessem fel a plusz vezetéket a szerkocsiban az MTC21 aljzathoz?

 

Meg lehet oldani, én meg tudom csinálni. De az egyszerű modellvasutas, aki ilyenekre nincs felkészülve, az mit csinál? Elolvassa a használati utasítást, és elkezdi kitekerni a láthatóan nem gyári, ráadásul szétgyötört hornyú csavart, és tekerheti a következő választásokig! Egy kicsit sem fog kijjebb tekeredni. Mert az átépítéskor úgy tekerték be, hogy húzták, amíg megszakad, és vissza egy negyed fordulat...

 

Gondos gyártás...

 

Szóval, én most azt hiszem, hogy ehhez a példányhoz én nem nyúlok hozzá. Garanciális, vigye el a balhét a készítője!

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.05 -6 3 42393

Szerintem amin továbbra is félremegy a műsor az az, hogy a bolt kikötheti - és ki is köti - azt, hogy (amint a bemásolt visszaigazoló levélrészletben és az ÁSZF-ben is benne van), a webshopon történő vásárlás bolti átvétellel, és bolti fizetéssel NEM minősül távértékesítésnek, és ezt a vásárló a rendelés elküldésével elfogadja.

 

Szürkével kiemelve a lényeg: a szerződés az áru megvásárlásával jön létre! Tehát amikor az áru átadásra kerül vagy pénzmozgás történik (pl. előre elutalod az árát). Ha nem állnak a feltételek, akkor nem történt vásárlás!

 

Ezt gondolom megteheti. Innentől lehet rugózni, hogy szerinted ez távértékesítés, nem lesz az, és mivel a vásárló tudomásul vette a feltételeket nem fognak rá vonatkozni a távértékesítési szabályok.

 

Remélem az egész sztorit megírtad a hatóságnak, csak hogy tiszta legyen. Biztos vagyok benne hogy prioritásban fognak válaszolni, hiszen kiemelt fontosságú dologról van szó.

 

Egyébként már rég a modellbolt tapasztalatos topikban lenne ennek a helye.

Előzmény: _Tapicska_forgalmista (42390)
Schtroumpf á lunettes Creative Commons License 2021.06.05 -1 0 42392

Néhány fontos kiegészítést tennék, minden esetben a fogyasztókra vonatkozó szabályokat írom le*:

 

1. A 3 napos/munkanapos indoklás nélküli elállás (személyesen vettem valamit a boltban, majd visszaviszem "csak úgy"), nem létezik! Ha a termék hibás, és kötelező jótállással érintett, akkor kell azt a vásárlás helyén a vásárlás/üzembe helyezés napjától számított 3 munkanapon belül cserélni. Minden más csak önkéntes vállalás lehet (pl. IKEA)

 

2. Egy éven belül, a kötelező jótállás (idén már 1, 2, vagy 3 év is lehet!) keretei között a bizonyítási teher a boltot terheli, azaz az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a hiba gyártási eredetű. (Egy törötten festett kasztninál nehéz olyan szakvéleményt keríteni, ami az ellenkezőjét fogja leírni) 

 

3. A 14 napos indoklás nélküli elállás esetén az eredeti csomagolás megléte valóban nem feltétel, de ha postai úton juttatod vissza, gondosan be kell csomagolnod, ami egy gigant esetén szinte csak a gyári dobozzal (vagy még azzal sem) lehetséges. A megkezdett használat sem kizáró ok, ha az kizárólag arra irányult, hogy a termék működőképességéről meggyőződj, ezen túli használat (kopott tapadógyűrűk, stb.) esetén a bolt nem köteles a teljes vételárat visszafizetni. Hibás teljesítés esetén, amennyiben sem javítani, sem cserélni nem tudja, a teljes összeget vissza kell fizetni, függetlenül a használat mértékétől.

 

(* Az "áfás számlára vásárlók" figyelmét felhívnám a fogyasztó definíció szűkítésére, amely eddig bizonyos korlátozással a cégekre is kiterjedt, ez most januártól megszűnt!)

 

 

Előzmény: _Tapicska_forgalmista (42390)
Zolivonat72 Creative Commons License 2021.06.05 -2 3 42391

No no no. Tök mindegy, hogy mi az átvétel módja. Én tavaly vettem egy Gigantot a Medikerben. Webshop-on rendeltem, és személyesen vettem át a boltban, és az átvételkor fizettem. A boltban átnéztem, de csak otthon vettem észre, hogy a tetején van egy kicsi ragasztófolt, és az egyik fellépője ferdén van beragasztva, ami csak egy bizonyos szögből látszik.

Szóval visszavittem kb 3 nap múlva és szó nélkül cserélték. Ha van az M&H-nak készlete belőle akkor ki kell, hogy cseréljék. 

Ha valaki hülyén néz, az egy dolog, de ha hülyének néz az már nem.

Előzmény: Nogo (42326)
_Tapicska_forgalmista Creative Commons License 2021.06.04 -1 9 42390

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által üzemeltetett blog:

 

https://fogyasztovedelmi.blog.hu/2015/06/05/szemelyes_atvetel_342

 

Ebben:

Mivel távértékesítés esetén a fogyasztó nem tekintheti meg az árut a szerződés megkötése előtt, elállási jogot kell biztosítani számára. Ezen információhiány kompenzálása érdekében biztosítja a jogszabály az elállás jogát, amelyet a teljesítés módjától függetlenül – akár személyes átvételről, akár postai, illetve egyéb kiszállításról van szó – az átvételtől számított 14 napon belül gyakorolhat a fogyasztó. (Amennyiben ugyanis a személyesen átvett termékekre nem vonatkozna az elállási jog, azt a Korm. rendelet 29.§-a a kivételek között felsorolná).

 

Egyébként most ment már egy levél ez ügyben a Fogyasztóvédelemnek. Aki jóban van a Modell & Hobbyval esetleg szóljon nekik, hogy preventív jelleggel vizsgálják felül az ÁSZF-et.

 

Nogo! Ha 12 hónapon belül vagy, elállhatsz és vehetsz egy újat. Jelzem, ha megjön a válasz a fogyasztóvédelemtől.

E-lok Creative Commons License 2021.06.04 -1 5 42389

Tutira nem a Mekk Elek volt. De a nyelvezete alapján ezt nem is jogász. Webshop tervezéshez sem kell jogász. Én is ügyvéd nélkül csináltam webshopot. Az ÁSZF-hez nem árt ha van jogász, azt én is rábíztam. Ugyanakkor az ügyvédnek te fizetsz, simán leírja azt amit te mondasz, úgy hogy az formailag frankó legyen, és a te szád íze szerint legyen leírva ami neked jó. Egy visszaigazoló email apróbetűs részébe meg bárki írhat amit akar, attól az még nem lesz szentírás, hogy behivatkozza a jogszabályt amit nem akar betartani

Előzmény: Törölt nick (42384)
Sz. G. Á. Creative Commons License 2021.06.04 -1 8 42388

Szerinted ezt Mekk Elek írta? Szerinted egy bolt olyan amatőr, hogy jogi konzultáció nélkül tervez webshopot?

 

Miért ne írhatta volna jogász? simán lehet, hogy a jól fizetett ravasz jogázember tanácsolta, hogy nyugodtan írják le a hülyeséget, legfeljebb majd egyszer sokára picit kínos lesz, vagy udvariasan javasolja nekik a fogyvéd a távoli jövőben, hogy javítsák ki a tévedést, de addig is egy csomó potenciálsan "probémás" vevőt elbizonytalaníthat a jogai érvényesítésétől... hát tiszta haszon...

Előzmény: Törölt nick (42384)
ZésZoli Creative Commons License 2021.06.04 -2 13 42387

De Gábor! Itt most csak te hiszed azt, hogy mindenkinél jobban tudod. Mi elfogadjuk a rendeletet. 🤷‍♂️ 

Előzmény: Törölt nick (42384)
ZésZoli Creative Commons License 2021.06.04 -1 5 42386

Ez nagyon érdekes és szembe megy a rendelettel. Ha jelzed az elállási  szándékod 14 napon belül, vissza kell, hogy vegyék a mozdonyt akárhogy is vetted át és akárhogy is fizetted. Webshop és fizikai bolt tulajként vennem is felmerültek ezek a kérdések anno és elég alaposan körüljártam a témát. Nincs kibúvója a boltnak, bármit is ír. A szerződés a weben köttetett. Az átvételtől ketyeg a 14 nap. Ha meggondolod magad, e-mailban jelezd a boltnak. 14 napon belül csak jelezni kell az elállási szándékot. A mozdonyt ráérsz visszajuttatni. Ha kellemetlen a szitu, küld vissza futárral, vagy postán.

 

Jól rágd meg a dolgot, mert nem olcsó modell. Ne utólag rágd a kefét.

 

Üdv. 

Előzmény: Nogo (42373)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -9 0 42385

Olvasd el a lenti kommentet a topiktárstól aki indította a lavinát. Végre bemásolta a levélből azt a részt ami ide vonatkozik. Tanulságos.

 

És csak az off kedvéért. A megosztott történetem meg 2009-es volt egyébként, ennek fényében gondold át amit állítasz rólam.

Előzmény: Sz. G. Á. (42383)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -11 0 42384

Szerinted ezt Mekk Elek írta? Szerinted egy bolt olyan amatőr, hogy jogi konzultáció nélkül tervez webshopot?

 

Azért mielőtt elkezdünk fogyasztóvédelemhez rohangálni, érdemes átnézni több másik webáruházi szabályzatot is, főként a személyes átvételre és az átvételkori fizetésre vonatkozóan, mert komoly esély van rá hogy ugyanez, vagy hasonló lesz a gyakorlat (legutóbb amikor SSD-t vettem az egyik nagy online boltban és az üzletes átvételt kértem fizetés a helyszínennel, ott it valami ilyesmi volt a visszaigazoló levélben), és ennek bizony oka van.

 

De felőlem reszelhetitek még itt a semmit, attól még a dolog nem fog változni.

 

Egyébként Amerikában ezt a jelenséget ami itt elő van adva "Karen" néven emlegetik. Ő az aki mindig a boltvezetővel akar beszélni, mindig mindenen fel van háborodva, és aki úgy gondolja, hogy ő akkor is jobban tudja. De általában nem.

Előzmény: E-lok (42381)
Sz. G. Á. Creative Commons License 2021.06.04 -5 7 42383

nyilván nem kell senkinek semmit elhinni, de akkor is tévedsz.
Nem tudom, hogy a kolléga jogász-e, de eléggé ugyanazt mondja, ahogy én is tudom...
Én biztos nem vagyok jogász, de sajnos épp most értem a végére egy hibás telejsítésből fakadó pernek, (mert sajnos csak bírósági úton bírtam kiverni a ganyé vállalkozóból azt, amivel sáros volt. Muszáj volt beleállni, mert nem egy gigant ára volt a tét.) Így volt szerencsétlenségem elég alaposan közelről megismerni a ptk fogyazstói szerződésről szóló, különsen a hibás telejsítést és kellékszavatosságot érintő részeit, és az ahhoz kapocslód egyéb okoskodásokat is...
Amit pl a fényképezőgéppel csináltatok, azt semmiképpen se hangoztasd túl büszkén, mert bár 2013-tól új ptk van, de e tekintetben a régi is nagyon hasonlóan rendelkezett:
ti bizony ott és akkor szegény vevőt átb*sztátok, a "góré" pedig ez alapján egy igazi csemer szar nepper, aki azt használta ki, hogy egy fényképezőgép még nem akkora tétel, amiért egy együgyű fogyasztó feltétlenül nekiállna pereskedni... és az onokájának fotomasinát vásároló, pártállami rendszerben szocializálódott nagymama nem fog beleállni a dologba.

ha egyébként a tömeg meggyőző erejében jobban hiszel, akkor én is pontosan ugyanígy így látom, ahogy azt előttem már többen leírták: A kötelem akkor keletkezik, amikor te a honlapon rákattintasz, hogy megrendeled az adott árut. Vagy amikor írsz nekik egy emailt, hogy szeretnél venni egy mozdonyt, és ők visszaigazolják.
Az, hogy milyen módon jut el hozzád a motyó, és milyen módon kapja meg az ellenértéket az eladó, e tekintetben érdektelen.
Az MH hiheti azt "naivan" egyszer, hogy a boltban átvett motyóra nem vonatkozik az alább beidézett korm rendelet, de ha valami egyszer jogi útra téved, ott azért nagyon hamar kiderül, hogy ezt mennyire rosszul hiszi.
Egyébként ők maguk leírják: feketén fehéren: az elektronikus módon leadott majd visszaigazolt rendelés minpsül szerződéskötésnek. Kész, ennyi, pontosan erre vonatkozik ez a bizonyos jogszbály,
a több boltiátvételes kipróbálós blabla meg szar kamuduma.

Mondok jobbat: ez a 14-nap is csak akkor 14-nap, ha erről vállalkozó egyértleműen és közérthető formában tájékoztatja a vevőt, egyébként meghosszabbodik 12 hónappal...
A naiv jogértelmezésem szerint a "félretájékoztatás" vagy "félrevezetés" meg nem minősül közérthető formában adott tájékoztatásnak, tehát most úgy állunk, hogy a ha neten veszel valmit az MH-tól, de a boltban veszed át, 1év+14 napod van arra, hogy indoklás nélkül elállj tőle...

Előzmény: Törölt nick (42368)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -7 0 42382

Jólvan, persze. Legyen így.

Előzmény: k robert2 (42380)
E-lok Creative Commons License 2021.06.04 -1 5 42381

Nem vennék rá mérget, hogy ez így jogszeű. Kényelmes álláspont, az biztos, de semmilyen üzletszabályzat vagy szerződéses feltétel nem lehet ellentétes a hatályos törvényekkel. Érdemes lenne írásban kérni a fogyasztóvédelem álláspontját erről a körülményről. Már amennyiben nem akarsz beletörődni...

Előzmény: Nogo (42373)
k robert2 Creative Commons License 2021.06.04 -2 6 42380

Személyeskedni pedig te kezdtél 

Előzmény: Törölt nick (42377)
k robert2 Creative Commons License 2021.06.04 -2 4 42379

Na akkor kedves Gábor nem vészharang a netes webshopos vásárlás nem csak az árú lefoglalasa így személyeskedés nélkűl, mert ha olyan egyedi terméket rend élsz amit nem vagy csak ezer évente egyszer keresnek nem elvárható, hogy puszi rá berendeljen azt át kell venni ilyen ez a pop szakma, tudod a bankban is amikor felveszik tólletek a hitelt az emberek és aláírtak onnét nincs ingyen ebéd 

Előzmény: Törölt nick (42377)
alkotasu Creative Commons License 2021.06.04 -3 6 42378

Egyrészt: az egyértelmű, hogy nem Te okoztad a hibát, gyári festési probléma. Tehát a garanciával élhetsz.

Másrészt: a makrós képek jól felnagyítják a hibákat, szabad szemmel ezt alig lehet látni. Emiatt nem érdemes a kardodba dőlni. Tudatilag zavar most még, de ha nem gondolsz rá, és megpróbálsz a mozdonynak örülni inkább, sokkal jobban jársz.

Előzmény: Nogo (42373)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -10 1 42377

Az előzőre is egy válasz: a nevem Gábor, Tolnai Gábor. A Tomi nem én vagyok :)

 

Akkor miután én nem értettem, eddig, ki tudta rosszul? És miért kell utánanézés nélkül verni a vészharangot meg személyeskedni? 

Előzmény: k robert2 (42375)
alkotasu Creative Commons License 2021.06.04 -4 2 42376

Elég sok az eltérés a valódi proto Ikarus 280-hoz képest:

  1. Hiányzanak a ablakok felső nyitható részei. Ennél még egy alacsony, felesben osztott tolóablak volt.
  2. Hátul a peronon nem voltak ülések
  3. A leghátsó oldalablak teli volt nyitható rész nélkül, a modellen meg nagy méretű tolóablak van.
  4. Az első ajtón al alsó virsli ablakok magasabbak voltak.
  5. A csukló harmonikáján még fém szegélyek voltak
  6. A homlokoldalon az indexlámpák között nem volt csík
  7. A homlokoldali felirat nem folyóírásos volt, hanem nyomtatott nagybetűs
  8. A hűtőrácson a díszcsíkok messzebb voltak egymástól.
  9. Csak a szélvédő mögött van iránytábla tartó, holott a második és az ötödik ablakban is volt (kivilágítható)
  10. A műszerfal nem barna volt, hanem fekete
  11. A műszerfal még egyenes volt, nem félbevágott hatszög alakú
  12. A második ajtó előtt és után is volt alsó díszcsík.
  13. A színárnyalat is sötétebb volt
  14. Emlékeim szerint a hátsó lökhárítón még nem volt gumi ütköző betét

Magyarul: ez egy német busz valamilyen kékre történt átfestése, ebben a formájában nem túl pontos magyar modellnek, főleg nem a prototípusnak.

 

Előzmény: róbertke (42324)
k robert2 Creative Commons License 2021.06.04 -1 3 42375

Azért az a furcsa, hogy, ha nem sérűlésből ered a hiba így álltak hozzá, velem a Bp-i modell boltok egyike sem engedett meg meg magának ilyet, pedig szoktam azért néha-néha vásárolni, olyan volt már, hogy ki bontva nem volt megfelelő akkor ki bontottuk egy másikat, vagy szó nélkűl rendeltek újat , volt olyan, hogy nem működött a dekóder visszavittek és szó nélkűl,cserélték hetekkel később is a számla bemutatásával 

Előzmény: Nogo (42373)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -2 2 42374

Kerlek ne vesszetek ossze. Beket a Foldon!

 

Nogo elismerte hogy tetszik neki a mozdony ahogy van, a kis vonal bevallalhato. Ez a kezimunka velejaroja, az ACME talan nem vette eszre vagy ugy gondoltak nem erdemes ujrafenyezni es atment a meon. Ujraneztem a kepet, nagyon pici tenyleg, az igazi mozdony eleje is tele van pacaval egy kis hasznalat utan.

Erdekes: ilyen problema Roco vagy Piko eseteben nem szokott elojonni. 

 

Nogo Creative Commons License 2021.06.04 -1 5 42373

A "rendelés lezárva" emailben ez áll a hosszú blabla végén:

 

amennyiben a vásárolt terméket személyesen az üzletünkben veszi át, a vásárlás nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek, így nem hatályos erre az esetre a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014./II.26./ Korm. rendelet, ezért ilyenkor nem illeti meg a Vásárlót a hivatkozott Kormányrendeletben biztosított 14 (tizennégy) munkanapon belüli elállási jog, de a szavatossági és jótállási jogok természetesen megilletik a vásárlót

 

 

Tehát sajnos így jártam. Hogyan bizonyítsam hogy a hiba ott volt a vételkor?

Amúgy nem a fióknak vettem. Kibontottam és akkor nem vettem észre a hibát. Később szúrtam ki, amikor a vitrinbe tettem, amit aznap vettem (kibri-féle egymozdonyos kis vitrin).

A tanulság sajnos csak az, hogy nagyon át kell nézni a boltban. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kidolgozottságú modellen lehet hiba.

De alig látható. Ilyen miatt nincs sok kedvem csatározni a bolttal. A hozzáállásuk egyértelmű. Ha próbálnának jófejek lenni akkor minimum megkértek volna hogy fáradjak be. A Pikó Szilit biztos máshol fogom megvenni.

Előzmény: Törölt nick (42350)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -8 1 42372

Most legalább értem miért tűnt el a régi veterán nicked.

Előzmény: _Tapicska_forgalmista (42369)
k robert2 Creative Commons License 2021.06.04 -3 5 42371

Pl Mediker mielőt véglegesítéséhez a megrendelést kiírja, hogy a megrendelés fizetési kötelezettséggel jár remélem ez is elég konyha nyelv Tomi😂

Előzmény: Törölt nick (42367)
k robert2 Creative Commons License 2021.06.04 -3 12 42370

Akkor kicsit lassan, hogy megértsd a megrendelésekor köttetik meg a szerződés amit a neten a webshopban kötsz, az alapján már mindegy, hogy a boltban vagy a postástól veszed át ill kp-ban, utalással vagy kártyával fizetsz előre, promt, vagy utólag Vili? 

A stílusból pedig kicsit vegyél vissza nem biztos, hogy mindig mindent te tudsz jobban mint ez nem is elvárt mert aki mindenhez ért az álltalában inkább semmihez nem ért rendesen😜

Előzmény: Törölt nick (42367)
_Tapicska_forgalmista Creative Commons License 2021.06.04 -1 13 42369

Modortalanság részedről, hogy nem azt nézed (nem is próbálsz belegondolni), amit írtam, részletes hivatkozásokkal, hanem alaptalanul gyanúsítgatsz! Ez így nem pálya, kedves barátom...

Előzmény: Törölt nick (42368)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -13 1 42368

Leírtam, lentebb is, hogy lehet nincs igazam. Messziről jött ember bármit mondhat, itt én annyiból tudok következtetést levonni rólad, hogy mennyi hozzászólásod és hol van. Abból ezt vontam le. Cáfolj rá arra amit gondolok.

 

Bocsánatkérés? Persze, persze.

Előzmény: _Tapicska_forgalmista (42366)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.04 -4 2 42367

Interneten rendelek, bolti átvétel, fizetés a helyszínen, átvételkor.

 

Kérdés: pénzmozgás történt? Nem. A számla mikori dátummal fog készülni? Akkor amikor a boltban kifizeted, és létrejön az üzlet.

 

A webáruházból rendelés bolti átvétellel, és bolti fizetéssel nem vásárlás, hanem az áru lefoglalása. Ha kifizetem, de a boltban veszem át, az már vásárlás, lévén a fizetéssel az üzlet létrejött, az eladó viszont a boltban teljesíti azt.

 

Ez elég konyhanyelv volt? Most akkor ki nem érti Robi?

Előzmény: k robert2 (42365)
_Tapicska_forgalmista Creative Commons License 2021.06.04 -2 16 42366

Adótanácsadó vagyok. Nem gondoltam az egész jogszabályt bemásolni. Az ilyen konteók elég méltatlanok egy veterán nick esetében. Attól még, hogy nem szólok mindennap hozzá, nem jelenti azt, hogy nem vagyok jártas a vasút és vasútmodellezés dolgaiban! Az előző nickem Tapicska forgalmista volt, alsó aláhúzás nélkül, csak letiltotta a moderatúra. Jól becsaptalak a nicknevemmel, igaz?

Nem mellesleg vasútépítő mérnöki végzettségem is van, ha már vasútról van szó. Ügy látszik minden diplomát és oklevelet be kell mutatni ahhoz, hogy hozzászólhasson az ember...

Elvárok egy bocsánatkérést!

 

 

Előzmény: Törölt nick (42364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!