Keresés

Részletes keresés

tinimtzsal Creative Commons License 2003.07.30 0 0 432
Én a magam részéről csak annyit mondhatok, hogy nagyon örülnék, ha a lehetőségeidhez mérten folyamatosan el-elnéznél ide, és megosztanád velünk ottani élményeidet!

t

Előzmény: naspolya (431)
naspolya Creative Commons License 2003.07.30 0 0 431
Szeptember 1-jén indulok félévre Carberrybe, ami kb. 20 km-re van Edingbrughtól. Dolgozni fogok önkéntesként egy keresztény konferencia-központban (remélem nem túl sokat), tanulni (remélem sokat), meg csavarogni (amennyit csak bírok :-)).

Ha akarjátok, majd írok ide nektek :-) Arról is, hogy milyen munkát lehet találni ott és hogyan!

Előzmény: gevike (428)
Qqberci Creative Commons License 2003.07.23 0 0 430
Mi meg idén Walest jártuk (csaknem) végig. Igaz, ez csak amolyan Scotland Light...
Előzmény: tinimtzsal (429)
tinimtzsal Creative Commons License 2003.07.17 0 0 429
Heyyyy, Embörökk!

Nem lettem áruló, de Írlandba csak elnéztem. Gyönyörű.
No persze, nem egy Skócia... ;-)))))))))))

Mindenkinek, aki mostanság megy: Kellemes Utat és ha tetszik, ha nem, William Wallace a császár! ;-))

t

gevike Creative Commons License 2003.07.08 0 0 428
ha esetleg nem csak turistáskodni megy az ember, lehet ott munkát találni? milyet és hogyan?
highlandfan Creative Commons License 2003.07.03 0 0 427
Sziasztok, aki Skóciába megy, az a felföld észak-nyugati részét semmiképp ne hagyja ki, és, ha megteheti, akkor béreljen autót, mert anélkül sajna nem lehet a legszebb helyekre eljutni, vagy csak nagy macera árán. Igaz, ennek már lassan három éve, de akkor én Edinburgh-ból indultam és az Arnold Clark-nál béreltem autót, mert az volt a legolcsóbb. Az útvonal pedig Ben Nevis, Isle of Skye, Ullapool, Durness, John O'Groats, Inverness volt, Sky-on YH-ban szálltunk meg, a többi helyen BB-ben a helyi embereknél, nekem mindkettőről jó tapasztalatom van, mi a BB-t jobban szerettük, mindenhol nagyon kedves emberekkel találkoztunk.
Isle of Skye tényleg varázslatos, ha ott jártok ne hagyjátok ki Portreet és a túrát az Old Man of Storr-ra. Sky-ról mi Ullapool-ba mentünk, kis kitérővel megálltunk Plocton-ban, hogy megnézzük a pálmafákat Skóciában, és télleg voltak, mellesleg az út Ploctonba is nagyon szép volt, a kisváros meg szintén gyönyörű. Ullapool az egyik kedvencem, kis halászfalu szép tengeröbölben, körben hegyek, szóval minden ami kell. Amikor itt jártunk már azt hittük, hogy ennél szebb nem lehet, és maradni kéne, (Sky-on is így volt) de mégis továbbmentünk és nem bántuk meg, a következő megálló Durness volt, fehér homokos tengerpart, és a sziget legnagyobb tengervájta barlangja, romantikusok a barlang előtt kirakhatják a neveiket fehér kövekkel a barlang előterében. Ez is nagyon jól néz ki, mindenhol nevek és monogramok, a miénket is ott veri még az eső a partoldalon, ha minden igaz:) Másnap John O' Groats-ra mentünk, onnan meg Invernessen keresztül haza, ez is marha szép volt, de már így is sokat írtam.
streetpiper Creative Commons License 2003.07.01 0 0 426
Azért annyi helyen nem voltam, hogy kategórikusan kijelenthessem: mindenütt koedukált a szálás (főleg, hogy ezek szerint a honlapon jelölnek szelektáltat is). Azokban, amiket felsoroltam és akkor, tehát 997-ben így volt.
Előzmény: sunsetcocktail (425)
sunsetcocktail Creative Commons License 2003.07.01 0 0 425
Ez jó hír, mert a SYHA honlapon többször is láttam a "single sex dormitory" vagy ilyesmi kifejezést.
Előzmény: streetpiper (424)
streetpiper Creative Commons License 2003.07.01 0 0 424
Nem voltam olyan helyen, ahol ne lett volna koedukált a YH.
Előzmény: sunsetcocktail (423)
sunsetcocktail Creative Commons License 2003.07.01 0 0 423
Mi igaz abból, hogy a skóciai YH-ekben külön van férfi meg női szállás?
Előzmény: streetpiper (422)
streetpiper Creative Commons License 2003.06.28 0 0 422
Üdv!

A YH-k nem rosszak. 997-ben egy barátommal 22 nap alatt átfutottunk Anglián, Skócián és Wales-en (ez utóbbin sajnos nagyon gyorsan :(( és többnyire YH-kban száltunk meg.
Ami a skótországbélieket illeti, Edinburgh-ban, John o'Groats-ban és Ayr-ben laktunk ilyes helyen. Az volt a tapasztalatunk, hogy Skóciában a leginkább leterheltek a YH-k, ezért időnként alternatív megoldásokhoz folyamodtunk.

Inverness-be elég későn érkeztünk, a városban megfizethető száláshelyet nem találtunk, ezért kicsit továbbutaztunk és a Loch Ness partján próbálkoztunk. Arra már nem volt időnk/erőnk/kedvünk, hogy keressünk kempinget (asszem még 20 mérföld volt a legközelebbihez), úgyhogy megpróbáltunk házaknál pár négyzetméternyi helyet kérni a sátrunknak. Természetesen nem jártunk sikerrel, úgyhogy az úttól cca. 10 m-re táboroztunk le.

A másik unofficial megoldáshoz Kyle of Lochalsh-ban folyamodtunk, mert ott is foglalt volt minden hely, így az állomáson húztuk meg magunkat (azóta sem töltöttem szabadban olyan hideg éjszakát).

De visszatérve a YH-kra, a legkellemesebb élményeinket is itt szereztük. Edinburgh-ban volt addigi legdrágább helyünk: éjszakánként 10Ł volt, de kényelmes, nagy hely, továbbá a konyhában az alapszolgáltatáshoz tartozott, hogy bérmentve fogyaszthattál ásványvizet, tejet, s főzhettél kávét és capuccinót. A John o'Groats-i műintézmény nagyon családias hely és ugye azért érdekes, mert a "nagysziget" legészakibb pontja (oda egyébként mindenképp el kell utazni, mert nagyon szép és nagyon misztikus, s szerintem benne voltunk talán az első 100 magyarban, aki a történelem során eljutott odáig és ez valamiért jó - ha arrafele jársz, üdvözlöm Ann-t, a tulajt [ne reggelizz vele, mert a pirítóst elszenesedve szereti] :)
Ayr-ben pedig azért volt jó a YH, mert a város hihetetlenül szép, a hostel pedig egy csodálatos viktoriánus kastélyban van.

strp

Előzmény: Lurk (413)
kilo Creative Commons License 2003.06.27 0 0 421
Tapadh leat, ach chan eil Gŕidhlig cho mhath agam idir. Chan eil fhathast...
Bha mi ag ionnsachadh gach ně bha mi a' faighinn air an t-eadar-lěon mun cŕnan inntinneach sin.
Bhiodh tu a' tňiseachadh an sin:
TAIC oir BBC Alba/Beag air Bheag.

Köszönöm, de egyáltalán nem tudok annyira jól gael nyelven. Még nem...
Mindent tanulgattam, amit az interneten találtam erről az érdekes nyelvről.
Ezekkel kezdheted: TAIC vagy BBC.

Előzmény: robicsek (420)
robicsek Creative Commons License 2003.06.27 0 0 420
Hé,. te ezt a keltát vagy gaelic vagy mi beszéled???

és meg hol tanultad???

akkor szerintem inkább te adhatsz tanácsot a topiclakóknak és nem fordítva...

Előzmény: kilo (419)
kilo Creative Commons License 2003.06.26 0 0 419
Ŕ cŕirdean!

Tha cůis-amais mhňr agam.

Bidh sinn a' siubhal dhan h-Alba anns an t-Sultain, ach chan eil fios agam air ňrain a h-uile duine a' seinn ann an taighean-seinnse.

Cŕit a bheil mi a' faighinn fios air ňrain ňl na h-Alba?

Cuidichibh dhomh.
Tapadh leibh.

Embörök!

Nagy "problémám" van.

Szeptemberben megyünk Skóciába, de nem ismerek olyan dalokat, amiket kocsmában szokás énekelni.

Hol találok infót skót ivós nótákról?

Segítsetek!
Köszönöm!

Csokis Creative Commons License 2003.06.19 0 0 418
397, 392
Előzmény: hamba (416)
Csokis Creative Commons License 2003.06.19 0 0 417
397, 362
Előzmény: hamba (416)
hamba Creative Commons License 2003.06.19 0 0 416
Sziasztok,

Volna egy kérdésem: a Stansted reptérről hogyan és mennyiért lehet bejutni Londonba?

Köszi,
B

Csokis Creative Commons License 2003.06.19 0 0 415
A Kaledóniai-csatornától északra -ismerősök közlése szerint- gyakorlatilag reménytelen a stop. Kevés autó jár arra, pedig szép. Azért fel a fejjel, ha három heted van az egész szigetre, akkor úgysem jutsz el oda. :o)
Nekünk annak idején a National Trust of Scotland és a Historic Scotland tagsági jött be, de csak amikor még egyetemisták, és 25 év(?) alattiak voltunk. Utána inkább a szóló jegyek. De ez mindkétszer nyolc, ill. három hét tömény Skócia volt
YH-ben nem aludtam, mi a sátor+vadkemping, időnként rendes kemping verziót preferáltuk.
Tömegközlekedésben messze a busz a legolcsóbb, de épp ezért a távolságira (London - észak) nem mindig kapsz már jegyet. Érdemes előre kavarni valamit, vagy Londont előre venni, és közben kajtatni a jegyet. (Ez szintén ismerős tapasztalata, 1990-ből. Ők időre mentek, és kénytelenek voltak vonatozni, jó drágán.)
Előzmény: Lurk (413)
Wyfliff Creative Commons License 2003.06.18 0 0 414
Valszeg mar itt a forumon is leirtam egy angliai utamat, ami 11 es fel oraig tartott odafele es kb 3 es felig visszafele :)
Tulnyomoreszt kellemes tapasztalataim vannak.
Az itthoni huvelykujjal felfele valo karlengets nem nem valt be, de ut vagy varosnev tabla igen.
Ennel csak a service station-okon torteno kerdezoskodes volt a jobb.
A busz az en penztarcamnak hosszabb tavon draga lett volna, a vonatot is csak 1x probaltam (szinten koltsegtakarekossagi okokbol) de nagyon tetszett. Tiszta, csendes, halk, gyors, pontos.
Youth hostelben vagy B&B-ben 1x sem aludtam, csak vad es fizetos kempingben.
Eleg bizalmatalnoknak talaltam oket, bar, hogy feher volt a borom (viszonylag:) ) tiszta a ruham es meg vmi angolhoz hasonlito nyelvet is beszeltem konnyebb volt :)

Ps.: A duxfordi repulomuzeumot odafele kihagytam vesszefele pedig sajnos mas uton mentem. Yorkban is tulsagosan siettem ha ujra arra jarnek ezekre raszennek 1-1 napot :) Arrol nem is beszelve, hogy nem alnek meg Eszak-Yorkshire-nel :)
Előzmény: Lurk (413)
Lurk Creative Commons License 2003.06.18 0 0 413
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy Angliában, illetve Skóciában lehet-e jól stoppolni? Megéri-e kiváltani azt a Youth Hosteles kártyát, vagy a Great Heritage kártyát? Egyáltalán milyen kártyákat javasoltok? Lehet-e vadkempingezni? A National Expressről (busz) tudtok-e valamit? Egyéb jó tanácsokat is szívesen veszek, 3 hétre megyek Angliába + Skóciába tekeregni. Lurk
Thomas Creative Commons License 2003.05.30 0 0 412
Tudok ajánlani egy kedvezőnek tüő lehetőséget utazás-szállás ügyben, most gyűjtöttem be Edinburghben:

www.scotlands-top-hostels.com
illetve az ezzel párhuzamos
http://www.macbackpackers.com/

ezek egész jó lehetőségeknek tűnnek és igazolvány sem kell hozzá.

de van a www.timberbush-tours.co.uk is de ez már elegánsabbnak tűnik...

Edinburghben 12-16 Ł ért kínáltak szállást,
de magán hotelban szinte extra körülmények között reggelivel van 30Ł-ért is.

totoo Creative Commons License 2003.05.29 0 0 411
1. az a terulet az igazi felfoldet eppen csak surolja, ahhoz meg eszakabra kell menni. de az a videk is gyonyoru.
2. a youth hostel/b&b nem rossz otlet caravan park helyett, bar Ł10-ert meg youth hostelben is csak szerencsevel lehet szallast talalni. b&b minimum a duplaja (fejenkent) edinburgh-ben rengeteg jo hostel van, ott csak azt erdemes hasznalni. ha kellenek cimek, irok, de neten is van egy tonna.
http://reservations.bookhostels.com/backpackeurope.com/
Előzmény: whitefulu (404)
Csokis Creative Commons License 2003.05.29 0 0 410
Az szerintem csak azért tartják, mert a Kodak és a Fuji jutalékot fizet a BT-nek. :-) Nekem is van fotóm róla.
Előzmény: Qqberci (409)
Qqberci Creative Commons License 2003.05.29 0 0 409
Ha meg már felmentek Uig-ig, akkor érdemes megkerülni a sziget északi végét. Van egy skanzen is, meg meg lehet nézni Flora MacDonald sírját, visszafalé a keleti oldalon meg áll a pusztában egy szép piros telefonfülke (működik!!!) és tőle nem messze egy igen jó kis pub, ahol nagyon jó a kaja és nem is drága
Előzmény: madjoe (408)
madjoe Creative Commons License 2003.05.28 0 0 408
;-)
Nem akarok nagy beleszolni, de miert kell lakokocsi? Mi kocsiberles utan nekivagtunk es youth hostelekben szalltunk meg, meg van nehany jo B&Bis. Az ar ugy 10font kurul volt/fo/ej.

Skye-on erdemes elmenni Uig-ig es ott megszallni. festoi a hostel (es jo a partmenti pub). Portree nagyobbacska picit, szinten szep es jo a kozert :). Jo meg a Loch Lomond deli reszen egy kastelyhostel (ha jol emlekszem, valamiert Balloch-ba irja a SYHA pedig nem is ott van). Edinburghben meg mar van szallasotok, de azert: a var alatt kozvetlenul vagy egy hostel, az sem rossz, meg van egy picit meszebb Melrosban, kozvetlenul az apatsag romjai melett, az is szep.

byte

Előzmény: whitefulu (404)
Csokis Creative Commons License 2003.05.28 0 0 407
Igen, csak lakókocsiknak, de én úgy láttam, hogy az ilyen helyeknek vannak telepített lakókocsijaik is.
Előzmény: whitefulu (406)
whitefulu Creative Commons License 2003.05.28 0 0 406
Tisztázzunk valamit: a Caravan Park ezek szerint a telepített lakókocsis helyeket jelenti?
(én arra gondoltam hogy olyan kemping, ahová csak lakócsival lehet bemenni, sátorozni nem engednek. Tévedek?)

Wf.

Előzmény: Csokis (405)
Csokis Creative Commons License 2003.05.28 0 0 405
Kapásból meg nem mondom, de arra határozottan emlékszem, hogy ilyenből (Caravan Park) több volt, mint sátras kempingből. Gyakorlatilag minden kempingben volt néhány 30 lábas telepített lakókocsi, míg az igazi Caravan Parkokba sátrast be sem engedtek. (1991 és 1994)
Előzmény: whitefulu (404)
whitefulu Creative Commons License 2003.05.28 0 0 404
Sziasztok!

Szeptemberben készülünk Skóciába 2 hétre, fapados repjegy, autóbérlés, valamint 3 nap Glasgow-i B&B van lestippistoppolva eddig.
Fő uticél a Felföld lenne (kb. Glasgow -Fort William - Inverness - Edinburgh által határolt terület), Skye szigettel fűszerezve.
Kérdésem az lenne hogy merre találhatók ezen a környéken telepített lakókocsis kempingek? (ha lehet kihagynánk a sátoros megoldást)
Ezek milyen árban vannak, és mennyire zsúfoltak?

A válaszokat előre is köszi!

Wf.

Qqberci Creative Commons License 2003.05.28 0 0 403
Szóval "Heron's Perch" ...

Tömegközlekedés akkor arrafelé már nincs, de kimenni még ki lehet vonattal vagy busszal, befelé pedig mindig van lelkes vállalkozó, aki behoz. Thomas, a dudás Cork másik végében lakik és Ő is szivesen fivaroz. Aki viszont betéved, annak menthetetlenül énekelnie kell egy dalt, mikor rá kerül a sor...

Előzmény: Qqberci (402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!