Keresés

Részletes keresés

szasszo Creative Commons License 2008.06.02 0 0 910
Örülök, hogy megnyugodtál és döntésre jutottál - remélem, valóban jó irányba befolyásoltunk téged! Hogy lesz ezentúl: visszamégy az eddigi dokidhoz, aki az izotópra küldött, vagy kivel intézed a további kezelésedet? A Solymosi-konzíliumot majd meséld el, kíváncsi vagyok, mik a benyomásaid, és ő mit tanácsol. Az esküvőre pedig boldog készülődést nektek! 
Előzmény: maestus (907)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.02 0 0 909
Bocsi! Milyen oldalakat olvastál? Ami dicséri és ami nem az izotópos kezelést? Mert ha megirnád akkor én is szivesen elolvasnám őket. Mert én csak azt nem értem, hogy hogy lehet pl az, hogy rám nem veszélyes a sugárzás, de 10 napig nem mehettem emberek közé, mert azokra az volt...?
Előzmény: maestus (907)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.02 0 0 908
Szia!
Nem tudom, hogy a szédülés valóban ennek a tünete-e vagy sem, de amig nem állitották be a hormonszintemet a gyógyszerrel addig úgysem foglalkoznak vele a dokik, mert lehet, hogy csak a pm-emtől van.
Solymosihoz én is "járok", eddig 2x voltam (elösször tavaly decemberben amikor beutalt Vácra, mivel már 3 éve kezeltek Metoval, aztán meg az izotóp után 6 héttel), de 6 hetente nem tudok 10000 Ft-ot fizetni. Pedig nagyon elmennék hozzá most is, hogy megultrahangozzon, mert ez a doki nem tette meg és, hogy levegyenek még 1x a biztonság kedvéért vért. De igy pénz szűkében nem marad más hátra mint, hogy megbizzak a dokimban aki szerintem nem valami alapos... és nem igazán megnyugtató.
Az a durva, hogy ők nem látják, hogy az embernek az rengeteget számitana ha megnyugtatóan mondanák el a dolgokat és nem csak eldarálnák a szöveget...
A kineziológust csak azért ajánlottam, mert volt egy ismerősöm aki pánikbeteg volt és sikeresen kikezelte őt a kineziológus pár alkalom alatt. A kineziológusok sem egyformák.... lehet másikat kéne abból is nézni, nem?
Előzmény: maestus (907)
maestus Creative Commons License 2008.06.02 0 0 907

Sziasztok!

Hát, végül elhalasztottam a dolgot...odatelefonáltam ma reggel, hogy nem érzem jól magam, nem mentem el a bemérésre sem. Majd szeptemberben újra...legfeljebb addig megint Propycilezek.

Köszönöm, hogy segítettetek! Most már sokkal nyugodtabb vagyok, hogy van időm felkészülni rá!

A hétvégén rengeteg angol szakirodalmat olvastam a neten, a legtöbbje dicsőíti a kezelést, de azért találtam egy oldalt a több tucatból, ahol ellenzik az egészet, de az a baj, hogy más alternatívát ők sem kínáltak, csak valami betarthatatlan diétát, meg gyógyszerszedést, de ugye az sem mehet a végtelenségig.

Akik már túlestek rajta, valóban vannak sokkal rosszabb mellékhatásaik? Vagy csak akkor, ha átcsap alulműkszibe, és még nincs kezelve?

Pl. nem tudom, van-e különbség a sima alulműködés , és a művi alulműködés között (radiojód ill műtét hatására...)? Ha nincs, akor Könyvmoly, megnyugtattál:) Ha jól tudom, neked alapból van alulműkszid. Vagy téged is kezeltek?

Zsluzse, sajnálom, hogy ilyen dokid van, nem tudsz mást találni? Én Solymosis leszek asszem, holnap megyek hozzá. A szédülés az az alulműködés tünete?

Egyébként járok kineziológushoz 1 éve, de nagyon apró léptekben haladunk:(

Szasszo: igen, igazad van, abba bele sem gondoltam, hogy én lenyelek egy egész atomreaktort, a környezetem már csak kibírja, ha megérinti azt, amit én is megérintettem...

Gabcsy: A Kékgolyóban nekem is ajánlkozott a sebész, hogy felnyiszálja, pedig nem is a pajzsmirigyem miatt mentem...az orvosok már csak ilyenek...

Szóval, még egyszer, nagyon köszönöm, hogy segítettetek. Azért itt leszek még, bár már százszor végig olvastam elejétől a topikot...

Várom a ti beszámolóitokat is, hogy alakultok, meg ilyenek...

Kellemes hetet!

zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 906
Bocsi, hogy ezt irom, de lehet, hogy nem ártana elmenned egy kineziológushoz aki megnyugtatna. Eggyetértek könyvmollyal! Nem kell addigra döntened ha nem akarsz. Viszont én most utólag is kételkedek, hogy jól tettem-e. De erre már csak az évek hozzák meg a választ, mert mivel radioaktiv én is kicsit úgy vagyok vele, hogy nem lehet, hogy az ott nekem a sok (10-20-30) év alatt bedúsul és akkor elrákosodik vagy ilyesmi... De hát csak ők az orvosok, ha igy lenne nyilván nem alkalmaznák!!! Nem?
Előzmény: maestus (895)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 905
Az új doki ahova mentem (költözés miatt) nem volt elragadtatva, hogy kezelnie kell engem, vissza akart küldeni a régihez.
Mondtam neki, hogy azt hittem elszúrtak valamit a laborban, hogy 100-as a TSH-m, mert nekem ez annyira durvának tűnik. De ő sajnos semmi olyat nem mondott, hogy nézzünk még egy vérképet. Mert amúgy semmi jele nincs az alulműködésemnek, kivétel a szédülésemet, de ezt akkor még meg sem emlitettem neki. De ő megkérdezte: Száraz a bőre? Hullik a haja? De mindezt olyan stilusba, hogy mertem volna azt mondani, hogy nem! És mertem. Erre az arcomba vágta: "Ugyan csak magára kell nézni, tisztán látszik, hogy alulműködik!" Olyan lefitymáló modorban... Gondolhatjátok... Nem tudom mi ő? Pajzsmirigy látnok? Vagy mi?
Egészségügy.... UNDORITÓ! FELHÁBORITÓ! :(
Előzmény: zsluzse (903)
könyvmoly Creative Commons License 2008.05.30 0 0 904
Maestus, bocs, hogy beleszólok, de nagyon lerí rólad, hogy pánikolsz, rettentően ideges vagy. Így szvsz nem nagyon tudsz dönteni...
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem az esküvő is belekavar neked a dologba, beleálltál abba szemléletbe, hogy van az előtte, meg van az esküvő - ami nem rossz, de ez a betegség/kezelés van annyira komoly, hogy merj időt hagyni magadnak a tájékozódásra, a döntésre - nem kell pont addigra pont tökéletesnek lenned. Tudom, hogy nem jó tologatni a gyerekvállalást sem, ha már igazán szeretné az ember, de nem azon a pár hónapon fog múlni, amivel esetleg később kapod meg a (te meggyőződésed szerinti legjobb=megbízható orvos által ajánlott) kezelést.
Van, amikor jobb túlesni rajta, de neked most annyi kétséged, kérdésed van, hogy ha most csinálnák, soha nem lennél meggyőződve a dolog helyességéről, márpedig utólag kételkedni szintén nem nyerő.
Szerintem (szigorúan szerintem) várj, higgadj, tájékozódj, dönts, kezeltesd magad - és főleg ne kapkodj. Nincs olyan, hogy kicsúszol az időből. Na persze ne halogasd évekig, de egy kis idő még tuti belefér...

Még egy apróság, innen alulműködős oldalról: egyáltalán nem katasztrófa, szépen kezelhető állapot, együtt lehet vele élni - ha már betegség, akkor ez tán a legegyszerűbb a világon, minden nap egy szem gyógyszer, ha már beállt, akkor évi egy-két ellenőrzés - nem nagy dolog :). Terhességben meg átlag két havonta egy plusz ellenőrzés, de akkor úgyis annyi vizsgálat van, még egy pár már nem is számít.
Előzmény: maestus (899)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 903
Szia!
Nekem pl. ezt a jódmentes diétát nem is mondták, th. én simán ettem ha volt valamiben... Ilyen az egészségügy!!!
Voltam dokinál. Azt mondta, hogy massziv alulműködésem van és val. szin. éetem végéig kell szednem a gyógyszert amit felirt.
Mikor lesz az esküvőd? Mert ahogy megcsinálják a radiojódos kezelést az nem hat egyből. Nekem még az utána levő 6. héten normális volt az eredményem, csak mostanra lett ilyen gáz és már vagy 1 hónapja szédülök, feltehetőleg ezért.
Sorry, most nincs időm irni, de késöbb majd még benézek.
Előzmény: maestus (895)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 902
Ok! Ez csak egy tipp volt, de amúgy igen. Mindenki azt kapja! Legalábbis tudomásom szerint...
Előzmény: Szetka (894)
szasszo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 901
Csak megerősíteni tudom, amit Gabcsy ír - sőt, már a bemérésre sem muszáj elmenni (azzal ugyanis már eléggé benne leszel a "mókuskerékben"). Szerintem is amire pillanatnyilag a legnagyobb szükséged van, az egy olyan orvos, akiben maximálisan megbízol, akinek minden aggályodat és kérdésedet elmondhatod, és aki ezeket meg is válaszolja, és meghagyja neked a döntést, hozzá a neked szükséges időt. Solymosi dr. talán megfelel ezeknek a paramétereknek, de még számtalan másik rendelés és orvos van (nemcsak magán), szóval ne félj váltani, csak aztán légy elég bátor időt adni magadnak, és valóban saját döntést hozni. És ne aggodalmaskodj olyasmin előre - ha lehet- , amin nem kell: senki nem mondott és írt sehol arra utaló dolgot, hogy ne ülhetne, érinthetne az ember a kezelés után mások által is használt dolgokat! Különben is, gondolj bele: mi lenyel(t)ünk egy egész dózis izotópot, ami állítólag nem ártalmas a szervezetünkre - akkor mitől óvnánk olyan baromira a környezetünket?!
De ami miatt írok: Solymosi doktornak van a honlapján egy SOS kérdezési lehetőség - szerintem te SOS-helyzetben vagy, azonnal kérdezd meg tőle mindazt, ami a beméréssel kapcsolatban annyira aggaszt, hogy arra már megnyugodva menjél (nekem sürgősség nélkül is kb. két napon belül válaszolt az e-mailemre). És szép hétvégét!
Előzmény: maestus (899)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 900
Maestus, tényleg nem kötelezhet senki arra, hogy alávesd magad olyannak, amit nem szeretnél. Nem is értem miért nem szedsz most gyógyszert a túlműködés gátlására. Én a bemérés elött és alatt is folyamatosan szedtem a Metot. Tele voltam aggályokkal én is + a túlműködés mellékhatásaként nem is igazán tudtam tiszta fejjel végiggondolni, mit tegyek. Jártam a Kéggolyóban is és az ottani sebész mondta nekem, hogy a sugárzó kapszulát ő se nyelné le. Viszont szívesen megműt. Erre én természetesen azt válaszoltam, hogy kizárt dolog. Viszont megnyugtató volt, a véleménye az ügyben, hogy csak az történhet velem, amit én 100%-osan akarok és bízom annak sikerében. Ha ellenérzéseim vannak az izotóppal kapcsolatban akkor nem kell elfogadni ezt a kezelési módot. Így én szedem a gyógyszert és tele vagyok reményekkel.

Adj magadnak ídőt, próbálj meg megnyugodni, már amennyire túlműködéssel küszködve lehet és mindenképpen olyan kezelőorvost próbálj találni, akinek bízol a szavában.
Előzmény: maestus (899)
maestus Creative Commons License 2008.05.30 0 0 899

Szia Szasszo!

 

Teljesen jól érzékeled, totálisan pánikba vagyok esve...mondjuk pánikbeteg vagyok, így nem nehéz:)

Igen, azt hiszem így lesz, a bemérést elkezdem, Solymosival beszélek, de a homeótól elment a kedvem:( Minden ismerősöm leszólta, és én is félek attól, hogy feleslegesen beleölöm pénzemet/reményemet/időmet, és a végén kicsúszom az időből. Másfelől viszont továbbra is nyomaszt a radiojódos véglegesség gondolata. Hát, nem könnyű, de gondolom ezzel más is így van.

Bosszant, hogy nem tudok kit megkérdezni az aggályaimmal kapcsolatban.

Pl. Nem tudom, hogy nem árt-e a bemérés -ha ott valóban jódot adnak- abban az esetben, ha nincs beállítva a hormonom, vagyis totál túlműködök...

Aggaszt ez a mondat, hogy "akut gyulladás esetén a kezelést nem végezzük el". Nekem valamim mindig gyulladt. A honlap szerint a kezelés alapos vizsgálat előzi meg...hát, ez nem teljesen történt meg. Nagy Dezső csak annyi tmondott, hogy ha meg vagyok fázva, akkor az anyag a tüdőmben-arcomban levő trutyiban halmozódik fel, de hogy ez azért gáz-e ,mert akkor azok a szervek is roncsolódnak, vagy azért gáz, mert akkor kevesebb jut a pajzsmirigybe, azt nem tudom. Ja, a hólyaghurut sem okés, ami nekem szintén elég gyakori...Most meg még meg is vagyok fázva, remek...

A karanténnál sem tudom, de most tényleg, hogy ha leülök a gép elé, és utána párom is leül, a kezemmel-hátsó fertályommal összesugarazom-e a berendezést, vagy ennyire azért nem kell komolyanvenni a dolgot...

Tegnap tényleg nagyon mélyponton voltam, most már én is úgy vagyok, hogy ha a bemérést meg is csinálom, azzal még nem kötelezem el magam. Köszönöm, hogy megnyugtattál! Csak ne legyek rosszul...

Neked hogyhogy még mindig ilyen alacsony a tsh-d? a tünetek is megvannak? Téged hol kezeltek?

Előzmény: szasszo (898)
szasszo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 898
Maestus, szerintem hétvégén szánj magadra egy kis időt, kapcsolódj ki, higgadj le, és gondold át a dolgokat, mert teljesen be vagy pánikolva, össze vagy zavarodva. Ha már belecsöppentél és elmégy a bemérésre, akár még utána is meggondolhatod magad (mint Gabcsy tette), és a helyes döntésben Solymosi doktorral és a homeopata orvossal való talákozásod is segít majd. Csak tiszta fejjel gondold addigra át, mit kell tőlük megtudnod ahhoz, hogy valóban te hozhass reális döntést a saját sorsodról, az élethelyzeted figyelembevételével. Azt még nem árt tudni, hogy a legtöbb pajzsmirigy-orvosnak többé-kevésbé fix álláspontja van a  szerinte általánosságban ideálisnak tekinthető kezelési módokról (tehát ki műtét-, ki izotóppárti, ha nincs egyéb speciális egyedi szempont az adott betegnél), nekem ez a tapasztalatom.
Előzmény: maestus (895)
szasszo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 897
Az én tájékoztatóm is lényegében azt tartalmazza, mint ami a konziliumon van fent, úgyhogy nincs értelme idemásolnom. Annyira kell még odafigyelni, hogy ezek csak bizonyos dózisig érvényesek (ha jól emlékszem, 550-et írtak felső határként), de nem tudom, hogy efölött már a bentfekvés jön-e. Mindenesetre ezek a szabályok egy kis szervezéssel teljesen jól betarthatók, ha pedig mégse megoldható, be is lehet feküdni pár napra. Nekem viszont a konziliumon említett jódszegény diétát nem mondták, igaz, a jódot már régóta kerültem, de tejet-tojást nem. Gondolom, talán ez azért olyan nagy eltérést nem okozott. Én egyébként kis, 150-es adagot kaptam, és az egyhónapos kontrollon a TSH-m ugyanúgy 0,009 volt, mint előzőleg. A régi kezelőorvosom ettől nem tűnik túl bizakodónak, az "izotópkezelős" orvos nem bocsátkozott jóslásba, Solymosi dr. meg azt írja, 6-8 hét után hat, de az alulműködés olykor csak évek múltán alakul ki (akkor meg vajon mitől?). Szóval velem még bármi lehet, az is, hogy meg kell ismételni - akkor tuti én is alul fogok működni. Úgy tűnik, senkinek nem egy olyan egyszerű dolog ez.
Előzmény: Szetka (896)
Szetka Creative Commons License 2008.05.30 0 0 896

Köszi-köszi-köszi. A konzilium.hu-n ugyan jártam, de nem az orvosok részére javasolt részen. Az ajánlott tájékoztató tökéletes.

 

Az a borzasztó az egészségügyben, hogy - tisztelet a kivételnek - olyan lekező, hányaveti módon állnak a beteghez, hogy az már bicskanyitogató, pedig ez nem pénz kérdése!

 

Nem elég a baja az embernek, még ilyen csököttekkel is meg kell hadakoznia. Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.

 

Mintha külön prémiumot kapnának, hogy minél bonyolultabbá, minél áttekinthetetlenebbé tegyék az egész rendszert, pedig lehetne ezt segítő módon is végezni.

 

Nem csodálom egyáltalán, hogy el vagy keseredve: se egy normális tájékoztatás, sem egy kis emberi hozzállás, a megértésről nem is beszélve.

 

Előzmény: maestus (895)
maestus Creative Commons License 2008.05.29 0 0 895
Sziasztok! Nem írok egyesével, mindenkinekköszönöm a válaszokat, bíztatást, ilyesmiket.
Szóval, ma még jobban felbosszantódtam. Tegnap adott időpontot a mávból adokim a honvédba a bemérésre. MOndta, hogy a bizti kedvéért telefonáljak oda, biztos jó-e a júni 2. Odatelefonáltam, kiedrült, hogy így nem is lehet időpontot kérni, és amúgy is be kell mennem személyesen, mert valami papírt át kell olvasni. Remek, még egy nap szabi, ma reggel a honvédban kezdtem. Végig kellett hallgatnom az asszisztens kioktatását, hogy hogy képzeltem én, hogy majd az orvosom a mávból kér időpontot a számítógépes rendszeren keresztül...végül beírt júni 9-re. Elindultam munkába, amikor leesett, hogy nekem valami papírról is magyaráztak, ezért amikor beértem, visszatelefonáltam, hogy nézzék már meg, mire kaptam időpontot, a bemérésre, vagy még csak konzultáció lesz. Persze a nő (ugyanaz volt...) megint kötekedett, mit értek bemérés alatt, meg blablabla. Felolvastam, mi van a papíromon (jódtárolás vizsgálata), akkor sem értette. Kértem.hogy akkor nézze meg, mire kaptam időpontot. Szcintigráfiára....egy szóval nem szerepelt a papíromon. Ha nem kérdezek rá, simán odamegyek júni 9-én szcintigráfiára, elvégre én csak egy beteg vagyok, honnan kéne tudnom, milyen vizsgálat hogy történik...Végül közölte a nő, hogy akkor ma vissza kell mennem a papírért. Így, amint beértem munkába, egy telefon után közölhettem a főnökömmel, hogy akkor ma szabit veszek ki, mert megyek vissza (útvonal: IX. kerületből XIII-ba, onnan XI-be, dolgozni, majd XI-ből vissza XIII-ba...) Nem tagadom, megint sírtam, hogy ezt mégis hogyan képzelik, meg ezek után hogy bízzak bennük. Ott még várnom kellett az endokrinológusra, mert volt pár kérdésem, ugye a be nem állított pm eredmények miatt, meg hogy a konzíliumon láttam a jódszegény diétát, de azt kezelés előtt 2 héttel el kellett volna kedeni, és abból már kicsúsztam. Végül személyesen dr. Nagy Dezső fogadott, de nem úgy jöttem el, mint aki megnyugodott. Júni 2-án kezdik a bemérést, be nem állított hormonértékekkel, és 9-én megkapom a roncsolót. Valóban szét kell roncsolni, tehát nem a helyes, hanem az alulműködés a cél, mert különben kiújulhat a túlműködés. És többször is megkérdezte, biztos a radiojódot akarom-e a műtét helyett, lévén, hogy nem szültem még. Ez is megijesztett. A műtétet semmi de semmi de semmi esetre sem akarom, ezek szerint a radiót meg mégsem ajánlják....röhely. Ráadásul már jó ideje mindig találtak megnagyobbodott nyirokcsomót a nyakamban UH-n, ami szintén ijesztő, főleg, hogyh az izotópkezelés nem ajánlott valamilyen gyulladás esetén, de nem is vizsgálna meg, van-e gyulladásom. Most még meg is fáztam, tök szarul érzem magam, és rettegek, hogy mi fog velem történni, de egyrészt már kezdtem beleélni magam, hogy az esküvőre jól leszek, tehát jó lenne túlesni az egészen, másrészt félek, hogy elkakodtam a dolgot...
A bemérésre használt anyag az jód? Attól nem leszek rosszul, ha a túlműködésem épp a tetőfokán van? Meg eleve, pm beteg kaphat jódot??? (Mármint nem a kezeléshez, hanem a viszgálathoz).
Hogyan lehet betartani a karantént? Ha bármihez hozzáérek a lakásban, az is sugaras lesz, mivel a cucc a testnedveken (nyál, verejték, vizelet) ürül... Vagy egész nap gumikesztyűben, gumilepedőn üljek a gép előtt? Külön vécé? Meg ilyenek?
Zsluzse, neked mit modnott a dokid, voltál kontrollon?

Ja, a Saléva által beszúrt tájékoztató a www.konzilium.hu oldalon fent van, az orvosoknak szóló résznél, a betegtájékoztatónál. Belinkelni nem tudtam.

Napról napra egyre hosszabb leszek, bocsánat:(
Szetka Creative Commons License 2008.05.29 0 0 894

Köszönöm a tippet, de ezt már letöltöttem, viszont nagyon le van kicsinyítve, borzasztó nehezen olvasható, és talán szasszónak egy másik is van.

Vagy minden tájékozató egyenszöveg? Hátha nem.

 

Előzmény: zsluzse (890)
Szetka Creative Commons License 2008.05.29 0 0 893

Így méginkább érthetetlen a 30 napon belül meg nem ismételhető korlát. Látod szasszo is hallott róla.

 

Hihetetlennek tűnik, de még az Anyukám műtétje is - valószínűleg - emiatt tolódott 1,5 hetet (minden napra ki volt írva, mindig úgy tudta, hogy másnap műtik), ugyanis nem állt rendelklezésre az új TSH-szint, és nem tudták, hogy a gyógyszer elkezdése óta merre mozdult el a TSH-ja, addig viszont nem kezdtek a műtéthez.

 

Azért az döbbenet, hogy még egy sebészeti osztálytól érkezett igényre sem készítette el a labor a vizsgálatot - nem hiszem, hogy ez akkor jogos volt.

 

Aki kitalálta ezt a rendeletet, vagy esetleg helytelenül, mérlegelés nélkül tartja be, annak szívből azt kívánom, hogy élje át azt a fajta lelki terhet, amit a hiábavaló műtéti felkészülés jelent, és ráadásul nem egyszer, nem kétszer.

 

Embertelen!

 

(Akkor azonban még nem voltam nagyon képben, és a rettegés visszatartott a "balhé"-tól).

 

 

Előzmény: Gabcsy42 (892)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 892
Sziasztok!

TSH, FT4 mérés forint értéke a 517 Ft vagyis a korház ennyit kap a TB-től.
Hétfőn voltam vérvételen, kaptam róla az Elszámolási nyilatkozatot.
Sajnos megint rosszabb lett a TSH-m (0,099), FT4-em 18,9, így naponta váltakozva kell 1 illetve fél szem Metothyrint szednem. De annak örülök, hogy nem jött megint a dokim az izotóp kezeléssel. Számomra elég riasztó amiket írtok, embereket tárgynak tekintve ripsz-ropsz belekényszerítenek egy végleges helyzetbe. Én mint már írtam decemberben átestem a mérésen, de nem voltam hajlandó alávetni magam a kezelésnek és nem bántam meg. Közérzetem most jó, mindamellett, hogy az értékeim messze nem tökéletesek. Remélem majd egyszer azok lesznek.
Vigyázzatok magatokra és fel a fejjel.
Előzmény: Szetka (879)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 891
Köszi! Tudom én... Másoknak sokkal nagyobb problémáik vannak, csak én nem vagyok valami nagy gyógyszerpárti és hát kicsit bánt, hogy nem vagyok egészséges...
Holnapra majd jobb kedvem lesz! :)
Előzmény: Szetka (889)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 890
Ha a 7. oldalra lapozol, akkor oda Saléva már feltöltötte!
Előzmény: Szetka (888)
Szetka Creative Commons License 2008.05.29 0 0 889

Önmagában az életfogytig tartó gyógyszerszedés - szerintem - nem olyan nagy katasztrófa, lásd pl. a magas vérnyomás ellen szedett gyógyszereket.

Annak sincs vége.

Pedig tuti gyógyítható lenne, csak hát a gyógyszerszakmának is meg kell élnie valamiből, és nagy bevétel-kiesést jelente, mert a lakosság jelentős része kénytelen ezzel élni.

Gondolom, hogy nem valami nagy vigasz ez, de hátha...

Előzmény: zsluzse (886)
Szetka Creative Commons License 2008.05.29 0 0 888

Nagyon örülnék, ha leírnád. Előre is köszönöm.

 

Akkor még sem Délibáb ez a  30 napos moratórium. :-(

 

 

Előzmény: szasszo (885)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 887
Szia!
Még annyit: valószinüleg téged azért sürget a doki, mert nem mérhető a túlműködésed. De az a szörnyű, hogy ezeket a magyarázatokat ott vele kellene megbeszélnie az embernek, csak szerintem a vizsgálat során nem jut az ember eszébe a sok kérdés. A lényeg: még mindig jobban értenek ők hozzá mint mi! Th. inkább neki kéne visszatelefonálnod és rákérdezned arra ami esetleg akkor nem jutott az eszedbe.
Ha még nem lenne sürgős az izotóp abban az estben szerintem érdemes megpróbálkozni a homeopátiás dolgokkal, mert én kicsit bánom, hogy megcsináltattam az izotópot, mert ezt már nem lehet visszaforditani. Szétroncsolták, nincs többet! Neked viszont még nem roncsolták szét! Lehet, hogy természetgyógyász dolgokkal helyrehozható lett volna az enyém is, de én hülye nem jártam végig!
Akupunktúra, talpmasszázs, étrend változtatás... mit tudom én, lehet Neked tud valamelyik segiteni. Amúgy mióta van neked ez a túlműködésed?
Előzmény: maestus (880)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 886
Szia!
Nem beszélt semmilyen 30 napos dologról, mert az csak az én fejemben merült fel, hogy csináltatni kéne még egy vérképet, hátha rossz a lelet. De se a háziorvosom, se a pm dokim, se dr. Solymosi nem lepődött meg a dolgon, ezek szerint ez "normális". Létezik ilyen. Sajnos. Úgyhogy már le is mondtam magamban az újabb vérvételről is. Beszedtem az els szem bogyómat az alulműködésre és próbálom feldolgozni a tényt, hogy 25 éves koromtól az életem hátralévő részében minden nap kell majd szednem.
Az elzárás attól függ, hogy mekkora dózist kap. Nekem elösször úgy volt, hogy nem is kell bentmaradnom a kórházban. Aztán az utolsó mérés azt igazolta, hogy de mégis. Igy 3 napot kórházban kellett lennem + még egy hetet itthon úgy, hogy nem mehettem emberek közé. Ez akkor derül majd csak ki ha a kórházban elkezdődik a kivizsgálás és az azzal járó mérések, hogy a pm mennyi jódot vesz fel.
Előzmény: Szetka (884)
szasszo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 885

Szetka, a "karantén" dózistól függ, és csak egészen nagy dózisnál kell kórházba vonulni, illetve ha valaki nem tudja otthon betartani a családtagokkal kapcsolatos biztonsági szabályokat. Amikor engem kezeltek, aznap például senkinek nem kellett bent maradnia, pedig mindenki nagyobb adagot kapott, mint én. De valóban otthon is kell némi "karantént" alkalmazni, meg egyéb óvintézkedéseket. Ha pontosabban érdekel, előkeresem a leírást, amit kaptam, és holnap leírom neked.

A laborvizsgálatra pedig sajnos kb. egy éve az egészségügyi reformnak köszönhetően érvényes, hogy max. havonta végezhető el, továbbá hogy a háziorvos a TSH-n kívül mást nem is kérhet (talán ha az rossz, a többit is megcsinálják neki, ezt nem tudom biztosan, mert én szakorvoshoz járok), szóval borzasztó az egész - hogy lehet így egy "kezdő" betegnek beállítani a gyógyszeradagját?! Szerintem felháborító.

Előzmény: Szetka (884)
Szetka Creative Commons License 2008.05.29 0 0 884

Igen, maszek labor, ha jól emlékszem ezen a topicon akadtam rá visszaolvasás közben. Idelinkelem neked.

 

www.dg-hospinvest.hu/menu_fent/rutinkemia/main.htm

 

Ezek szerint az "elzárás" dózistól függ? Nem vagyok valami penge ezügyben, de tájékozódom, és minden információt lementek. Sosem tudni melyik kell(het).

 

Olvastam ugyan, hogy valaki 4 napot volt bent, olvastam, hogy 7 napot, azt is, hogy 10-et, de azt gondoltam, orvostól/kórháztól függ. Ezek szerint nem.

Sőt, egy információs odalon olyanra is rábukkantam, hogy "a hiedelmektől eltérően nem kell karantén, mert egyáltalán nem veszélyes".

Laikusként én ezt az izotópos vizsgálatról el tudom képzelni, de magáról a kezelésről nem annyira.

Sok egymásnak ellentmondó információ van, győzzön eligazodni az ember.

 

A te dokid nem beszélt erről a 30 napos szankcióról? Már kérdeztem az OEP-et is, még nem kaptam választ, és sehol nem találok rá információt akárhogy keresem.

 

Előzmény: zsluzse (881)
szasszo Creative Commons License 2008.05.29 0 0 883

Kedves Maestus! Ez kívülről nézve is valóban kissé kapkodósnak tűnik, én is úgy tudtam az izotópkezelés előkészítésének menetét, mint ahogy leírtad (nekem egyébként két hónapja volt a kapszulabevétel), de az  is lehet, hogy azért tartja nálad az orvos sürgetően szükségesnek, mert a gyógyszerre sem javulnak az értékeid (?). Akár így, akár úgy, az az egy biztos, hogy mindezt először is meg kellene veled beszélnie, elmagyarázni és elfogadtatni az egészet, egyeztetni akár csak az esedékes élethelyzeted, programjaid alapján, hogy a lelki felkészülést ne is említsem...  Ezzel szemben úgy tűnik, az orvosod egy tárgyként kezel téged és az esetedet, akit önkényesen  (még ha a legjobb szándékkal és esetleg orvosilag teljesen indokoltan is) lökdöshet a tetszőleges időpontban a tetszőleges helyre.  Ha neked ez nem elfogadható, lassíts a tempón, kérj időt az egész átgondolására, Solymosi doktorra, az esküvőre (ami előtt egy hétig egyedül gubbasztani otthon talán nem a legszerencsésebb forgatókönyv) - ha vele nem megy, akkor egy másik orvossal. Vagy valóban ott a másik alternatíva is, nézheted a dolog másik oldalát: hamar túl leszel rajta, jövőre talán babát is vállalhattok, és elfelejted az egészet - de erről te hozhass döntést, és ne ő! És aztán esetleg egy életen át ne neked kelljen a fejedet a falba verni, hogy mi lett volna, ha... Másrészről meg tapasztalataim szerint olyan nincs a bemérés során (na ott aztán minket is egy darab tárgyként kezeltek!), hogy a beteg "ragaszkodik" egy bizonyos dózishoz - erre még én is azt mondom, hogy talán túlzás is lenne... Kíváncsi volnék, az orvosodnak vajon honnan van ilyen izotóplátású szeme?

Remélem, mindezzel nem adtam nálad olajat a tűzre, mert igazából csak afelől akartalak megerősíteni, hogy a rossz érzéseid nem tűnnek alaptalannak.

 

Előzmény: maestus (880)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 882
Szia!
Ne legyél elkeseredve!!! Állj úgy a dolgoknak, hogy ettől meggyógyulsz! Én is igy álltam hozzá... és lehet, hogy Nálad igy is lesz!
Örülj az esküvőnek! Nézd a dolgok jó oldalát. Én is próbálom ilyenkor mondogatni magamban: 25 éves vagyok, van egy lakásom amire már majdnem két éve fizetem a törlesztőt (hányan mondhatják el ezt magukról?), van egy párom aki nagyon szeret (mennyi ember nem találja meg a párját!?), várom az eljegyzés pillanatát, van egy kutyám akivel tenyészteni szeretnék (remélem alkalmas lesz rá) és neki is nekem is öröm minden együtt töltött pillanat, van munkahelyem (hány ember küszködik azzal, hogy nincs munkája?!), a nővéremnek most született egy gyönyörű kislánya akinek én leszek a keresztmamija...
Próbálom ezt az oldalát nézni! Közben egyébként olyan ideges vagyok, hogy ma még nem is ettem (pedig ha felkelek nekem az az első), mert nagyon elrontotta a kedvemet a mai kontroll. De majd csak túllépek én is rajta!
Szóval fel a fejjel!
Előzmény: maestus (880)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.29 0 0 881
Szia!
Maszek labor? Ilyet még nem is hallottam... Hol van olyan? Mert én meg ma voltam kontrollon és a doki teljesen normálisnak vette a 100-as TSH-mat, de én szeretnék még egy vérképet, hátha elrontottak valamit.... Persze lehet csak én próbálok valamibe kapaszkodni, hogy még van pajzsmirigy működésem és egészséges lehetek és nem kell életem végéig gyógyszert szednem... Mert a doki tök természetesnek vette. Akkora csalódásként ért ez az egész, persze tudtam, hogy számithatok erre, csak úgy voltam vele, hogy azért kapom az izotópot, hogy meggyógyuljak és biztos úgy is lesz! Annyira biztam benne... :(
Visszatérve az izotópos elzárásra: nem biztos, hogy elzárják, attól függ, hogy mekkora adgot kap.
Előzmény: Szetka (879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!