Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.02.04 0 0 47528

...és azóta is viszonylag védettebb helyen van. 

 

Mivel a tengeri sóban is találtak mikroműanyag-szennyezést, vannak fenntartásaim vele kapcsolatban, bár az sem tudható biztosan, a bányászott milyen területről jön...

Előzmény: öreg_néne_b (47527)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.04 0 1 47527

A bányászott só is tengeri só, csak akkor képződött, amikor a környezetszennyezés még nem volt feltalálva.

Előzmény: Caipi (47525)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47526

Igen - en sem, egyszeruen csak az ara miatt... tudom, sokfele so letezik, de az ara... hat az sok.  Probaltam, kostoltam - nem ereztem kulombseget.

 

A koshernal is inkabb a kenyelem.  Miota a jobb kezem nem mukodik ugy mint kellene, a nagyon finom sot nehezebben kezelem kezzel... a kosher valamivel durvabb szemcseju, konnyebben marad meg a "csipet"-ben. :))

Előzmény: Caipi (47525)
Caipi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47525

Csak mert természetesebbnek gondolom, de nem jártam igazából utána. 

Előzmény: ZsuR (47524)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47524

Mi az amiert veszed a tengeri sot?

Előzmény: Caipi (47523)
Caipi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47523

Nálunk nagyszemű tengeri só van itthon, amiből van az étkezőasztalon is egy darálóban.

Előzmény: ZsuR (47521)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47522

Arban annyi mint a jodozott vagy jodozatlan...nem veszek draga sot.  A draga mostanaban a tengeri, a himalajai, a rozsaszin, a fekete es ezek... no ezeket nem veszem.

Előzmény: nagypapi51 (47520)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47521

Nalam szaraz a haz... sot, nagyon szaraz telen... igaz a nyar nagyon paras, de jol zarodo edenyekben tartom oket.

 

Itt szinte mindenhez kevernek valamit (corstarch?), hogy ne ragadjon ossze... meg a csokolade chipset is.. meg a reszelt sajtot is.  A soba is tesznek valamit - ezert itt nem lattam meg osszeragadt sot.  Igaz, divat mostanaban a nagyobb kristalyu so - ami nehezebben ragad ossze...

 

Amit nem tudok hova tenni az az, hogy asztali sonak nem megfelelo, csak fozesre... es ezt a szemcse nagysaggal indokoljak... hat ha a soszorora gondolnak, hogy nem megy at ratja, hat... az enyemen atmegy :)) minden gond nelkul.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (47516)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47520

erről van szó...

Előzmény: Boszorka (47519)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47519

Nem tanulmányoztam a témát, de a kosher biztos drágább. Különben meg ugyanaz mint a másik.:-)

Előzmény: nagypapi51 (47513)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47518

Porcukrot sk. készítünk, amikor szükség van rá, a bolti púdert nem szeretjük.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (47517)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47517

Nekem a pincében sem áll össze a só. Bezzeg a porcukor...

Előzmény: nagypapi51 (47516)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47516

A só csak akkor ragad/tapad össze, ha nyirkos/párás helyen tartod.

Ősi trükk, keverj bele 10-15 szem rizst, az elszívja a nedvességet.

(nálam a nádcukor viselkedik így, de az eleve ragacsos)

 

Előzmény: ZsuR (47515)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 -2 0 47515

Kosher salt or kitchen salt is coarse edible salt without common additives such as iodine. Used in cooking and not at the table, it consists mainly of sodium chloride and may include anticaking agents.

 

The Hebrew word kosher literally means “fit.” The laws of kosher define the foods that are fit for consumption for a Jew. This includes which animals are consumed, how food is prepared, and even how and when it is served.

 

 

http://www.ok.org/companies/what-is-kosher/meat-dairy-pareve-setting-boundaries/

 

Nekem nem ezek az iranyelvek azok amiert kosher sot veszek... egyszeruen az, hogy nem ragad ossze, hogy kenyelmes vele fozni... 

Előzmény: nagypapi51 (47513)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.03 -1 0 47514

Kóser véres hurka. ;)

Előzmény: nagypapi51 (47513)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 -1 1 47513

Én ezt a kosher sót soha nem értettem, sztem vaktesztben senki nem mondje meg, hogy kosher-e, vagy sem... :)

Előzmény: ZsuR (47509)
ketyo61 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47512

Holnap bableves Sanyi kolbásszal.

ketyo61 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47511

:-)

Előzmény: nagypapi51 (47488)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47510

Ugy nez ki ez az alap - mint amit en is szoktam kesziteni, regesregen...

 

https://www.allrecipes.com/recipe/57783/emilys-famous-hash-browns/

Előzmény: ZsuR (47509)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47509

Sok hasonlo krumpli recept van itt is, kedvelem oket... 

 

https://keeprecipes.com/recipe/howtocook/hash-brown-cakes

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47505)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.03 -1 0 47508

Az IDrinks házhozszállítással nagyon meg vagyok elégedve.

Előzmény: Caipi (47495)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47507

A lepcsánkáról jut eszembe, ha Nyíregyháza-Sóstón jártok, ne hagyjátok ki a 424 pub venddéglőt!

Az adag három, közepes étvágyű személy részére elegendő.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47505)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47506

rántott húst akartam, de elfogyott itthon a prézli és elfelejtettem venni, pedig még szeletekre is vágattam a karajt - lett belőle lisztbe forgatás után hirtelensült

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47505

Imádjuk! :) 

 

Hagyományos módon, tejföllel is, de mostanában úgy is szoktam, hogy vékony, palacsinta méretűre sütöm, és megpakoljuk mindenféle jóval. Pirított szalonna, sonka, gomba, akármi. Persze tejföl mindegyikhez kötelező :)  Régenvolt kedvenc veszprémi éttermünkben voltak tócsis kaják, gyakorlatilag bármit belepakoltak, ami a kezük ügyébe került. (Sajnos tulajdonosváltás után mélyrepülésbe kezdett, aztán be is zárt.)

Ezt a gyrosos megoldást a neten olvastam, és rögtön a fejemhez kaptam, hogy "ez miért nem jutott eddig eszembe?" Nagy sikert aratott, úgyhogy felkerült az étlapra :)

Előzmény: ZsuR (47504)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47504

..tocsni... jo otlet, koszonom!!!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47503)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47503

Elmaradt a mai kocsma (pedig már nagyon készítettem az ízlelőbimbóimat a kacsamellre), lány hőemelkedett este, ma is elég maródi, torka fáj. Úgyhogy ma maradék kacsaleves, csirkemell-gyros tócsiban, salátával.

 

Holnap brokkoli krémleves, szilvás gombóc.

Caipi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47502

:)

Mi maradékokat ettünk. 

Előzmény: nagypapi51 (47501)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47501

Köszönjük! - közben megy a mosógép... :))

Előzmény: Caipi (47500)
Caipi Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47500

Jól hangzik! Jó étvágyat hozzá. 

Előzmény: nagypapi51 (47499)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 47499

A szűzet is elkészítem (jó lesz az hidegen is) de hirtelen felindulásból készítek bőrös lazacfilét sült brokkolival-paradicsommal, szalmakrumplival, citromos sajtmártással... :)

 

Előzmény: nagypapi51 (47439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!