Mivel a tengeri sóban is találtak mikroműanyag-szennyezést, vannak fenntartásaim vele kapcsolatban, bár az sem tudható biztosan, a bányászott milyen területről jön...
Igen - en sem, egyszeruen csak az ara miatt... tudom, sokfele so letezik, de az ara... hat az sok. Probaltam, kostoltam - nem ereztem kulombseget.
A koshernal is inkabb a kenyelem. Miota a jobb kezem nem mukodik ugy mint kellene, a nagyon finom sot nehezebben kezelem kezzel... a kosher valamivel durvabb szemcseju, konnyebben marad meg a "csipet"-ben. :))
Arban annyi mint a jodozott vagy jodozatlan...nem veszek draga sot. A draga mostanaban a tengeri, a himalajai, a rozsaszin, a fekete es ezek... no ezeket nem veszem.
Nalam szaraz a haz... sot, nagyon szaraz telen... igaz a nyar nagyon paras, de jol zarodo edenyekben tartom oket.
Itt szinte mindenhez kevernek valamit (corstarch?), hogy ne ragadjon ossze... meg a csokolade chipset is.. meg a reszelt sajtot is. A soba is tesznek valamit - ezert itt nem lattam meg osszeragadt sot. Igaz, divat mostanaban a nagyobb kristalyu so - ami nehezebben ragad ossze...
Amit nem tudok hova tenni az az, hogy asztali sonak nem megfelelo, csak fozesre... es ezt a szemcse nagysaggal indokoljak... hat ha a soszorora gondolnak, hogy nem megy at ratja, hat... az enyemen atmegy :)) minden gond nelkul.
Kosher salt or kitchen salt is coarse edible salt without common additives such as iodine. Used in cooking and not at the table, it consists mainly of sodium chloride and may include anticaking agents.
The Hebrew word “kosher” literally means “fit.” The laws of kosher define the foods that are fit for consumption for a Jew. This includes which animals are consumed, how food is prepared, and even how and when it is served.
rántott húst akartam, de elfogyott itthon a prézli és elfelejtettem venni, pedig még szeletekre is vágattam a karajt - lett belőle lisztbe forgatás után hirtelensült
Hagyományos módon, tejföllel is, de mostanában úgy is szoktam, hogy vékony, palacsinta méretűre sütöm, és megpakoljuk mindenféle jóval. Pirított szalonna, sonka, gomba, akármi. Persze tejföl mindegyikhez kötelező :) Régenvolt kedvenc veszprémi éttermünkben voltak tócsis kaják, gyakorlatilag bármit belepakoltak, ami a kezük ügyébe került. (Sajnos tulajdonosváltás után mélyrepülésbe kezdett, aztán be is zárt.)
Ezt a gyrosos megoldást a neten olvastam, és rögtön a fejemhez kaptam, hogy "ez miért nem jutott eddig eszembe?" Nagy sikert aratott, úgyhogy felkerült az étlapra :)
Elmaradt a mai kocsma (pedig már nagyon készítettem az ízlelőbimbóimat a kacsamellre), lány hőemelkedett este, ma is elég maródi, torka fáj. Úgyhogy ma maradék kacsaleves, csirkemell-gyros tócsiban, salátával.
A szűzet is elkészítem (jó lesz az hidegen is) de hirtelen felindulásból készítek bőrös lazacfilét sült brokkolival-paradicsommal, szalmakrumplival, citromos sajtmártással... :)