Miért kellene ennyire sarkítani? Totális ostobaság a légiósokra kenni a magyar futball problémáit. Guzmicsnak és Devecserinek pl. egyetlen feka vagy jugó sem vette el a helyét, mégsem lehetne mondani, hogy jó játékosok lennének.
Tőle (is) anno sokkal többet vártam, ő is elbaszta a karrierjét angliában. Tényleg igaz az, hogy Magyarországról először egy bhk bajnokságba kell igazolni és esetleg onnan tovább egy top bajnokságba, mert néhány nagyon kivételes esetet leszámítva, máshogy nem működik.
Újra elkezdődik az NB1 is. Tippek, összeesküvés elméletekkel: Mezőkövesd - Haladás X ( sok gólos döntetlen, jól fizet, mindkét csapatnak megfelelő )
Videoton - Felcsút H ( Vidi megy a bajnoki címért, Felcsút kicsit fellélegezhetett )Paks - DVTK X ( Két támadó csapat, itt is sok gólra tesznek )KTE - DVSC V ( A Lokinak kell, a KTE a vártnál jobban szerepel, leadhatják ) Kaposvár - FTC V ( Prukner stílszerűen a Fradi ellen búcsúzik a kaposvári kispadtól )Újpest - Győr H ( Menni fognak a lilák, az utolsó percekben dől el, egy megpattanóval )Honvéd - Pécs X ( Unalmas 0 -0, vagdalkózás )Pápa - MTK V ( A végén esett gólra is játszva, mindkét csapat betalál )
nem elsősorban az általánosítás a probléma, hanem hogy párhuzamot von az ország és a foci állapota közé. Ez teljesen alaptalan, viszont népszerű közhely, kb. olyan, mint az "ezért tart itt az ország"
abszolút hülyeség, hogy a foci az ország morális állapotát tükrözi. nem mellesleg ezzel takarózott mezei is. a foci nem az ország morális állapota miatt szar, hanem jól meghatározható folyamatok miatt, amik nem elsősorban az ország morális állapotától függtek.
Nézzünk körül a hazai légiós piacon. Vegyük azt, hogy kik számítanak alapembereknek, és helyezzük el őket a posztjaikon, mert elvileg erősítésnek szánták őket. Csak olyanokról fogok írni, akikről a közvélemény azt tartja, hogy kiemelkedő képességűek. Nézzük a bajnoki címért harcolókat csak:
Elvileg abban egyetértünk, hogy az itt szereplő légiósok erősítést jelentenek. Mindet az eredeti posztján helyeztem el. A többi játékos kuka. ( aki nem kezdő, vagy nem jött be ) FTC: 4 magyar ( fix kezdő ) - 15 játékos DVSC: 5 magyar - 14 játékos Videoton: 3 magyar - 16 játékos ETO: 3 magyar - 14 játékos
onnantól kezdve nem tudtam komolyan venni a cikket, hogy a foci a társadalom morális állapotát tükrözi. ezt valahol már többen kikérték maguknak, azért az országban van majd' egy millió rendesen adózó, és dolgozó, versenyszférában helytálló felnőtt, akik nem abból élnek, hogy csalnak, vagy másokat meglopnak.
Kiegyeznél a ciprusi mintával? Külföldről összevásárolt klubcsapatok (közülük a legjobb a 8 közé jut a BL-ben), a válogatott tökutolsó az egyik legkönnyebb selejtezőcsoportban.
Őszintén engem az ilyen háttér dolgok sosem érdekeltek igazán, vagyis csak annyira, hogy ne basszam fel magam rajta túlzottan (persze ez nem igazán jó megoldás), az egész ország kb. így működhet, ezért is vagyunk ott, ahol. De a lényeg, ha tényleg ez lenne a háttérben, könyörgöm legalább tehetséges legyen az a kiválasztott (azaz adjunk a látszatra, mint minden "normális" országban) , de ez a Devecseri max. egy közepesen-jó nb2-es labdarúgó!! Guzmics még hagyján, ő belőle lehet talán egy jobb első osztályú spiler, de a másik agyhalottból...Különben én megvárnám a másik fél véleményét, azért úgy lenne fair.
„Az elmúlt napok eseményei alaposan megviselték mindkettőjüket, külön-külön is leültem velük beszélgetni” – mondta a Haladás vezetőedzője. „Igaz, ez korábban is rendre így volt, ám most a lelkükre is hatni kellett. Kíváncsi voltam, ők miképp élték meg a mögöttünk hagyott néhány napot, és természetesen én is kifejtettem nekik a véleményemet. A válogatott mérkőzései finoman fogalmazva sem tettek jót az önbizalmuknak, de elmondtam mindkettőjüknek, kizárólag rajtuk múlik, miként másznak ki ebből a gödörből. Ha összeomlanak, megette a fene az egészet, most kell bizonyítaniuk, hogy lehet rájuk számítani.”
minek ide mentális felkészítés. ha nem másznak ki a gödörből, megette a fene az egészet.
Az a baj a futballban a hosszútávfutással, hogy gyökeresen ellentétes a futball fiziológiájával. Alapvetően egy lassú izommozgást épít ki, és az izomreflexek is erre épülnek rá. A legnagyobb baja, hogy sokáig tart, és az izom monoton kapja ugyanazt a terhelést és mozgásstruktúrát. Tehát aki lassú, gyorsan elfáradó, de az alap lassúságra gyorsan regenerálódó focistákat akar képezni, annak nincs más dolga, mint folyamatosan 5-10 km-eket futtatni a játékosaival. Csak érdekességképpen, még a hosszútávfutók is totális csődnek tartják a kizárólag hosszú tíz kilométerekkel készülést, ők is rettegnek a belassulástól, a ritmusváltások lehetőségének elvesztésétől. A futballban az alap erőnléti edzés résztávokból és sprintekből kell, hogy álljon. Egy dolog miatt mégis elkerülhetetlen a hosszútávfutás, de - ahogy írod is - kizárólag alapozási időszakban. Kicsit az autó motorjának a beállításához hasonlítható. Szükség van rá, hogy megfelelő fordulatszámon megfelelő nyomatékot tudjon leadni, és ezt a sprintek biztosítják, de az alapjárat finomhangolásához (vérkeringés egyenletessé tétele) úgymond szükséges rossz.
ezt is pedzegették már valahol, de az is gyanús, hoyg guzmics ügynöke filipovics. devecseriről monnyuk nem tudni ki az ügynöke a transfermarkt szerint.