Keresés

Részletes keresés

bobi51 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39169

...és mivel kész lett a peremezésem, (egy kis bádogos műhely segítségével) megyek a műhelybe forrasztani...

bobi51 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39168

...továbbfűzve mesterünk gondolatait, ha megengeditek...az elejétől olvasom vissza ezt a topikot, de úgy látom, ez az üstkérdés, nagy probléma sokaknak.  ...Talán azt kellene tudatosítani egyes fejekben, hogy itt nem egy kuktára, (amiben megnő a nyomás és a víz 100-fok felett forr) van szükség, hanem lepárló edényre, ami zárt ugyan, de a gőzöknek mindíg utat biztosítunk a hűtőn keresztül a szabadba. ..persze a kukta kényelmes, szinte adja magát erre a feladatra (apámék is így csinálták) és ha odafigyelsz, évekig nincs vele gond, de nem erre való..!!!!

 

A fedőkiképzés nem teszi lehetővé egy biztonságos gőzdóm (sisak, páratér), kialakítását. ...Sokan hozzánemértésből, csak leveszik a súlyt (biztonsági szelep) róla, és mert ez a legegyszerűbb arra a kivezetésre barkácsolják rá a vékonyka páracsövet.

Na ez az igazi, időzített bomba..., mert itt az sem segít, ha szilikoncsövet húz rá, mert ha a fedő vékonyka furatánál dugul el belülről, akkor tök mindegy, hogy mi van rajta, mert a nyomás nem tud kijönni, hogy a csövet levágja...és akkor...bummm...

 

Most persze a kuktát használók, lehet, hogy felvonják a szemöldöküket, de attól az még, ahogy a mester is mondta, "nyomástartó edény" és nekünk nem erre van szükségünk... 

 

...bocsi, de ez már kikívánkozott...a pára legyen velünk.. 

Előzmény: snapszmester (39157)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39167

Szívemből szóltál kedves mester.!

 "..nem a páracsővel van a gond" (meg a hűtővel, ha az átgondoltan van tervezve), hanem a kukta, meg a furatok.  Ez mindíg fokozott odafigyelést igényel...Mivel ez a fórum azért jött létre, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, legyen az pozitív vagy netán negatív, hogy azokból tanuljunk, ha megengeditek --egy régi modellezőnek, akinek gőzkazántapasztalatai (építés, üzemeltetés) a gyakorlatban is vannak---néha belekotyognék, ha ezzel segíteni tudok valakinek.

Előzmény: snapszmester (39157)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39166

csak jól álljon az a páracső!:)

Előzmény: paducs77 (39164)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39165

Köszi.

Előzmény: vf1 (39163)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39164

Már látom, ahogy lóháton, kardforgatva üldöznek a pálinkalovagok. De én majd felveszem a rézsisakom és egy páracsővel odacsapok. ;)

Előzmény: zsuzska60 (39162)
vf1 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39163

Nem vagyok ellene a tudás sokszorosításának!

Azt a picit amit én hozzátettem használd nyugodtan! 

Előzmény: paducs77 (39161)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39162

vigyázz, mert Teslát is eltették láb alól, amikor ezzel foglalkozott.

Tudod, az energialobbi....

paducs77 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39161

Meglátjuk mi sül ki belőle, de akkor belevágok. Egy-két hét alatt kényelmesen fel lehet dolgozni az információkat és aztán pedig majd kiderül, hogy használható és hasznos lesz-e.

Előzmény: Törölt nick (39160)
mihalymuhely Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39159

Szia,

 

fogok nálad jelentkezni e-mailben, csak munkahelyről nem tudok privát e-mailt használni. Persze fórumozni azt lehet :)

 

2 hasonló kezdeményezést is belinkeltek rövid idő alatt. Ők vajon csatlakoznának, vagy valami saját biznisz miatt kell a külön oldal?

 

Üdv,

 

mihalymuhely

Előzmény: paducs77 (39158)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39158

Sajnos nem vagyok levlistás.

Tehát a kérdés, ami Snapszmesternek feltettem, hogy felhasználhatom-e az oldala tartalmát? Most a többi törzsfórum hozzájárulását is szeretném kérni, nem csak ebben, hanem abban is, hogy az itt elhangzottakat rendszerezve közzétehetem-e?

 

Ha az otthonfőzők tábora egyre népesebb lesz, akkor szerintem van értelme egy ezzel foglalkozó tematikus oldal létrehozásának. Pláne, ha létrejönne az egyesület is és az egyesületi élet publikálása céljából is hasznos lehet egy honlap.

Előzmény: snapszmester (39155)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39157

Az a kérdés van e értelme ujabb oldalak megnyitásának.

Talán ha a veszélyek mindig szem elött lennének. Pl. a kukta. Nem alkalmas üstnek. Elöbb vagy utóbb de fel fog robbanni. Lehet vigyázni, lehet magyarázni, de nyomástartó edény. Nem fogja elengedni a megnőtt nyomást. Bírja amaddig bírja és utánna visz mindent. Nem a pára csővel van a baj, nem a furatokkal, a fedő a gond. Minél magasabb a nyomás annál jobban zár és ha már nem bírja jön a nagy bum!

 

stapika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39156

Tudom itt nincsenek kezdők,csak haladók és mesterek,de azért mégis:

http://www.palinkafozes.com/faq

snapszmester Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39155

Megkaptam, de kell a többi törzstag hozzájárulása is. Ha mindenki belemegy én nem ellenzem. :-)

Ha nem vagy levelezőlistás kérdezd itt.

Előzmény: paducs77 (39153)
fityók Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39154

Házhozszállítás megoldható?

Előzmény: olasz66 (39136)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39153

Szia Spnaszmester!

Írtam e-mailt. Megkaptad?

nemkezdő00 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39152

És azorrotis tiszticcsa!

 

Előzmény: snapszmester (39151)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39151

A pálinknak jót tesz és mellette pusztítja a rákos sejteket. Tiszta haszon. Kiveszem a rézcsrélőmet.

Előzmény: Ladybee (39138)
H.J.69 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39150

Gratulálok a szép munkához!

 

Amennyiben nem titok,  áruld el a külsö üst aljában  milyen távtartó biztosítja a 2cm -es távolságot,,ha egyáltalán van ilyesmi benne?

Tudod van egy olyan érzésem hogy ha csak a felső peremen lévő  forrasztás tartja "csak" a jelentős súlyú cefrét akkor ott komoly,erőhatások jelentkezhetnek, és ki tudja milyen kellemetlenséget idézhetnek elő !

 Persze lehet hogy csak a hozzá nem értésem aggodalmaskodik?

 

Előzmény: bobi51 (39127)
szilvakukc Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39149

Viccelsz? Ezt mindenki tudja. Ezen alapul a fluxuskondenzátor, ami lehetővé teszi az időutazást.:)))

Előzmény: Ladybee (39138)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39148

Pálinkás jó reggelt...!! (jól látom, hogy vmi változott itt?)

mili70 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39147

Nem ezen a honlapon néztem meg a magyar árakat, de akár lehetnének ők is, mert a képeik alapján tök ugyanaz az áru.  ( Meg az ár is.) Az eladó hölgy adott egy magyar elérhetőséget, én azon néztem, és az nem pesten van....

Előzmény: comad (39112)
vf1 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39146

Nem mondtad, hogy csillogni akarsz......:))))

Előzmény: Ladybee (39138)
mili70 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39145

 

Szia!

 

Itt egy kép a kazánról. Nem még nincs tapasztalat, mert a hétvégén a temetőket jártuk, meg a rokonokat látogattuk. Igen volt  10,25,60,80,és 100L is. Meg persze nagyobbak is. De azt mondta az eladó hölgy, hogy egyéni igényeket is kielégítenek.  A behozatal kicsit macerás, de nem vészes....

Én megyek holnapután is, ha érdekelnek az árak, akkor megérdezhetem.....

Előzmény: Törölt nick (39111)
kupeci Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39144

Jóreggelt vf1!

Előzmény: vf1 (39143)
vf1 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39143

Pálinkás jóreggelt!

bobi51 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 39142

Akkor jó éjt, ma már ma  "ma" van... délelőtt megyek peremezni....

deszegregator Creative Commons License 2010.11.04 0 0 39141

A habzásra hajlamos cefre tipusoknál kapásból egy deci étolaj a tetejére, szintúgy az olyan cefréknél ahol a bunda nem süllyedt még le, van egy kevés utóerjedés. Az erjedésben lévő cefre is hajlamos a habzásra. Szerencsére annyi akciódús élményben nem volt részem mint neked, remélem nem is lesz.

Előzmény: olasz66 (39140)
olasz66 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 39140

A szűk cső, nyomást okozhat !!,,,Nagyon balestveszélyes.Ráadásul, a vastagabb csőnél, nagyobb a hőleadó felület is , ezért rövidebb is elég .

Előzmény: bobi51 (39137)
olasz66 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 39139

Pedig jóbban tennéd , ha aggódnál egy kicsit.Én tiszta almalét főztem le egyszer, és jártam úgy hogy az almalé habjábol felkerült, a gözzel valahogy egy kis adag, a 15 mm-es páracsőbe,ami lerakódott, és majdnen komoly dugulást okozott .Szét is nyomta a biztonsági szilikongumi tömítést. ( még jó hogy nem állt akkor, ott mellette senki)

 

Ezért használok, ma már, vagy 28mm-es vagy inkább 35mm -es páracsövet

Előzmény: bobi51 (39135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!