Keresés

Részletes keresés

Bajdó Creative Commons License 2014.06.01 0 0 433

T. magdusis-nak!

Nem tudom te mit olvasol ki az írásból, de azt hiszem nem nagyon érted azt ami ott van.

 

Szerintem az ún. humán és reál alapbeállítottságok között a csapatmunka szempontból nincs különbség. Az írt, és elfogadott, valamint az íratlan szabályokat szigorúan be kell tartani. Ezek betartása nélkül bármi csak káoszt eredményez.

 

Ha nem tartom be a szabályokat a híd amit építünk összedől, a szerlőszallagról lekerülő árú minden lesz csak eladható garanciális termék nem, a fordító ha azt fordít amit akar, csak valami halanzsa lessz a munkája, a színész ha mást tesz amint a dramaturg előír csak kifütyülik (márha ismerik Hamletet).

Lehet itt egyénieskedni, de ha nem vetted volna észre ez egy igen nagylétszámú csapatmunka. Törekedni kell (kéne) az elvárható jó munkára. Csak ennek van értelme. Talán ezért is találták ki ezt a háromszoros ellenőrzést.

Aki ezt nem érti ne menjen bírónak (arbitratornak). Indexelgessen ahogy akar, ott csak magát értékeli (humánusan).

 

Szerintem többre megyünk,ha elfogadjuk a jelen feltételeket,és tesszük a legtöbbet,amit tudunk.

Hát neked ebben nagyon nincs igazad. Nem szabad beletörődni. És én, nem is tudok.

Üdv.BSH

Előzmény: magdusis (429)
Prelleg Creative Commons License 2014.06.01 0 0 432

1, Valószínűleg nem lehet indexelni a vezetékneveiket, de azért megkérdezem. Szerintetek, ha egy kötegen belül az egymás után bejegyzett ikertestvérek megjegyzéseinél szerepelnek egymás vezetéknevei, akkor indexelhetőek, vagy sem? Kötegszám: 394875484 (02-02 és 03-01)

2, Van valamilyen szabály arra, hogy melyik kép típus az erősebb? Például múltkor találkoztam olyannal, hogy egy oldalt kétszer szkenneltek, és az egyik olvashatatlan volt. Minek kell jelölni azt? Kettőzöttnek vagy olvashatatlannak?

Bajdó: „02-01 nincs jelentősége, hogy 40 vagy 45 éves az a valaki, de biztos hogy nem ismeretlen korú. Tehát 40 és 45 között bármi jó.”

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128956754&t=9217353

02-02 zárójeles jelzőket nem szoktam beírni. Nem igazán tudok rá utasítást. Igazándiból annak számít aki majd keresi Egerszögi anyakönyvben Kovács Jánost, de annak ott lesz (már ha lehet majd keresni).”

A ragadványneveket „Or”-ral kell indexelni (a nemesi előneveket pedig természetesen nem kell).

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=130143093&t=9217353

12sárkány: Erre gondoltál? https://indexing.familysearch.org/rss?listType=statisticsreports

Ehiztari Creative Commons License 2014.06.01 0 0 431

Bajdó: Olvastam a hozzászólásaidat (az utóbbiakat, az összeset nem). És felfogtam mi a problémád. Amivel egyébként nem vagy egyedül.

Ne értsd félre, nem hergelni akartalak amikor az arbitrátoságot emlegettem, arra gondoltam csupán, hogy belefáradtál az indexelésbe és talán kipróbálnál valami mást. Azt is meg tudom érteni, ha valaki nem akarja ezt csinálni.

 

Más. Szerintem négykilences indexelő/arbitrátor egyszerűen nem létezik. Az nem emberi, hanem gépi pontosság. Bár ismerek indexelőt akinek a %-a 100, de hát ugye 99,5-től felfelé kerekít a rendszer :)  

 

Még valami: "Indexelésnél lehet blöffölni (jól/rosszul), ítélkezésnél nem szabad." Az indexelésre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az ellenőrzésre. 

 

 

12sárkány: Ha tudod indexelni az adott projektet, akort jogosult vagy megnézni is. Vannak olyan projektek, amelyek bizonyos helyi csoportok számára elérhetőek csak, de ez nem ilyen. Szóval ha jól másoltad be a számot, akkor meg kellene tudnod nézni.

 

 

MCA-001: Az értelmezésből van a kevesebb probléma szerintem. A szabályok el nem olvasásából van a nagyja.

Jól le vannak írva ezek a szabályok, elég nehéz félreértelmezni őket. Nyugodtan hozz példát ha nem így gondolod és megvitatjuk.

 

MCA-001 Creative Commons License 2014.06.01 0 0 430

Nem azért vannak akkor a szabályok?

Ezeket kellene az ellenőröknek betartaniuk és betartatniuk.

Igaz ezek az jndexeléssel kapcsolatos szabályok elég sokféleképpen értelmezhetőek.

És a problémák itt kezdődnek, sajnos....

Előzmény: magdusis (429)
magdusis Creative Commons License 2014.06.01 0 0 429

Kedves Bajdó,

 

Nem befolyásolásképpen,de talán nem más a probléma,mint az ún. humán és reál alapbeállítottságok közötti különbség.

 

Reál szemszögből ugyan van négykilences pontosság, de ennek humán szemszögból nincs se megfelelője,sem értelme. Humán megközelítésben a dolgok viszonylagosak,relatívak,nem számszerűen egyértelműen meghatározhatóak.

 

A családfakutatás  és az ezzel összefüggő anyakönyvek és azok feldolgozása is humán dolog,ennél humánabb nem is lehetne.

Csak ezt tükrözi az összes vele kapcsolatos dolog,a problémák is.

12sárkány Creative Commons License 2014.06.01 0 0 428

Azt szeretném megkérdezni, hogy én miért nem tudom megnézni ezeket az adatokat? Azt írja ki nekem, hogy nem vagyok jogosult. Hogyan lehetnék én is egy csoport tagja, illetve arbitrátor?

 

Előzmény: Ehiztari (401)
Bajdó Creative Commons License 2014.06.01 0 0 427

Tisztelt Ehiztari!

 

Azt hiszem nem igazán olvastad a korábbi hozzászólásaimat (egy gombnyomás, és ott van mind).

 

Kivehető belőllük, hogy az én legeslegnagyobb problémám a szabályok benemtartására vonatkoznak. (bár magára a magyar projektre lenne néhány ötletem)

Magát az indexelést (nameg a családkutatást) kis szellemi tornának csináltam. (keresztrejtvényt is az utolsó két üres kockáig csinálom). Mindegyiknek a vége a legjobb. Mikor az ember kóstolgatja a szavakat, keresi a lexikonban, bányászik a googliban, szörfözik a netten.

 

Arbitrator nem szeretnék lenni (hacsak nem úgy ahogy említettem). Közel őtvenéves szigorú műszaki pályfutásom nem engedné az olyan bírálgatást, ami nem a teljes (négykilences, ha tudod mi az) valóságot takarná. Indexelésnél lehet blöffölni (jól/rosszul), ítélkezésnél nem szabad. Más örömét/teljesítményét nem szabad tönkretenni. Ez nekem nem félelem kérdése.

 

„Itt van egy próbának: 394766020 ...ez egy "problémásabb" darab.“

 

Indexelni egyáltalán nem problémás (már nekem). Kissé cifra, de jól olvasható egyértemű szöveg.

Némi gondolkodást az első lapon jegyzett „Porcs“ okozott. Ismerős név a Borcs is, meg a Dorcs is. Kicsit átnézve a többi bejegyzést, az elöbbit blöfföltem. A többi tiszta sor.

Hát akkor próba:

Az arbitratoros kötegmegosztó oldalt most láttam először. Csak taperoltam. Nem igazán tudtam mit is lehet itt csinálni. Nem a döntésre gondolok. Tudom, vagy ez, vagy az. Nade mi van ha ez se, meg az se.

Mindjárt az első két lap.

Első oldal 01-01 rendbe van.

De minek kértte ki a másodikat 01-02 (mindhárman). Semmiféle adat nincs rajta, csak befejez egy évet. ???????. A KeyA honnant veszi az adatokat?????????.  Mi lehet a tényleges utasítás a kitöltésre/kitörlésre.

Neme rendbe van, jelezve van, hogy házastársa „NÉ“.

Doszpoly valóban hozzátartozik a vezeték/családnévhez.

A második oldal 02-01 –től.

02-01 nincs jelentősége, hogy 40 vagy 45 éves az a valaki, de biztos hogy nem ismeretlen korú. Tehát 40 és 45

között bármi jó.

Jól néz ki a nagy „É“ az életkorban, ha nem az lenne törhetném a fejem, mi is az. Az anyakönyvvezető Thuroczy „Th“-ja se rossz.

02-02 zárójeles jelzőket nem szoktam beírni. Nem igazán tudok rá utasítást. Igazándiból annak számít aki majd keresi Egerszögi anyakönyvben Kovács Jánost, de annak ott lesz (már ha lehet majd keresni).

És most a LÉNYEG, honnént veszik hogy az elhunyt FÉRFI. Hova van írva? Mi utal rá??????? Csak hab a tortán, hogy a KeyA meg a KeyB is tudja (tudja?) amit nem szabadna, ezáltal még véletlenül se tudom az arbitratoros oszlopba jelölni az ismeretlent (persze lehet, hogy csak én nem tudom).

És így tovább végig. Stb stb, ..........

Ezzel aztán azt hiszik, igen jóóóót tettek mindahányan. Mindhárman megelégedetten hátradölhetnek „Ez jó mulatság, férfi munka volt!“

 

Én meg megyek tiltakozni, majd egy ídőre pihenni.

Üdv BSH

Ui.

Valamiért nem nyillik az ellenőrzött tételek listája. Akarom mondni nem tölt be. Mindig van valami izgulnivaló. Hogy fogok így nyomkodni?

 

Előzmény: Ehiztari (426)
Ehiztari Creative Commons License 2014.05.31 0 0 426

26.000 index már komoly tapasztalatra utal. Én nem zárkóznék el az arbitratorságtól, bár úgy látom az indexelők körében ez egy kicsit túl van misztifikálva.

 

Ellenőrizni az esetek 99.9%-ában könnyebb mint indexelni. A legtöbb feladatot az adja, hogy már át vannak "nevelve" így beírják a nemet és a családnevet, meg hogy nem használnak ékezetes betűket. Ritkán kell a neveket bogarászni, azt részét nagyon jól megcsinálják az indexelők.

 

Attól félsz nem tudnád 100%-osan csinálni. Elárulom senki sem tudja. Mivel tisztában vagy a szabályokkal 99.9%-osra viszont tudnád. Ehelyett átengeded a 92%-os Tudjukkinek. 

 

Segítséget több fórumon lehet kérni és kapni, erre van a Share Batch funkció. Ha egy köteg nagyon nem fekszik vissza lehet küldeni, hogy egy másik arb ellenőrizze le. Pontosan ugyanúgy ahogy az indexelésnél.

 

Egyébként sem "él" mindenki az arb jogával aki megkapta, ezt sem kötelező csinálni. Ha úgy érzed nem megy, majd maradsz az indexelésnél. Sok arbitrator van, köztük én is, aki azért kezdett el ellenőrködni, mert bosszantotta a sok rossz arb, aki nics tisztában a szabályokkal.

tt van egy próbának: 394766020 ez egy "problémásabb" darab. Csináld végig mintha te lennél az ellenőr. És utána mondd, hogy erre nem vagy képes.

(Ezt bárki más is kipróbálhatja, aki még nem ellenőr és kíváncsi, egy pár napig így hagyom. Rajtam kívül senki nem tudja igazából módosítani, nyugodtan lehet "játszani" vele. Ha valamit nem tudsz hogy kell, kérdezz bátran.) 

 

Előzmény: Bajdó (425)
Bajdó Creative Commons License 2014.05.30 0 0 425

Tisztelt Ehiztari!

„Remélem csak az indexelést függeszted fel egy időre az ellenőrzést nem.“

Nem vagyok arbitrator.

Ezt a felelőséget csak úgy merném elválalni, ha nem tiz csomagot láthatnék, hanem minimum az adott település anyakönyveit (Mint a MACSE teszi), mind az egyházit, mind a polgárit. A szörnyű névírók ákombákomait kicsit lehetne utánnanézni. Néha még az egyszerre lekért csomagokat sem ugyanazok másolják. Néha még a bizonytalan betűkombinációt sem találom a lekért tizes csomagban mégegyszer (mert ugye nem mindegy, hogy melyik milyen betű előtt, után, kezdetén, végén következik, indul). Ha nem tudok rákeresni máshol a névre, tudás hiányában ki mer bíráskodni (bár ahogy elnézem elég sokan vannak ilyenek)

 

Írod......“mert kevés az ellenőr, el van maradva az ellenőrzés az indexeléstől.“

Hát ilyen szisztémával el lehet jutni oda, hogy csak arbitrator lesz, indekxelő meg csak az a néhány vastagbőrű, kikről lepereg.

Csapatmunkában nincs bocsánat, megértés, a rombolók az egész csapat munkáját teszik tönkre.

Te lennél utaskísérő egy olyan repülőn ahol a pilóták néhány műszerről, karról, jelzőlámpáról fogalmuk sem lenne mire való.

 

......“de elegendő minden egyes kötegben, minden egyes hibatípust csak egyszer feedbackelni.“

Nem egyáltalán nem elég. Ha bejegyzett a bíró és tizennyoc nemet javított, akkor nézze csak meg az ellenőr mind a tizennyolcat külön külön. Dolgozzon, hátha elunja és intézkedik.

 

.....“feltűnne az FS-nek hogy a helyzet komoly.“

Valamiért nem érdekli őket. Nem értem miért. Ha nem a potosság, a gyorsaság, a sokaság a CÉL akkor vajon mi???????

 

Én minden esetre elsején nekiállok és közel két háromszáz adatlap sokszáz sorának klikkelésének napja lesz, tiltakozásul semmitevésük jutalmául.

(hivatkozás Julia azaz      JPmiaou 284-hsz. Felhívására)

Üdv BSH

 

Előzmény: Ehiztari (420)
magdusis Creative Commons License 2014.05.30 0 0 424

Ehiztarinak teljesen igaza van.

 

Az írnok rengeteg hibát,elírást követett el,van úgy,hogy egy bejegyzésen ugyanaz a név háromféleképpen van írva.

Plusz rengeteg a betűkihagyás,a slendrián betűírás;tényleg néha művészet kisilabizálni,hogy mit is írtak.

 

Az indexeléssel kapcsolatban szerintem hasznosabb úgy folytatni,ahogy van;elég jól meg lehet találni az adatokat ,nincs akkora probléma,mint amekkorát feltételezünk.

 

Szerintem petícióval,sztrájkkal,méltatlankodással nem megyünk semmire,nem is értenék meg,hogy miről van szó,csak akadékoskodásnak látszana.

 

Ha volt már valaki a mormon központban,láthatja,hogy óriási lelkesedéssel,segítőszándékkal dolgoznak,mindent megtesznek,hogy a kedvünkbe járjanak  -a saját határaikon belül természetesen- .

 

Szerintem többre megyünk,ha elfogadjuk a jelen feltételeket,és tesszük a legtöbbet,amit tudunk.

MCA-001 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 423

Lehetséges a többféle írásmód, de a betelepült cseh ősök az 1800-as évek eleje óta egy közepes méretű faluban éltek.

Előzmény: Ehiztari (422)
Ehiztari Creative Commons License 2014.05.30 0 0 422

1. Ha nagyon lassú az indexelés, de precíz akkor is a családfakutatók szívnak. Ha gyors de pontatlan, akkor is. Szerintem e között a kettő között próbál egyensúlyozni a FS, és inkább a gyors verzió felé hajlanak most. Ezért gondolom, hogy csak a kézifék behúzásával lehetne rájuk hatni.

 

Én egy petíción gondolkodok, amelyben az indexelők/ellenőrök leírják a problémákat. Természetesen minél több magyar anyanyelvű indexelő adataival alátámasztva.

 

Ilyen már volt. Nem petíciónak hívták, de több indexelő összegyűjtötte a proplémás kötegeket, a lista volt vagy három oldalnyi.  A válasz az volt, hogy erre van a Feedback gomb, kattingassunk csak szorgalmasan. Na, én ekkor hagytam abba az indexelést.

 

A legnagyobb problémát nem abban látom, hogy beírja a nemet meg ilyesmi, mert ettől még meglehet  ezeket a bejegyzéseket találni (néhány kivétellel :( ). Hanem hogy hosszú távon kicsinálja az lelkiismeretes indexelőket (a többieket meg átneveli) és azok megszöknek, mint én is tettem.

 

2. Mivel régen bemondás alapján anyakönyveztek és a helyesírás sem volt egységes, nem lehet hogy az anyakönyvvezető, lelkész stb. eleve többféle módon írta le ugyanazt a nevet? (Az én családomban van egy ritka név lengyel/ruszin eredetű, a magyarosodási folyamat során kétszer nemigen írták le egyformán.)

Előzmény: MCA-001 (421)
MCA-001 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 421

Az én összeesküvés elméletem az, hogy azért nem törődik a panaszunkkal a FS, mert kevés az ellenőr, el van maradva az ellenőrzés az indexeléstől. Viszont Tudjukki nagyon szorgalmas és nagyon sokat ellenőriz. Ergo úgy is szükség van rá, hogy gyalázatosan végzi a munkáját.


Ezzel a mentalitással pont a családfájukat kutatókat szívatják meg. (az én családnevemet is legalább 5-6 változatban indexelték, a családfán szereplő neveket már nem is számolom)

Tehát az FS ezzel kapcsolatos hozzáállása abszolút nem hasznos.

A saját megítélésüket is rontják vele.

 

Más:

Én egy petíción gondolkodok, amelyben az indexelők/ellenőrök leírják a problémákat. Természetesen minél több magyar anyanyelvű indexelő adataival alátámasztva.

Amennyiben ennek hatására sem változtatnak a dolgokon, akkor tényleg megérdemelnek egy "sztrájkot"

Előzmény: Ehiztari (420)
Ehiztari Creative Commons License 2014.05.30 0 0 420

Remélem csak az indexelést függeszted fel egy időre az ellenőrzést nem. Megértem a reakciódat én sem indexelek magyarul már egy ideje. (Egyszerűen nem tudom elviselni, hogy valaki módszeresen összerondítja a munkámat.)

 

Az én összeesküvés elméletem az, hogy azért nem törődik a panaszunkkal a FS, mert kevés az ellenőr, el van maradva az ellenőrzés az indexeléstől. Viszont Tudjukki nagyon szorgalmas és nagyon sokat ellenőriz. Ergo úgy is szükség van rá, hogy gyalázatosan végzi a munkáját.

 

Nem tudom mennyire nyilvánvaló errefelé - elnézést kérek, ha az -, de elegendő minden egyes kötegben, minden egyes hibatípust csak egyszer feedbackelni. Tudom, tudom feszültséglevezetésnek is jó..., de ha túl sog klikkelnivalód van, akkor hamar meg lehet unni. Ha a köteg meg lett "jelölve" úgyis átnézik majd az egészet.

 

Ha a feedbackes tiltakozás nem lesz eredményes, meggondolandó lenne egy szélesebb körű indexelési sztrájk. Egy idő után csak feltűnne az FS-nek hogy a helyzet komoly.

Bajdó Creative Commons License 2014.05.29 0 0 419

Tisztelt indexelők!

Hát közeleg a búcsú napja. Azt hiszem vége a türelmemnek, elfogyott.

Teljesen hatástalan mindenféle tiltakozásom a szövegértelmezési fogyatékosok ténykedése ellen.

98%-os teljesítményemet mára sikerült 94%-ra leküzdeni. Értékelésem tele van 100 és 92 % körüli bírálattal.

Gondolom aki nézegeti magáét, az tudja mit jelent a 92%.

Még egy utolsó dogom lesz elsején. Az eddig hibásnak értékelve visszajött adatlapokat, ezen a napon végigkattingatom tiltakozásul (Julia féle tiltakozás). Az elmúlt két hónapban közel 1000 adatlapot töltöttem ki, amiből igen sok jött vissza bírálva. Ebből igen sok (talán fele) 92% környéki. Lesz vele dolog elég.

 

Remélhetőleg idővel csak meghalják panaszomat/panaszunkat. Nekem nem sikerült. Ameddig nem rendeződnek a dolgok szüneteltetek.

Egy 26.000 adalapot kitöltött indexelő.

Bajdó Sándor Hunor.

Ehiztari Creative Commons License 2014.05.25 0 0 418

Köszönöm szépen a választ. Nem magyarországi anyakönyvről van szó, ezért nem tudok más lehetőséget mint megrendelni . 

Lenne még egy olyan kérdésem, van-e a kutatóhelyeken wifi? Lehet hogy jól jönne majd az internet, mivel nem tudom milyen nyelvű lesz az anyakönyv. Olvastam, hogy lehet lengyel, latin és egyházi szláv. Ha lehetne másolatot kérni egy adott bejegyzésről, akkor ráérnék megfejteni itthon de úgy tudom itt nem lehet :(, és sajnos nem tudok mindenre előre felkészülni. 

Mezőbándi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 417

"Rendelt már valaki mikrofilmet a Familysearchtől? Mennyi idő alatt érkezett meg? Az FS honlapján azt írják 7-180 nap amíg kiszállítják, ez azért elég tág időintervallum. Értesítenek vagy telefonálgatni kell nekik bizonyos időközönként hogy megjött-e már? Még nem rendeltem, csak tervezem."

 

Ha a filmet jelenleg is ott kutatják, ahová a megrendelő is kérné (mondjuk Budapesten), akkor nem is kell megrendelni, csak időpontot kell foglalni a kutatáshoz telefonon a kutatóhellyel.

 

Máskülönben a 7 nap elég optimista becslés a hazai rendeléseknél, én inkább azt mondanám, hogy 3-6 hét a jellemző. Hogy ez mitől függ? Tudtommal így növekszik a szükséges idő:

 

Ha már itt van a film: azonnal kutatható

Ha már kutatták korábban Európában: 1-2 hét alatt megérkezik a németországi elosztóhelyről a példány

Ha még nem kutatták Európában: Az USA-ból kell először elküldeni, tehát 3-4 hét

Ha jelenleg is kutatják valahol máshol: ez a leghosszabb, ilyenkor kicsit várnak, hátha a másik helyről visszaküldik a filmet, és ha nem, akkor egy új példányt készítenek az USA-ban, és azt küldik el.

Amikor az ember rendel, akkor az e-mail címére pontosan megérkezik az automata visszajelzés, hogy hogy áll a rendelése: fogadva, elküldve, éppen a sorára vár (backordered), vagy megérkezett.

 

Amikor megérkezett, akkor egy élő személy küld e-mailt magyarul, hogy megjött a film és hogy mikortól (pár nap múlva) lesz elérhető a kutatóhelyen. Ekkor már lehet telefonálni és időpontot foglalni a kutatáshoz.

 

A filmek költsége 1200 Ft/db, és az érkezéstől számított három hónapig maradnak a kutatóhelyen (a gyakorlatban akár jóval tovább is, főleg ha valaki aktívan kutatja). Ha már ott van a film, amit az ember beállított alapértelmezett kutatóhelynek, akkor nem is engedi megrendelni a filmet, hanem csak hosszabbítást enged. Ebből rögtön kiderül, hogy ott van-e a film.

 

Nyilván a mai Magyarország anyakönyveit ingyen is lehet kutatni a levéltárban (bár oda meg ki kell buszozni, és azt nem mindenki szereti).

 

Előzmény: Ehiztari (412)
Prelleg Creative Commons License 2014.05.21 0 0 416

Üdv!

Felhívtam a 0680018362-es telefonszámot, de csak angol nyelvű segítség van, magyar nincs, „jelenleg”. Hívta már valaki ezt a számot és akkor volt magyar nyelvű is?

Ehiztari Creative Commons License 2014.05.20 0 0 415

Köszönöm :)

Előzmény: Prelleg (414)
Prelleg Creative Commons License 2014.05.19 0 0 414
Előzmény: Ehiztari (412)
mamu66 Creative Commons License 2014.05.18 0 0 413

Köszönöm! Most már halottit kaptam. Véletlenül befejezés előtt küldtem el,mellé nyomtam,egy oldalt kihagytam! :(((  De nem tiltakozott,hogy nincs kész!! Azt hiszem ez lehúzza a %-om.  :(

Előzmény: Bajdó (411)
Ehiztari Creative Commons License 2014.05.18 0 0 412

Rendelt már valaki mikrofilmet a Familysearchtől? Mennyi idő alatt érkezett meg? Az FS honlapján azt írják 7-180 nap amíg kiszállítják, ez azért elég tág időintervallum. Értesítenek vagy telefonálgatni kell nekik bizonyos időközönként hogy megjött-e már? Még nem rendeltem, csak tervezem.

Bajdó Creative Commons License 2014.05.17 0 0 411

 

Megnézni a következő oldalon lévő anya nevét. (sok helyen van a következő oldalon)

 

Az indexelt oldal felső sorában a harmadik a View.

Ráállni és kinyíllik, altta mindjárt a legelső lehetőség a Show Previous or Next Image. Katt, és nyilik a képernyő jobboldalán egy másik ablak, és ez a következő oldal. Ha nem az,  van lehetőség lapozni (Previous vagy Next Image).

Fent jobbra piros X, kilépni.

Előzmény: mamu66 (410)
mamu66 Creative Commons License 2014.05.17 0 0 410

Lenne egy kérdésem azokhoz akik házasságit indexelnek! Meg kapok egy köteget,de az utolsó bejegyzésnél nincs meg az anya neve,mert az már egy másik köteg,amit ugye nem kértem le.Honnan tudom ki a menyasszony anyja? Kijavította ,de én nem találom! Még nem indexeltem házasságit és ez miatt kaptam 93%!

MCA-001 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 409

Azt hiszem, hogy egy kicsi szünetet tartok az indexelésben:(((

Előzmény: MCA-001 (408)
MCA-001 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 408

Én pedig nagy haragomban írtam emailt a mormonoknak a kedvenc egyeztetőnkkel kapcsolatban.

Hát nem győztek meg arról, hogy ők nagyon segíteni akarnak nekünk:(((

 

A levél lényege, hogy ők nem foglalkoznak ilyen levelekkel.

Nyomogassuk csak tovább a köteg ellenőrzés gombot:(

Prelleg Creative Commons License 2014.05.16 0 0 407

mamu66: Igen. Én is tőle kaptam vissza egyeztetett kötegeket, ugyanazokkal a hibákkal mint 2471208-nál. Azért hittem azt, hogy egy új account-tal tért vissza, de akkor úgy látszik már ketten vannak.

vadász2: Tudom, hogy vidéki településeket is feldolgoznak, de az kevésbé látványos, mint a budapesti. Szerintem amúgy a három képes köteggel semmi probléma nincsen, sőt sokkal kellemesebb így, rokonokat pedig nem szeretnék indexelni, nem örülnék annak, ha az ükanyám nevét az egyeztető „kijavítaná”. Hát igen, jó lenne, ha a Pest és Zemplén megyei polgári anyakönyvek felkerülnének a Familysearch.org-ra. (Addig is reménykedjünk az 1869-es zempléni összeírásban.)

Előzmény: mamu66 (406)
mamu66 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 406

Nos ,szerintem ő új!

var arbitratorId = "1708338"

Egy 3 éves, egy 18 hónapos,egy 13 éves és egy 5 napos gyermek halálozásánál kijavította,hogy nő/férfi. Ilyenkor mindig elbizonytalanodok.
Jó a Győrfit elszúrtam,mert nem hosszú "ő"-vel írtam,ezt elismerem.De ami a lényeg!! A "barátunktól "100%-ot kaptam!!!! :D

Bajdó Creative Commons License 2014.05.15 0 0 405

Teljes eggyetértés zerfer-nek!

 

„A gond kizárólag az indexeléssel/egyeztetéssel, ill. annak a szervezésével van. Nagyon-nagyon kellene egy elérhető "gazda" ehhez a munkához! Nem kellene elvenni a lelkes (?) önkéntesek kedvét.”

Hozzátéve azt, hogy ez a „gazda” tejes magyar anyarnyelvű legyen. Ez az ide-oda fordítgatás néha teljesen értelmetlenné teszi a szöveget.

 

A technika is ezerszer jobb MACSE-nél mint itt. Nehéz az állandó betűstílusváltás.

 

Ez talán ez nem egészen így van.

„Az indexelők zöme egyháztag, az ellenőrök 99%-a szintén (itt Mo-n gondolom).“

Szerintem meg nem hiszem, hogy így van. Vettem a fáradságot, és meglátogattam a Tihanyi-téri, meg a Kispesti gyülekezetüket. Reméltem a sokaságban találok olyan indexelőt aki érti valamicskét ezt a projektet. Hát csalódnom kellett. Legtöbbjük bőszen kutatja őseit (szerencsés Szabók, meg Tóthok hatalmas gyüjteménnyel rendelkeznek), aztán indexelni nem is nagyon fáradoznak. Aztán ott vannak a nyelvtanító misszionárusok, akik alig valamit/semmit nem tudnak az indexelésről. Mit lehet várni így?

 

Néhány hete úgy fejeztem be, hogy „várom az eredményt”.   334  340  377 hsz.

 

Hát nincs eredmény! Ezért egyre közelebb állok ahhoz, hogy elmenekülök innen. Még kicsit várok, talán az új renszer kiszűri a rombolókat. Értelmes ember nem igen szereti ha bemocskolják fáradságos munkáját.

 

Kisérleteim zöme 92%-al jön továbbra is vissza. Amit nem ez a néhány terorista értékel, színte hibátlan (a szörnyűket is majdmind válalom). Igen fogy a türelmem. Ha másoknak is fogy, kíváncsi leszek, hogy sok-sok választottbíró mit fog kezdeni a maradék néhány türelmes indexelővel.

Ahogy elnézegetem nem vagyok egyedül. Kicsit vígasztal, hogy nem mindenki robot.

Már kicsit bánom, hogy nem a MACSE-nél kezdtem a munkát, eleinte nagy volt a lelkesedés. Azt gondoltam majd összefésülik a munkát. De hát csak gondoltam. Mokás lessz mikor újraindexelik Budapestet, vagy akármit. Van itt energia bőven.

 

Elsejére megint van párszáz nem lerendezett nyomogatnivalóm (erre gyüjtögettem), már ha még él a Júlia féle próbatiltakozás.

... Él??

 

Üdv aki megérdemli BSH

 

zerfer Creative Commons License 2014.05.15 0 0 404

Félreértés ne essék, részemről tisztelem a mormonok munkáját (bármilyen okból is csinálják), csak megköszönni tudom, hogy itthonról (ingyen!) keresgélhetek az ak.-ek között. A gond kizárólag az indexeléssel/egyeztetéssel, ill. annak a szervezésével van. Nagyon-nagyon kellene egy elérhető "gazda" ehhez a munkához! Nem kellene elvenni a lelkes (?) önkéntesek kedvét.

A frissítésnél én arra gondoltam, hogy pl. a katolikus anyakönyvek még mindig csak kilencvenvalahány százalékig elérhetőek, a polgáriakban is van jónéhány luk (persze pont azok, amik érdekelnének, de ez magán jellegű morgolódás).

A MACSE-féle megoldást én is jobban szeretem. Azt csinálom, ami valami miatt érdekel, látom az egész filmet, sokkal könnyebb megtanulni a hajdanvolt ak. vezető kézírását és az adaott helység családneveit. Ma fejeztem be Kőszeg komplett feldolgozását, most már álmomból felriasztva is elmondom a gyakrabb családneveket :o)

Előzmény: vadász2 (402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!