Keresés

Részletes keresés

valerya Creative Commons License 2012.04.15 0 0 1983

sziasztok!

Most egy időre elköszönök, mivel holnap befekszem Debrecenbe a klinikára kezelésre. 

.ETNA. Creative Commons License 2012.04.15 0 0 1982

Hát ez sajnos nem túl jó hír, de hátha talál valami megoldást a prof., azért az érdekes, hogy mindenhol ennyire lazán veszik a rendelést, bezzeg, ha te nem pattansz, amikor szólítanak (mert éppen nem hallod jól a neved, vagy messzebb ülsz stb.), akkor már húzogatják a szájukat. Persze el tudom képzelni, hogy éppen az osztályon van dolga, vagy vizitel stb., de akkor miért írják ki 8-tól a kezdést, na és persze minden alkalommal ez történne? Aligha, egyszerűen minél magasabb pozícióban van valaki, annál jobb tesz rá, hogy mikor kezdődik a rendelés:-)

 

Megfogadtad a tanácsom és írod a kérdéseket? Kisrendeske! :-) Ugye, hogy így mennyivel egyszerűbb, mint ott gondolkodni azon (miközben még siettetnek is), hogy mit is akartál kérdezni :-) Próbáld húzni azt a 6 percet... hátha sikerül legalább 10 percet kicsikarni tőle:-) ... viccet félretéve, ez tényleg borzasztó! Egyébként nincs a dokinak magánrendelése? Nem próbáltál még vele ott konzultálni? EGyszer-kétszer egy évben ... ha van magánpraxisa .... talán megérné...

 

Azért a hajnali 4-kor való indulás nem semmi...

Előzmény: szaszhunor (1981)
szaszhunor Creative Commons License 2012.04.15 0 0 1981

Üdv !

 

Hát nem jó lemaradni a fórumon, 10-12 oldal visszaolvasása, már a szemem is káprázik.

 

Ápr.6 (múlt hét péntek) óta megint előjöttek a tünetek, pedig már 8 mg-al stabilan jól voltam. Most megint 32 mg-ot szedek, próbálom megelőzni az aphtákat, ami sajnos nem sikerült, mert előjött egy pár, szóval az evés nem mindíg kellemes, nem mindegy mit, szinte minden csíp és fáj, de már javult.

 

A derekam, izületeim is nagyon fájnak, egyszerűen mindenem recseg-ropog, kattog. Járni alig tudtam a hét elején, de a nagyobb dózis olyan mint a ,,piros ász, mindent visz, most jobban vagyok, jó kerek is a fejem.

 

Ápr 18-án szerdán megyek Debrecenbe kontrollra, elvileg kapok valami más gyógyszert a csodás ,,Colhicum dispert" helyett, mert azt mondta a doki (prof Z.M), hogy nem szabadna vissza esnem ha szedem, sajnos nem így lett.

 

Szerdára megírom a szokásos levelem (kérdéseimmel), beadom, leveszik a vért a 7:30 kor és 11 után valamikor megérkezik Prof. Z.M., nem számít hogy 8-tól van a rendelés. Szerda hajnali 4-kor indulás Győrből 7:00-re Debrecen-be érek, 7:30-kor vérvétel, 11-után prof asszony megérkezik, behív, 6 percet kapok, viszontlátásra 2 hónap múlva.

 

Nálatok is így működik a szisztéma ?


Üdv.

Sz.H.

valerya Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1980

Éppen ma fogom megbeszélni az étterem vezetőjével a ballagási menüt. Közben kiderült, hogy lehet, hogy az öcsém sem tud eljönni, mert a műszakjában 3 kollégájának is ballag a gyereke, így lehet, hogy őt már el sem fogják engedni. Mint az előzőekben is írtam, a fiam keresztanyja is visszamondta a részvételt, méghozzá elég gerinctelen módon. Így most kicsit aggódom, hogy mi lesz még. 

Egyébként ma nyelvvizsgázik a fiam angolból, úgyhogy emiatt is izgulok. Közben készítgetem össze a cuccomat a hétfői kórházi beköltözéshez. 

A változatosság kedvéért most a jobb karom annyira fáj, hogy néha alig bírom elviselni és potyognak a könnyeim. Természetesen a fájdalomcsillapító nem használ. 

Előzmény: Reia71 (1978)
valerya Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1979

Szerintem furcsa véletlen lenne,hogy a vírusfertőzés pont akkor ért volna véget, amikor a gyógyszert éppen abbahagytam szedni. Már a hányás előtt napokkal gyötört a fejfájás, beszedtem egy doboz fájdalomcsillapítót, valamint fájt a gyomrom és hányingerem volt. aztán amikor abbhagytam a gyógyszert egy csapásra mindezek elmúltak. Nem hívtam fel az orvosom, Mivel hétfőn fekszem be a klinikára,így majd akkor elmondom neki. 

Előzmény: nand09 (1977)
Reia71 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1978

Sziasztok!

 

Köszönöm a sok infót, közben én is utánanézegettem...hát, jah, herpesz már volt a számon, igaz, ritkán, főleg terhesen....de ezek szerint az már befészkelte magát hozzám, az a citomegalovírus lesz, meg hát nyilván átestem már sok-sok bakteriális fertőzésen is....ma beszéltem az immunológus dokival abban maradtunk, hogy ha nincs semmi panaszom, akkor a helicobakterral sem teszünk most semmit....a kézfejfájásommal meg a reumatológust zaklassam, és pont. Hozzá akkor menjek, ha panaszom lenne.

Ennyi. Anyumnak sincs sjögrenje a vére szerint, "csak" reumás artritise, de ezt eddig is sejtettük. Jópofa volt, mert mondta neki a dokinő,  hogy nyugodjon meg, nincs sjögrenje, mire anyum flegmatikusan közölte, hogy ő eddig sem volt ideges. Hát, tényleg nem volt az! Irigylem is érte mindig!

No, akko mindenkinek kellemes, tünetmentes hétvégét!

Valerya, hogy álltok a ballagási előkészülettel? Vagy ne is kérdezzem?

Én tegnap eljutottam odáig, hogy számba vettem az etetésre váró vendégeket:) Ennyi elég is volt egy napra!

 

nand09 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1977

Valerya: nekem is volt hányingerem az imurantól, amikor elkezdtem szedni, de én akkor kaptam rá valami erős(ebb) hányinger csillapítót, így aztán aránylag gyorsan hozzászokott a szervezetem, most már meg sem kottyan. ;-)

Én amúgy még mindig gyanakodnék a helyedben egy vírusos fertőzésre, mert mi van, ha tényleg akkor ment át rajtad a fertőzés, aztán pont amikor elhagytad az imurant, akkor gyógyultál ki a fertőzésből? Erre nem gondoltál esetleg? Én azért még tennék egy próbát az imurannal... (Egyébként most akkor miben maradtatok a dokival? Megpróbáltok egy másik gyógyszert?)

Előzmény: valerya (1973)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1976

helicobacter két hét fromilid és mellé még egy szar antibigyó és ki van irtva , nekem is volt ....ki lehet birni!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (1975)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1975

Reia! pörgés ezerrel nállam, nátha nem akar múlni, netes melót találtam és fialtatom a pénzem, mos t ennyi ,aztán hosszasabb leszek,,, alakulok mint egy pupos gyermek.

Előzmény: .ETNA. (1974)
.ETNA. Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1974

A chlamydia pneumoniae és a mycoplasma pneumonie BAKTÉRIUMOK, ezek a baktériumok egy spec. antibiotikummal (pl. Fromilid) kiírthatóak, kb. 2 hetes kúra, mellé feltétlenül kell valamilyen Normaflore + sok joghurt, hogy a bélflóra ne sérüljön!

 

Ha az IgA pozitív, akkor éppen zajlik (perzisztál) a betegség, vagy valami ilyesmi. Ha az IgM pozitív, akkor egy hirtelen fellépő fertőzésről van szó, amikor pedig az IgG pozitív, akkor azt jelenti, hogy a szervezeted már átvészelte a fertőzést és az immunrendszered elkezdte az ellenanyagot termelni az adott baktérium ellen, amivel "összetalálkozott". Ez ugye azt is jelenti, hogy VOLT ilyen baktérium a szervezetedben!

 

Valami miatt általánosan, vagy éppen csak időlegesen (pl. hosszabb betegség, műtét, vagy gyógyszeres kezelés stb. miatt) gyengébb immunrendszer esetén képes ez a két baktérium garázdálkodni. Pl. okozhatnak asztmatikus (asztmával könnyen összekeverhető) tüneteket, nehézlégzést, köhögőrohamokat, köhögést, eltérést a mellkasröntgenen stb. Totál tuti biztos, hogy nincs tennivaló???? Az IgA határeset azért felveti szerintem azt, hogy talán x idő múlva arra a baktériumra újból meg kellene nézetnie a véred a dokidnak!!!

 

A helikobaktert a gyomorfekéllyel összefüggésben szokták emlegetni.... a többiről gőzöm sincs, de persze az Ig... jelentésekben is csak kb. 80 %-ban vagyok biztos:-) A  chlam. és a myco. baktériumokkal kapcsolatban viszont az infóm tuti!

Előzmény: Reia71 (1972)
valerya Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1973

Biztos, hogy a gyógyszertől voltam rosszul, mert mióta nem szedem elmúltak a tünetek. Már másnál is okozott ilyen hányós tünetet ez a gyógyszer. 

Az általad feltüntetett értékekből annyit tudok, hogy a CMV az egy vírusfertőzés,a chlamydia és a mycoplasma általában a lyme baktérium társfertőzéseire utal és a tüdőt támadja, a helico a gyomorban van, az is baci. Nekem is csináltak ilyen légzéses tesztet. Bele kell fújni egy kis zacskóba néhányszor és az alapján is meg tudják állapítani a baci jelenlétét. Ja, és éhgyomorra kell mennni. 

 

Előzmény: Reia71 (1972)
Reia71 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1972

Ja! Azt nem is írtam, hogy megvan a postinfekciós leletem, de fogalmam sincs, mi micsoda benne, a doki csak a helicobacter miatt aggódik és elküld majd valami kilégzéses izére, de azért vannak itt még fura pozitívok is, mint pl:

 

 - CMW IgG-AT

 

 - Chlamydia  pneumoniae

 

- Mycoplasma pneumonie IgG és IgA - határeset!!! ( nah, ez vajh akkor micsoda is? )

 

- EBV-VCA IgG

 

- EBV- EBNA IgG

 

- helicobacter pylori ( erről már hallottam )

 

Szóval ezek pozitívak, de a dokinő szerint ezek nem fontosak, csak a helicoval kell foglalkozni.

Hát, nem tudom..

 

Reia71 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1971

Sziasztok!

 

Valerya. azért én beszélnék a dokival, aki a gyógyszert adta. Lehetett ez a hányósdi akár egy gyors lefolyású vírus is, nem? Kisebbikemnek pl. mindig fáj a feje, ha vírusos baja van vagy lázas, a hányás is lehet attól is. De persze lehet a gyógyszertől is:( Szóval én tutira azonnal hívám a dokit, hogy mi legyen.

Mindenképpen jobbulást neked!

Babos, örülök, hogy te is jobban vagy.

Én is gyűrtem az elmúlt heteket, de mostanra elfáradtam, megint ingerült és morci vgyok a melóban is és sajognak a kézfejeim, néha a lábfejem is. Szerencsére nem éles fájdalom ez, de azért zavaró, nah! Még azt sem tudom megállapítani, hogy mim fáj, a csontom vagy az ízületem vagy mim.

De mondjuk ez legyen a legkisebb bajom!

Várom a hétvégét, mert az alvás az atidepi ellenére sem sokat javult:( Éjszaka élek, reggel meg aludnék 9-10-ig, amit nem lehet meló mellett, gyerek mellett.

No, azért remélem,a  többiek is jobban vannak, azért ilyen nagy a csend itt:)

Előzmény: valerya (1969)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1970

remélem jobb lessz a kórházi kúrád és jol leszel! én benyaltam egy kis náthát , ez van most, ilyen sem szokott lenni de birható, tüsszögés és taknyozás van , majd kikurálom,

Előzmény: valerya (1969)
valerya Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1969

Végre valaki, aki jól van. 

Én ezt nem mondhatom el. Úgy tűnik, nem bírom szedni az Imurant. Az utóbbi időben írtam ide is, hogy sokat fáj a fejem, aztán a gyomrom is elkezdett fájni, sokat volt hányingerem. Tegnap reggel aztán iszonyú fejfájás közepette legalább 10-szer hánytam. Utána szinte geész nap csak aludtam, fel sem bírtam kelni. Így aztán tegnap nem vettem be a gyógyszert. Ma már kicsit jobban vagyok, de gyógyszert ma sem vettem be. A fejfájásom szinte teljesen elmúlt, hányinger egy kicsit még van és a gyengeség. 

Előzmény: Törölt nick (1968)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.09 0 0 1968

ELtelt a Húsvét, pfuj ma a sok locsoló alig vártam ruhát cseréljek zuhi és hajmosás , elvoltam nem volt semmi gond, lehet csoda történt? akármi is legyen az de jobban vagyok,   remélem ti is jol, jobban vagytok...cupp

Reia71 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 1967

Valerya, én a szememmel jártam így, és a szteroiddal....volt lézeres látásjavító műtétem, 2010-ben, még épp a tünetek megjelenése előtt, ergo még egészséges feelingben. Utána  6 hónapig, fokozatos leszokással adtak szteroidos szemcseppet, én szépen abbahagytam a fél év végén, másfél hónapig okés volt, aztán jött ez a szemszárazság, allergia, gyulladás...úgyhogy újra adtak szteroidos cseppet, csak gyengébbet...de mikor azt is befejeztem, hát, újrakezdődött minden....de a doki nem írt fel több cseppet, csak sima, gyulladáscsillapítót....kellett 2 hónap, mire elviselhető lett a műkönnyel, zselével, allergiás cseppel:(

Szóval tudom, hogy nehéz lejönni a "szerekről", de azért kitartsát hozzá, néha meg kell próbálni, szerintem, hátha egyszer csak sikerül.

Én most, ezekben a pihenős, alvós napokban annyira jól voltam, hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszereimet:)

Mindenkinek hasonló élményeket kívánok!

Előzmény: valerya (1966)
valerya Creative Commons License 2012.04.08 0 0 1966

Nem hirtelen hagytam abba az antidepit, hanem mindig felezgettem a tablettát,így több hétig, fokozatosan jutottam el, hogy már nem vetttem be egyet sem. Gondolom, mostanra kiürült a szervzetemből és így reagáltam. Úgy tűnik, ebben a pillanatban ez is kell. 

 

Mindenkinek erőben és egészségben gazdag ünnepeket kívánok!!!!

Előzmény: Reia71 (1965)
Reia71 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 1965

Sziasztok!

 

Először is, mindenkinek áldott, békés ünnepet kívánok! Meg tünetmenteset is, ha lehetne...

Valerya, azért az antidepit sem lehet csak úgy, hirtelen abbahagyni, szerintem, Abban is kell a fokozatosság. Mellesleg, ne bánd, hogy nem megy nélküle, még jó, hogy van, ami segít legalább. Én is jobban viselem azóta a tüneteimet is, magamat is, meg a sorsomat is:)

Kell, hát kell!

Ez legyen a legkevsebb, szerintem.

Nekem a házidokim írta fel a Betagent, majd a fülész és a neurológus megerősítette, hogy ő sem tudna mást felírni. Hogy ettől-e vagy magától, minden esetre a  szédelgős tüneteim csökkentek...hidegfrontra és havibaj előtt rosszabb, meg ha fáradt vagyok, vagy túl nagy a zaj körülöttem, az zavaró.

Igyekszem azért én is sokat pihenni, mert fáradékony vagyok.

De tényleg ezt még elviselem, jobb, mint szédelegni, fájni és ilyesmik.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1964

Tegnap én is sirtam egy sort , kipanaszoltam magamból mindent a másik tesómnak , vagy 40 percet bünnyögtem neki telefonon, ma már virágos kedvem van , pedig szépen ki voltak sirva a szemeim, de ugy éreztem akkor megkönnyebültem,,,szóval ez van ....neked meg kitartááááássssss...

Előzmény: valerya (1963)
valerya Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1963

A testi tünetek ugyanúgy megvannak (fájdalom, fáradtság). Az antidepi azt nem befolyásolja. De tegnap volt egy nagy sírásos kirohanásom, ami miatt úgy gondoltam, hogy jobb, ha segítek magamon, mert ez így nem lesz jó. 

Örülök, hogy jobban vagy. Maradjon is így!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (1962)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1962

az AD elhagyása miatt voltál szarabbul? én kezdek jobban lenni, nem tudom minek köszönhető, ma pörögtem de el is fáradtam, aztszem ennyi elég is volt,  nem hajszolom magam, sőt a fáradtság ami a legkésőbb fog elmulni, itt bömböl a zene fülembe és nem zavar ami régebb ki tudott hajtani a világból, szal nem tudom mi van de egyre jobban , vagy a roce hatása most kezd megjönni vagy passz,,,,ha roche akkor ősszel még nekifekszem egy kúrának hogy legyen végre mindennek vége...na pussz nejtek...

Előzmény: valerya (1961)
valerya Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1961

Sziasztok!

csúfos kudarcot vallottam az antidepi abbahagyásával kapcsolatban. Tegnap volt egy csúnya kiborulásom,így muszáj volt újra elkezdeni  a családom és saját magam érdekében. Pedig milyen büszke voltam magamra, hogy ez nekem a gyógyszer nélkül is megy. Aztán kiderült, hogy nem igazán jól viselem, hogy fizikaialg egyre jobban leépülök. szóval, kis adagban, de megint elkezdtem szedni. 

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1960

Lyme » A sclerosis multiplex a Lyme-kór: Anatomy of a fedél-up

Talán a legnagyobb folyamatos orvosi botrány az elmúlt száz évben az a tény, hogy már 1911 óta ismert, hogy a sclerosis multiplex a baktérium által okozott, és hogy az egészségügyi létesítmény fedett ...  na ettől majd betojtok ,ajánlom minden beteg olvassa el és ne csak a betegség miatt hanem más miatt is!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1959

nekem is fel volt dobva a meniere szindróma ,mert szédülgettem, betaserc gyogyit irtak fel de nekem nem használt , egy hónapot szedtem...de a doktornő szerint csak lehetett meniere a tünetek kezdetekor, utolag jó hogy nem használ a gyógyszer sem...két év után már...

Előzmény: valerya (1958)
valerya Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1958

Ezt a gyógyszert ki írta fel Neked? én is megyek, ameddig bírok, de másnap a testem benyújtja a számlát. Tegnap elégg sokat mentem, mert a férjemmel nagybevásárlást végeztünk. Meg neki akartun k cipőt venni, és hát mire találtunk neki megfelelőt, hát a lábam lejártunk. Így aztán ma úgy mozgok, mint egy rokkant. A fejfájás sem akar elmúlni. 

Előzmény: Reia71 (1957)
Reia71 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1957

Valerya, nekem kellett 2-3 hét pihi, kaptam emelt xanaxot, amitől rém jókat aludtam, lévén, úgysem vették hasznomat máshol, és elkezdtem szedni a szédülésre a Betagent ( betahisztin, más néven is fut, ez egy olcsóbb változata ), aztán szép, fokozatosan elmúlt a dolog. Illetve néha van rosszabb, szédelgősebb napom, havibaj előtt, hidegfrontra, de sokkal jobb most.

Mondjuk az is kellett hozzá, hogy csakazértsem hagytam el magam, csak annyit feküdtem napközben, amennyit muszáj volt, ha jobban voltam, azonnal felkeltem, takarítgattam, sétálni mentem...arra kellett vigyáznom, hogy ne forgassam hirtelen a fejem és ne nézzek hirtelen másfele, mert akkor szédültem. Fura mód egy idő után ülve éreztem a legjobban magam, állva az alacsony vérnyomás kínzott, fekve meg megint forgott minden.

Úgyhogy ücsörögtem és keresztrejtvényeket fejtegettem:)

A Betagent amúgy a mai napig szedem, csak már nem 3X1 a legnagyobb dózisból, hanem 1X vagy 2X 1, attól függ, hogy érzem magam. Lassan abba is kellene már hagyni a házidoki szerint.

Egyébként kicsit az antidepitől is agyoncsapott leszek, bevétel után kb. 1 órával, de ez elmúlik később.

Ez a gerinc gyógytorna, amire most járok, ez is egészen jól megmozgat, úgy tűnik, hogy használ. Ez mondjuk a merev ízületeimre és a beállt nyakamra, vállamra  értendő.

 

Nekem nincs diagnózisom, illetve enyhe szorongásos depresszió az, amit fel tudok mutatni ( a tüneteimet leszámítva ), van még egy kis csontritkulás, meszesedés, kiphozis és csigolyaösszecsúszás. Autoimmun betegséget nem találtak:)

Mondjuk már több doki is elmondta, hogy ez sajnos nem jelent semmit, mert évekkel később is kimutathatnak valamit, amit én már most érzek esetleg.

De azért valamilyen szinten megnyugodtam, hogy pl. a szcintigráfia szerint a nyálmirigyeim működőképesek, ettől nagyon féltem, hogy nem lesznek azok!

Hogy a szememmel mi lesz, nem tudom, most épp rendetlenkedik, ha kenem Tobradexxel, ha nem...reggel a legrémesebb.

Előzmény: valerya (1955)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1956

tudom, csak rámentem válasz gommbal és igy irtam

Előzmény: valerya (1955)
valerya Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1955

Reiatól kérdeztem, hogyan gyűrte le ezt a szédülős, nem beszélős állapotot. 

Előzmény: Törölt nick (1954)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1954

Nah itt vagyok! voltam a voll-os doktornőnél, hát a boreliám nem akar ki gócolódni a balarcomból, a tarkómból és kp idegrendszerből, szal még itt lapul, lehet egyből az agyba kéne nyomatni a rocephint, beszéltem szlávik dokival egy nagy genya, meghazudtolta azt amit a videoban elmondott,,,a videot megnézhetitek ha érdekel a lyme fórumon mert nagyon érdekes,,,valerya nem tudom mit szeretnél hallani , de aztszem én még fogom folytatni a kezelést keresk másik irányt és másik orvost is , lehet komplexebb kezelés kéne , van egy labor ahol ki tudják mutatni az alfajokat és az alpján kell-enne kezelni , tehát nemcsak egy séma szerint, tehát ne szedjünk 10x doxit , vagy minot. hanem szedjünk mást is, külföldi protokolt választottam és találtam egy dokit is rá, de labort csak április végén tudok csinálni mert addig megy le a hat hét...ez a labor drágább de nem külföldön van, és a doki is korlátozott számban vállal beteget....szal a lászló kórházban ott aztán gyártanak majd lyme beteget rendesen....

Előzmény: valerya (1952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!