...azért kezdem jobban tisztelni, a rézműveseket (meg az árak is valahogy érthetőbbek), mert elég sokat lehet molyolni vele, ha azt akarod, hogy ki is nézzen valahogy..
...még a tűzhelyen is jól mutat...alig várom, hogy a fedő miatt szóljon a fémnyomó...... a peremezések is jól sikerültek.....hát csoda, hogy tetszik..??
Igen, éppen az a gond, hogy nem értem amit írsz, ezért kérdezek másokat. Semmi bajom veled meg tiszetelem a tudásodat, de nehogymár még te légy felháborodva azért, mert ki mertem jelenteni, hogy rengeteg hibával írsz, és még néhol elég zavarosan is.
Ha már a saját oldalad, legalább az alcímeket helyesen írd le benne. "Ujjbab" elnézést, hogy meg mertem említeni, ezt az "egyszrű" hibádat.
Nekem meg lehet nehéz a felfogásom, de nem hiszem hogy már úgy születtél, hogy tudtál mindent a szeszfőzésről.
Én az 1.5-öst csak 2mm-es fúróval böktem át,de nekem nagyszerűen működik.De ez egy elég nagy teljesítményű égőfej lehet,az enyém (sacc)legalább 9kW.Mondjuk az is igaz,hogy előzőleg a 1.5-ös fúvókával,PB-vel kicsit sárgán égett,nem tudtam elég levegőt adni.Vettem hozzá egy gyári vezetékes gázhoz való fuvókát,de azzal a belső kőr meg sem gyulladt.Ezt fúrtam fel.
Nem onnan vagyok. Bocs, én azt nem mondtam, hogy nem változik a gáz minősége. Változik, de szűk fűtőérték határok között. Én arra mondtam nemet, hogy a földgázba belekevernének valamit.
... te ugye nem a gázművektől vagy.??...bocs, de sajnos nem egészen így van, (habár így kellene lennie)...sok budapesti háztartásban tudnának mesélni, a szinte naponta változó gázminőségről.., láng szine, ugyanannyi teavíz hosszabb idő alatt forr fel, meg ilyesmik...és ez nem a készüléked hibája...
...1.5-ös volt és 4-esre fúrtad??, ...bakker, ezt elfúrtad (qrtad)!!..., csak 20-30%-al nagyobbra...1.8-2mm-re kellett volna...és a levegőállítóbilincsel beszabályozni...
A Szőllősi féle szűrűt tehát a hűtőcső kifolyója alá kell tenni, és hagyni hogy belecsepegjen az alszesz? Ilyenkor annal tele kell lenni hideg vízzel, a közepére meg tegyek egy kávéfiltert? és ha azalszesz vegyül a hideg vízzel, akkor utána még ki tud folyni olyan állapotban a hideg vízből hogy nem vegyül a kettő?
Bocs a sok kérdésért, csak biztosra akarok menni, és a snapszmester.try.hu magyarázása egy kicsit logikátlan és sok kérdést vet fel, még ha a lényegét értem is ( ez gondolom a rengeteg helyesírási hibának köszönhető ).
Szóval megköszönném ha valaki válaszolna a kérdéseimre.
nálam a vadkörte főzéskor, ami az elején jött le kozma olaj az körte illatú volt, ahogy az ujjamon szétdörzsöltem. Aztán később már inkább büdös volt mint körte illatú.
Nekem akkor volt gondom kozmaolajjal, amikor egészben cefrézett szilvát több hónap után főztem. A kozmaolajat leszedtem, mégis.... Mióta "fórummódra" cefrézek, főzök, semmi gondom az opálosodással, igaz 45 százalék alá nem nagyon szoktam higitani. Valahol olvastam, hogy a pálinka opálosodási hajlamára hatással van a cefre "kora", a korosabb cefréknél az elpusztult élesztősejtek miatt nagyobb az opálosodás veszélye.