Keresés

Részletes keresés

ZOZICSKAHURBINYEK Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39298

Merkaptánt.

Előzmény: Tucso69 (39295)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39297

...nehogy má megsértődj pajti, csak azt akartam érzékeltetni, hogy nagyon bátor voltál, amikor majdnem a 3-szorosára fúrtad...én nem mertem volna..

 

...tudod, kis lépésenként (lépcsőnként)...

 

...más!...lehet, hogy megvolt a 100.-ik, mert az előbb, mintha nem vártam volna 5-percet..!! 

Előzmény: szilvakukc (39291)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39296

Nagyon botár vagy hogy így ki állsz a véleményed mellett. A szevög értésed azrt rendben van?

 

Azt hittem minden ok, a többség egész jól elboldogult.

Előzmény: Kormoss (39282)
Tucso69 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39295

Szagosítót kevernek bele...

Előzmény: Taganka (39280)
nabiti Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39294

Szép és igényes munka ! Gratula !!

 

A hűtővel összeszerelt  (távlati) képet is  fel tudnál tenni ?

(... mert egyelőre nemvilágos minden részlet számomra) 

 

/Mozzillán bejött a szerkesztő fejléc !!! Szuper !!/

Előzmény: bobi51 (39287)
Tucso69 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39293

Szia!

Érdekel még hordó?

Előzmény: 63golden (39020)
obsitos3 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39292

Ha nem égett rendesen 2 körül,lehet,hogy a csap áteresztőképessége kicsi.Az viszont,mivel ipari csap,húzós.

Előzmény: szilvakukc (39291)
szilvakukc Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39291

Tudom, hogy szellemileg visszamaradottnak nézek ki, de a lépcsőn azért én is egyenként megyek fel.

Előzmény: bobi51 (39274)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39290

...nem-nem, az sárgaréz..

Előzmény: kupeci (39286)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39289

...azért kezdem jobban tisztelni, a rézműveseket (meg az árak is valahogy érthetőbbek), mert elég sokat lehet molyolni vele, ha azt akarod, hogy ki is nézzen valahogy..

kupeci Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39288

Csak azért kérdeztem hogy miből van az éjjelilámpád alja, mert olyan jó vörösréz színe van! :))

Előzmény: bobi51 (39287)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39287

...még a tűzhelyen is jól mutat...alig várom, hogy a fedő miatt szóljon a fémnyomó...... a peremezések is jól sikerültek.....hát csoda, hogy tetszik..??

kupeci Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39286

Az éjjelilámpád alja miből van? :))

Előzmény: bobi51 (39285)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39285

..."jó, hogy az ágyba nem hozod már be, magad mellé"...

...az egész lakás, rézcsövekkel, meg pálinkafőző alkatrészekkel van tele..!!....méltatlankodik a párom...

...de amikor olyan szép..

kupeci Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39284

Nem boldogúlok a kicsinyítéssel,emilben könnyebb lenne!!

Előzmény: köműves (39271)
vf1 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39283

Ennek a kozmaolajszűrésnek a lényege kb. a következő.

Azt feltételezzük, hogy a főzés elején jön a kozmaolaj java.

A szűrőben a hideg víz az olajat kicsapatja és az a folyadék tetejére felúszik. 

A szűrő kialakítása miatt nem tud átfolyni a következő szakaszba, mert ugye az átfolyás alul van az olaj pedig lebeg a tetején.

Bár a rendszer, a szűrő felmelegszik, az olaj már nem oldódik vissza.

Ez az én elméletem, magánvélemény. 

 

A fogalmazásra tényleg vigyázhatnál. 

Előzmény: Kormoss (39273)
Kormoss Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39282

Igen, éppen az a gond, hogy nem értem amit írsz, ezért kérdezek másokat. Semmi bajom veled meg tiszetelem a tudásodat, de nehogymár még te légy felháborodva azért, mert ki mertem jelenteni, hogy rengeteg hibával írsz, és még néhol elég zavarosan is.

 

Ha már a saját oldalad, legalább az alcímeket helyesen írd le benne. "Ujjbab" elnézést, hogy meg mertem említeni, ezt az "egyszrű" hibádat.

 

Nekem meg lehet nehéz a felfogásom, de nem hiszem hogy már úgy születtél, hogy tudtál mindent a szeszfőzésről.

Előzmény: snapszmester (39279)
obsitos3 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39281

Én az 1.5-öst csak 2mm-es fúróval böktem át,de nekem nagyszerűen működik.De ez egy elég nagy teljesítményű égőfej lehet,az enyém (sacc)legalább 9kW.Mondjuk az is igaz,hogy előzőleg a 1.5-ös fúvókával,PB-vel kicsit sárgán égett,nem tudtam elég levegőt adni.Vettem hozzá egy gyári vezetékes gázhoz való fuvókát,de azzal a belső kőr meg sem gyulladt.Ezt fúrtam fel.

Előzmény: szilvakukc (39259)
Taganka Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39280

Nem onnan vagyok.  Bocs, én azt nem mondtam, hogy nem változik a gáz minősége.  Változik, de szűk fűtőérték határok között.  Én arra mondtam nemet, hogy a földgázba belekevernének valamit.

 

Előzmény: bobi51 (39276)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39279

Hát nem vagyok egy Grécsi László, de ha értenéd nem zavarna a helyesítási hiba.

 

"és ha azalszesz vegyül a hideg vízzel, akkor utána még ki tud folyni olyan állapotban a hideg vízből hogy nem vegyül a kettő?"

 

Neked meg fogalmazás gátlásod van!

Előzmény: Kormoss (39273)
bevontelektroda Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39278

 

  Nálam a kalkuláció kb. 200-400FT/liter.

  Nem a legenergiatakarékosabb a főzöm.

  PB üzem.:D) 

Előzmény: norris53 (39250)
stapika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39277

+1

Előzmény: vf1 (39258)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39276

... te ugye nem a gázművektől vagy.??...bocs, de sajnos nem egészen így van, (habár így kellene lennie)...sok budapesti háztartásban tudnának mesélni, a szinte naponta változó gázminőségről.., láng szine, ugyanannyi teavíz hosszabb idő alatt forr fel, meg ilyesmik...és ez nem a készüléked hibája...

Előzmény: Taganka (39253)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39275

másik megoldás:

az alszeszt beteszed a fagyasztóba pár órára, és utána sűrű szöveten átszűröd.

Előzmény: Kormoss (39273)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39274

...1.5-ös volt és 4-esre fúrtad??, ...bakker, ezt elfúrtad (qrtad)!!..., csak 20-30%-al nagyobbra...1.8-2mm-re kellett volna...és a levegőállítóbilincsel beszabályozni...

Előzmény: szilvakukc (39259)
Kormoss Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39273

A Szőllősi féle szűrűt tehát a hűtőcső kifolyója alá kell tenni, és hagyni hogy belecsepegjen az alszesz? Ilyenkor annal tele kell lenni hideg vízzel, a közepére meg tegyek egy kávéfiltert? és ha azalszesz vegyül a hideg vízzel, akkor utána még ki tud folyni olyan állapotban a hideg vízből hogy nem vegyül a kettő?

 

Bocs a sok kérdésért, csak biztosra akarok menni, és a snapszmester.try.hu magyarázása egy kicsit logikátlan és sok kérdést vet fel, még ha a lényegét értem is ( ez gondolom a rengeteg helyesírási hibának köszönhető ).

 

Szóval megköszönném ha valaki válaszolna a kérdéseimre. 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39272

nálam a vadkörte főzéskor, ami az elején jött le kozma olaj az körte illatú volt, ahogy az ujjamon szétdörzsöltem. Aztán később már inkább büdös volt mint körte illatú.

Előzmény: Kormoss (39268)
köműves Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39271

Üdv itt!

 

Előzmény: kupeci (39266)
deszegregator Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39270

Semmi köze, olvass utána, a kozmás ízhez a cefréd leégetésének van köze.

Előzmény: Kormoss (39268)
deszegregator Creative Commons License 2010.11.06 0 0 39269

Nekem akkor volt gondom kozmaolajjal, amikor egészben cefrézett szilvát több hónap után főztem. A kozmaolajat leszedtem, mégis.... Mióta "fórummódra" cefrézek, főzök, semmi gondom az opálosodással, igaz 45 százalék alá nem nagyon szoktam higitani. Valahol olvastam, hogy a pálinka opálosodási hajlamára hatással van a cefre "kora", a korosabb cefréknél az elpusztult élesztősejtek miatt nagyobb az opálosodás veszélye.

Előzmény: Miklós1 (39267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!