Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12836

Kívánom, hogy még sokáig ne legyen szükséged gyógyszerekre. És légy boldog a hiteddel. A kakukkfű felfájásra kicsit mosolyogtató, de hát nekem nem szokott a fejem fájni. Más bajaim vannak, meg hát már benne vagyok a korban. 

Előzmény: hurvinka (12834)
Rhéman Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12835

Csak rá ne fizess.

Előzmény: hurvinka (12834)
hurvinka Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12834

Ki kell, h ábrándítsalak... igen gyógyszert /amit annak neveznek itt a földön/ nem szedek. Már az öregek is megmondták, a patika a mezőn van. :)  De eléggé régóta, olyan 18 évesen már elleneztem a gyógyszereket.

 

Nem kell hozzá sok szakértelem, hiszen a nevében is benne van: VEGYszer. Mindnek van lecsapódó mellék hatása, amiket a vese, máj nem tud lebontani, aztán ha sok lesz belőle, jön a rák. pld.: Ha fáj a fejed, nem Algopyrint kell enni, hanem Kakukkfűvet. :) 

 

Előzmény: Rhéman (12832)
Rhéman Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12833

Vannak dolgok, amiket tudok, vannak, amiket gondolok. Ezekből következtetéseket vonok le. Igyekszem hétköznapi szavakkal, mindennapi példákkal, egyszerűen leírni, ezért biztos kissé elnagyolt, pontatlan a kép, amit festek. A következtetésein csak vélemények, amíg az igazságuk be nem bizonyosodik. Leírom, mert vélemény szabadság van. Akkor, ha nem értesz egyet, vitatkozz, mert ellenvélemény szabadság is van. De szabad egyetérteni is. :D

Egyre többször olvasok olyan véleményeket, melyek direkt, vagy indirekt formában elítélik a műtrágya alkalmazását. Ha megkérded, miért ítélik el, sokszor azt a válasz kapod, hogy CSAK!, vagy „Mert káros!”

Futnék egy kört ebben a témában, egyelőre csak a nitrogén esetén.

Kezdjük:

A genetikai információt, mely szinte minden sejtben megtalálható az élőlényekben, nukleinsavak tárolják. Szokásos rövidítésük RNS, és DNS. Ezek a hosszú molekulák a DNS esetén 4 viszonylag egyszerű molekula összekapcsolódásával jönnek létre. Az RNS esetén is 4 alkotóelem játszik szerepet, ebből három azonos a DNS-nél szereplőkkel. Ezek a legó szerűen összekapcsolódó alkotó molekulák kivétel nélkül tartalmaznak nitrogént.

A nukleinsavak információi alapján fehérjék épülnek fel. A fehérjék aminosavak, hosszú molekulává történő összekapcsolódása révén jönnek létre. Az örökítő anyagok tartalmazzák, hogy milyen sorrendben kapcsolódó aminosavak alkossanak fehérjéket. Az aminosavak mindegyike tartalmaz amino csoportot. Ez HNH-, azaz egy nitrogén, két nitrogénnel, és a szabad vegyérték kapcsolódik az aminosav többi részéhet.

Megállapíthatjuk, hogy minden élőlény szervezetének felépítéséhez nélkülözhetetlen a nitrogén. A növényekéhez is.

A jó hír az, hogy nitrogén van bőven, mert a levegő több mint 70%-a nitrogén. A rosszhír, hogy a növények ezt közvetlenül nem képesek felvenni.

A talajból, főképpen nitrit-, nitrát- és ammónium-ionok formájában lévő nitrogént tudják a növények feldolgozni. Vannak olyan növények, melyek szimbiózisban élnek nitrogénmegkötő baktériumokkal, ezek baktériumok közreműködésével jutnak hozzá a légköri nitrogénhez. A pillangósok például így működnek.

Nem nehéz belátni, hogy ha nem olyan növényt termesztünk, mely nitrogén megkötő baktériumot tartalmat, akkor egy idő után a talaj felvehető nitrogén tartalma elfogy.

A természetben ez nem fordulhat elő, mivel az elhalt növények bomlása vissza juttatja a talajba a felhasznált nitrogént, és a körforgás kezdődhet, előröl.

A hagyományos állattartással párosult kisgazdaságok esetén, megfelelő vetésforgóval, és a szerves trágya felhasználásával kivédhető a nitrogén hiány.

A körforgás, persze elnagyolva: a növény a szervezetébe beépíti a talajban található nitrogén egy részét, az állatok megeszik a növényeket. Emésztésük során részben hasznosítják, részben kiürítik.

A fehérjék bomlása során aminosavak keletkeznek, melyeket az állat összeépíthet saját szervezetének, vagy tovább bontja. A további lebontás során nagy mennyiségben keletkezik például karbamid, ez a vizelettel ürül. Persze nem csak ez történik, mert például a köszvény is a sok fehérje fogyasztás, és az elégtelen lebontás következménye, de maradjunk a karbamidnál.

A karbamid egyike volt azoknak az anyagoknak, melyez élő szervezetből, vizeletből, sikerült előállítani, de nem tudták ásványi anyagokból szintetizálni. Ezért úgy gondolták, hogy egyes vegyületek előállításához az élet speciális képessége kell. Az elmélet a Vis Vitális, azaz életerő elmélet. A vegyületeket szét is osztották szerves, és szervetlenekre. A szervesbe sorolták azokat, melyek előállításához, az akkori nézet szerint az élet ereje volt szükséges.

Friedrich Wöhler egy német származású vegyészmérnök az 1800-as évek elején előbb oxálsavat, később karbamidot tudott szervetlen anyagokból szintetizálni.

Piszkálják is a szerves kémikusokat, hogy vizeletből lett az egész szerves kémia.

De térjünk vissza a körforgáshoz. A kiürülő karbamid, a maga sok-sok nitrogénjével (NH2-CO-NH2) a trágyával visszakerült a talajba.

Mi van manapság. A termény ipari feldolgozásra kerül, a városok piacaira viszik, és, ha nincs mesterséges visszapótlás, akkor a talaj nitrogénben szegény lesz.

Mit csinál az ember?  Ipari méretben karbamidot gyárt, és műtrágya formájában visszajuttatja a talajba, azt, amire szüksége van.

Miért nem lehet használni a karbamidot??!  Butaság, lehet csak mértékkel.

 

Rhéman Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12832

Akkor talán az a jó, ha soha nem veszel be semmi gyógyszert, kivéve a gyógyteákat. 

 

Több 100000  vegyszer van, honnan tudod, hogy mind ártalmas?

 

Ez a féktelen vegyszer ellenesség nagy butaság.

 

 

Előzmény: hurvinka (12831)
hurvinka Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12831

Bármilyen kémiai anyag bevitele mitől is lenne egészséges az ember számára? A tehén legel ilyet?

Szerintem pedig a vegyszertől hamarabb meghalunk, és vegyszer nélkül a fizikai ellenálló képességed, immunrendszered is erősebb lesz. Túlnépesedés pedig nincsen, kérlek nézz utána h a föld meglévő hasznos területei milyen arányban látnák el az emberiséget megfelelő, hangsúlyozóm jó minőségű élelmiszerrel.

Előzmény: alfi13 (12821)
hurvinka Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12830

Van már itthon is génmódosított vetőmag. A Monsantó vagy egyéb vegyi gyár testvérei, vagy leányvállalatain keresztül, vagy egyéb hivatali megkerülésekkel már nálunk is bent vannak. Nem beszélve a szél általi beporzásokról, ami a Románia melletti magyar földeket már jó ideje fertőzi. Ez van. :(

Előzmény: Lunni (12814)
hurvinka Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12829

Én figyelem őket egy ideje. Az NWO jobb keze a népirtásban. 

 

hurvinka Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12828

Ámen... nem is szóltam, ha ennyire kényes a téma. :)

Előzmény: Lora1213 (12802)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12827

Húha. Teljesen felizgattam magamat, ahogy olvastam :D. De tényleg. Lehet félreértettél, mert én nem azt mondtam, hogy mi a jó, ahnem, hogy mifele halad a világ. és az egyelőre nem az elnéptelenedés és az éhínség (legalábbis nem a fejlődő és fejlett országokban.)

 

Az autóiparról szerintem ne vitatkozzunk többet, mert nem ide való. Igazad van, hidrogénes hajtásról már kitalálták, hogy nem a legjobb és nem is valószínű, hogy ez lesz az alternatíva. Ez csak egy példa volt arra, hogy amikor a hidrogént még jónak találták, akkor arról beszéltek, hogy amíg a benzin nem lesz 800 ft, addig nem lesz értelme áttérni. De full elektromos autót már most kapsz 7millióért újonnan, 20-30 év múlva pedig már sokkal fejlettebb technológiák lesznek.

 

Az oltásokkal kapcsolatos hivatalos közleményeket belinkelhetnéd, mert tényleg érdekel. habár a rák nem egy vírus, ezért nem teljesen világos, amit írsz, de arról olvastam, hogy a rákos megbetegedések közel 40 %-át vírusok okozhatják. De ilyen, hogy rák vírus, nincs.

 

A h1N1-ről sem tudom milyen hivatalos publikációt olvastál, hogy az egy mesterségesen gerjesztett dolog. De remélem a chemtrail-ig nem jutunk el.

 

A kőolaj pedig mindig is érték lesz. A legnagyobb butaság, hogy beleöntjük az autóba és elégetjük. Ha az autók áttérnek más üzemre, a kőolaj elég drága lesz ahhoz, hogy Dubai sem fog csődbe menni. A műanyagok, a krémek alapanyaga, és még rengeteg dolog kőolajból készül, így fogják mire használni.

A hidrogén meg hiába gyakori, üzemanyaggá tenni nem olyan egyszerű.

 

Nem biztos, hogy az a méreganyag, amit a GMO-s kukorica termel, rád is káros. A tűztövis termését pl a madarak megeszik, de az emberre enyhén mérgező. Pedig a tűztövist nem is génmódosította senki.

 

A GMO-s növényeket sem úgy termelik, hogy belefecskendeznek egy kis rovarölőt, hanem a természetben más növényekben előforduló géneket használnak. Lehet, hogy te is eszel olyan növényt, ami természeténél fogva termel olyan vegyületeket, amik elriasztanak egyes rovarokat. De ezek általában nem pusztítják ezeket a rovarokat, hanem riasztják, vagyis "nem kívánják meg". És ettől neked nem lesz bajod.

 

A Marsra való költözés meg azért még elég messzi dolog, kétlem, hogy most én ezen tudnék változtatni, hogy Amerika mire költi a pénzét. Valamennyire foglalkoztat, de kicsi vagyok én ahhoz, hogy a műtrágyamentes kertem miatt most el is felejtik a Marsot és a kőolajat.

 

A világ pedig már régen kettészakadt. És nem greenpeace-re meg nem greenpeace-re, hanrm arra az 1%-ra, akik irányítják a világot, és a maradékra, akik meg teszik a dolgukat, ahogy tudják. Hidd el, hogy a legtöbb termelő áttérne az ökológia termesztésre, ha meg tudna belőle élni. Ugyanígy az állattenyésztők sem azért ketrecben tartják a tyúkot, mert gazemberek, hanem mert egyrészt nincs olyan szabályozás, hogy nem lehet, másrészt meg így tudnak fennmaradni a piacon. Az a felső 1% pedig magasról tesz ránk. Sőt a következő 1000 évre is, addigra úgysem élnek.

Előzmény: martinland (12823)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12826

Hmm a paradicsom elindította az érvek háborúját :) Jó ez, kell ez, mert így tanulunk újjakat, még akár ebben a topikban is! Nincs ezzel semmi gond, mert akik ide írogatnak azért elég érintettek a témában vagy így vagy úgy!

No, de mindenki maga döntse el, hogy eszik-e pétisót vagy sem :)

Részemről lezártam, én nem szeretem :)

Előzmény: Laci/Zápolya (12824)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12825

Pont erre írtam a kettészakadást. :)

Igen a széklábas hasonlatod sajnos igaz lehet, mert az ember az önző és kapzsi, de lesz a másik félnél is megfeleő eszköz. Látod pont ez a hatalom célja, hogy írtsuk ki mi egymást, vesszünk össze és akkor kevesebb gondjuk lesz nekik, sorolhatnánk az elmúlt évek évtizedek mondvacsinált háborúit.

Viszont itt most nem erről beszélgetünk és nem ez volt a topiktárs célja mikor felvetette a témát.

Rövidre zárva valamit tenni kell, mert a mai ütemben ez sokáig nem tud így menni, csak én abban látom a gondot a részünkről, hogy mi már megkaptuk a problémát és még nem tudjuk a tuti megoldást. Rossz korba születtünk gond már van ezerrel, de megoldás ami működik is nagyon kevés.

Szerintem 3-400 év múlva majd jót röhögnek rajtunk az utódaink, hogy mi ilyeneken vitáztunk. :)

Előzmény: tp329 (12822)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12824

Nem kellene átmennünk a csevegőbe? (Megvan még valahol?)

martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12823

Nagyon sok dologban nem értek veled egyet.

Olvass és láss, tájékozódj már hivatlosan is bejelntették, hogy aki anno gyermekbéulás ellen kapott oltást  (40-50 éve) az egy teszt volt és rák vírust is kapott. Nem én mondtam ez hivatalosan elismert tény!

A H1N1 vagy a madárinfluenza emberi változata is teljesen mesterségesen megalkotott dolog és tesztelik az emebriségen. Ukránok elég jól megjárták néhány éve, ők voltak a teszt patkányok. :( Néhány éve ezeket még én is hülyeségeknek tartottam, de mára nagyon sok dologot hivatalosan is elismertek és mi mindenről nem tudunk még.

A GMO-s növényekkel azért vigyázz, szerinted nem káros az emberre, amikor a kukoricát úgy manipulálják, hogy elpusztítja a kukoricmolyt lényegében méreganyagot termel ellene. Azt bizony te megeszed és az emberre gyakorolt hatását még senki sem vizsgálta. Mert minek is tennék. Bill Gates TV riportban bejelentett, amikor ugye alapított egy gyógyszergyárat (fura, neki minek), hogy mit szól a túlnépesedéshez. Válasz: egy védőoltással ez megoldható, nem én találtam ki egyenes adásban mondta, mert ő megteheti. Szerinted mire gondolt?

Van persze nagyon sok alternatív üzemanyag pótló, de mikor fog már működni. Olvass utánna a PEN-ek a világ minden gondja megoldódna vele, de kinek az érdeke. Szerinted Amerika, Dubai stb. szeretne újra lényegtelen ország lenni a térképen, mert olaj nélkül azok lesznek. Nézd meg a Hidrogén kora c. filmet ott elmondják mikor lesz itt hidrogén hajtású kocsi stb. Lényegében soha, az ingyen hidrogént nem lehet pénzé tenni, az van mindenkinek a világűr leggyakoribb eleme. Így minden ország maga gyárthatná az üzemanyagát, de abból nem gazdagszik meg senki, ezért nem is lesz. Az áttérés kérdése nagyon nehéz, mert addig mindek hidrogénes kocsi amíg nincs minden sarkon egy hidrogén kút és addig mindek hidrogén kút amíg nincs több százezer hidrogénes kocsi, soroljam. Ki fogja végre elkezdeni? Amíg az olajmágnások nem tudnak áttálni más gazdagító forrásra addig itt semmi változás nem lesz.

Vannak, igen próbálkozások talaj nélküli termesztésre, működik is, na de megint rossz az irány. Nem a fenttarhatóságra törekszünk, hanem a kizsákmányolásra. Amerika nem a Föld megmentésébe öli a pénz, hanem a Marsra való költözés lehetőségébe. Hoppá! Inkább elköltözünk, mint hogy bármit is tegyünk azért, hogy újra élhető legyen a Föld! 1-2 ezer év múlva már nem tudják majd az "emberek", hogy mi volt az a FÖLD???

Köszönöm én ebből a világból nem kérek, inkább szeretném a régi jól bevált módzsereket visszahozni, ami működött is.

Szerintem ebben a kérdésben a világ két részre fog szakadni, csak az a kérdés ki marad a végén, mert nagyon nem mindegy!

Előzmény: anegytech1 (12820)
tp329 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12822

Már, bocs, de nem tudsz benne lenni a szűkítésben. Ha a sok éhes városi (akikről most azt írod, hogy majd rossz lesz nekik) megindul a kerted felé törött széklábakat lengetve, mihez kezdesz? Gondolod, hogy szép csendesen éhen halnak?

Nem lehet ezt ennyire leszűkíteni.

A permakúltúra és társai egy zsákutca, íróasztal mellett kitalált teóriák, amiből páran (akik hirdetik) jól megélenk. Aki csinálja?

Az, amiről ők beszélnek már létezett, élt így az emberiség, tessék elmenni a múzeumba és szemlélődni. No, ezekkel a csoda művelési módokból pont úgy lehetne élni!

Biztos azt szeretnék? Nem hiszem.

 

Az elcserélhető, eladható plusz volt az, amitől megindult az emberiség gyarapodása. Direkt nem fejlődést írtam, mert ki tudja. Ez a plusz (mind termelés, mind fogyasztás terén), ami élteti jó ideje az emberiséget.

Ebből nem lehet egy ici-pici szelettel visszalépni. Megtermeled magadnak a zöldségféket és? A többi? Energia, ruházkodás, víz? Szerszámok? Ha meg mindent magadnak akarsz, akkor az napi 24 óra és évi 365 nap és csak egyszer jöjjön közbe valami bibi, akkor VÉGE! Tessék visszanézni, hogy milyen éhinségek voltak csak az elmúlt 150-200 évben csak az ország területén!

Természetesen lehet/kell törekedni, hogy a lehető leglassabban haladjunk a lejtőn és fontos dolog a Föld védelme és jó dolog, ha valaki tud/akar magának termelni, de célszerű a kerítésen túlra is látni!

Amúgy meg, ha nagyon szó szerint vennénk a dolgokat, akkor a gyűjtögetés az egyetlen elfogadható természetközeli módja az életben maradásnak. Bármilyen célzott mezőgazdasági termelés durva beavatkozás a természet rendjébe!

Előzmény: martinland (12815)
alfi13 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12821

Ez a film csak egy dologról akar meggyőzni  hogy a mértéktelen menyiségben bevitt kémiai anyagok halálosak az ember számára. Ezt tudjuk azért kell betartani a vegyi anyagokra ráírt adagolási menyiségeket és az élelmezési határidőket.

Vegyszerek nélkül valószínüleg hamarabb éhen halnánk mert nem lenne megfelelő mennyiségű élelmiszerrel.

 

Előzmény: hurvinka (12801)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12820

Azért nem írtam oda, mert egy általánosítás. Én is városban élek, de van kertem is, szeretem is. Belvárosban nőttem fel, mégis. Sokan vannak, akik beleszületnek egy apró eladhatatlan lakásba és akár munkájuk miatt nem tudnak kertbe költözni (ismerek ilyet). Olyat is ismerek, aki menekülne be a városba a kertjéből, mert unja. Szóval nem mondanám, hogy a városiak röhögnek a kertben termelőkön, és én sem fogok röhögni, ha egy városi nem fog tudni enni 30 év múlva. Bár miért ne tudna? Talán 30 év múlva bezárnak a tescok? Mire a benzin eléri az 1000-1500 forintos árat, addigra lesz alternatívája. Mert az üzemanyaggyártóknak sem fogja megérni 5000-ért eladni a benzinz, mert kb senki nek fogja megvenni. A benzin addig eladható, amíg veszik. Ha megnézed, azóta, hogy hirtelen megugrott a benzin ára, nagyon kis mértékben csüökkent a fogyasztás, sőt most elkezdett ismét emelkedni. Van viszont egy határ, amikor drasztikusan csökkenni fog a kereslet, kb 1000 ft-nál és akkor életbe fognak lépni az olyan alternatívák, amik már most is léteznek, csak egyelőre drágábbak a benzinnél (mint pl hidrogén hajtás). De CGN-ről, LPG-ről biztosan hallottál, földgázból pedig még több van, mint kőolajból, így nem lesz probléma a váltás. Már most is sokan földgázhajtásra váltanak.

 

Az emberiség nagyfokú szelektálását nem tudom miből vetted észre, amikor kb 15 év alatt egymilliárddal nőtt a népesség. Az oltások is elősegítik a fennmaradsát. Pl Angliában egyre többet nem adatják be az oltást, mert az is rossz dolog, így nagymértékben megnőtt a járványok száma. Ahol a legtöbb ember használja az oltásokat, ott ezek a betegségek nagyon ritkán fordulnak elő. Ha szelektálni akarnának, nem adnának oltást. A gyógyszeripar egy külön téma egyébként, az nem a szelektálásra megy, hanem az üzletre.

A kaja sem a szelektálásra megy, nem is értem, mit értesz ezalatt. Az, hogy minden sz@rt megeszünk, az a mi hibánk. És nem a szelektálás miatt találták ki a műtrágyákat sem, hanem azért, hogy minél több élelmiszert tudjanak termelni.

A GMO-s növények pedig az emberre nem károsak, a természetes egyensúlyt boríthatják fel.

És vannak bizony olyan helyek, ahol talaj nélkül termelnek, sőt a zöldségek nagy részét már így termesztik, de a jövő pont a talaj nélküli termesztésé. Én sem örülök neki, mert nekem nem ez az álmom, de a tény az tény.

Én pont azt látom, hogy nem folyik szelektálás, ami miatt hatalmas a népesség és egyre nagyobb lesz. Persze nem egyszerű szelektálni, mert a mai világban nem divat fejbe lőni egymást, de háborúból is jóval kevesebb van. Ezért inkább a születések számát korlátozzák Kníában, míg nálunk próbálják növelni azt.

Előzmény: martinland (12815)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12819

Ezt is ajánlom mindenkinek:

 

https://www.youtube.com/watch?v=GNU8IJzRHZk

Előzmény: martinland (12818)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12818

Lehet nem is érti mindenki miről beszélek, azoknak akiknek új az a szó, hogy permakultúra: http://vimeo.com/78527630

Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12817

Nincs rá garancia! (Mondjuk a génmódositás piszkosul drága és elég macerás eljárás. Ezért az "olcsó" vetőmagok biztos nem direkt génmódositottak. De nincs kizárva, hogy GM növények pollenje nem kavart-e bele a megporzáskor.)

 

Nem az olajkészlet a szűk keresztmetszet, hanem a termőföld humusztartalma. A növények nem csak műtrágyában betett anyagokból állnak. Akkor nem is kellene föld a termesztésükhöz. (Bizonyos növényeket termesztenek most is talaj nélkül, de nem általános!)

Előzmény: Lunni (12814)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12816

Talán még nem, de a Pio.... cégről már halottam hasonlót, hogy bevették őket a buliba.

 

Sok mindenkinek ajánlom ezt a kicsi kis gyüjteményt. Nézzétek meg mit esztek és csodálkozzatok. Ha csak a fele igaz akkor is nagy a baj!

 

http://www.gmokisokos.hu/  csak egy e-mail kell hozzá és kapod kitől kell ugymond félned.

Előzmény: Lunni (12814)
martinland Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12815

Persze igazad van, de azt nem írtad ide, hogy azt is mondtam, hogy a városiaknak nagyon rossz lesz. Ma még ők röhögnek ki ha beszélsz nekik a permakuktúráról, 30 év múlva pedig mi röhögünk ha nekik nem lesz mit enni.

A többieknek:

Én egy szóval sem írtam, hogy tudom, hogy mikor fogy el az olaj, persze lesz még 40-50 év múlva is csak nem 400 Ft lesz egy liter hanem 5000 Ft. Pont ez a lényeg benne, hogy minél jobban le tudjanak húzni minket. Az is igaz, hogy nem tud mindenki majd kertet, földet venni szerezni, de ők lesznek akiknek rossz lesz és pont ők azok akik, most ezt nem látják be. Könnyű a Te....ba vásárolni, de közel ezen múltik bukása. Nem is beszélve arról, hogy mit tesznek a kajánba, mármint a tietekbe :)

Mostanában ugrásszerűen megnőtt azok száma akik kezdenek másként gondolkodni vagy legalább próbálkozni. 4-5 éve még elenyésző volt ez a szám. Ez lesz-e a helyes út, majd kiderül nem tudjuk, de azt látjuk, hogy 50-100 évvel ezelőtt működött. Persze most már lassan 7 milliárdan vagyunk és nem tud mindenki majd önellátó lenni. A nagyhatalmak szerint nem is kell, szerintük az emberiség megfelelő létszáma 1 millárd. Beszélhetnénk Bill Gates kijelentéseiről és még sok más nagypénzű hatalom vágyó egyénről, csak én úgy vagyok, hogy szeretnék benne maradni a szűkítésben. Már most folyik az emberiség nagyfokú szelektálása még ha nem is látják sokan, pl oltások, kaja stb. Ez persze egy külön téma évekig beszélhetnénk róla. Szerencsére mára eljutottunk odáig, hogy az iskolában fél évet szentelünk az élhető világ tanítására, és ha hiszitek ha nem nagyon sok gyerek igen fogényok a témára és ők a mi jövőnk, akik már másként fogják és akarják majd csinálni. Most nem egy falusi iskoláról beszélek, mondjuk ott is lenne mit helyretenni a tudásban, hanem az országunk második legnagyobb városának a egyik belvárosi iskolájáról. Már van olyan kifejezés, hogy "Ökoiskola", a jövőt nekünk kell kitaposni velük és nekik és a mi gyerkeinknek, sajna nem lesz egyszerű!!

Előzmény: anegytech1 (12796)
Lunni Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12814

egyetértek, én se akarom megváltani a világot, de hogyha egészségesebb ételt tehetek az asztalra a családnak akkor már megérte :)

 

régebben már felmerült, de ugye az otthon kapható magok nem génmódosítottak?

Előzmény: CBNora (12813)
CBNora Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12813

Mondjuk ha anyagcseretermékeinket is visszaforgatnánk, nullára éppen eljuthatnánk...

Én sem mondom, hogy soha semmi műtrágya, de ami szerves hulladék keletkezik a kertben, az ne égessük el, hanem forgassuk vissza, és igyekezzünk a talajt, mint életközösséget megtartani, legalább a mi saját kis területünkön. Világméretekben persze ez nem sokat számít, de talán, ha sokan hasonlóan gondolkodnak, több esély van hosszú távon környezetkímélő technológiák kidolgozására nagyüzemi szinten is. Tökéleteset nyilván nem lehet összehozni, de ha valami jobb, mint egy másik megoldás, már az is valami.

Előzmény: tp329 (12812)
tp329 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12812

Rádió riportban hallottam egy olajos szakitól, hogy a kőkorszaknak sem azért lett vége, mert elfogyott a kő!Nincsenek csodák, 150 év alatt megnyolcszorozódott a Föld népessége.Az eddig/most használt termőföldek kimerülnek (teljesen mindegy, hogy milyen művelés módot alkalmazunk, csak a sebességen tudunk változtatni), ha ehhez jön még egy markáns éghajlatváltozás is, akkor az önellátásra törekvések nem érnek sokat, talán ideig-óráig valamit segítenek. Minimum a jegyrendszer és a kötelező beszolgáltatás jön vissza és ha itt megáll, akkor még lehet örülni! Roszabb esetben jönnek a háborúk (polgár, helyi, világ).Teljesen téves dolognak tartom az elvakult műtrágya ellenességet, elfeledkezünk a mit, mikor, hogyan hármasról. Egy több évtizede monokultúrában művelt terület, ahol a talaj már szinte csak a növény támasztékául szolgál és csak a műtrágyából él, nem vehető egy kalap alá egy szervesanyaggal jól feltöltött területtel. Az elsőnél nincs más választás, ott a műtrágyára épül az egész, a technológia része. Irdatlan energia és költség lenne azt megváltoztatni. ( Ki fizetné ezt meg?) A másodiknál a műtrágya olyan (lehet), mint az embernél a vitamin tabletta stb. Ha valamiért szükséges, miért ne lehetne kiegészítő jelleggel, kismértékben használni? Persze az is rendben, ha valaki mellőzi csak ne dőljünk már be a propagandának! Gondolom a minden "műt" ellenzők nem szednek semmilyen gyógyszert akkor sem, ha betegek, nincs műfoguk, esetleg egyéb protézisük és soha nem is lesz, mert ugye elkötelezettek! Nem utaznak járművön SOHA és mentőt sem hívnak, ha baj van! DE! Főleg gondoskodnak azon területek táperő visszapótlásáról is, ahonnan a kertjükbe került komposzt alapanyagát összeszedték! A betakarítással minden éveben (utána lehet nézni mennyit is) jó adag "táperőt" kihordunk a kertből, ha a saját kertünkben megtermelt komposztot forgatjuk csak vissza, akkor ugye mínuszban vagyunk, ha "kintről" pótolunk hozzá, akkor meg azt valahonann el kellett venni és az meg onnan fog hiányozni! Hogy is van ez akkor?

Lora1213 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12811

Nekem van sok a tavalyiból. Nagyon jól kelt.  Írjál címet.

Előzmény: Laci/Zápolya (12808)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12810

Hát ennél azért sokkal jobb megoldások vannak már :). Nem szívesen mennék mindenhová egy utánfutóval. Az aerodinamikát pedig szépen tönkreteszi ez a batár nagy tartozék. Már a vízzel működő autót is kitalálták, van magyar feltaláló is, de sajnos érthető okokból nem kapnak támogatást ezek a szerkezetek. A gazdásági érdekek mindig előrébb valók, mint a környezetvédelem.

Előzmény: Laci/Zápolya (12809)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12809

Arról nem is beszélve, hogy már kitalálták a faelgázositással működő autókat. (Ez a technológia bármely közlekedési eszközt meg tud hajtani.) Csak nem olyan, hogy beugrok az autóba és már el is indultam.

http://www.gazmegfek.hu/2011/12/06/faelgazositott-autok/

Előzmény: anegytech1 (12804)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12808

Nekem a kaprot még betakarithatóság előtt elvitte a tetű invázió!

(Lenne valaki kedves nekem kapormagot gyűjteni majd?)

Előzmény: anegytech1 (12806)
anegytech1 Creative Commons License 2014.05.23 0 0 12807

*dudi=dugig

Előzmény: anegytech1 (12806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!