Keresés

Részletes keresés

CérnaSzáll Creative Commons License 2008.04.19 0 0 616
Fenistil-csepp, viszketés ellen van, nálunk bejött (de sajna csak orvos írhatja fel)
Előzmény: Törölt nick (615)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 615
Na .. most lenne körkérdésem. Lilla ha ruha van a lábán vagy a karján akkor hozzá se nyúl, még véletlenül sem vakarja, semmi. ha viszont valahonnan hiányzik a ruha akkor véges időn belül elkezdi vakarni és a még heges bőrt pillanatok alatt véresre kaparja.

Na most csak én érzem úgy, hogy nem is viszket neki csak "unalmában" vakarja mert fura a bőre tapintása??? (magamból indulok ki mert ha nekem viszket valamim akkor azt ruhán keresztül is vakarom nem csak akkor ha szem előtt van...)

Nyáron még mindig nem tudom mi lesz a megoldás. Olvastam valami spéci ruháról amiben nem vakarják szét magukat.. ez nem túl meleg nyáron 40 fokban? Ezt hogy lehet túlélni szétvakart bőr nélkül?

(az egészben az a ciki, hogy én most direkt levegőztetni akartam a bőrét ezért is hagytam egy szál bodyban... mert a lába olyan gyönyörűen gyógyult, már alig volt rajta ekcémás folt... a karján sajna még sok van és a törzsén is de legalább a lába elkezdett komolyan javulni... mostanáig... most meg ha akarom ha nem be kell öltöztetnem)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 614
A rohadt életbe... Lilla véresre vakarta ma délutánra a karjait és a lábát... teljesen tehetetlen vagyok...

Holnaptól nem kap HA tápot sem...
csacskamacs Creative Commons License 2008.04.18 0 0 613
Zsazsi!

Én már csak a bőrgyógyászhoz viszem egyből a gyerekorvost kihagyjuk már ilyenkor.
csacskamacs Creative Commons License 2008.04.18 0 0 612
Amikor vért vettek tőle akkor még csak anyatejet kapott és az anyatejbe is átmennek azok a dolgok amiket te megeszel.

Igen speciális vérvizsgálat kell hozzá!

És ha nem javulna 1 évesen elküldenék az immunológiára és ott valami spéci erősítőt szoktak kapni amitől pár évig tünetmnetesek lesznek.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 611
Köszi. Már csak azt nem értem, hogy ha a gyerekorvos szerint gyerekgyilkos vagyok amiért sima tápot adtam Lillának -hátha tejallergiás- akkor a méregdrága HA táp helyett miért nem ezt a spécit írta fel... (megint gonosz leszek de gondolom nem véletlenül...)

Holnap elkezdek telefonálgatni...

(hála a jó égnek Lilla bőre javulni kezdett, mintha kezdene hozzászokni a HA táphoz úgyhogy a dolog most már inkább zavaró mint sürgős... igazából a nyártól félek amikor nincs rajta hosszúgatya és kivakarhatja a bőrét... addigra mindenképp ki kell találnom valamit)
Előzmény: CérnaSzáll (609)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.04.17 0 0 610
Kristófnak is ilyen helyeken van, hajlatokban egyáltalán nem
és most, hogykicsit náthás, elkezdett megint pöttyösödni, áááááááááá
Előzmény: Törölt nick (606)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.04.17 0 0 609
nekünk eü térköteles, így egy doboz 220 Ft, Kristóf reggel-este iszik belőle kb.3-3 decit, és egy doboz 1 hétig jó (amúgy csak sima receptre 1200 pénz, na az kicsit húzós volt)
Előzmény: Törölt nick (603)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 608
HA antireflux tápot kap, én már tejet, tojást nem eszem. másból kifolyólag néztek vérképet, és IGe szintet, ami 30,4 lett, ez duplája a normál maximumnak, de azt mondják nem tejallergia. gyerekorvos szerint akkor spriccelő hasmenés is lenne.
beöltöztetni nem szoktam, szobájában hideg van, és csak egy rugi van rajta, éjszakára már bodyt sem adok rá, nehogy a meleg okozhassa.
valami speciális vérvizsgálatot kell kérni, amibél konkrétan nézni tudják, hogy mire allergiás? amúgy atópiás a bőre, nem ekcémás, egyenlőre.
Előzmény: csacskamacs (605)
rollller Creative Commons License 2008.04.17 0 0 607
konnyu am ugy nem allergiasnak lenni vervizsgalatnal, hogy meg sose evett semmit anyatejen/tapszeren kivul, enyem a mai napig nem mutat semmit se vervizsgalattal, se borprobaval, megis olyan pollenallergiaja van tunetszinten, hogy ihaj
(a 6 hos vervizsgalat meg tenyleg total ertelmetlen), hozzataplalasnal tejfeherjet minel kesobb, allergizalokat minel kesobb, ez az elv
Előzmény: csacskamacs (605)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 606
Szia!

Lillának SOHA nem volt gond a hajlataival, teljesen atipikus helyeken jelennek meg nála a foltok... pl. vádli, kar. Könyök, hónalj, térd: Soha. Akinek ekcémás a gyereke mind azt mondja, hogy nem ekcéma, az orvosok meg azt, hogy ekcéma. Szerintem allergia vagy ekcéma... hót mindegy... a lényeg, hogy javuljon valamitől.

(propolisz... na meg szerzek majd ilyen kecskés szappant, hátha...)
Előzmény: zsazsi30 (604)
csacskamacs Creative Commons License 2008.04.17 0 0 605
Szia!

HA-s tápszert nem próbáltátok már?
Vettek tőle már vért? Abból kiderülne talán mire allergiás.
Ja nálunk még gond volt hogy nagyon beöltöztettem és így a hajlatokban neki is piros volt a bőre.

Az én fiam 6 hós ekcémás és most lett meg a vérvizsgálat eredménye, hogy nem allergiás semmire. Most tünetmentes.
Szerintetek mit nem adhatok neki a hozzátáplálásnál?
Előzmény: zsazsi30 (604)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 604
sziasztok, bocsi a belepofért, olvaslak titeket. az én babámnak is borzalmas a bőre. 3 hós, most vmi spéci krémmel kenjük ,ettől egész jó neki, csak a hajlatokkal van gond, ott folyton vörörs, néha sebes is.
nekünk irt fel a gyerekorvosunk Nutrilon Pepti 1 tápot, hogy megpróbáljuk, hátha allergia, de a mindent megevő gyerekem ezt nem volt hajlandó megenni. amúgy ez egyáltalán nem drága, receptre háromszázvalahány ft volt 450gr.

Előzmény: Törölt nick (603)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 603
Szia! Köszi:) Ez a tejfehérje allerhiásoknak felírt tápszer mennyibe kerül? (ld. ing és gatya?). A HA-s is jó húzós (havi 5e Ft napi 2 deci reggeli ital mellett kicsit sok...) ez gondolom még annál is húzósabb. Lehet ezen valahogy spórolni?(ha szakorvos írja fel stb.). Köszi:)
Előzmény: CérnaSzáll (602)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.04.17 0 0 602
HA tápszertől Kristófnak is vacakabb lett a bőre, azóta Nutrilon pepti 1-est kap, ami a tejfehérje allergiásoknak van (bár az allergiavizsgálat szerint nem allergiás a tejfehérjre, de most már maradunk ennél, nem kísérletezgetünk).

Mi az, hogy nem ad beutalót az orvos? Szerintem is keress másikat, és készülj rá, hogy nagyon sokára tudnak csak időpontot adni a vizsgálatokra.
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 601
(ja... és most keresgélek új gyerekdokit mert ez nagyon gáz)
Előzmény: Törölt nick (598)
Zorka_ Creative Commons License 2008.04.16 0 0 600

Szia,

engem érdekelne.

Előzmény: Weah_ (597)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 599
Engem érdekelne... elküldenéd emilben légyszi? (publikus). Köszi:)
Előzmény: Weah_ (597)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 598
Sziasztok!

Lilla bőre megint ramaty. Majdnem az egész testén vannak pörkök (kivéve az arcát és a kezeit...).

Vakarni nem vakarja magát csak ha nincs rajta nadrág (akkor is inkább szórakozásból ahogy én látom). Nyáron mit lehet szerintetek ez ellen tenni? Iszonyú meleg van nálunk a lakásban, nem öltöztethetem fel mert hőgutát kap... de akkor szétvakarja a lábát :(

A gyerekdoki nem adott beutalót se a gasztroenterológiára se allergiavizsgálatra. Mert minek. Tök jó. Én meg nem merek neki egy csomó új kaját adni. Nem eszik tojást (sárgáját sem), a banán megint tiltott, halat, jogurtot nem is tudom mikor merjek neki adni. Tápból most HA-t kap (2 hétig simát kapott, attól nem lett rosszabb a bőre... a HA után viszont szó szerint bedurrant... de mintha kezdene hozzászokni). Glutént már kap, gyerekdoki határozottan cáfolta, hogy attól lenne (keveset kap és van, hogy hetekig egyáltalán nem mert figyelem, hogy akkor javul-e a helyzet de semmi különbség).

A propolisz továbbra is működik bár most iszonyú sokáig tartott amire elkezdett javulni a helyzet (szerintem mert anyatej helyett most tápot kap) de a propolisz mellett legalább nem lett rosszabb... (ez egy csodaszer... tényleg... nem tudom milye van Lillának de tökéletesen működik...).

Most azon filózok mit adjak neki a HA táp helyett... kell neki ez a fehérje meg a kálcium meg nem tudom mi ami a tápban van... meg pszichésen is jó neki a reggeli cumizás...

(Mondjuk szerintem megint jön egy újabb foga... de az durva lesz ha minden fognál tiszta pörsenés lesz...)
Weah_ Creative Commons License 2008.04.16 0 0 597

Sziasztok!

4 hete kipróbáltunk a lányomnál egy szappant, ami nagyon bevált, ezért gondoltam ajánlom nektek is. Először szépen letisztította a nagyon csúnya foltokat kb. 1 hét alatt, aztán a kevésbé csúnyákat is, újabb egy hét alatt, és azóta gyönyörű a bőre, olyan mintha nem is lenne ekcémás. Mindenki teljesen csodálkozik, doki, védőnő..

Azelőtt max. 2 napig volt nagyjából szép a bőre, ilyen hosszú ideig soha.

Szóval nagyon tudom ajánlani.

A szappan egy házi készítésű szappan, kecsketejből, amit a készítőtől lehet telefonon megrendelni.

Ha érdekel valakit, leírom a pontos nevét, és hogy honnan lehet rendelni.

Eleon_ Creative Commons License 2008.04.11 0 0 596
Koszi, ezt mar csak kesobb olvastam. Mar megrendeltem a FLP-tol. Ma megyek erte, egy kis feluleten probalom majd akkor csak ki, ahol friss karmolas van, hatha legalabb azt segit gyorsabban begyogyitani.

Előzmény: CérnaSzáll (595)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.04.10 0 0 595
First-öt nem ajánlják ekcémás bőrre, mert szárító hatású.
Előzmény: Eleon_ (594)
Eleon_ Creative Commons License 2008.04.10 0 0 594
Ide is beirom, hatha valaki ismeri:

Egy kerdessel fordulok hozzatok: tobben irtatok mar itt, hogy hasznaljatok az aloe vera first sprayt. Belinkelnetek legyszives, hogy pontosan melyiket is? A google kidob mindenfele talalatot. Gyogyszertarban lehet kapni?

Probaltatok mar ekcemas borre? Nagyon elvakarta a fiam magat, friss veres marasok vannak rajta, erre jo lenne ez a spray?

Koszonom!

Kesztyu temaban arra jutottam, hogy megvettem a gyogyszertarban a legkisebb meretu pamutkesztyut (kis felnott meret), es ravarrtam egy hosszu ujju polojara, az ujjak veget pedig levagtam, hogy tudjon fogni. Ma delutan tesztelem, ha bevallik nehany napig ebben lesz.
Eleon_ Creative Commons License 2008.04.09 0 0 593
Sziasztok!

Nem tudjatok, hogy hol vehetnek 2-3 evesre valo pamut (vagy pamut-elasztan) 5 ujjas kesztyut? Vagy esetleg lehetne-e valahol csinaltatni ilyet?

Itt Asztriaban mar minden lehetseges helyet vegigjartam (uzletek, gyogyszertar, gyogyaszati segedeszkozok...), de nem lehet ilyen kis meretben 5 ujjas pamut kesztyut kapni.

A fiamnak atopias dermatitisze (neurodermititis) van, es a kezen a legrondabb. A kezfeje, a csukloja belulrol, es az ujjai kozott rettenetesen viszket neki. Zoknit szoktam rahuzni, ugy kevesbe viszket, es nem tudja elmarni, de igy nem tud rendesen fogni. Kivagott zokni is sokszor segitett mar (a labfejet kivagom a zokninak, plussz a huvelyk ujjanak kivagom oldalt , igy legalabb a kezfeje es a csukloja takarva van, de az ujjai kozt tovabbra is el tudja vakarni).
Nagyon rossz allapotban van most, es az oviban ugye nem tudnak ra figyelni annyira, igy mindig veres kezzel jon haza.
Koszonom, ha van valami otletetek.

Eleon
Kardemumma Creative Commons License 2008.02.23 0 0 592

Szuper! :)

(Fújni végülis bármikor elmehettek, ha jöjjének tünetek, de reméljük a legjobbakat)

Előzmény: rollller (591)
rollller Creative Commons License 2008.02.22 0 0 591
koszi a kerdest, tegnapra lett eredmeny, mert volt egy kis gikszer a leletek korul, na de a 6. szulinapjara a gyerek ajandeka a tejmentes dieta megszuntetese lett:)
persze annyira nem kerek a dolog, mert egy enyhe laktozintolerancia gyanusnak tunik, de majd meglatjuk a folyamatos tejbevezetesnel a tuneteket (nagyon reg volt laktozvizsgalat, az nem mutatott semmit, de nagyon kicsi volt a gyerek, nem ment tul jol a fujas, de ha annyi a baja, mint nekem, azzal sok gond nem lesz, tejet mi amugy se iszunk)
Előzmény: Kardemumma (583)
Kardemumma Creative Commons License 2008.02.22 0 0 590

Tejfehérjeallergiás gyerek után kétéves kor fölött jár az emelt családi pótlék, mint tartósan beteg gyerek után. Gasztroenterológus szakorvos állítja ki az igazolást, a MÁK-nál kell kérvényezni. Évente van felülvizsgálat, a szerencsések kinövik.

A MÁK ECSP-os határozatával lehet igényelni az önkormányzatnál a közgyógyigazoványt, amire a szükséges tápszert, táplálékkiegészítőket felírják.

cukory Creative Commons License 2008.02.21 0 0 589
Mi Szécsénybe járunk a Kovács doktornőhöz! Ő sima gyerekorvos!
Amit a banánról írtál, az érdekes! Szerintem ha már sokat megevett belőle, és nem volt semmi baja, akkor már nem is nagyon lesz! Ugyanis az én Danikám eg kiskanállal kapott belőle, egy édeskeveset, és már estére nagyon beteg lett tőle!
A dokink azt mondta próbáljak egy pici cukrot beletenni a tápiba, hátha jobban megeszi majd úgy! Hisz az anyatej is édes! Mondjuk nekünk nem volt ezzel gondunk, egyből elfogadta! Az is igaz, hogy csak lassacskán! Először keveset szopika után, majd egyre többet és többet! De nekem nem az volt a baj hogy kevés a tej!
Az is lehet hogy neked nem is ételallergia miatt jön elő szegényen az ekcéma mint nálunk, hanem fém allergiája van!
Ez az emelt családi engem is érdekelne, én is csak itt ott hallottam róla pár szót, mint például, hogy allergiás gyerekek szülei kaphatják, de kell róla orvosi igazolás, meg azt hiszem hogy 8000 ft pluszt jelentene, csak azt nem tudom, hogy hány éves kortól van ez az egész! Mert mintha valahol azt olvastam volna, hogy 2 éves kor után lehet igényelni, mert addig kinőheti a dolgot a gyerek! De ez lehet hogy hülyeség! És abban bizti vagyok, hogy a laktóz érzékenyek kaphatják!
Előzmény: Weah_ (587)
cukory Creative Commons License 2008.02.21 0 0 588
Hát remélem hamar túl leszünk a dolgon! Eddig még nem voltunk ezzel a problémával csak a gyerekorvosnál, de most már nem halogathatjuk, mert a napi 6-8 fosi egy kicsit sok, és nem nagyon akar gyarapodni sem Danikám!
Az időpontal kapcsolatban, érdekes volt, ugyanis felhívtam a kórházat, és mondtam hogy időpontot szeretnék! Rákérdeztek, hogy mi a panasz, elmondtam, majd amikor meghallották hogy a gyerekem már 2 hónapja hamenéses, egyből szóltak a főorvosasszonynak! Ő pedig azt mondta, hogy mivel csak áprilisra kapnánk időpontot, és a Dani már akut esetnek számít, jobb lenne befeküdni, de tolni kellett ezt 1 héttel, mivel ezen a héten ő nem volt bent! Bár megkérdezte, hogy mennyire van rossz állapotban már a kicsikém! Nagyon rendesen voltak! Kedvesek és segítőkészek! Remélem ez a kórházban is így lesz majd! De eléggé idegőrlő ez a hét! A várakozás nagyon rossz! Mindenképpen beszámolok milyen volt a kórházban!

Csilla
Előzmény: szesztre (586)
Weah_ Creative Commons License 2008.02.21 0 0 587

Szia!

Igen, mi Salgótarjánba járunk, dr. Tranker Margithoz. Ő talán a bőrgyógyászati osztály vezetője.

Mi ismerősön keresztül jutottunk hozzá, és szerintem nagyon aranyos.

Ti hová jártok?

A banánnal most már vigyázok, eddig nem mondta senki. De mostanáig rengeteget megevett belőle, és nem vettem észre semmi rosszabbodást. Igazából semelyik kajára sem.

Annyira váratlanul lesz rosszabb a bőre, hiába figyelem a kaját nem tudok semmilyen összefüggést felfedezni.

Ha tippelek valamire, mikor legközelebb kipróbálom, nem csinál semmit.

Nálunk inkább a mosóporváltásnál lehetett egyértelműen észrevenni a rosszabodást, illetve, akkor amikor fém, pl. a body csattja iritálta hosszabb ideig.

Mi is megkaptuk a nutrilon peptit, ez összehasonlíthatatlanul jobb mint a Humana,

de sajnos nem akarja meginni.

A rizstejet arra próbáltam, hogy öntöttem bele, hogy édesebb legyen, de csak a cici kéne. Pedig már mindent megpróbáltam, és éhes is nagyon, de ütögeti a cumisüveget a kezemből húzkodja a pólom, és sír mert már nincs elég tej.:(

De nem adom fel..

Mi ez a magasabb családi pótlék?

Járna azért, mert ekcémás a gyerek?

 

 

Előzmény: cukory (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!