A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
ha vkit érdekelne PASCUCCI CAFFE termék bemutató az jelezze, mert írt a forgalmazó, hogy meg lehet keresni és akkor a törökbálinti helyükön lehet termék bemutatót nézni, kóstolni stb....
Ha másban nem hát kapja meg ugyanazt csak extra minőségben, mert azért a bunkó is megnyalja a száját egy kiváló kapucsínó után és visszajön. Főleg forgalmas buszmegálló mellett van a hely, ha olyat kap, amit máshol nem tudnak, biztos, hogy a buszra várva bemegy és kér egyet minden reggel.
Szerintem a bunkónak elég egy mekis papírpoharas kávé nem hiszem hogy meg tudja különböztetni a kettőt egymástól mivel előtte valószinűleg elszívott egy piros marbit.
Oké, köszi, mivel - mint írtam - én holnap nem leszek a belváros közelében, ezért hétfő előtt nem fog összejönni az átvétel, így aztán ma délutánig-estig még nyitva hagyom a lehetőséget és utána leadom a rendelést.
Magamat is ráírom, nehogy elfelejtsem :-)
Ha valaki még szeretne, akkor légyszi a teljes listát tegye be a hozzászólásba (remélem a topiclakók PgDn -billentyűje elbírja)
Vergnano espresso1882 (fekete):
jobog - 2 db pepppeee - 2 db yorka - 2db javgerg - 2 db blaze73 - 2 db
Akkor tuti, mintha halványan egyszer olvastam volna, hogy kv-bizniszben (is) utazik. Az biztos, hogy az iránta érzett tiszteletem jeléül kipróbálom a kv-ját.
Reggelre be sikerült állítani a gépet a Bonomira, hát...nem lesz a kedvenc ízvilágom, az már egyszer biztos...a DJG által is említett édesség masszívan jelen van egy erőteljes citrusos dominancia mellett...akihez ez közel áll, az szeretni fogja
Krémje szintén, ahogy DJG említette nem vastag, de tartós, utóíze elég sokáig megmarad...
OK, de vegyük már figyelembe, hogy a baristaversenyen mindenki adott anyagból dolgozik. Azaz ott van jelentősége ennek a rovatnak, mert ugyanabból főződik le a cucc. Összehasonlítható.
Na ja, de alatta ott van az íz és egyebek, szal akkor arra adsz egy 0-át.
Ez a barista versenyek értékelőlapjából lett kiszedve, egyszerűsítve.
De ha van jobb ötlet akkor jöhet, azért is dobtam be, hogy véleményt lehessen alkotni a kérdésről. Aztán ha sikerül a konszenzus, akkor az lesz a kávékorzó hivatalos bírálati módszere :)
Namost a Crema színe sz@rt sem árul el az alatta lappangó italról elég szélszóséges helyzetekben. Van olyan KV, aminél a mármár égettnek gondolt crema az általános, van olyan, aminél meg a halovány, világos az alap.
És akkor jól volt elkészítve az ital.
Akkor ilyen esetben miről szól a crema színe rovat? Ad infót? Max kiegészítéssel, hogy világos a crema, de ennél a kávénál ez a természetes?
luigi által adott anyagok alapján nagyjából ez lehetne az értékelési rendszer (persze nyugodtan írjátok meg, hogy min változtassunk, vagy egyéb vélemény)
Az espresso minsőégének értékelése (1 - 6 pont )
A krém színe - (mogyoróbarna, sötétbarna, vöröses árnyalatú) A krém egységessége és tartóssága íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya) Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Amennyiben nem otthoni kávéteszt, kávéház vagy cukrászda, ott még hozzájöhetnének ezek:
Eszpresszónál a fenti értékelés, egyébnél pedig esetleg ez (1 - 6 pont ):
Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! ) Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz) Megfelel hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően) Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés) Hely hangulata, személyzet munkája
Elfogadhatatlan = 0 Elfogadható = 1 Átlagos = 2 Jó = 3 Nagyon jó = 4 Kiváló = 5 Rendkívüli = 6
Szerintem az itteniek közül sokan fognak venni Szarvasi nagynyomásút! Nem drága, viszont magyar. Sid egyből szétszedi, átnézi... Még az is lehet, hogy én is vennék egyet. :-)
Van 50-é egy Family is, igaz alukazános, az nem tudom milyen lehet. Apropó! Egy Family szettre áhítozik az egyik kollégám, amióta megbgűvölte az enyém! Ha van csapj rá lécci nekem!