Köszi, hogy kiírtad, de szerintem nincs közös kapocs a családok között. A Peem-írásmód érdekes, még nem találkoztam ilyennel- egy másik ágon vannak Böhm/Pehm felmenőim, de ők a mai Burgenland területén éltek.
Beer/Peer Márton // Martin Beer/Peer, 1825.- abszolút ráhibáztál, ő az :) Az ő apja, Leopold nincs meg sehol ( illetve az anyja se :P).
Nem, mindegyik Beer/Peer-Ackerlauer/Okerlaur gyerek dunaszerdahelyi születésű volt. Kristóf viszont somorjai volt- egyébként hogy lenne helyes átírni a nevüket a latinból? Beer Kristóf, Beer Lipót, avagy Christoph Beer/ Leopold Beer?- Magyarországon születtek, viszont német nemzetiségűek voltak, német kultúrkörből származtak.
Szia! Házassági, vagy halotti anyakönyvből nem derül ki, hogy kb. mikor születhetett? Egy Leopoldus Josephus Peem született: 1764. Chtelnica, Piestany apa: Leopldus Peem, anya: Anna .... Csak a hasonlóság miatt írtam. A Te Peer/Beer Márton nevű ősöd 1825. okt. 4-én született?
Szia! nem lehetséges,hogy máshol született? Nálam vannak olyan ősök akiknek az első gyerek máshol született mint a többi és olyan is akad ahol ahány gyerek,annyi születési hely(bár ők magyarok és végig költözték Fejér megyét :D).
Én is a familysearch segítségével építgetem családfámat ( nagy előny, hogy képpel is el vannak látva a szlovákiai találatok), viszont az egyik ágnál menthetetlenül megakadtam. A probléma a következő:
Beer/ Peer Lipót keresztelését sehol sem találom az anyakönyvekben: 1802-1827 között Stekl Máriával kötött házasságából több gyermek is született, többek között Beer Márton szépapám. Mindenki megvan, kivéve az apa nem.
Volt egy másik Peer/Beer család Dunaszerdahelyen: Peer József és Holtz Katalin->az ő fiukat Peer Jánosnak hívták, aki a keresztapja volt szépapámnak, valamint az összes többi Peer-Stekl gyermeknek. József leszármazása tisztán látszik: 1780-as születésű, apja Beer/Peer Kristóf, anyja Ackerlauer Julianna. Peer Kristóf-1743 Somorja, a.n.: Häufel Erzsébet.
Kristófnak és Erzsébetnek több fia és lánya született, de Lipót nincs köztük. 'Szerdahelyen csak ez az egyetlen Peer/Beer família élt a XVIII. században, ráadásul valamiféle rokoni szál is lehetett Peer József és Lipót között, ha ennyiszer vállalták a keresztapaságot.
Arra is gondoltam, hogy Lipót esetleg evangélikus lehetett, ezért nem látni a katolikus anyakönyvekben korábbról, de nem, semmilyen megjegyzés nincs a neve mellett, hogy más vallású lett volna.
A családnév összes létező formájával próbáltam keresgélni: Leopoldus Beer, Peer, Bähr, Bär, Per, Peér, Paer, de így se sikerült semmit se találnom
Mi a véleményetek, szerintetek Lipót is a Kristóf-Ackerlauer frigyből származik, csak valamiféle anomália során hibásan írhatták be a nevét valamikor, vagy ki is felejtették?
Esetleg mégis inkább az evangélikus anyakönyvet kéne átlapoznom? Előre is köszönöm a kiokosítást!
Szsztok! Ismét az okosok segítségét szeretném kérni. Korábban megvolt már nekem egy program, / Fastfilm?/ ami segítségével egész egységnyi anyakönyveket tudtam a family oldalról letölteni. Ha valaki be tudná nekem írni a linket, nagyon megköszönném. További szép napot! Skori
Nem,koszonom szepen!Nem tudtam,a detki anyakonyvben szerepelnek a ludasiak,a halmajiak es az ugraiak is,az1700-as evekben.Valahogy az 1730 as evek elejeig van meg,nevmutaotval.De koszonom,egy probat meger,mert tenyleg tanacstalan vagyok,merre tovabb,akkor holnap kikerem azt :)
Elegge nagy : ahogy m egfigyeltem,a keresztelesi ev az adott,hazassagnal neha ? oregitik az emberkeket,halalnal is sokzor bemondas alapjan irjak,h .mennyi idos.Mondjuk 20 ev mar sok,de 3-4 meg siman belefer.Nekem nem tudtok segiteni?:( meg ket alkalommal mehetek most nyaron a leveltarba,aztan par honapig megint semmi:(
Szerintem elég nagy! Nekem közeli magyar ősöknél is előfordult nem is egyszer,hogy ha nem írnak születési évet,csak a halálnál,hogy mennyi idős,évek lehetnek az eltérések.Ott megtaláltam a házasságot,a halált,mind más évvel és a végén megtaláltam a születést teljesen más évszámmal.Szerintem mire meghalnak a rokonok elfelejtik mikor született. :D
Véleményre lennék kíváncsi: van nekem egy Jeckl Fidelis nevű ősöm. A Kerecsendi telepítéstörténet szerint Svábföldről, és Rajna kerületből történtek a betelepítések. Találtam is egy ilyen nevű gyermeket Ertingen településen, még az évszám is majdnem stimmel (3 év eltérés van). Sőt ennek a párnak született egy Tiberius nevű gyermeke is, akit szintén találtam Kerecsenden, igaz itt 4 év az eltérés (halálból számítva). Ha megtalálnám a szülők nevét is valahol a halottak között, mekkora bizonyossággal lehetne kijelenteni, hogy a két szál egy és ugyan az?
Sziasztok!Elakadtam megint :(Megtalaltam egy hazassagot,1775-ben.Vereb Andras 21 eves,,Kovacs Katalin 17 eves,detki anyakonyv,ludasiaknak irja oket,de szulok nincsenek,csak a tanuk feljegyezve.Viszont hiaba keresem,megneztem a halotti anyakonyvet is,aszerint1752,a hazassagi szerint 1754 lehetne Andras szuletesi eve.Viszont ott ilyen nevu gyermek 1736 ota nem szuletett:(A mormon bazisban sem talalom.Van valami otletetek?Most egy kozeli falu anyakonyvet kertem ki,de eddig semmi.Meg ket idopontom van.
sziasztok, korábban vhonnan szert tettem a csatolt prezentációra. a kérdésem az, hogy a benne felsorolt adatokat hol és hogyan lehet kutatni? Gondolom, annál bonyolultabb a helyzet, hogysem megírom, hogy mit keresek, mivel nyilván helyettem ők nem fognak kutatni
de ha pl tudom, hogy xy a z ezred w századában szolgált 1861-ben, akkor tudnak segíteni, hogy egyáltalán van-e erről a századról anyag és ha igen, hol és hogyan tudok hozzájutni?
csak képet enged csatolni
a prezentáció címe Bonhardt Katonadolgok geneológiai kutatások lehetőségek a katonai levéltárakban
sziasztok, segítséget kérnék: van egy párom, ahol a házasságkor (1748) azt írták a menyasszony, Alibán Erzsébet apja nevéhez: Alibánfai Szabó Mihály. Alibán Erzsébetről nem találtam több adatot (szülés, halál), ill. később egy gyerek születésekor sem volt odaírva anyja nevéhez, hogy AE. Elképzelhető, hogy megkülönböztetés miatt lett a házasságkor Alibán (vagy esetleg lemaradt a Szabó)? Mert Szabó Erzsébethez találtam jópár adatot. Tekinthetem 1 személynek AE-t és SZE-t?
Bal oldal,felüről a második.Ha jól látom ő Hlafka,de szerintem nem Adalbert,de lehet,hogy esetleg ad valami támpontot a továbbiakhoz.Van lent egy hosszú sor,ha annak is meg kaphatnám a fordítását.Már megint egy helyben topogok,csak a meglévő adatokat tudom néha kiegészíteni.Pedig már visszatértem a magyarokhoz,a szlovákokhoz,de továbbra sincs semmi előre lépés,csak körbe-körbe.
Zólyom megyét nem ismerem, de Pest megyében voltak külön nemesi és cigányösszeírások. Ezenkivül a megyei közgyűlések jegyzőkönyveiben szerepelnek azok akik más megyéből jöttek és a közgyűlésen elismerték a nemességüket.
Igen ismerem, ez alapján próbálom összeállítani, csak a sisak, illetve a sisakdísz nem látszik rendesen, meg a takarók színe se világos (piros-ezüst/kék?)
Amennyiben valaki nincs benne a 1715-1720-as adóösszeírásokban, de biztos hogy az adott településen élt, akkor róla mit lehet tudni? Valamilyen nemesi rangban élt, vagy ne adj isten cigány volt? Ha jól tudom az utóbbiak sincsenek benne az összeírásokban. A nemeseknek volt olyan összeírásuk, ami megtalálható a neten is? (Zólyom vármegye)