Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47833

Okosan.. :)

Ma a tegnapról maradt zöldséges rizs sajttal,

holnap pizza Margherita, szívsaláta.

Szerdán sült kacsamell, meggyszósz, krokett.

 

Előzmény: homerx (47832)
homerx Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47832

bar nem jon le igazan a keprol, de a fokhagymahoz hasonloan, a voroshagymanal is a kozbulso megoldast alkalmaztam.

Előzmény: nagypapi51 (47830)
beetee Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47831

Ja, ez így van.

Grillre sem hámozom, csak teszem a rácsra.

Minek vele foglalkozni, ha így is - úgy is pucolni kell 1-2 réteget...

Előzmény: öreg_néne_b (47829)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47830

Közbülső megoldás: héjastól keresztben elvágva lapján sütni.

 

Előzmény: öreg_néne_b (47829)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47829

A külső réteg sütés közben ki szokott száradni, nem kellemes enni, így a hámozottat is újra lehet hámozni evéskor.

Előzmény: beetee (47828)
beetee Creative Commons License 2019.03.11 0 0 47828

Miért? Így rusztikus.

Én sem mindig szoktam. Ha valaki megeszi sütés után (pl én..) az simán kinyomja a külső héjból a belül megpárolódott belsejét...

Előzmény: H_G (47827)
H_G Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47827

Előzmény: homerx (47823)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47826

ezek a termesztett izek ize, ize, mit is mondjak, szoval ize...

Előzmény: beetee (47819)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47825

bevegeztetett. nem rossz, persze ilyen izkavalkadban nem igazan lehet kierezni az oszl izet.  leginkabb a szalonna nyomja el. lehet, hogy legkozelebb azzal csinnyan kell banni.

 

Előzmény: beetee (47819)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47824

Itt is ordogien jól néz ki (Bonne chance, Bázakerettye)

 

 

Előzmény: homerx (47818)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47823

melyikre gondolsz?

Előzmény: H_G (47822)
H_G Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47822

És nem kellett volna a hagymát meghámozni? (Ha már így benne vagyunk a kérdezősködésben.)

 

Előzmény: homerx (47816)
szkati Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47821

Inádom jó sok fokhagymával:))

Előzmény: nagypapi51 (47815)
szkati Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47820

Te csak ne reménykedj! Addig élj, amíg jólesik!

Holnapra disznótorost csináltam, amiből ma már ettem. Amikor leöntöm a zsírját, akkor megszűnik minden szag. De addig persze ajtó-ablak nyitva:))

Előzmény: Boszorka (47809)
beetee Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47819

És milyen volt a termesztett izé íze? 😀

Előzmény: homerx (47818)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47818

pssssszt! senki nem tudja! :) olyan ocso' vo't, hogy nem hagyhattam ott. az elmult 20 evben, most vettem masodszor gombat. de kepzeld el, hogy az elozo vetel is ordogszeker volt. kivancsi voltam a termesztett izere.

Előzmény: öreg_néne_b (47817)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47817

Nálad bolti gomba? :o
Itt a világ vége... ;)

Előzmény: homerx (47816)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47816

nekem is osszeallt a husi :) a gombat megpiritom, a husit felszelem, es spagettival fogom talalni.

 

Előzmény: homerx (47810)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47815

Kitűnő lett a borzas, még bedugtam a grill alá, hogy kicsi megolvadjon a sajt.

 

Caipi Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47814

Nagyon finomra sikerült ma a medvehagymaleves.

Utána tegnapi vendégségből elhozott maradékot ettünk. (Baconba csomagolt, sattal töltött csirkemell + hozzá márványsajtos krumplisaláta a Fény utca piacról holmi töröktől.) 

homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47813

amikor svedasztal van, gondolom hetvegenkent, akkor nincs

Előzmény: nagypapi51 (47812)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47812

Palócgulyáshoz nem feltétlen kell a kapor, jó a tárkony is

(megjegyzem a szárított kapor is jó ízt ad)

a Bognár étlapján ma is szerepel a pájsli.

 

 

Előzmény: homerx (47810)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47811

jol nez ki! szeretem az ilyen leveseket.

Előzmény: ZsuR (47804)
homerx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 47810

pajslit csak a bognarban, oriben szoktam volt enni. ket eve mar nem csinalnak, mert atalltak a svedasztalos modellre. ezert szeretnek inkabb ezt kesziteni. persze elso nekifutas. sztem a jovo heten beszerzem hozza a maradek alkatreszeket a bosnyakon, a palocgulyast pedig halasztom egy hettel. ahoz is kell kapor.

a tegnap kivett kecskecombot bepacoltam. fokhagyma helyett medvehagyma pesto adta az alapot, ment bele so, bors, mustar, csili, friss kakukkfu, pici aprora vagott rozmaring (egy nagy ag ugyis megy ra suteskor), hazi fuszerkeverek (ez a zoldsegeket potlando), zsalya. olivaolajjal agyaztam meg neki. tettem ra egy felbevagott fokhagymat es voroshagymat, utana ment ala kb 2-3 deci roze. most meg pacolodik, csak delben kezdem sutni.

 

Előzmény: öreg_néne_b (47806)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47809

Nálunk mindig én hívom meg a még élő barátokat. Sajnos a számuk vészesen fogy. 70.-en még 18 vendég volt, a 80.-on csak 10. Már csak remélni tudom, hogy több kerek már nem jut nekem. Hja az 50-en 36-an voltak, aztán a hatvanat átugrottam. Mi csak kerek születésnapokat ünnepeljük.

Előzmény: ketyo61 (47799)
szkati Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47808

Én is:))

Előzmény: Caipi (47796)
szkati Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47807

Hát pont ezt gondoltam én is:))

Előzmény: nagypapi51 (47805)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47806

Én a gida belsőt gombával és zöldségekkel szaporítanám, jó kis raguleves lenne belőle.

Előzmény: homerx (47803)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47805

Hát, ez kemény dilemma.. :)

Sztem 2 félét készíts, ha belefér az idődbe.

 

Előzmény: homerx (47803)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.09 0 0 47804

Mara es holnapra... hutoszekreny takaritas volt - es finom leves az eredmenye...

 

A maradek megy vissza a hutobe :)).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!