Keresés

Részletes keresés

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.05 0 0 16
szaki_bacsi!
A mostani koncert tényleg nem volt annyira jó, mint a '87-es, '93-as, '94-es, de például a '97-est messze felülmúlta. A közönség egyébként tényleg nem tombolt, de ez végül is nem csak beindulós zene, hanem sokszor jobb csendben figyelni. A '97-es koncerten például annyira érdektelen volt a közönség nagy része (máig sem értem, hogy miért...), hogy „büntiből” még a Budapest sem hangzott el.
Nagyon örültem annak, hogy most a Körcsarnokban előszedtek olyan ritkán játszott felvételeket, mint a Witches Promise, a For A Thousand Mothers, vagy a My God. Másrészt Anderson idén sokkal jobb kedvében volt, mint két évvel ezelőtt. Egy szó, mint száz: az idei koncertre én nem panaszkodom, remekül éreztem magam, pedig idestova 12 éve hallgatok JETHRO TULL-t. (Persze, a magas hangok...hát, ha ő „csak” egy énekes volna, akkor mást mondanék, minthogy ezt elfogadom.)
Bíztató, hogy a következőre eljössz. Úgy legyen!

Üdv.

Előzmény: szaki_bacsi (15)
szaki_bacsi Creative Commons License 1999.07.05 0 0 15
Én is szeretem a Jethrot, 5 éve hallottam először, gyorsan meg is tanultam gitáron a Locomotive Breath-t (na jó, nem a szólót, csak a kíséretet). A 94-es (? nem biztos, hogy akkor volt) szigetes koncert baromi jó volt, a mostani körcsarnokitól viszont lekonyultam. Szar volt, na! A hangosítás mint egy középkategóriás magyar együttesnél, a hely szűk, Andersonnak nem volt hangja (ha megfigyeltétek ahol magasra kellett volna felmennie mindig inkább elhátrált a mikrofontól), és a hangulat sem volt valami parázs szerintem (lenn voltam a küzdőtéren, de az első néhány sor kivételével semmi tombi nem volt). Ja, és a jegy is drága volt (ezért a produkcióért pláne)

Ez persze nem jelent semmit, a következő koncertre is el fogok menni, de remélem azt egy kicsit jobban fogják megorganizálni.

Skizz

Petya Creative Commons License 1999.07.05 0 0 14
bagojj!

Kössz a kiigazítást!
Némi magyarázkodás részemről: a boldog diákévek idején szorgos tagja voltam a ME (NME) - stúdiónak. Volt néhány kazi innen-onnan felvett dalokkal. Többek között egy ilyenen volt fellelhető a "Budapest" nóta is. Gondolom valaki előttem hallás után próbálta leírni a számcímeket, mi meg odasefigyelve elfogadtuk. S mint észrevehető volt, a tudatalattiban is így maradt meg. (A dalt pedig - sajnos - azóta sem hallottam, pedig tényleg nagyon jó.)

Hát, mégegyszer bocsi.

Üdv Mindenkinek,

Petya

Előzmény: Törölt nick (10)
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.05 0 0 13
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!

bandika!
Olvastam a koncertről szóló beszámolódat a Konz. topicban, ráadásul pont azután, hogy én elindítottam ezt. Már vártam, hogy írjál. Nekem megvan a Göbölyös-könyv, sokat forgatom, de sajnos, felesleges példányom nincs belőle. Én is voltam a koncerten – akárcsak '87-ben, '93-ban, '94-ben, '97-ben –, és számomra is tartogattak kellemes meglepetéseket.

toMtOm!
Te jársz Bran-ra? Az is nagyon jó!

dzsokijuing!
A Göbölyös-könyvben vannak fordítások, de szerintem nem túl jók. (Félrefordítás, magyartalan fogalmazás stb.) Engem nagyon érdekelne a '86-os felvétel, mert sajnos azon a koncerten nem voltam ott.
Ha nem találsz fordítót, akkor megpróbálok segíteni.

bagojj!
Szerintem '86-ban voltak itt először. Leveled többi része viszont nagy örömömre szolgált.

Gofry!
Hát, igen. A Körcsarnok nem az igazi, de a Pecsa szabadtér sem volt az. Főleg, hogy Anderson nem szereti a szabadtéri színpadot.

caputo!
Veled sokban egyetértek. Én is nagyon szeretem a „bonyolult” lemezeket (Thick..., Passion..., Minstral...). Kedvenceim talán a Heavy Horses, a Benefit és utána Songs From The Wood, Aqualung, és még sorolhatnám.
Az Under Wraps-szel kapcsolatban is teljesen egyetértek, bár és a Catfish Risingot is a gyengébbek közé sorolnám. A Roots To Branches viszont ismát kiváló.

Várom további válaszaitokat! Kedvenc dalok stb.
Üdv.

caputo Creative Commons License 1999.07.05 0 0 12
Először én is 86-ban voltam Jethro koncerten (asszem' ez volt az első Pesten..). Utána még voltam a "sziget"-en is, kétszer.
Először 83-ban hallottam Tull lemezt, az
Aqualung címűt. Katartikus élményt jelentett..
Én egyébként a Tull "nehezebben emészthető" lemezeit is szeretem, úgy mint a Thick As A Brick, Passion Play, Minstral In The Gallery (Talán innen a Göbölyös féle könyvcím: "Dalnok a balkonon"..?).
De a blues "ihletésű" korai lemezeket is imádom: This Was, Stand Up, Benefit.
(egyébként minden lemezük meg van)
És ami nálam "kilóg a sorból": Under Wraps. Szörnyű rossz lemez SZVSZ..
A magyar fordítás engem is érdekelne (pl. a Thick As A Brick CD borítóján rajta van a teljes szöveg apró betúkkel,
nagy teljesítmény lenne lefordítani)
És hogy mi fogott meg ebben a zenében..?
Nehéz megfogalmazni..Talán az a "kellemes disszonancia" amely nem jellemző más együttesre , talán a fuvolával gazdagított hangszerelés, talán Anderson "rekedtes,bársonyos" hangja, talán az a borus őszies "kelta hangulat" amiből ez a zene táplálkozik....Nehéz megfogalmazni.
Azon viszont mindig elgondolkodom, miért nem játszák a rádiók ezt a zenét... Ennyire "réteg zene" lenne...?

-cap-

Gofry Creative Commons License 1999.07.05 0 0 11
Csatlakozom az előttem megnyílvánulók dicsérő szavaihoz az együttest illetőleg.
Külön örömmel tölti el kicsiny szívemet, hogy a "Hot night in Budapest" valóban nekünk és rólunk íródott, ugyanis volt egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt minden városban más névvel adják elő. Mivel szemlátomást nem ez a valóság, ezúton is megkövetem az együttest...
Egyébként nem éreztétek kissé megalázónak a körcsarnoki színhelyet? Persze lehet, hogy nagyobb létesítmény nem telt volna meg, de mindenesetre így néhol olyan volt az egész, mint egy nagyobbfajta gimnáziumi szallagavató.
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.05 0 0 10
Tudtommal 1984-ben jártak itt, aztán másodszorra 1986-ban. Az említett dalnak "szimplán" 'Budapest' a címe, de még csak a szövegében sincs 'I like to Budapest', sokkal inkább 'Hot night in Budapest'. Ez a dal az 1987-ben megjelent 'Crest of a Knave' című albumon található (ez az a lemez, ami 88-ban Hard Rock/Heavy Metal kategóriában Grammy-díjat kapott, megelőzve a Metallica And Justice For All-ját). A dal szövegéből egyébként kiderül, hogy -addig- kétszer jártak itt, egy hostess csaj ihlette meg Andersont, aki másodszorra már nem volt ott.
Egyébként az említett két koncerten nem voltam (kicsi voltam még ahhoz :) ), azóta viszont mindegyiken (93 PeCsa szabadtér, 94 Sziget, 97 PeCsa szabadtér, 99 Körcsarnok). Nem akarok jelzőket említeni, talán elég annyi is, hogy ennyiszer kimentem, ez mindent elmond. Ahogy megszólalt a 'Budapest', az az őrjöngés...örök élmény.
Előzmény: Petya (7)
vikoca Creative Commons License 1999.07.05 0 0 9
Csatlakozom a rajongokhoz. Tenyleg ugyes muki az Anderson.

Amikor magyar dalszoveget kersz, akkor verses, avagy szoszerinti forditasra ahitozol? Mert szoszerint en forditok - ezen ne muljek. Mp3-akkal lehet honoralni :-)

Előzmény: dzsokijuing (5)
toMtOm Creative Commons License 1999.07.05 0 0 8
Sziasztok!

Persze, én is kinn voltam a koncerten, mivel egy kedves barátom adott egy-két (há, né, ...) JT CD-t úgy kb. 3-4 éve. Aztán egybol megtetszett... Akkor volt egy ír nap fenn, a Jókai klubban, s ott láttam a bandika által keresett könyvet, személyesen Göbölyös árusításában. Persze vettem egyet a havernak, dedikálva, de elobb én is elolvastam. Hát a haver jól odavolt érte. (Akárcsak én lennék egy Mike Oldfield monográfiáért, magyarul:).
Azóta persze nem láttam sehol... Szegény bandika!

Egyébként általános iskolás koromban (úgy a '80-as évek közepén) volt egy testnevelés tanárom, aki rajongott JT-ért. Mi meg jót röhögtünk rajta, mi ez az idétlen dolog. Aztán azóta kicsit megváltozott a váleményem a bandáról.

Hát röviden ez az én JT sztorim...

bandikának meg drukkolok a könyv felleléséhez. Ilyen könyvekbol persze nincs utánnyomás:)...

toMtOm

Petya Creative Commons License 1999.07.05 0 0 7
"1986-ban járt először Bp-en a JETHRO TULL, akkor ott voltam és nagyszerű volt az előadás."

Aztán ebből született egy opus: "I like to BUDAPEST"

Sajnos én nem voltam azon a koncerten, akkor még keveset tudtam róluk. Ma már igen gyakran hallgatom őket. Hiba no, nem lehet megunni az "öreg" "lótenyésztőket"... -))). Ők egy külön kategória. Ennyi.

Üdv,

Petya

Előzmény: dzsokijuing (5)
bandika Creative Commons License 1999.07.05 0 0 6
Jethro Rulez!!!!

Volt valaki a koncerten idén? Baromi jó volt, a Konzervativ lemezklub 2. c topikban irtam rola egy kis osszefoglalot valamikor, aki nem volt, elolvashatja.

Mas: BAROMIRA KERESEM A GÖBÖLYÖS N. LÁSZLÓNAK DALNOK A BALKONON CIMEN MEGJELENT JETHROGRAFIÁJÁT.

Aki tudja, látta, eladná emilezzen !!!!

dzsokijuing Creative Commons License 1999.07.04 0 0 5
Szerintem a három legjobb JETHRO lemez sorrendben: 1. Thick As A Brick (1972), 2. Aqualung (1971), 3. Songs from the Wood (1978)

A sok jó szám közül egyet emelnék ki a Locomotiv Breath ciműt. A gitárrész fantasztikus benne.

1986-ban járt először Bp-en a JETHRO TULL, akkor ott voltam és nagyszerű volt az előadás. A koncertet utólag leadta a P. rádió én azt felvettem kazettára, ha valakit érdekel elő tudom keresni.

Nem tudom van-e valakinek magyarnyelvű forditása a JETHRO számokról , leginkább az Aqualung tizparancsolata érdekelne.

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.04 0 0 4
Üdvözlet!

Bogyó, mivel te benéztél ide és elsőként válaszoltál, a betérők száma már nem lehet 000000! Azért köszönöm a kedves, okos bíztatást... :-(

dzsokijuing, caputo!
Kösz', hogy írtatok. Voltatok a koncerten? Van-e kedvenc lemezetek, dalotok stb.? Írjatok, ha kedvetek van a JETHRO-ról csevegni!
Üdv.

caputo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 3
Jethro.?
nem rock
nem pop
nem beat
nem folk
nem heawy
nem blues
NEM ROSSZ!!! (Életem zenéje!!!!!)

-cap-

caputo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 2
Jethro..?
nem rock
nem beat
nem punk
nem folk
nem heawy
nem blues
NEM ROSSZ!!! (Életem zenéje!!!)

-cap-

dzsokijuing Creative Commons License 1999.07.02 0 0 1
Az egyik kedvenc zenekarom.
bogyó Creative Commons License 1999.07.02 0 0 0
000000 partnert fox majd találni hozzá!!!

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.02 0 0 topiknyitó
Üdvözlet Mindenkinek!
Remélem találok a címben jelzett témához partnereket! (Tudom, nem könnyű...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!