Keresés

Részletes keresés

hgabop Creative Commons License 2019.10.11 0 0 6598

Sziasztok! Köszi mindenkinek!

A kenőcsöt ki fogom később majd próbálni, ha már szabad, nekem mondták hogy nem szabad semmit kenni az elfertőződés miatt, főleg olajos krémet nem. Amúgy jó az összetétele de a varázsdiót nagyon hiányolom belőle. Kár hogy az a régi egyszerű kis varázsdió kenőcs megszűnt.

Szóval a beszámoló amit ígértem: a nospa semmit sem ér, az ülőfürdő nagyon jó, egészen addig a 15 percig ameddig benne ülök... Vettem be paraffin olajat, engem egy evőkanál pár óra alatt iszonyúan meghajtott, hiába lett könnyebb a dolog a fájdalom utána ugyanaz az embertelen. Úgy vagyok utána órákig mint a chilis barátunk, csak én nem ettem egy gramm csípőset sem... Régen volt belső aranyér gyűrűzésem is, hát az ehhez képest éppen csak kis kényelmetlenség volt. Olvastam egy külföldi fórumot ahol külsővel műtöttek mind ugyanezekről a tűrhetetlen görcsös fájdalmakról számolnak be. Gondolom nem vigasztal senkit túlságosan, ahogy engem sem. Szerintem ha ezt tudom, inkább kihordom lábon azt a kettőt, de mostmár mindegy. Ez pokol. Reménykedem hogy nem fog ez olyan sokáig tartani, de azért már olyan naív sem vagyok mint előtte. Kitartás mindenkinek, majd jövök a fejleményekkel, tapasztalatokkal.

Lexi5 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 6596

Sziasztok!

Nekem is végbélrepedés miatt próblámáim voltak, iszonyú görcs volt a "nagy dolog" után 4-5 órán keresztül. Mindent kipróbáltam ami létezett kenőcs, kúpp, de igazán semmi nem használt. Úgy voltam vele, hogy műtét vagy bármi történjen már, mert fizikailag és lelkileg sem bírtam elviselni. Utolsó esélyként megpróbáltam a Herba Gold Aktív Balzsamot használni és "lám csodát" rendbejöttem.

Nyilván figyelni kell, hogy a szorulást elkerüljem! A mai napig használom és örülök, hogy rátaláltam erre a kenőcsre! :) Igaz, nem olcsó de valamit valamiért! Bátran merem ajánlani, aki hasonló gondokkal küzd!       

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 6595

Helló!

 

Talán az is a gond hogy alig eszel.

Olyanokat kéne enni aminek nagy a rosttartalma és sok folyadékot inni rá.

Az sem jó ha csak kevés jön mert akkor mi lesz ha rendesen eszel és a kijárat beszűkült és kicsi az átmérő. Lényegében rugalmasnak kell lenni és igazodni a méret átmérőhöz.

Szerintem később jobb lesz, de ki kell várnod és nem baj ha húzódik.

Vannak kenőcsök/kúpok amik a hámosodást/hegesedést segítik. 

Jobbulást. 

Előzmény: hgabop (6593)
bonap arte Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6594
Ha rákattintassz a nickemre akkor el tudod olvasni az én esetem a kezdetektől. Leírtam mindent a műtétemről és az azutáni lábadozásról. Tömény szenvedés volt, szóval ne csüggedj, még nagyon az elején vagy.
Én a műtét utáni 5. napon tudtam először vécére menni, na az izzó parázs volt.
Előzmény: hgabop (6593)
hgabop Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6593

bonap arte-mincike1-nyuggerfarhát68  

Nagyon köszönöm a kedves szavakat, tanácsaitokat! Mivel eddig "közvetítve" kommunikáltam csak nyomorúságos állapotom miatt, leírom konkrétan mi a gondom. Nyilván mindenkinek nehéz volt nagyon ebben a helyzetben nem csak nekem. Szerencsétlenségemre egyszerre 2 db külső vérrögös aranyeret produkáltam, az egyik kisebb dió a masik bab nagyságú volt. 24 óra után kerültem sebész asztalára, ennyi ideje már eleve merevgörcsben volt a hátsóm a fájdalomtól. Mondhatom ez a műtét után sem sokat enyhült. Másnap vettem be pici laevolac szirupot hogy puhább legyen, már éreztem hogy a kétnapos dolog távozna, a gombostűnyi nyíláson egészen apró valami tudott jönni, sebek repedtek, vérzett nagyon, ájulás szintű fájdalom...

Este megint kellett, tettem be egy pezsgőkúpot, be is kentem de hasonló embertelen volt, viszont legalább eredményes. Mindkét eset után a sokkos fájdalomtól még durvább végbélgörcsöm lett, órákig, elviselhetetlen. A felszakadt sebeket szorította az izom, amit nem tudok ugye akaratlagosan szabályozni, ellazítani. Mivel alig eszem hála égnek másnap nem kellett menni. Ma viszont ugyanaz történt, hiába a gondos előkészület, szakadozik a két seb, sokk, görcs, még durvább fájdalom. A félelmem az hogy ha ez így megy nem fog tudni szépen gyógyulni. Értem én hogy lágyítani meg síkosítani, de a kapu ha 1-2 cm-re nyílik ki már szakad a sebem.:( És ez a görcs amit utána kapok ez halálosan durva. Ma felhívtam a rendelőt, kérdeztem lehet-e már ülőfürdőt venni, és lehet szóval bizakodom hogy ezt a görcsölést majd meleg ülőfürdővel kicsit enyhíteni tudom. Diót tudnék olyankor törni ott lent szóval tényleg embertelen. Valamint vettem nospát ami simaizom görcsre jó, azt is majd tesztelem. Beszámolok majd hogyan váltak be, hátha másnak is hasznára válik. Nem tudom másnak kapott-e a végbele ilyen szintű görcsöket szétszabdalt állapotban, és hogy tudta-e enyhíteni valamivel... Sokfajta fájdalomcsillapítóra allergiás vagyok ez is plusz nehezítő tényező, NSAID-okat nem tudok szedni, panadol nem hat. Gondoltam hogy nem két napos sétagalopp lesz ez de úhhhh. Ha nem kellene menni wc-re gyógyulásig sokkal egyszerűbb lenne.:) Elnézést az ügy nyers leírásáért de gondoltam így tisztább, érthetőbb.

Mindenkinek jobbulást, és minden szépet-jót!

 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6592

Helló!

 

Napi min. 2.5l folyadék bevitel.

Fogyasszál kompótot /alma/körte/szilva stb no és a leve/

Széklet lazító napi 1 evő kanál paraffin olaj.

Vagy Laevelouc szirup 15-20 ml.

Most jelent meg Dulcosoft szirup.

Törekedni kell laza székletre, mert ha felreped akkor hosszadalmas lesz a felgyógyulás.

Biztos kaptál kúpot, ha nem lehet venni hogy hámosodjon a műtét helye.

Suodocrem is jó rá recept nélkül adják.

 

 

Előzmény: Gindex (6586)
George117 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6591

Sziasztok végre én is rászántam magam. Hol van Pesten reális áron elérhető orvos ? Válaszokat köszönöm. 

 

mincike1 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6590

Széklet ürítéskor a lábad alá tegyél egy kis "dobogót" így jobban szabad utat enged az ürítésnek, és nem fáj annyira. Széklet puhítónak még jó a lenmag olaj, aminek az íze elfogadható.

bonap arte Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6589
Ne aggódj, ez még pár napig így lesz aztán folyamatosan mérséklődik a fájdalom. Ha lesz esetleg majd varratszedésed akkor utána még könnyebb lesz. A teljes gyógyulás 1 hónapig is eltart. 1 hét után már érezni fogsz javulást.
Fájdslomcsillapítót és parafin olajat mindenképpen szedjél. Sok folyadék és székelés után melegvizes lemosás, plussz bekenni vazelinnal. Ez fontos.
Előzmény: Gindex (6588)
Gindex Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6588

Kedves Bona parte! nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!!!! Volt székletm hosszas fájdalmak közepette és kínok között...utána rettenetes fájdalom...most már 3-nap telt el a műtét óta...második széklet és ugyan úgy rettenetes fájdalom közben és után rettenetes kínok...(ez normális?) ez ilyen?illetve napközben sem múlik a fájdalom kicsit kétségbe vagyok esve,hogy rendben vagyok

bonap arte Creative Commons License 2019.10.07 0 0 6587
Nyugodtan menj el vécére, biztos, hogy fájni fog az első széklet, ez nem lehet másképp. A varrat nem fog szétszakadni, nyúlni fog és biztos lesz vérzés is. Utána melegvizes tussal mosd le és vazelin kenőccsel finoman kend be az érintett területet. Ez megnyugtatja mert csúszóssá teszi és nem engedi dörzsölödni a varratot. Naponta 2x egy evőkanál parafin olajat vegyél be.
Ettől csúszós lesz a széklet és sokkal könnyebb kinyomni. Szedjél mellé erősebb fájdalomcsillapítót, pl Fortedol.
Melegvizes mosás és vazelin es fontos.
Előzmény: Gindex (6586)
Gindex Creative Commons License 2019.10.07 0 0 6586

üdvözlök mindenkit!tanácsadás miatt kérnék segítséget következő ügyben szombaton volt egy külső  aranyér műtétem...pénteken voltam utoljára székletelni...mai nap már hétfő lesz és nagyon nyom ott lent...érzek széklet nyomást...de rettenetesn fáj a műtét félek elmenni mert a tér hatások megváltoztak ott lent...mit tegyek?félek széklet nem tud kijönni plusz a varat is szét reped köszönöm előre is

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 -1 1 6585

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy nem értelek. Miért nem mész el orvoshoz?

Előzmény: Kókány Mókány (6584)
mincike1 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 6583

Volt-e valakinek lézeres műtétje, milyen volt? Fájdalmas-e, illetve rendbe jött utána?

 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 6581

Helló!

 

Hát néz körül itt volt ilyen.

Emlékszem olyanra akinél lejött a gyűrű és seb lett a helyén.

Hát ha orvos javasolta tán tudja mi kell.

Előzmény: poczak007 (6575)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.01 0 2 6580

Helló!

 

Szerintem menj el proctológushoz./TB, maszek/

Annyit tehetsz hogy nem eszel csípőset, ügyelsz ne legyen székrekedésed.

Széklet lazító lehet, paraffinolaj napi 1 evőkanál.

Lehet vény nélkül kúpokat kapni, a gyógyszertárban ajánlanak.

Igyál sok folyadékot/vizet/kompótlét stb. kb. napi min.2l.

Előzmény: dekaron7 (6578)
dekaron7 Creative Commons License 2019.09.30 0 0 6578

Sziasztok,

Azzal kezdődött az egész, hogy picit elkezdett vérezni a nyilasom, de gondoltam, hogy kemény volt a papír. Bekentem bepantennel és jó lett, majd egy idő után újra elő jött és most az utóbbi pár napba szekeles közbe, után csípő, fájó érzésem van. Szerintetek ez aranyér? És ha az akkor milyen orvost javasoltok?  Tök hülye vagyok a témában, minden jó tanácsot elfogadok. Előre is köszi.

20/F

bonap arte Creative Commons License 2019.09.30 0 0 6577
Inkább szenvedsz mintsem megműtesd? A műtét utáni fájdalom elmúlik egy hónap alatt. Hidd el....tudom, ebben a cipőben sokan jártunk.
Előzmény: Kókány Mókány (6576)
poczak007 Creative Commons License 2019.09.26 0 0 6575

Sziasztok,

 

Gyűrűzésre kéne mennem.
Félek tőle...

 

Valaki aki átesett ilyenen?
Mennyire veszélyes?
Mennyi idő a gyógyulás?
1 hónap múlva külföldre megyek repülővel, jelent majd valami problémát?

Kérnék egy kis infót.
Köszönöm.

 

P.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.09.07 0 1 6574

Helló!

 

Szerintem frissurád van több helyen.

Feltétlen menj el orvoshoz.

Igyekezz laza székletet biztosítani. Ne egyél csípőset.

Megteszi egy evő kanál paraffin olaj míg orvoshoz kerülsz.

Vagy Laevaloc szirup. 

Vérzik is? Ha igen hemorid kúp jó rá.

WC után langyos vízzel lemosás.

Jobbulást.

Előzmény: Kókány Mókány (6572)
Monadana Creative Commons License 2019.09.05 0 0 6573

Nem végbélrepedésed lehet? Nekem az fájt ennyire. 

Előzmény: Kókány Mókány (6572)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.26 -1 0 6571

Így van. Nem régen nekem is volt, és kb. egy hónap alatt teljesen elmúlt. Tavaly sajnos nem úsztam meg a sebészt, akkor ugyanis cseresznye nagyságú volt. De azt is csak felvágták helyi érzéstelenítéssel, és kb. 10 nap alatt teljesen rendbe jött.

Előzmény: NMK122 (6570)
NMK122 Creative Commons License 2019.08.26 0 0 6570
Szia! Pont ugyanez van most nekem is. :) Csak egy hete. Kupoztam meg kentem, a fájdalom teljesen elmúlt, ellenben a borsónyi nagyságú csomó megmaradt. Ma elmentem vele dokihoz, megvizsgálta, külső arányér, pici röggel. Kaptam rá vény nélkül kiváltható gyógyszert ( Detralex ), ebböl kell 3 napig 3x2-t bevennem. Elvileg ez rendbe fogja tenni. Ha esetleg mégsem, akkor marad a műtét! De arra úgysem kerül sor, mert minden rendben lesz!! 😉
Előzmény: p020 (6568)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.25 -1 0 6569

Idővel egyre kisebb lesz, és a vérrög is lassan felszívódik majd.

Előzmény: p020 (6568)
p020 Creative Commons License 2019.08.25 0 0 6568

Sziasztok!

 

28 éves srác vagyok és 2 hete vettem észre wc-zés után, hogy van valami ott, elmentem a háziorvoshoz meg is vizsgált és mondta, hogy egy borsószem méretű külső aranyerem van, gyógyszertárban adtak is rá Reparon krémet, de azóta se kisebbedet vagy nagyobodott volna, ami az érdekes az egészben, hogy egyáltalán nem fáj, semmit nem érzek még ha megnyomom akkor sem. Később fog fájni esetleg?? De akár a műtéten is gondolkozom. Nem tudom, hogy másnak is van-e ilyen semmi tűnetű aranyere csak remélni tudom, hogy később nem fog fájni mert amiket olvasok az huhuhuu :/

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.15 0 0 6567

Nagyon fontos a napi séta, a laza széklet, amelyet 4-5 ezer milligramm C-vitamin elfogyasztásával lehet produkálni. Ezenkívül jó a Moxalole nevű székletlazító por is.

Előzmény: mumor09 (6564)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.08.11 -1 0 6566

Gondoskodj róla hogy ne legyen székrekedésed.

Erre van aki napi 1 evő kanál paraffinolajat vesz be, van aki Laevolac szirupot vesz be.

No, és ügyelni a kajára, ne stresszelni.

Könnyű mondani, de csak előfordul.

Én most útifű maghéj kapszulával próbálkozom + Laevelac szirup. Az utóbbit el akarom hagyni.

Majd meglátom.

 

Előzmény: mumor09 (6564)
ditta12-34 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 6565

Kedves Sorstársak, 

 

31 éves nő vagyok, gyermekem nincs. Sajnos nekem is vannak aranyeres panaszaim. Külső aranyér, vérzik sokszor, székrekedés is probléma. Van mikor begyullad, akkor eléggé fáj is. 

Szeretném megműttetni, olvastam erről a Hal-rar műtétről. Mennyire jó, tartós, ill. biztonságos, a záróizmokat nem szűkíti be? Aki esetleg hallott róla kérem informáljon.

Illetve azt nem tudom még hogy a TB támogatja ezt a műtétet vagy sem? 

mumor09 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 6564

Sziasztok!

 

27 éves vagyok, aranyeres panaszaim kb. egy éve kezdődtek (égő, viszkető érzés) a folyamatos ülőmunka miatt. Hol jobb, hol rosszabb volt, de ebben az évben kb. elviselhetetlen volt és társult hozzá emésztési zavar, gyomorfájdalom is, ezért áprilisban elmentem a proktológiai magánrendelésre. A doki azt mondta, hogy nincs nagy baj, kezdetleges fázisban van, csak nagyon kellemetlen. Felírták a szokásos menüt, patikában készített kúp, Aurobin és Detralex. Pár nap alatt elmúlt a fájdalom és a viszketés és az emésztésem is kezdett helyrejönni. Egy hónap alatt szinte teljesen elmúlt. Most augusztusban ismét kezd visszajönni a folyamatos ülés miatt, megint emésztési zavarok és kellemetlen érzés áll fent. Kipróbáltam a Spertit, illetve a Proktis M kúpot és kenőcsöt, de nekem sz@rt sem érnek. Proktológiára nem járhatok kéthavonta, viszont kellene valami állandó megoldás. Ki mit ajánl vagy kinek mi vált be?

A válaszokat előre is köszönöm. :)

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.03 0 0 6563

Reggel éhgyomorra elfogyasztott két evőkanál rostos bio almaecet 2 dl vízben elkeverve jó hatású az emésztésre:

https://www.dm.hu/dmbio-almaecet-p4058172217968.html?userOptIn

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!