Keresés

Részletes keresés

nyomdász Creative Commons License 2002.04.04 0 0 99
A legszebb Ördög-árok a Cuha-völgy környékén van a Bakonyban. Nem messze Vinye vasúti megállótól. Vinyén szállás is van, ill. a MÁV-nak van Porva-Csesznek vm.-ban egy szállása, amit vagy a gondnoknőnél, vagy Bakonyszentlászlón az állomásfőnöknél lehet lefoglalni.
Előzmény: nagypapi (98)
nagypapi Creative Commons License 2002.04.03 0 0 98
Örülök, hogy vannak még, akik kis hazánkban legalább annyira szeretnek utazgatni, mint külföldön.

Én Nagybörzsönyt ajánlom Nektek:
Románkori, kora-gótikus, barokk templomok, vízimalom, kisvasút (nem tudom, működik-e jelenleg), tájház, horgásztó, borospincék, mindez egy 800 fős kis zsákutcafaluban. Ne hagyjátok ki, szánjatok rá legalább egy napot.
Ha gyalogolni is akartok, fel lehet menni az aranybányák felé a Nagyhideghegyre, vagy Perőcsénybe, végig a Börzsöny nyugati kaldéra-peremén. Gyönyörű!

Ja, egy pontosítás: Szó volt Kazárról. Nem a Tokaji-hegységben, hanem a Mátrától északra, Salgótarján mellett található az a bizonyos riolittufa felszín. Tényleg egyedülálló Mo-on. Ha vki autóval van érdemes végigmenni a Salgótarján - Cered - Zabar - Ózd úton, nagyon szép. Ózd már nem :-(((.

Az Ördögárok tudtommal az a patak, ami Hűvösvölgytől (Pesthidegkúttól) kezdve végigfolyik a budai oldalon (sok helyütt fedett csatornában), és az Erzsébet hídnál folyik bele a Dunába. Hát ha nem is a legszebb, de minden bizonnyal az egyik legszagosabb látnivaló.
Ezzel együtt valszeg több tucat Ördögárok található szanaszét az országban, olyasmi elnevezés lehet, mint az Öreg-hegy vagy a Remete-barlang.

SHReK Creative Commons License 2002.03.21 0 0 97
Vagy lehet, hogy a Bakonyban van Zircnél? Van ott patak?

SHReK Creative Commons License 2002.03.21 0 0 96
Sziasztok!

Segítsetek lécci!

Az Ördög-árok nevű helyet keresem, már sokaktól megkérdeztem, de mindenki mást mond. Valahol a Budai-hg-ben vagy a Pilisben van, kell lennie ott pataknak is. A Budai-hg turistatérképen találtam az Adyligetnél (Hűvösvölgy mellett) egy Kis-Ördög-árkot, de ott nincs turistaút. De semmi más Ördög-árkot nem láttam.
Hol lehet???

És milyen hely?

üdv

pingo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 95
Sziasztok!
Ajánljatok nyaralóhelyet a Tisza mellett kb. két hétre 2 felnőtt + 2 kisgyerek számára. Árak is érdekelnének.

kösz, pingo

Fat of the Earth Creative Commons License 2002.01.30 0 0 94
Nézz át a Teljesítménytúra vagy a Gyertek velünk túrázni topikba, ott biztos van aki tud segíteni, (ha akar).
Előzmény: KoMi (93)
KoMi Creative Commons License 2002.01.30 0 0 93
Jó ez az oldal! Kár, hogy nemigen sűrű rajta a forgalom. Vagy mert most tél van?
Szeretnénk a párommal 2002. nyarán a Mecsekben túrázni, pihenni. Kisújbánya a terveinknek megfelelő hely. Innen szeretnénk túráinkkal indulni és ide visszatérni, tehát szálláslehetőségeket keresek. Ha valaki tud címeket, elérhetőségeket, kérem írjon. Kempingezés elsősorban vagy olcsó de elfogadható egyéb szálláshely.
Kösz ha valaki segít.
KoMi Creative Commons License 2002.01.28 0 0 92
Kadarka! Ha tudnál segíteni szállásügyben Kisújbányán, az jól jönne. Két főre kellene, elfogadható áron 5-7 napra 2002.nyarán. Általában sátrazni szoktunk. Ezt lehet-e ott? Vagy valami tuti kis hely. Tudsz címeket? Árakat?
Előzmény: kadarka (19)
Kjr Creative Commons License 2002.01.02 0 0 91
Az ünnepek alatt nagy lelkesedéssel vágtam bele magam a geocaching-be (ládakeresés GPS-koordináták alapján), ezzel kapcsolatban ajánlom mindenkinek a geocaching.hu oldalt; a ládákat többnyire szép tájakra, valami miatt érdekes helyekre rejtik, Magyarországon már 60 helyen lehet ilyen ládát találni, amelyekben kis ajándékot is hagyott az előző látogató, ezeket el is lehet venni, ha másikkal pótoljuk.

Geodládát bárki elhelyezhet, ha már ismeri a játék szokásait. Ha bejelenti a geocaching.hu-n (és .com-on), akkor számíthat rá, hogy a ládát 1-2 napon belül máris felkeresi valaki. A megtalálásokat is szokás a weboldalon rögzíteni, így visszajelzést kap az elhelyező, valamint a látogatók kiegészíthetik a hely leírását saját élményeikkel, fényképeikkel.

Remek móka, érdekes időtöltés! GPS sem feltétlenül kell hozzá, illetve díjmentesen kölcsönözhető (letét szükséges).

Abulafia Creative Commons License 2001.10.10 0 0 90
Van egy ceg ami azzal foglalkozik, hogy szobakat, apartmanokat kozvetit. Hatalmas a katalogusuk es az a nevuk, hogy Falusi Turizmus Centrum.
Iroda: 1078 Dohany u. 86
http://www.datanet.hu/ftur/index.html
Ha itt nem talalsz megfelelot akkor sehol.

Ha mar volt akkor bocs.

A.

Előzmény: Mentol frász (88)
RKata Creative Commons License 2001.10.02 0 0 89
Milyen típusút keresel (hány főre, milyen szolgáltatásokkal)? Egy kollégám kérésére (osztálytalálkozó) néhány hete gyűjtöttem össze egy csomót, abból tudok esetleg mazsolázni. (Ha még nem nézted, a travelport.hu-ról nagyon jól el lehet indulni.)

Kata

Előzmény: Mentol frász (88)
Mentol frász Creative Commons License 2001.10.02 0 0 88
Hello!

Én olyan helyet keresek Budapest 100km-es körzetében, ahol önálló házat apartmant lehet kivenni mondjuk egy hétvégére.
Tudtok ilyet a Dunakanyarban, vagy a közeli hegyekben(Mátra, Bakony)?

Köszi. Mentol.

pete_sampras Creative Commons License 2001.10.01 0 0 87
Sziasztok,
A hetveget Bakonybelben toltottul. Csatlakozom Agallishez, tenyleg gyonyoru hely. Mi a Tamas panzioban voltunk, az Odvaskoben mar nem volt szoba. Mindenkinek csak ajanlani tudom.
Udv.
pete
Agallis Creative Commons License 2001.09.17 0 0 86
Mi tavaly voltunk tavasszal Bakonybélben, ami nagyon - nagyon gyönyörű hely. Az Odvaskő hotelban laktunk, 9- 10 hónapos gyerekkel is király volt, sokat kirándultunk. Rossz idő esetén be lehet ugrani Zircre, vagy van Tv. is. Nagyobb társaságok is megtalálják a maguk számítását. Van uszoda, szauna, lovaglás, tenisz, és rengeteg kirándulóútvonal! A kaja felségesen jó! A kiszolgálás nagyon barátságos pedig mi a gyerekkel nem voltunk könnyű feladat nekik, főleg az étteremben.:)) A sok szolgáltatás ellenére nem egy kigyúrt-szolizott pasik-csajok találkahelye. A http://www.odvasko.co.hu vagy http://www.hotels.hu/odvasko -n lehet elérni őket. Az utóbbi nem a saját honlapjuk, de érdemes azt is nézni.
Vannak bent a faluban is panziók, és kiadó szobák. De ez volt a legjobb!!!
üdv: Agallis
csinnnKA Creative Commons License 2001.09.03 0 0 85
Még mindig MAJK ügyben néhány szó:
Sajna pontosítani kell magam:
1. Már nem 2.200 Ft egy éjszaka/fő, hanem 11.000,- Ft volt kettőnknek.
2. Dulay Mária már nem dolgozik ott, érdekes, hogy ketten csinálták az egészet a férjével, több diplomával takarítottak, idegenvezettek, gondnokoskodtak, ők voltak a főnök, a beosztott, minden, jól ment a buli. Most van egy takarítónő, egy gondnoknő, egy létesítményvezető és két idegenvezető... rohadjon meg a bürokrácia, meg aki ezt így rendezte: ezért kell most több mint dupla annyit fizetni egy éjszakáért, mert ennyi semmirekellő fizetését is beépítették az árakba. Ja, és a színvonal: csak kevésbé finnyásoknak javaslom az ottalvást, mert amíg a(z együtt) 3 diplomás házaspár csinált mindent, addig csilli-villi módon ragyogott a tisztaságtól minden vendég-cellaház. Most meg rossz volt a video (jó, végül is ez nem zavart, mivel nem videózni mentünk oda), de szellemképes a tévé is, a tisztaságról meg annyit, hogy az ebédlőben az asztal tetején szambáztak a hangyák... szóval... de a kolostor meg a torony harangjátéka még mindig hangulatos, a környék pedig továbbra is csodaszép! :-)
1014 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 84
http://www.jjsoft.externet.hu/varak/ : a magyarországi várak honlapja
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 83
Mondjuk én Bogácsot is nagyon szeretem. Gyógyvízű strand a Bükk lábánál, borospincék... Minden együtt van a kellemes időtöltéshez. Eger is mindössze egy negyedóra.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.06 0 0 81
Sopron gyönyörű.
MrBean Creative Commons License 2001.04.29 0 0 80
Pont most tudtam megtalálni ezt a topic-ot, mikor már egy hónapja behalt? :o) Na, mindegy, hadd írjak ide is valamit.
Részemről a toplista (sorrend nem számít): Szilvásvárad, Rám-szakadék, Dobogókő, Őrség, Mátrafüred-Kékes, stb.
De ha Pesthez közelebb akarok menni, akkor Váctól kicsit északra van Katalinpuszta (kedvenc nevű településem), ott is szép sétákat lehet tenni. Vagy ott a Budakeszi Vadaspark, ami ugyan igazi turistalátványosság, i.e. a pestiek felpattannak a kék buszra és ott le, aztán körberohanják, "jéééé, szarvas!" felkiáltásokkal... de ha kreatívak vagyunk és árkon-bokron sétálunk el oda mondjuk valamelyik budai hegyről, az máris sokkal izgalmasabbá teszi. Pláne ha elhaladunk Adyliget (jesszusom,így írják???) mellett. Nagyon szép környék.
És hadd legyek egy kicsit lokálpatrióta és ajánljam szülő/lakóvárosomat, Gödöllőt. Gyönyörű erdők és dombok (Gödöllői Dombság) veszik körül, van egy Margita nevű csúcsunk is, kis kilátóval. Utána pedig egy ebéd az egyik hangulatos étteremben, kastélylátogatás, stb stb ... Egyébként van Gödöllős topic is a Törzsasztalon/-ban...
fargo Creative Commons License 2001.03.27 0 0 79
köszi :-)
Előzmény: csinnnKA (78)
csinnnKA Creative Commons License 2001.03.27 0 0 78
Kristófné Dulay Máriát keresd (gondnok-idegenvezető... mint néhányszor elmondta: igazi mindenes, mivel a 2 diplomájával együtt ő és a férje takarítja a cellaházakat, ő mos fel, egyben ő vezeti a túrista-csoportokat, és ő az egész múzeumi emlék-komplexumnak a vezetője is)
A telefonszáma: 06-34-360-971
Mi 1998-ban voltunk, akkor még ő volt a főnök, ez volt a telefonszám, és 2200 Ft/fő volt egy éjszaka az apartmanokban. Tök tuti hely, azért is írtam le tegnap olyan hosszan, hogy aki egy kirándulós-romantikus hosszú 7végére vágyik, annak nagyon ajánlom a helyet. Ha szerencséd van, akkor 2-3 hét múlva talál neked szabad helyet, nyáron állítólag már csak több hónapra előre van hely, mivel a sok cellaház már magántulajdonban, ill. cégek tulajdonában van, nyaraló gyanánt, és csupán 1-2 cellaház van, amit külsős túristáknak ki lehet adni.
Sok szerencsét! :-)
Előzmény: fargo (76)
1014 Creative Commons License 2001.03.27 0 0 77
(De jó, vannak új hozzászólások!!!)
fargo Creative Commons License 2001.03.26 0 0 76
Szia csinnnKA :-)

Majk télleg nagyon szép, jártunk arra 2-3 alkalommal még régebben. Most keresgélek valami helyet, ahova el tudnám vinni a páromat egy kellemes hosszú hétvégére, ez most pont jól jönne, régen voltunk a Vértesben. Meg tudnád adni a szállás telefonszámát?

köszi

fargo

Előzmény: csinnnKA (75)
csinnnKA Creative Commons License 2001.03.26 0 0 75
Kirándulás címszóra keresve akadtam erre a topicra. Örülök, hogy megtaláltam, mert létre akartam hozni valami ilyesmit, mert szerintem erre is szükség van. Nos, mivel elég sok ötletet kaptam a hozzászólásokat elolvasva, én is elárulom a kedvenc helye(i)met! :-)

MAJKPUSZTA
Itt voltunk nászúton, a majki kamalduli szerzetesek kolostorában.
El tudjátok képzelni a szitut? Nászút egy kolostorban?!
Amikor a férjem javasolta, hogy húsvétkor menjünk le megnézni egy kirándulás keretében, és ha tetszik, foglaljuk is le a szállást... még kicsit idegenkedtem tőle. Aztán megláttam! Álomszép a hely (egyébként Oroszlánytól egy köpésre van, tulajdonképpen ősszeér Oroszlánnyal), csodás hegyek-völgyek, a Majki tó... álomszép az egész. És a kolostor!!!
Az egyik cellaházat berendezték múzeumnak, óránként van tárlatvezetés, amikor körbevisznek a kolostorba, be a múzeumi részbe, ahol megnézheted az eredeti szerzetes-cellaházat (mely tulajdonképpen nem más, mint egy 80 nm körüli kis házacska, mini-kerttel, mindez magas kőfallal körülvéve). Megtudtuk, hogy a kamalduli szerzetesek némaságot fogadott szerzetes-rend, csupán évente 2x volt szabad megszólalni (férjem gyorsan hozzátette, hogy na ez nem neked való hely, szívem, te itt meghaltál volna). Érdekesség, hogy még ha betegek is lettek, akkor sem beszélhettek. Azzal jelezték, hogy gáz van, hogy a szerzetes-szolgák által ablakukba készített ételt nem vették el, amit a következő étkezésnél ugyi a szolga érzékelt, és jelezte a rendfőnöknek, aki jött, és feloldotta a szerzetest a némasági fogadalom alól. Ekkor mondhatta el (ha még életben volt egyáltalán --- teszem hozzá én), hogy mi a baja. Tök érdekes volt, a múzeumi kisház pedig imádnivalóan többszáz-éves. :-)))
A kolostor közepén áll egy torony (a hozzá tartozó templom sajnos már nincs meg), amely negyedóránként halk harangjátékot játszik, de csak -minő figyelmesség- reggel 10-től este 6-ig, hogy a vendégeket ne zavarják. A toronyba egyébként fel is lehet menni, a csodás panoráma kárpótol a "kiszakad a tüdőm" fílingért. :-)
A gondnoknál pedig lehet szállást foglalni, 1998-ban 2200 Ft volt egy éjszakára. Ezért egy 80 nm-es kisházat kapsz, benne full-extrás (fridzsideres, teafőzős) konyha, duruzsolós-kályhás hálószoba, hatalmas ebédlő, kényelmes fürdőszoba, meg még egy kis helyiség, szóval klassz.

A környéken nagy kirándulásokat lehet tenni, mi megnéztük Várgesztest, felmentünk a várba, csodaszép erdei utakon keveredtünk oda, örök élmény marad az az erdei út. Aztán közel van Tata is, ahol szintén a vár, a tatai tó (a híres kis-hableány szoborral), s a zsinagógában működő másolat-múzeum nyújt gazdag programot. Itt fényképeszkedtem le először a Miloi Vénusszal, s akkor még nem sejtettem, hogy idén januárban a Louvre-ban lefényképezhetnek az eredetivel is. :-)
Szóval nekem pl. ez a másolat-múzeum is hatalmas élmény volt, Laookon csoport, Miloi Vénusz, Michelangelo Davidja, a híres "a Nílus" c. kompozíció, mindez eredeti méretben.

Tehát... ha valaki egy péntek-szombat-vasárnapos csuda klassz 7végi kirándulást akar, romantikusat, sok alvással, sok szerelmeskedéssel és sok kirándulással, a kolostortól 10 percre lévő színvonalas és jó konyhájú étteremmel... ne habozzon!
(Esetleg még elő tudom kotorni a telefonszámukat is, bár sajnos nem kapok százalékot az oda küldött immáron sok-sok barátom után.)

A másik nagy szerelmem a MÁTRA, mivel a férjem PARÁDFÜRDŐN dolgozik, így megoldott volt a szállásunk, és tavasszal-nyáron-ősszel is megnéztem a Mátra arcát. Mindegyik gyönyörű. Tavasszal harsányzöld, imádnivalóan friss, nyáron nagyon meleg volt, de tavaly "csak"(?) ilyen nyaralásra telt, de nem bántam meg!!! Ősszel pedig ezer arca és színe van a Mátrának, vétek kihagyni. :-)

Töfröcsó Creative Commons License 2001.03.22 0 0 74
Sünike & waxxblazzz... a tengerszem tényleg nagykirály a malomköves sztori az igaz...
Ha odatévedtek vigyázzatok a tisztáson lévő öreg fával, mert nyáron baromi nagy lódarazsak (nem a repülőgépek :) lakják és qva agresszívek. Majd prószálok róla bedigizni egy kis filmecskét, mert tavaj levideóztam.

(Útvonal: Sárospataktól a 37-esen Satarata :) felé majd elfordulsz Kácsárd felé és ott a faluból feltúrázol a hegyre kb. 1 óra kényelmesen)

Amúgy én pesti...

DAttis Creative Commons License 2000.11.08 0 0 73
Ajánlhatom a 9 lyukú hidat Hortobágyon a 33-as út mentén. :))

Szerintem leggyorsabb út M3-as Füzesabonyig, onnan H.szoboszlóig a 33-ason, csodaszép.

Nekem legszebb helye az országnak Szeged, az a város ahogy kiemlkedik az Alföld síkságából, mindig megkapó látvány mikor közeledek Szegedhez.

Kirándulóhelyben Mátra annak is szükebben vett része a 3 kis falu: Mátra Szt István, Szt László Szt Imre környéke, a Galyatetö. Föleg télen, csodaszép

Előzmény: Balage76 (68)
BigA Creative Commons License 2000.08.10 0 0 72

Kösz, megnéztem a gyógyfürdők honlapját, telefon van, de info a parkról még nincs fent.
Esetleg valakinek személyes élmény?
cs_geza Creative Commons License 2000.08.10 0 0 71
Ha jol tudom, a strand teruleten van. Telefon Hajduszoboszlo Onkormanyzatnak, vagy a Hszoboszloi Gyogyfurdonek es mindent elmondanak.
Előzmény: BigA (70)
BigA Creative Commons License 2000.08.10 0 0 70

Hajdúszoboszlón van vmi acquapark, tud erről bárki bármit?
s_csaba Creative Commons License 2000.08.10 0 0 69
Karcagot érdemes meglátogatni.
Néhány látnivaló:
1.Református Templom
2.Római Katólikus templom
3.Görögkeleti Templom
4.Nagykun Református Iskola (csengős iskola
jelenleg felújítás alatt)
5.Győrffy István Nagykun Múzeum
6.Kántor Sándor Fazekes Ház
7.Nagykunsági Tájház
8.Orvostörténeti és Patika Múzeum
9.Népi iparművészeti Szövetkezet bemutató terme
10. Temetőcsőszház
11.Szélmalom
12.Ágota-puszta
13.Ágota-híd
14.Zádor-híd (olyan mint a Hortobágyi kilinc
lyukú csak hamarabb épűlt és öt luka van
15. Nagykun emlékhely (a 4-es út melett.)

Tourinform iroda:
A művelődési központban szép kiadványuk Karcagról kérjetek tőlük.

Püspökladány: Arborétum a 4-es út melett.

Hortobágy : pásztor múzeum , állatpark (őshonos állatfajok), kilenc lyukú híd,

Debrecen

Nagyvárad: sok érdekes látnivaló, olcsó tankolás azt hiszem 12000 lei cirka 160 Ft literje (1000 lei= kb 13 Ft)

Biharhegység 1800 méter magas, Biharfüred
érdemes egy napot rá szánni Ártándnál menjetek ki benzinkút a határon.

Előzmény: Balage76 (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!