Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 1999.11.01 0 0 67
Hát, nem ártana, ha az ilyen patkányokat kiirtanák a 'hajóról'...

Az meg más dolog, hogy magára vessen az, aki azok után is odaadja a pénzét egy ilyen stricinek, hogy rájön, bűzlik valami.

Chipet Creative Commons License 1999.11.01 0 0 66
KG megvette (fillerekert) az akkori tulajoktol azokat a telkeket, amik teruleten most a Suba es a Piramis telephely all. Azutan egyesitette, es egy vagyonert eladta a felet a Subanak, az arabol epitette fel a Piramist. Par eve mar egyszer szarba kerult, eladosodott. Akkor a Ford Hungaria megvette (!!!) tole a telket, epuletet, az egesz telephelyet. Azota berli a FOH-tol... De rovidesen kirakjak, mert ismet eladosodott. Hogy most mi van, egyelore nem tudni, de a fentiek tenyek, hogy a tulaj ott regen az FOH, ez vitathatatlan, es az is, hogy KG-nak egy ilyen esete mar volt, ez most a masodik. Innentol ki-ki iteljen maga, vagy varja ki, mig a birosag ezt megteszi helyette.
irokéz Creative Commons License 1999.11.01 0 0 65
Per?
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.11.01 0 0 64
foize!

Ezt én is hallottam, nem semmi. Bár az igaz, hogy nekünk volt kapcsolatunk a céggel és túl sok jót nem tudok róluk mondani. Elég f@sz társaság, ahogy te is írtad.

Előzmény: foize (62)
alexandrosz Creative Commons License 1999.11.01 0 0 63
0?
foize Creative Commons License 1999.11.01 0 0 62
AUTO PIRAMIS.
Több helyen olvasható volt róla cikk:
A Ford Hungária visszavonta márkakereskedői jogait. Az Autó Piramis tiltakozik: Adósságai miatt vonták vissza jogait , pedig az csak onnan származik, hogy a FH nem ír jóvá bizonyos olajdolgokat 30 millió környéki összegben. Ez olvasható a Világgazdaságban, hallható a Szabad Versenyben. Mi igaz belőle? Az hogy egy pofátlan csalóról van szó aki még a médiát is manipulálja.
Miért?
-Az Autó Piramis hitelállománya min. 10x akkora mint amit a FH fele kifogásol. Ezt mindig elhallgatja.
-Tartozik mindenkinek és az ÜGYFELEKNEK is! Megrendelsz egy autót, befizetsz mondjuk egy millányi előleget és még csak fel sem hív , hogy gáz van! Állítja, hogy hamarosan újra viszonteladó lesz! Állítja, hogy likvid, visszafizet mindent! Aztán nem fizet, mert miért is fizetne. Pofátlanul a képedbe hazudik az ügyintéző. Az ügyvezető igazgató mindig elfoglalt és még a képedbe sem mondja, hogy nem fizet. Persze, fizetni fog. Aztán letelik a 6 napos határidő, és a napok csak mennek.
Likvid, de semmi közöd a pénzügyeihez! már ne is haragudj öcsikém, de te csak egy ügyfél vagy, mi közöd az Ö pénzügyeihez? Ja, hogy egy VEVŐ fele tartozik 1 millerrel? kamu.
Kifogásolod, hogy miért van az üzletben mindenhol kiírva, hogy HIVATALOS MÁRKAKERESKEDŐ, amikor ezen jogát szeptember elején elveszette. Erre te vagy a tapló állat, nem úriember mert semmi közöd ehhez. De az, hogy a másik nemcsak aláír, de szóbeli ígéretet is tesz a fizetésre, és likvidnek vallja magát az nem gond.

Persze mindezt egy bíróság nem venné be:
-Bűntetőjogi felelőssége van, csalást követett el: Úgy vett át pénzt, írt alá, vállalt, hogy TUDTA: NEM TUD TELJESÍTENI.
-A fogyasztókat nem tájékoztatta szinte sehogy, szintén nem csak gazdasági felelőssége.
-Az előleget szigorúan az autóbeszerzés céljára vette fel. Mégis másra használta fel, különben tudna FIZETNi. DE ő inkább a telefonszámláját fizette a te pénzedből.
-EGYES ÜGYFELEKNEK JÓVAL A Márkakereskedési Joga visszavétele UTÁN is azt adta be: Igen, 20 hét múlva kap autót, csak fizesse be az előleget!!

És ki az aki pofátlanul lop, csal, hazudik, lenyúl és még a sajtót is felhasználja ami a legnagyobb poén az egészben?
KOVÁCS GÁBOR és társai (Pannon GSM, de titkos, Dózsa Gy. u. 140.). Jó név mi? Másnap fog egy új vállalkozásba és senki nem fogja tudni, ő volt az aki egyike a legnagyobb taplóknak. Persze az embereknek elemi joga fasznak lenni és ezzel igen sokan élnek is.

Külön üdvözölöm azokat akik segítettek KG-nek hogy terveit végrehajtsa: A szalon munkatársainak, a titkárnőknek, a cégtársaknak. Ha ezt ők is olvasnák, üzenem: Kaptatok annyi pénzt a dologból , hogy megérje fedezni, hazudni, segíteni neki? TUTI hogy kihasznált bennetek is!
Akinek volt egy kis tartása és IQ-ja az lelépett idejekorán. Persze gondolom így is jobban kerestetek a szalon munkahelyein, mint azt képzettségetek és képességetek megengedte volna. Hisz még telefonálni sem tudtok!

Esetleg még folytatom. Esetleg majd szólok a sajtó azon kollégáinak, akinek KG jól kihazudta magát. Esetleg írjanak akiket hasonlóan becsapott.

ui: Természetesen a Ford Hungária nem tudja és tudta megengedni magának hogy egy hazug csaló miatt más pénze elússzon, és erre hajtott KG. Különben már rég lecsukták volna. Így meg a FH rakja rendbe az elcseszett ügyeket.

Főizé
geza@camus.rulez.org

leslinux Creative Commons License 1999.10.05 0 0 61
demimur:
3 éve az Elender ügyfele vagyok, sok helyről használtam már, eddig mindig hibátlanul (na jó, 3-szor volt gáz). Mindig korrekten kezelték a problémámat, pedig 3000+áfát fizetek. Tényleg lehetetlen, hogy valami más gond van Nálad?
dzsdzs Creative Commons License 1999.10.05 0 0 60
Hello Moon,

Szerinted mit lehet kezdeni a kovetkezovel ?

Az IKEA hetek ota hirdeti Okt. 9-i akciojat. Sajat hangosbemondojan naponta sokszor bemondja, hogy az akcio kereteben KAMATMENTES kolcsonre lehet vasarolni.
Nosza be is megyek a hitelirodaba ahol kozlik, hogy a kamatmentes valojaban "nagyon kedvezo" 11%-os kamat.

Ez nagyon ugy nez ki mintha a "vasarlok megtevesztese" lenne. Vagy tevednek?
Lehet-e barmi modon kenyszeriteni oket arra, hogy betartsak igeretuket?
(ami, igaz, hogy csak szoban hangzik el, de epp eleg ahhoz, hogy hamisan kedvezo kepet fessen az IKEArol - azok szamara akik nem akarnak elni a lehetoseggel)

udv
dZs

demimur Creative Commons License 1999.10.01 0 0 59
Akkor abszolute konkrétan: otthoni szolgáltatóm az Elender. Kb. két hete eccerűen nem tudok feljelentkezni a netre, felhívtam őket x-szer, 1 - azaz egy -emberke volt, aki egyáltalán hajlandó volt elgondolkodni a jelenségen, de segíteni persze nem tudott, a többi meg nem is akart. Ezer dolgot ál/újra állítottam, installáltam cd-t kétszer, tcp/ip címet csekkletem stb., nem jó. JA, a cégemhez simán bejelentkezem modemen, és persze minden ragyogóan műxik, tehát nem vonal/modem probléma..mivel két hete, 3 mail és 5 telefon után is tojnak rám, legfeljebb 3000+áfáért 9-5 között kijönnek megnézni - röhej fizessek, és még szabit is vegyek ki ?? - ráuntam a dologra - ma felmondom az előfizetést... de nem hinném, hogy a többi egy szállal is jobb szolgáltató lenne..
Sparkys Creative Commons License 1999.09.26 0 0 58
Bocs, de az EV-t jobb ha a vevő fizeti. Merthogy. Ha később bármi problémád adódik mégis az EV-vel és azt nem te mint vevő, hanem az eladó intézte akkor nem fognak foglalkozni veled, nem lesz semmi jogalapod visszamenni reklamálni mert nem te fizettél érte, hiába tiéd a kocsi.
Az már más kérdés, hogy az egész nem ér semmit, még azt sem nézik meg lopott-e az autó a rendőrség adatbázisa szerint. Ha ott a forgalmi -azzal együtt lopják el- akkor megy az EV azonnal. Szóval mire is jó ez?
caius Creative Commons License 1999.09.23 0 0 57
Ja, hogy a fő csapás irányt se feledjem: szolgáltatóm Interware (ejtsd: intervér), vonal matáv (így a legkisebb betűvel)
Konnektálás minden 10-15 ha sikerül vonal foglatság miatt, viszont egy éjszaka vagy hatszor megszakad, nem a várakozási idő túllépése miatt (amit szintén nem értek, ha egyszer fizetek mi közük hozzá, hogy töltök-e vagy sem amikor fenn vagyok?) hanem csak úgy hirtelen. Modemem 56K-s, de 33-nál nagyobb sebességet még nem láttam, azt is csak elméletileg. A kapcsolat időnként csak pénzügyi jellegű. Azaz modem ketyeg, másodpercek múlnak és 0 tehát nulla bájtot lehet letölteni végtelen hosszú időn keresztül (ilyenkor ui. nem szakad meg a vonal!!! na ná.) Ütöm verem a gépet, próbálok frissíteni. Semmi. Próbálok új oldalt hívni. Meg se moccan. Átkozódó levelet küldök intervérnek, válasz: sorry de a matáv. Átkozódó levelet küldök matávnak, válasz: ajánlják figyelmembe akciós csomagjaikat (anyádnak).
Hát nekem a tököm tele van az információs szupersztrádával, meg a gigamonopóliumok szemétkedéseivel meg a törpe genszterek nagyzási mániájával. Éredekvédelem? Inkább egy jó elmeorvost ajánljatok, aki ad egy papírt arról, hogy bolond vagyok és azt csinálhatok, amit akarok. A többit majd megoldom...
caius Creative Commons License 1999.09.23 0 0 56
Na a Fogyasztóvédelmi(?) Főfelügyelőségről akár egy külön topicot is lehetne nyitni. Erősen fontolgatom, hogy felrakom valami szájtra azt a 8 hónapi szélmalomharcot dokumentáló levelezést, amit velük folytattam. Bár lehet, hogy inkább polgári bírósághoz fordulok és egykalap alatt őket is feljelentem. Mindenesetre, a főhatóságuk a :

GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM
Belpiac- és Fogyasztóvédelmi Főosztály
1051. Bp. Vigadó u. 6. Tel: 235 4500

Persze ezt se tőlük tudtam meg.

zsiragy Creative Commons License 1999.09.22 0 0 55
Nekem volt már pozitív élményem a fogyasztóvédelemmel. A Michelfeitnél vettem egy trágya rossz minőségű ágyat, amit aztán csak a fogyasztóvédelem segítségével tudtam visszacseréltetni.

Most kérdezni szeretnék: építkezésen parkettáztattunk. A parkettáról kiderült, hogy hibás, de csak akkor, amikor már kb. a harmada le volt rakva. A forgalmazó jegyzőkönyvben elismerte a hibát, de nem vállalt semmit, mondván, hogy ha rossz a parketta akkor miért rakták le. Ennek kb. egy hónapja, nem történt semmi. A parkettát felszedettük és másikat rakattunk le helyette - ez építkezés nem állhatott le ez miatt. De a jegyzőkönyv persze megvan, azt nem tagadhatják le. Ilyenkor mit lehet tenni? Szeretném a parketta árát (kb. 120 ezer Ft) visszakapni.

Előzmény: Missy (50)
bandikaa Creative Commons License 1999.09.20 0 0 54
Hi all!

Ha magánszemély jelent fel egy céget a Fogyasztóvédelemneél, mit lehet elérni?
Special az Omo intelligensre célzok:))))

üdv
bandikaa
www.extra.hu/bandikaa

NaNe Creative Commons License 1999.09.17 0 0 53
nofear,

Az ISUZU EV-t nem neked kellet volna fizetned, hanem az autókereskedőnek.
(AZ EV-t mindig az fizeti, aki elad, az átiratást pedig az, aki vesz)

Ami pedig az EV-t illeti, ember nincs aki megmagyarázhatná nekem, miért csk 30 napig érvényes.

NaNe

anarchy Creative Commons License 1999.09.17 0 0 52
sajna ez van :(( illeték hegyek, ügyintézés meg 0. ja bocs ez most nem olyan beszólás volt.
nofear Creative Commons License 1999.09.16 0 0 51
Kicikét félve nyitom meg. Elég zavaros és kényes téma.(viszont sokakat érint(het) De lássuk!
Volt egy 13 éves Daciám. Itt ott rozsda de még ment. Az ***** autókereskedőnél kinéztem egy 10 éves ISUZUT. Nagyon megtetszett. Megvettem.Itt kezdődik a sztori. Nézzük a svédcsavart!
A régi autót nem vették át ereditéségvizsgálat(EV) és egyéb hitelt érdemlő papírok nélkül. Az új autót nem irathattam át (EV, biztosítás stb)- az EV csak 30 napig él- nélkül.
Kiadások:
Dacia EV 6750
Tárolás 2000
ISUZU bistosítás 3+1 hónap 4785
ISUZU EV 12500
Átírás 14500
Törzsköny 3700
Összesen: 44200
Mit kaptam mindezért? Valamelyik OV által kitalált müa. cardot (jelenleg semmire nem jó) átírták kb. 2 órai munka a Yardon. (Nekem 2 nap)
Hová tünt a többi zseton.
Nem az árváknak, koszovói segélybe, árvízkárosultaknak. Ha odament volna nem aggódnék.
Egy olyan államaprátus turkál a zsebembe, ami semmit sem ad.
??? Kit szolgálna és kit védenek.
??? Mit tehet a kisember, ha "becsületesen" akarja lebonyolítani
??? Mire van garancia

Missy Creative Commons License 1999.09.15 0 0 50
sziasztok:)

nagyon jó hogy van ilyen rovat is, csak annyit hogy ha valakinek fogyvéd/ vásárlói problémája van (az életben), nem tudja mit hogy kell tenni, talán tudok segíteni, mert (sajnos) van benne egy kis tapasztalatom, de eddig mindig meg tudott oldódni a probléma.

egyébként általában ha az eladó úgy működik hogy kőfalba ütközöl mikor a bajodról szeretnél neki mesélni, higgadtan kérd a panaszkönyvet, az mindig bejön. egy cég sem szereti ha írásos dokumentum szól ellene.

:)

vbela Creative Commons License 1999.09.14 0 0 49
Kedves Moon,

Kiváncsi lennék, miért van a Danubius Rádió internetes adása (DataNet) valami rettenetes port-címre rárakva? Talán azért hogy a tűzfal mögöttiek ne hallgathassák?
Megkérdeztem a Danubiusosokat is, az ő (az ügyfél) válaszuk az volt, hogy nekik nincs erre semmi befolyásuk.

Ja, a többi Datanetes adás hellyel-közzel kíválóan fogható.

Laci Creative Commons License 1999.09.13 0 0 48
Suzuki ÁSZ:

egy ismerősöm múlkor kölcsönadta a kocsiját (egy Suzukit), és hátúlról belémjöttek. Aki belémjött elismerte, hogy ő volt a hibás, minden rendben ment, adott ilyen akármit, ami kell. Ismerősömnek persze felajánlottam, hogy elviszem a kocsit megcsináltatom, a vétkes biztosítója, meg majd fizet, de ismerősöm mondta, hogy nem kell, majd ő megcsinálja.

Csütörtökön el is vitte a kocsit oda ahol vette, a Suzuki ÁSZhoz, de ott nem is foglalkoztak vele. Ahelyett, hogy felvették volna a javításra, azt mondták, hogy hagyja ott, majad megnézik, és valamikor visszakapja.

Szerintem ez azért így nem kóser, nem is te vagya hibás, és mégis szivetnak még a szakszervízben is.

Eddig sem akartam Suzukit venni, de ha Suzuki ÁSZban negyedáron árulnák, akkor sem mennék oda, és ezt ajánlom nektek is.

moon Creative Commons License 1999.09.13 0 0 47
Kedves PS,

miért moderálnálak ki? Kíváncsian várom a sajtótájékoztatót, amelyre örömmel venném, ha meghívnál.

pantau Creative Commons License 1999.09.12 0 0 46
Kedves Luckyboy,

En is multiplexelt vonalon, vagy PCM-en, vagy min voltam. Fel nap telefonalgatas es masnap reggel csodak-csodaja megjott a szerelo.
Szo nelkul attett egy tiszta vonalra azota nincs gaz. Meg ott elotte kiprobaltam, mukodott, pacsi! :)
Amugy, ha a hazban laknak idosebbek, vagy olyanok, akik tutira nem
faxolnak, modemeznek, akkor probald megbeszelni veluk, hogy jaruljanak
hozza, hogy oket rakjak PCM-re, es neked meg sakkozzanak ki egy
tiszta vonalat.

Utana kellene kukkantani, hogy ha fovonalat veszel, akkor milyen
szintu szolgaltatast kell a a Matavnak nyujtani hozza.

PS Creative Commons License 1999.09.10 0 0 45
Ha ki nem moderálják...

Szeptember végén: még nyílnak a völgyben a kerti virágok és rövidesen MIME sajtótájékoztató lesz.

larcher Creative Commons License 1999.09.07 0 0 44
bocs,és megint csak bocs,mert nem 10 év,hanem 33 hónap
de azért vigyázzatok a vekkerrel
moon Creative Commons License 1999.09.07 0 0 43
Luckyboy válasza:

Hi Moonchild!

Köszi a gyors és hatásos választ. Megtetem a szükséges lépéseket. Már jóval korábban is elhatároztam, hogy a dolog végére járok, de akkor mindenféle személyes, - a vonaltulajdonos részérol - hosszas utánajárással riogattak. Szóval ez elmaradt. De eljött a kényelem kora! Tárcsáztam. A hibabejelentot. 143.
Ott egy kellemes noi hang közölte velem, hogy üdvözöl, és hogy rögzíti a beszélgetést. Ez fontos! Megértem.
De azt már kevésbé, ami kiderült, miután - még aznap délután, rendkívül gyorsan - megérkezett a telefonszerelo. Beszélgettem vele. Feltárta elottem a tényállást. És a kapcsolódobozt...
A házunkban egy bizonyos cég felszerelte a telefonalközpontot. Az alapján, hogy hány lakó/család/elofizeto van a házban. Dícséretes elgondolás. Mert mi más alapján lehet megterveztni egy ilyen rendszert, hogy mindenkinek kifogástalan vonalat biztosíthassanak. Csak egy ici-pici dolgot ne vettek számításba. Nevezetesen azt, hogy az új lakó, aki ödaköltözött: egy Kft. Hoppá!! Mert a Kft-nek sok telefonja van, egy saját alközponttal. Neki sok érpár kell a házba tervezett központból. Rendben! Nem muködik máshogy nekik a saját alközpontjuk, akkor kapjanak annyi vonalat/érpárt, amennyi kell!
Joguk van hozzá, hiszen azért fizetik azt a magas telefonszámlát. De! Én is azért fizetem azt a magas telefonszámlát, hogy nekem is biztosítsona Matáv minoségi szolgáltatást. A hangátvitellel - a beszéddel - nincs is gond. De az internet?!? Fizetem az elofizetést. Használom a net-et, de milyen minoségben?!? Jogom van ahoz a 33600-hoz, nem? Vagy akkor fizessek annyival kevesebbet, amennyivel "rosszabb" a vonalam.
Befejezésként, még annyi, hogy a szerelo azt mondta, várhatóan tavasszal lehet valami változás. Addig én meg használhatom a csonka vonalamat...

Köszönettel

-luckyboy-

u.i.: Nagyon megköszöném, ha a reagálásodat, és a levelemet leközölnéd,
illetve hogy a reakciókat postáznád nekem. Kösz!

u.i.2: Mikor el akartam küldeni a levelet a gép kiírta: "no dial tone".
Milyen jó, hogy itt járt a Matáv-os ember...

moon Creative Commons License 1999.09.07 0 0 42
Pezo a következot javasolta Luckyboynak:

Szóljon be a MATÁV hálózat üzemeltetésre, vagy a 1212-re és verje kia balhét. mert a vonala un PCM-et az az vonal felezőt tartalmaz!

Ez van!
Tehát a hiba ismét nem a készülékében van!:)))

üdv, pezo

dinyus Creative Commons License 1999.09.07 0 0 41
csak egy apró és teljesen off megjegyzés: a monty python-t így írják helyesen. a montyban nincs h. na :)
(ezt már több topicban elmondtam, 1x csak megtanulja mindenki :)

dinyus

noidea Creative Commons License 1999.09.06 0 0 40
A témanyitó hozzászóláshoz:

Szerintem tényleg vannak meredek dolgok, de azt ebben az esetben nem hiszem, hogy itt pénzért való hivatali visszaélésről lenne szó. Az túl kockázatos, és annyi pénz nyilván nem lenne benne számára. Inkább olyasmit tudok elképzelni (nekem majdnem ugyanolyan undorító), hogy valami ügynöki állatságba, vagy ilyen módon terjesztett "nyugdíjpénztárba" akarta bepalizni az illetőt ==:-O

DomiG Creative Commons License 1999.09.06 0 0 39
Aki tud az nem beszél.
larcher Creative Commons License 1999.09.05 0 0 38
az írók fantáziája nem veheti fel a versenyt az élettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!