Keresés

Részletes keresés

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.06 0 0 20
4parsec!
Még nem hallottam JETHRO-t játszó hazai csapatról, de ha van, az engem is érdekelne. Ez a topic sajna még nem olyan hosszú, hogy ne lehessen hamar végigolvasni, de remélem még írtok.
Neked melyik felvételek a kedvenceid?

Üdv.

Előzmény: 4parsec (18)
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.06 0 0 19
Kedves bagojj!
Igen, mint azt már leírtam, voltak '87-ben is. Szerintem nem bántották sokan az idei koncertet, de maradhatunk a monológoknál.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (17)
4parsec Creative Commons License 1999.07.06 0 0 18
Hello! Engem egy leanyzo fertozott meg meg gimiben, A Thick as a Brick volt az, meg a klasszikus zenekaros valtozat. Evekig csak hevert, aztan fosuli elejen belezugtam, es utana kazettan hordtak oket. Gitaroztam is, sot, harom ev mulva nekiallok fuvolazni, ha a gitart abbahagyom, mar tanarszeruleg. Ha a Bourée menni fog, akkor elegedett lehetek. A mostani
koncertrol en is inkabb targyilagosan nyilatkoznek, mit lelkesen, de azert jo latni, hogy meg mennek. Van itt olyan amator csapat akik az o szamaikat zenelgetik? Tud valaki ilyenrol? Bocs, ha volt rola szo, de most leletme a listara, es epp nincs idom mindent elolvasni.

udv mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.06 0 0 17
Lehet, hogy valóban 86-ban voltak itt először, a Budapest című dal szövegéből viszont az tűnik ki, hogy a dal írásakor már két budapesti fellépésen voltak túl. Ezek szerint lettek volna 87-ben is? Nem tudom, akkor én még vidéken éltem, nem is nagyon figyeltem az ilyen koncert dolgokra (minek fájdítsam a szívemet).
A 97-es koncertről annyit, hogy még jól jártunk, hogy egyáltalán nem maradt el, mert Andersonnak komoly hangszál-problémái voltak. Örülünk, hogy meggyógyult azóta.
Az ideit nem értem, miért bántjátok sokan, baromi jó volt. Sokat is játszottak, olyan számokat is, amiket korábban nem hallottunk tőlük. Pl. nem tudom, figyeltétek-e, de előadtak egy teljesen új dalt is, ami majd csak valamikor szeptemberben jelenik meg az új lemezükön. Nekem tetszett, sajnos a címét nem hallottam jól. Ami a technika esetleges hiányosságait magyarázhatja (én pár méterre a színpadtól semmi ilyet nem hallottam), az az, hogy a turné első koncertje volt a budapesti. Ez a turné-pólóról derült ki számomra, akinek van, megnézheti hátul a listát.
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.05 0 0 16
szaki_bacsi!
A mostani koncert tényleg nem volt annyira jó, mint a '87-es, '93-as, '94-es, de például a '97-est messze felülmúlta. A közönség egyébként tényleg nem tombolt, de ez végül is nem csak beindulós zene, hanem sokszor jobb csendben figyelni. A '97-es koncerten például annyira érdektelen volt a közönség nagy része (máig sem értem, hogy miért...), hogy „büntiből” még a Budapest sem hangzott el.
Nagyon örültem annak, hogy most a Körcsarnokban előszedtek olyan ritkán játszott felvételeket, mint a Witches Promise, a For A Thousand Mothers, vagy a My God. Másrészt Anderson idén sokkal jobb kedvében volt, mint két évvel ezelőtt. Egy szó, mint száz: az idei koncertre én nem panaszkodom, remekül éreztem magam, pedig idestova 12 éve hallgatok JETHRO TULL-t. (Persze, a magas hangok...hát, ha ő „csak” egy énekes volna, akkor mást mondanék, minthogy ezt elfogadom.)
Bíztató, hogy a következőre eljössz. Úgy legyen!

Üdv.

Előzmény: szaki_bacsi (15)
szaki_bacsi Creative Commons License 1999.07.05 0 0 15
Én is szeretem a Jethrot, 5 éve hallottam először, gyorsan meg is tanultam gitáron a Locomotive Breath-t (na jó, nem a szólót, csak a kíséretet). A 94-es (? nem biztos, hogy akkor volt) szigetes koncert baromi jó volt, a mostani körcsarnokitól viszont lekonyultam. Szar volt, na! A hangosítás mint egy középkategóriás magyar együttesnél, a hely szűk, Andersonnak nem volt hangja (ha megfigyeltétek ahol magasra kellett volna felmennie mindig inkább elhátrált a mikrofontól), és a hangulat sem volt valami parázs szerintem (lenn voltam a küzdőtéren, de az első néhány sor kivételével semmi tombi nem volt). Ja, és a jegy is drága volt (ezért a produkcióért pláne)

Ez persze nem jelent semmit, a következő koncertre is el fogok menni, de remélem azt egy kicsit jobban fogják megorganizálni.

Skizz

Petya Creative Commons License 1999.07.05 0 0 14
bagojj!

Kössz a kiigazítást!
Némi magyarázkodás részemről: a boldog diákévek idején szorgos tagja voltam a ME (NME) - stúdiónak. Volt néhány kazi innen-onnan felvett dalokkal. Többek között egy ilyenen volt fellelhető a "Budapest" nóta is. Gondolom valaki előttem hallás után próbálta leírni a számcímeket, mi meg odasefigyelve elfogadtuk. S mint észrevehető volt, a tudatalattiban is így maradt meg. (A dalt pedig - sajnos - azóta sem hallottam, pedig tényleg nagyon jó.)

Hát, mégegyszer bocsi.

Üdv Mindenkinek,

Petya

Előzmény: Törölt nick (10)
F-kulcs Creative Commons License 1999.07.05 0 0 13
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!

bandika!
Olvastam a koncertről szóló beszámolódat a Konz. topicban, ráadásul pont azután, hogy én elindítottam ezt. Már vártam, hogy írjál. Nekem megvan a Göbölyös-könyv, sokat forgatom, de sajnos, felesleges példányom nincs belőle. Én is voltam a koncerten – akárcsak '87-ben, '93-ban, '94-ben, '97-ben –, és számomra is tartogattak kellemes meglepetéseket.

toMtOm!
Te jársz Bran-ra? Az is nagyon jó!

dzsokijuing!
A Göbölyös-könyvben vannak fordítások, de szerintem nem túl jók. (Félrefordítás, magyartalan fogalmazás stb.) Engem nagyon érdekelne a '86-os felvétel, mert sajnos azon a koncerten nem voltam ott.
Ha nem találsz fordítót, akkor megpróbálok segíteni.

bagojj!
Szerintem '86-ban voltak itt először. Leveled többi része viszont nagy örömömre szolgált.

Gofry!
Hát, igen. A Körcsarnok nem az igazi, de a Pecsa szabadtér sem volt az. Főleg, hogy Anderson nem szereti a szabadtéri színpadot.

caputo!
Veled sokban egyetértek. Én is nagyon szeretem a „bonyolult” lemezeket (Thick..., Passion..., Minstral...). Kedvenceim talán a Heavy Horses, a Benefit és utána Songs From The Wood, Aqualung, és még sorolhatnám.
Az Under Wraps-szel kapcsolatban is teljesen egyetértek, bár és a Catfish Risingot is a gyengébbek közé sorolnám. A Roots To Branches viszont ismát kiváló.

Várom további válaszaitokat! Kedvenc dalok stb.
Üdv.

caputo Creative Commons License 1999.07.05 0 0 12
Először én is 86-ban voltam Jethro koncerten (asszem' ez volt az első Pesten..). Utána még voltam a "sziget"-en is, kétszer.
Először 83-ban hallottam Tull lemezt, az
Aqualung címűt. Katartikus élményt jelentett..
Én egyébként a Tull "nehezebben emészthető" lemezeit is szeretem, úgy mint a Thick As A Brick, Passion Play, Minstral In The Gallery (Talán innen a Göbölyös féle könyvcím: "Dalnok a balkonon"..?).
De a blues "ihletésű" korai lemezeket is imádom: This Was, Stand Up, Benefit.
(egyébként minden lemezük meg van)
És ami nálam "kilóg a sorból": Under Wraps. Szörnyű rossz lemez SZVSZ..
A magyar fordítás engem is érdekelne (pl. a Thick As A Brick CD borítóján rajta van a teljes szöveg apró betúkkel,
nagy teljesítmény lenne lefordítani)
És hogy mi fogott meg ebben a zenében..?
Nehéz megfogalmazni..Talán az a "kellemes disszonancia" amely nem jellemző más együttesre , talán a fuvolával gazdagított hangszerelés, talán Anderson "rekedtes,bársonyos" hangja, talán az a borus őszies "kelta hangulat" amiből ez a zene táplálkozik....Nehéz megfogalmazni.
Azon viszont mindig elgondolkodom, miért nem játszák a rádiók ezt a zenét... Ennyire "réteg zene" lenne...?

-cap-

Gofry Creative Commons License 1999.07.05 0 0 11
Csatlakozom az előttem megnyílvánulók dicsérő szavaihoz az együttest illetőleg.
Külön örömmel tölti el kicsiny szívemet, hogy a "Hot night in Budapest" valóban nekünk és rólunk íródott, ugyanis volt egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt minden városban más névvel adják elő. Mivel szemlátomást nem ez a valóság, ezúton is megkövetem az együttest...
Egyébként nem éreztétek kissé megalázónak a körcsarnoki színhelyet? Persze lehet, hogy nagyobb létesítmény nem telt volna meg, de mindenesetre így néhol olyan volt az egész, mint egy nagyobbfajta gimnáziumi szallagavató.
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.05 0 0 10
Tudtommal 1984-ben jártak itt, aztán másodszorra 1986-ban. Az említett dalnak "szimplán" 'Budapest' a címe, de még csak a szövegében sincs 'I like to Budapest', sokkal inkább 'Hot night in Budapest'. Ez a dal az 1987-ben megjelent 'Crest of a Knave' című albumon található (ez az a lemez, ami 88-ban Hard Rock/Heavy Metal kategóriában Grammy-díjat kapott, megelőzve a Metallica And Justice For All-ját). A dal szövegéből egyébként kiderül, hogy -addig- kétszer jártak itt, egy hostess csaj ihlette meg Andersont, aki másodszorra már nem volt ott.
Egyébként az említett két koncerten nem voltam (kicsi voltam még ahhoz :) ), azóta viszont mindegyiken (93 PeCsa szabadtér, 94 Sziget, 97 PeCsa szabadtér, 99 Körcsarnok). Nem akarok jelzőket említeni, talán elég annyi is, hogy ennyiszer kimentem, ez mindent elmond. Ahogy megszólalt a 'Budapest', az az őrjöngés...örök élmény.
Előzmény: Petya (7)
vikoca Creative Commons License 1999.07.05 0 0 9
Csatlakozom a rajongokhoz. Tenyleg ugyes muki az Anderson.

Amikor magyar dalszoveget kersz, akkor verses, avagy szoszerinti forditasra ahitozol? Mert szoszerint en forditok - ezen ne muljek. Mp3-akkal lehet honoralni :-)

Előzmény: dzsokijuing (5)
toMtOm Creative Commons License 1999.07.05 0 0 8
Sziasztok!

Persze, én is kinn voltam a koncerten, mivel egy kedves barátom adott egy-két (há, né, ...) JT CD-t úgy kb. 3-4 éve. Aztán egybol megtetszett... Akkor volt egy ír nap fenn, a Jókai klubban, s ott láttam a bandika által keresett könyvet, személyesen Göbölyös árusításában. Persze vettem egyet a havernak, dedikálva, de elobb én is elolvastam. Hát a haver jól odavolt érte. (Akárcsak én lennék egy Mike Oldfield monográfiáért, magyarul:).
Azóta persze nem láttam sehol... Szegény bandika!

Egyébként általános iskolás koromban (úgy a '80-as évek közepén) volt egy testnevelés tanárom, aki rajongott JT-ért. Mi meg jót röhögtünk rajta, mi ez az idétlen dolog. Aztán azóta kicsit megváltozott a váleményem a bandáról.

Hát röviden ez az én JT sztorim...

bandikának meg drukkolok a könyv felleléséhez. Ilyen könyvekbol persze nincs utánnyomás:)...

toMtOm

Petya Creative Commons License 1999.07.05 0 0 7
"1986-ban járt először Bp-en a JETHRO TULL, akkor ott voltam és nagyszerű volt az előadás."

Aztán ebből született egy opus: "I like to BUDAPEST"

Sajnos én nem voltam azon a koncerten, akkor még keveset tudtam róluk. Ma már igen gyakran hallgatom őket. Hiba no, nem lehet megunni az "öreg" "lótenyésztőket"... -))). Ők egy külön kategória. Ennyi.

Üdv,

Petya

Előzmény: dzsokijuing (5)
bandika Creative Commons License 1999.07.05 0 0 6
Jethro Rulez!!!!

Volt valaki a koncerten idén? Baromi jó volt, a Konzervativ lemezklub 2. c topikban irtam rola egy kis osszefoglalot valamikor, aki nem volt, elolvashatja.

Mas: BAROMIRA KERESEM A GÖBÖLYÖS N. LÁSZLÓNAK DALNOK A BALKONON CIMEN MEGJELENT JETHROGRAFIÁJÁT.

Aki tudja, látta, eladná emilezzen !!!!

dzsokijuing Creative Commons License 1999.07.04 0 0 5
Szerintem a három legjobb JETHRO lemez sorrendben: 1. Thick As A Brick (1972), 2. Aqualung (1971), 3. Songs from the Wood (1978)

A sok jó szám közül egyet emelnék ki a Locomotiv Breath ciműt. A gitárrész fantasztikus benne.

1986-ban járt először Bp-en a JETHRO TULL, akkor ott voltam és nagyszerű volt az előadás. A koncertet utólag leadta a P. rádió én azt felvettem kazettára, ha valakit érdekel elő tudom keresni.

Nem tudom van-e valakinek magyarnyelvű forditása a JETHRO számokról , leginkább az Aqualung tizparancsolata érdekelne.

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.04 0 0 4
Üdvözlet!

Bogyó, mivel te benéztél ide és elsőként válaszoltál, a betérők száma már nem lehet 000000! Azért köszönöm a kedves, okos bíztatást... :-(

dzsokijuing, caputo!
Kösz', hogy írtatok. Voltatok a koncerten? Van-e kedvenc lemezetek, dalotok stb.? Írjatok, ha kedvetek van a JETHRO-ról csevegni!
Üdv.

caputo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 3
Jethro.?
nem rock
nem pop
nem beat
nem folk
nem heawy
nem blues
NEM ROSSZ!!! (Életem zenéje!!!!!)

-cap-

caputo Creative Commons License 1999.07.03 0 0 2
Jethro..?
nem rock
nem beat
nem punk
nem folk
nem heawy
nem blues
NEM ROSSZ!!! (Életem zenéje!!!)

-cap-

dzsokijuing Creative Commons License 1999.07.02 0 0 1
Az egyik kedvenc zenekarom.
bogyó Creative Commons License 1999.07.02 0 0 0
000000 partnert fox majd találni hozzá!!!

F-kulcs Creative Commons License 1999.07.02 0 0 topiknyitó
Üdvözlet Mindenkinek!
Remélem találok a címben jelzett témához partnereket! (Tudom, nem könnyű...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!