A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
így igaz. a munkahelyi krupsomba van külön podos kosár. vettem bele podot, azóta is ott áll. ott kezdődik, hogy képtelen rendesen lezárni a pod a kosarat, és egy csomó víz mellette folyik ki. nagyon gáz.
Senkinek sem sikerült messze földön sem Krupsból, sem komolyabb akros gépből podot rendesen lefőzni. Spéci podos gépek vannak, azokkal az őrölt kávét nem lehet lefőzni. Egy részük a podosoknak nem is gőzöl, de tejhabot lehet máshogy is csinálni, végül is az neked megfelelne. Azt tudnod kell még, hogy bármilyen jaros géphez kell daráló ! Szerintem nem akarsz annyit foglalkozni a dologgal, hogy ebbe belevágj - a podos gépekkel tudnál kezdeni valamit.
Podot csak kifejezetten podos géppel lehet jól lefőzni. Félre ne értsd, valóban minden karos gépre ráírják, hogy alkalmas pod főzésére, meg adnak hozzá olyan szűrőt-adaptert, amelyik erre a célra szolgál, de az eredmény csapnivaló lesz, akármit írnak a prospektusban. És ez nemcsak a húszezres, de a kétszázezres főzőkre is igaz.
Ha pod, akkor podos gép kell, és csak podot fogsz vele főzni, igen. Drágább, mintha te darálnál, de nagy a választék, és otthon is nagy tud lenni a választékod, mert akár alkalomról alkalomra mást főzhetsz, vagy akár egy vendégseregnek többfélét. Hagyományos darálóval ez nem megy, nem tudod folyamatosan cserélgetni a kávét és állítgatni a darálót, se nem praktikus, se nem gazdaságos.
bocsánat, valóban kevertem... :-) ez az e.s.e, ugye?
ezzel egyszer volt dolgom, az említett Krups-os gépben próbáltam. lehet, hogy én voltam ügyetlen (bár talán pont arra találták ki, hogy ne lehessen ügyetlenkedni a kávéfőzéssel), de elég vacak volt a kávé, híg volt. ki is öntöttem. Illy pod volt.
"nem akarok Solac vagy Ufesa vagy hasonló gépet venni, gondolom, ha márkásabbat veszek, az azért biztosíték a jobb minőségre"
Az ajánlott oldalon arról is szó van, a gépek piaci pozícióját a marketinges határozza meg, a tervező abból főz ami van, emiatt ezeknél a budget gépeknél a nagy név sem garancia semmire. Ha fillérekből kell műanyag alkatrészekből megépíteni akkor írhatsz rá bámilyen márkanevet gagyi lesz.
Ahhoz képest, hogy igazából nem is iszol kávét, elég szép pénzt szánsz rá:-)
Vegyél podost, abból is használtat, a drágább két termoblokkos gépekből.
RCTiv vagy SiD mutathatna egy fotót (amúgy is, én is kíváncsi vagyok) egy ilyen gépről, hogy lásd, fele pénzből hogyan lehet klasszissal jobbat vásárolni.
A podos jobb kávét ad mint az automata, megbízhatóbb működésű és minden tekintetben praktikusabb az automatánál. Direkt a hozzád hasonló hetenteegykávétiszom fogyasztóknak találták ki.
A POD egy 7 grammos tömörített kávépárna, ami eszpresszó minőségű őrleményből készül a megfelelő tömörítéssel. Egy papírtasakba van csomagolva, nem kapszulába. Sok neves kávégyártó használja a rendszert, minőségre az automata és a karos gépek között van.
Luigi ! Ma csináltam kapucsínót a Bonomiból. Sikerült egy nagyon jó tejhabot összehozni, úgyhogy jól sikerült. Kicsit sok volt a dupla risztrettó bele, de a kávé jó alapnak mutatkozik kapucsínóhoz.
köszi, én is gondoltam rá, de egyrészről nem tartom környezetbarátnak, másrészt azt is hallottam róla, hogy ad1 szűkebb a választék, ad2 nem olyan jó a minőség. tudom, hogy ezt meg is lehet cáfolni. lehet, hogy elmegyek, és megkóstolok egy Nespressot...