Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47749

Bableves fustolt csulokkel, csipetkevel. 

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47748

a Kotányi fűszer általában megbízható, ugyan drága

de a Horváth Rozi sorozatban sem csalódtam még

Előzmény: apeeng (47747)
apeeng Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47747

Tiszteletem.

 

Pasi vagyok, tehát ne csodálkozzon senki. Elfogyott a babérlevél, nosza vettem egy nagyáruházban..külsőre megnyerő volt, ára is száz alatt, úgyhogy semmi gyanús.

 

aztán nekiláttam főzni..szagolom a babérlevelet, semmi...aztán a többit is.....  ez valami új, gondoltam, és bátran beletettem a leveskébe kettő szép levélkét(biztos, ami biztos)...

 

sem íze, sem illata..   tanácsot kérnék tisztelettel,  hol találok jó babérlevelet (Budafok)illetve pontosítok...melyik az igazi?

 

köszönöm.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47746

Tavaszi zöldségleves a tegnap készült alapléből kimentett csirkehússal, túrógombóc, tejfölkrém.

 

 

költekező Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47745

Tojásleves, tökfőzelék, pörkölt.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47744

Ma tojásos nokedli, szívsaláta, holnap zellerkrémleves, grízsmarni.

 

szkati Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47743

Fokhagymás tarjaszeletek nekem spenóttal, férjnek rizi-bizivel és savanyúsággal.

Holnapra csirke aprólékleves csinálok sok zöldséggel, grízgaluskával.

homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47742

ez utobbi az igaz :)

Előzmény: Boarhunter (47730)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47741

Igen, persze. Jó, megpróbálom. Végülis a zsiradék nélkül sütött libamáj is bejött. (S. Viktor szakácskönyvből.)

Előzmény: nagypapi51 (47740)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47740

Azt.

Gondolom, előtte minimálisra csökkented a víztartalmát és nagyjából leszárítod-.

 

Előzmény: Caipi (47739)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47739

Azt a  csuromvizes izét? :( 

Előzmény: nagypapi51 (47737)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.03 -1 0 47738

A "salmon belly" közkedvelt sushi alapanyag, épp a zsírossága miatt.

A bőr és az izom között a képeken is látható a fehér zsír réteg.

Előzmény: Caipi (47733)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47737

...Persze egy felolvasztott filé zsiradékban teljesen máshogy viselkedik, mint egy friss anélkül...

Egyszer próbáld meg egy hibátlan tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül sütni. Meg fogsz lepődni.

 

 

Előzmény: Caipi (47734)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47736

"Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) statisztikái szerint a tenyésztett lazac telítettzsír-tartalma a vadlazachoz viszonyítva aránytalanul magas. Amellett, hogy a vadlazac teljes zsírtartalma átlagosan 20%-kal kisebb a tenyésztett lazachoz képest, a vadlazac 33%-kal több omega-3 zsírsavat és átlagosan 20%-kal több fehérjét tartalmaz."

Most igen sokat megtudtam a vad- és tenyésztett lazacokról, és a hűtében levő az tényleg vad, méghozzá gorbusalazac. 

Előzmény: Caipi (47735)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47735

Na ennek most utánaolvastam, azt írják, ez a tenyésztettre áll fent, a vadra nem, én meg csak az utóbbit veszem. Már ha hihetek a dobozok feliratának. 

Előzmény: H_G (47732)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47734

Persze egy felolvasztott filé zsiradékban teljesen máshogy viselkedik, mint egy friss anélkül. :)

Előzmény: nagypapi51 (47731)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47733

Tőlem lehet, bár nekem csak fehérje csapódik ki, de mivel Boarhunter azt írta, hogy a hasa zsíros, meg a bőre alatt is van egy zsírréteg, én csak arra reagáltam, hogy az én filéim nem olyanok. 

Előzmény: nagypapi51 (47731)
H_G Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47732

Persze, hisz' szabad szemmel is lehet látni két piros között a fehér zsír-csíkot.

 

Előzmény: nagypapi51 (47731)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47731

...Én részemről csak és kizárólag a (...) zsírtalan, bőrtelen darabokat használom...

'Megnyugtatlak', a lazac húsában több zsír van, mint a bőr és a hús között.

Én száraz serpenyőben sütöm, a bőrös oldalán alig enged zsírt, da amikor megfordítom a húsos felére, ott jön igazán.

 

Előzmény: Caipi (47724)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47730

A nyáron, szabadvizen fogott afrikai nem rossz. Télen borzasztóan összezsúfolva, gyakorlatilag saját ürülékükben tartják őket, ilyenkor nagyon büdösek.

Amúgy meg étteremben simán megetetik veled szürkeharcsaként. Vagy legalábbis megpróbálják.

Előzmény: homerx (47729)
homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 1 47729

afrikait sosem eszunk. inkabb a zsiros szurke.

Előzmény: Boarhunter (47713)
homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47728

tegnap marhapori volt, ma rantott sertesmaj lesz. nagy kedvencem!

homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47727

hehe, tenyleg ki lehettek ehezve magyarosch kajara :) azert en ertekeltem volna a tengeri herkenytyuket :)

Előzmény: szkati (47712)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47726

Jol teszed... 

Előzmény: Caipi (47725)
Caipi Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47725

Igen, ezek miatt határoztam el, hogy ilyet eszem hetente egyszer. :) 

Előzmény: ZsuR (47722)
Caipi Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47724

Most már világosabb lett, köszi. 

Én részemről csak és kizárólag a mélyhűtött, zsírtalan, bőrtelen darabokat használom. Szoktam ugyan látni bőröset, de az őszintén szólva taszít. A csirke bőrével megbírkózom, de egy haléhoz nagyon nem szeretnék hozzáérni se. :) 

Előzmény: Boarhunter (47723)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47723

Nem mindegy, hogy egy hal hol hordja a zsírját. A bőre alatt, a hasán vagy a hasüregben. A boltban kapható lazacfiléről a hasi rész ahol a legzsírosabb, hiányzik. Ha "bőrén", ropogósra tudsz sütni egy halat akkor a bőr alatti zsír is kiolvad, de ha panírozod, akkor nem.

Előzmény: Caipi (47721)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.02 -1 0 47722

Valoszinu a tobbihez hasonlitva :)). 

 

Their skin contains a high concentration of omega-3 fatty acids to help keep the salmon warm in the ocean. These fatty acids may also provide some health benefits to the human body. Omega-3 fatty acids may help protect the heart against specific risk factors for heart disease, such as blood pressure.

 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320838.php

Előzmény: Caipi (47721)
Caipi Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47721

Tudom, hogy a lazac besorolása szerint zsíros hal, de nem értem, miért. :)

Előzmény: nagypapi51 (47711)
ketyo61 Creative Commons License 2019.03.02 0 0 47720

Gombas-zoldhagymas-csirkemajas rantotta eppen most. Kesobb kagyloleves, holnap lazac bore nelkul. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!