Pasi vagyok, tehát ne csodálkozzon senki. Elfogyott a babérlevél, nosza vettem egy nagyáruházban..külsőre megnyerő volt, ára is száz alatt, úgyhogy semmi gyanús.
aztán nekiláttam főzni..szagolom a babérlevelet, semmi...aztán a többit is..... ez valami új, gondoltam, és bátran beletettem a leveskébe kettő szép levélkét(biztos, ami biztos)...
sem íze, sem illata.. tanácsot kérnék tisztelettel, hol találok jó babérlevelet (Budafok)illetve pontosítok...melyik az igazi?
"Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) statisztikái szerint a tenyésztett lazac telítettzsír-tartalma a vadlazachoz viszonyítva aránytalanul magas. Amellett, hogy a vadlazac teljes zsírtartalma átlagosan 20%-kal kisebb a tenyésztett lazachoz képest, a vadlazac 33%-kal több omega-3 zsírsavat és átlagosan 20%-kal több fehérjét tartalmaz."
Most igen sokat megtudtam a vad- és tenyésztett lazacokról, és a hűtében levő az tényleg vad, méghozzá gorbusalazac.
Tőlem lehet, bár nekem csak fehérje csapódik ki, de mivel Boarhunter azt írta, hogy a hasa zsíros, meg a bőre alatt is van egy zsírréteg, én csak arra reagáltam, hogy az én filéim nem olyanok.
A nyáron, szabadvizen fogott afrikai nem rossz. Télen borzasztóan összezsúfolva, gyakorlatilag saját ürülékükben tartják őket, ilyenkor nagyon büdösek.
Amúgy meg étteremben simán megetetik veled szürkeharcsaként. Vagy legalábbis megpróbálják.
Én részemről csak és kizárólag a mélyhűtött, zsírtalan, bőrtelen darabokat használom. Szoktam ugyan látni bőröset, de az őszintén szólva taszít. A csirke bőrével megbírkózom, de egy haléhoz nagyon nem szeretnék hozzáérni se. :)
Nem mindegy, hogy egy hal hol hordja a zsírját. A bőre alatt, a hasán vagy a hasüregben. A boltban kapható lazacfiléről a hasi rész ahol a legzsírosabb, hiányzik. Ha "bőrén", ropogósra tudsz sütni egy halat akkor a bőr alatti zsír is kiolvad, de ha panírozod, akkor nem.
Their skin contains a high concentration of omega-3 fatty acids to help keep the salmon warm in the ocean. These fatty acids may also provide some health benefits to the human body. Omega-3 fatty acids may help protect the heart against specific risk factors for heart disease, such as blood pressure.