Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 929

A xanax-szal azért nem árt óvatosan bánni...

Nincs személyes tapasztalatom, de más topikokban olvastam, hogy igencsak kialakulhat függőség. :-(

Előzmény: kkmd (927)
maestus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 928

Hú, az így tényleg nem lesz nagyon vicces, én is előre rettegek horvátországtól. Még sosem voltam, és pont most jött össze egy nyaralás augusztusra...hát, izgi lesz. Remélem ott sincs sokkal melegebb, mint most itt.

Az endokrinológiára alapból 1 hónap, mire időpontot kapsz, szerintem azt nem ártana már most kérned, ha meglesz a beutalód. A gyógyszer kb. 6-8 hét, mire hatni kezd és mérséklődnek a tünetek.

Hajrá, meg ilyenek!:)

Előzmény: kkmd (927)
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 927

Sziasztok,

köszi a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok! A szívre szedem a Betaloc-ot és a Xanax-ot, s mivel a bokám is extra mód dagad (ezt is olvastam a tünetek között) a Veneruton-Forte-t. Az első kettőn sajnos emelni kell a dózist, meg egyre rosszabb. A hétre ígérték a másik kettő pm. funkció eredményét, roppant kíváncsi leszek! Sajnos a fogyás még nem jött össze, pedig annak na, kimondottan örülnék! Endokrinológiára nem tudom mikor kerülök sorra, mert ráadásul nyaralni is mennék, pedig így ekkora tachikard.-val nem lesz egy élmény!

Üdv

kkmd

maestus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 926

Sziasztok, gyors beköszönés, tegnap voltam homeopátiás dokinál, elkzedtem szedni a bogyókat, 6-8 hét múlva várható, hogy történik-e valami. Eléggé izgulok:)

Ti hogy vagytok, kedves műtöttek, izotópozottak és gyógyszertszedők? gyógyulgattok? Remélem kibírjátok ezt a bazi meleget...

maestus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 925

Szia!

 

itt is megerősítem, hogy nagy valószínűségel túlműködsz. Szőrmók írta a másik topikban, hogy más is okozhatja a tsh alacsony értékét, ebben én nem vagyok kompetens. Gondolom kell még pár vizsgálat, hogy 100%-ban kimondhassák, ez a bajod.

www.konzilium.hu

Előzmény: kkmd (923)
Zitka Creative Commons License 2008.06.24 0 0 924

Én ugyan alulműködős vagyok, de a TSH alapján ez elég erős túlműködés. :-(((

Egyéb vizsgálaton voltál? Esetleg pm. nagyobbodás, göbök...??? UH-t csináltak?

 

Remélem, minél előbb kapsz rá gyógyszert. Mert a szívednek tuti nem tesz jót ez a túlpörgés. :-(  Annyit talán vigasztalásul elmondhatok, hogy a túlműködés legalább nem jár élethosszig tartó gyógyszerszedéssel. Ellentétben velünk, alulműködőkkel.

Előzmény: kkmd (923)
kkmd Creative Commons License 2008.06.24 0 0 923

Sziasztok,

sajnos nincs időm, hogy végigolvassam a topikot (pedig tudom hasznos lenne!) tudnátok segíteni? laboron TSH=0,0003 lett (0,35 az alsó limit) egyéb FT3, FT4 még nincs, ez mennyire számít kevésnek? Egyéb tünetek, tremor, tachycardia megvannak:-(((

Köszi

 

kkmd

könyvmoly Creative Commons License 2008.06.11 0 0 922
Ugyan jó kérdés, hogy mennyi idő múlva érzed jól magad, meg teljesen egészségesnek, de szerintem sem ilyen gyors a dolog. Bár ugyen én max alulműködős tapasztalatokat tudok mondani, de szerintem hosszú folyamat, mire az ember szervezete alkalmazkodik a megváltozott hormonális helyzethez. Pláne a tiroxin a "karmester", nyilván a többi hormon is változik még, nem lepődnék meg a minimum fél, inkább egy év körüli időn, mire minden beáll. Meg szerintem, szigorúan nem orvosi véleményként, függ attól is, hogy mennyi ideig állt fenn a kóros állapot, minél hosszabb ideig szokott hozzá a szervezet, annál hosszabb, mire rendesen átáll...

Heg: apukámat műtötték, de már többeken láttam, persze nem lesz nyomtalan, de egész szépen el tud halványodni. Ha más nem, legfejjebb mindig szép elegáns nyakláncos leszel :)
Előzmény: babancs (920)
szasszo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 921
Furcsa is lenne, ha 100%-ig gyógyultnak éreznéd magad, hiszen alig estél túl itt több olyan sokkon (értem ezalatt a betegséget is, a műtétet is), ami teljesen felbolygatta a szervezetedet. Hogy a laboreredményeid éppen jók, az egy dolog (ahogy valaki itt írta: matematika), de azért nyilván még egy csomó dolognak helyre kell állnia benned, a szervezetnek (és a pszichének is) regenerálódnia kell. Ennek érdekében már te is tudsz tenni, de biztos nem könnyű "bezárva" lenni, és így feldolgozni a történteket. Most talán az is elég, ha az időre bízzuk magunkat. Én is hasonló helyzetben, állapotban vagyok, bár nekem még sokkal bizonytalanabbak a kilátásaim, az orvos szerint is bármi lehet még. Úgy látszik, ez is különbség a műtét és az izotóp hatása között: ez hosszabb távon éri el a végső eredményt. Nagyjából jól vagyok egyébként, bár elég hullámzó állapotban (de ezt a fentiekre fogom). Legközelebb 3 hét múlva kell kontrollra mennem (sajnos annak az eredményét újabb hetek múltán fogom csak megkapni). Addig is igyekszem egyensúlyban tartani magam, és pozitívnak lenni.
Előzmény: babancs (920)
babancs Creative Commons License 2008.06.10 0 0 920

Köszi. A hosszú távú kilátásokról nem kaptam semmilyen info-t. Szerintem olyat nem mer mondani egy endokrinológus.:) A sebész mondta, hogy ő olyannal nem találkozott, akinek újból elkezdett túlműködni (én igen, az illetőnek 2* is kiújult). Az endokrinológus szerint bármikor elkezdhet alulműködni, de itt gyak. ez a cél..én remélem hogy nem fog. 100%ig még nem érzem magam gyógyultnak, mert pszichésen eléggé kikészített ez az egész. Főleg hogy itthon vagyok, még egy közösség sincs, ahol az ember kevesebbet foglalkozik magával.

A heg szépen gyógyul, egy nyaklánccal takarom el. Szívem szerint egy egyenesebb vágásnak én is jobban örültem volna, de ez van. Ez a legkevesebb az egészségemért cserébe..

 

Te hogy vagy? Teljesen meggyógyultál? Milyen gyakran kell kontrollra járnod?

Előzmény: szasszo (919)
szasszo Creative Commons License 2008.06.10 0 0 919
Babancs, nagyon örülök, hogy minden rendben veled! Úgy tűnik, hogy ahogy szeretted is volna, sikerül gyorsan megszabadulnod ettől a betegségtől és a számodra elviselhetetlen tüneteitől - most akkor elkezdheted az új, nyugis életet. A hosszútávú kilátásokról mit mondott az orvos, mennyi az esélye, hogy így is maradsz, vagy hogy valamerre még billen a dolog? A műtét helye hogyan alakul? Engem konkrétan a műtéttől való félelmen kívül az is visszatartott ettől az eljárástól, hogy valahogy nagyon irtóztam a nyakam elnyiszálásától, és féltem elrondítani ezt a szinte mindig kilátszó részt. De legtöbben azt mondják, nagyon gyorsan és szépen, szinte nyom nélkül képes gyógyulni.
Előzmény: babancs (918)
babancs Creative Commons License 2008.06.10 0 0 918

Sziasztok!

 

A műtét utáni 6 hetes kontroll eredménye szerint minden értékem jó.

A műtéti leírás szerint még göb is volt a pajzsmirigyemben, amiről korábban nem is volt szó..

Legközelebb fél év múlva kell kontrollra mennem. Remélem addig nem megy át alulműködésbe.

Szerencsére elmúltak a túlműködéses tünetek. Reggel néha magas a pulzusom, de az is beáll magától normálisra gyógyszer nélkül.

Venice974 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 917
sziasztok, már régen jártam nálatok.

Végre látom, hogy nem én vagyok a hülye. Nekem évakig próbálták bebizonyítani, hogy hirtelen hisztis lettem és sokat zabálok, azért híztam 23 kg-t. Igaz ugyan, hogy egy lúdtojásnyi daganat volt a pajzsmirigyemben, de szerintük az teljesennormális, mert a labor nem mutat alulműködést. Az meg mit számít, hogy az összes klasszikus tünetet produkáltam. A fázástól az agresszív depressziósig. Majdnem a házasságom is ráment, mert a férjem nem értette, mitől vagyok elviselhetetlen?
Megopráltak, majd újabb 8 kilót híztam az akkor már szerintük is valós alulműködsé miatt, amíg beállították a gyógyszeremet. Letrox 100-at szedek. Mostanában megint elkezdődtek a tünetek, de szerintük megint jól vagyok, mert jó a matek. Köszi.
Előzmény: könyvmoly (912)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.05 0 0 916
Ja és nagyon szépen köszönöm a cimeket, de valamit elérthettem, mert ennyire nem tudok jól angolul, hogy leforditsak belőlük mindent. De lehet majd nekilátok szótárazgatni, mert a téma nagyon érdekelne.
Előzmény: maestus (913)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.04 0 0 915

Sziasztok!

Sajnos most nincs sok időm irni.

Nem mondtak semmit, egyszerűen betartottam azt amit a leletemre irtak, hogy utána 6 héttel kontroll meg a köv. időpontot is, hogy utána 3 hónappal. Csak oda 2 héttel korábban mentem el, mert szédültem baromira. Meg még most is! Vácon csinálta a Konrády tanár úr a kezelést.

Bocsi most mennem kell...

Meséljetek, majd még én is jövök...

 

Előzmény: Saléva (914)
Saléva Creative Commons License 2008.06.04 0 0 914

Szia Zsluzse!

 

Már jó régen nézegettem a fórumot.

 Úgylátom te is úgy jártál mint én. Nekem sokkal durvábbak voltak az alulműködéses tüneteim az izotóp után. Szintén 100 as értéknél. 15 kilót híztam, magas vérnyomás, stb, stb. Nem írtál az izotóp után. Kaptál valamilyen okítást, hogy milyen tünetek esetén men vissza laborba vagy hasonló? Ki csinálta az izotópot?

Nekem Solymosi azt mondta kb 1 év mire a túlműködésből helyre jövök és a súlyom is vissza áll. Hát 5 kiló plusz rajtam van, de tényleg nagyon jól vagyok, semmilyen tünetem nincs, napi 100 thiroxin szedek.

 

Üdv: Saléva

maestus Creative Commons License 2008.06.03 0 0 913

Sziasztok!

 

Szasszo: Úgy döntöttem, Solymosihoz fogok járni (persze attól függ, miylen lesz a mai találkozónk), mert már nagyon elegem van abból, hogy 1 szabadnapot kell kivennem plusz még 2-3 óra csúsztatást kell kérnem, ha rendes dokihoz megyek, ahova 3 napig kell telefonálgatni időpontért...:( Nem is beszélve arról, hogy végig kell vonulni az egész kórházon, 2 helyen sorbaállni, látni a sok beteg, szenvedő embert...nagyon nyomasztó és fokozza az elmúlásérzetemet:( Inkább fizetek, de akkor a munkahelyemen nem néznek rám sossz szemmel, nem kell tülekednem, idegeskednem.

Zsluzse: ha a google-ba beírod, hogy Hyperthyroidism elég sok oldalt hoz le. Ami jónak tűnt, az a http://www.endocrineweb.com/hyper1.html

http://www.mayoclinic.com/health/hyperthyroidism/DS00344

http://www.thyroid.org/patients/brochures/Hyper_brochure.pdf

http://www.thyroid.ca/Guides/HG06.html

http://thyroid.about.com/od/hyperthyroidismgraves/Hyperthyroidism_Graves_Disease_Overactive_Thyroid_Condition.htm

http://www.endocrineweb.com/hyper4.html

Ha beírod, hogy Radioactive Iodine, akkor ezeket  találod:

http://www.endocrinologist.com/Radioactive.html

http://www.thyroid.ca/Articles/EngE12A.html

http://www.thyroid.org/patients/patient_brochures/radioactive.html

http://www.radiologyinfo.org/en/info.cfm?pg=radioiodine&bhcp=1

http://www.peacehealth.org/kbase/topic/detail/other/hw148148/detail.htm

http://www.mythyroid.com/radioactiveiodinecancer.html  ez a pajzsmirigyrák kezeléséről szól radiojóddal, de itt is elég alapos leírások vannak magáról a kezelésről

http://www.thyroid.org/patients/brochures/RadioactiveIRAI.pdf

 

És ami ellenzi a kezelést:

http://www.ithyroid.com/

 

Persze még eze rdolg alapján lehet keresgélni, napokat töltöttem velük, és még nem láttam mindent. Igazából egy fórumnak is nagyon örültem volna, hogy ne csak az orvosok szájából halljam, hogy menniyre sirály, ha átesek egy ilyen kezelésen...

Na, most rohanok...

könyvmoly Creative Commons License 2008.06.02 0 0 912
Örülök, hogy megnyugodtál :)

Én tényleg alulműködéssel kezdtem, jól tudod. Azt nem tudom, hogy van-e különbség a kétféle alulműködés között, de szerintem alapból nincs. Inkább a tempó számíthat sokat, de az két, rögtön alulműködéssel kezdő esetében is eltérhet. Arra gondolok, hogy nekem nem okozott semmi drasztikus változást az alulműködés, mert évekig tartott, mire észlelhető tünetekig eljutott. Utólag jöttem rá, hogy sokminden, ami a személyiségem része, másmilyen lenne/lett volna, ha már akkor, amikor kialakultak azok a vonásaim (serdülőkorban), nem lett volna az alulműködés. Szóval sosem fogom megtudni, pont milyen lettem volna, ha nem vagyok beteg. Meg persze a testi tünetek - azóta mindig kicsit jobban híztam (de nem feltűnően, mert a család nagy része is kövér), jobban hullott a hajam (de csak annak tudtam be, hogy hosszú, ezért látványosabb), lassabb voltam, de emiatt türelmesebb is, meg ilyenek. Önmagukban semmit sem jelentenek, akár tökéletes pajzsmiriggyel is lehetett volna minden ugyanilyen (még talán a végén az a brutál depresszió is belefért volna a családi hagyományokba)...

Viszont ha két hét alatt alakul ki mindez, akkor pánikba esve rohantam volna kórházba :)

Gondolom a művi alulműködés hirtelen léphet fel, ezért ijesztő, de nem hiszem hogy más, mint a nem művi. De persze tévedhetek is.
Előzmény: maestus (907)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 911
Én is örülök, hogy adsz időt magadnak és inkább a pozitív dolgokra koncentrálsz, gondolok itt az esküvődre. Szerintem nagyon jól döntöttél. Gyakran a Pató Pál Úr módszer sok mindent megold.
Nagyon szép esküvőt, boldog házaséletet kívánok.
Amit kérdezel, arra én is nagyon kíváncsi volnék, mármint hogy alulműködés és alulműködés között van e differencia. Én azt gyanítom, hogy van, mivel egy ici-pici alulműködés amit nálam a Meto túladagolása váltott ki elég intenzív alulműködő tünetekkel járt. Szabályosan olyan lett a kezem, mintha ekcémás lenne, marokszámra hullott a hajam.
Vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra is.
Előzmény: maestus (907)
szasszo Creative Commons License 2008.06.02 0 0 910
Örülök, hogy megnyugodtál és döntésre jutottál - remélem, valóban jó irányba befolyásoltunk téged! Hogy lesz ezentúl: visszamégy az eddigi dokidhoz, aki az izotópra küldött, vagy kivel intézed a további kezelésedet? A Solymosi-konzíliumot majd meséld el, kíváncsi vagyok, mik a benyomásaid, és ő mit tanácsol. Az esküvőre pedig boldog készülődést nektek! 
Előzmény: maestus (907)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.02 0 0 909
Bocsi! Milyen oldalakat olvastál? Ami dicséri és ami nem az izotópos kezelést? Mert ha megirnád akkor én is szivesen elolvasnám őket. Mert én csak azt nem értem, hogy hogy lehet pl az, hogy rám nem veszélyes a sugárzás, de 10 napig nem mehettem emberek közé, mert azokra az volt...?
Előzmény: maestus (907)
zsluzse Creative Commons License 2008.06.02 0 0 908
Szia!
Nem tudom, hogy a szédülés valóban ennek a tünete-e vagy sem, de amig nem állitották be a hormonszintemet a gyógyszerrel addig úgysem foglalkoznak vele a dokik, mert lehet, hogy csak a pm-emtől van.
Solymosihoz én is "járok", eddig 2x voltam (elösször tavaly decemberben amikor beutalt Vácra, mivel már 3 éve kezeltek Metoval, aztán meg az izotóp után 6 héttel), de 6 hetente nem tudok 10000 Ft-ot fizetni. Pedig nagyon elmennék hozzá most is, hogy megultrahangozzon, mert ez a doki nem tette meg és, hogy levegyenek még 1x a biztonság kedvéért vért. De igy pénz szűkében nem marad más hátra mint, hogy megbizzak a dokimban aki szerintem nem valami alapos... és nem igazán megnyugtató.
Az a durva, hogy ők nem látják, hogy az embernek az rengeteget számitana ha megnyugtatóan mondanák el a dolgokat és nem csak eldarálnák a szöveget...
A kineziológust csak azért ajánlottam, mert volt egy ismerősöm aki pánikbeteg volt és sikeresen kikezelte őt a kineziológus pár alkalom alatt. A kineziológusok sem egyformák.... lehet másikat kéne abból is nézni, nem?
Előzmény: maestus (907)
maestus Creative Commons License 2008.06.02 0 0 907

Sziasztok!

Hát, végül elhalasztottam a dolgot...odatelefonáltam ma reggel, hogy nem érzem jól magam, nem mentem el a bemérésre sem. Majd szeptemberben újra...legfeljebb addig megint Propycilezek.

Köszönöm, hogy segítettetek! Most már sokkal nyugodtabb vagyok, hogy van időm felkészülni rá!

A hétvégén rengeteg angol szakirodalmat olvastam a neten, a legtöbbje dicsőíti a kezelést, de azért találtam egy oldalt a több tucatból, ahol ellenzik az egészet, de az a baj, hogy más alternatívát ők sem kínáltak, csak valami betarthatatlan diétát, meg gyógyszerszedést, de ugye az sem mehet a végtelenségig.

Akik már túlestek rajta, valóban vannak sokkal rosszabb mellékhatásaik? Vagy csak akkor, ha átcsap alulműkszibe, és még nincs kezelve?

Pl. nem tudom, van-e különbség a sima alulműködés , és a művi alulműködés között (radiojód ill műtét hatására...)? Ha nincs, akor Könyvmoly, megnyugtattál:) Ha jól tudom, neked alapból van alulműkszid. Vagy téged is kezeltek?

Zsluzse, sajnálom, hogy ilyen dokid van, nem tudsz mást találni? Én Solymosis leszek asszem, holnap megyek hozzá. A szédülés az az alulműködés tünete?

Egyébként járok kineziológushoz 1 éve, de nagyon apró léptekben haladunk:(

Szasszo: igen, igazad van, abba bele sem gondoltam, hogy én lenyelek egy egész atomreaktort, a környezetem már csak kibírja, ha megérinti azt, amit én is megérintettem...

Gabcsy: A Kékgolyóban nekem is ajánlkozott a sebész, hogy felnyiszálja, pedig nem is a pajzsmirigyem miatt mentem...az orvosok már csak ilyenek...

Szóval, még egyszer, nagyon köszönöm, hogy segítettetek. Azért itt leszek még, bár már százszor végig olvastam elejétől a topikot...

Várom a ti beszámolóitokat is, hogy alakultok, meg ilyenek...

Kellemes hetet!

zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 906
Bocsi, hogy ezt irom, de lehet, hogy nem ártana elmenned egy kineziológushoz aki megnyugtatna. Eggyetértek könyvmollyal! Nem kell addigra döntened ha nem akarsz. Viszont én most utólag is kételkedek, hogy jól tettem-e. De erre már csak az évek hozzák meg a választ, mert mivel radioaktiv én is kicsit úgy vagyok vele, hogy nem lehet, hogy az ott nekem a sok (10-20-30) év alatt bedúsul és akkor elrákosodik vagy ilyesmi... De hát csak ők az orvosok, ha igy lenne nyilván nem alkalmaznák!!! Nem?
Előzmény: maestus (895)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 905
Az új doki ahova mentem (költözés miatt) nem volt elragadtatva, hogy kezelnie kell engem, vissza akart küldeni a régihez.
Mondtam neki, hogy azt hittem elszúrtak valamit a laborban, hogy 100-as a TSH-m, mert nekem ez annyira durvának tűnik. De ő sajnos semmi olyat nem mondott, hogy nézzünk még egy vérképet. Mert amúgy semmi jele nincs az alulműködésemnek, kivétel a szédülésemet, de ezt akkor még meg sem emlitettem neki. De ő megkérdezte: Száraz a bőre? Hullik a haja? De mindezt olyan stilusba, hogy mertem volna azt mondani, hogy nem! És mertem. Erre az arcomba vágta: "Ugyan csak magára kell nézni, tisztán látszik, hogy alulműködik!" Olyan lefitymáló modorban... Gondolhatjátok... Nem tudom mi ő? Pajzsmirigy látnok? Vagy mi?
Egészségügy.... UNDORITÓ! FELHÁBORITÓ! :(
Előzmény: zsluzse (903)
könyvmoly Creative Commons License 2008.05.30 0 0 904
Maestus, bocs, hogy beleszólok, de nagyon lerí rólad, hogy pánikolsz, rettentően ideges vagy. Így szvsz nem nagyon tudsz dönteni...
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem az esküvő is belekavar neked a dologba, beleálltál abba szemléletbe, hogy van az előtte, meg van az esküvő - ami nem rossz, de ez a betegség/kezelés van annyira komoly, hogy merj időt hagyni magadnak a tájékozódásra, a döntésre - nem kell pont addigra pont tökéletesnek lenned. Tudom, hogy nem jó tologatni a gyerekvállalást sem, ha már igazán szeretné az ember, de nem azon a pár hónapon fog múlni, amivel esetleg később kapod meg a (te meggyőződésed szerinti legjobb=megbízható orvos által ajánlott) kezelést.
Van, amikor jobb túlesni rajta, de neked most annyi kétséged, kérdésed van, hogy ha most csinálnák, soha nem lennél meggyőződve a dolog helyességéről, márpedig utólag kételkedni szintén nem nyerő.
Szerintem (szigorúan szerintem) várj, higgadj, tájékozódj, dönts, kezeltesd magad - és főleg ne kapkodj. Nincs olyan, hogy kicsúszol az időből. Na persze ne halogasd évekig, de egy kis idő még tuti belefér...

Még egy apróság, innen alulműködős oldalról: egyáltalán nem katasztrófa, szépen kezelhető állapot, együtt lehet vele élni - ha már betegség, akkor ez tán a legegyszerűbb a világon, minden nap egy szem gyógyszer, ha már beállt, akkor évi egy-két ellenőrzés - nem nagy dolog :). Terhességben meg átlag két havonta egy plusz ellenőrzés, de akkor úgyis annyi vizsgálat van, még egy pár már nem is számít.
Előzmény: maestus (899)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 903
Szia!
Nekem pl. ezt a jódmentes diétát nem is mondták, th. én simán ettem ha volt valamiben... Ilyen az egészségügy!!!
Voltam dokinál. Azt mondta, hogy massziv alulműködésem van és val. szin. éetem végéig kell szednem a gyógyszert amit felirt.
Mikor lesz az esküvőd? Mert ahogy megcsinálják a radiojódos kezelést az nem hat egyből. Nekem még az utána levő 6. héten normális volt az eredményem, csak mostanra lett ilyen gáz és már vagy 1 hónapja szédülök, feltehetőleg ezért.
Sorry, most nincs időm irni, de késöbb majd még benézek.
Előzmény: maestus (895)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.30 0 0 902
Ok! Ez csak egy tipp volt, de amúgy igen. Mindenki azt kapja! Legalábbis tudomásom szerint...
Előzmény: Szetka (894)
szasszo Creative Commons License 2008.05.30 0 0 901
Csak megerősíteni tudom, amit Gabcsy ír - sőt, már a bemérésre sem muszáj elmenni (azzal ugyanis már eléggé benne leszel a "mókuskerékben"). Szerintem is amire pillanatnyilag a legnagyobb szükséged van, az egy olyan orvos, akiben maximálisan megbízol, akinek minden aggályodat és kérdésedet elmondhatod, és aki ezeket meg is válaszolja, és meghagyja neked a döntést, hozzá a neked szükséges időt. Solymosi dr. talán megfelel ezeknek a paramétereknek, de még számtalan másik rendelés és orvos van (nemcsak magán), szóval ne félj váltani, csak aztán légy elég bátor időt adni magadnak, és valóban saját döntést hozni. És ne aggodalmaskodj olyasmin előre - ha lehet- , amin nem kell: senki nem mondott és írt sehol arra utaló dolgot, hogy ne ülhetne, érinthetne az ember a kezelés után mások által is használt dolgokat! Különben is, gondolj bele: mi lenyel(t)ünk egy egész dózis izotópot, ami állítólag nem ártalmas a szervezetünkre - akkor mitől óvnánk olyan baromira a környezetünket?!
De ami miatt írok: Solymosi doktornak van a honlapján egy SOS kérdezési lehetőség - szerintem te SOS-helyzetben vagy, azonnal kérdezd meg tőle mindazt, ami a beméréssel kapcsolatban annyira aggaszt, hogy arra már megnyugodva menjél (nekem sürgősség nélkül is kb. két napon belül válaszolt az e-mailemre). És szép hétvégét!
Előzmény: maestus (899)
Gabcsy42 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 900
Maestus, tényleg nem kötelezhet senki arra, hogy alávesd magad olyannak, amit nem szeretnél. Nem is értem miért nem szedsz most gyógyszert a túlműködés gátlására. Én a bemérés elött és alatt is folyamatosan szedtem a Metot. Tele voltam aggályokkal én is + a túlműködés mellékhatásaként nem is igazán tudtam tiszta fejjel végiggondolni, mit tegyek. Jártam a Kéggolyóban is és az ottani sebész mondta nekem, hogy a sugárzó kapszulát ő se nyelné le. Viszont szívesen megműt. Erre én természetesen azt válaszoltam, hogy kizárt dolog. Viszont megnyugtató volt, a véleménye az ügyben, hogy csak az történhet velem, amit én 100%-osan akarok és bízom annak sikerében. Ha ellenérzéseim vannak az izotóppal kapcsolatban akkor nem kell elfogadni ezt a kezelési módot. Így én szedem a gyógyszert és tele vagyok reményekkel.

Adj magadnak ídőt, próbálj meg megnyugodni, már amennyire túlműködéssel küszködve lehet és mindenképpen olyan kezelőorvost próbálj találni, akinek bízol a szavában.
Előzmény: maestus (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!