filozgatok. van kb 70 deka kecske belsosegem, kb szuk kilo baranyom, amit palocgulyasnak szantam. vegyitsem, vagy szerezzek inkabb meg belsoseget a pajslinak, es kulon menjen a paloc? belsoseget tudok venni a bosnyakon, most nyilt egy uj husos, ahol vannak erdekes dolgok.
Ez egésznapos program, aminek csak egyik része a kaja. A kocsiban is megy a duma oda és visszafele, majd 1 órás séta követi a kaját a földvári kikötőben és platánsoron:))
Nálunk a születésnapi ajándék részét képezi, hogy az ünnepelt( ünnepeltek) kiválaszthatnak egy ebédelős helyet, ahol mi fizetünk.
Nem volt egyébként vészes, mert hogy nem igazán ittunk csak szörpöt, férj 2x 1 dl bort. De a kaja fenomenális. Libazúza, mint a vaj, csülök, fantasztikus, ingus marha isteni, de a leves és az előételek is.
Aztán nagyon jó így a felnőtt gyerekekkel együtt lenni. Leánygyermek már 3 éve párkapcsolatban él,( most élete párja nem tudott jönni), fiúgyermek épp szakítófélben, mindig van megbeszélnivaló annak ellenére, hogy szoros viber, és telefon összeköttetésben vagyunk. De az ilyen alkalom nálunk is élményszámba megy:))
Bocs! Többet nem fordul elő. Én marha azt hittem, hogy esetleg valami pluszt hozzá tudok adni a már meglévő receptedhez. A kagyló, rák, meg tintahal természetszerűleg behelyettesíthető hallal.
Nalunk a csapat hivja meg az unnepeltet. Van egy 10-12 fos tarsasag es bizony komoly kiadas lenne szegeny szuletesnaposnak ha neki kellene allnia a szamlat.
...erdekesek a szokasok... a mi csaladunkban miota a gyerekek felnottek, ok tobb alkalommal unneplik a szuletesnapot :)) Egyszer a baratokkal - sokszor nagyon fura modon, de szulok, csaladtagok nelkul... aztan ott az Anyu... aki meghivja a gyereket egy vacsorara, azt sut-foz amit a gyerek ker. Ez nalam van :)).
Vannak csoportos szuletesnapok is, mert paran egymas melletti napokon szulettunk, es itt jon a variacio.
Az en kivansagom szuletesnapi ajandekra es unneplese: ido... amit egyutt toltunk. Igy aztan van, hogy perec a szueletesnapi kulonlegesseg, vagy eppen picknick a parton... vagy latogatas a muzeumban... az etel itt sokadrangu kerdes, ennek ellenere, nagyon emlekszem arra a perecre amihez 4-5 fele martogatos szosz is jott, amit egy latogatas alatt ettunk itt :))
Ma urinő leszek, mert utólagosan ünnepeljük a gyerekek születésnapjait Szemesen, a Kistücsökben. Ez volt a fiam óhaja, ám legyen!
Vasárnapra a mélyhűtőből veszek ki töltött káposztát, hétfőre meg disznótorost fogok sütni, mert már legalább 2 hónapja a mélyhűtőben foglal el nagy helyet.
Ma fantasztikus ebédünk volt. Kedvenc hentesemnél láttam meg, a növendék kacsamáj, szalonnával körültekert nyársat. Csak be kellett tenni a sütőbe és sült magától, minden nélkül. Krumplipüré és saláta volt hozzá. Holnap megint rohanunk valamerre és majd eszünk valamit. A héten eddig minden nap d.u. 3 körüli program volt, végigkapkodtam a hetet.:-(
Hát mivel nem ismerem az eredetit, így ezen nem aggódom. :)
Ami a thai konyhát illeti, én csak egyszer voltam, de akkor - 1993-ban - vettem Bangkokban egy nagyon jó szakácskönyvet, és legtöbbször abból főzök. Thai főzőiskola (Thai cooking class) a címe, és egy Sydneybe keveredett Somi Anuntra Miller nevű thai hölgy írta. Ezeket elég autentikusnak érzem, a neten találtakat kevésbé. Persze a nagyon bonyolultaknak, vagy a koriandergyökeret, szent bazsalikomot stb.-ket igénylőknek nem állok neki.
A saganakit fantasztikusan csinálják a görögök mindenből. A legfinomabb a kagyló saganaki. Ebből a legjobbat egy Naxos nevű szigeten ettem. Paradicsomos, és rengeteg fűszer van benne. Ügyes lehetsz, mert én meg sem merem próbálni. A thai kajákkal is így vagyok. Pontról pontra követem az utasításokat, mégsem olyan sose, mint az eredeti.
Ma férjnek mélyhűtőből elővarázsolt pacal, nekem sült csirkecomb.
*= Ez egy neten talált állítólag görög dolog. El kellett mennem miatta az Ázsia-Bt.-be őrölt édesköménymagot venni. Hogy én mindig találok olyan receptet, amibe újabb fűszer kell?!?.....