Nagyon klassz cimkéket láttam eddig itt a fórumon,de a tied ami igazán tetszik. Kb megfelel azoknak a kritériumoknak amikre én is gondoltam. Most már én sem hagyom ki a lehetőséget a cimkézésre! Gyermekeim segítségével én is rámegyek a témára.
Lehet, hogy ez a fokoló pontosabb, mint a maiak. Ha van 20 fokos táblázatod, akkor a következő módon járjál el. Takard le a hőfok skálát. Keresd meg az ötven fokhoz tartozó oszlopban azt a cellát, amibe az van írva, hogy 50,00. Ennek a sornak a hőfokértéke 15 C°. Most már csak az a dolgod, hogy a hőfokskálába beírd az értékeket. Ugyanis, az egyik 20, a másik 15 foknál adja a helyes értéket.
Köszönöm a választ! Azt hiszem maradok annál az egyszerű megoldásnál, hogy megvárom még eltörik. :) Bár, ha 20 évet kibírt, akkor nem a legjobbak az esélyeim! :)
A táblázatot nem kézzel írtam, hanem bevittem a gépbe (kb. 5-8 éve), de a wincseszter meghalt és elveszett a táblázat.
Szia jatti1!Nem találkoztam még ilyen fokolóval.Az enyém 20C nál mond "igazat", a tied ezekszerint 15 nél.Vagy szerezned kell egy hozzávaló táblázatot(bár azt mondtad hogy van egy kézzelírott) vagy tedd bele egyszerre mondjuk lepárlás közben egy 20 c ossal az aktuális páleszbe,és rögzítsd a mutatott értékeket.Így szerintem átkalibrálhatod a tiedet. Én már erre lehet hogy lusta lennék és inkább vennék egy 20 c ost. Bár ha ez egy múzeális darab,akor megérheti a fáradságot!
Hát, nem egy mai darab! :) A honlapon lévő táblázatot ismerem, mert természetesen elolvastam az ottani tanácsokat, sőt onnan találtam ide (szerencsémre). Mivel megvan a táblázatom, lusta voltam megnézni, hogy hogyan kell átszámítani 20-ról 15 fokosra. Na majd ha eszembe jut akkor átalakítom magamnak. (Vagy egyszer csak eltörik az a fokoló. :) )
Akkor én hogy használjam, ha pl.: 50-et mutat 23 fokon? Nem baj, ha nem tud senki válaszolni, mert van 15°C-ra táblázatom, de ezt valamikor kézzel másoltam át a gépre. Ez sajnos mára már a múlté, :( ezért fénymásolgatom, hogy mindig meglegyen.