Keresés

Részletes keresés

holid Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41308

Sziasztok.

 

A tavalyi évből lepalackoztam egy egy üveggel, az idei évből még nem értem oda, de ha meglesz fölteszem.

Mellesleg, ha valakinek van üres fütyülős üvegje és eladná szivesen megveszem,több darabot is.

Üdv.

csalitos Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41307

Nagyon jó! Ha egy 50 fokos páleszt megmérsz 17 C fokon, akkor annek a pálesznek a hőfokát 3 C fokkal meg kell emelni, hogy a 20 C fokra beállitott fokoló is 50 fokot mutasson. Tehát, mérsz 17-essel és hozzáadsz 3-at, mintha 20-assal mérnéd, és az ehhez tartozó táblázatot használod. Jó eredményt fogsz kapni. Nem kell a régi eszközöket eldobálni, mert azokat gondossabban gyártották, mint a maiakat.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Pancher70 (41290)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41306

:DD

Előzmény: szilvakukc (41303)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41305

Ja, mis sokan voltunk. A cucc volt kevés.

Előzmény: szilvakukc (41303)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41304

Na szép! Olyan gáz volt a többi?

Előzmény: hal65 (41301)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41303

Kevesen voltunk, el kellett osztani: Ő illatolta, én megittam, a többiek osztoztak a szárazpróbán. Tudod mindig figyelünk a testvériességre.DD

Előzmény: Törölt nick (41302)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41302

inhaláltad? :)

Előzmény: Babar66 (41300)
hal65 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41301

Nincs sepőm:(

Ma átjött egy barátom, és elkoptattuk.:))

Előzmény: szilvakukc (41298)
Babar66 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41300

:)

 

(még most is az orromban a feketeribizli illata...)

Előzmény: Törölt nick (41299)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41299

Nem kell a szerénység!

ezt a dumát ismerjük má :)

Előzmény: szilvakukc (41298)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41298

OK, ütköztetjük, bár az enyém nem lett valami nagy szám.

Előzmény: Törölt nick (41296)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41297

Tehetsz hozzá nyugodtan.

Előzmény: kupeci (41294)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41296

Tavalyi mandarinom betárazva a ZD-re.

Előzmény: szilvakukc (41295)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41295

Én már főztem narancsot is, meg mandarint is. Eszembe nem jutna hámozatlanul cefrézni.

Előzmény: Pancher70 (41290)
kupeci Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41294

Pektinbontót ismételten használva okoz e gondot? Ugyanis csináltam 5 kg alma+5kg birsalma mixet, csak a birs nagyobb darabokban maradt! Ujra mixeltem és tehetek még hozzá pektinbontót következmény nélkül?  November 23 i a mix és még forrik!

kupeci Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41293

Ebben az esetben is szereznék egy 20 celziuson kalibráltat és mind kettővel mérném a közben melegített párlat értékét, é s igy átkalibrálnám a 17-est 20 -as ra.Javítson ki valaki ha rosz tanácsot adtam,én már a SPÁJLZBÓl jövök:))

Előzmény: Pancher70 (41290)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41292

mi az hogy!

nagyon is!

Előzmény: NO-KUBU (41288)
jatti1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41291

Szia! Ezt kell átalakítanom, hogy 15 fokon mérő fokolóm mutatott értékének megfelelő pontos értéket ki tudjam olvasni. Egyszerűbb lesz mint újra begépelni a táblázatot. Ez a táblázat kb. megegyezik snapszmester honlapján levővel. (Nem hasonlítottam össze!)

jatti

Előzmény: vf1 (41289)
Pancher70 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41290

Köszönöm mindenkinek a segítséget a szétmart műanyag pohár ügyében:)

A második főzés után egyébként egy élvezhetetlenül keserű lötty lett a hámozatlan mandarinból.

Most viszont megest van egy kérdésem:)

Az én fokolóm (békebeli) 17 celsiusra van hitelesítve.

Van egy elképzelésem, hogy mi módon tudom használni a Mester táblázatait, de nem tudom, hogy jó eredmény jön-e majd ki.

Tehát:

A fokolómon leolvasott érték 70 fok. A pálesz 10 celsius fokos.

Ebben az esetben nem a 10 Celsiushoz írt 73,2 szeszfokos érték vonatkozik rám, hanem a 13 celsiushoz írt 72,2 szeszfok.

Végülis a mért pálinka hőmérsékletéhez hozzáadok 3 celsius-fokot, és azt az értéket olvasom le a táblázatról.

Jól gondolom? Vagy ennél bonyolultabb a dolog?

Üdv!

P.

vf1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41289

Örülök, hogy segítettem!

Erre gondoltál?

Előzmény: jatti1 (41287)
NO-KUBU Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41288

... ha még emlékeztek:honnan indultunk 2008 decemberében ? ... hol tartunk most ?

 

 

jatti1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41287

Szia! Ide is leírom, hogy a második levélnél én voltam a balfék! (Magánba is válaszoltam) A táblázat átjött! Köszönöm! (Első levélben tényleg nem volt! :)   )

jatti

Előzmény: vf1 (41255)
ZOZICSKAHURBINYEK Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41286

Szerintem a benne levő oldószerek cseszték meg: észterek, aceton, acetaldehid.

Előzmény: Pancher70 (41266)
ZOZICSKAHURBINYEK Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41285

Biztos túl sok pálinkát ittam, azért.:))))

Előzmény: hal65 (41256)
szilvakukc Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41284

Hú, ebből nekem kéne. Mint az ovi szülői munkaközösségének elnöke, úgy döntöttem, idén sokkal fincsibb ajit kapnak a Jézuskától a gyerekek, mint eddig.

Ha má a mi feladatunk a jövő nemzedék felkészítése, hát ne legyenek nyipácok, az áldóját!DDDD 

Előzmény: Pancher70 (41266)
szilvafan Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41283

:) Ez jó duma :) azt tudtátok, hogy genetikailag a muslinca áll a legközelebb hozzánk, emberekhez ? tényleg... :)

 

Pancher,

mi már főztünk mandarinból, és nagyon jóízű, citrusos pálinka lett.

ha 30 fokos az alszeszed, akkor mi a kérdés ??? finomítsd le, ott vedd el a rézelejét, oszt'annyi. Illetve, valami szűrőt szerkessz  még, hogy az olajat le tudd venni róla.

Legközelebb meg, ha mandarint cefrézel, pucold meg, és nem lesz annyira olajos.

Egészségedre! üdv, szilvafan

Előzmény: hori64 (41281)
hal65 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41282

A Cserszegiére tanu vagyok!

Előzmény: Törölt nick (41277)
hori64 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41281

Ezt most nem értem, és kicsit úgy érzem magam, mit a paranoiás skizofrén muslica.

Két shake-be vagyok esve.

:))

 

Írjuk úgy, hogy illékony olaj, és akkor már nem kell illóolajnak írni. :)

Előzmény: firekiller (41280)
firekiller Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41280

iló=illó

Előzmény: firekiller (41279)
firekiller Creative Commons License 2010.12.07 0 0 41279

Üdv Pancher70!

Csak találgatni tudok.... A műanyag pohár valószínű polisztirol ( PS van írva a pohár aljára ) anyagú volt, ami gyengén vegyszerálló, az illó olajok( citrus olajok) oldják.

Előzmény: Pancher70 (41266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!