Nagyon jó! Ha egy 50 fokos páleszt megmérsz 17 C fokon, akkor annek a pálesznek a hőfokát 3 C fokkal meg kell emelni, hogy a 20 C fokra beállitott fokoló is 50 fokot mutasson. Tehát, mérsz 17-essel és hozzáadsz 3-at, mintha 20-assal mérnéd, és az ehhez tartozó táblázatot használod. Jó eredményt fogsz kapni. Nem kell a régi eszközöket eldobálni, mert azokat gondossabban gyártották, mint a maiakat.
Pektinbontót ismételten használva okoz e gondot? Ugyanis csináltam 5 kg alma+5kg birsalma mixet, csak a birs nagyobb darabokban maradt! Ujra mixeltem és tehetek még hozzá pektinbontót következmény nélkül? November 23 i a mix és még forrik!
Ebben az esetben is szereznék egy 20 celziuson kalibráltat és mind kettővel mérném a közben melegített párlat értékét, é s igy átkalibrálnám a 17-est 20 -as ra.Javítson ki valaki ha rosz tanácsot adtam,én már a SPÁJLZBÓl jövök:))
Szia! Ezt kell átalakítanom, hogy 15 fokon mérő fokolóm mutatott értékének megfelelő pontos értéket ki tudjam olvasni. Egyszerűbb lesz mint újra begépelni a táblázatot. Ez a táblázat kb. megegyezik snapszmester honlapján levővel. (Nem hasonlítottam össze!)
Szia! Ide is leírom, hogy a második levélnél én voltam a balfék! (Magánba is válaszoltam) A táblázat átjött! Köszönöm! (Első levélben tényleg nem volt! :) )
Hú, ebből nekem kéne. Mint az ovi szülői munkaközösségének elnöke, úgy döntöttem, idén sokkal fincsibb ajit kapnak a Jézuskától a gyerekek, mint eddig.
Ha má a mi feladatunk a jövő nemzedék felkészítése, hát ne legyenek nyipácok, az áldóját!DDDD
:) Ez jó duma :) azt tudtátok, hogy genetikailag a muslinca áll a legközelebb hozzánk, emberekhez ? tényleg... :)
Pancher,
mi már főztünk mandarinból, és nagyon jóízű, citrusos pálinka lett.
ha 30 fokos az alszeszed, akkor mi a kérdés ??? finomítsd le, ott vedd el a rézelejét, oszt'annyi. Illetve, valami szűrőt szerkessz még, hogy az olajat le tudd venni róla.
Legközelebb meg, ha mandarint cefrézel, pucold meg, és nem lesz annyira olajos.
Csak találgatni tudok.... A műanyag pohár valószínű polisztirol ( PS van írva a pohár aljára ) anyagú volt, ami gyengén vegyszerálló, az illó olajok( citrus olajok) oldják.