Keresés

Részletes keresés

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 6614

Helló!

 

Próbáld meg a Sudocremet vény nélkül adják és hámosít.

Nagy dolog után alváz törlés/zuhanyzás finoman.

No, és kenőcs / lefekvéskor még egyszer.

Előzmény: jimmbesz (6613)
jimmbesz Creative Commons License 2019.11.04 0 0 6613

Sziasztok!

Melyik krémet ajánlátok aranyèrre vagy esetleg van valakinek jó és rossz tapasztalata?!

Van egy pár vényköteles és anélküli is...

Belgyógyászaton azt mondták műteni nem kell nincs olyan gond viszont esténként főleg alváskor arra ébredek nagyon viszket meg székletelès után is szokott de ez hogy alváskor....sajna úgy kidörzsölöm hogy kireped elfertőzödik.

A környékèt betandine kenoccsel kenem de a fő tünet nem múlik bár erre semmilyen gyógyszert nem írtak végbél tükrötès után csak az elfertőzödèsre.

 

Swtrooper Creative Commons License 2019.11.03 0 0 6612

És ki csinálta megírod privátban?

és 3-4 nap után kiesett és ennyi megyógyultál boldog éle?

Előzmény: jksxxl (6611)
jksxxl Creative Commons License 2019.11.03 0 0 6611

Szerintem a gyűrűzést csak egyféleképpen lehet csinálni (szerintem ez a része független az orvostól), inkább mindenkinél más -és más, hogy hogyan tolerálja a szervezete. A vizelési inger nálam is fennállt, mert a prosztatámmal is bajlódok, és az orvos csak a gyűrű felrakása után mondta, hogy ettől lehet, hogy a prosztatám be fog durranni. Tavasszal csinálták, most megint van egy amit gyűrűzni kellene. Amint a munkám engedi megyek és megcsináltatom, kipróbálva az ambuláns sebészeti ellátást, mert a fizetős nem vált be.

Előzmény: JCS70 (6605)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 6610

Azért nem kell arrogánsnak lenni.

Lehet hogy a nők alaposabbak, de mindenki más.

Előzmény: Swtrooper (6609)
Swtrooper Creative Commons License 2019.11.01 0 0 6609

Ennyire oktalan vagy?

Azért kértem női proktológust mert a nők sokkal alaposabbak, több helyre figyelnek és nem olyan vadállatok mint a férfiak. 

 

Apropó nektek volt már lüktető érzés? Elég rossz.

Ill a kúpot hogy lehet 100 % ig beszippantatni? Nem mindig érzem h bemegy néha kifolyik mi a módszeretek?

 

Köszi

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 6608

Ne hogy azt hidd hogy a hátsódat csodálja ám egy pasi/szakorvos.

Nekik ez olyan mindennapi. Ráadásul napi 50 hátsó közül ki emlékezne a tiédre?

Előzmény: Swtrooper (6606)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.28 0 1 6607

dr licht anna proktológus

Előzmény: Swtrooper (6606)
Swtrooper Creative Commons License 2019.10.28 0 0 6606

Sziasztok!

 

Tud valaki NŐI proktológust mondani? Egyről tudok Dr. Csatár Éva de neki csak magán rendelése van ami arra enged következtetni, hogy anyagilag motivált csak, persze lehet tévedek. MÁS valaki akinek van tb támogatott rendelése?

 

KÖSZI

JCS70 Creative Commons License 2019.10.27 0 0 6605

Sziasztok!

Nos, már 7. napos gyűrűzött lettem. Az első 2 nap borzasztó volt!!!! Szerintem valamit a doki csinált el-félre-szarul, mert állítólag a gyűrűzésnek nem kellene fájnia. Akivel beszéltem, mindenki csak 1-2 napos diszkomfort érzetről mesélt, a gyűrű leválást pedig észre sem vették. Én másképp éltem meg. 3 napig féltem elmenni wc-re (persze mentem, a természetet nem érdekelte a félelmem :) ), pedig a kúp miatt csúszós volt, de akkora göb volt bennem, hogy a "hígfos" (bocs a kifejezésért) is elakadt benne. Ezt a 3 napot megfűszerezte egy egész alhasi fájdalom, folytonos vizelési inger (soha nem volt ilyenem), és ha jött a pisi, mint ha izzó vasat húztak volna elő belőlem. Szóval, ami csak tudott ott lenn, az mind begyulladt. a 4. napon már határozottan jobban éreztem magam, "elvesztettem" a csomóm, a helyén kissé kellemetlen érzés maradt, a nagydolog még nem egy felemelő érzés, de sokkal jobb. 5.-6. napok egyre jobbak, megszűnt bennem a gyulladás, elhagyott a vizelési inger, és az izzó vas érzés is (persze kellett hozzá a napi 3x2db voltaren). A kaki még mindig csak 70%-osan elviselhető, de a napok már nem a seggfájásról szólnak. Holnap mennem kellene kontrollra, és még 1 gyűrű feltevésére. NEM MEGYEK! Eddig sem fájt, csak a reggeli wc után némi sperti segítségével vissza kellett tenni (gyömöszölni) a helyére. 25 éve ezt csinálom, a következő 25 is bele fog férni. Persze a mostani gyűrűzésnek lett nem kívánt mellékhatása! Eddig csak 3 belső értágulatom volt, most kaptam a kínlódással kívülre is egyet. Talán erre segítség lesz még valamilyen kenőcs, vagy kúp. Ha egyszer rákényszerülök még ez ügyben orvoshoz menni, csakis valami lézeres beavatkozást választanék, vagy tényleg egy hozzáértő orvost keresnék, és nem általános sebészeti, "éppen ott ügyelő, leszarom a munkám és vele a pácienst is" orvosra bíznám magam. Egyszer minden fájdalom elmúlik, semmit nem adnak ingyen, hát aki a jövőben rákényszerül akár melyik beavatkozásra, annak sok sikert, kitartást és szerencsét kívánok! Sziasztok! 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.24 0 0 6604

Helló!

 

Tud valaki véleményt mondani a Medicover központokról, ahol proctológiai vizsgálat/esetleg műtét is lehetséges?

Vagy valakiről akiről jó véleménye van ? No, és az ország nyugati feléből.

 

Köszönöm.

 

 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.23 0 0 6603

Helló!

 

Remélem jól alakulnak a dolgaid.

Igyál sokat ,/vizet/levest/teát . Széklet lazítónak paraffinolaj/laevelouc szirup/Dulcosoft szirup. Valamelyiket, amelyik szimpatikus./vény nélkül/

Másik biztos kaptál kenőcsöt, kúpot.

A Sudocrem hámosító hatású./vény nélküli/

Állítólag egy idő után a gyűrű feletti rész leesik.

Itt valakinél a helyén seb lett, mert a gyűrű lejött azóta nem írt ide.

A beavatkozás kockázattal jár.

Most én is kérek mástól egy második véleményt, mert nekem nem ajánlották egyik lehetőséget sem./lézer, műtét, gyűrű/

Fissurának/belső/ nevezik és vagy 20 éve " boldogít."

 

Jobbulást és azért jelentkezzél hogy jöttél ki belőle.

 

Előzmény: JCS70 (6600)
poczak007 Creative Commons License 2019.10.22 0 0 6602

Szia,

 

Nekem is kéne menni...

Nagyon félek tőle.
Kérlek tájékoztass mindenről...
Köszi.

P.

Előzmény: JCS70 (6600)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.22 0 0 6601

72 óra múlva el kell halnia a gyűrűzött ércsomónak ,miközben a fájdalom is megszűnik.

Előzmény: JCS70 (6600)
JCS70 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 6600

Sziasztok!

 

Most voltam gyűrűzésen, belső aranyér miatt. A kérdésemre, fájdalommal jár-e, semmi válasz. No, a semmi, akkor biztosan semmi fájdalom. A beavatkozás tényleg a kellemetlenség szintjét súrolta, azt is alulról, viszont az utána következő 5. perctől őrület!!! Majd szét szakadok belülről, az egész alsó fertályom lüktet, és iszonyú a fájdalom. 2 Cataflam után (10-es skálán) 7-esre esett vissza. Egyfolytában vizelési ingerem van, és már ott is olyan, mint ha tüzes vasat húznának elő belőlem. Ez így normális? Ha igen, akkor meddig tart??? Mikor szűnik meg a fájdalom?

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.13 0 0 6599

Vissza kell térni a paleolit étrendhez, mert az ősembernek nem volt aranyere! Zoárd minden betegséget gyógyít  és tudja a tutit, meg a frankót is: https://www.youtube.com/watch?v=YWzdcb5St9k

hgabop Creative Commons License 2019.10.11 0 0 6598

Sziasztok! Köszi mindenkinek!

A kenőcsöt ki fogom később majd próbálni, ha már szabad, nekem mondták hogy nem szabad semmit kenni az elfertőződés miatt, főleg olajos krémet nem. Amúgy jó az összetétele de a varázsdiót nagyon hiányolom belőle. Kár hogy az a régi egyszerű kis varázsdió kenőcs megszűnt.

Szóval a beszámoló amit ígértem: a nospa semmit sem ér, az ülőfürdő nagyon jó, egészen addig a 15 percig ameddig benne ülök... Vettem be paraffin olajat, engem egy evőkanál pár óra alatt iszonyúan meghajtott, hiába lett könnyebb a dolog a fájdalom utána ugyanaz az embertelen. Úgy vagyok utána órákig mint a chilis barátunk, csak én nem ettem egy gramm csípőset sem... Régen volt belső aranyér gyűrűzésem is, hát az ehhez képest éppen csak kis kényelmetlenség volt. Olvastam egy külföldi fórumot ahol külsővel műtöttek mind ugyanezekről a tűrhetetlen görcsös fájdalmakról számolnak be. Gondolom nem vigasztal senkit túlságosan, ahogy engem sem. Szerintem ha ezt tudom, inkább kihordom lábon azt a kettőt, de mostmár mindegy. Ez pokol. Reménykedem hogy nem fog ez olyan sokáig tartani, de azért már olyan naív sem vagyok mint előtte. Kitartás mindenkinek, majd jövök a fejleményekkel, tapasztalatokkal.

Lexi5 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 6596

Sziasztok!

Nekem is végbélrepedés miatt próblámáim voltak, iszonyú görcs volt a "nagy dolog" után 4-5 órán keresztül. Mindent kipróbáltam ami létezett kenőcs, kúpp, de igazán semmi nem használt. Úgy voltam vele, hogy műtét vagy bármi történjen már, mert fizikailag és lelkileg sem bírtam elviselni. Utolsó esélyként megpróbáltam a Herba Gold Aktív Balzsamot használni és "lám csodát" rendbejöttem.

Nyilván figyelni kell, hogy a szorulást elkerüljem! A mai napig használom és örülök, hogy rátaláltam erre a kenőcsre! :) Igaz, nem olcsó de valamit valamiért! Bátran merem ajánlani, aki hasonló gondokkal küzd!       

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.09 0 0 6595

Helló!

 

Talán az is a gond hogy alig eszel.

Olyanokat kéne enni aminek nagy a rosttartalma és sok folyadékot inni rá.

Az sem jó ha csak kevés jön mert akkor mi lesz ha rendesen eszel és a kijárat beszűkült és kicsi az átmérő. Lényegében rugalmasnak kell lenni és igazodni a méret átmérőhöz.

Szerintem később jobb lesz, de ki kell várnod és nem baj ha húzódik.

Vannak kenőcsök/kúpok amik a hámosodást/hegesedést segítik. 

Jobbulást. 

Előzmény: hgabop (6593)
bonap arte Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6594
Ha rákattintassz a nickemre akkor el tudod olvasni az én esetem a kezdetektől. Leírtam mindent a műtétemről és az azutáni lábadozásról. Tömény szenvedés volt, szóval ne csüggedj, még nagyon az elején vagy.
Én a műtét utáni 5. napon tudtam először vécére menni, na az izzó parázs volt.
Előzmény: hgabop (6593)
hgabop Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6593

bonap arte-mincike1-nyuggerfarhát68  

Nagyon köszönöm a kedves szavakat, tanácsaitokat! Mivel eddig "közvetítve" kommunikáltam csak nyomorúságos állapotom miatt, leírom konkrétan mi a gondom. Nyilván mindenkinek nehéz volt nagyon ebben a helyzetben nem csak nekem. Szerencsétlenségemre egyszerre 2 db külső vérrögös aranyeret produkáltam, az egyik kisebb dió a masik bab nagyságú volt. 24 óra után kerültem sebész asztalára, ennyi ideje már eleve merevgörcsben volt a hátsóm a fájdalomtól. Mondhatom ez a műtét után sem sokat enyhült. Másnap vettem be pici laevolac szirupot hogy puhább legyen, már éreztem hogy a kétnapos dolog távozna, a gombostűnyi nyíláson egészen apró valami tudott jönni, sebek repedtek, vérzett nagyon, ájulás szintű fájdalom...

Este megint kellett, tettem be egy pezsgőkúpot, be is kentem de hasonló embertelen volt, viszont legalább eredményes. Mindkét eset után a sokkos fájdalomtól még durvább végbélgörcsöm lett, órákig, elviselhetetlen. A felszakadt sebeket szorította az izom, amit nem tudok ugye akaratlagosan szabályozni, ellazítani. Mivel alig eszem hála égnek másnap nem kellett menni. Ma viszont ugyanaz történt, hiába a gondos előkészület, szakadozik a két seb, sokk, görcs, még durvább fájdalom. A félelmem az hogy ha ez így megy nem fog tudni szépen gyógyulni. Értem én hogy lágyítani meg síkosítani, de a kapu ha 1-2 cm-re nyílik ki már szakad a sebem.:( És ez a görcs amit utána kapok ez halálosan durva. Ma felhívtam a rendelőt, kérdeztem lehet-e már ülőfürdőt venni, és lehet szóval bizakodom hogy ezt a görcsölést majd meleg ülőfürdővel kicsit enyhíteni tudom. Diót tudnék olyankor törni ott lent szóval tényleg embertelen. Valamint vettem nospát ami simaizom görcsre jó, azt is majd tesztelem. Beszámolok majd hogyan váltak be, hátha másnak is hasznára válik. Nem tudom másnak kapott-e a végbele ilyen szintű görcsöket szétszabdalt állapotban, és hogy tudta-e enyhíteni valamivel... Sokfajta fájdalomcsillapítóra allergiás vagyok ez is plusz nehezítő tényező, NSAID-okat nem tudok szedni, panadol nem hat. Gondoltam hogy nem két napos sétagalopp lesz ez de úhhhh. Ha nem kellene menni wc-re gyógyulásig sokkal egyszerűbb lenne.:) Elnézést az ügy nyers leírásáért de gondoltam így tisztább, érthetőbb.

Mindenkinek jobbulást, és minden szépet-jót!

 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6592

Helló!

 

Napi min. 2.5l folyadék bevitel.

Fogyasszál kompótot /alma/körte/szilva stb no és a leve/

Széklet lazító napi 1 evő kanál paraffin olaj.

Vagy Laevelouc szirup 15-20 ml.

Most jelent meg Dulcosoft szirup.

Törekedni kell laza székletre, mert ha felreped akkor hosszadalmas lesz a felgyógyulás.

Biztos kaptál kúpot, ha nem lehet venni hogy hámosodjon a műtét helye.

Suodocrem is jó rá recept nélkül adják.

 

 

Előzmény: Gindex (6586)
George117 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6591

Sziasztok végre én is rászántam magam. Hol van Pesten reális áron elérhető orvos ? Válaszokat köszönöm. 

 

mincike1 Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6590

Széklet ürítéskor a lábad alá tegyél egy kis "dobogót" így jobban szabad utat enged az ürítésnek, és nem fáj annyira. Széklet puhítónak még jó a lenmag olaj, aminek az íze elfogadható.

bonap arte Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6589
Ne aggódj, ez még pár napig így lesz aztán folyamatosan mérséklődik a fájdalom. Ha lesz esetleg majd varratszedésed akkor utána még könnyebb lesz. A teljes gyógyulás 1 hónapig is eltart. 1 hét után már érezni fogsz javulást.
Fájdslomcsillapítót és parafin olajat mindenképpen szedjél. Sok folyadék és székelés után melegvizes lemosás, plussz bekenni vazelinnal. Ez fontos.
Előzmény: Gindex (6588)
Gindex Creative Commons License 2019.10.08 0 0 6588

Kedves Bona parte! nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!!!! Volt székletm hosszas fájdalmak közepette és kínok között...utána rettenetes fájdalom...most már 3-nap telt el a műtét óta...második széklet és ugyan úgy rettenetes fájdalom közben és után rettenetes kínok...(ez normális?) ez ilyen?illetve napközben sem múlik a fájdalom kicsit kétségbe vagyok esve,hogy rendben vagyok

bonap arte Creative Commons License 2019.10.07 0 0 6587
Nyugodtan menj el vécére, biztos, hogy fájni fog az első széklet, ez nem lehet másképp. A varrat nem fog szétszakadni, nyúlni fog és biztos lesz vérzés is. Utána melegvizes tussal mosd le és vazelin kenőccsel finoman kend be az érintett területet. Ez megnyugtatja mert csúszóssá teszi és nem engedi dörzsölödni a varratot. Naponta 2x egy evőkanál parafin olajat vegyél be.
Ettől csúszós lesz a széklet és sokkal könnyebb kinyomni. Szedjél mellé erősebb fájdalomcsillapítót, pl Fortedol.
Melegvizes mosás és vazelin es fontos.
Előzmény: Gindex (6586)
Gindex Creative Commons License 2019.10.07 0 0 6586

üdvözlök mindenkit!tanácsadás miatt kérnék segítséget következő ügyben szombaton volt egy külső  aranyér műtétem...pénteken voltam utoljára székletelni...mai nap már hétfő lesz és nagyon nyom ott lent...érzek széklet nyomást...de rettenetesn fáj a műtét félek elmenni mert a tér hatások megváltoztak ott lent...mit tegyek?félek széklet nem tud kijönni plusz a varat is szét reped köszönöm előre is

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 -1 1 6585

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy nem értelek. Miért nem mész el orvoshoz?

Előzmény: Kókány Mókány (6584)
mincike1 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 6583

Volt-e valakinek lézeres műtétje, milyen volt? Fájdalmas-e, illetve rendbe jött utána?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!