A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ma beszédültem a Mauro standjára a Hoventán. A cég olasz csúcsbaristája nyomta az ipart, nem akárhogyan: állatjó eszpresszót készített a 80/20-as DeLuxe keverékből (ha jól emlékszem, nettó 5500 Ft/kg)
eloaztatas : hogyan lehet azt egy ilyen egyszeru(bb) karos geppel megcsinalni mint pld egy Gaggia Evolution? Mert olvastam mar rola pro es kontra es en is szivesen kiprobalnam de tudnom kene a pontos menetet :)
Kinek es milyen tapasztalatai vannak itt eloaztatassal kapcs ? :)
dehooogy felejtettem el. rajta van a zacsin, a belson mert folpack is van racsavarva. lila vekony tollal van rairva : nezd meg nyisd ki es latni fogod :)
...
mas : orulok, hogy talalkoztunk es megismertelek. koszonom a cuccokat es mar be is szilikonoztam a Gaggiat :)
remelem megtalalod a zacsikon a feliratot mert rairtam ! :) kerek majd visszajelzest a 3 kozul melyik jott be a legjobban.
en most a monyesz-tol kapott Lucaffe kavet probalgatom... Nem rossz, nem rossz...
Jól van értem a célzást, igyekszem a lista teljesítésével! :-)))
Én már kipróbáltam az új alu tampert, nagyon jó,ég és föld a műanyaghoz képest, de most a mennyiséget szúrtam el! Kísérletezés holnap folytatódik a blaze-tól kapott frissen darált kávécsodákkal, melyeknél elfelejtette ráírni, hogy melyik micsoda! :-))))
Az enyém most már lassan asszem fél éve nem volt savazva, elég jól lágyítja bizony a vizet ! Nálunk a kemény-nagyon kemény kategóriájó a víz, 18-20 NK ha jól emléxem.
Igen, valószínűleg az erővel van a bal, de mivel a műanyagnál össze vissza "folyik" ki a szélén a kávé, így az erőt is nehezen lövöm be, mivel arra kell figyelnem....nameg egyenesen még sose sikerült tömörítsek, ebben is tuti segitségemre lesz a normális tamper
Nah, akkor letesztelem...kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz észrevehető a különbség...bár már egész korrekt dolgot tudok alkotni...csak nagyon jó lenne már rendes tamper, mert baromira nem tudok kétszer ugyanúgy tömöríteni a műanyag vacakkal
Elgonolkodtam ezen az előáztatás dolgon....ha előáztatunk, nem jön át utána gyorsabban a kávé? Elméletileg át kéne, hisz azonnal elkezd folyni utána, nem? Akkor hogy kell az időkkel számolni?
A baristaboltos hölgy szerintem olvassa a fórumot. És csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla, nagyon segítőkész és felkészült. Bár megjegyzem egy bárkanalat is kértem, és ha nem figyelek tulajdonosa lettem volna egy kb 6500 ft-os kanálnak... :-)
multkoriban tema volt a szombat delelotti nyitvatartas. en irtam, hogy igen nyitva kedves forumtars pedig, hogy NEEEM nincsen erre ra kb 2 napra Barista Uzlet vagy milyen neven bemasoltak a nyitvatartast. arra keress ra :)