Úgy őszintén. Mit lehet ezen annyit variálni? Tejföllel, vagy tejszínnel?Staubolni, vagy berántani? Én a húsgombócokat mindig mellé rakom, nem vájom ki a karalábékat( így tanultam az anyósomtól)
Nekem is nagyon izlett a saját föztöm. Olvastam a német újságban egy ilyen receptet, aztán az újságot már kidobtam, de emlékezetből kb. megfőztem. Sajnos a belső részeim csak a húst tűrik jól krumplival és salátával, de egy kis szenvedést azért megért a dolog. Maradékot majd Lényem kapja meg.
Tegnap volt karalábé főzelék húsgombóccal, és besöprtem az éppen jelenlévő csaldtagjaim összes dicséretét, holott csak a karalábé volt isteni. A maradékot a fiam zsákmányként hazavitte.
Ma gonbapaprikás bulgurral. Csodás laskagombát vettem tegnap az Auchanban.
A zoldborso martas olyan mint a "smashed pea"? Eppen most keszitek - sult borda, krumplipure, smashed peas...
Bring a shallow pot of lightly salted water to a boil over medium-high heat. Add frozen peas, and cook for 3 minutes, or until tender.
Drain peas, and transfer to a blender or large food processor. Add cream, butter, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas.
Azt se felejtsétek el, hogy a különböző országok, különböző mértékben támogatják a mezőgazdaságaikat.
Itt is van olyan, hogy tulajdonképpen mindegy mit termel a földtulaj, a dotációkból kellemesen elvan. (sőt a francnak foglalkozzon problémás kultúrákkal... jó a dömpingáru, mindegy milyen minőségben...)
A terményéért kapott pénz meg csak plusz.
Ja, hogy a kistermelők ebből kiszorulnak, és ők kénytelenek elkérni az árát... hát az szívás...
Az a termelő kap aprópénzt aki a legkényelmesebb utat választja. Aki maga árusítja, az belövi kicsit a multis ár fölé mert ez "magyar" meg "napérlelte" esetleg "vegyszermentes".
A termelő aprópénzt kap érte. Tavaly tavasszal tudtam volna száz forintért venni spárgát, de el kellett volna mennem érte majdnem a szerb határig. De pl. meggyet is kínáltak 50 forintért...
És ez mennyi mindennel van így... A termelőtől vásárolva sem...sőt...
Lehet itt dumálni mindenről meg szidni na multikat de az import árut is emberek termesztik, szállítani kell, akár messziről is, speciális körülmények között aztán mégis olcsóbb mint a helyben termett...
Talán a padlizsán krémnél igazad lehet, de egy rántott padlizsánnál tuti, hogy megmondom, melyik az üvegházi, vagy import. Ezért nem szeretek padlizsános kajákat csinálni csak a padlizsános szezonban.
Viszont itt van mindjárt a baby tök( azért még k...drága), amit lehet rántani, jó kis majonézzel enni, na meg a spárga. Én Boszival ellentétben zöld spárga mániás vagyok. Már ugrásra készen állok:))
Azt hiszem szombaton láttam itt nálunk, szép friss karalábét. A levelei nagyon szépek voltak. Majdnem megvettem, de tudtam, hogy szerdáig el vagyok látva. Lehet, hogy szerdára veszek karalábét ha még lesz, illetve ha hoztak újat.