Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2019.04.05 0 0 47930

Úgy őszintén. Mit lehet ezen annyit variálni? Tejföllel, vagy tejszínnel?Staubolni, vagy berántani? Én  a húsgombócokat mindig mellé rakom, nem vájom ki  a karalábékat( így tanultam az anyósomtól)

Előzmény: Boszorka (47929)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47929

Nekem is nagyon izlett a saját föztöm. Olvastam a német újságban egy ilyen receptet, aztán az újságot már kidobtam, de emlékezetből kb. megfőztem. Sajnos a belső részeim csak a húst tűrik jól krumplival és salátával, de egy kis szenvedést azért megért a dolog. Maradékot majd Lényem kapja meg.

 

Holnap Park vendéglő.

Előzmény: szkati (47926)
szkati Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47928

Milánói makaróni a holnapi menű.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47927

Sörös sajtleves, grízes tészta.

 

 

szkati Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47926

Tegnap volt karalábé főzelék húsgombóccal, és besöprtem az éppen jelenlévő csaldtagjaim összes dicséretét, holott csak a karalábé volt isteni. A maradékot a fiam zsákmányként hazavitte.

Ma gonbapaprikás bulgurral. Csodás laskagombát vettem tegnap az Auchanban.

Előzmény: Boszorka (47925)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47925

Karalábé főzelék, borjufasirt.

ketyo61 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 47924

Lencsefozelek, rantott sertesszuz szeletek. Csinaltam meg sult fokhagymas vajkremet csak ugy. 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 47923

Finomfőzelék, natúrszelet.

ZsuR Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47922

:))  Koszonom! :))

Előzmény: nagypapi51 (47919)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47921

Nem csak hangzik... :)

Előzmény: Caipi (47920)
Caipi Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47920

Ez aztán jól hangzik! :)

Előzmény: nagypapi51 (47917)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47919

Ó nélkül - zöldbors :)

Előzmény: ZsuR (47918)
ZsuR Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47918

A zoldborso martas olyan mint a "smashed pea"?  Eppen most keszitek - sult borda, krumplipure, smashed peas...

 

  1. Bring a shallow pot of lightly salted water to a boil over medium-high heat. Add frozen peas, and cook for 3 minutes, or until tender.
  2. Drain peas, and transfer to a blender or large food processor. Add cream, butter, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas.

Előzmény: nagypapi51 (47917)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47917

Lazac, szalmakrumpli, zöldborsmártás.

 

beetee Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47916

Azt se felejtsétek el, hogy a különböző országok, különböző mértékben támogatják a mezőgazdaságaikat.

Itt is van olyan, hogy tulajdonképpen mindegy mit termel a földtulaj, a dotációkból kellemesen elvan. (sőt a francnak foglalkozzon problémás kultúrákkal... jó a dömpingáru, mindegy milyen minőségben...)

A terményéért kapott pénz meg csak plusz.

 

Ja, hogy a kistermelők ebből kiszorulnak, és ők kénytelenek elkérni az árát... hát az szívás...

Boarhunter Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47915

Az a termelő kap aprópénzt aki a legkényelmesebb utat választja. Aki maga árusítja, az belövi kicsit a multis ár fölé mert ez "magyar" meg "napérlelte" esetleg "vegyszermentes".

Előzmény: öreg_néne_b (47913)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47914

Gyönyörű, nagy szemű, húsmentes cseresznyét vettem is 120 forintért pálinkának.

Előzmény: öreg_néne_b (47913)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47913

A termelő aprópénzt kap érte. Tavaly tavasszal tudtam volna száz forintért venni spárgát, de el kellett volna mennem érte majdnem a szerb határig. De pl. meggyet is kínáltak 50 forintért...

Előzmény: Boarhunter (47912)
Boarhunter Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47912

És ez mennyi  mindennel van így... A termelőtől vásárolva sem...sőt...

Lehet itt dumálni mindenről meg szidni na multikat de az import árut is emberek termesztik, szállítani kell, akár messziről is, speciális körülmények között aztán mégis olcsóbb mint a helyben termett...

Előzmény: nagypapi51 (47911)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47911

Ha választani lehet, én is zöldpárti vagyok.

Érdekes, hogy a magyar szabadföldi szezonban sem olcsóbb, mint most az import primőr.

Előzmény: sickamic (47908)
ketyo61 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47910

Itt kb. $1-1.20 kozott van darabja, szep nagyok.

Előzmény: nagypapi51 (47903)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47909

Zöld spárgát már régebben is láttam itt nálunk a "közértben". Én nem tudok lelkesedni érte, mondjuk megeszem, de sok pénzt nem adok érte.

Előzmény: szkati (47907)
sickamic Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47908

csatlakozom a zöld spárga fan klubhoz. :)

Előzmény: szkati (47907)
szkati Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47907

Talán a padlizsán krémnél igazad lehet, de egy rántott padlizsánnál tuti, hogy megmondom, melyik az üvegházi, vagy import. Ezért nem szeretek padlizsános kajákat csinálni csak a padlizsános szezonban.

Viszont itt van mindjárt a baby tök( azért még k...drága), amit lehet rántani, jó kis majonézzel enni, na meg a spárga. Én Boszival ellentétben zöld spárga mániás vagyok. Már ugrásra készen állok:))

Előzmény: nagypapi51 (47906)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47906

Sztem vaktesztben nem tudnád megkülönböztetni a kettőt, pláne nem egy ilyen keverékben.

(persze mániákra szükségünk van, vmiben hinnünk kell)

 

Előzmény: szkati (47904)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47905

Azt hiszem szombaton láttam itt nálunk, szép friss karalábét. A levelei nagyon szépek voltak. Majdnem megvettem, de tudtam, hogy szerdáig el vagyok látva. Lehet, hogy szerdára veszek karalábét ha még lesz, illetve ha hoztak újat.

 

Holnap borjubecsinált leves maradék és rizskoch.

Előzmény: szkati (47896)
szkati Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47904

Nekem az a mániám, hogy az üvegházi( vagy import) padlizsánnak más íze van, mint a szabadföldi nyárinak.

Előzmény: nagypapi51 (47901)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47903

Idehaza ~1.30 USD/kg, baráti ár.

Előzmény: ketyo61 (47902)
ketyo61 Creative Commons License 2019.04.01 0 0 47902

Azt nagyon szeretem, veszek ma en is. :-)

Előzmény: nagypapi51 (47901)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.01 -1 0 47901

Öt szép karcsú padlizsánok sülnek a sütöben, holnap vineta lesz pirítóssal.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!