Keresés

Részletes keresés

Mirama Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7735
Szia KoZO!
Köszi a részletes beszámolót, meg a képeket!
Mi ugye 26-án megyünk, félek, hogy szar idö lesz! Jövö hétre nem sok jót mondanak!
Még csak annyit akartam kérdezni, hogy csak eurót vigyünk, vagy az autópályára, meg a kompra inkább kunát?
Kint jobban megéri euróról kunát váltani?
Bocsi, ha már volt erröl szó!
Üdv! Mirama
Előzmény: KozO (7733)
KozO Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7734
"természetesen minen mértékkel!" = természetesen mindent csak mértékkel

bocsi siettem :-)

Előzmény: KozO (7733)
KozO Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7733
A vámossal kifelé menet annyit találkoztunk, amíg felemelte a sorompót. Viszont visszafele szétszedtek egy magyart (este 8 körül voltunk a határnál), mindenfele Tesco-s szatyrok voltak szanaszét.
Én a repülőtéren dolgozok az utasforgalomban, így nagyjából tudom miket lehet vinni, mi az amiért még nem szólnak a VÁM-osok.
Amit nem szabad: nyers hús, felvágottak (pl. Párizsi), nem tartós tej (zacskós!), esetleg zöldség, de azt minek vinne az ember oda. Egyszóval könnyen romlandó áru. Ez érthető, hiszen az út minimum 8 óra, és elég melegek vannak. Jó, most lehet mondani hogy éjszaka megyünk, meg klímás az autó... de ezt hagyjuk.
Ja, és a házipálinka! Azzal nagyon vigyázzatok, ugyanis jövedéki termék! (az adója kb. 800Ft/liter) Ha azzalelkapnak, komoly bírsággal jutalmaznak! (oda-vissza!!)

Amit lehet vinni: lesütött húsok, tartós tej, üditő, szárazáru, (ami kevésbé romlandó) természetesen minen mértékkel!

Sajnos nagyon drágák az élelmiszerek, de 100x gondoljátok meg, megéri-e kivinni kockázattal. Azt viszont nem tudom, hogy a közúri határon elveszik, vagy bírsággal is sújtanak.
Menjetek repcsivel :-) (Bp-Trogir 5990Ft+illeték a SkyEurope-val)

Ha már itt tartunk (kicsit off):

"Sajnos előre nem látott kiadások miatt a nyárra tervezett római kiruccanásomat el kell halasztanom, ezért két darab eladó jegyem van a SkyEurope járatára. Időpont: júl. 18 - 21
A két jegy ára 32.000. Ft oda - vissza (illetékekkel!!!)
Szállásban is tudok segíteni.
Köszi, Soós György 06/30/2500895"

Pénzt itthon váltottam 252Ft-ért Eurót (Pesterzsébeti Auchanban júni elején), majd kint 7,3-7,4 kunát adtak érte a szigeten (34-34,5Ft/Kn). A buntetésnél Bankomatból vettem fel, majd megírom mennyit vontak le. Elvileg középárfolyamon váltják az OTP-nél, kérdés hogy mennyit vonnak le a pénzfelvétért.
Májusban a szlovákoknál kártyával fizettem, és 6,31-ért váltották a koronát OTP-s kártyánál (EC-MC). A pénzváltók 6,6-ért adták, és 6,1 volt a vétel (magyar és szlovák oldalon egyaránt)! Ennél csak drágábban adták a bankok.
Szerintem kártyára tankoljatok.

Megyek dolgozni,
üdv, KoZO

Előzmény: Lacivill (7730)
dvk Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7732
Szia!
Mi csak július 2-án indulunk le podgorára,de érdeklődnék,hogy ez az elterelés,milyen hosszúnak látszott időben? -Már ha látszott egyáltalán valami? Lehet,hogy az új autópályán kellene menni le Karlovactól Sibneik felé-ha átadják addigra???
Ja! és udbina előtt vagy után tértetek vissza az 1-es útra??
Előzmény: Törölt nick (7700)
alibenkuka Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7731
Köszi az élménybeszámolót. :-DDD
Mi aug. 19-én megyünk Loparra (húúúú, de messze van még). Nagyon jó volt nézegetni az ismerős képeket. :-)))
Előzmény: KozO (7728)
Lacivill Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7730
Köszi az élménybeszámolót, és a képeket. Mi is lakókocsiba megyünk aug20-26ig.
A vámosok be sem kukkantottak a csomagtartóba? Mi 5-en megyünk es szeretnénk vinni tartós tejet, üdítőt, konzerveket stb. egy tájékoztató alapján 300kuna/fő mennyiség a bevihető élelmiszer.
Pénzt ezek szerint kártyával vettetek fel. Tudod már, hogy mennyiért számolták a kunát, és mennyi volt egy váltás költsége?
Zoe21 Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7729
Köszi az élménybeszámolót, meg a fényképeket, mi is megyünk oda nemsokára :)

Zoé

Előzmény: KozO (7728)
KozO Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7728
Sziasztok!

Írok egy rövid élménybeszámolót a nyaralásomról.

Rab-sziget június 4-9. (Lopar, San Marino autocamp)

Indulás csütörtökön 3.-án 23 órakor a Pesterzsébeti Tescótól. M0-áson, majd a régi 7-esen mentünk, forgalom nulla, eső esik. Másnap 2 óra 30 percre voltunk a határnál. Én kártyás személyivel, feleségem és a 3 éves kisfiam útlevéllel. Nyers húst (meg amit nem szabad) nem vittünk, de a vámosok nem foglalkoztak velünk. A határ után autópálya Karlovacig (30 + 10 kuna), eső még mindíg esik. Karlovactól jöttel a szerpentínek Josipdolon keresztül. Senj felett mikor megláttuk a tengert, az eső ugyan már nem esett, de iszonyat felhőben mentünk. A tengerre gyönyörű panoráma 558 méter magasról (volt nálam magasságmérő :)), és NAPSÜTÉS! :-))) A tengerparton még egy kb. 45 km autókázás napsütésben, mire elértük a kompot. Jablanacból átkeltünk Misnjakba, és máris a szigeten voltunk (72 + 10 kuna). Irány a szállás, Lopáron a San Marinó kemping, amit 10 óra körül el is foglaltunk. Ez egy bérelt, az interneten lefoglalt lakókocsi volt. Nagyon jól fel volt szerelve pl. hűtő, villanysütő, klíma, székek-asztalok, elősátor, edények-pohatak... stb. A kemping is jól felszerelt (***-os) rengeteg mosdóval, minden extrával ellátva, tele németekkel (gondolom ez sokat elárul).
Az első három nap délelöttönként borongós volt az idő. amit kirándulással töltöttünk (Rab, Banjol, Supetarska, Lopar, és elhagyott öblök...). Délutánonként a kemping tengerpartján voltunk kevés fürdőzéssel. Az utolsó három nap igazi kánikula volt, rengeteg pancsolással. A sekély víz hamar felmelegedett 25 fok fölé, ám aki úszni akart... ott olyan 19 fok körül lehetett a tenger :-((
Az árak elég magasak voltak (szvsz). Hús 50-60 kuna (kg), őszibarack 50 kuna, kagyló 15 kuna, hal 25 kuna, tej 6 kuna, kenyér 7 kuna, sör 5 kuna (Karlovacko 0,5l), pizza 30-45 kuna, menü (leves, egytálétel, saláta, fagyi) 45 kuna, dobozos üditő 5 kuna...
Utolsó nap mikor a szállást elhagytuk (kocsiba benne minden cuccunk) bementünk még Rabra várost nézni. Shoppingoltunk, fotóztunk, kameráztunk, sültünk a dög melegben. Megyünk vissza a kocsihoz, kocsi sehol!!! Nézem a táblákat, az utca elején megállni tilos tábla, de mi egy kereszteződéssel feljebb álltunk meg, a 3. autóként parkoltam le. A sarkon a téglalap alakú tábla, zsákutca. Enyhén megijedtem, nyelvem elkezdett zsibbadni, mert nem álltam rossz helyen! A helyemen autók. Irány a rendőrség. Nem volt messze, de óráknak tünt az út. Közben találkoztam egy rendőr járőrrel, akinek pánikolva mondom, hogy eltünt az autóm. Mondja, hogy arra a policia. Kösz. Rohanok át a városon, és az jár az eszemben, hogy ottlegyen az autóm. Az agyamon végigfut, hogy nulla pénzzel (kb. 120 kuna) hogyan megyünk haza. Feleségem 36 hetes terhesen, és 3 éves kisfiammal hogyan jutunk haza. Végre megvan a rendőrség, és mellette a parkolóban ott árválkodik "pircsikém" (piros Suzuki). Annyira megörültem, hogy a portán majdnek megcsókoltam az első vállapos figurát. Kérdezem mennyi az óvadék? 100 kuna (3500Ft). Ekkor megint boldog lettem, hogy ennyivel megúsztam. Rövid papírmunka után már vihetem is pircsikét. Kocsiba beszállok, megyek a sorompóhoz, de az nem nyílik. Kiszállás, nézek szét, sehol senki. Az út túoldalán inteket egy csóka a parkoló kasszájánál, gondoltam megnézem. Odamegyek, mondja "drájhundert" kuna. Mi van?? Mondja "májne árbájt"! Igen ez a szállítási költség. Ez sem érdekelt, Bankomat, felvettem 400 kunát, kifizettem, majd irány az aggódó családomért. A feleségem "majdnem megszült" olyan ideges volt szegény!
!!! Mindenki nagyon vigyázzon hova parkol, ne spóroljatok az óránkénti 3 kunán, mert nagyon szeretnek kinek (főleg az autónkat)!!! Nem akartam vitatkozni velük, monduk angolul nem nagyon értenek (vagy nem akarnak), de szerintem nem volt jogos az elszállítás!!!! Lefényképezték, de nem tudott megállni tilos táblát mutatni. Mondjuk kicsit a járdán álltam, mint a többi horvát autós, elég nehéz volt mellette elhaladni gyalogosan, lehet hogy ez volt a baj.
Szerda 14 órakor irány haza Raból. Senjben még benyotunk egy pizzát, akkor kezdtem megnyugodni. Annan fel a hegyekbe, és 35 km után rá az autópályára, és a határig meg sem álltam. Autópályadíj Karlovacig 27 kuna, Zágrábig 10 kuna, Goricanig 30 kuna. Határon senki semilyen papírt nem kért, szinte csak lassítottunk, és a 7-esen (nem autópályán) Bp-ig. Éjfél volt mire hazaértünk.
A kocsi nagyon jól fogyasztott. Kifele 4,95l autópályán 100-110-es átlag, haza 5,65l 140-150-nel. Nagyon elfáradtam hazafele, de gondolom a meleg, és az izgalmak sokat kivettek.
Mindettől függetlenül nagyon jó éreztük magunkat, csak egy kicsit rövidke volt (a feleségem miatt nem terveztük hosszúra)

Vigyázzatok magatokra, és izgalmaktól mentes jó nyaralást kívánok mindenkinek!

Képek itt találhatók: (válogatva 109 db)
http://kep.tar.hu/horvat/index.phtml?aid=27653860

üdv,
KoZO

JKruz Creative Commons License 2004.06.12 0 0 7727
Kedves Petra!

Ha majd a gyerekeid az ő gyerekeikre vigyáznak, neked is lesz lehetőséged, hogy iskolaidőben nézd meg a piramisokat.:))

Előzmény: rocher (7726)
rocher Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7726
Te most dicsekszel vagy panaszkodsz? Másodjára mész nyaralni az idén, más meg dolgozik, mint állat. Örülök, ha augusztus végén lejutunk Ho-ba, amikor már tényleg nem tudom hova pakolni a gyerekeket. Ma kezdődött a nyári szünet, 11 hét:-(((
Előzmény: JKruz (7720)
Azaz Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7725
...mi 2002ben voltunk igen közel a tűzhöz
szószerint.
épp azon a környéken sátoroztunk, ahova most kulacsék igyekeznek, szóval Makarska közelében, amikor is hajnali 3kor arra ébredtünk (ébresztett a barátnőm:-)), hogy kint mindenki ordibál mindenféle nyelveken... kilépve a sátorból elég megdöbbentő látvány fogadott: fel alá rohangáló emberek rémülten kiabáltak valamit.
odaballagtam a hasonlóan csodálkozó és álmos arcot vágó cseh szomszédainkhoz, és megpróbáltam megtudakolni, hogy mi történt, mire azt válaszolta, hogy tűz van, de fogalma sincs hol...
akkor láttam életemben először hogy mit jelent a pánik. mindenüket hátrahagyva menekültek az emberek egy szál hálózsákban összevissza, ki az egyik, ki a másik irányba...
gyors haditanács után úgy döntöttünk, hogy itt hagyjuk őket. szedtük a sátorfánkat, be minden a kocsiba, közelharc az útlevélért a recepción, és a napfelkelte már Split felett ért minket. szirénázó autókon kivül semmi nyomát tűznek nem láttuk.
.azaz
Előzmény: alibenkuka (7723)
greco01 Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7724
Mikor értek haza?Mi 25-én megyünk.A beszámolódra és a képekre kiváncsi lennék.
Előzmény: kuff (7722)
alibenkuka Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7723
Tavaly Loparon az apartmanunkkal szemben kigyulladt az erdő. Eléggé bepánikoltam. Sokáig nem tudták eloltani, mert nagyon erős volt a szél. Félelmetes érzés/látvány volt. :-(
Előzmény: téeszelnök (7721)
kuff Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7722
sziasztok!

holnap hajnalban indulok barátnőmmel krk-re, szorítsatok,hogy jó idő legyen:)) aztán majd írok beszámolót, képeket..

üdv,
kuf

téeszelnök Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7721
De legalább nem lesz erdőtűz.
3 vagy 4 éve leégett az egész erdő Trogirban fölöttünk. Menj Nauru-ra! Ma olvastam, hogy eladó. Benszülöttöstül, pálmafástul.
Ezzel a jégkorszakkal ráfáztunk. Megvárhatta volna a szeptembert.
Előzmény: Thiesz A (7719)
JKruz Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7720
Nahát, én holnapután indulok, teljesen ki vagyok akadva. A tenger 19 fokos.:(((

Jól tudod, tavaly ilyenkor Primostenben voltunk,
35 fok, a víz 25.

Áprilisban volt szerencsém Hurghadán 2 hetet eltölteni, na ott volt 25 fokos a víz!

Előzmény: Thiesz A (7719)
Thiesz A Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7719
Hali!

Ambörök! Neumnál mit takar a vámmentes övezet?

Most nézegettem az id.előjelzést,hát aki most megy az vigyen magával esernyőt,esőkabátot!
De már én is kezdek rinyálni,hogy 1-én lehet,hogy korán megyek!
Mi az isten van itt,tényleg jön a jégkorszak?
Tavaly Juniusban már iszonyú melegek voltak eső nélkül,és baromi meleg tenger,állitólag!
Ha igy haladunk kénytelen leszek utirányt módositani,mondjuk a Maldiv szigetek irányába!
Apropó....nem tudja valaki az e heti tuti nyerő számokat a lottón?

kulacs Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7718
Trogir és Split, de inkább Omis között én eddig csak arra koncentráltam, hogy minél hamarabb átérjek. Ha jó a hely majd megnézem, de az útról ott semmi extrát nem lehet látni.

Kulacs

Előzmény: Thiesz A (7714)
alibenkuka Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7717
Írtam pár sort... :-)

Miközben keresgéltem szállás után, betettem a kedvencek közé a találatokat, van pár Rab-bal foglalkozó linkem. Bővíted még a kvarner.lap.hu a Rab-os boxot? Szívesen elküldöm a linkeket (ha szükséged van rá), hátha találsz köztük valami hasznosíthatót.

Előzmény: téeszelnök (7715)
téeszelnök Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7716
Az kizárt dolog, hogy homokos legyen.

Hotel Resnik:
http://www.osteuropa366.de/hotel179.htm

Előzmény: Thiesz A (7714)
téeszelnök Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7715
Hmm...
Ha ráérsz, írd már be a linkajánlómba, hogy miért.
Új fiú vagyok.
-Hé Bond, mennyi az idő ? -Kettő. Fél kettő.
Előzmény: alibenkuka (7712)
Thiesz A Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7714
Sziasztok!

Kezembe került egy utazási iroda kiadványa,amiben nagyon ajánlják a Resnik üdülő komplexumot!
Itt van hotel,bungalow,camping,és rengeteg sportolási lehetőség!
Ez egyébként Trogir és Split között van K.Stafilic nevezetű helyen.
A képről itélve tényleg jó nagy komplexum,és modern felépitésűnek néz ki!
A partja a leirás szerint "hosszú homokos-aprókavicsos".
Járt itt már valaki?

kulacs!
Mit tudsz?

Giv Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7713
Marty,
köszi az infókat Lokrumról és Dubrovnikról. Mi Udvarnál megyünk ki, majd Velika Kopanicától autópályán Zágráb, Karlovác, Plitvice, Udbina, Gracac, Knin, Sinj, Cista Provo, tengerpart vonalon. Éjszaka indulunk 10-kor és nem nagyon szeretek ismeretlen, hegyi utakon kóvályogni, így még ha hosszabb és drágább is de az autópályát választottuk.
Hazafelé (júl. 1-én) pedig a parton jövünk majd Sibenikig, onnan fel az új pályára Posedarje-ig, be Pag-szigetre, 1 éjszakát alszunk Mandreban és onnan jövünk haza a Plitvicét kikerülő pályán.
Előzmény: Marty (7696)
alibenkuka Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7712
OFF
Te jártál jól. :-)
Előzmény: téeszelnök (7707)
koltain Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7711
Köszike a választ. Lehet, hogy ez valakinek egyértelmű, de én nem tudtam és azért kérdeztem meg. Tudtommal a forum meg erre való.
Előzmény: téeszelnök (7710)
téeszelnök Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7710
Attól függ. Ha az Egyesült Államokon keresztül, akkor igen. Ha Bosznián keresztül, akkor nem.
Előzmény: koltain (7705)
llb Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7709
Jó utat!
Előzmény: Csuka001 (7703)
llb Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7708
Mirama,
jaj, nem jó! ide írhatsz: adrienn27@freemail.hu

llb

Előzmény: Mirama (7695)
téeszelnök Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7707
OFF
Ja, leesett. Azt hittem delfináriumügyben mondod a Mogyorómat. Nem. Münchenben voltam akkor.
De én szerkesztem őket. Mert az igazi foglalkozásom nem téeszelnök. Csak megtévesztés.
Előzmény: alibenkuka (7706)
alibenkuka Creative Commons License 2004.06.11 0 0 7706
A startlapos találkozón.
Vagy nem Te szerkeszted a kvarner.(és még a többi általad említett)lap.hu-t?
Előzmény: téeszelnök (7702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!