Keresés

Részletes keresés

Benyus Creative Commons License 1999.10.05 0 0 168
Sziasztok!

Don!
Örülök, hogy beléptél a beszélgetésbe, bár mint tudjuk nekem is sikerült (bár "csak" 1) nem tudok betelni a siker sztorikkal. Azt szeretném, ha minden itteni levelező nem túl sokára gyereknevelő topicot nyithatna. Kicsit lemaradtál, mert 5 beavatkozás ingyenes, de ezt az aktuális párok tudják. Írásod szerint találkozhattunk a lombikbébi találkozón nyár elején (én vagyok a Családalapítók Egyesület)remélem jövőre veletek ugyanott.
Wayan!
Szerintem egyetlen percet se várj, az orvosod lehet nyugodt nem az ő bőrére megy a dolog. Ti ne izguljatok, de azért kezdjétek el a kivizsgálásokat. Szerintem ne a Kaáliba, mert ott ezekért pénzt kérnek, hiszen csak a lombikot nem kell náluk fizetni. Tehát - ha csak nem tehetitek meg - máshol kellene a vizsgálatokat elvégeztetni. Ajánlható: János kórház, Dél-Pesti, Nyírő Gyula. Nekem a vesszőparipám, hogy egyből szakrendelésre kell menni.
Wagner úr!
Csak ismétlem magam, minden beharangozott csodaszerrel óvatosan kell bánni, nem lehet nyakra-főre szedni. MIndenképen meg kéne beszélni az orvosotokkal.

A gyógyszerköltségről: amennyire én tudom a Kaáli Intézet a legolcsóbbak közé tartozik. Nagyságrendben 30-50 ezer forint, a többieknél 60-120 ezer forint is lehet. Ez a gyógyszerek korszerűségétől is függ, (ha valakit érdekel majd mesélek a különbségekről)és persze a mennyiségtől (majd erről is írok)csak azt hiszem így is túl hosszú voltam.

Előzmény: Wayan (167)
Wayan Creative Commons License 1999.10.05 0 0 167
Kedves Don!
Nagyon jó ilyet olvasni, mindenkibe lelket önt az ilyen történet!
Köszi, hogy megosztottad velünk!

Noa!
Azt hiszem igazad van abban, hogy el kéne mennem kivizsgálásra és talán nem is várunk jövő évig - ezt szabtuk határidőnek a dokival, aki nem nagyon aggódik -, hanem amint lehet belevágunk.

Innen már csak az a kérdésem, hogy hol érdemes kezdeni - mármint ti mit ajánlotok - és mivel szokás ezt elkezdeni.
Ja és ami WágnwrÚr válaszát illeti, nagyon köszönöm. Nem tudom érint-e minket, de ennek is utánanzek majd.
Wayan

Előzmény: DonQHote (164)
Buksi Creative Commons License 1999.10.05 0 0 166
Jó reggelt!

Először is, azt hiszem kedves DonQHote mindannyiunk nevében gratulálok Nektek.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk eseteteket. Olyan jó ilyesmit olvasni! Ez mindig egy lökést ad ahhoz, hogy bizni kell (amit amúgy szerintem mindenki tud, de mégis néha elcsügged) és sikerülhet.

Mégegyszer köszi!

Buksi

DonQHote Creative Commons License 1999.10.05 0 0 164
Helló!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pár. Ugyan házasságuk után nem akartak gyereket, de azért nem is védekeztek, mert ha jön, hát jön. Mindez vala 1985-ben. Azután egy idő műlva elkezdtek aggódni. Szaladás fűhöz-fához, majd az orvosi kezelések megindítása. Inszemináció, hormonok, tabletták és injekciók, mind-mind az anyukának, 9 éveken át. Lombikbébi program nuku, mert akkoriban ott nem foglalkoztak úgymond "egészségesekkel", van elég igazi "beteg" is. (Legkedvesebb ajánlat: anyuka más apukával, apuka más anyukával...) Aztán egyszer csak megjelent a Kaáli Intézet, ahol már lehetett bárkinek, de sajnos támogatás nuku. Pénz gyűjtés, indulás, első menet, nuku. Indulás második menet, nuku. Itt megjegyzendő, hogy másodszorra költségcsökkentésből volt adományozás másik párnak, és nekik az ajándék p.sejtből egyből lett gyerek!!! (Anyuka a padlón!) Aztán harmadik nekifutás, mire föl egy december 21-én anyuka fülig szájjal hozza elcsíkosodott tesztjét. Ünnepek el, pár orvoshoz, jé, három petezsák van... 6 hónap fekvés klinikán (közben 3 anyuka szült hármasikreket, negyven hetes (!) "magyar rekord" terhesség, gyerekek császárral, 49cm/3250gr+50cm/1900gr+51cm/3500gr lány/lány/fiú.
Röviden ennyit. Talán még azt, a hárompetéjű ikrek középső csoportosok és köszönik, jól vannak.
Ja és van egy Családalapítók Egyesülete, akik pont erre jöttek létre (segítség és támogatás) és mostmár a TB is fizet 3 beavatkozást akár a Kaáliban is!
A Cs.E. évi ikertalálkozóin egyébként rengeteg a triplet és a duplet. Szóval lányok (fiúk), föl a fejjel!

Béla

csinnnKA Creative Commons License 1999.10.04 0 0 162
Noa!
Azt hiszem, igazad van: csak a "produktum" számít! :-)))))))

Szia, Buksi! :-)

Előzmény: noa (158)
Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 161
Mára elköszönök Tőletek. Holnap ismét jelentkezem.

Sziasztok:
Buksi

noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 160
Szia Wayan!

Nagyon jól tetted, hogy egy év sikertelenség után gondolkodni kezdtél. Prsze, van olyan, hogy minden OK., mégse, de az azért a kivétel. ÁLtalában OKA VAN a gyerektelenségnek. Szerintem amint felmerül a gyanú, el kell menni kivizsgálásra, mert ahogy múlik az idő, vészesen elkezd zuhanni a mesterséges beavatkozások sikerességi aránya. Ha tehát valaki tíz évig húzza, mondván "majd csak összejön", annak a végén már a lombikra vagy egyébre sem lesz esélye.
Én ráadásul olyan alkat vagyok, hogy nem szeretem a bizonytalanságot. Ha tudom, mire számíthatok, mi az ábra és mit lehet tenni, az egészen más, mint szorongani (ráadásul akkor már csak azért sem jön össze).
Mi is egy év után mentünk el, és lám mi derült ki: nem lehet természetes úton gyerekünk, de a lombikhoz a legjobb életkorban vagyok.
Utólag is áldom az eszem, hoyg nem hallgattam az ismerősök, rokonok nyugtatgatására!

Noa

Wayan Creative Commons License 1999.10.04 0 0 159
Lányok!
Nem értem, hogy lehet az, hogy a párnál esetleg minden rendben, de ne jön össze a gyerek. Erről sok hlyen lehet hallani, de vajon mitől van.
És még egy kérdés: mi ugye még csak egy éve próbálkozunk, tehát az orvos szerint még nyugodtan összejöhet a baba. Persze én aggódom. Na és a kérdés: szerintetk érdemes-e minél előbb elkezdeni a kivizsgálást, hogy van-e baj egyáltalán?
Szóval help!
Ja és nem is tudom ki volt, aki a laktobacillus vakcináról írt, de köszönöm a felvilágosítást és ha van még róla valami info, akkor szívesen fogadnám.
Wayan
noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 158
Buksi!

Mint már magánba írtam, én 15 ezerből megúsztam, de azt hiszem, ez a legalacsonyabb létező ár volt, mert ugye nálam nincs gond. Egyébként teljesen a hormonális állapotodtól, korodtól, testsúlyodtól függ, de szerintem olyan 25 és 50 ezer között számoljatok, akkor nagyon nagy meglepetés nem érhet. Egyébként nagyon rapszodikus a gyógyszerek ára: volt küztük 10 ezer forintos és 300 forintos is, egyformán fontosak.

CsinnKa! Ne félj, azért nem olyan vészes. Egyszerűen bele kell törődni, hogy ez van. Inkább örülj, hiszen az olyan pároknak, mint mi, még öt-tíz (!) évvel ezelőtt is csak a búslakodás jutott volna, most pedig, ha van kitartásod végigcsinálni az egészet, nagyon nagy a valószínűsége, hogy egy-kettő vagy akár három picivel távozol a szenvedéseid színteréről. Azért ez nem semmi. TÜRELEM ÉS KITARTÁS!

csinnnKA Creative Commons License 1999.10.04 0 0 157
Noa!
Tortúra-leírásodat olvasva szomorúan kell megállapítanom, hogy még nagyon az elején vagyok a maceráknak. Mondjuk a nőgyógyászati és ultrahang-vizsgálaton már túl vagyok (minden rendben), de a hormon-vizsgálatok még csak ezután jönnek. (Ismeretségi körömben nagyon ellentmondásosak az eredmények: van, aki egész terhesség alatti hormon-pótlással megúszta, másoknak kerek-perec megmondták, hogy sajna nem lehet gyerekük.) Most ezek után ne féljek?! :-/

MÁS: Fény-emberke apukáját fel fogom hívni könyv ügyben! Köszi a közreműködést. ;-)

Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 156
Nemrég, amikor várakoztam a dokinál, hallottam, hogy elég drágák a felkészítés során alkalmazott gyógyszerek, injekciók, stb.
Tudja valaki, hogy kb. milyen összeget képvisel mindez egy kísérlet során?? Csak úgy kb. érdekelne.

Buksi

noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 155
"Csak" a szokásosat: ultrahang megfelelő időközökben és a gyógyszerek pontos beszedése... a finisben meg beadatni az injekciókat. Szerencsére a szomszédunk orvos, így mi "házilag" meg tudjuk oldani.
Egyébként maga a lombik eljárás szerintem már nem olyan macerás, mint a megelőző procedúra (vizsgálatok), vagyis ameddig megszületik az "ítélet": mi is történjék.
Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 154
Noa!!

Én nagyon szorítok Nektek!! Addig már nem kell semmilyen vizsgálatot vagy egyebet csinálnotok??

Buksi

noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 153
Buksinak:
Csak annyit, hogy az ICSI-től egyébként nem kell félni, mert a megtermékenyítési arány semmivel sem rosszabb, mint a másik fajtánál. Nekünk is azt csinálták, egyszerűen a labornak ad pluszmunkát, de hát ez a dolguk :-)).

Épp most beszéltem a Kaálival, pénteken megyek Bernard doktorhoz és valószínűleg november végén lesz a következő nekifutás.
Drukkoljatok addig is!!!

Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 152
Köszönöm kedves Noa!

Sokat segítettél, de ez minket akkor nem érint, mivel nálam van a zizi. Mi simán lombikolunk. Legalábbis remélem, hogy nem lesz semmilyen komplikáció.

Buksi

P.S. Kicsit összeszedem magam, és megy a levél.

Előzmény: noa (150)
Benyus Creative Commons License 1999.10.04 0 0 151
Sziasztok!

Estee! A cikkeket elkezdtem olvasgatni,van közte néhány érdekes is. Bár nyilatkozgatnak olyanok is, akik annak idején elég pocsékul végezték a dolgukat (lásd valamelyik előbbi szövegem)De nagyon érdekes, ha találsz még hasonlókat kérlek tedd közkincsé.
A gyulladásos vakcináról. Amennyiben ez az amire én gondolok egyenlőre teljes a bizonytalanság. Volt egy konferencia, ahol ez szóba került, hivatalosan kértük a bejegyzést és leírást stb. de eddig semmit sem kaptunk tőlük. Különben úgy gondolom, hogy azokban az esetekben, ahol a gyermektelenséget valamilyen idült gyulladás okozza, nyilvánvalóan használhat. Bár mint tudjuk ha ez egy régen fennáló gyulladásos folyamat már egy csomó más galibát is okozott odabent. Arról nem is beszélve, hogy az orvosnak az első labor vizsgálat után tudnia kell róla. Lejjebb már írtam arról, hogy az összes centrum eredményessége gyakorlatilag egyforma, független attól mit hirdetnek reklámként. Ezek alól számoomra érthetetlen módon az egyetemi klinikák a kivételek, tehát a DOTE, a POTE és a Baross utca.
Bátoritásul még annyit, hogy harcra fel, mert bizonyított tény, hogy ősszel jobb a sikeresség mint máskor, nem tudom miért, talán az orvosok és a párok is pihentebbek. Sok sikert mindenkinek!

Előzmény: Wayan (147)
noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 150
Az ICSI a lombikbébi-eljárás (IVF) egyik fajtája. Többnyire a férfiak nemzőképességének zavarai esetén "vetik be", azaz, ha lényegesen kevesebb és/vagy lassabb sejtje van a leendő apának. Ez egy úgynevezett mikromanipulációs eljárás, amikor egy nagyon vékony tűn keresztül mikroszkóp alatt egy darab spermiumot a petesejtbe fecskendeznek (Kaáli zsargon: megszúrják).
A "sima" lombik esetén egyszerűen a petesejt mellé teszik a spermiumokat és ott az egyik megtalálja a petesejtet, befúrja magát és minden megy tovább a maga csodálatos útján - ahogyan normálisan is.

Egyébként Estee cikkei között ennél sokkal tudományosabban is olvashatsz az ICSI-ről! :-))

Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 149
Nagyon ügyesek voltatok! Csak úgy jöttek-mentek a hozzászólások.

A Fény-emberke könyvet én is szívesen elolvasnám, de nincs hozzá bátorságom, hogy megrendeljem.
Csütörtökön este a TV5-ön volt egy műsor a lombikbébi programról, de sajnos nem tudunk franciául, így nem értettük, csak a filmet néztük...
Meg kell, hogy mondjam nem volt szívderítő a látvány (petesejt levétel, stb.) de a végén két kislány szaladt a mamájához, körülötte játszottak....

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az az ICSI??? Mindig csak így rövidítve látom és nem tudom beazonosítani.

Buksi

Buksi Creative Commons License 1999.10.04 0 0 148
Mindenkinek kellemes hétfő délelőttöt!

Végigolvasom, hogy mi történt eddig, utána visszajövök.

Buksi

Wayan Creative Commons License 1999.10.04 0 0 147
Jó reggelt!
A cikkeket, amit Estee javasolt még nem olvastam el, de hamarosan sort kerítek rá. Viszont a hétvégén volt a Naptvben egy riport egy nőgyógyásszal, aki kikísérletezett egy vakcinát, mi a gyulladások ellen van, és ami a meddőséget is gyógyítja - szerinte. A kérdés az, mit tudtok erről.
Mindenkinek jó napot és írjatok!
Wayan
noa Creative Commons License 1999.10.04 0 0 146
Sziasztok!

Kedves Piglet!
Gondolom, a Dél-pesti kórházról vagy a Jánosról beszélsz, tényleg nagyon jó eredményeket hallottam ezekkel kapcsolatban is. Amikor mi a Klinikáról eljöttünk (ott csak "hobby"-ból végeznek időnként lombik-beavatkozást) három lehetőség merült fel: a Dél-pesti, a János és a Kaáli. Gondolhatjátok, mennyire komolyan utánanéztünk: rengeteg orvost (külföldit is) megkérdeztünk, statisztikákat tanulmányoztunk, páciensekkel beszéltünk, a minisztérium hivatalos adatait megismertük és a vége az lett, hogy a fenti három intézmény szinte hajszálpontosan azonos eredményessségi százalékot produkál. Azonos a felszereltség és a szkértelem. Tehát gyakorlatolag a személyes szimpátia - vagy ismerettség dönti el, ki melyikbe megy. Mindegyikről éppen annyi rosszat hallottam, amennyi jót. Attól függ, ki mennyire volt szerencsés az ügyben...

Estee!

Köszönjük a linkeket, a férfimeddőségről szóló cikkekben éppen Pap doktort emlegetik, akiről már írtam.

Ciao,

Noa

Noa

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.01 0 0 145
Én egy másik nagyon jó andrológust ajánlanék. Mi ugyanis jártunk néhánynál - nem tudom van-e még rajtuk kivül valaki. Szóval mi a férjemmel dr. Molnár Ákost aajánljuk, ha aktuális akkor nagyon szívesen megadom az elérhetőségét.

A sorrendről:
Ezt klinikája válogatja, ahová mi jártunk ott más volt a sorrend. És én egészen őszintén bevallom, hogy én arra kórházra esküszöm ez ügyben. 1997-ben a legjobb eredményeket ők érték el. Ha valakit érdekel egy másik sorrend, némiképp gyorsabb, de pontosan ugyanilyen alapos. Szívesen leírom.

Előzmény: Bicska (142)
Estee Creative Commons License 1999.10.01 0 0 144
noa Creative Commons License 1999.10.01 0 0 143
Kedves Bicska!

Szinte biztosan állíthatom (ez nem az én, hanem a szakma véleménye), hogy az ország legjobb andrológusa dr. Papp György, akit a HIETE-n (Szabolcs utca) találsz meg. Egyébként ő a Kaáli andrológusa is, de csak ritkán jár oda fel. Nagyon tudom őt ajánlani, ha szeretsz fizetni :-))), magánrendelése is van.

Noa

Bicska Creative Commons License 1999.10.01 0 0 142
Udvozlok mindenkit
Koszonom ezt a sorrendleirast.
En eddig csak lelkes olvaso voltam, mivel mi is csak ilyen tejfelesszaju 1 evesek vagyunk, de azert mar erlelodik, hog el kellene kezdeni valamifele vizsgalodast. Csak az lenne a kerdesem: hogy andorolgust, ...olyat hol lehet talalni.
Udv
Bicska
Előzmény: noa (140)
noa Creative Commons License 1999.10.01 0 0 141
Csak egy ügyrendi beszúrás: otthon nincs gépem, így hétvégeken nélkülöznötök kell "üdítő" társaságomat.

Jó pihenést,

Noa

noa Creative Commons License 1999.10.01 0 0 140
Wayannak:

Ami a vizsgálatok sorrendjét illeti, gondolom, nagyjából mindenhol azonos sémát követnek, nekem az I. NŐi Klinikán csinálták, mert a Kaáli előtt oda jártam.
Előszőr természetesen ultrahangon megnézik, hogy anatómiailag minden OK-e. Ilyenkor szokot pl. kiderülni, hogy a méh nagyon hátrahajlik és ez igencsak megnehezítheti a fogamzást. Ha ez forog fenn, akkor általában vagy összejön előbb-utóbb magától, vagy az inszemináció a megoldás.
Majd jön a vérvétel, hormonelemzés céljából, ezzel párhuzamosan a peteérés meglétének vizsgálata. Ez tulajdonképpen három hónapi hőmérőzést jelent, amikoris egy táblázatban kell grafikonszerűen vezetni a dolgot. A grafikonból és a hormoneredményekből (ez utóbbi gyakran hosszú hetek múlva érkezik csak meg) már a lényeg látható: lehet, hogy csak a peteérésre kell egy kicsit rásegíteni pl. Clostylbegyttel. Van akinél ez máris megoldás. Mindeközben a férfi is elmegy andrológushoz. Persze ők a rövidebb végét fogják a dolognak :-))): csak leadnak egy kis anyagot és abból meg egy manuális vizsgálatból megmondják mi van. Ha gond van (kevés, lassú stb.) , akkor jön nekik is a vérvétel és hormonelemzés, majd általában az Andriol nevű tabletta.
Alapelv, hogy a nővel addig nem szabad gyógyszert szedetni, amíg a pasiról ki nem derült az "igazság".
A nő aztán folytatja a terheléses hormonvizsgálattal (ez a ciklus meghatározott napjain történő vérvétel, amikor a vérvétel előtt gyógyszert nyomnak a vénába). Majd következik a petevezeték-átjárhatóság vizsgálata, a már emlegetett HSG-röntgen.
A fentiek eredménye már bőven elég ahhoz, hogy megszülessen az ítélet: gyógyszer, inszemináció, sima lombik, ICSI, SMART-ICSI.
Mindez hosszú hónapokig tart, mert lassan érkeznek az eredmények és a legtöbb vizsgálatot csak a ciklus bizonyos napján lehet elvégezni. Nekünk fél évig tartott (kontrollok, ismétlés stb.), pedig nem "lazsáltunk" közben...

Noa

Wayan Creative Commons License 1999.10.01 0 0 139
Jó reggelt!
Nagyon jó lehet az a könyvecske, Noa. Kíváncsi vagyok rá, de valahogy nem merem addig elkérni, amíg nem tudjuk, hogy tényleg nem megy máshogy a gyerek, csak lombikkal. Ez valami hülye babona lehet.
Pont az I. női klinika felé dolgozom és mindig sok terhest lehet látni, de ma egyszerűen csúcsforgalmat bonyolítottak. Szerintem minden 5. nő terhes volt a villamoson. Azt hittem elsírom magam befele jövet! (bocs, de ezt muszáj volt leírni, mert annyira pocsék érzés volt)
Egéybként jó napot kívánok mindenkinek.
Ja és egy kérdés: ha elkezdenek minket vizsgálgatni mi szokott lenni a sorrend?
Wayan
noa Creative Commons License 1999.10.01 0 0 138
Sziasztok!

Beszéltem a Fény-emberke szerzőjével, aki azt mondta, hogy mindenkinek nyugodtam adjam meg a számát, mert örül, ha segíthet a könyvvel, de akár szóban is.
Tehát: Szenkovits Péter: 06 309 461 560
Elküldi postán a könyvecskét, és aki megkapta, szintén postán küldi az árát. Azt mondja a lomikosokban nagyon meg lehet bízni...

Noa

Buksi Creative Commons License 1999.09.30 0 0 137
Sziasztok topicolók!

Bocsánat, hogy egész nap nem jelentkeztem, de reggel bekrepált a gépen, és vártam az IT-s kollégát. Nemrég ment el, de nem sok jóval bíztatott. Na mindegy ez nem ide tartozik, de sajna emiatt nem tudtam idáig eljutni hozzátok.

Holnap 10-re megyek az orvoshoz és elmondja, hogy hogyan is lesz tovább. Nagyon kíváncsi vagyok!

Kedves Wayan és Noa (ha itt jártok)!
Ment a levél!!!

Sziasztok:
Buksi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!