Ha töltöttet csinálol akkor töltött is lesz. Az olvasott recept borjufasírtot írt, amiben csak hús és fűszerek + 1 tojás volt. A gombócok körül lettek tekerve baconel és a sütőben sültek. A karalábé kis kockákra vágva (férfimunka volt) vajon egy kevés húslevessel (kockából) párolva és a végén tejszinnel főzve/süritve. Én így még nem csináltam és sokkal jobban izlett, mint a rántott, staubolt, tejfölös változat.
Tegnap citromos csírkét csináltam, maradék is lett holnapra. Ma kiránott hús szűzből, krumpli és uborkasaláta lesz.
Úgy őszintén. Mit lehet ezen annyit variálni? Tejföllel, vagy tejszínnel?Staubolni, vagy berántani? Én a húsgombócokat mindig mellé rakom, nem vájom ki a karalábékat( így tanultam az anyósomtól)
Nekem is nagyon izlett a saját föztöm. Olvastam a német újságban egy ilyen receptet, aztán az újságot már kidobtam, de emlékezetből kb. megfőztem. Sajnos a belső részeim csak a húst tűrik jól krumplival és salátával, de egy kis szenvedést azért megért a dolog. Maradékot majd Lényem kapja meg.
Tegnap volt karalábé főzelék húsgombóccal, és besöprtem az éppen jelenlévő csaldtagjaim összes dicséretét, holott csak a karalábé volt isteni. A maradékot a fiam zsákmányként hazavitte.
Ma gonbapaprikás bulgurral. Csodás laskagombát vettem tegnap az Auchanban.
A zoldborso martas olyan mint a "smashed pea"? Eppen most keszitek - sult borda, krumplipure, smashed peas...
Bring a shallow pot of lightly salted water to a boil over medium-high heat. Add frozen peas, and cook for 3 minutes, or until tender.
Drain peas, and transfer to a blender or large food processor. Add cream, butter, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas.
Azt se felejtsétek el, hogy a különböző országok, különböző mértékben támogatják a mezőgazdaságaikat.
Itt is van olyan, hogy tulajdonképpen mindegy mit termel a földtulaj, a dotációkból kellemesen elvan. (sőt a francnak foglalkozzon problémás kultúrákkal... jó a dömpingáru, mindegy milyen minőségben...)
A terményéért kapott pénz meg csak plusz.
Ja, hogy a kistermelők ebből kiszorulnak, és ők kénytelenek elkérni az árát... hát az szívás...
Az a termelő kap aprópénzt aki a legkényelmesebb utat választja. Aki maga árusítja, az belövi kicsit a multis ár fölé mert ez "magyar" meg "napérlelte" esetleg "vegyszermentes".
A termelő aprópénzt kap érte. Tavaly tavasszal tudtam volna száz forintért venni spárgát, de el kellett volna mennem érte majdnem a szerb határig. De pl. meggyet is kínáltak 50 forintért...
És ez mennyi mindennel van így... A termelőtől vásárolva sem...sőt...
Lehet itt dumálni mindenről meg szidni na multikat de az import árut is emberek termesztik, szállítani kell, akár messziről is, speciális körülmények között aztán mégis olcsóbb mint a helyben termett...