Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47940

Valaki említette itt, v. a környéken, hogy a Lidl pacalpörköltje elfogadható.

Hát nem, ez a magyaros pacalpörkölt megcsúfolása, ronggyá főzött vékony csíkok, bő borsos lében.

Mindenki kerülje el nagy ívben!

 

homerx Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47939

en is ponytypatkot csinaltam tegnap, de paprikas lisztben. meg mara is maradt ketto, nemsokara ki is sutom.

Boszorka Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47938

Ha töltöttet csinálol akkor töltött is lesz. Az olvasott recept borjufasírtot írt, amiben csak hús és fűszerek + 1 tojás volt. A gombócok körül lettek tekerve baconel és a sütőben sültek. A karalábé kis kockákra vágva (férfimunka volt) vajon egy kevés húslevessel (kockából) párolva és a végén tejszinnel főzve/süritve. Én így még nem csináltam és sokkal jobban izlett, mint a rántott, staubolt, tejfölös változat.

 

Tegnap citromos csírkét csináltam, maradék is lett holnapra. Ma kiránott hús szűzből, krumpli és uborkasaláta lesz.

Előzmény: szkati (47930)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47937

Olaj felhasználásának utolsó állomása nálam is a rántott hal. Utána már nem sajnálom kidobni :)

Előzmény: szkati (47935)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47936

Tegnap nekünk is kocsma, és pont(y) rántott pontyot ettem krumplisalátával :)

 

Ma vadas marhasült, zsemlegombóc, profiterol. Holnap káposztás tészta, a levest még megálmodom.

Előzmény: nagypapi51 (47931)
szkati Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47935

Belejöttem a rántott cuccokba( na meg amíg használható olaj van a fritőzben)

Mára rántott ponty, petrezselymes krumpli, majonéz, majd mákos és túrós rétes.

szkati Creative Commons License 2019.04.06 0 0 47934

Mára rántott bébitök, rántott padlizsán(?),karaj párizsiasan, krunplipüré. Édességként Ancisüti.

szkati Creative Commons License 2019.04.05 0 0 47933

Nagyon szeretem őt! Olyan jóízűen kajál, hogy rögtön éhes leszek tőle:))

Előzmény: nagypapi51 (47932)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.05 0 0 47932

Ezt most hallottam /Andrew Zimmern/:

A főzés olyan, mint a jó jazz, nem a kotta számít, hanem az improvizáció.

Maximálisan egyetértek.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.05 0 0 47931

Holnap kocsma, vasárnap rántott pontyfilé, majonézes krumpli.

 

szkati Creative Commons License 2019.04.05 0 0 47930

Úgy őszintén. Mit lehet ezen annyit variálni? Tejföllel, vagy tejszínnel?Staubolni, vagy berántani? Én  a húsgombócokat mindig mellé rakom, nem vájom ki  a karalábékat( így tanultam az anyósomtól)

Előzmény: Boszorka (47929)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47929

Nekem is nagyon izlett a saját föztöm. Olvastam a német újságban egy ilyen receptet, aztán az újságot már kidobtam, de emlékezetből kb. megfőztem. Sajnos a belső részeim csak a húst tűrik jól krumplival és salátával, de egy kis szenvedést azért megért a dolog. Maradékot majd Lényem kapja meg.

 

Holnap Park vendéglő.

Előzmény: szkati (47926)
szkati Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47928

Milánói makaróni a holnapi menű.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47927

Sörös sajtleves, grízes tészta.

 

 

szkati Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47926

Tegnap volt karalábé főzelék húsgombóccal, és besöprtem az éppen jelenlévő csaldtagjaim összes dicséretét, holott csak a karalábé volt isteni. A maradékot a fiam zsákmányként hazavitte.

Ma gonbapaprikás bulgurral. Csodás laskagombát vettem tegnap az Auchanban.

Előzmény: Boszorka (47925)
Boszorka Creative Commons License 2019.04.04 0 0 47925

Karalábé főzelék, borjufasirt.

ketyo61 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 47924

Lencsefozelek, rantott sertesszuz szeletek. Csinaltam meg sult fokhagymas vajkremet csak ugy. 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.03 0 0 47923

Finomfőzelék, natúrszelet.

ZsuR Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47922

:))  Koszonom! :))

Előzmény: nagypapi51 (47919)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47921

Nem csak hangzik... :)

Előzmény: Caipi (47920)
Caipi Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47920

Ez aztán jól hangzik! :)

Előzmény: nagypapi51 (47917)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47919

Ó nélkül - zöldbors :)

Előzmény: ZsuR (47918)
ZsuR Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47918

A zoldborso martas olyan mint a "smashed pea"?  Eppen most keszitek - sult borda, krumplipure, smashed peas...

 

  1. Bring a shallow pot of lightly salted water to a boil over medium-high heat. Add frozen peas, and cook for 3 minutes, or until tender.
  2. Drain peas, and transfer to a blender or large food processor. Add cream, butter, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas.

Előzmény: nagypapi51 (47917)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47917

Lazac, szalmakrumpli, zöldborsmártás.

 

beetee Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47916

Azt se felejtsétek el, hogy a különböző országok, különböző mértékben támogatják a mezőgazdaságaikat.

Itt is van olyan, hogy tulajdonképpen mindegy mit termel a földtulaj, a dotációkból kellemesen elvan. (sőt a francnak foglalkozzon problémás kultúrákkal... jó a dömpingáru, mindegy milyen minőségben...)

A terményéért kapott pénz meg csak plusz.

 

Ja, hogy a kistermelők ebből kiszorulnak, és ők kénytelenek elkérni az árát... hát az szívás...

Boarhunter Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47915

Az a termelő kap aprópénzt aki a legkényelmesebb utat választja. Aki maga árusítja, az belövi kicsit a multis ár fölé mert ez "magyar" meg "napérlelte" esetleg "vegyszermentes".

Előzmény: öreg_néne_b (47913)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47914

Gyönyörű, nagy szemű, húsmentes cseresznyét vettem is 120 forintért pálinkának.

Előzmény: öreg_néne_b (47913)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47913

A termelő aprópénzt kap érte. Tavaly tavasszal tudtam volna száz forintért venni spárgát, de el kellett volna mennem érte majdnem a szerb határig. De pl. meggyet is kínáltak 50 forintért...

Előzmény: Boarhunter (47912)
Boarhunter Creative Commons License 2019.04.02 -1 0 47912

És ez mennyi  mindennel van így... A termelőtől vásárolva sem...sőt...

Lehet itt dumálni mindenről meg szidni na multikat de az import árut is emberek termesztik, szállítani kell, akár messziről is, speciális körülmények között aztán mégis olcsóbb mint a helyben termett...

Előzmény: nagypapi51 (47911)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.04.02 0 0 47911

Ha választani lehet, én is zöldpárti vagyok.

Érdekes, hogy a magyar szabadföldi szezonban sem olcsóbb, mint most az import primőr.

Előzmény: sickamic (47908)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!