Keresés

Részletes keresés

Real Putyur Creative Commons License 2017.10.10 -3 6 17585

Igen, szerintem is ez a topic a Vateraval foglalkozik.

 

De.

 

Nem veszed eszre, hogy ugyanazt, ugyanugy ragjatok, evek ota, csak mindig mas szavakkal, mas megfogalmazasokkal, mas mondatszerkezetekkel...? Es kozben semmi, de semmi nem valtozik, minden marad ugyanugy, egy atkozott szelmalomharc az egesz, egy orult suletlenseg; mit szelmalomharc, nem harcol itt senki senkivel (a sas nem kapkod legyek utan), csak a sz@r gyurmazasa megy naprol-napra, hetrol-hetre, honaprol-honapra, evrol-evre... Morgas, meltatlankodas, anyazas, fikazas, jogtalansagok kialtasa, demokracia es szolasszabadsag hianyolasa... Magyarul a SEMMI. Senkinek egy epito javaslata - minek is, sose foglalkozna vele senki. Senkinek egy otlete - minek is, mindenki csak hoborog, ahelyett hogy magaba nezne. Senkinek egy epeszu gondolata - minek is, hiszen epp eleg bedobni nehany hivoszot (penzehseg, gonosz Vatera, penzehseg, inkompetens ugyfelszolgalat, penzehseg, hamis termekek, penzehseg, bunkok, penzehseg, nepperek, penzehseg, stb.); es maris ugrik a saskahad, egymasnak adjak a szot, lamentalnak, morgolodnak, fejeket kovetelnek... es kozben a kutya ugat, a (vateras) karavan meg halad.

Errol szol ez a topic.

 

---

 

Ugye milyen unalmas volt ez a par sor...?

A sivalkodas a hamis Rolexek korul legalabb ennyire unalmas. Es az tizszer-szazszor-ezerszer ennyi volt mar; es lesz is meg. Mert lesz. Mert valamin mindig kell ragodni. Mert kitiltottak, pedig csak jutalekkijatszottam, trukkoztem, csaltam; meg nem fizettem, mert nem lepek be, meg az emailt se olvasom, hozzam jojjon ki aranyhinton egy kilenctagu bizottsag a Vateratol, es nyujtson be fohajtva egy kutyaborre irt kervenyt, hogy meltoztassak fizetni, kulonben nekem jogomban all nemtudni a kotelezettsegemrol, es utana se nezek, mert akkor ugye nincs, eltunik a semmiben, elengedi a Vatera, mert az nekem alapbol jar, hogy ingyen legyen minden. Meltanyossagbol. Meg a Vatera adjon mindenre garanciat, meg szavatossagot, meg keszfizeto kezesseget, meg karteritsen mindenert, es fizesse a telefonszamlamat is, mert csak; meg azonnal zarjon ki mindenkit, akire ramutatok, vagy csak gondolom hogy ramutathatnek majd egyszer, majd, hacsak, amennyiben. Es egyebkent.

 

Nem megyek a Vatera forumara. Nem, mert kitiltottak. Igazsagtalanul, vagy egy evtizede - akkor, egyszer leirtam, es kesz. Nem ragodok rajta, nem forgatom az imamalmot, nem stresszelek, nem irom be havonta, hogy hogy bantak velem. Most se irom le, aki akarja, keresse vissza. Nem erdekes, nyeltem egyet, tul vagyunk rajta.

Tul kene mar lenni ezen a hamisrolexen, hamisnike-n, hamis abasamuelen, meg a hamis biztonsagerzeten is. A bolhapiac, az a dzsungel. Vagy te eszel, vagy teged esznek. Ha ezzel nem tudsz megbekelni es egyuttelni, gyere vissza a szakuzletek, markakereskedesek, vilaghiru aukcioshazak biztonsagos langymelegebe. A dzsungelt ugysem fogod megvaltoztatni, ott a dzsungel torvenyei ervenyesek. Lehet megprobalni bemenni a torveny machetejevel; aztan egy ido utan a machete kicsorbul, a vandor elfarad, a lelkesedes elhal; es a dzsungel meg mindig ott lesz, a maga athatolhatatlan orok valojaban.

Es csak rohog.

Rajtad.

Előzmény: W_B (17582)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 -1 2 17584

"Akkor meg...?"

 

Akkor meg mi?

Dél-Kóreával sem vagyok kapcsolatban, mégis elítélem.

Attól, hogy nem a Vaterától kapok fizetést, még véleményes sem lehet róla? Nem is posztolhatok róla?

Vagy hogy gondoljátok?

Előzmény: nemzep (17583)
nemzep Creative Commons License 2017.10.10 -2 1 17583

"Szerencsére semmilyen kapcsolatban nem vagyok a vaterával."

 

Akkor meg...?

Előzmény: W_B (17582)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 -1 2 17582

Ez a fórum a vaterával foglalkozik.

Ez pedig a vaterával kapcsolatos dolog.

Ha nem tetszik, akkor tovább lehet menni a vatera fórumára, ahol csak a nekik tetsző hozzászólásokat tűrik meg.

Előzmény: Real Putyur (17579)
nemzep Creative Commons License 2017.10.10 -2 2 17581

"(Ha nekem van egy butikom, és egy roma behoz egy nagy szatyor Adidas cipőt, a szokásos ár tizedéért, akkor tudnom kell(!), hogy vagy lopott (orgazdaság), vagy hamis. Nem védekezhetek azzal, hogy nem vagyok cipőszakértő.. mint ahogy a bolt ajtóra sem írhatom ki, hogy nem vagyok felelős a boltomban árult termékekért.)"

 

Ez így van. De most eddig nem az eladókról, hanem a Vateráról beszéltél. Ezeket pedig nem a Vatera árulja.

Az eladóknál lévő áru ellenőrzése a NAV hatásköre és nem a Vateráé.

Előzmény: W_B (17574)
nemzep Creative Commons License 2017.10.10 -3 1 17580

"Miért perelném be őket..? Nekem nem okoztak kárt."

Na erről van szó. Úgy tűnik, nemigen van károsultja a Vaterának. Hiszen látod...mindenki tudja, miket árulnak...de bizonyítani kell a vádakat. Azt pedig az tudja, akinek a birtokába kerül a termék.

Előzmény: W_B (17578)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.10 -2 3 17579

Akkor miert ragod meg mindig ezt a gumicsontot? Mar [n+1] alkalommal kielemeztuk a helyzet visszassagat, a helyzet nem valtozott - minek errol ennyit beszelni...?

Uncsi. 

Előzmény: W_B (17578)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 -2 0 17578

Miért perelném be őket..? Nekem nem okoztak kárt.

Ha okoztak volna, már bepereltem volna őket, ne aggódj.

 

Szerencsére semmilyen kapcsolatban nem vagyok a vaterával.

Előzmény: Real Putyur (17577)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.10 -1 2 17577

Meddig fogsz/fogtok ezen rugozni...? Ne vegyel olyat a Vateran, amibol letezik eredeti meg nemeredeti. 

Egyebkent meg tenyleg; pereld be oket. Aztan majd meselj... 

🙄

Előzmény: W_B (17576)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 -2 0 17576

Azzal, hogy be lehet jelölni az eredetiséget, hallgatólagosan tudomásul veszi a "nem eredeti" (=hamis) termékek árusítását is.

 

(=a butikos hasonlatban megkérdezem az eladót hogy eredeti? Azt mondja, hogy nem. Tehát (az én olvasatomban) hamis.)

Előzmény: nemzep (17575)
nemzep Creative Commons License 2017.10.10 -1 2 17575

"létezik az elvárható gondosság fogalma, tehát a nyilvánvaló hamis termékek ellen fel kell(ene) lépnie."

Amit lehet, azt a távolból megteszi. De ha te ezzel pl nem értesz egyet, nyugodtan perelheted. Majd számolj be az eredményről. Köszi.

 

Előzmény: W_B (17574)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 -3 2 17574

BTK 419. § (1) és (2). bekezdés

 

419. § (1) Aki a versenytárs hozzájárulása nélkül árut olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs vagy annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, vagy forgalomba hoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű vagy értékű utánzott árura követik el.

 

 

"A Vatera nem hatóság, tehát nem tőle kell várni az ítélkezést."

 

Nem is kell ítélkeznie, de létezik az elvárható gondosság fogalma, tehát a nyilvánvaló hamis termékek ellen fel kell(ene) lépnie.

 

(Ha nekem van egy butikom, és egy roma behoz egy nagy szatyor Adidas cipőt, a szokásos ár tizedéért, akkor tudnom kell(!), hogy vagy lopott (orgazdaság), vagy hamis. Nem védekezhetek azzal, hogy nem vagyok cipőszakértő.. mint ahogy a bolt ajtóra sem írhatom ki, hogy nem vagyok felelős a boltomban árult termékekért.)

Előzmény: nemzep (17571)
nemzep Creative Commons License 2017.10.08 -2 1 17573

"...De ez inkább utópisztikus elképzelés, a valóságban sajnos szerintem nem működne..."

Volt ilyen korszak..nem működött.

 

"...ha kötelező lenne a nyilatkozat, akkor ez az eddiginél is nagyobb rejtőzködésre, hazudozásra kényszerítené az árusokat...."

Ez konkrétan így volt. Azok szálltak ki, akik felvállalták (volna), hogy hamisítványt árulnak.

 

"egyes eladók kipontozódnának, mert eredetinek jelölnék a hamisítványt és emiatt egy idő után tele lennének a csalódott vevők negatívjaival."

Nem pontozódnak ki, mert a vevők pontosan tudják, mit kapnak a pénzükért. Az ilyen eladók nagy százalékban kiváló értékelést kapnak, ha egyébként korrektek azon felül, hogy az árujuk nem eredeti.

 

"ez nem is a szolgáltató feladata." - pontosan.

 

 

Előzmény: Törölt nick (17572)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 -1 1 17572

Nem mondtam, hogy segítene :) Talán hosszú távon elindulhatna egy fajta kiválasztódás, de ettől én sem várnék csodákat. Ezt arra értem, ha egyes eladók kipontozódnának, mert eredetinek jelölnék a hamisítványt és emiatt egy idő után tele lennének a csalódott vevők negatívjaival. De ez inkább utópisztikus elképzelés, a valóságban sajnos szerintem nem működne. A vevők jelentős része eleve ódzkodik negatívot adni, másrészt kielégíti őket a hamis termék, tudják mit vesznek.

 

Vagyis, visszakanyarodtunk oda, amit itt már többen is levezettetek: nincs a kérdésre valóban működő jó megoldás és egy határon túl ez nem is a szolgáltató feladata. De ez inkább a saját véleményem, mert a Vateránál nem ezzel foglalkoztam.

 

Az meg egy teljesen jó meglátás a részedről, hogy ha kötelező lenne a nyilatkozat, akkor ez az eddiginél is nagyobb rejtőzködésre, hazudozásra kényszerítené az árusokat. Mert emiatt nem adnák fel a hónaljszagú kis bizniszüket, az biztos :(

Előzmény: nemzep (17569)
nemzep Creative Commons License 2017.10.08 -3 1 17571

Ez teljesen igaz! A másik igazságot én írom le (nem először)

A Vatera nem hatóság, tehát nem tőle kell várni az ítélkezést.

 

Előzmény: W_B (17570)
W_B Creative Commons License 2017.10.08 0 2 17570

Nagyon egyszerű; hamis márkajelzéssel ellátott terméket árulni büncselekmény.

 

Előzmény: nemzep (17569)
nemzep Creative Commons License 2017.10.08 -2 1 17569

Ha a Vateránál dolgoztál és beleláttál a folyamatokba, hogy van az, hogy mégis úgy gondolod, segítene, ha kötelező lenne az eredetiség feltüntetése?

Volt már az a korszak, nem vált be. Ugyanis aki el akarja adni a vackait, bepöttyenti, hogy eredeti és kész.

Most legalább a vevőnek van esélye arra, hogy korrekt választ kapjon az eladótól az eredetiségre vonatkozóan.

Előzmény: Törölt nick (17568)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 -1 4 17568

Megnéztem alaposabban, ebben kivételesen igazad van. Ez így nem sokat ér, nem fogja visszatartani a kínai szeméttel üzletelőket. De szerintem őket a vizesárok krokodilokkal sem zavarná. Ha mondjuk (maradva a példánál) a Nike próbavásárlással néhányukról leperelné a gatyájukat is, azt talán megértenék.

Előzmény: glashuette (17562)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.08 -1 3 17567

A Vaterarol szolnak az irasok. Csak a vatera-ellenesek utolso erve mindig az, hogy "berkommentelo vagy".

Előzmény: pajaci (17566)
pajaci Creative Commons License 2017.10.08 -2 1 17566

Milyen lenyűgöző, hogy ismét nem a vateráról szólnak az írások, hanem egymás fikázásáról.

 

Így tovább!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 -1 1 17565

Lenyűgöző megfigyelni az ismétlődő folyamatot, ahogy először leírnak valami ordas csúsztatást, aztán az ember konkrétumokkal az orruk alá dörgöli, hogy ez mennyire nem igaz és végül - lehetőleg újabb személyeskedő hozzászólás kertében - ezen szépen, lazán átsiklanak :-)
Nem hagyják magukat zavartatni a tényektől, saját kis bunker világuk van állandó hadviseléssel.

Előzmény: Real Putyur (17564)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.08 -1 2 17564

Annyira birom, hogy rogton berkommentelo nacirasszistafasiszta, aki maskepp gondol dolgokat, es nem all be a begetokorusba.

Olyan ismeros ez valahonnan... :-/

Előzmény: glashuette (17560)
gepesz Creative Commons License 2017.10.07 -1 1 17563

Nem igaz!

Jellemtelenek, bújkálnak. Valamikor nagyon szidtuk őket ebben a topikban. Mondták, hogy vigyázzak. Megadtam a vaterás nevem, de nem mozdult rá senki, pedig akkor még aktív voltam az oldalukon. Most is van pár cuccom fenn, de már mondhatni, hogy nem vaterázom.

fabing

Előzmény: glashuette (17561)
glashuette Creative Commons License 2017.10.07 -1 2 17562

Persze van, csak ebben a formában semmi értelme. Ha kijelölöd akkor odaírja, hogy nyilatkozott hogy eredeti, de ha nem, akkor nem ír oda semmit.

Előzmény: SzárnyasFerenc (17559)
glashuette Creative Commons License 2017.10.07 -3 3 17561

Köszönjük, TELITALÁLAT, már emiatt megérte benézni ide.

Előzmény: Generic Jingle (17554)
glashuette Creative Commons License 2017.10.07 -3 1 17560

Itt csak te acsarogsz. A legjobban az igazság fáj, igaz? Kedves bérkommentelő barátom.

Előzmény: Törölt nick (17553)
SzárnyasFerenc Creative Commons License 2017.10.06 -1 3 17559

Már megint ezen folyik véres vita? Kezd unalmas lenni. Ha valaki vaterázott életében legalább egyszer, annak tudnia kéne, hogy van "eredetiség" checkbox... 

nemzep Creative Commons License 2017.10.06 -1 2 17558

Nem látszik. Csak nem próbál hatóságot játszani, mert nem az.

Előzmény: W_B (17557)
W_B Creative Commons License 2017.10.06 -2 1 17557

"A Vatera nem akar fellepni a hamisitvanyok ellen."

 

Ez eléggé nyilvánvalóan látszik. :-D

 

Előzmény: Real Putyur (17556)
Real Putyur Creative Commons License 2017.10.06 0 2 17556

Jo.

Egymillioszor kitargyaltuk mar itt ezt. A Vatera ugy csinalja, hogy kizarja a sajat felelosseget. (Szerintem teljesen igaza van.) Ez igy szamara jol mukodik, jogilag nem foghato - ha az lenne, mar regen otven ev fobelovesre iteltek volna az osszes tulajdonost/dolgozot/stb. meg a szomszedokat is.

 

A Vatera nem akar fellepni a hamisitvanyok ellen. Akinek ez nem tetszik, az ne vasaroljon ott. En se ott fogok venni Nike cipot (mondjuk egyaltalan nem veszek olyat, nem tetszik), meg aranygyurut meg mutargyat se. Egy bolhapiacon semmihez nincs eredetisegi garancia.

 

---

 

Amugy annyira jo lenne, ha egyes olvtarsak nem csinalnanak evrol evre tuzet ebbol itt a forumon... Szebb lenne a vilag.

 

Reszemrol be is fejeztem a gumicsont-ragcsalast, nem erek en erre ra. Inkabb megyek, es vesek par Aba Samuel ermet, az tobbet hoz a konyhara. :-D

Előzmény: W_B (17555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!