Keresés

Részletes keresés

_csoni_ Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8227

Sziasztok

 

Augusztusban megyünk Horvátországba baráti körrel előre láthatólag 9-en.

 

A kérdésem az szerintetek van e esélyünk olyan apartmant találni ahol mind a kilencen elférünk

ARic Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8226

Hát szerintem Rijekát nyugodtan kihagyhatjátok; vagy valakitől cáfolat? Én ha visszagondolok rá, jobbára csak a hatalmas finomítóra-ipartelepre-szutykos lakótelepekre emlékszem, ahogy haladtunk befelé. Meg áll a szmog a város felett... A hatalmas hajók viszont klasszak voltak a kikötőben!

Ha aug-ban mentek, tényleg jó lesz foglalni, ha még tudtok, mert ahol mi voltunk pl. (Krk-Punat), júli-aug fullon van!

Előzmény: tgyongyi (8224)
dvk Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8225

sziasztok

pénteken megyünk podgorára,de útközben meg akarjuk nézni a Krka -t.Az a kérdésem,hogy van e valmi jó camping v. apartman elfogadható áron a környéken,mert én tavaly nem nagyon láttam-igaz nem is kerestem. köszi

tgyongyi Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8224

Szia!

Köszi, ezen az oldalon megnézem. Még nem döntöttük el, hogy Krk melyik részére menjünk. Vasárnap a hazafelé úton döntöttük el, hogy nem megyünk le Orebicig.   Az, hogy nem kell kompozni és így is visszatudunk jönni a szárazföldre (városnézés Opatija, Fiume) elég meghatározó volt.

Előzmény: ARic (8219)
dvk Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8223
zsia,olvass pár nappal előbb és látni fogod:nem igaz a rémhír.
Előzmény: alexpapa (8222)
alexpapa Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8222

 

 Halihó mindenkinek !

 

 Nincs szándékomban pánikot kelteni, de hallottam egy olyan őrültséget, hogy

 a horvát fináncok 100euro/nap/koponya kp-t követelnek belépésnél.Akinek

 van ezzel kapcsolatos tapasztalata az gyorsan cáfoljon  mert ideges lettem.

 

   Köszi!

dvk Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8221

sziasztok

pénteken megyünk podgorára,de útközben meg akarjuk nézni a Krka -t.Az a kérdésem,hogy van e valmi jó camping v. apartman elfogadható áron a környéken,mert én tavaly nem nagyon láttam-igaz nem is kerestem. köszi

attila00 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8220

Sziasztok!

 

Erdeklodni szeretnek a mostani hatarhelyzetrol, jovo heten  mi is vegre indulunk Crikvenica-ba, ismerosoktol hallottam, hogy Letenyen a horvatok nezik a kocsikat, kaja, pia ugyileg.

Vinnenk 2 karton sor, 1-1 karton udito, 1 karton vizet, 4 uveg bor, 3 uveg pezsgo, , meg par kesz etelt harman.

ezekert csak nem szolnak...?

mi a tapasztat ?

 

koszi,

A00

ARic Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8219

Közismert alatt mit értesz? Adriatica.net meg ljeto.com? Hát az tényleg semmi, én sose értettem, h. ott hogy tud akárki is szállást találni...

Egyébként én már kétszer innen választottam: www.apartmani-hrvatska.com , itt közvetlenül a tulajjal lehet kapcsolatba lépni! Ha meg te is tudsz "külföldiül", csak beírod a keresőbe: krk appartements, és több száz találat...

Hova mennél Krk-en?

Előzmény: tgyongyi (8213)
relio Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8218

Köszi, valszeg erre megyek majd!

Az útvonaltervező progik is vmi hasonlót adnak ki, csak azt nem tudom miért kerüli ki az összes Bosznia-Hercegovinát? Arra szerintem rövidebb lenne (Szegedről egész egyenesnek néz ki az út lefelé)... Arrafelé még lőnek, vagy mi?

Előzmény: gelico (8217)
gelico Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8217

Javaslatom:

Szeged-Baja-Pécs-Barcs (határ)-Virovitica-Kutina (innen autópálya)-Zagreb-Karlovac-Bosiljevo. Itt kanayrodj el a déli iárnyba haladó autópályára, majd azon haladj folyamatosan. Vodicéhez közel lesz vége a ma-holnap átadandó szakasznak. Néhány km kerülőt kell tenned Mala Kapela környékén, de erről már többen írtak e topicban. Ezt a távot 750-800 km-nek becsülöm.

Előzmény: relio (8212)
koltain Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8216
Thesz A Teljesen igazad van a kempinges feeling-ről. Anno mi is sokat jártunk kempingezni, de aztán valahogy elkopott, pedig én élvezem. Tavaly szoktam le a lakókocsi cibálásról én is. Elég volt oda-vissza Zadar. Idén már telepített lakókocsiba megyünk. Üdv
Előzmény: Thiesz A (8208)
Dugó Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8215

Segíts kiigazodni:)

29 Ft-ért lehet venni HRK-t?

Előzmény: JKruz (8206)
travel_to_croatia Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8214

Barba1!

 

 

Pula véleményem szerint nem nagy eresztés. Nagyjából van egy kolosszeuma, és annyi. Azt azért nem árt megnézni, ha az ember arra veszi az utat. Premantura szuper kis falu. Színesen megvilágított templomtoronnyal, egy romantikus kis főtérre, ajol esténként nyüzsi van. És a lényeg: ott van a közelben a Kamenjak fok. Igaz, az ottani strandra kell fizetni, de hihetetlen élmény. Sziklás part, nudista réssze. Mi a sziklákról tizenméterről szoktunk ugrálni. Medulinban nem voltam még. Én Premantúrát bátran ajánlom. Ott van egy frankó kemping is, mi oda szoktunk belógni fürdeni, mosogatni. ( mert mi nomádozunk )

Előzmény: barba1 (8190)
tgyongyi Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8213

Sziasztok!

Vasárnap este jöttünk meg Banjoleból (Pulától 12 km-re található). Ha valakinek bármilyen kérdése lenne szívesen segítek (amennyiben tudok)

Tudnátok ajánlani Krk szigeten 2 személyes apartmant? Vagy olyan helyet az interneten ahol találhatok szállást augusztusban 2 hétre? A közismerteket már végignéztem és szerintem elég gyér a választék Krk-t tekintve.

Előre is kösz a segítséget.

Sziasztok Gyöngyi

 

relio Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8212

Sziasztok!

Olvasgatom a topicot már kb. egy hete,de mostanra sikerult teljesen osszezavarodnom.Irjatok már légyszi egy általatok jonak mondott utvonalat Szegedi indulással Vodice-be!A pc-s autoatlaszok mindegyike más-más utvonalakat probálkozik rámbeszélni :-) .Röszkénél mennék át, na kb. eddig jutottam....,utána lenne vagy négy verzio a progik szerint.

 

efegy Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8211
Hali, ha bemész egy városba, ugyanúgy, mint a Balatonnál, egy csomó zimmer feri feliratot láthasz (esteleg soba / camera felirattal) - csak kulturáltabban csinálják, mint itthon. Tavaly mi is béreltünk így szobát, 12 euró volt / fő /éj. Én az Isztrián nemigen tudok homokos partot. Porec szép, bár sztem Rovinj szebb.
Előzmény: Bacilus Benő (8210)
Bacilus Benő Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8210

Sziasztok!

Augusztusban a horvát határnál fogunk nyaralni, de leruccannánk 1-2 napra Isztriára.

Kérdéseim:

1. Melyik a legszebb tengerpart, lehetőleg homokos?

2. Porec milyen?

3. Lehet 1-2 éjszakára vendégszobát bérelni? (Ehhez hol tudok segtséget kapni?)

Thiesz A Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8209

Hali!

 

Én már több helyen is azt olvastam,hogy 46+66 kuna lesz az autópálya Splittig!

Most akkor mi az igazság?

Thiesz A Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8208

kulacs!

 

Azt mondod,bátorkodjak az elméletileg kis fogyasztású 2 spirálos villanyrezsővel?

Lehet,hogy nem invesztálok 19 rugót a gázosra! Majd meglátom!

Viszont akkor két 4 Amperes kis aksi töltőt kell vinnem,hogy tudjam üzemeltetni a két hűtőtáskát! Végül is nem gond,mert van kettő ilyenem.

Egyébként létezik olyan kütyü,amit ha beiktatsz a szivargyújtó és a hűtőtáska közé,megvédi az autó aksiját a teljes lemerüléstől,ez pár ezer forint,és a CONRAD elektronikánál lehet beszerezni! Nagyon hasznos,mert nem ér meglepetés,nem engedi teljesen lemerülni az akkut,igy nem kell félned,hogy nem indul a verda!

Az autót én is le takarom mindig,mert igen kényes vagyok erre,nekem van egy olyan zöld neylon ponyvám amit a nagy áruházakban lehetett kapni,azthiszem 3 méretben,könnyű és kicsire össze lehet hajtani,körben fém karikák vannak rajta,ebbe ruhaszáritó kötelet húztam,így meg lehet kötni alul a kocsi körül!

Valaki irta,hogy a hűtő táska éjjel lehül,de nappal felmelegszik,ha üzemel! Nos én ezt úgy szoktam kivédeni,hogy a kis ventillátort rá irányitom és ha keveri a levegőt akkor tud hűteni a táska!

Én dobozos fél litykós sört szoktam vinni,most sok német fajtát lehet beszerezni 90.- körül!

Aztán tavaly találtunk az Auchan-ban olyan Ice Tea port amiből nagyon klasszul be lehet keverni vizzel a teát,lehűtve nagyon tökéletes!

Persze ez csak a gyereknek!

Sok konzervet is szoktunk vinni,mert azért vannak fűszerekkel nagyon jól "tuningolható" kaják!

Zacsekos levesekből is sokat lehet pakolni,és gyorsan el lehet késziteni,ráadásul sok olyan van amelyik még finom is!

Ja és még az italokhoz visszetérve,mézes pálinkát 2 litert okvetlen! Reggeli inditónak nagyon tuti,és nem mellékesen a campingben mindig egy jó baráti kapcsolat meginditásához nagyon megfelelő!

Mert azért,hogy tudd...Mi is régi motorosok vagyunk a campingezés terén,régen egy Skif-fel táboroztunk,majd egy "gyönyörű" Bastei II-es NDK-s lakónk is volt,amit egy Bürtsner váltott le amit egy Holland barátunktól vettünk nagyon jutányosan,minden felszerelésükkel eggyütt!

A Mi törzs helyünk kb 12 éven keresztül a balatonfüredi camping volt,ami szerintem az ország legszuperebb campingje!

Szóval nagyon sokáig jártuk a campingeket,de aztán 3 éve beleuntam a lakókocsi cibálásába,és átváltottunk az apartmanos nyaralásra.

Most viszont a kissebbik fiam nagyon beindult,hogy menjünk sátorral nyaralni,mert neki/6éves/ ez újdonság!

Szóval a campingekben mindig jó kis barátságok köttetnek,sok Német,Holland,barátra tettünk szert,és mivel 3 évig Németországban dolgoztam nem okoz gondot a kommunikáció!

Ezért is szeretünk főleg campingezni,mert nincs attól frankóbb dolog,mint amikor este összetoljuk a kis asztalokat és piázunk,beszélgetünk,sütünk-főzünk,stb!

Valamikor régen Split mellé Stobrecbe voltunk 3-szor,és ott is mindig összejöttünk,hol Olaszokkal,hol Bosnyákokkal / vajon élnek e még a háború után?/,és ment a hal sütögetés,tütükézés.

Szóval a campingnek meg van a maga varázsa,egyik campinges barátom szokta mondogatni: otthon is a falak között vagyok,legalább amikor nyaralunk ne ott legyünk!

És végül is igaza van!

hul Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8207

A korábbi hírek megerősítése!!!!!

 

A legbõségesebb információ a Magyar Rádióból - Koltai Norbert gyûjtésében
Kész a sztráda a horvát tengerpartig 2004. június 23., szerda 11:57
Jó hír a horvát tengerpartra készülõknek, gyorsabban érhetünk az Adriára. A magyar határtól mától szerdától utazhatunk Fiuméig , a jövõ héten pedig elkészül az újabb 180 kilométeres szakasz a Zágráb-Split pályán.
Letenyénél átlépve a horvát-magyar határt, mától végig autópályán hajthatnak az utazók Fiuméig, azaz a jelenlegi Rijekáig. Az évek óta hatalmas ütemben készülõ autópálya utolsó, 13 kilométeres szakaszát szerdán adták át a forgalomnak. A határtól a tengerig vezetõ, mintegy 300 kilométeres szakaszt így ma már alig két és fél óra alatt meg lehet tenni.A horvát sztrádákat építtetõ állami részvénytársaság igazgatótanácsának tagja, Josip Szapunar a Magyar Rádiónak azt is elmondta: egy hét múlva, azaz június 30-án további 180 kilométernyi tengerre vezetõ autópályát adnak át.
- A Zágráb és Split közötti autópálya újabb három szakaszán indulhat meg a forgalom – tájékoztatott Josip Szapunar. Ezek forgalomba helyezése után már csak két kisebb szakasz hiányzik a délre vezetõ A1-es autópályából, egy hat kilométeres alagút, illetõleg délebbre a Krka folyó és az ottani nemzeti park mellett húzódó 44 kilométeres rész. Ezek a jövõ nyárra, a turista szezon kezdetére készülnek el.
Ahogy a korábban átadott sztrádák, úgy az újak is fizetõsek Horvátországban, mindenütt a megtett távolság alapján kell az útdíjat leróni. A határtól Zágrábig 30 kunát, azaz mintegy ezer forintot, Zágrábtól Splitig pedig további 130 kunát, vagyis csaknem ötezer forintot. Az Adria délebben fekvõ horvát települései, szigetei autópályán mostantól csaknem fele annyi idõ alatt megközelíthetõk, mint a korábbi években a zsúfolt hegyi utakon.

JKruz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8206

Gorican, 2004.06.13.

 

 

 

EUR 736

USD 613

HUF 290

koltain Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8205
Zadar fölöttiről tudok, mert tavály átmentem rajta néhányszor :) Mind1 majd meglátjuk :) Viszont a Zadari az nem semmi munka volt. A leghosszabb (ha jól emléxem) majdnem 6 kilóméter hosszú. Le a kalappal a horvátok elött autópálya építés és alagutfórás szempontjából.
Előzmény: Kékbálna (8198)
ARic Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8204
Na ne hülyéskedj, már mér ne lenne jó ötlet? Nem abból kell egy hely "minőségét" leszűrni, h. ebből a fórumból hányan mennek oda!! BRAC igenis gyönyörű, ki ne hagyd!
Előzmény: pedrocyca (8202)
arti Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8203

Keresnék júli 16-26-ig Rab-on vagy esetleg Délebre fekvő szigeten olcsó, de kellemes apartmant vagy kempinges lakókocsit 4 főre. Internetes megoldásokkal foglalkozom, esetleg barterezhetünk is Weblap készítés ügyben. Mail: artur.garami@ultraflash.hu. Referencia oldal: www.ultraflash.hu

pedrocyca Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8202

Ahogy elnézem a Bracsra utazók tábora igen kevés.Talán mégsem olyan jó ötlet.

Tabary,ha hazaértek nagyon várom az élménybeszámolódat!

Dugó Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8201

Horvát autópálya info:

Tegnap hivtam telfonon az autóklubot. Ők úgy tudják Június 30-án ünnepélyesen átadják a pályát és utna használható lesz az sztráda egészen Splitig.

Goricantól Splitig állítólag 150 kuna lesz az útdíj.

Mindenesetre igen drága, de legalább nem a hegyek között kell zötykölődni.

fargo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 8200
"...valami lassan mélyülô fürdôhelyhez..."
Előzmény: fargo (8199)
fargo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 8199
Tudtok nekem tippet adni?
Júli 23-tól keresnék két hétre két különálló, 4 ágyas apartmant Istria környékén, nyugis helyen, lehetôleg közel a lassan mélyülô fürdôhelyhez.
Kékbálna Creative Commons License 2004.06.29 0 0 8198
Lassan kezdek rájönni, hogy elbeszélünk egymás mellett. Szóval két 6km-es alagút van Zágráb és Split közötti autópályán. Az egyik a Mala Kapela alatt átfúrt állapotban van és jövőre lehet közlekedni benne. Erről írtam az előbb. A másik Zadar felett Sveti Roknál van. Az már tavaly is kész volt, egy sávon járható max 80 km/h sebességgel.
Előzmény: koltain (8197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!