Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 284
Kedves Moka25!

A szója és hasonló témákra annyit, hogy ma vannak emberek, akik roppant szélsőséges nézeteket vallanak (ezt jeleztem is a link mellett...) Vannak, akik valamit csodaszerként istenítve a ló egyik oldalán tanyáznak (tudomén gondolj csak a klf divatőrületekre a Celladamtól a Noniig vagy az Aloeig), másvalakik ezen felbuzdulva tényleg elhiszik ezeket a túlzásokat, majd okszerűen csalódva fikázókká vállnak. És szerencére azért elég sok (gazda és orvos) tanyázik a lovon is...
Legjobban a természetgyógyászok és a hagyományos orvostudomány egymásnak esésén tudok röhögni, és persze úgy vagyok vele, hogy ha kell egyformán beveszem az antibiotikumot is, meg megiszom a gyógyteát is, meg ha meg van merevedve az izmom, masszíroztatom... Vagy mondjuk egy reumás bénulásnál megcseszheted a gyógytornát gyilladáscsökkentés nélkül, és soha nem fog lábraállni a paciens gyógytorna nélkül...Szal okosan nem egyik vagy másik, hanem egyik és másik...
Ha meg nem akarsz szívni és tudsz tárgyalni a dokiddal, nyugottan követheted a 246 szöveg alján lévő példámat annyi pontosítással, hogy akkora kismacseknak a Doxyseprinből nem kell 2x1 a 15 mg-osból, hanem 1 db is elég 1 napra, és pici, könnyen beadható, iztelen drazsé. A Kaomycin szirupot meg simán beveszik a cicák, és az a jó benne, hogy a bélben ható és nem felszívódó antibiotikumon (Neomycin) még tartalmaz mindenféle bélbevonó és gyulladásgátló anyagot - kaolin, pektin. Egyik saját állatdokim szerint ma ez a legjobb a macsek-hasmenésre, viszont dettó nem hat amőbára, ezért ajánlott mellé a Doxyseptrin (leánykori nevén Doxyciclin...)

ÜdV

ps: nem mondtad, de eredendően a dokid - ha nem lövök nagyon mellé, Baytril-t adott szerintem. Nem?

Előzmény: Moka25 (283)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 283
Szia Antisystem!

> Más kérdés, hogy a szirupot is utálni fogja a nyávogó szekezet, a babák is célbaköpnek vele... :-)))

Errol nem volt szo!!!:))) Azt hittem, vegre meglesz a megoldas...:(

Mas: megneztem azt a "szojafika"-oldalt, amit az egyik kesobbi hozzaszolasodban emlitettel. En onnan egy tejjel kapcsolatos reszt olvastam korabban, de most vegigfutottam a tobbi temat is. Hogy abban mekkora baromsagok vannak leirva!Rettenetes. Szornyu! A legundoritobb, hogy csak nevtelenul meri butitani az altudomanyos hulyesegekkel a nepet... No comment:(

Előzmény: Antisystem (271)
eMM Creative Commons License 2002.11.11 0 0 282
Na akkor most szükséges e vagy seMM a "mütejet" is hígitani?
Én úgy vetteMM észre hogy neMM.
Előzmény: orbi (272)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 281
Nagyon szivesen !

ÜdV

Előzmény: szuszmok (280)
szuszmok Creative Commons License 2002.11.11 0 0 280
Köszi szépen!!:))
Előzmény: Antisystem (279)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 279
Kedves szuszmók, nem történt semmi, én is így tanulok...
Allergiát persze okozhat, hasonlóan bármely fajidegen fegérjéhez, ld tej, vagy tojás. Mázli, hogy ez nem keresztallergia a tejjel, úgyhogy tejallergiás babák a szója-alapú tápszereket általában bírják.
Na találtam egy szép magyar szójafika-oldalt, előrebocsájtva, hogy első olvasatra ez a cikk meg a ló túloldala..., úgyhogy erős kritikával olvasandó.
Az általunk megbeszélt dolog hátterében inkább az lehet, hogy:
1, a szója egy más típusu fehérje, így egy valamire ráált emésztőrendszerű élőlény kajájába ha nem fokozatosan vezeted be, ugyanazt tapasztalod, mintha a babát egyik napról a másikra állítanád át a tejről a vegyeskosztra...
2, Azért a szójában lényegesen kevesebb emészthetetlen rost van, mint a korpában
3, A növényi fehérje nehezebben emészthető, nem véletlen, hogy terjed az erjesztett "előemésztett :-)" formája.
4, Ugye van egy ideális szénhidrát-fehérje-zsír arány, és nem látszik túl sok értelme, hogy a szénhidrát kiváltására az ugyancsak emészthető és hasznosuló fehérjét növeled meg...sokkal inkább, ha olyat adsz, ami nem emésztődik, és ugye a korpát csak a kérődzők emésztik...

Szal most is maradok annál a javaslatnál, hogy jó a szója, lehet szóját, csak ne az legyen a kaja kétharmada...

ÜdV

Előzmény: szuszmok (276)
szuszmok Creative Commons License 2002.11.11 0 0 278
akkor lehet, hogy nyomon vagyunk....
Előzmény: orbi (277)
orbi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 277
Szuszmók: én is az allergia miatt kérdeztem, ugyanis 50 százalékos a fehérje tartalma, amit igencsak magasnak találok.

Antisystem: Kösz. Ez volt otthon, kipróbáltam és nem fújódott fel a maccs
Búzakorpa... hmmm ... egyszer próbáltam egészséges életmód címszó alatt, de ami a zacsiban megmaradt mind kiöntöttem...

Előzmény: szuszmok (276)
szuszmok Creative Commons License 2002.11.11 0 0 276
Köszönöm és várom a válaszodat!!! És bocs, hogy munkát adtam...Allergiát okozhat?
Előzmény: Antisystem (275)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 275
Természetesen szivesen válaszolok, csak ennek nekem is utána kell néznem, hogy vizsgálta-e már valaki ezen tapasztalat okát. Viszont már magamon is tapasztaltam, hogy a tisztán szójapörköltből ha sokat eszem, az lekőröz minden szárazbab-főzeléket a lökhajtás terén :-) Ezzel szemben ha vegyes szója/hús, vagy keveset eszem, tök jó, és semmi gond.

ÜdV

Előzmény: szuszmok (274)
szuszmok Creative Commons License 2002.11.11 0 0 274
Megkérdezhetem, hogy a szójával kapcsolatban miért van ez? Nagyon fontos lenne a magyarázat.
Előzmény: Antisystem (273)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 273
Kedves orbi!

A szóját én csak mértékletesen javallom - úgy persze lehet - ugyanis tapasztalat szerint képes néha lufi szintre felfújni az élőlényeket az egyszerre sok belőle...:-)
A zabpehely részlegesen ugyan, de emészthető, viszont szerintem kapsz étkezési búzakorpát minden nagyobb kajaboltban, az emberféle is azt szokta a kefirjébe keverni ha diettázik. Általában ilyen fél kg-os átlátszó zörgős tip. zacskóban van, amikor utoljára vettem, barnás volt a felirata... Meg tehetsz mellé egy kis búzacsirát is ugyanonnan, vitaminilag. Szal mintha Te fogyóznál :-))) Zöldkajában a magas rosttartalmú zöldségekre gondoltam, ilyen zöldbab, spenót, zöldborsó, stb. A mi maccsaink mindegyiket eszik...

ÜdV

Előzmény: orbi (272)
orbi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 272
EMM: Igaz, a mostani tejnek eléggé kevés köze van a tehénhez, de akármivel is tuningolják fehérje cukor és valamennyi zsír remélhetőleg van a műtejben is.

Antisystem: fogyós maccsoknak a zöldételeket, korpát ajánlottad pufferként. A szójával (zsír ugyan szinte nulla, de a fehérje elég sok benne) és zabpehellyhel szerinted érdemes próbálkozni?

Előzmény: eMM (264)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 271
Szia!

Spec fülrühösségre az egyik legjobb és mindenképp a legkényelmesebb készítmény a Stronghold, arra merem ajánlani mindenképpen. Mondjuk bélbajokra - ha csak nincs nagyon rossz állagban a paciens - mindig jobb a tabletta, hisz annak a legnagyobb a koncentrációja a belekben. (vagy eleve ot oldódik némely, mások meg a gyomorból felszívódva és az epével kiválasztódva kerülnek vissza oda...)
Más kérdés, hogy a szirupot is utálni fogja a nyávogó szekezet, a babák is célbaköpnek vele... :-)))

ÜdV

Előzmény: Moka25 (270)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 270
Ja, akartam mondani: a kisebbikunk Strongholdot fulruhossegre kapott. Azota nem vakarozik annyit...;)
Előzmény: Antisystem (268)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 269
Sziasztok, szia Antisystem!

Koszonom szepen a tippeket!
Azt hiszem, maradt az injekciokura vagy a gyerekszirup. Az utobbiban nagyon remenykedem, jo tudni, hogy letezik!
Tegnap este kertunk fecsit az allatorvostol, es meg ket probalkozast megejtettunk a feloldott gyogyszerrel, de talan ha tized mg-nyi bejutott a szajaba, akkor sokat mondok. Meg a fecsi veget is alig birtuk beszuszakolni a megfelelo helyre, a dugattyu megnyomasa puszta utopia maradt... Az allatorvosnak miert nem hisztizik ennyire?;)))
Egyszeruen nem mertuk tovabb eroltetni, mindket fel testi epsegenek erdekeben;)) Nem irom le, hogy nez ki a kezfejem, pedig torulkozobe bugyolaltuk, ahogyan azt itt a forumon olvastam vkitol.
Szoval egyelore feladtuk:( A Parom ma este elutazik, azert meg nem erdemes meg 1-2 menetet birkozni, ha utana ugysem tudom folytatni a kurat. Szerencsere penteken jon vissza, majd addigra meglatjuk, mi lesz. Vegulis meg az uj tap hatasara addig esetleg rendbe is johetnek... akar...
Az uj taptol egesz szepeket termelnek, viszont folyton nyaverognak, hogy meg, meg!:) Az alaltorvos altal eloirt 30-50 g/cica napi adagot nem merem atlepni, ugyanis a masik lehetoseg, hogy azert megy a hasuk, mert egyszerre sokat bezabalnak.
No hat majd meglatjuk... Vegso megoldas a gyerekszirup!:))
Minden jot, udv!
Moka

Előzmény: Antisystem (266)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 268
De azért ide is benyomatom a lényeget a pontosság kedvéért. Az ucsó mondatban megtalálható az a _két darab_ bélféreg, amire valóban hat:

"Cats:
Stronghold kills adult fleas and prevents flea eggs from hatching for one
month and is indicated for the prevention and control of flea infestations
(Ctenocephalides felis), prevention of heartworm disease caused by
Dirofilaria immitis, and the treatment and control of ear mite (Otodectes
cynotis) infestations. Revolution is also indicated for the treatment and
control of roundworm (Toxocera cati) and intestinal hookworm (Ancylostoma
tubaeforme) infections in cats."

ÜdV

Előzmény: Tibbe (263)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 267
Na ja, az emberorvosok is már csak ilyen trehányak néha. A Klion egyébként nem egy rossz szer, sőt esettől függően lehet belőle kisebb vagy nagyobb adagot adni. És megvan az a jó tulajdonásga, hogy az egyéb antibiotikumok féktelen adagolása kapcsán fellépő bélflóra-elcseszést is rendberakja. (Ugyanis ilyenkor az történik, hogy egy bizonyos baktériumtipus - clostridium diff. - lévén rá nem hatnak a sima antibiotikumok, elfoglalja a kiirtott normál bélflóra helyét és nagyon de nagyon randa véres-elhalásos bélgyuszit csinál, amibe simán illik belehalni...oszt pár szem Klion meg megoldja, mert ő meg spec írtja a clostridiumokat.)
Manapság már infúzióban is forgalmazzák, kórházak számára, ilyen esetekre.

ÜdV

Előzmény: eMM (264)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.11 0 0 266
Kedves Moka25!

De van tippem. A Sumetrolimból van gyerekszirup is...aztat kell iratni, nem tablettát nyolcadolni.
Meg ha veszel hozzá egy műanyag fecskendőt is, sokkal pontosabban ki tudod mérni.
Oszt fogod a szirupot (2 ml = 1/8 tabl) felszívod az műanyag fecskendőbe, belenyomod a macsek pofazacsijába a pofa és a fogak közé! - így nem fogja mellényelni - és tartod a fejét amíg le nem nyeli.
Tipp2: Fogsz tiszta kenőmájast és csinálsz belőle 2-3 pici gombocot, és az egyikbe beteszed az 1/8 tablettát. Elöször adsz neki egy preparálatlant - azt lehet, hogy még gyanakodva elrágja - azután odaadod a gyógyszerest, amit meg lenyel, mint a kácsa a nokedlit. Ha a kenőmájas nem müxik, akkor olajos hal, vagy amire bukik a nyávogi...Minden gyógyszernél ez a célszerű macskánál, nem a torkán erőszakolás...
Különben a Sumetrolimot - ebben egyetértek Tibbe kartárssal - én sem tartom olyan jó ötletnek, elég sok macsek nem bírja, és még több rühelli kegyetlenül...Én a nagyobbik kandúrommal szopiztam vele annó...

ÜdV

Előzmény: Moka25 (260)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.10 0 0 265
Kedves Tibbe!

"Milyen tipusu bélférgessége van? Egy egyszerü Stronghold csepp nem lenne elég?
Az belső-külső élősködőkre egyaránt jó, és csak egy csepp a lapockájára!"
- ezt felejtsd már el könyörgöm. A Stronghold semmiféle belső élősködőt nem irt megnyugtatóan, csak a külsőket. Ha akarod átküldöm Neked a Selamectine (a Stronghold hatóanyaga) angol leírását....mellesleg kb egy hete vitattuk...
Másfelől a Sumetrolim egy kvázi antibiotikum ami baktériumokra meg egysejtűekre hat, a féregirtó meg férgekre és semmi, de semmi közük egymáshoz.

ÜdV

Előzmény: Tibbe (263)
eMM Creative Commons License 2002.11.10 0 0 264
Klion ügyben.
Egy időben bélbaci írtás végett nekem is felírták.
A doki simán elfelejtett szólni hogy még csak véletlenül se igyak melette alkoholtartalmút(már a konyakosmeggy elfogyasztása is gondot jelenthet)
Még jó hogy én azért elolvastam a szakirodalmat.
Ha ezt nem teszem(meg nincs ilyen könyvem) igen csúnya világ lett volna.
Szóval az emberorvosok se sincsenek soxor a helyzet magaslatán.

Tehéntej macskának.
Vizezve szabad írjátok.
Hmmm, na most ezek amütejek amiket manapság kapni lehet igencsak vizezettek, meg neMMsok közük van a tejhez mint olyanhoz.
És még ezt kellene pluszban vizezni? :)

Előzmény: Antisystem (256)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.10 0 0 263
Nekem csak annyi ötletem van, hogy menjetek vissza az állatorvoshoz, és ne tablettát, hanem injekciókurát adjon.
Hatékonyabb, és nem utál meg annyira a macsek szegény, mintha állandóan a tablettával rohangálsz utána.
A sumetrolim amugyis egy utálatos tabletta, én pl. allergiás vagyok rá {is}
Milyen tipusu bélférgessége van? Egy egyszerü Stronghold csepp nem lenne elég?
Az belső-külső élősködőkre egyaránt jó, és csak egy csepp a lapockájára!
Előzmény: Moka25 (260)
eMM Creative Commons License 2002.11.10 0 0 262
Jó ez az oldal.
A 10 érv közül némelyik elég meggyőző node annyira azért neMM.:)
Mindenesetre ezek eddig voltak a legjobb érvek amiket halottam.
Előzmény: TopCat (187)
eMM Creative Commons License 2002.11.10 0 0 261
csak halkan kérdezeMM
szoktál visszaolvasni?
Előzmény: szuszmok (190)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.10 0 0 260
Sziasztok, szia Antisystem!

S.O.S., tudnatok segiteni?
Tenap visszamentunk az allatorvoshoz, aki speci tapot (Royal Canin) es Sumetrolim tablettat adott, hogy a kulonbozo helyes kis belben elo egysejtueket kipusztitsa.
A gond az, hogy a nagyobbik kandurkanknak sehogy sem birtuk leimadkozni a tablettat (1/8) a torkan, pedig nem volt nagy, csak kib* keseru:((
Szegenykem undorkodott ossze-vissza, meg iszonyatosan nyaladzott. Most nagyon utal minket es egyaltalan semmilyen kajat sem hajlando elfogadni tolunk. Pedig azota mar csokibevonatot is gyartottunk a tablettara a kedveert;)
_Elmeletben_ nagyon jol tudjuk, hogyan kell nekik beadni, es egyszer-ketszer mar be is jott: egyikunk lefog, szajat kinyit, masikunk gyogyszert nyelvre hatra, aztan szajacska (esetleg orr is, ha nem hajlando nyelni) befog, torok simogat, stb. De az eddig kapott gyogyszerek nem voltak ilyen keseruek:(
Mit tudnank tenni???
(Hab a tortan, hogy a gyogyszert 1 hetig kell szedniuk, es jovo heten egyedul leszek idehaza...)
Elore is koszi, ha tudtok segiteni!
Udv!
Moka

Antisystem Creative Commons License 2002.11.09 0 0 259
Szia anna!

Lévén műkedvelő és nem állatorvos, utánanéztem:
A Stomorgyl-2 ben 25 mg (a kutyának való Stomorgyl 10-ben 125 mg) a Klion tablettában 250 mg metronidazol hatóanyag van. Ebből következőleg egy tized! tabletta Klion felel meg egy macsek-Stomorgylnak.
Emellett mégsem javaslom, mert a Stomorgylban van még egy hatóanyag ami a szájgyulladásban jó, a spiramicin (rovamycin) nevű antibiotikum, tehát az egy kombináció eleve.

ÜdV

Előzmény: m_anna (257)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.09 0 0 258
Hat a Klion meg alkohol nelkul is csunya eset;)) Nem is ertem, a laborban miert metanolban oldjuk?;))
Nomostaztanmar telleg megyek vizszintesbe!;)
Udv!
Moka
Előzmény: Antisystem (256)
m_anna Creative Commons License 2002.11.09 0 0 257
De jó, hogy ezt írtad!! A macskám kapott múltkor Stromorgylt a foginy-gyulladására. Akkor helyette adhatok neki Kliont is? Hogyan kell adagolni?

Köszi

Anna

Előzmény: Antisystem (256)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.09 0 0 256
A klionnal egyetleg qrva nagy baj van, szigorúan tilos rá sörözni-borozni, az unicumot meg említeni sem szabad. Még a befejezése után napokig...alkoholelvonásra is használják.
(Különben állatgyógyászatban Stromorgyl névre hallgat a kliontartalmú tabletta, lehet azt is - 2x1 tabl a kisebbikből, de pálinkát mellé a macskának se :-))))

Jó éjt Neked is!

ÜdV

Előzmény: Moka25 (255)
Moka25 Creative Commons License 2002.11.08 0 0 255
Szia Antisystem!

Koszi a biologiaorat!:)) Mi tagadas, eleg regen volt (a nickem ilyen szempontbol mar nemigen aktualis;)), es mar akkor sem voltam penge belole;))
Amit megis megtanultam, azt azota ki kellett szornom, hogy beferjen a sok kemia;))
A Klionhoz koszi, volt szerencsem sajat tapasztalatbol:( De arra se gyogyul:(
Nem kivanom szegeny maccsaimnak is a Kliont... de ha attol meggyogyulnanak, hat akkor hajra.
Joccakat, udv!
Moka

Előzmény: Antisystem (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!