Keresés

Részletes keresés

cimbóka Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2676
Sajnos nincs a Rezsőnek honlapja és arrl sincs elképzelésem, hogy hol lehetne letölteni.:-( Ezek szerint van egy 1 órás és 5x10 perces program? Vagy nem jól értettem?
Így sajna mégiscsak rádszorulok.:-)
Ha megtennéd, hogy lemásolod-bár sajna nem vagyok Szekszárd környéki- akkor nagyon megköszönném.
Nem tennéd meg, hogy olyan buborékos borítékban feladod nekem utánvéttel?Az viszonylag egyszerű dolog, és természetesen minden költségedet és fáradtságodat megtéríteném.
Elnézést, de tényleg nincs jobb ötletem és túl jókat írtál róla, így nagyon szeretném kipróbálni. Hátha nekem is segít.
Előzmény: b1868 (2671)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2675
Nem hallottam...

De ha a karodban állandóan jelentkeznek az ilyen zsobongások stb, az azt jelentheti, hogy az egyik csigolyád (feltehetően nyaki) nem jól áll, és állandóan irritálja a mellette futó idegpályát. Nekem a nyaki 7-es van elmeszesedve, és én is gyakran érzek ilyesmit sajnos, de nem foglalkozom vele, mert éppen elég, amikor belobban.

Viszont amikor belobban, akkor valóban a pihenés használ a gyógyszerek mellett a legjobban. Ülni, vagy feküdni mindegy, de lehetőleg olyan pozitúrában, ahol a legkevésbé fáj. Nekem azt mondta a gerincész, hogy a gerincem mindig megmondja mi a jó, az a pozició, matrac stb a legjobb, aminél a legkevésbé fáj. Én is csináltam ezt a kemény matracot, hogy az ajtót raktuk az ágyamba rá meg paplanok, hogy keményen feküdjek, iszonyú volt... aztán visszacsináltam.

Tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha lehetne kapni dvd-n azt a nyak-váll gyógytorna gyakorlatot, amit csinálnom kellett utána, az nagyon sokat segített és csak egy hokedli meg egy sprűnyél kell hozzá.
Előzmény: Cora4 (2674)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2674
Alice, köszönöm szépen az alapos választ. Kicsit meg is nyugodtam.Nekem nagyon erős fájdalmaim voltak az elmúlt hónapokban a karomban-különösen az elmúlt 1-2 hónapban-,ami alatt nem igazán éreztem a zsibbadást, hiszen a fájdalom mindent elnyomott. Egy ideje, a fájdalom csökkenésével érzem az idegszál zsibbadását, végig a karomban, a vállcsúcstól a hüvelyk-és mutatóujjam hegyéig. Nem állandóan, de felkeléskor egész biztos, aztán bizonyos mozdulatokra, teljesen váratlanul. Nem teljesen zsibbad el, "csak" zsiborog egy pár másodpercig, aztán abbamarad.Ez a problémám nekem 2000-ben kezdődött, akkor meg is akartak műteni. Halasztást kértem, ami azóta is tart.Akkor is szörnyen fájt a karom, nagyon hosszú ideig, a zsibbadás rögtön az elején a hüvelykujjamban kezdődött, és nem emlékszem, hogy a gyulladás lehúzódása után újra jelentkezett volna.Ezért zavaró a most jelentkező zsibogás. Most a nyár végén újrakezdődött a probléma, és ebből adódóan kegyetlen ősz van a hátam mögött.
Nagyon jó, hogy megírtad a tornával kapcsolatos dolgokat, mert sajnos úgy tapasztalom, hogy sokan-a legjobb szándéktól vezéreltetve- a torna beiktatását túl korai időpontra teszik, azaz már akkor tornáztatják a beteget, amikor annak még fájdalmai vannak. Ezt tapasztaltam én is. Bár mindig mondják a gyógytornán, hogy csak a fájdalomhatárig csinálja az ember a gyakorlatot, de egy akut szakaszban minden mozgatás káros lehet. Régen fektették a gerincbetegeket, és biztos nem véletlenül.Biztos ez a felfogás már idejétmúltnak tűnik, de-ahogy Te is írod- a fájdalmas szakaszban mindenképpen káros lehet a mozgatás. Én úgy vagyok vele, hogy a mindennapi teendők-munkahelyen és otthon- egyelőre bőven elég mozgásnak.Persze ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondolkodhatunk erről is, de én Veled értek egyet.
A későbbiekben kétféle plusz-mozgást szeretnék rendszeresíteni: az ütemes sétát és az izometriás tornát. Hallottál ez utóbbiról?
Előzmény: AliceCsodaországban (2673)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2673
Eddig minden ideggyulladásom, idegbecsípődésem azzal kezdődött, hogy elzsibbadt az egyik ujjam vagy zsibongott a karom. Ugyanis itt végződnek azok az idegek, amiket az aktuális csigolya éppen nyom. Ha megszűnik a nyomás, akkor a zsibbadás is abbamarad. Az a tapasztalatom, hogy először szűnik meg a fájdaom, és később szűnik meg a zsibbadás. Évekkel ezelőtt volt egy ideggyulladásom, rettenetes volt, emlékszem a fájdalmat már nem éreztem, mert addigra hatottak a különféle görcsoldók, izomlazítók, fájdalomcsillapítók, gyulladásgátlók, de az ujjamat csak 6 hét mulva.

Egy ideggyulát úgy előztem meg, hogy mikor éreztem, hogy a kisujjam meg a gyűrűs zsibbadni kezd, azonnal elmentem a Kim dokihoz, és megtornáztatott. Legutóbb is ezt tettem, de akkor már fájt is valamennyire, no ez az ami hiba volt, ha fáj, akkor tilos mindenféle torna, sokkal rosszabb lett utána, az ortopédorvos meg jól lebaltázott, hogy mégis hogy képzelem, tornázni csak akkor szabad, ha a gyulladás megszünt, az idegek megnyugodtak, az izommerevedés ellazult stb. Tehát ilyenkor első a fájdalomcsillapítás, a lazítás, pihenés, kímélő életmód, és ha mindez lezajlott, akkor jöhet a gyógytorna.
Előzmény: Cora4 (2667)
afintha Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2672
tőzegáfonya és vörösáfonya lekvár is jo.
Előzmény: noanoa1 (2669)
b1868 Creative Commons License 2008.01.06 0 0 2671

Sajnos nem kaphato a DVD-je, én is ugy töltöttem le. Ha SZEKSZÁD környéki vagy szivesen lemásolom neked.Az orvos ugy is azt fogja mondani a betegnek,mütét elött és után,hogy erősitse meg az izmait tornaval,/amit az izomlazito tönkretett/ és utána már nem foglalkozik a beteggel,jöhet akövetkezö.Nekem is egy beteg javasolta és töltötte le.Biztos van a REZSÖNEK honlapja/én meg nem kerestem/.

b1868

cimbóka Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2670
Ez nagyon tetszik. De mit csináljak, ha nálunk nincs Vital TV???:-((((
Hétfőn megkérdezem ugyan a szolgáltatót, még lehet, hogy hajlanak is rá, de akkor is hónapokba telik, mire elintézik. Már ha, egyáltalán sikerül.

Máshol nem lehet ehhez a tornához hozzájutni?

Tényleg nagyon bíztató, amit írsz.
Előzmény: b1868 (2665)
noanoa1 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2669

Kedves Kriszta,

 

...azt tanultam a suliban anno tanulónővér koromban, hogy mindig van bizonyos mennyiségű visszamaradó vizelet a hólyagban.

 

Tudod, hogy megörvendeztettél ezzel a mondatoddal?

Ha ez igy van, ha minden "normális" emberben marad vissza valamennyi, akkor talán az a nyomorult 1 deci nem is olyan súlyos, nem is olyan sok, nem is olyan....?

 

A folyadékbevitel rendben van, sőt tőzegáfonya kivonatot is ajánlottak.

 

Köszi

 

noanoa

 

 

Előzmény: Kriszta 1975 (2654)
noanoa1 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2668

Kedves Banderas,

 

Amikor már ürül, akkor egy idő után a gyengébb ingerek itt a sérült szakaszon elakadnak, és az agy úgy érzékeli, hogy üres lett a hólyag.

 

Ez igy teljesen logikus. Magam is valahogy igy gondolom. Viszont...

 

Nálam szerintem hosszú ideig megvolt ez a nyomás az idegszálon ezért nem jött még helyre, de azért még bízok benne.

...azt nem tudom, hogy mitől jön majd helyre? Csak az idő múlása elég lesz hozzá?

Mi történik "az idő múlásával"? Az ideggyógyász szerint ott új idegek fognak képződni és szépen lassan (nagyon lassan) ismét behálózza az uj ideg a hólyag sérült részét. Ez nem hangzik rosszul, hinnem kellene benne. Ezért szerettem volna itt olyannal találkozni, aki igazolni tudná, hogy nála ez a folyamat már megtörtént. Hogy valóban regenerálódik (magától!) ott az ideg. És nincs más dolgunk, mint várni.

 

Attól is félek (és erre kértem volna választ egy hozzáértőtől), hogy a leletben leirtak vajon egyértelműen arról szólnak, hogy megszünt már a nyomás? Mert én - laikusként - csupa olyat olvastam ki belőle, hogy "nyomás" és "szűkület".

 

Amit a sok ivásról mondtál, az megtörténik.

 

Az urológust én is fontolgatom. Bár már csináltak urodinamikai vizsgálatot, és ott azt állapitották meg, hogy hyperaktiv, hyperkontraktil, sensoriumában mérsékelten károsodott detrusor. (Ezt nem értem.)

 

Aztán itt van a torna. A műtét utáni hónapokban volt gyógytorna. Azóta csak otthoni, de kifejezetten nem jó érzés. Kattog, recseg-ropog. Úszni pedig - a hólyagproblémák miatt - nem szabad, pedig mindenki azt ajánlja első helyen.

 

Szép ez a versidézet amit írtál.

 

Jókor voltam jó helyen.... Épp egy verses topikon jártam és sziven ütött ez a vers.

 

(Jól gondolom, hogy Te egy romantikus lelkületű nő vagy?)

 

Talán....

Bár... most inkább kétségbeesett anya. 

A lányom, aki a beteg, 24 éves.

 

noanoa

Előzmény: banderas97 (2651)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2667
Szia Alice! Tőled is kérdezem, meg a többi topiktárstól is, hogy voltak/ vannak-e zsibbadásaitok vagy kisebb zsibongásaitok karban, lábban. Ha igen, mióta, van-e összefüggés a fájdalommal, ha elmúlt minek a hatására...stb...a válaszokat előre is köszönöm...
Előzmény: AliceCsodaországban (2650)
b1868 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2666

 

December 20 adatok 155-magaság és 47-kg.A többi adatot nem mondom,de a combom körfogatát is lemérem,minden 20-án du. 15 órakor.Nőnemü vagyok. Mondhatom, hogy nagyon karcsú.Bocs vár  torna az fontossab.

 

 

 

 

Előzmény: bakibaby (2664)
b1868 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2665

Örülök hogy segitethettem.Egy a lényeg,tornázz aTATAREK REZSŐVEL meg fogja változtatni az életedet.ha elöbb ismertem volna elkerülhettem volna a három műtétet.Ezenkivül van még 2-nyaki sérvem és egy L3 sérvem.Ezek a fájdalmak a REZSŐ tornájával eltüntek.Kár hogy nen ismertem elöbb.minden gerincesnek ajánlom/ez nem reklám/.Egy probát megér.Jobb mind a mütét és az örökös fájdalom,vagy átmeneti bénulás,vizelet tartási gond.Én már csak tudom/velem mind megtörtént/.De inkább tornára fel!!!

Előzmény: Cora4 (2663)
bakibaby Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2664

Hány centi vagy ?

 

bb

Előzmény: b1868 (2662)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2663
Köszönöm szépen a részletes választ.Jó olvasni, hogy sokat javultál a torna segítségével. Én sem vagyok híve az ugrálós, megerőltető sportoknak.
Előzmény: b1868 (2662)
b1868 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2662

 

Sziasztok!

 

A Tatarek Rezsőnek a VITAL-TV-ben van a tornája. Van egy órás és öt darab 10-perces

gyakorlata. Ő nem szökdel, ugrál (baromság) hanem az izmaidat az egész testeden erősíti. Az első időkben én sem tudtam megcsinálni, de ez nem baj, én nem az egészségesekkel mérem össze a tudásomat. Az 1 óra azt jelenti nem siet, nem kapkod,de kegyetlenül hatékony.Ha tudod vedd fel. Általában reggel 7-9 között van a VITAL-TV-ben. Én nem csak az ő gyakorlatait végzem.

Hétfő: Tatarek Rezső 1 óra.

Kedd : Norbi Duci Tréning (valamelyik)

Szerda:Réka fél óra fenék

Csüt : Pihenés (nagyon fontos)

Péntek. Alexanra (valamelyik)

Szombat:Réka fél órás hát gyakorlata

És kezdődik minden előlről. ( a pihenőnap nagyon fontos az izmaidnak)

Ha szekszárdi vagy szivesen segítek.

A tornával fogytam 10kg.-ot és tudtam erősíteni az izmaimat.

A harmadik gerincsérvműtétem 2007.márciusban volt.

Most 42 éves vagyok és 47 kg.Sokkal karcsubb és erősebb izomzattal

mint bármikor.Előtte azt gondoltam a torna egy baromság, de az élet

megtanitott, hogy ezt a sportot tiszteljem.

A bicajom és a sífutógépem azóta tárolóban.

Az orvosok tolókocsit és botot igértek nekem, mert a porcaim betegek (dehidratáltak).

De kit érdekel ha erős az izomzatom és nincs semmi fájdalmam.

Javaslom mjndenkinek a kerékpározás és sífutógépezés helyett

a tornát.

 

b1868

Cora4 Creative Commons License 2008.01.05 0 0 2661
Milyen torna? Speciális gyógytorna?
Előzmény: b1868 (2660)
b1868 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2660

Sziasztok!

 Engem 3-kiszakadt gerincsérvel műtőttek. Most már jól vagyok,köszönhetöen a tornának.Fogytam 10-kg-ot. Csak a torna és az úszas vált be.a többí sport/kérékpár,futás,sifutógép/ártalmas a gerincre. Az elsö mütétem után ezeket üztem,utána 2-műtét 1-éven belül/+1 sérv ami még nem okoz gondot/.Ekkor úgy döntötem elég,és elkeztem tornázni.Azóta semmi fájdalmam.A műtét elött rengeteg gyógyszer,amitől gyomor probléma/joghurt,diéta/  1-év és megszünik.Vannak olyan sportok  amik koptatják a gerincet és térdet,és nem izomerösítök.Nekem már nagyon jó,remélem nektek is jó lesz.Megyek tornázni  a TATAREK REZSŐVEL.Minden jót.

 

b1868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a

 

 

 

 

Cora4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2659
Egy ismerős néni szedi a Sirdaludot, neki nagyon jó. Ha muszáj, szedjük természetesen az izomlazítót, de az a legjobb, ha már elég kívülről kenegetni...az már nem ártalmas...
Előzmény: AliceCsodaországban (2650)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2658
Tudsz valamit ajánlani?Remélem be is tudom szedni 2 hétig mert bocs de járkálok az illemhelyre./hasmars/
Előzmény: Cora4 (2655)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2657
Köszönöm, Cimbóka, hogy írtál! Beütöttem a keresőbe, és találtam jónéhány cikket. Egyelőre nem veszek, örülök, ha menni, sétálni tudok...aztán majd látom. Szobabicajra már gondoltam, de a múltkor a fizikoterápián kipróbáltam egyet, és nagyon nem esett jól a nyaki gerincszakaszomnak.
Előzmény: cimbóka (2642)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2656
Aha, kaporszagú!:) A vicc az egészben, hogy én nagyon szeretem a kaprot amúgy, szoktam kaporszószt is főzni, de az máááás!:)A Mydeton kaporszagától rosszul vagyok...
Előzmény: bakibaby (2645)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2655
Szia Kriszta! Az a legfontosabb, hogy hat! És ahogy írod, az izomgörcs engedett. Ha nem kell tovább szedned, akkor majd valami jó kis izomlazító krémmel helyettesítheted a Mydetont.
Előzmény: Kriszta 1975 (2652)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2654
Szia! Nagyon okos dolgokat írtál. Megegyezik a véleményünk. Én mondjuk azt tanultam a suliban anno tanulónővér koromban, hogy mindig van bizonyos mennyiségű visszamaradó vizelet a hólyagban. Ennek norm. körülmények között mentesnek kellene lennie kórokozóktól. Katéterezésnél tudják csak a hólyagot teljessen kiüríteni.Nagyon fontos a sok folyadék, ill. szerintem a zsúrló tea is nagyon jó hatással van az ilyen gondokra.Szerintem érdemes megpróbálni. Bocs hogy beledumálok.
Előzmény: banderas97 (2651)
Cora4 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2653
Köszönöm, hogy leírtad, nagyjából el tudom képzelni. Biztos jó, ha kipróbáltátok. Én egyelőre szinte irtózom minden mozgástól, érzem, hogy egyelőre hagynom kell megnyugodni az idegszálakat.
Előzmény: Pitykéné (2647)
Kriszta 1975 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2652
Elkezdtem szedni.Köszönöm a hozzászólásokat.Nálam álmosság/totál kóma vagyok egész nap/, levertség jelentkezett.Remélem hat is valamit, bár érzem, hogy a vállamban a nagy dudor izom az most ellapult.Már a tudat is rossz, hogy 2 hétig szednem kell ilyen gyógyszereket.Én egyébként nem érzek szagát.
Előzmény: boszori (2640)
banderas97 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2651
Szia Noanoa1!
A kérdéseidre természetesen én sem tudom a választ, de néhány gondolatot azért írnék Neked.
- A vizelet azért nem jön ki rendesen, mert az idegszál a műtét után sem lett olyan mint régen volt. A hólyag felől jön a jel az agy felé, hogy még nem ürült ki rendesen, de itt a sérült részen csak az erős jelek jutnak keresztül. Amikor már ürül, akkor egy idő után a gyengébb ingerek itt a sérült szakaszon elakadnak, és az agy úgy érzékeli, hogy üres lett a hólyag. Nálam szerintem hosszú ideig megvolt ez a nyomás az idegszálon ezért nem jött még helyre, de azért még bízok benne.
- A vizeletben nem szabad, hogy felszaporodjanak a baktériumok, hiszen nem ugyanaz a vizeletmennyiség van a hólyagban, hanem ahogy a vesék dolgoznak, mindig frissebb vizelet kerül bele, illetve mindig ürül is ki belőle, tehát folyamatosan cserélődik. Talán arra kell figyelni, hogy kellő mennyiségű folyadékot igyunk. Legalább 2-3 litert naponta, így folyamatosan átöblítődik a rendszer.
- Olyan orvost, aki mindkét területhez ért, én még nem találtam. Az urológiai klinikán is csak a gyanú fogalmazódott meg az orvosban, hogy talán gerincsérv okozza a panaszokat, ám amikor visszavittem a vizsgálat eredményét csak annyit mondott, hogy jól gondolta és a további teendőket beszéljem meg egy idegsebésszel. Az idegsebész akkor viszont még nem tartotta indokoltnak a műtétet, csak majdnem 2 évre rá, amikor már a lábam is fájt. Talán csak a saját magad megnyugtatása érdekében lehet, hogy érdemes lenne egy urológussal is beszélned, hogy ő indokoltnak tartana-e egy kivizsgálást. Nálam egy teljes 2 napos vizsgálatot csináltak és megállapították, hogy a hólyag záróizmai sokkal nagyobbak és erősebbek mint az átlag. (Gondolom, az állandó igénybevétel miatt.) Urológus szerint műtéttel lehetne faragni belőle, de mi van, ha utána meg mindig csepegne? Úgyhogy ezt a lehetőséget elvetettem.
Én is gondolkoztam, hogy jó lenne egy újabb MR-t csináltatni, hogy mi változott az eltelt egy év alatt.
Szép ez a versidézet amit írtál. (Jól gondolom, hogy Te egy romantikus lelkületű nő vagy?)
Üdv!
Banderas97
Előzmény: noanoa1 (2608)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2650
Én szedtem Mydetont is, meg Sirdaludot is, sőt utóbbiból kétszeres adagot éjjelente, mert az orvos megengedte, és hálistennek semmit nem éreztem tőle azon kívül, hogy csökkent a fájdalom.

De kétségtelen, hogy a Sirdaludot kevesen bírják. Roncsolja a májat.
Előzmény: Pitykéné (2648)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2649
Na ezt jól leírtam. De remélem azért értitek.
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2648
Én is kóválygoj tőle. Le is írtam ide régebben, de ami nekem nagyon durva volt az a sirdalud. Ezt kaptam mydethon helyett, mert erősebb. 10 perc után úgy aludtam el tőle, hogy a szendvics a számban volt:-))))
Előzmény: boszori (2640)
Pitykéné Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2647
Azt elfelejtettem, hogy én 40 ezer körüli áron vettem az enyémet, de elég masszív kis szerkezet.
Előzmény: Pitykéné (2646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!