Keresés

Részletes keresés

noa Creative Commons License 2000.01.14 0 0 639
A napokban meglehetőosen megbízható helyekről kaptam a figyelmeztetést (orsz.
járványugy, minisztérium), hogy oltassuk be magunkat, mert január vége felé
ideér a nyugat-europai influenza járvány (ez nem az a bizonyos
"neminfluenza", ami eddgi tombolt itthon es nem hatott rá az injekció).
Franciaországban kb. 20 ezer halálos esetre számítanak, ugyhogy ez most
minden eddiginél komiszabb.
Nehogy valamelyikünk éppen a lombikprogram vagy a gyerekért való kezelés kellős közepeén kapja meg, a szövődményekről ne is beszéljünk (pl. férfiaknál)!!!
Benyus Creative Commons License 2000.01.14 0 0 638
Piglet!
Nagyon köszi! Tudod sok olyan embert ismerek, akik gyorsan elfelejtettek mindent, amikor nekik már sikerült. Örülök, hogy Ti nem ilyenek vagytok. Persze ezen a topicon ilyenek nem is léteznek.
Noa!
Sajnos sok egyéb küzdenivalónk között az emberi butasággal és a rosszindulattal is meg kell küzdenünk. Én nem is tudom hányszor mondtam már el a válaszokat azokra a bizonyos tévhitekre. Nyilván beállítottság kérdése is, de engem nem igazán dühít, amikor hülyeségeket kérdeznek, hiszen nem tudják miről is van szó. El magyarázom két szóban, általában megértik és innen kezdve nem téma. Ráadásul nyilván megkönnyíti az is a helyzetemet, hogy én rettenesen büszke vagyok arra, hogy minden előzetes orvosi híresztelés ellenére gyerekem van. Azt hiszem, hogy a gyerek előtti állapotban sokkal érzékenyebbek vagyunk minden ezzel kapcsolatos dologra, utána viszont valahogy megváltozunk. Én sokszor nem is értem min idegeskedtem régen, ma már bármilyen stresszhatás ér és elkezdem felhúzni magam bekattan a lányom képe és már túl is léptem az ügyön. De jó lenne pigletéket is hallani erről, meg a többieket, akiknek már lehet ilyen irányú tapasztalatuk.
Előzmény: Törölt nick (637)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.13 0 0 637
Sziasztok!

Kedves Benyus! Köszönöm az adószámot. Az idei évben NEKTEK és ezzel együtt a listásoknak ajánljuk az 1%-unkat.
Mi ugyan már lassan boldog két gyermekes szülők leszünk, de volt olyan 3,5 év az életünkben, amikor mi is átéltünk hasonló problémákat.

Sok szerencsét hozzá!

Piglet és családja

Előzmény: Benyus (632)
noa Creative Commons License 2000.01.13 0 0 636
Benyus kiadványában szerepelnek a lombikbébikkel kapcsolatos tévhitek. Szerintem ez nagyon súlyos dolog és én éppen azon gondolkodtam, hogy ha majd nekünk is lesz ilyen babánk, nem lesz-e ebből hátránya.
Nagyon bosszant például, hogy tíz emberből legalább öt a lombik hallatán visszakérdez: "Akkor sperma és petesejtbankból lesz gyerketek?". Azt hiszik, hogy a lombiknál nem a saját sejtből "csinálják" a gyereket, hanem valamiféle bankokból.
Benyus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 635
Noa!
Örülök, hogy elolvastad és tetszik. Az e-mailemet csak holnap nézem meg, mert rohanok egy tárgyalásra, csak annyit, hogy lesznek benne szupet képek és ha elkészül szívesen küldök mindenkinek. Felcicomázva egészen más lesz olvasni meglátod.
Előzmény: noa (634)
noa Creative Commons License 2000.01.12 0 0 634
Igen Benyus, nagyon jókor jött a szám. Szerencsére nekünk sincsenek ilyen irányú anyagi jellegű gondjaink (persze nem dúskálunk, de a gyógyszerekre azért futja), de sajnos a többségnek van. A gyermektelenség nem válogat gazdag és szegény között...
Képzeld, már el is olvastam a kiadványt, nagyon tetszik. Persze vannak észrevételeim, ezeket magánba elküldöm Neked!
Lesznek képek is benne? Szerintem minél több szép fotó és illusztráció kellene, hogy mélyebb nyomot hagyjon az olvasókban, csakhát gondolom ez nagyon megdrágítja a nyomdaköltségeket.
Benyus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 632
Noa! és Mindenki!

Magamtól talán nem kértem volna, de akkor most megragadom az alkalmat. Az a bizonyos alapítvány is én vagyok. Na nehogy azt higyjétek, hogy ki akartam sajátítani a meddőséggel foglalkozók civil oldalát, de senki sem vállalta sem akkor, sem azóta fel ezt a problémát. Az egyesület hozta létre a Humán Fertilizáció Alapítványt, melynek az az egyetlen küldetése, hogy olyan pároknak segítsen, akik a drága gyógyszerek miatt kénytelen lennének a kezeléseket abbahagyni. 3 éve lehet az 1 %-ról rendelkezni, az első évben 750; a másdoikban 1.200; és az elmúlt évben 900 ezer forintot siekrült így szétosztani a betegek között. Ismerve a magyarországon befolyó 1 %-os összegeket, büszkén mondhatom, hogy ez a felső 5 % között biztosítja a helyünket. Persze ennek a többszsörösére lenne szükség, de sem a különböző minisztériumok, sem a tehetősebb magánszemélyek (akik ráadásul érintetettek is) nem igazán hajlandók segíteni. Na már megint sokat írtam, bocsi. Tehát itt az adószám: 180-38110-1-41. Jó lenne a lehető legtöbb ismerőst meggyőzni arról, hogy ez egyrészt igazán jó helyre megy, másrészt ebből minden egyes fillért a betegek kapnak meg.
Ha nekünk ajánljátok fel az 1 %-otakat előre is hálás köszi.

Előzmény: noa (629)
Wayan Creative Commons License 2000.01.12 0 0 630
Susok!
A nők lapja nagyon jó ötlet. Valóban sokakhoz eljut és azok is értesülhetnek belőle, akik ezért vagy azért nem tudnak vagy nem akarnak személyes kontaktust az információforrással. Ráadásul sokat segíithetne azoknak is, akik még csak ott tartanak, hogy gyereket szeretnének, de már néhány hónapja nem jön össze és aggódnak. Azt hiszem sok téveszmét eloszlatna.
Jó, ha az ember nem csak azt tudja, hogy baj van, hanem, hogy kiút is létezik.
Egyébként a rádióban is szoktak mindenféléről tematikus napokat vagy műsorokat csinálni. akár ez is lehetne egy téma: problémák, tapasztalatok, megoldási lehetőségek testi és lelki oldalról.
Előzmény: susok (628)
noa Creative Commons License 2000.01.12 0 0 629
Hála Istennek megint megélénkült a forgalom itt nálunk.
Benyus! Nemsokára elérkezik az ideje az adóbevallásnak. A párom is és én is valami olyan alapítvány vagy egyesület javára szeretnénk rendelkezni az adó 1%-ról (ez sajnos nem is kevés...), ami valamilyen módon a meddő párokat segíti. Például hallottam olyan alapítványról, ahonnan azok kérhetnek segítséget, akik nem tudják megvásárolni a drága gyógyszereket a lombikhoz. Ide szívesen adnék pénzt. Tudsz valami tényleg megbízható helyet, ahol biztosan azokhoz kerül, akiknek szüksége van rá?
Arpg!
Légy szíves, írd le pontosan, hogyan pihent a nejed a beültetés után (akár magánba is). Feküdt, ült, volt-e kinnt az utcán, végzett-e házimunkát és milyet stb.... Sokat segítenél vele a legközelebbi kísérletünkhöz!
Előzmény: susok (628)
susok Creative Commons License 2000.01.12 0 0 628
Lehet, hogy mégis a médiával kellene próbálkozni. A szegedi klinikának is kétszer annyi pénz gyűlt össze, mint amennyit eredetileg szerettek volna gyűjteni. Nagyon hatásosak ezek a jól megszerkesztett tájékozató riportok a kereskedelmi TV-kben, és nagyon nagy a nézettségük.
Ezen kivül már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy irni kéne mondjuk a Nők Lapjának (több mint 2 millió olvasója van), hogy miért inditanak immáron másodszor sorozatot a "9 hónapról" 2 éven belül. A meddőség pedig sajnos kb. 200.000 házaspárt érint már Magyarországon, ez igen nagy szám, és közben fogy a nemzet. Szóval a meddőségről és kezeléseiről mi is évek alatt, sajnos tapasztalat alapján, szedtük össze azt, amit tudunk. Ez a lista fantasztikus szerepet tölt be, de csak kevesen férünk hozzá. De mi van a többiekkel? Szerintem, sajnos iszonyú tudatlanság van a témával kapcsolatban mind az érintettek, a potenciálisok és az átlagemberek körében (önhibájukon kivül). Szóval ez a téma is bőven megérne, és ki is tenne egy sorozatot... Mit szóltok hozzá?
Wayan Creative Commons License 2000.01.12 0 0 627
Kicsit kullogok ugyan hátul ezzel: nagyon-nagyon örülök a sikereteknek, arpg! És sok-sok türelmet a következő hónapokra a feleségednek.
berku Creative Commons License 2000.01.12 0 0 626
Épp ezt akartam kérdezni. Szóval a Kaáliban, ha sikerült "összehozni" a gyermeket, akkor néhány hét megfigyelés után mehetsz vissza a saját nőgyógyászodhoz? És akkor innentől ő kíséri végig a terhességet, ill. vezeti majd le a szülést?
berku Creative Commons License 2000.01.12 0 0 625
Épp ezt akartam kérdezni. Szóval a Kaáliban, ha sikerült "összehozni" a gyermeket, akkor néhány hét megfigyelés után mehetsz vissza a saját nőgyógyászodhoz? És akkor innentől ő kíséri végig a terhességet, ill. vezeti majd le a szülést?
Benyus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 623
Sziasztok!

Az a működő szervezet lenne, amiról korábban már írtam a topicban. 1991.óta létezünk és úgy hívnak minket, hogy Családalapítók Egyesülete. (Tudom elég hülye név, de akkor ezt találtuk ki.)Valóban olyan házaspárok alapították, akik nagyrészének már sikerült a dolog, de azért, hogy azokon segítsenek, akiknek még nem. Abban az időben még sokkal fejletlenebb volt az egész meddőségkezelés, úgyhogy mi 10-15 évet töltöttünk azzal, hogy gyerekünk legyen. Elég sok dolgot megéltünk és úgy gondoltuk az utánunk jövőknek talán nem kéne annyi felesleges hülyeségen átesnie. Tehát amikor a TV-ben vagy más helyen láttatok betegszervezete azok valószínűleg mi voltunk. Az egyesületnek kb 1100 tagja van. Kapcsolatban vagyunk az összes IVF centrummal, elég sok mindent tudunk róluk. Az utóbbi 1-2 évben kicsit visszahúzódtunk a média szerepléstől. Ezt átvették az IVF centrumok, iszen nekik élet-halál kérdés ez a fajta reklám. Két éve próbálkozunk egy telefonos szolgálat beindításával, ami éppen azt a célt szolgálná, amit itt Ti is hiányoltok. Tehát felvilágosítás, infok adása gyógyszerekről, eljárásokról, mit-miért csinálnak sőt pszichológusunk is lenne tehát lelki vonalon is nyomulnánk. Mivel mindnyájan átestünk a tortúrákon, van 1-2 gyerekünk, úgy gondoljuk elég hiteles emberek lehetünk és talán nem szégyenlik a párok sem annyira a betegségüket. Zöld vonalas telefont szeretnénk, 1 évi költsége kb. 2 mFt, aminek ha a felét megszerezzük a telefontársaság megfinanszírozná a másikat, csakhát nem igazán lehet pénzt szerezni, ilyesmire. Úgy hogy minden ötletet szívesen vennék. Van egy csomó minden, amit még csinálunk, de azt hiszem így is elég sokat írtam, ha valakit érdekel e-mailban, vagy ha sokakat akár itt is írhatok még róla.

juci Creative Commons License 2000.01.12 0 0 622

Újraolvasva az előéleteteket, most még jobban örülök a sikernek :-) Nejed pedig pihengessen szépen, hiszen igazán megérdemli, később meg ugye úgy se nagyon lesz rá alkalma...
juci Creative Commons License 2000.01.11 0 0 620

arpg, ez fantasztikus, nem is tudtam! És mennyi idősek vagytok? - Mármint a pici?
noa Creative Commons License 2000.01.11 0 0 619
Arpg!

Nagyon-nagyon örülök a jó hírnek, csak így tovább!!!
Úgy látszik Bernard jó kedvében volt, nekünk tegnap nagyon kellemes csalódás volt, még a sí-élményeivel is szórakoztatott és VÉGRE BÍZTATOTT IS! Azt mondta, össze fog ez jönni, mert még fiatalok vagyunk.
Nem tudom, mi üthetett beléje, vagy az Új Év van ilyen hatással?

juci Creative Commons License 2000.01.11 0 0 617

Azt hittem, a hormonkezelések alatt védekezni kell, esetleges mellékhatások miatt... De nagyon izgulok érted-tetek!
Előzmény: noa (616)
noa Creative Commons License 2000.01.11 0 0 616
Szia Juci!

Hát amennyiben "hagyományos" módszer alatt ugyanazt értjük :-)))), akkor néhány napot leszámítva azt eddig is szabadott...

Előzmény: juci (615)
juci Creative Commons License 2000.01.11 0 0 615

És addigis szabad próbálkozni a "hagyományos módszerrel"?
Előzmény: noa (614)
noa Creative Commons License 2000.01.11 0 0 614
Sziasztok!

Végre valami jó hír! Tegnap voltunk a Bernardnál és azt mondta, visszatérünk az eredeti stimulációs sémához. Ez összesen öt nap, Clostylbegyt és négyszer két ampulla Humegon. Mondtam, hogy a fogalmazásgátlóval legutóbb gondok voltak, erre egy tollvonással áthúzta az arra vonatkozó részt. Tehát azt sem kell szedni, vagyis nem állítják le a saját hormontermelést vele. Áprilisi ciklus első napjától ketyeg végül a fenti öt nap és összesen ennyi lesz a procedúra. Ez ugye anyagilag sem mindegy, kb. egy huszasból meg fogjuk úszni. De ami a fontosabb: ilyen enyhe gyógyszerezés mellett többször mer az ember próbálkozni, mert az a múltkori eléggé durva volt.

Arpg! Az a társaság, amiről írtál (babák+szülők) a BMC szervezésében működő egyesület, én is láttam a tv-ben. Nagyon szép és jó, de hát az embernek nem igazán akkor van szüksége segítségre, amikor már a kocsiban tologatja az ikreit...

noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 612
Bocs, természetesen "önhibáján kívül"-t akartam írni.
noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 611
Csak most olvastam el végig a Nők lapja cikket és jutottam el a "hosszú tortúra" című részig, ahol egy szegény nő panaszkodik az ő kórházának a bánásmódjára és a lelki magányra. Arra gondoltam, hogy hányan lehetnek azok, akik önhibájukból nem tudnak információhoz jutni, nem tudják, hol, milyenek az eredmények, senki nem ad tanácsot nekik, nem tudják, mi történik velük, mi vár rájuk. Annyiszor megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne valamilyen segélyszolgálat vagy vonal, ahol az ilyen párok felvilágosítást kapnának a tisztánlátáshoz, vagy egyszerűen csak egy kis bíztatást. Még egy egyszerű összefoglaló ststisztika sem áll rendelkezésre, ahol az ember összehasonlíthatná az egyes központok eredményességét. Más kérdés, hogy például nekem vannak ismerőseim, meg itt ez a topic, de ez csak nagyon keveseknek adatik meg, a többi - mint ez a szegény Mónika is - csak szenved.
juci Creative Commons License 2000.01.10 0 0 610

Olvastam a Nők L. cikket, és tök rossz érzés fogott el: legutóbb, amikor írtak a kismamákról, két dolog jutott eszembe:

1. én biztos nem akarnék szerepelni az újságban, mert ha történik valami, akár a 39. héten, akkor egy ország leveleit olvasgathatom...

2. pont arról a kismamáról, aki most sajnálatos módon elvesztette a babát, egy olyan kép volt az újságban, amin egy macskát fog. ezen teljesen kiakadtam, hogy minek simogat egy kismama macskát, miért nem szól már neki valaki...

Nagyon együttéreztem vele.

Előzmény: primera (599)
noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 609
Ami ezeket a gyógyszereket illeti, nem is nagyon lehet okoskodni, mert rengetegmindentől függ az alkalmazásuk. Nyilvánvaló, hogy egészen másképpen kell közelíteni egy 35 feletti nőhöz, mint pl. hozzám, aki még huszonéves vagyok. Vagy más, ha éppen súlyos hormonzavar miatt kerül sor a lombikra és más, ha mondjuk hormonálisan minden OK és mondjuk a petevezető van elzáródva. A legjobb persze, ha minél kevesebb gyógyszerre van szükség, szerencsére ez alapelv is a Kaáliban. Én persze első alkalommal éppen ennek az elvnek estem áldozatul, mert négy injekcióval (öt nap alatt)szándékoztak kiváltani a fokozott peteérést és nem jött be. De ez nem az ő hibájuk volt, mert a hormoneredményeim alapján működni kellett volna. Egyszerűen az derült ki, hogy jóllehet hormonálisan rendben vagyok, de állati lassan reagálok a mesterséges hormonbevitelekre. Ez alkati dolgo és nem lehet előre kiszámítani. Ez volt a tanulópénz, másodszorra már minden tökéletesen működött az átírt stimulációs sémával.
noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 607
Sziasztok!

Én gyógyszer ügyben kezdek egyre kétkedőbb lenni. Most hála Istennek nem szedek semmit, még vitamint sem. Éppen eléggé beleavatkoztak az én kis belső folyamataimba, most békén hagyom magamat. Érzékeny állapotban szerintem még ezek a vitamin-csodakészítmények is képesek zavart okozni, úgyhogy le velük.
Ami a Duphastont illeti, nem hiszem, hogy bizonyítottan vetélést okozna. Eléggé sok szóbeszéd terjed, de azért azt gondolom, a Kaáliban nem írnának fel olyasmit, ami ellene hat a célnak. Egyébként sok spontán terhes ismerősöm is szedte - szedi (a lombikosokon kavül), és semmi bajuk.
Ami a globális véleményemet illeti, egyre inkább úgy gondolom, hogyha az a terhesség meg akar maradni (akár lombik, akár spontán), akkor meg is marad, Duphaston vagy vitaminok ide vagy oda. Nyilvánvaló, hogy ha eljön az ideje, én is be fogom ezeket szedni, de a sikertelenséget nem lehet ezek szedésében vagy nem szedésében keresni.

Olvastam a Nők Lapja cikket és kicsit bosszantó, hogy megint a Budai Centrumot reklámozzák. Most már sok tapasztalat alapján meggyőződtem róla, hogy nagyon jók az eredményeik (százalékra egyezik a Kaáliéval), de eszméletlenül agyongyógyszerezik a pácienseket. Ez a nő is írta, hogy egy hónapon keresztül kapott injekciót arra, amit máshol sima fogamzásgátlóvel oldanak meg.

susok Creative Commons License 2000.01.10 0 0 606
Egyszer volt Elevitem és Maternám is otthon. Összehasonlitottam hatóanyagokat. A Materna mindenből sokkal nagyobb mennyiséget tartalmaz, mint az Elevit. Vigyázni kell ezekkel is, mert a túl sok vitaminbevitel ártalmas is lehet. Nem véletlen, hogy az orvosok csak a terhesséhet közvetlen megelőzően és az első 3 hónapban javasolják ezeket a gyógyszereket, és inkább a természetes vitaminbevitelt szorgalmazzák.
Egyébként szerintem a hozzánk hasonló nehéz esetek ráérnek akkor vitamint szedni, mikor kiderül a terhesség (ez a vizsgálatok miatt úgyis hamar eldől), különben itt legtöbben már évek óta szedhetnék, ami szerintem káros + nagyon hizlal.
susok Creative Commons License 2000.01.10 0 0 605
Két apukajelöltünk (WagnerUr és arpg) is azt mondta egyszer, hogy a Duphaston vetélést okoz, de egyikük sem fejtette ki bővebben, pedig jó lenne. És azt is jó lenne megtudni tőlük, hogy melyik külföldről behozható gyógyszerrel váltották ki (mert mindeketten behozatnak valamit).
primera Creative Commons License 2000.01.10 0 0 604
Most neked nem kell szedned semmit?
Akár pl.-vitamint?
/Én jelenleg Elevitet szedek -orvosi utasításra./
Előzmény: noa (603)
noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 603
Végül is a lombik esetében, ha egyébként minden O.K., nem túlzottan kell segíteni a megtapadást. Én az elején kaptam három Choriogonin injekciót (két naponta) és slussz. A Duphastonra azt mondta, hogy szedhetem, de nem elengedhetetlen (ez sárgatesthormon.)
Előzmény: primera (602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!