Keresés

Részletes keresés

Csocsesz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 818
LayLa: Dr. Körössi a legnagyobb király volt Kelet-Magyarországon, sokan jártak hozzá Budapestről meg mindenfelől, nem csak a környékről. Miota elment Debrecenbol jelentosen visszaestek az eredmenyek, es sokan el is mentek. Szinte csak azok maradtak, akik nem tudjak megfizetni a tavolabbi kezelest.
Dr. Körössinek fura stílusa van, de a tudását senki nem kérdőjelezi meg, minden tudományos konferencián ott van, allandoan kepzi magat, ismer mindenfele kenceficet, injekciot, tablettat, es kupot. Rengeteg ambició van benne, h ő legyen a legjobb. Látszik rajta, h kosárlabdázott, azaz sportolt, nem szeret veszíteni semmilyen téren.
Belsőleg biztos örül, ha sikerül, de nem játsza meg az agyát, nem kér pénzt, nem kuncsorog, ha nem sikerül a beültetés inkább kerüli a ,,betegeket". Bar, neha az is eszembe jutott, h ot talan nem is igazan a ,,beteg" izgatja, hanem a feladat, a kihivas...
Szoval Ti nagyon sokat nyertetek vele... De nem csak vele, hanem a stabbal is. Csaba, a biologus is jo szakember, es az o kezen, a tudasan is sok mullik.
Mint mondtam, ha nem sikerül a következő 2 próba Budapesten, akkor mi is követjük Gyorbe... 450 kilométer...
berku Creative Commons License 2000.02.03 0 0 817
Noa,
tudom, tudom... :-((( Tudom, hogy nekem sincs biztosítva a sima út, de azért reménykedem és akkor hátha sikerül. :-) Én is márciusi vagyok, talán ezért is érzem úgy, hogy ez optimális idő a gyerekszülésre. (Eredetileg idén tavasszal szerettem volna. :-( ) Egyre több a napsütés, jön a nyár, stb. Novemberben pl. nagyon deprimált tudok lenni. De végülis tökmindegy, mikor jön az a gyerkőc, ha megérkezett, úgyis az lesz az év legszebb hónapja. :-)
Remélem, a következő teszt alkalmával egészen más érzéseket fogsz megismerni...
Kitől is lehet megrendelni a Fényemberke könyvet?

Érdekes, én azt hittem, a beültetés után két hétig feküdni kell. Könnyebbség, ha nem. Bár végülis a munkahelyen is egész nap ülök. Viszont nálunk otthon is van lépcső, annak elég nehéz megkerülni a használatát.

Előzmény: noa (816)
noa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 816
Sziasztok!

De jó, hogy a beültetés utáni viselkedés került szóba, mert nekem is nagyon nagy gondot okozott és még mindig nem találtam megnyugtató választ. Mi a budai Kaáliba járunk és amikor a beültetés után megkérdeztük, mit lehet csinálni, szó szerint ezt mondta a doki: "Mindent, de mértékkel. Ágynyugalom csak a beültetés napján szükséges." Na, ezen menjen el az ember... A Jánosban viszont tudom, hogy fekvésre javasolják a beültetésen túlesetteket.
Én otthon voltam két hétig, sokat ültem, de nem feküdtem és házimunkát is végeztem. A hajolgatást, emelést kerültem és az utcára nemigen mentem le, a lépcső miatt. A meleg fürdőket is kihagytam, amit pedig nagyon kedvelek a felfázós hajlamom miatt. Ez azt hiszem túlzás volt, de inkább essen az ember túlzásba, mint hogy aztán oka legyen az önvádra.
Az egyébként tényleg igaz, hogy a lombikterhesség nem különbözik a természetestől, nem igaz ez viszont a megtapadás előtti időre. Vagyis ugye normálisan az embrió levándorol a petevezetőn, majd a 7 (?) napon beágyazódik. A lombik-embriókat pedig kb. a harmadik napon egyenesen a méhbe teszik be, úgy hogy teljesen készületlenül éri a szervezetet, hacsak kívülről nem kezdik adagolni a megfelelő hormonokat. A beültetéstől számított negyedik napon kell elvileg beágyazódnia, ha nem szívódik fel. Tehát a terhességnek ez az egészen kezdeti stádiuma igenis sokkal törékenyebb, mint normálisan, hiszen akkor tényleg úgy van, hogy sokan hetekig nem is sejtik, hogy terhesek.

Berku!
Én is nagyon remélem, hogy jövő ilyenkor szülni fogsz, sőt: fogunk mindannyian. De valamit azért szeretnék mondani, hogy könnyebb legyen a helyzeted, ha mégsem sikerül. Amennyire tudom, nálatok a párodnak van problémája. Ebben a felállásban gyakran hiszik azt a nők, hogy a beültetés után minden simán megy, mert a nő egészséges. Sajnos ez nem így van, vagyis semmivel sem jobbak az esélyek, mint ahol más a probléma - vagyis a nőnél van a bibi (kivéve, ha a nőnek éppen hormonális gondja van és azért nem tud teherbe esni). A Fény emberke írójáéknál is a férfi miatt kellett a lombik, mégis hetedszerre sikerült, rettenetes kálvária után. Szóval csak azért írtam mindezt, hogy reálisan készülhess minden eshetőségre, mert én már tudom, milyen a beültetés utáni üresség a terhességi teszt megfelelő ablakában...

Creative Commons License 2000.02.03 0 0 815
To: LayLa
Hát persze hogy vigyázni kell, de tényleg olyat keveset hallani erről. Jó lenne a sikeres kísérletezőket megkérdezni, náluk mi volt a tapasztalat.
"..és orvosság sincs a csalódásra..."

berku Creative Commons License 2000.02.03 0 0 814
Tényleg gyönyörű idő van! Jövő ilyenkor szeretnék szülni...
Nevek: fiú - Tamás és Benedek (az első szinte biztos, a második csak preferencia)
lány - ezt még nem tudom, itt jöhet különlegesebb is, de mindenképp magyaros hangzású. A Noémi tetszik, csak nem megy a vezetéknévhez.
Előzmény: LayLa (802)
LayLa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 813
szépjónapot:))

Noa: Természetesen Gergely, csak a gondolataimban bőven gyermek még, ezért írtam Gergőt:)
Nálunk elvileg az egyik legegyszerűbb séma volt.
Bevallom, nem emléxem pontosan a gyógyszerek nevére, de estére meglesem.

Csocsesz: Akkor ezek szerint ilyen jó Dr. Körössi?
Nagyon szurkolok Nektek, hogy sikerüljön!!

argp: Ez ok, de ha 4-5000 Ft-ot fizet valaki, akkor azért nem baj, ha kap érte 1 db papírt is.. persze tudom, hogy az e.ügy milyen rossz helyzetben van..

Pí: A beültetésről: lehet, de azért szerintem nem lehet véletlen, hogy annyi veszélyeztetettnek sokat kell feküdnie.

minden jót és jókedvet:)

Creative Commons License 2000.02.03 0 0 812
To: Noa
Igazad van a Gergő névvel kapcsolatban, a mi fiunk is ezért kapta a Gergely nevet a keresztségben.
To: Csocsesz
A beültetés utáni helyzetről: szerintem ha megmarad, akkor lovaglás közben is megmarad, ha nem akkor teljes fekvés mellett sem.
Bár nem vagyok szakértő, és én is bizonytalan vagyok a "kímélő" életmód pontos tartalmáról.
Mindenesetre az első (remélem nem utolsó:-))terhességem alatt (még nem tudván a helyzetről) mintegy 80 km-es egynapos biciklitúrán tekertem végig, és nem aszfalt simaságú úton...

"Én harcoltam már eleget,
de látod, abbahagyni nem lehet:
Ha kiütnek, ha én nyerek,
már indul is az új menet,
s így átverekszünk éveket,
s csak egyszerre lehetünk vesztesek s győztesek."


Csocsesz Creative Commons License 2000.02.02 0 0 811
Noa!
Nekunk mar harom beultetes volt. Borzaszto, h a beultetesig megy minden szepen, de a vegeredmeny mindig elkeserito.
Amikor kerdezzuk, h mit csinaljunk a beultetes utani 2 hetben mindig a szokasos valasz: sok feherje, folyadek. Igy volt ez Debrecenben es igy van ez Pesten is. Sajnos, a beultetes utani javasolt teendokrol nem talaltam szakirodalmat. Csak imadkozhatunk.
Marciusban neki futunk a negyedik probalkozasnak...
Latom Gyor is beindult szepen, Korossi biztos jo munkat vegez majd, ha nem sikerul a kovetkezo 2 allamilag dotalt meg maradt probalkozas Pesten azt hiszem a ,,fizetosre" mi is utana megyunk, pedig nagyon messze van...
Creative Commons License 2000.02.02 0 0 809
To: LayLa Majd egyeztetünk.

"Rohanj hozzám, de csak hozzám,
ne hozz semmit nekem, csak magad.
Nem vagy álom, nem vagy emlék,
nem vagy elfelejtett gondolat."

Creative Commons License 2000.02.02 0 0 808
To: LayLa Majd egyeztetünk.

"Rohanj hozzám, de csak hozzám,
ne hozz semmit nekem, csak magad.
Nem vagy álom, nem vagy emlék,
nem vagy elfelejtett gondolat."

noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 807
Layla!

Köszi a gratulációt, igyekszünk, igyekszünk!:-)))

Az általad választott nevek nagyon szépek, de remélem a Gergő alatt Gergelyt értesz. Tudom, hogy mostanában divatos a Bence, Marci, Gergő ilyen formában történő anyakönyvezése, de szerintem ez totális kitolás a gyerekkel. Mert ugye egy kisfiúnak aranyos a "Gejgő", de egy meglett férfinek kissé (vagy nem is kissé...) röhejes. Ha viszont Gergely, akkor meg van hagyva a választás lehetősége a számára és attól még lehet Gergőnek becézni.

Mi is április elején próbálkozunk legközelebb. Nálatok melyik stimulációs sémát alkalmazták?

Előzmény: LayLa (806)
LayLa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 806
off
Noa, gratula:))
azt hiszem, tán minden kerek számot elkaptál eddig:)
on
Előzmény: noa (804)
LayLa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 805
Pí: mi meg akkor kérünk időpontot, áprilisra, ha Te eltolod 1 hónappal, akkor lehet együtt leszünk...?:)
egyeztessünk majd!!
Előzmény: Pí (803)
noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 804
NYOLCSZÁÁÁÁÁÁZ!!!! :-)))
Creative Commons License 2000.02.02 0 0 803
To: LayLa
Márciusban (lehet)kell újra menni, de mivel a várható beültetés időszakában valószínűleg strapás időszakom lenne, lehet hogy egy ciklussal el kell tolni az időpontot. Mindenesetre addigra kiderül.
"Egy árva lepke álma talán az Élet"

LayLa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 802
szépjóNapotNektek :))

Kaptam 1 kis időt 1 gépnél, így most beqqcskáltam :)
A vers ismeretlen szerző műve, így sajnos nem tudom megmondani, ki írta, se sokszor sok erőt ad.

Pí:) Akkor lehet, hogy már találkoztunk is ott??:) Ti mikor mentek legközelebb?

Noa: a győri Kaáliba járunk. Azért ez nekem tényleg fura, hogy nem mondanak semmit. meg sem nézik, hogy mi lett odabent, de ez van.
Amit írtál, ez a fogamzásgátlás..csak lesek.. de ha annyira nem akarnak máshogy védekezni, akkor a férjén is végezhetnének "kisebb" műtétet, az is visszaállítható..stb.. de ezekről a nőgyógyásza biztosan mesél Neki.. érthetetlen, komolyan.
A Sisi rajongásod nagyon is megértem, én is az vagyok :)

arpg, azt sem értem, miért ne lobogtathatnátok az UHsképet.. lehet, ma ilyen érthetetlen vagyok?!:)

Nevekről: László, Gergő Virág, Anna. Mindegyikből kettőt választottunk, ikrek esetére:)
Olyan csodás idő van kinn, remélem, Nektek is derűs napotok-kedvetek van :)

Creative Commons License 2000.02.02 0 0 801
Én is Laylához hasonlóan új hozzászóló vagyok, bár régóta olvastam már a topicot. Mi is a győri Kaáliban várjuk a csodát, és egy sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Talán annyival könnyebb a helyzetünk, hogy már van egy 3,5 éves fiam, aki császárral született, talán akkor történt valami gyulladás, ami miatt a HSG kétoldali petevezeték elzáródást állapított meg.
Mindenkit topic hozzászólót tisztelettel üdvözlök.
"Mindenki tudja, hogy ennyi az egész:
Az élet csak arasznyi repülés, földtől a földig."

noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 799
Benyus! Amíg írtam a hozzászólást, megérkezett a topicra a tiéd, hogy jössz, úgyhogy bocs a rossz időzítésért.
SZERINTEM ÚGY CSINÁLJUK, HOGY MINDENKI, AKI JÖN, KÉSZÍTSENEGY A4-ES PAPRT ÉS ÍRJA RÁ NAGY BETŰKKEL, HOGY TOPIC-TALI, VAGY ILYESMIT. AKI ELŐSZŐR ÉRKEZIK, AZ TEGYE KI AZ ASZTAL KÖZEPÉRE, AMELYIKHEZ LEÜLT. EZ A LEGEGYSZERŰBB.
Előzmény: Benyus (797)
noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 798
Szia Benyus! Remélem, jössza talira!!! A kajákról szóló eszmefuttatásba az én részemről természetesen beleértendő az anyatej elsődlegessége, már ugye ha az ember olyan szerencsés, hogy van.
Nevek... Én elhatároztam, hogy csakazértis klasszikus neve lesz: Erzsébet (Sisi-rajongó vagyok) vagy Mária, esetleg a kettő együtt: Erzsébet Mária, Mária Erzsébet. Ha fiú, az Ádám, György és a Péter tetszik.
Előzmény: Benyus (796)
Benyus Creative Commons License 2000.02.02 0 0 797
Arpg! Nagyon irigyellek ezért az örömért, amit ilyenkor érez az ember, amikor meglátja a csemetéjét, pedig nekem mint tudjuk van már egy Bettinám otthon. Ma is beleborzongok, amikor eszembe jut milyen is volt először látni őt. Van kb 10 perces video róla még a pocakomban, hú ez valami fantasztikus. Ha lehetséges próbáljátok meg felvetetni, már sok helyen csinálják. Van egy olyan pillanat, amikor tisztán látszik, ahogy bekapja az ujját és cumizik. Na most egy ilyet akarnál lemozdonyozni? Na ne!
Most el kell tünnöm néhány napra, mert költözik az iroda, igaz, hogy házon belül, de ez ugyanolyan mintha 100 km-re mennénk. Jövő pénteken ott leszek a találkán, Noának emilen megadom a mobilomat, ha változás van értesítsetek. Hogy ismerlek meg benneteket?
Benyus Creative Commons License 2000.02.02 0 0 796
Sziasztok!

Jó rég nem írtam, de azért igyekeztem nyomonkövetni benneteket. Tudom, hogy babakaja lezárva, de egy nagyon fontos dolog szerintem kimaradt mindabból amit írtatok és amikbe teljesen igazatok is van. Ez pedig az áldott jó régi kaja, ami mindíg kéznél (szájnál) van: az anyatej. Egy kisbaba életében sok legfontosabb dolog van a fogantatástól kezdve a nem is tudom meddig. Ezek egyike tuti, hogy a megfelelő táplálék. Az anyatejnél pedig nem találtak fel jobbat. Az optimális az, ha fél évig csak anyatejen él a csemete. 3-4 hónapig semmiféle kiegészítő táplálékra, italra nincs szüksége mellette. Később lehet adni gyümölcsöt, vagy teát, persze nem házi készítésű cukros-citromos lötyit, hanem minőségi bébi teát. A szopi után pedig kb 1 éves koráig igenis vagy "kotyvasztani" kell a kaját vagy megvenni persze itt is a minőség elsődleges. Én azt csináltam, hogy megfőztem egy adagot (embernek valót) azt szétszórtiroztam pl. jégkockatartóba, lefagyasztottam és csak elő kellett kapkodni a mindennapi menüt. Szerintem kb 1 - 1,5 éves kórtol ehet a gyerek azt amit a család, persze nem túl sózva (nem tudja feldolgozni a szervezete, komoly gondokat okozhat)túl zsírozva stb. Vagyis csilis babot semmi esetre sem! 1 éves kor alatt nem is szabad adni ilyesmit neki.
Névválasztás: azért ha már annyit kínlódtunk azért a gyerekért ne szúrjunk már ki vele, arra is kell gondolni, mennyit lehet cikizni őt később a nevéért.
A vers nekem is tetszik, csak nem saját?

Előzmény: noa (795)
noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 795
Azt hiszem spirál volt, csak befúrodott. Az óvszerről biztosan nem hallotak még...
Előzmény: Wayan (794)
Wayan Creative Commons License 2000.02.02 0 0 794
Ezek az "áldott jó emberek" nem hallotak másféle fogamzásgátló módszerekről?! Nem világosította föl azt a nőt az orvosa, hogy létezik a tablettán kívül más megoldás?
Előzmény: noa (793)
noa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 793
Layla!
Ti hová is tártok tulajdonképpen? ha már írtad, bocs, feledékeny vagyok, visszaolvasni meg nem nagyon van időm...
Egyébként a legutóbb én is úgy voltam, hogy minden OK. volt, beültettek kettőt, úgy vigyáztam magamra mint a hímes tojásra, aztán mintha mi sem történt volna, megjött. Semmit nem mondtak, mitől nem sikerülhetett, hormonelemzést sem csináltak, hogy az rendben van-e. Semmi, csak kitűztük a következő időpontját. Szerintem egyébként nekünk magunknak tényleg nem lehet tenni semmit annak érdekében, hogy a következő jobban sikerüljön, legfeljebb olyan alapvető dolgokat, amit amúgy is megteszünk: nem iszunk, nem dohányzunk (:-)))), kerüljük a felfázást... ilyen általánosságok.

Más. Képzeljétek, tegnap milyen hülye egy históriát hallottam. Egy ismerősöm kolléganője fiatal kora ellenére súlyos inzulinos cukorbeteg. Van már egy kisfia. A cukorbeetegsége miatt nem szedhet fogalmazásgátlót. Most terhes lett, de a doki (belgyógyász) azt mondta, hogy az életébe kerülhet a kihordás. Ma van abortuszon... Rögtön azt kérdeztem: miért nem kötteti el a petevezetőjét? Hát képzeljétek el ezt a logikát: mert ha a kisfiával történne valami, akkor ő akár az élete kockáztatásával is bevállalna még egy gyereket. Az nem izgatja, hogy addig megöl mondjuk hatot, ha folyton teherbe fog esni? Hogy lehet valaki ilyen önző? Nem beszélve arról, hogy az elkötést fel lehet oldani, de ha mégsem, akkor még mindig ott a lombikbébi... Hát a hideg futkos a hátamon az ilyen hülyeségtől.

Előzmény: LayLa (790)
berku Creative Commons License 2000.02.02 0 0 792
Mozdony... ezt nem tudom elhinni! Akkor a Fahéj már szebb lenne! (Egyébként van egy Nomen est omen topic, nagyon érdekes.)
Layla, szép a vers, ki írta?
LayLa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 791
"Amikor keresztülmész a viharon,
Mindig tartsd fenn a fejedet,
S ne félj a sötéttől.
S a vihar végén ott lesz az aranyló ég,
És az édes, ezüst dala a szürkületnek.
Sétálj keresztül a szellőn!
Sétálj át az esőn!
Ha az álmaid semmivé lesznek,
Sétálj reménységgel a szívedben,
S soha nem fogsz egyedül járni,
Soha nem fogsz egyedül járni."

:)
Jó napot Nektek! :)
én megyek aludni

LayLa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 790
sziasztok! :)

Jaj, CsinnKa, nagyon szorítok Neked!!
arpg, olyan jó látni, amiket írsz, hogy Ti már hol tartotok...:)) Mi március végén kérünk majd időpontot újra. Elég mérges voltam különben, mert a főorvosnak csak annyi ideje volt ránk, hogy megmondja a nővérpultnál, hogy nagyon alacsony a HCG-szintem, így nem vagyok terhes.. és Neki dolga van stb.és elment. Azt hittem, legalább annyit megmondanak, hogy itt van most előttünk 3 hónap, most akkor addig hogyan is készüljünk fel a következőre.. mit csináljak, hogy életképesebb petesejtjeim legyenek.. vagy mittomén..:) Sok kérdésem lett volna, csak nem volt ott kihez..
Dehátezvan. Jó dühös voltam akkor, de már túl vagyok rajt..:) de az Élet tele van csodákkal is ránk is vár valahol néhány..:)
Hát, a nevekkel már nincs baj, mi nagy nehezen kitaláltuk már, hogy mi legyen, persze ez változhat.. pláne, ha írtok még 1-2 ilyen nevet, mint arpg: Mozdony :)
Ismerek olyat, akinek Karácsony a neve..

minden jót és jókedvet Nektek!

susok Creative Commons License 2000.02.01 0 0 788
Én is jövök:-)))
rocher Creative Commons License 2000.02.01 0 0 787
Én sajnos nem, tornára kell vinnem a picit. Minden péntek d.u. ez a program. Velem nehéz lesz taláxani. Marad az, amit próbálok összehozni, munkaebédet:-((((

csinnKA se lesz egy darabig......

petra

Előzmény: noa (785)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.01 0 0 786
Én sajna nem... :-((
Előzmény: noa (785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!