Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 2000.02.09 0 0 856
Akkor most mégegyszer kérdem, van arra statisztika, hogy az összes személy közül, aki megjelent az intézetnél (bármelyiknél) és belefogott a lombikprogramba, hány% távozott sikerrel?? Mert ha _ez_ a 30 %, hát az nagyon kevés. :-((((((
Ezt az egy beültetésre vonatkozó statisztikát olyan ködösítésnek érzem, legalábbis nekem nem mond semmit. Amit jó lenne tudni, van-e reális esélyem, hogy ha nem is az első próbálkozásra, de egyáltalán, a TB és anyagi lehetőségeink által adott időn belül (ami semmiképp se 25 év) babával távozzunk. :-((((((
Pénteken sajnos nem tudok menni, de remélem, valamikor majd mesélsz. Esetleg tudnátok adni addig is 1-2 publikus infot, mert én csak annyit tudok Kaáliról, hogy így hívják az intézetet.
Előzmény: Benyus (854)
noa Creative Commons License 2000.02.09 0 0 855
Szia Benyus!

Te biztosan jobban tudod ezeket a dolgokat, én egy újságcikkben olvastam. Szerintem az lehet az igazsag, hogy ezt az utobbit nem lehet szazalekosan kifejezni. Csak arra tudok gondolni, hogy úgy értette, hogy a lombikprogrammal a sulyos meddosegi problemak 80-90%-a megoldható ELMÉLETBEN. Hogy mégsem ilyen jó a sikerességi arány, az a tudomány állása szerint szerintem nem magyarázható.

Előzmény: Benyus (854)
Benyus Creative Commons License 2000.02.09 0 0 854
Noa, és Berku!
Ezektől a százalékoktól féltem, meg is lepődtem tegnap, hogy ilyen visszafogott nyilatkozatot kaptatok a Kaálinál. Nem tudok finomabban fogalmazni ez egyszerűen hülyítés, mert, hogy ilyen nem létezik a világ legjobb intézeteiben sem!
Ha van kitartás meg főleg elég pénz, persze mindenkinél jöhet a gyerek az időbe belefér hiszen van rá 0-25 év. A statisztika attól az, hogy benne vannak az elsőre sikerültek és a sokadikag is. Tehát könyörgök be ne vegyetek soha ilyen maszlagot, hogy 80-90 %, aki 30-nál többet mond az valószínűleg jelentősen ferdíti a valóságot. Ezek a nagyot mondások persze nem csak a magánintézetre jellemzők (hiszen ne feledjük ők ebből élnek méghozzá elég rendesen, hanem 1-2 kivételtől eltekintve a többiekre is. Kaáli Gézát személyesen ismerem, tehát tudok róla néhány dolgot mesélni, de ezt inkább személyesen, majd pénteken.
Más. Nekünk is van kutyánk, egy bobtail, ő már 10 éves, tehát van tapasztalat ez ügyben is, majd máskor írok róla. Most mérges vagyok az előbbiek miatt.
Előzmény: berku (853)
berku Creative Commons License 2000.02.08 0 0 853
"Egyszer egy cikkben Kaáli Géza azt nyilatkozta, hogy az Intézetből azért 80-90% előbb vagy utóbb (ha van kitartása!) babával megy haza."
Na erre voltam kíváncsi! Bár ilyen jó arányt nem is reméltem. Jó tudni, hogy bízhatunk a sikerben, ha nem is elsőre, de előbb-utóbb elérhet bennünket. Mit kell még tudni a fent említett úriemberről? Mikor alapította az intézetet?
Megdöbbentő volt egyébként, hogy milyen zsúfolt volt a rendelő, amikor ott voltunk. Arról beszélgettünk a párommal, hogy valószínű a köv. évtizedekben sajnos egyre több és több embert fog ez érinteni. :-(
Noa, Neked is van kutyusod? :-))) Akkor majd konzultálhatunk, hogy jönnek ki egymással, kutya és gyerek. :-)
Előzmény: noa (852)
noa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 852
Ami a százalékokat illeti, a 20-25% inkább az átlag. Nekem például azt mondták a Kaáliban a beültetés után, hogy az életkorm és egyéb kedvező tényezők miatt nekem 40-50% is lehet az esélyem. Míg a 40 feletti nőknél úgy tudom max. 8% körül van és ennek is csak egy része hordja ki. Egyszer egy cikkben Kaáli Géza azt nyilatkozta, hogy az Intézetből azért 80-90% előbb vagy utóbb (ha van kitartása!) babával megy haza. Nyilván ebbe a nagyon reménytelen eseteket nem értette bele, hanem azokat a problémákat, amelyekre a lombikprogramot eleve kitalálták.
Benyus! Ugye jössz a talira?

Én egyébként most direkt nem szedek semmit, elegem van a vitamincsodákból és társaiból, de elhatároztam, hogy minden este (na jó, majdnem...:-)) kocogni fogok és a kutyusunkkal nagyokat sétálni, hogy erőnlétben felkészüljek a következő próbálkozásra.

Előzmény: Benyus (851)
Benyus Creative Commons License 2000.02.08 0 0 851
Kedves Noa! és Mindenki!

Szerintem ezen a topicon bármit lehet kérdezni, tutira senki sem fog kinevetni, épp ez az egyik nagy előnyünk.A kádban ücsörgés jó forró vízben szerintem az egyik legklasszabb dolog, legalábbis én imádom. De abban a bizonyos 9 hónapban (meg utána egy-kettőben)csak a tusolás jöhetett szóba a már leírt veszély miatt. Persze ez a veszély ugyanolyan mint a többi vagy bejön, vagy nem. Dehát mint tudjuk nekünk mindenre fel kell készülni,tehát nuku fürdés!
Az eredményességről: a siker valóban 20 % körüli és ebben benne vannak persze az elsőre sikerültek és az 5-re is. Sajnos nem lehet megjósolni sem azt, hogy kinek hanyadikra jön össze, valóban elég nagy adag szerencse is kell hozzá, azt pedig sajna nem lehet kapni. Nincs statisztika arról, hogy mennyivel nő az esély az 1-5 beültetés folyamán. Általában az orvosok az első beállításokat egy bevett séma szerint kezdik, enyhébb löketekkel (főleg Kaálinál) és ha nem sikerül úgy erősítenek bele, il. módosítják a kezelést.
Valahol szó volt Körösi doktorról. Azt azért tudni kell, hogy a DOTE eredményessége az ő idejében is hátulról a 2-3. körül mozgott.

Előzmény: noa (844)
Balletje Creative Commons License 2000.02.08 0 0 850
Sziasztok!

arpg lelkifurdis hozzaszolasa ota tanakodom.:-) Tisztara az en helyzetemet irta le, en hetekig ragodtam, mielott megszolitottalak Titeket.
Noa, a forro vizben ucsorges valoban vetelest okozHAT. Valoban az alhasi verboseg miatt.
"és szépen sorjában mindannyian következünk majd utánuk!"
:-))) Es ez igy lesz!

Előzmény: noa (846)
berku Creative Commons License 2000.02.08 0 0 849
Hová lett a tegnapi hozzászólásom? :-( Nekem már vagy egy hónapja nagyon vacak az Index, egész pontosan azóta, amióta szervert cseréltek. :-(((

Szóval: Noa, ha a márc. vége, április eleje a ciklusodra vonatkozik és nem a beültetésre, akkor nálam pontosan ugyanez a helyzet és jó esélyünk van, hogy együtt menjünk! :-))) (Persze, ha az ég is megsegít...)

LayLa, a négy főbe én Téged és ha jól emlékszem (mert most megint csak néhány hozzászólást tudtam letölteni) Pít számoltam be.

Benyus, szerintem is írj csak sokat! :-)
Ami az esélyeket illeti, a Kaálitól kapott tájékoztató füzetben is 20-25 % szerepel, ez egy beültetésre vetítve, ha jól értem. Arra van vmi statisztika, hogy azok közül a párok közül, akik végigmentek ezen az öt (ill. szerencsés esetben kevesebb) beültetéses programon, hánynak sikerült a baba?

Előzmény: noa (838)
noa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 848
Arpg!

Amikor az ember olvas statisztikákat a lombikprogramról, meg hallja, hogy az ismerős ismerősének a kollégájának is sikerült, akkor az egész olyan személytelen. Ez is bátorít, de nem annyira, mint a ti történetetek. Olyan jó, hogy pont ugyanoda, sőt ugyanahhoz az orvoshoz jártok, mint mi, mert így olyan közeli, kézzelfogható a siker esélye.

noa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 846
Szia Cic!

Én szinte nem is hallottam olyanról, akinek elsőre sikerült volna. Mégis, amikor nekem legutóbb szintén első alkalomra beültették őket, el sem tudtam képzelni, hogy pont nekem ne sikerülne elsőre... Biztosan a barátnőd is így volt ezzel. Az eszünk tisztában van az esélyekkel, de a szívünk a fránya örök optimista... De nézd meg Benyust vagy arpg-t! Nekik sikerült és szépen sorjában mindannyian következünk majd utánuk!

Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 845
Szép jó napot Mindenkinek, ezen az amúgy roppant csúnya, ködös napon! (jól megaszontam)

Van nekem egy kedves kolléganőm, most volt az első beültetése. Tegnap volt vérvételen, hogy mi lett az eredménye, talán mondanom sem kell, hogy "természetesen" nem sikerült... Annyira sajnáltam - sírt a telefonban, hogy annyira, de annyira reménykedett stb. Az orvos meg csak annyit mondott neki, hogy minden nagyon szép, nagyon jó, csak egy kicsit több szerencse kellett volna... Annyi ereje még volt, hogy megkérdezze, hogy azt hol adják kilóra, mert azon ne múljon, ennyi kiadás után még vesz azt is ha megtudja hol árulják...

Olyan hülye vagyok! - valahogy mintha lelkiismeretfurdalásom lenne, hisz tudtam, hogy ma lesz meg az eredménye és én már előre irigy voltam rá attól függetlenül, hogy nagyon szurkoltam nekik, hisz semmi esélyük sincs a lombikon kívül, mert a férjével elég zűrös gondok vannak, no meg vele sem minden "tiszta"... :-((

Sajnos megint kijött a Nagy Büdös Valóság, hogy NINCS itt igazság sehol sem!!!

(bocs, ha szétszórt voltam)

Üdv, Cic

noa Creative Commons License 2000.02.08 0 0 844
Jó reggelt!

Tegnap nagyon sokat bosszankodtam, mert vacakolt a gép. Alig tudtam ide belépni. Lehet, hogy az index-szel volt bibi, mert látom a többiek sem nagyon írogattak.

Már régen akartam kérdezni, de kicsit féltem, hogy kinevettek. Szóval létezik egy olyan hiedelemféle, de annál azért több, hogy a terhesség első időszakában nem szabad meleg fürdőt venni. Hogy van ez a beültetés után? Laikusként arra gondolok, hogy a meleg víz kitágítja az ereket, az pedig vetéléshez vezethet. Szóval igaz ez? Én nagyon szeretek esténként fürdeni, a felfázások miatt is. Egy rokonom például egyáltalán nem fürdött félidő után, amikor gyereket akartak (azért zuhanyozott :-)). Ez túlzás, vagy van benne valami? (Lett is gyereke az első hónapban, de azért biztosan nem ezért... :-))

Előzmény: Benyus (841)
LayLa Creative Commons License 2000.02.07 0 0 843
szépjónapotNektek :)

opti: igen, pl mi is odajárunk, és Pí is, ha jól tudom.
Benyus: Csak írj!! Nagyon jó olvasni amiket írsz! Már csak azért is, mert minden info sokat jelent..
berku: azt jelenti, hogy Szombathelyen. (bocs, nem tudhattad). Kik a többiek berku, akiket összeszámoltál?:) Nem semmi 1 tavasznak nézünk elébe, az tény.:))
Noa, Te "kezded" ?
Nekem ápr-májusban lesz valamikor, Ti már addigra akkor úgy tűnik túl lesztek mindenen.. huh..:)
Ma valaki elszólta magát a munkahelyemen, és kiderült, hogy az egyik főnököm 11 hetes terhes.. (akivel különben elég jóban vagyok) csak nem merte nekem eddig megmondani...

noa Creative Commons License 2000.02.07 0 0 842
Csak ébrentartásképpen:
TALI TALI TALI TALI TALI TALI TALI!!!
MOST PÉNTEK 5 ÓRA, MOSZKVA TÉRI MCDONALD'S
Benyus Creative Commons License 2000.02.07 0 0 841
Sziasztok!

Szeretnék egy-két szót szólni a beültetés utáni tennivalókról. Először is tudni kell, hogy mindenfajta mesterséges rásegítéssel létrejött terhesség eleve veszélyeztetett terhességnek számít, ami azt jelenti, hogy akár végig betegállományba lehet felvenni a jelöltet. Ez a veszélyzetetés pláne igaz a lombikosokra. Azt is tudni kell, hogy a természetesen úton létrejött terhességek kb ugyanolyan arányban szünnek meg, mint az IVF után csak azokról nem tudunk, hiszen nem vesszük észre. Ahhoz, hogy megmaradjon a baba egy csomó mindennek kell klappolni és ráadásul mindenkinél másnak. Tehát, nem igen lehet egységesen használható receptet adni. Talán a legfontosabb a nyugodt légkör, a stresszmentes élet, persze ez a legnehezebb. Nyilván nem tesz jót semmiféle megeröltetés sem fizikai, mentális, érzelmi téren. Mint említettem volt nekem a 3. próbálkozás volt sikeres, az első 2 amolyan Kaáli-féle próbálkozás még Bécsben, ahol ugyanazt mondták mint mostanában itthon én be is tartottam, a 3-ra itthon került sor Nyírő Gyula kórházban. A Dévainál abban az időben be lehetett feküdni utána egy napra. Sőt a punkció és a transzfer között is fogadták a betegeket, főleg a vidékieket. Tehát én is maradtam a transzfer után1,5 napot és utána mentem haza. A Dévai azt mondta, hogy lehetőleg csak pihenjek, sokat feküdjek, kíméljem magam stb. Be is tartottam az utolsó betűig sőt azon is túl. Éppen csak WC-re jártam, azt is csak óvatosan. Persze ez nyilván túlzás volt, de engem ez megnyugtatott és az eredmény is igazolt. Tehát neg gondolom, hogy lehet egységes tanáccsal szolgálni, ezért én mindíg azt mondom az ilyen kérdésekre, hogy mindenki úgy cselekdjen, ahogy a legjobbnak érzi persze az ésszerűség határain belül. Szerintem például lovagolni semmiesetre sem lehet, mert lehet, hogy megmarad, de sokkal valószínűbb, hogy nem és akkor hopgyan számol el az ember saját magával? Na már megint túl írtam magam, pedig olvasva a hozzászólásokat lenne még néhány megjegyzésem. Most hagylak benneteket pihizni de majd jövök!

opti Creative Commons License 2000.02.07 0 0 840
Magamról annyit: 32 éves vagyok, túl egy sikertelen beültetésen ami jan 19-én volt, s a dolgokat azota sem sikerült még feldolgoznom./van egy 11 éves kislányom aki császármetszéssel születet, s azóta nem sikerül teherbe esnem. Egy nőgyogyásznak volt egy olyan ötlete, hogy esetleg 11 éve a belső varratot olyan cérnával varrták ami nem bomlik el, ebből egy szál belóghat a méhbe, ami "spirálként"működik. Hallot valaki ehhez hasonló dologról?
opti Creative Commons License 2000.02.07 0 0 839
Kellemes napot mindenkinek !
Érdeklődnék, hogy a győri Kaáli-intézetbe jár-e valaki közűletek,s milyen tapasztalatai vannak
noa Creative Commons License 2000.02.07 0 0 838
Berku!

De jó is lenne együtt menni. Nekem (mint mindenkinek) a ciklusomtól függ és ahogy most áll a helyzet, elképzelhető, hogy március legvégére előrejön. Ha április, akkor is az első napokban. Legalább a Húsvétba nem csúszik bele, mert az kissé bonyodalmas lenne. De jó lenne egy hónappal öregebb lenni, hogy többet tudjak!

Előzmény: berku (837)
berku Creative Commons License 2000.02.07 0 0 837
LayLa, a "nálunk a könyvesboltban" mit jelent? Győrben? Noa, köszi a telefonszámokat, de azért én is körülnézek néhány könyvesboltban, hátha ott is van.

Na megtörtént az első vizit, ha minden jól megy nekem is áprilisban lesz az első beültetés. Elég eseménydús lesz az a hónap a topicunknak, ha jól számolom, én leszek a negyedik. :-) Noa, lehet, hogy együtt megyünk?

Viszont a pénteki találkát sajnos le kell mondanom, elfelejtettem, hogy erre a hétvégére terveztünk kirándulást és már pénteken elindulunk. De remélem, lesz "legközelebb"!

Előzmény: LayLa (826)
noa Creative Commons License 2000.02.07 0 0 836
1. Marvelonos időszak: Nem, a stimulációhoz magához nem tartozik hozzá, csak annak az előkészítése. A lényege, hogy a fogalmazásgátló (nem feltétlenül a Marvelon, az összes többi is), leállítja a saját peteérési folyamatot és így a szervezet "tiszta lappal" reagálhat a mesterségesen (=stimuláció során) bevitt hormonokra. A doki azt a hasonlatot mondta, hogy olyan ez, mint a repülőtéren amikor a repülő kimegy a kifutópályára, akkor egy rövid időre leállítja a hajtóművet és utána kapcsolja teljes gőzre a kifutáshoz.
Szóval nekem most ez a fázis elmarad, mert eléggé lassan reagálok a gyógyszerekre, így azt remélik, hogyha nem kapcsolják ki a saját hormontermelésemet, gyorsabban fogok.

Duphaston: Cic tökéletesen leírta a nagy büdös igazságot, nem is tudok mit hozzátenni.

Előzmény: Pí (835)
Creative Commons License 2000.02.04 0 0 835
To:Noa
Ezek szerint a Marvelonos időszak nem is tartozok a stimulációhoz?
A jó hírek (arpg) nekünk is csak erőt és hitet adnak, remélem mindenki még az idén hasonló fényképeket fog lobogtatni ill. nem lobogtatni.

LayLa Creative Commons License 2000.02.04 0 0 834
szia Cicvarek! :)

Igen, sajnos én is ezt tapasztaltam.. progeszteron miatt nem jött meg nekem sem, én is reménykedtem, hisz azt mondta a doki, hogy "ne a vérzést lesse, semmi stressz, stb.." így gpndoltam, ez jó jel akkor! Van viszont még valami, nem tudom, Nektek mennyire voltak érzékenyek a melleitek, de ha csak kívül, az is elvileg csak a progeszterontól van...

minden jót és jókedvet!

Előzmény: Törölt nick (833)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 833
Helló LayLa!

Nem tudom Noa lesz-e még ma, így helyette is válaszolok, de hát majd Ő is kiegészít még. A Duphastonnal én is "megszívtam" már. Mivel progeszteront tartalmaz (egyik terhességhormon mint tudjuk) és ha szeded, a szervezetedben a megnövekedett szint miatt kialakul az, hogy nem jön meg... Na mármost elkezdesz reménykedni, lassan felemelkedsz a földről és lebegésbe kezdesz. Már egy hét késében van és madarat lehet veled fogatni. Veszel egy tesztet és az eredmény a büdös nagy nihil és a nagy pofáraesés. Másnap aztán megjön... :-(((((
Nem tudom mennyire voltam követhető.

(egyébként ezt a gyógyit adják azoknak is akik terhesek és közben elkezdenek vérezni és ezt megakadályozandó)

Üdv Cic

Előzmény: LayLa (832)
LayLa Creative Commons License 2000.02.04 0 0 832
sziasztok:)

Cicvarek, de igen, ez az! és Humegont és Profasit, Prednisolont is.

Noa: Duphaston, miért fáztál rá?

juci Creative Commons License 2000.02.04 0 0 830

Sziasztok!

Legújabb NőciLapban megint írnak a kismamákról, és az új jelölt egy lombikos anyuka! 1995 óta próbálkoztak, és úgy emlékszem, negyedszerre jött össze a baba. A dolog kapcsán mintha írnának a meddőséi problémáról is, igazából még csak átfutottam.

Lehet, hogy olvasta valamelyik szerkesztő a topicot?

noa Creative Commons License 2000.02.04 0 0 829
Sziasztok!

A Marvelont én is kaptam, de az nem nagyon érdekes, mert nem igazán tartozik a stimulációhoz, csak előkészítés. Most valószínűleg semmilyen fogamzásgátlót nem kell majd szednem, rögtön a közepébe fogunk vágni. A Clostylbegyt mellé biztosan te is Humegont kaptál. Érdekes, nekem a beültetés után semmit nem kellett szedni, csak a Prednisolont tovább, de az ugyebár alapvetően gyulladáscsökkentésre való. A Duphastonra is azt mondta, nem kötelező szedni, csak ha akarom, persze, hogy akartam, rá is fáztem. Az biztos, hogy ha rajtam múlik, többet azt nem szedek!

Arpg!

Igazán ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert bennem többek között a ti esetetek tartja a lelket. Ha mondjuk elsőre jött volna össze, akkor lehet, hogy kicsit frusztrálna a dolog, de hogy negyedikre, így mindig arra gondolok, hogy de jó nekem, mert még csak egy beültetésel végződő próbálkozásunk volt... Persze, nyilván irigykedik az ember, de ez természetes. Volt idő, amikor arra irigykedtem, aki egyáltalán a beültetésig eljutott, most meg rátok. Ahogy a beültetés is elkövetkezett, el fog az is következni, hogy én is hasonló jó hírekről számolok be!!! Majd meglátjátok!

Előzmény: LayLa (826)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 828
Üdv Mindenkinek!

LayLa: nem Serophene volt az aminek nem jut eszedbe a neve?

Előzmény: LayLa (826)
LayLa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 827
argp: ne hidd, nekem pl elég sok erőt ad az, hogy látom, hogy Nektek sikerült!!! :) Ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod, szerintem inkább sokat segítesz azzal, ha elmondazs jót-rosszat, hisz előttünk jártok, és tudjuk kb mindig, hol mire számíthatunk!
Csocsesz: köszi a Főorvosról az infot. Lehet akkor, hogy azért sem foglalkozott velünk, mert ezt ő is kudarcként könyvelte el. Nem tudom, mondjuk az látszik Rajta, ha valakivel foglalkozik, akkor csak az az eset a lényeges, odafigyel, és elég nagytudású. Megnyugtattál Csocsesz kicsit, nagyon köszi ezt is!
LayLa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 826
szépjóestét-napot:)

Noa: marvelont, és nem clostylbegitet (így írják?) hanem a másik fajtát kaptam, de egyik papíromon sincs meg a neve már, bocs. Beültetés után Astrix, Utrogestan, Folsav, Chorigonin.
Az a Főorvos azt mondta, hogy fekvés, de mértékkel, mert a legújabb kutatások szerint a sok fekvés sem jó, sőt.. az altatóorvos azt mondta, hogy ha fekszem, akkor az oldalamon tegyem, mert akkor jobb a vérellátás.. nyugodt környezet, stresszmentesség (na, ez nem könnyű ilyenkor), sok folyadék, fehérje (isostar).

Kértünk kíváncsiságból 1 árlistát: a komplett IVF összesen: 247000 FT.

berku: nálunk a könyvesboltban lehet kapni ezt a könyvet.

noa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 823
A Fény emberke szerzője még egyszer: Szenkovits Péter, tel (mh.): 00 94 312895, mobil: 06 30 9461560. Nem tudom, végül is hol terjesztették a könyvecskét, de megküldi szerintem, ha kell.

Egyébként én meg azt számolgattam, hogy mi akkor fogunk próbálkozni áprilisban, amikor én fogantam. Ez azért érdekes, mert a nép bölcsesség szerint a nők a saját fogantatásuk ideje tájékán a legfogékonyabbak. Lehet benne valami, mert általában anya és gyerek születési időpontja ha nem is hónapra, de évszakra általában egyezni szokott... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!