Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.15 0 0 892
LayLa! Mennyi ideig feküdtél bent a kórházban?

Noa! Neked legyen igazad, ami a bélésembe való nyúlkálást illeti!

Egyébként én sem vagyok híve a pénzdugdosásnak, most is belgyógyászatra egy üveg italt vittem, mint inkább pénzt. De ezt is megúsztam szerencsésen, mert a doki fia kollégám és elküldtem neki a nedűt, nem ott tolakodtam vele a rendelőben. Végül is szívességet tett, hiszen Szolnokon fognak műteni, nem pedig itt Karcagon, ahol a belgyógyi-kivizsgálást csinálták. Csak hát így egyszerűbb volt, nem kellett Szolnokon a Hetényiben végigállni a belgyógyászatot, meg labort, meg miegyebet...

Cic

LayLa Creative Commons License 2000.02.15 0 0 890
Cicvarek: a narancslevet azért írtam, mert én sajnos éjjel még azzal kaptam be a gyógyszert.. hányingert okoz, stb (mint később kiderült) és altatás után nagyon oda is voltam. Sok folyadékot igyál utána, amint megengedik! A köldöködbe kerül majd 1-2 varrat, azokat ha minden igaz, kb 1 hét múlva veszik ki. Maga a has csak 1-2 napig fáj, a köldököd is csak addig érzékeny, míg benne vannak a varratok, a kivétel után néhány nap múlva már az sem lesz. Arra figyelj, hogy ne erőltesd meg, hogy szépen forrjon be a seb.
noa Creative Commons License 2000.02.15 0 0 889
Hálapénz...
Na, én még sohasem adtam senkinek. Igaz, általában ismerettségen kereszetül jártam orvosoknál. De idegen orvosnak sem adtam. Most a Klinikán nyomjak oda a Szendeinek 3000 ft-ot azért, mert kiállít egy labor-beutalót vagy HSG-beutalót? Én erre képtelen vagyok. Amikor eljöttünk a Klinikáról és kész volt minden kivizsgálás, vittünk neki egy nagy ajándékkosarat (CD, ital, bonbon, kávé). Ez nem olyan kínos, mint a pénz. A Pap dokinak is azt vittünk egyébként. Mindketten örültek neki. Én nem is tudtam volna, eldönteni, mennyit ér forintban a dolog. Ez olyan megalázó, az ajándék pedig elegáns dolog. Végül is az ember a gatyáját kifizeti a TB-re, és azt, hogy az orvosok bére gyalázatosan alacsony, szerintem nem nekem kell a zsebemből korrigálnom. Mert nekem is alacsony, hiszen elviszi a TB :-))
A Kaáliban tényleg jó, hogy nem kell ezen is törnie az embernek a fejét.

Cic!
Meglásd, minden OK lesz, gondolj arra, hogy lehetséges: legközelebb már csak a szülés alkalmával nyúlnak "mélyebben" a bélésedbe!!!

Előzmény: berku (887)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.15 0 0 888
LayLa!

Köszönöm a tájékoztatást, remélem hasonló "jókkal" fogok távozni. Na kaptam meg a belgyógyászati szakvéleményt, hogy műthető, altatható vagyok. Mondtam is viccesen a dokinak, hogy papírforma szerint akkor talán fel is fogok ébredni... :-/
Másik - mennyire fog utána fájni a köldököm és kb. mennyi ideig?
Amúgy meg majd igyekszem nem narancslevezni meg zabbantani előtte... :-)

Üdv, Cic

Előzmény: LayLa (886)
berku Creative Commons License 2000.02.15 0 0 887
A Kaáliban a tájékoztatóban ki is térnek arra, hogy nem fogadnak el hálapénzt. Az első vizitkor ki kell fizetni 8000 Ft-ot, a többiért már nem. (Ahogy a többiek hozzászólásaiból látom, a gyógyszerekre úgyis ráfizetjük a gatyánkat is.)
Előzmény: nana (881)
LayLa Creative Commons License 2000.02.15 0 0 886
szépjónapot :)

Örülök, hogy jó volt a Találkozás és folytatni szeretnétek, tényleg nagyon fontos ez, már csak azért is, amiket noa írt pl a bánásmódról. Kár, hogy én is messze élek, így nem tudok csakúgy elmenni.
Dr. Szendeinél én is voltam már, de sajnos tény, hogy ő is jóval elfoglaltabb, mint kéne..
Nem értem, pl. lehente szerintem ezeken a klinikákon külön csak arra egy ember, aki velünk foglalkozik a kérdéseinkre válaszol, stb..nem? Mindenkinek jobb lenne.

Cicvarek: nekem volt. Ne aggódj, nem lesz semmi baj, sok máshoz képest ez semmi. Altatnak, és köldöködnél CO2-dal felfújnak, majd elvégzik a szükséges beavatkozást. Ébredés után olyan, mint bármelyik műtétnél.. csak fájdalmat érzel majd a válladban, úgy, mintha valaki hól vállon vágott volna <-- azért van, mert a CO2 mikor ürül, akkor felfelé "száll" és a válladnál nem tud kimenni, és nyomja. nagyon figyelj azért arra, hogy betartsd és ne egyél az altatás, stb. előtt, mert ha hánysz utána.. na, az nagyon fáj. Ne igyál előtte narancslevet!

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.15 0 0 885
Sziasztok!

Volt már valamelyikőtöknek laparoszkópiás műtéte nőgyógyászati célból? Ha igen, akkor szeretnék egy-két tapasztalatot olvasni ha lehet.
Rám ugyanis ez vár a közeljövőben, mégpedig március elején ha minden igaz. Be is vagyok szemetelve egy kicsit...

Üdv, Cic

noa Creative Commons License 2000.02.15 0 0 884
SZENDEI GYÖRGY SZUPER! Engem is ő vizsgált ki, úgy, hogy ajánlották más orvosok. Nagyon-nagyon aranyos, vidám doki, még a tekintete is olyan, hogy reményt kelt az emberben. Az egyetlen baj, hogy borzasztóan sokat dolgozik, így nagyon nehéz utolérni, ha bejutsz mégis s szobájába, akkor ötször kihívják, nyolc telefont bekapcsolnak. De azt hiszem ez a Klinikán nem ismeretlen jelenség. Ő maga egyébként lombikbébit nem csinál, de minden méás meddőségkezelést igen.

Nana! Az emberi hozzáállásról kérdezel? Hát az egy hatalmas és totális NULLA! Lelketlen, hideg bábásmód, nuku felvilágosítás még a legminimálisabb dolgokról is. Mint fentebb írtam, a Szendei például nagyon kedves, de egyszerűen nincs ideje bővebben beszélni az esélyekről, vagy bíztatni. Talán néha, egy-egy szóval. A segéderők (asszisztens, labor stb.) kritikán aluliak, mintha a fogukat húznák egy-egy vizsgálat elvégzésekor. A Kaáliban alapvetően udvariasak, de ott is fukarak a bíztatással és felvilágosítással. Mivel nagyon túlterheltek, futószalagon megy minden.
Már sokat írtunk a bánásmódról ezen a topicon. Ezért is vagyunk egymásnak fontosak, mert itt legalább infot szerez az ember és bíztatást is.

Előzmény: primera (882)
nana Creative Commons License 2000.02.15 0 0 883
..igen mond...a lányom barátnojének az apukája..
Előzmény: primera (882)
primera Creative Commons License 2000.02.15 0 0 882
Sziasztok!
Régen írtam utoljára rengeteg dolgom volt a munkahelyemen...
Elhatározásra jutottam elmegyek kivizsgáltatni magam ! Mond nektek valamit ez a név /ha jól írom/:Dr.Szendey György a I.sz Klinikán? Az egyik munkatársamtól kaptam a nevét és telefonszámát. Vagy lenne más ajánlatotok?
Jó lehetett a tali kár ,hogy messzebb lakok és nem tudtam menni... biztos sok érdekes dolgot tudtam volna meg.
Egyenlőre azt sem tudom, hogyha felmegyek mivel kezdik a kivizsgálást?!
primera
nana Creative Commons License 2000.02.14 0 0 881
Elnézést,hogy csak így beleírkálok a topicotokba,pedig nem is vagyok sorstársatok,bár hasonló kórházi megprobáltatásokon én is keresztül mentem.Ha nem kellemetlen nektek akkor szeretném ha a kórházi ellátás emberi részérol írnátok.Kiváncsi vagyok hogy mennyire vannak veletek,bíztatnak e lelkileg,vagy csak sima esetek vagytok,akit el kell látni és kész.Egy még "kínosabb" kérdés,adtok hálapénzt? Mindenütt másutt természetes ez,addig nem is nagyon foglalkoznak a beteggel,érdekelne itt másképp müködik?

nana

susok Creative Commons License 2000.02.14 0 0 879
Helló Mindenkinek!
Nagyon jól éreztem magam Veletek pénteken, és remélem, minél többször tudunk majd igy személyesen is lelket önteni egymásba:-)))
A statisztika-pártiaknak (és az ellenzőknek is):
Találtam 2 böngészőhelyet:
1. Össz-amerikai kimutatások:
http://www.cdc.gov/nccdphp/drh/art.htm
2. Angolszász klinikák weblapjai csokorba gyűjtve, mindegyik a saját statisztikájával:
http://www.ihr.com/infertility/provider/index.html

noa Creative Commons License 2000.02.14 0 0 878
Sziasztok!

Sikerült lecsapni egy kolléganőm gépére, mert az enyémet visszakötötték ugyan, de a hálózati összeköttetés megszakadt :-(.
Szóval a tali NAGYON-NAGYON jó volt. A létszámban én Nórával ellentétben kellemesen csalódtam, többen voltunk, mint vártam. A hely tényleg zsufi volt, de ezt nem lehetett előre tudni. legközelebb kitalálunk valami mást.
arpg!
Olyan jó volt egy HÚS-VÉR sikeres Kaáli-Bernard párt látni a saját szememmel, így hihetőbb, hogy nekem is sikerülhet. Mert más statisztikát olvasni és más titeket látni.

Wayan Creative Commons License 2000.02.14 0 0 877
Bocs, ez alaposan összekeveredett, ide azt akartam írni, hogy családi gondok miatt nem tudtam elmenni. De nagyon szeretnék találkozni veletek, tehát jó lenne hamarosan egy újabb tali.
És még egyszer bocs a kavarásért!
Wayan Creative Commons License 2000.02.14 0 0 876
Kedves konyhás társak!
Előtört belőlem a kíváncsiság. Ti mit főztök Bálintnapra?
Wayan
Creative Commons License 2000.02.14 0 0 875
Az elmúlt héten nem voltam számítógép közelében, de most írok.
Én is úgy olvastam, hogy aki elkezdi a lombikbébi programot azok 80-90%-ának előbb-utóbb lesz gyereke. A fennmaradó 10-20% oka többnyire a magas életkor. Arról viszont nincs adat, hány próbálkozás szükséges ehhez.
Valószínűleg mi áprilisban kezdjük a stimulációt.
A Kőrössy dokiról vannak újabb hírek?

"Be my Valentine"


Törölt nick Creative Commons License 2000.02.14 0 0 873
Sziasztok!
Meséljen már valaki részletesebben a taliról ha lehetne...

Üdv, Cic

berku Creative Commons License 2000.02.14 0 0 872
Sziasztok!
Nagyon örültem Nektek! Tényleg jó lenne rendszeressé tenni a talikat. Noa, köszi a cikkeket, nagyon érdekesek, a köv. alkalommal továbbathatom másnak, akit érdekel. (Milyen szép az a három gyerek.) Egyébként nem láttatok fél 7 körül egy magas barna pasit ott tekingélni? A párom állítása szerint utánunk jött és nem talált meg bennünket. (?) :-(
Előzmény: HUs (871)
HUs Creative Commons License 2000.02.11 0 0 871
Sziasztok!

Helló arpg! Megkaptam a leveleledet és köszi. Ugyan órák alatt de feltornáztam magam ide. Csak nálam nem működik, vagy ma másnak is nehezen ment!

Nekem információ gazdag volt a mai 5 órai "löncs", bár lehettünk volna egy kicsit többen is! Így szóban és személyesen egy kicsit könnyebb. Mikor lesz a következő?

Dúzs Nóra

Balletje Creative Commons License 2000.02.10 0 0 869
Sziasztok!
Noa: "A párok közül csak elég kicsi százalék meddő"

Lehet, hogy valahogy en vagyok "ferde", de en eppen azon vagyok ledobbenve, hogy az ismeretsegi koromben mennyi par kuzd ezzel a problemaval. Egyszeruen el sem tudom hinni azt a statisztikat, amelyik azt mutatja, hogy Magyarorszagon 100000 part erint. Valahogy, ha osszeszamolom a baratainkat, ismeroseinket szinte tobb az olyan, akiknel nem ment siman a dolog (es csupa fiatal!!!), mint akiknel egybol sikerult. Nem csak nekem szurt ez szemet, mert egyik baratunk, akiknek azonnal sikerult, amint akartak, azt mondta, hogy o is annyi problemas part ismer, hogy szinte lelkifurdalasa van, hogy nekik ennyire egyszeruen ment.

Előzmény: noa (858)
csinnnKA Creative Commons License 2000.02.10 0 0 868
arpg! :-*
Ez tetszett! :-)
Megpróbállak elképzelni rohambilivel a fejeden. Érdekesen festhetsz... különösen majd Valentin napon! ;-D
csinnnKA Creative Commons License 2000.02.10 0 0 866
Sziasztok! :-)
Sajna egész 7en annyi meló, hogy nem voltam képes még beköszönni sem. :-/
Múlt heti "elzártságom" értelméről (?) még nem tudok beszámolni, mert tulajdonképpen csak megkezdődtek a vizsgálatok (eddigi eredmények bíztatóak), de tulajdonképpen a mindent eldöntő vizsgálat 6 hét múlva lesz, megfejelve egy petesejtes ultrahanggal, s ha akkor minden rendben, szabadjelzést kapunk a "szaporodáshoz". :-)
Addig tömény izgatottság vagyok, bár minden igyekezetemmel pozitíve programozom magam, hogy "nyugi, biztos nem lesz semmi baj", vagyis hogy ezzel az egy hét kórházzal tulajdonképpen túlvagyok a nehezén.
Hát... így legyen! :-)
Doki bíztat: legszerencsésebb esetben akár már karácsonykor (vagy újévkor) a fa alá tehetjük az új családtagot. De azért bennem egy kicsit ott a gombóc: mi van, ha nyárig nem esek teherbe? Kezdhetem újra a cécót? Jobb nem is gondolni rá!
Holnap délután egyébként újfent vizsgálat, úgyhogy a mostani tali részemről nem ektüell, de azért majd a későbbiekben szeretnék elmenni (legalább) egyre! :-)

Ja... és lányok! Nem elfelejteni a közelgő Valentin napot, különben a fiúk így járhatnak:

noa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 865
Mé mindig én vagyok. Az jutott eszembe, hogy ha emlékeim nem csalnak a Moszkva téri Meki emeletes. Talán jobb lenne az emeletre menni, az kicsit szeparáltabb. Szóval aki először érkezik, oda törekedjen!
noa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 864
De jó, hogy tudsz jönni!!!

Akkor erőt veszek magamon és megpróbálom a szekrényemben eluralkodott kupiból kivarázsolni a cikkeket.

berku Creative Commons License 2000.02.10 0 0 863
Változás van! Hétvégi kirándulás lemondva, úgyhogy mégis el tudok menni holnap! :-)
berku Creative Commons License 2000.02.10 0 0 862
A statisztika tényleg furfangos dolog. Azt, hogy a "hagyományos módszerrel" is egy ciklusban 30% esélyed van, hogy teherbeess, megint csak nagy ámításnak érzem. A párok 80 %-a egy éven belül teherbeesik, ha akar _és ez a lényeg_! Nem tudom, hogy magyarázzam, mi a bajom a számokkal, de talán megértitek. Nem a konkrét értékeken akarok lovagolni és persze, hogy bizakodni kell, de egész másképp állok hozzá, ha tudom, hogy az IVF a párok többségének, vagy csak egy kisebb részüknek segített - nem egy ciklusban!, hanem az 5 kezelés után. Nyilván ha csak egy páron is segíthetnek, az is óriási dolog, de más tudni, hogy leginkább csak a jóistenhez fohászkodhatok és megint más abban bízni, hogy a módszer nagy valószínűséggel segít rajtam.
Na mindegy, azért tudom, hogy sikerülnie kell, még ha nem is mindig látszik rajtam.
Az ivf.com-ot meg fogom nézni és Susok, amit Te adtál azt is, csak az a baj, bárki belebámulhat a monitoromba.
Noa, a címemet is megadhatom, de inkább találkozzunk! Mindjárt írok egy mailt.
susok Creative Commons License 2000.02.10 0 0 861
Ha valakit érdekel alább emlitett angol nyelvű webcim:
http://www.ferti.net/
Jó lenne az orvosi cikkekhez is hozzáférni valahogy...
noa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 860
Sajnos előreláthatóan jövő csütörtökig nem tudok majd írni, mert új szobát kapok és a felújítás alatt, száműzöttségem idejére kikötik a gépet.
Ma még vagyok és természetesen a TALI-n is! Már nagyon várom.

Susok! Köszi az infot!!!

susok Creative Commons License 2000.02.10 0 0 859
Ezt több cikkből "ollóztam" össze:
Magyarországon több mint százezer házaspár küzd a meddőséggel. Szerencsére ma már ez a probléma nem szégyen, hanem betegség, amelyet gyógyítani kell és lehet. A meddőségkezelés fő célja az egészség visszaállítása, hogy a nő természetes módon eshessen teherbe. Ha azonban ez mégsem következik be, akkor az orvosok az asszisztált reprodukció módszereit alkalmazva sietnek a természet segítségére. A sokféle módszer közül a legvégső a lombikbébi-program. A fent említett százezer pár közül harmincöt-negyvenezer esetben csak a lombikbébiprogram segít. A házaspárok elvárásai az asszisztált reprodukciós kezelésekkel szemben természetesen magasak. Az érintett házaspárok esélye a sikeres kezelésre, a gyermekáldásra rendkívül eltérő, az adott esettől függően 0-50% között változik. Ennek értékelésekor azonban mindenképpen figyelembe kell venni azt a sokak számára talán kevéssé ismert tényt, hogy egy egészséges reproduktív működéssel rendelkező házaspárnak egy adott ciklusban is csak 30% körüli az esélye arra, hogy terhesség létrejöjjön. Az asszisztált reprodukciós kezeléseknek a célja pedig éppen az, hogy az egészséges ivarsejtek optimális körülmények közötti találkozásának biztosításával a fogamzás, illetve a teherbeesés esélyeit erre a természetes 30%-ra emelje a gyermekáldás elmaradása miatt segítséget kérő házaspárokban.
Alapcikk (szerintem):
http://www.extra.hu/DRRAK/meddo.html

A dokim mondta, hogy van egy Fertinet nevű külföldi honlap, ahol a világ minden tájáról vannak adatok, cikkek, tanulmányok. Sajnos számunkra csak nagyon csekély info elérhető, mivel az orvosok jelszóval juthatnak a lényeghez.
Mindenesetre a doki nemrég olvasta egy holland cikkben, hogy a méhen kivüli megtermékenyités (IVF) világszerte kb 27% sikerrel bir, mig a méhen belüli megterm. (inszemináció) kb. 20-21%-os. Az előbbinél egy gyermekre 15000 USD költség jut, mig az utóbbira kb 3400 USD.

noa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 858
Jó reggelt!

Tegnap tényleg nem nagyon ment, szerintem az index szerverével lehet megint gond, mert a mienkkel kivételesen nem volt :-)))

Arpg-nek igaza van abban, hogy ne statisztikázzunk, de ennek ellenére én is nagy hangsúlyt fektetek a számokra, mint Berku. Ebbe bele lehet kapaszkodni. Egyébként a meddőséggel is ugyanez van. A párok közül csak elég kicsi százalék meddő, de pont mi vagyunk azok! Mialőtt férjhez mentem, sokszor hallottam meddő párokról és mindig arra gondoltam, hogy ez az egyik legszörnyűbb dolog ami emberrel történhet. De azt el sem tudtam képzelni, hogy pont én, pont mi... Valahogy az ember ilyenkor arra gondol, hogy pont vele ez nem történhet meg. Aztán pont vele megtörténik. Még most is olyan néha, mint egy lidérces álom. Néha ébredéskor olyan érzésem van, mintha csak álmodnék és majd felébredek.
Berku!
Nekem van egy-két hosszabb cikkem a Kaáliról, de meg kell keresnem őket. Ha megvan, szívesen elküldöm postán, ha megadod a címed. De találkozhatnánk is egyszer valahol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!