Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 924
Kedves fk! Megtaláltam, rákattintottam a szöveg alján levő "Riport" feliratra, erre meg bejött a Heider elleni tüntetés... :-((
Előzmény: földikutya (923)
földikutya Creative Commons License 2000.02.21 0 0 923
Kedves Mindannyian,

Gyakran szoktalak olvasgatni Benneteket, és nagyon drukkolok is Nektek.
Metro-újság: www.metro.hu, majd archívum-fülecske, és febr. 18.

üdv,
fk

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 922
Balletjenek melyik Nők Lapja cikk kellene? Azért kérdem, mert elméletileg nekem meg van visszamenőleg pár évre minden szám.
Noa! Egy-két konkrét számadatot nem tudnál közzétenni?
Előzmény: noa (921)
noa Creative Commons License 2000.02.21 0 0 921
Halihó!

Képzeljétek, a pénteki (csütörtöki?) MERTÓ újságban a címlapon egy lombikbébi van az anyukájával, és két teljes oldal csak erről a témáról szól. Berku: és TELE VAN SZÁMOKKAL, STATISZTIKÁKKAL, SZÁMOKRA VETÍTETT ESÉLYEKKEL. Nekem van egy fölös példány, és fénymásolni is tudok, úgyhogy a legközelebbi talira elviszem, de ha valakinek sürgős, küldök is belőle. (Nem úgy mint Balletjének a Nők Lapja cikket, amelyet nem tudtam elküldeni, mert nem találtam meg, bocsi.)

berku Creative Commons License 2000.02.21 0 0 920
Hát igen. :-))) Bár még mindig van különbség a "normális" és a műszerrel között.
Holnap du. megyek a Kaáliba. A papírok szerint most a nőgyógyászati kivizsgálás jön. Vagy más is?
Előzmény: noa (918)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 918
És akkor visszakanyarodunk az elejére, mert hát a normális az lenne, ha tényleg mi végeznénk a "beültetést", ha érted mire gondolok!!! :-))))
Előzmény: berku (917)
berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 917
Ezt a sort még lehet folytatni, egészen odáig, hogy a végén Ti végzitek a beültetést. :-)
Előzmény: noa (916)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 916
Nem tudom pontosan, milyen időközönként kell megcsinálni. Az AIDS meg a Hepatitis fél évig érvényes. Az altatáshoz szükséges leleteket, amit az augusztusihoz csináltattam, elfogadták novemberben, de most már új kell. Pontosabban úgy volt, ha jól emlékszem, hogy Bernard nem mondott semmit, így nem csináltattam meg újra. Az altatás előtt a doktornő kérte volna a leletet, mire mondtam, hogy úgy tudtam, érvényes még az augusztusi. Ebbe belenyugodott, de lehet, hogy jobb lett volna, ha van. Szóval alapvetően önjáró az ember, most már magamtól megcsináltattam, még beutalót sem kértem a Kaáliból. Lassan olyan önkiszolgáló leszek, hogy leveszem magamnak a vért és ki is elemezzük otthon. :-))
Előzmény: berku (915)
berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 915
Ezeket minden alkalommal újra meg kell csinálni?

Nekem viszont most pár napja remek az Index. Végre! Több hónapi böjt után.

Előzmény: noa (914)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 914
Sziasztok!

Háűt nekem nagyon nehezen jön be mostanában ez a topic, és az is gyakori, hogy akkor írja ki az errort, amikor hozzá akarok szólni, vagy a hozzászólást elküldeni. Eléggé bosszantó. Nem tudom, hogy az index a ludas, vagy a mi szolgáltatónk (azt hiszem, a Sztaki).

arpg!
Sajna nem nyertem a lottón, csak szeretm elkapni a kerek hozzászólásokat, hátha ez is szerencsét hoz!!!

Nóra!
Tényleg hihetetlen, amit írsz, csak azt nem értem, akkor miért nem lenne egyszerűbb nem elmenni nekik. Mert ha a párjukat akarják átverni, arra egy csomó más lehetőség is van, mint az inszemináció, vagyis felesleges addig jutni. Mivel a férfiak nemigen értenek a női dolgokhoz (kivétel pl. arpg:-))) ), ezek a nők egyszerűen lódíthatnak is valamit és ezzel kész lenne.

Én ma reggel voltam a kerületi szakrendelőben, megcsináltattam a vérvételt, az EKG-t és a belgyógyászati vizsgálatot az altatáshoz.

berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 913
Hát ezt abszolút nem tudom megérteni. Ráadásul ilyen magas százalékban, hihetetlen. De akkor minek járnak oda? Hiszen ezek tényleg nem a legkellemesebb dolgok. És a mai karrierista világban már nem is szólnák meg őket különösebben, ha egyszerűen kijelentenék, hogy nem akarnak gyereket.

Arpg, sajnos én is nehezen mozdulok. Valóban, bármikor kirúghatják az embert, de próbaidő alatt a legkönnyebben. Mondjuk a mostani munkahelyem tolerálná a dolgot, tudom, ebből a szempontból elég jók. Megint csak azt tudom mondani, majd meglátjuk.

Előzmény: HUs (912)
HUs Creative Commons License 2000.02.18 0 0 912
Primera!
A Dudás doki - mint Susok is írta - nem rég költözött át a Duna-Plázával szemben levő rendelőjébe.
Őt telefon igen nagy feladat megtalálni, de nem lehetetlen. Ha részletek érdekelnek, megírom Emilben!

Balletje!
Szintén onnan származó információ az 50%! Ez alatt az értendő - kedvenc dokim szerint - hogy a nők (párok fele) nem akarnak igazán bébit és ezért tesznek is.
Pl. A "bácsik" az inszemináció előtti napon teljesen kiürítik spermakészletüket! Így csak a híg lötty marad addigra!
A "nénik" - amikor adott ugye a peteérés időpontja - még véletlenül sem azon a napon jellenek meg inszeminációra, amit előtte a doki javasolt nekik.
De ez csak két példa volt! Hosszasan sorolta a repertoárt!

De arról is mesélt, hogy nagyon sokan még a felírt készítményeket sem váltják ki, mert drága. Ennek ellenére x éve oda járnak és reménykednek!

arpg!
Ha lesz újabb fotód, számítok rád!
Köszi!

Nóra

berku Creative Commons License 2000.02.17 0 0 910
Ügyes :-)
Úgy döntöttem, mindenesetre megnézem azt az állást közelebbről. Aztán majd meglátjuk.
Előzmény: noa (909)
noa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 909
kilencszááááááz...:-))
noa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 908
Ki-ki-ki.....
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 907
Hát igen, ebből a szempontból már macerásabb. És mi lenne, ha megpályáznád, és ha elhívnak beszélgetésre, akkor őszintén elmondod, mi van (ha normálisnak tűnik az illető). VÉgül is a legrosszabb, ami történhet, az az, hogy maradsz az eddigi helyeden.
Talán a talin mondtam is, hogy mostanában olyan fáradtnak érzem magam, enyhe fejfájás stb. SZóval szerintem vérszegénység és tavaszi fáradtság keveréke. Mindenesetre az orvos barátunk azt ajánlotta, hogy próbáljam meg az Activalt. Tudjátok, hogy nem vagyok híve az ilyen csodaszereknek, de pár napja elkezdtem szedni, és azóta kutya bajom. Gyógyteákra is ráfanyalodtam, méregtelenítés, meg ilyesmi. Szóval próbálok ezt-azt tenni. Ha másra nem is jó, legalább majd az akció alatt egészségesebbnek érzem magam, és ez talán pszichésen segíthet. A múltkorinak az sem tett jót, hogy éppen akkor másztam ki egy megfázásból (influenzából), le voltam gyengülve, túlhajszolva (ünnepek előtti rohanás stb.).
Előzmény: berku (905)
susok Creative Commons License 2000.02.16 0 0 906
Primera és Balletje!
Én is az emlitett Dudás dokihoz járok idestova 2,5 éve. Szeptemberig a Bolgárkerék u. rendelt (OCST), de ott megszüntették a TB-támogatott inszeminációk lehetőségét, igy a doki elment egy magánklinikára (Vitalorg), ha kell megadom a számát. A régi helyen én is kerekitettem felfelé, hiszen az eszközért fizetni kellett, kb. 6700 Ft volt. A Magánban viszont minden nagyon sokba kerül, szabott áron.
Az emlitett idézet a dokitól származik, a Nóra (HUs) mesélte is nekem a talin. Őszintén szólva nagyon meglepődtem, mert akiket a váróteremből ismerek a hosszú évek alatt, azok közül biztos, hogy senki nem alibiből jár oda!
Ami a doki kedvességét illeti, ő mindig mindent elmagyaráz, és ápolja a lelkünket is (ennek viszont néha a váróteremben ülők isszák meg a levét, hiszen igy néha igen sokat kell várni). Úgy gondolom, ez még mindig jobb, ennyi várakozásnak bele kell férnie. Úgyis annyit várunk már a babára, nem?
berku Creative Commons License 2000.02.16 0 0 905
Noa, nem zavartál össze, köszi, hogy leírtad. (A férjem úgyis a "biztos ami biztos" álláspontot képviseli, jó hallani vkit a másik oldalról is.) Még nem döntöttem - bár egyelőre csak a megpályázásról van szó, hogy felvesznek-e, az újabb kérdés - de amiket írtál, azok is ott vannak a mérleg serpenyőjében.
Csak az lenne még kínos, hogy tegyük fel, elkezdek dolgozni próbaidősként és akkor jön a beültetés a mindennapos vizsgálatokkal, beavatkozások, pihenési igény...
Előzmény: noa (901)
Balletje Creative Commons License 2000.02.16 0 0 904
Sziasztok!
HUs!
"És tudtátok, hogy például az oda járók közel fele nem is akar valójában gyereket, csak a párjával szeretné elhitetni, hogy mindent megtesz?"
Honnet ez az informacio, milyen felmeresbol? Szamomra dobbenetes! Nem lehet, hogy csak a csalodastol felve magukkal akarjak ezek a nok elhitetni, hogy nem is akarjak olyan nagyon? Hiszen egy-egy probalkozas (bar kozvetlen tapasztalatom nincs, a fizikai megprobaltatasokat en megusztam)nem keves megprobaltatassal jar!

Előzmény: HUs (894)
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 903
A server szórakozik megint, bocs.
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 902
berku!

Nem akarlak összezavarni, de én a helyedben gondolkodnék az állásügyön. Nehogy aztán két szék között a pad alá ess. Lehet, hogy ez a lombikbébi-program még évekig elhúzódik és mindennap nem kap az ember ilyen lehetőséget. Sőt az is lehet, hogy ha elszalasztod, akkor majd az első próbálkozásnál görcsös leszel, hogy mindenképpen sikerülnie kell, mert emiatt szalasztottad el az állást.
Én amikor összeházasodtunk, akkor egy "nyugdíjas" munkahelyen dolgoztam (zsakvizsgázatlan jogász még nem nagyon mozoghat), de nem ambicionáltam a váltást, mondván, hogy úgyis mindjárt terhes leszek és az a munkahely ebből a szempontból ideális. Aztán nem lettem terhes hónapokig és hogy tovább húzzam az időt, elkezdtem a szakvizsgáimat (ez jogászoknál kb. fél évet is igénybevehet), mondván, hogy tanulni terhesen is lehet, sőt még jó is, mert otthon ülök. Két légy egy csapásra. Eltelt az a pár hónap is, sikerültek a vizsgák és gyerekfronton sehol semmi. Ekkor úgy éreztem lépni kell és nem a gyereken görcsölni tovább. És akkor jött a jó állásajánlat. Elfogadtam, itt vagyok másfél éve, és még mindig SEHOL SEMMI GYEREK. Ha akkor a baba reményében nem fogadom el, akkor se pénz, se jó érdekes munka, se gyerek. Így legalább az élet egyik területén, azaz a munkámban kiegyensúlyozott, sikeres és elégedett vagyok. Ez a lelkiállapot pedig talán a baba jövetelének is kedvez.
Na, ezt jól elmagyaráztam:-))

Előzmény: berku (899)
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 901
berku!

Nem akarlak összezavarni, de én a helyedben gondolkodnék az állásügyön. Nehogy aztán két szék között a pad alá ess. Lehet, hogy ez a lombikbébi-program még évekig elhúzódik és mindennap nem kap az ember ilyen lehetőséget. Sőt az is lehet, hogy ha elszalasztod, akkor majd az első próbálkozásnál görcsös leszel, hogy mindenképpen sikerülnie kell, mert emiatt szalasztottad el az állást.
Én amikor összeházasodtunk, akkor egy "nyugdíjas" munkahelyen dolgoztam (zsakvizsgázatlan jogász még nem nagyon mozoghat), de nem ambicionáltam a váltást, mondván, hogy úgyis mindjárt terhes leszek és az a munkahely ebből a szempontból ideális. Aztán nem lettem terhes hónapokig és hogy tovább húzzam az időt, elkezdtem a szakvizsgáimat (ez jogászoknál kb. fél évet is igénybevehet), mondván, hogy tanulni terhesen is lehet, sőt még jó is, mert otthon ülök. Két légy egy csapásra. Eltelt az a pár hónap is, sikerültek a vizsgák és gyerekfronton sehol semmi. Ekkor úgy éreztem lépni kell és nem a gyereken görcsölni tovább. És akkor jött a jó állásajánlat. Elfogadtam, itt vagyok másfél éve, és még mindig SEHOL SEMMI GYEREK. Ha akkor a baba reményében nem fogadom el, akkor se pénz, se jó érdekes munka, se gyerek. Így legalább az élet egyik területén, azaz a munkámban kiegyensúlyozott, sikeres és elégedett vagyok. Ez a lelkiállapot pedig talán a baba jövetelének is kedvez.
Na, ezt jól elmagyaráztam:-))

Előzmény: berku (899)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.16 0 0 900
Sziasztok!

Hát ebben nagyon is igazad van, Noa! Eleinte feszélyezve éreztem magam amikor a ciklusokon és egyebeken kívül azt kellett megbeszélni a dokival, hogy a nap melyik szakaszában kell csinálni a dolgokat és milyen módon. Akkor hálát adtam, hogy egy doktornénivel hozott össze a sors de most már eljutottam arra a szintre, hogy akár maga az ördög is lehetne, már vele is ugyanilyen fesztelenül beszélgetnék.
Természetesen nem áll le mindenkivel közölni az ember, hogy most ez és ez van velem, így és így, de van egy pár ember a közvetlen környezetemben is aki ugyanilyen cipőben jár - no, mi magunk között kb. olyan természetességgel beszélünk meg adott dolgokat mint más azt, hogy éppen mit vett a boltban... Egy idő után az ember levetkőzi (bizonyos fokig) a gátlásait, a rejtett prüdériát és talán azért sikerül ezt különösebb belső törés nélkül megtenni mert tudja, hogy egy nemes cél érdekében teszi...

Üdv, Cic

off
Noa! Nem felejtettelek el, ma menni fog egy mail.
on

Előzmény: noa (898)
berku Creative Commons License 2000.02.16 0 0 899
Noa, add át üdvözletünket a kolléganődnek!
Előttem épp most csillogtattak meg egy jó kis álláslehetőséget. Ha megpályáznám, biztos azonnal teherbe esnék.... Első az ICSI, úgyhogy azt hiszem, le fogok tenni róla. Ha sikerülne áprilisban a beültetés, azt a kis időt vígan eltölteném ennél a cégnél is. De ha belegondolok, hogy esetleg még két-három évet kell itt ülnöm... brrr.
Előzmény: noa (896)
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 898
Mindenhogyan szokták. Ahogy éppen kijön. Általában mindenhol olyan kupi van a szervezetben, hogy nincs is kialakult menete a dolgoknak. Csoda, hogy mégis működik, mert a Klinika szakmailag kétségkívűl jó.
Egyébként most, hogy belevágsz ebbe, hamar eljutsz oda, hogy minden körülmény között fesztelenül beszélsz amúgy kínos dolgokról. Végül is ezen a topicon is ezt tesszük, tudva, hoyg bármikor bárki beleolvashat. Miért éppen egy dokival lenne kínos a telefonban. Ez a legkevesebb... :-)))
Előzmény: primera (897)
primera Creative Commons License 2000.02.16 0 0 897
Hát bejelentkeztem a Szendei dokihoz Ő maga vette fel a telefont, hát ezen egy kissé meglepődtem.Március 8-ra kaptam időpontot!
Mondta ha nincs még ott mire megyek kérjek a vérvételre "valamilyen"- Angelikától beutalót. Egy kicsit vagyis hát eléggé kellemetlen volt, hogy a telefonban kellett elmondani a gondjaimat ,menstruációs ciklusomat stb.
Ezt igy szokták???
Előzmény: noa (896)
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 896
Hát igen, állambácsi támogatása. Gondolhatjátok, hogy mivel itt ülök a "tűz közelében", utánaérdeklődtem a dolgok miértjének és a lehetőségeknek. Egyébként itt ül mellettem a szobába az a jogász-kolléganő, akinek köszönhetjük, hogy a 3-ról ötre emelték az ingyenes próbálkozások számát. Ő avatott szakértője a TB és egészségügyi finanszírozási rendszernek és sokszor kérdezgetem erről-arról. Szóval sajna az az igazság, hogy nem a szándék hiányzik, hanem az a gond, hogy szegény az ecclesia. Sajnos, amíg a közkórházakra életmentő műtétekre és létfontosságú gyógyszerekre nem futja, és amíg a nyugdíjas nem bírja kifizetni a patikában a gyógyszereit, addig az asszisztált reprodukció másodlagos. Sajnos. Persze ugye hosszú távon a nemzet érdeke a szaporulat lenne, de ezt magyarázzuk meg annak, akinek mondjuk az édesanyja haldoklik egy kórházban és csak egy olyan gép van, ami megmenthetné az életét. Vagy annak a nyugdíjasnak, aki nem veszi be a szívgyógyszerét, mert nem tudja kifizetni. Hát ez a nagy büdös igazság.
Primera!
HOgy a Szendei mit fog előszőr kezdeni veled, az szerintem teljesen esetleges. Függ az esetedtől, attól, hogy mennyi ideje és milyen kedve van éppen. Gondolom a dumán kívül mindenképpen csinál egy hagyományos nőgyogyi vizsgálatot, esetleg elküld ultrahangra és ír egy-két labor beutalót.
primera Creative Commons License 2000.02.16 0 0 895
Sziasztok!
HUs az a bizonyos Dudás doki akiről írtál merre található?
Ma lesz az a nap, hogy bejelentkezek a Klinikára. Első alkalommal mire kell készülnöm vizsgál is vagy csak elbeszélget és meghatározza a következő alkalmat, hogy mikor meg kell meglátogatnom legközelebb?!

Mikor volt az elhalt terhességem és kaparás volt a doki utána olyan gyorsan elrakta a pézt,hogy mire felnéztem már sehol sem láttam az 5.000,-Ft-omat/pedig nagyon gondolkodtam adja-e neki.../Főleg, hogy utána mást nem tudott mondani mint azt, hogy vitamint szedjek és minden rendben lesz../2 év és egy kaparás után!!:((((

Előzmény: HUs (894)
HUs Creative Commons License 2000.02.15 0 0 894
Sziasztok!

A jó szó (ahová én járok) a Dudás dokinál mindig megvan. Mindre emlékszik és részletesen magyaráz ha kérdezek, még akkor is, ha siet.
Az eredendő összegen felül csak inszemináció esetén hagyom nála a visszajárót!

Ott több lány is mondta, hogy havi tízezernél többet is ott hagynak neki csak úgy! Jó nekik, mert megtehetik!

És tudtátok, hogy például az oda járók közel fele nem is akar valójában gyereket, csak a párjával szeretné elhitetni, hogy mindent megtesz?

(Gondolom, azok tejelhetnek a legjobban!)

HUs

LayLa Creative Commons License 2000.02.15 0 0 893
Cicvarek: másnap vagy harmadnap hazaengedtek, ha jól emlékszem. (email ment, lesd meg:)

Hálapénz: a dokim mikor magánban mentünk mindig megmondta, hogy mennyi, szabott árak vannak. Valahogy fura lenne nekem ez a borítékolósdi..
Viszont a kórházban is úgy tűnt mindennek szabott ára van.. a műtétek előtti este mindenki a többieket kérdezgette, hogy mit-ki-mennyiért.

argp: bizony jó lenne, ha támogatna.. bár nem sok reményt látok rá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!