Keresés

Részletes keresés

Wayan Creative Commons License 2000.02.22 0 0 938
Hááát, ma reggel voltam először hormonok után kutató vérvételen az I. klinikán. Az hagyján, hogy 1+3/4 órán át vártam, de az egész olyan nagyon-nagyon lehangoló volt. Várakozás közben néztem azt a sok fiatal nőt, ki a párjával, ki egyedül, de egyik sem túl vidám. Valaki melett ot futkosott egy aranyos kisfiú... nyomasztó volt végiggondolni, hogy kire mi várhat még.
Percenként elsírtam volna magam, ha nem emlékeztetem magam arra, hogy nincs semmi tragikus.
Szóval teljesen letörtem, pedig nincs is igazán miért.
Wayan
susok Creative Commons License 2000.02.22 0 0 937
Hát elképesztő béna vagyok :-(((
Miután már mindenki leírta, hogyan kell megtalálni a cikket a Metroban, nagy nehezen sikerült, legalábbis azt hittem. De csak néztem ma, hogy milyen statisztikákról, meg doktori nyilatkozatokról beszéltek... Aztán rájöttem, hogy én csak az első két oldalt találtam meg, s hogy jobboldalt még klikkelgetni kell, hogy továbbjussak. Most már ilyen szempontból minden OK, amúgy pedig egyáltalán nem... 4 napja késik, de minden bizonnyal a Dufaston és a 6 choriogonin injekció már ismert áldott mellékhatásáról van szó, mert a hőmérsékletem szombat óta folyamatos zuhanórepülésben van. Nem beszélve arról, hogy tegnap este óta tele vagyok (főleg az arcom) viszkető szúnyogcsípésszerű piros foltokkal, és a bal szemem alatt is bedagadt. Szerintem a bevitt progeszteronra vagyok allergiás, mert anno 20 éves korom körül az akkori legkönnyebb fogamzásgátló is hasonlóakat produkált rajtam, igaz fél évbe telt mire rájöttem, hogy attól van. De most mit csináljak szerintetek, ha egyszer progeszteronhiányom van, és emiatt soha nem maradnak meg a terhességek?
Berku! Szerintem úgy nem tudod ezt az igencsak sok hiányzást generáló cécót csinálni, hogy a leendő főnök nem tud róla. Akkor már jobb a biztos rossz, ahol mindezt elfogadják. Ha pedig sikerül, úgyis betegszabin leszel, mint veszélyeztett terhes, és reméljük, hogy ez mindjárt az első alkalommal bejön! A vállalkozásról annyit, hogy valóban veszélyes dolog, hiszen ha felmondanak, mi lesz veled, magadnak kell fizetést adni, könyvelőt kell tartani stb, és lehet, hogy nem is marad a sok adó után annyi, hogy megélj belőle. Gondold meg.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 936
Most azért úgy zusammen küldünk a férjednek egy virtuális fenékenbillentést. Jó?!?
Ne lógasd nagyon az orrod - gondold át elsősorban TE magad, hogy NEKED mi a legjobb. Persze nem szabad kifelejteni férjuradat sem a gondolkodásból, a magad érzéseit Te ismered legjobban.
Végül is most kívülállóként nyilatkozom, mert engem sajnos vagy hál'Istennek pont ezek a dolgok nem foglalkoztatnak.
Tudod! - fel a fejjel!! (és neki a falnak...)

Üdv, Cic

Előzmény: berku (935)
berku Creative Commons License 2000.02.22 0 0 935
Köszi, de "mi" alatt nem csak kettőnket, hanem az itt egybegyűlteket értem.
Milyen hibákat találtatok a cikkben?
Tegnap beszéltem a csajjal, aki az állást ajánlotta. Mondtam neki mi az ábra (szar érzés volt), azt mondta nem baj, de a főnöknek ne szóljunk. (?:-/) Ezenkívül - de ez már offtopic - vállalkozóként kellene dolgozni, a férjem nagyon ellenzi. A vita hevében fejemhez vágta a "minek menjünk ICSI-re, Te nem is akarod ezt az egészet"-et is (mert szerinte a két dolog kizárja egymást), úgyhogy le vagyok törve rendesen. :~-(((((((((
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 933
Én is találtam egy-két "bakit"...
Előzmény: noa (932)
noa Creative Commons License 2000.02.21 0 0 932
Én is úgy emlékszem a Nők Lapja cikkből, hogy lomikbébi volt, mert még mondta is a nő, hogy amikor autóba rakták őt, mindig az mondta a beültetett "gyereknek", hogy "Kapaszkodj", továbbá az is rémlik, hogy harmadszorra sikerült nekik.
Örülök, hogy megtaláltátok a cikket a neten, néminemű nehézség árán nekem is sikerült (így is el akartam olvasni). Köszi földikutya!!! Egyébként aki nyilatkozik benne (Urbancsek doktor), őhozzá kerültünk volna a Klinikán, és ő az, aki félévente van csak itthon, mert folyton külföldi konferenciákra jár. Egyébként olyan jelenség, mint aki citromot evett. Azért egyébként vannak a cikkben hibák, a témában jártas szemeim rögvest ráállnak ezekre...
Előzmény: Törölt nick (931)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 931
Mintha említették volna, hogy lombik nem? Csak félfüllel hallgattam és mintha az anyuka úgy mondta volna, hogy maikor elkezdtek érdeklődni a dolog után, hogy s mint lehetne, akkor az egyik orvos egyértelműen a lombikot javasolta. Azt már azt hiszem nem hangsúlyozta külön, hogy lombik is volt, de feltételezem. Már csak az egészségi állapotukból kiindulva is.
Előzmény: berku (927)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 929
Amikor ráakadsz az archívumban a cikk elejére (kép alatti szöveg), a jobb alsó sarokban van egy "Riport" felirat. Na erre NE kattints. :-)) Viszont jobb oldalon a zöld sávban van "Riport" felirat, ARRA kattints. Meglásd, sikerrel jársz majd!

Üdv, Cic

berku Creative Commons License 2000.02.21 0 0 927
Én is, köszi minden illetékesnek az információt. Tényleg jó kis összeállítás, nem is feltételeztem volna a Metro újságról.
"A tapasztalat azt mutatja, hogy a mesterséges megtermékenyítést vállaló nők 50-60 százaléka 4-5 kezelési ciklus után terhes marad."
Na hát ez már informatívabb adat. Bízzunk benne, hogy mi tovább növeljük ezt az arányt.
Tegnap láttam a tv-ben egy riportot egy mozgássérült párról, akiknek kisbabájuk született. (Korábban szintén írt róluk a Nők lapja.) Nem mondták ki, csak utaltak rá, hogy ez a baba szintén vmilyen rásegítő eljárással született.
Előzmény: Törölt nick (926)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 926
Köszönöm a tájékoztatást, megtaláltam, elolvastam.
Előzmény: földikutya (925)
földikutya Creative Commons License 2000.02.21 0 0 925
A jobboldalon levő zöld sávban kattints a Riportra.
(Én is megijedtem először, hogy gyorsabb voltam, mint kellett volna, be itt bejön)
fk
Előzmény: Törölt nick (924)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 924
Kedves fk! Megtaláltam, rákattintottam a szöveg alján levő "Riport" feliratra, erre meg bejött a Heider elleni tüntetés... :-((
Előzmény: földikutya (923)
földikutya Creative Commons License 2000.02.21 0 0 923
Kedves Mindannyian,

Gyakran szoktalak olvasgatni Benneteket, és nagyon drukkolok is Nektek.
Metro-újság: www.metro.hu, majd archívum-fülecske, és febr. 18.

üdv,
fk

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 922
Balletjenek melyik Nők Lapja cikk kellene? Azért kérdem, mert elméletileg nekem meg van visszamenőleg pár évre minden szám.
Noa! Egy-két konkrét számadatot nem tudnál közzétenni?
Előzmény: noa (921)
noa Creative Commons License 2000.02.21 0 0 921
Halihó!

Képzeljétek, a pénteki (csütörtöki?) MERTÓ újságban a címlapon egy lombikbébi van az anyukájával, és két teljes oldal csak erről a témáról szól. Berku: és TELE VAN SZÁMOKKAL, STATISZTIKÁKKAL, SZÁMOKRA VETÍTETT ESÉLYEKKEL. Nekem van egy fölös példány, és fénymásolni is tudok, úgyhogy a legközelebbi talira elviszem, de ha valakinek sürgős, küldök is belőle. (Nem úgy mint Balletjének a Nők Lapja cikket, amelyet nem tudtam elküldeni, mert nem találtam meg, bocsi.)

berku Creative Commons License 2000.02.21 0 0 920
Hát igen. :-))) Bár még mindig van különbség a "normális" és a műszerrel között.
Holnap du. megyek a Kaáliba. A papírok szerint most a nőgyógyászati kivizsgálás jön. Vagy más is?
Előzmény: noa (918)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 918
És akkor visszakanyarodunk az elejére, mert hát a normális az lenne, ha tényleg mi végeznénk a "beültetést", ha érted mire gondolok!!! :-))))
Előzmény: berku (917)
berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 917
Ezt a sort még lehet folytatni, egészen odáig, hogy a végén Ti végzitek a beültetést. :-)
Előzmény: noa (916)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 916
Nem tudom pontosan, milyen időközönként kell megcsinálni. Az AIDS meg a Hepatitis fél évig érvényes. Az altatáshoz szükséges leleteket, amit az augusztusihoz csináltattam, elfogadták novemberben, de most már új kell. Pontosabban úgy volt, ha jól emlékszem, hogy Bernard nem mondott semmit, így nem csináltattam meg újra. Az altatás előtt a doktornő kérte volna a leletet, mire mondtam, hogy úgy tudtam, érvényes még az augusztusi. Ebbe belenyugodott, de lehet, hogy jobb lett volna, ha van. Szóval alapvetően önjáró az ember, most már magamtól megcsináltattam, még beutalót sem kértem a Kaáliból. Lassan olyan önkiszolgáló leszek, hogy leveszem magamnak a vért és ki is elemezzük otthon. :-))
Előzmény: berku (915)
berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 915
Ezeket minden alkalommal újra meg kell csinálni?

Nekem viszont most pár napja remek az Index. Végre! Több hónapi böjt után.

Előzmény: noa (914)
noa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 914
Sziasztok!

Háűt nekem nagyon nehezen jön be mostanában ez a topic, és az is gyakori, hogy akkor írja ki az errort, amikor hozzá akarok szólni, vagy a hozzászólást elküldeni. Eléggé bosszantó. Nem tudom, hogy az index a ludas, vagy a mi szolgáltatónk (azt hiszem, a Sztaki).

arpg!
Sajna nem nyertem a lottón, csak szeretm elkapni a kerek hozzászólásokat, hátha ez is szerencsét hoz!!!

Nóra!
Tényleg hihetetlen, amit írsz, csak azt nem értem, akkor miért nem lenne egyszerűbb nem elmenni nekik. Mert ha a párjukat akarják átverni, arra egy csomó más lehetőség is van, mint az inszemináció, vagyis felesleges addig jutni. Mivel a férfiak nemigen értenek a női dolgokhoz (kivétel pl. arpg:-))) ), ezek a nők egyszerűen lódíthatnak is valamit és ezzel kész lenne.

Én ma reggel voltam a kerületi szakrendelőben, megcsináltattam a vérvételt, az EKG-t és a belgyógyászati vizsgálatot az altatáshoz.

berku Creative Commons License 2000.02.18 0 0 913
Hát ezt abszolút nem tudom megérteni. Ráadásul ilyen magas százalékban, hihetetlen. De akkor minek járnak oda? Hiszen ezek tényleg nem a legkellemesebb dolgok. És a mai karrierista világban már nem is szólnák meg őket különösebben, ha egyszerűen kijelentenék, hogy nem akarnak gyereket.

Arpg, sajnos én is nehezen mozdulok. Valóban, bármikor kirúghatják az embert, de próbaidő alatt a legkönnyebben. Mondjuk a mostani munkahelyem tolerálná a dolgot, tudom, ebből a szempontból elég jók. Megint csak azt tudom mondani, majd meglátjuk.

Előzmény: HUs (912)
HUs Creative Commons License 2000.02.18 0 0 912
Primera!
A Dudás doki - mint Susok is írta - nem rég költözött át a Duna-Plázával szemben levő rendelőjébe.
Őt telefon igen nagy feladat megtalálni, de nem lehetetlen. Ha részletek érdekelnek, megírom Emilben!

Balletje!
Szintén onnan származó információ az 50%! Ez alatt az értendő - kedvenc dokim szerint - hogy a nők (párok fele) nem akarnak igazán bébit és ezért tesznek is.
Pl. A "bácsik" az inszemináció előtti napon teljesen kiürítik spermakészletüket! Így csak a híg lötty marad addigra!
A "nénik" - amikor adott ugye a peteérés időpontja - még véletlenül sem azon a napon jellenek meg inszeminációra, amit előtte a doki javasolt nekik.
De ez csak két példa volt! Hosszasan sorolta a repertoárt!

De arról is mesélt, hogy nagyon sokan még a felírt készítményeket sem váltják ki, mert drága. Ennek ellenére x éve oda járnak és reménykednek!

arpg!
Ha lesz újabb fotód, számítok rád!
Köszi!

Nóra

berku Creative Commons License 2000.02.17 0 0 910
Ügyes :-)
Úgy döntöttem, mindenesetre megnézem azt az állást közelebbről. Aztán majd meglátjuk.
Előzmény: noa (909)
noa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 909
kilencszááááááz...:-))
noa Creative Commons License 2000.02.17 0 0 908
Ki-ki-ki.....
noa Creative Commons License 2000.02.16 0 0 907
Hát igen, ebből a szempontból már macerásabb. És mi lenne, ha megpályáznád, és ha elhívnak beszélgetésre, akkor őszintén elmondod, mi van (ha normálisnak tűnik az illető). VÉgül is a legrosszabb, ami történhet, az az, hogy maradsz az eddigi helyeden.
Talán a talin mondtam is, hogy mostanában olyan fáradtnak érzem magam, enyhe fejfájás stb. SZóval szerintem vérszegénység és tavaszi fáradtság keveréke. Mindenesetre az orvos barátunk azt ajánlotta, hogy próbáljam meg az Activalt. Tudjátok, hogy nem vagyok híve az ilyen csodaszereknek, de pár napja elkezdtem szedni, és azóta kutya bajom. Gyógyteákra is ráfanyalodtam, méregtelenítés, meg ilyesmi. Szóval próbálok ezt-azt tenni. Ha másra nem is jó, legalább majd az akció alatt egészségesebbnek érzem magam, és ez talán pszichésen segíthet. A múltkorinak az sem tett jót, hogy éppen akkor másztam ki egy megfázásból (influenzából), le voltam gyengülve, túlhajszolva (ünnepek előtti rohanás stb.).
Előzmény: berku (905)
susok Creative Commons License 2000.02.16 0 0 906
Primera és Balletje!
Én is az emlitett Dudás dokihoz járok idestova 2,5 éve. Szeptemberig a Bolgárkerék u. rendelt (OCST), de ott megszüntették a TB-támogatott inszeminációk lehetőségét, igy a doki elment egy magánklinikára (Vitalorg), ha kell megadom a számát. A régi helyen én is kerekitettem felfelé, hiszen az eszközért fizetni kellett, kb. 6700 Ft volt. A Magánban viszont minden nagyon sokba kerül, szabott áron.
Az emlitett idézet a dokitól származik, a Nóra (HUs) mesélte is nekem a talin. Őszintén szólva nagyon meglepődtem, mert akiket a váróteremből ismerek a hosszú évek alatt, azok közül biztos, hogy senki nem alibiből jár oda!
Ami a doki kedvességét illeti, ő mindig mindent elmagyaráz, és ápolja a lelkünket is (ennek viszont néha a váróteremben ülők isszák meg a levét, hiszen igy néha igen sokat kell várni). Úgy gondolom, ez még mindig jobb, ennyi várakozásnak bele kell férnie. Úgyis annyit várunk már a babára, nem?
berku Creative Commons License 2000.02.16 0 0 905
Noa, nem zavartál össze, köszi, hogy leírtad. (A férjem úgyis a "biztos ami biztos" álláspontot képviseli, jó hallani vkit a másik oldalról is.) Még nem döntöttem - bár egyelőre csak a megpályázásról van szó, hogy felvesznek-e, az újabb kérdés - de amiket írtál, azok is ott vannak a mérleg serpenyőjében.
Csak az lenne még kínos, hogy tegyük fel, elkezdek dolgozni próbaidősként és akkor jön a beültetés a mindennapos vizsgálatokkal, beavatkozások, pihenési igény...
Előzmény: noa (901)
Balletje Creative Commons License 2000.02.16 0 0 904
Sziasztok!
HUs!
"És tudtátok, hogy például az oda járók közel fele nem is akar valójában gyereket, csak a párjával szeretné elhitetni, hogy mindent megtesz?"
Honnet ez az informacio, milyen felmeresbol? Szamomra dobbenetes! Nem lehet, hogy csak a csalodastol felve magukkal akarjak ezek a nok elhitetni, hogy nem is akarjak olyan nagyon? Hiszen egy-egy probalkozas (bar kozvetlen tapasztalatom nincs, a fizikai megprobaltatasokat en megusztam)nem keves megprobaltatassal jar!

Előzmény: HUs (894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!